פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שניצל תירס
    ר
    14/07/2010

שלום
    רציתי לדעת האם קיימת בעיה באכילת מוצרי טבעול מידי יום או שקיימת בעיה בצריכת סויה בכמות גדולה?
    מדובר בבן בן 7 ובבת בת 5( כרגע אנו בימים שלפני תשעה באב ולכן אנו לא אוכלים מוצרי עוף ובשר)
    אודה לתגובתכן המהירה
    בברכה רעות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שניצל תירס

הוספת תגובה

• מוצרי סויה

ענת מטיאש
    15/07/2010

אין בעיה באכילת מאה גרם שניצל סויה אחד כל יום ,במיוחד בשתעת הימים...משרד הבריאות יצא בהכרזה של 3 פעמים בשבוע סויה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלת תפריט
    רונה
    14/07/2010

שלום רב
    בני בן שנתיים ו - 8 : לא אוכל מגוון להלן התפריט שלו - האם נראה בסדר?
    בוקר: סימילאק 180 מ"ל
    נמצא במעון עד 13:00 ושם אוכל (כנראה): כריך עם גבינה, וארוחת צהרים שכוללת פחמימה וירק (לא אוכל בשר בגן).
    ב - 16:00 - שניצל חזה עוף או כריך עם גבנצ
    ב 19:00 - סלט ממלפון בצל, ומיץ עגבניות, ביצה קשה (רק לבן), חצי קופסת גבינה לבנה ולחמניה
    לילה: סימילאק או כריך עם שוקולד.

חל סירוב לאכול פירות, למעט דובדבנים

מה דעתך,
    האם חסר ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלת תפריט

הוספת תגובה

• דורה

שרית עטיה-שמואלי
    14/07/2010

הי דורה
    האם גדל היטב בגובה ובמשקל
    מציעה להוסיף לו לתפריט ארוחה בשרית כמו ספגטי בולונז או קציצות ברוטב מבשר בקר
    חזה העוף דל בברזל
    נראה כי צריך להעשיר את התפריט בברזל ובשר בקר הוא מקור מצוין
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4
    אמא
    11/07/2010

שלום לך עינת תודה על התשובה ....

רציתי לשאול אותך באזה סוגים של אוכל אפשר למצוא כמות גדולה של סידן?
    ובקשר לשינה הוא ישן 12 שעות כל לילה....

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4

הוספת תגובה

• סידן

ענת מטיאש
    13/07/2010

יש במוצרי חלב טחחינה סרדינים יוגרט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילד בן 4
    אמא
    10/07/2010

רציתי לברר איזה סוג של אוכל מעורר במידה גבוהה את הגובהה אצל ילדים?

תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    ילד בן 4

הוספת תגובה

• ילד בן 4

ענת מטיאש
    10/07/2010

בעיקר סידן ולחישון 8 שעות כל לילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לתינוקת בת 8.5 חודשים
    שירלי
    08/07/2010

שלום,
    יש לי תינוקת בת 8.5 חודשים, היא מאד גדולה, שוקלת כ11 קילו וגם גבוהה. נכון להיום היא אוכלת 3 בקבוקים של סימילאק כ200CC, ארוחת פרי (שתי פירות בינוניות) וארוחת מרק ירקות והודו של 220-230 CC. היא גם שותה מים בערך 200CC ביום.
    רציתי לדעת האם כמויות בסדר לגילה ולמשקלה? אני לא נותנת לה דייסות או פסטה או לחם בגלל המשקל - האם זה נכון או כדאי לתת קצת?
    ועוד שאלה - אני רוצה להחליף לה ארוחת סימילאק אחת ביוגורט או גבינה או קוטג'. מה כדאי לתת לה ועם איזה אחוז שומן? האם אפשר לפעמים לתת גמדים או כדאי להימנע מהמתוק?
    תודה!

הוספת תגובה

• שירלי

שרית עטיה-שמואלי
    14/07/2010

הי שרלי
    התפריט נראה בסדר גמור
    את בהחלט יכולה להחליף את אחד הבקבוקים במוצרי חלב
    מומלץ להתחיל מהמוצרים הלבנים ללא תוספת סוכר.
    יוגורט 3% עם פרי מעוך
    גבינה 5% עם עגבניה
    תוספת הסוכר ממש מיותרת.
    גם תוספת של דייסות מיותרת ואין לזה ערך תזונתי
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת ילד בן 6
    נ.ב
    05/07/2010

שלום רב,בני בן ה6 הוא בררן גדול מאד באוכל פירות וירקות לא נוגע כלל ממרחים למיניהם כלום כלום,אפשר לספור על 5 אצבעות מה הם המזונות שלו בתנאי שהם יבשים לגמריי זה נורא ואיום,
    לפני כשבוע נמצא אצלו בגרון חיידר הסטרפטוקוקוס מה שגרם לא לא לאכול כלום רק באמת בכוח הצלחנו מעדנים שזה דניאלה,או גמדים,כיום כעבור שבוע וחצי הוא לא מוכן להכניס לפה בשרים כמו עוף,שניצל,זה בעיקרון הדברים היחידם שמוכן לאכול בכלל בחיים אז גם זה ירד מהתפריט ומה נשאר זה רק תפוח אדמה שזה ירק יחיד שאוכל ורק בתנור, פתיתים,אורז לפעמים ופסטה .
    לא מוכן להחזיר את השניצל והעוף טוען שלא יכול לאכול את זה ומתחיל לבכות רק שמנסים לתת לו .מה עושים?ממש התייאשתי כבר ארוחת הצהריים בימים האחרונים זה טוסט כל יום ,וגם בערב לפעמים מסכים חביתה אבל הכל יבש אצלו לא אוכל יותר מפריט אחד בצלחת .
    זו בעייה אני משלימה לו את התזונה בשוקולד חרובים 2 קוביות ליום.הרופאה אמרה שבי 12 אצלו גבוה מידי ונוריד מעט ,ובגגלל זה לא אוכל פצאום את השניצל או העוף אבל זה לא ייתכן שה פתאום ביום בהיר אחד בגלל זה כי עד לפני החיידק הזה הוא טחן שניצלים ואוהב עוף מאד מה באמת קרה לעזזל אם הפחד לאכול את זה ?

אשמח לעצתך
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת ילד בן 6

הוספת תגובה

• נ.ב

שרית עטיה-שמואלי
    05/07/2010

שלום
    נראה לי שכדאי לכם לגשת לאיש מקצוע כדי לקבל הדרכה
    התחילו מרופא הילדים , שאלו אותו מה ניתן לעשות , אפשר גם לפנות לדיאטנית דרך קופת החולים
    לא כל כך הבנתי - איך אתם מנסים להוריד את ה B12 בדם ? ובגלל זה לא אוכל ?
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילד בן 6

ענת מטיאש
    08/07/2010

שלום
    יכול להיות שהמחלה שנתה ןו מעט את הטעם לגבי השניצלים וצריך לחכות בכל מקרה חשוב מאד לא לותר על כל המזונות שחסרים לו ובכל זאת לנסות להתעקש על פירות ירקות וחלבונים אולי לבשל ולקנות יחד עמו יש היום מבחר גדול אז כדאי לו לנסות בכל מקרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיואשת
    שלי
    04/07/2010

היי,
    יש לי ילדה בת 10 חודשיים (ילדה ראשונה)מגיל 4 חודשיים טעימות של פירות אף פעם לא התלהבה.מגיל חצי שנה מרק ירקות +עוף טחון גם מזה לא התלהבה בכלל ואכלה רק 4-5 כפיות וגם זה לא בהתלהבות בכלל.לפני כחודשיים התחלתי לתת גם דברים יותר מוצקים ופחות טחונים גם זה במלחמה ובחודש האחרון הפסיקה לאכול בכלל כול דבר שהוא לא מטרנה
    מתנגדת לפירות לא לפירות שאני טוחנת לא לגרבר לא לפירות טחונים כלום כלום לא מוכנה מסובבת את הראש וממש מתנגדת לטעום אפילו וככה זה גם עם ירקות,קציצות,מעדנים,גבינות ,ביסקוייט
    אני כול יום מכינה משהו ומנסה לתת לה (לא רוצה להתייאש ולעזוב) אבל בסופו של דבר אנחנו מגיעות לזה שהיא לא אוכלת כלום ואז אני נותנת לה מטרנה.
    דרך אגב לגלידה היא פותחת יפה מאוד את הפה.
    מאז ומתמיד לא הייתה אכלנית גם מטרנה היא שותה כ 150 שילדים בגיל שלה שותים כ-240 .
    ניסיתי גם לתת בזמנים גדולים יותר את הארוחות בכדאי שהיא תהיה רעבה יותר אבל כלום לא עוזר היא סוגרת את הפה ועם כבר פתחה אותו אוכלת 4 כפיות ואז כבר עושה כאילו היא מקיאה.
    יש לציין שכבר שבועיים היא עושה קיבה רכה ומסריחה מאוד ובכמויות של 5 פעמיים ביום וכן עשינו בדיקת צואה והכול תקין.
    היא ילדה שמחה,חייכנית,פעילה מאוד ,זוחלת עלהגחון התחילה להתיישב לא מזמן עדיין לא הוציאה שיניים.
    אני בהתלבטות האם להתייאש ולתת לה רק מטרנה אפילו חשבתי לנסות לעשות הפסקה מהניסיונות ולתת רק מטרנה אבל האם זה מספיק טוב  
    בבקשה למי שחוותה את זה או שמעה ויודעת לתת לי עצה אני אשמח לקבל .
    תודה מראש
    שלי

לקביעת תור
    סגירה
    מיואשת

הוספת תגובה

• לשלי

ענת מטיאש
    04/07/2010

שלום
    ננראה כי יש סיבה ליאוש אחרי הרבה נסיונות אני מציעה שאת הנסינונות לא את תנסי אולי אמא אולי אחות כי כבר זה עולה לך בדם מה שנקרא.כמובן שאין לותר אך צריך לנסות טכניקות אחרות ואפילו ממש לחכות שתהיה רעבה מאד..ואז משיהו אחר יאכיל תנסו את הנל לשלב בהתחלה עם גלידה ואז גלידה עם פרי ובסוף מרק ירקות או גבינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנת יתר לילד בן 9
    מיקי
    04/07/2010

קראתי שיש במודיעין קבוצה לילדים הסובלים מהשמנת יתר ושענת מפעילה אותה., כמה שאלות:
    האם מתאים לילד בן 9? קצת מידע על התוכנית. כמון כן מתי והיכן מתקיים ועלויות. תודה
    מיקי

לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר לילד בן 9

הוספת תגובה

• למיקי שלום

ענת מטיאש
    04/07/2010

הקבוצה מתקימת בימי שלישי לגילאי 9 עכשיו בחופש יש בחודש יולי אם תרצה עוד פרטים לגבי מחיר וכו' תוכל ליצור עמי קשר 0542224646 תודה ענת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למיקי

ענת מטיאש
    04/07/2010

החוג עולה 270 לחודש במודיעין הוא חוג שנתי ומנהלת אותו ענת מטיאש דיאטנית 0542224646

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה לילד בן 9
    אורית
    30/06/2010

שלום רב,
    בני הבכור בן 9 ושוקל כ-37 ק"ג.
    אף פעם לא היה רזה אך לאחרונה המצב החמיר.
    כיום חוזר מבי"ס בשעות הצהריים הביתה ונמצא לבד עד 16:30 (כשאני מגיעה) ואז אני מגלה את התמונה העגומה(מבחינתי)
    פרט לארוחת צהריים חמה שאני מכינה לו בבוקר ועליו לחמם, הוא אוכל בנוסף פרי עוגיות(המון !!!! אתמול לדוגמא "חיסל" כ-20 עוגיות ביסקויט שוקולד)
    הרבה פעמים מסתיר את העובדה שאכל דברים שיודע שאני אוסרת עליו.
    איני יודעת מה לעשות, איך להסביר לו שזה לא בריא -יש לציין שאחיו בן 6 ילד רזה מאוד (כ-18 ק"ג).
    ניסיתי לא להכניס הביתה "אויבים" כגון עוגיות, מתוקים וכד' וזה גם עיקר המחלוקת ביני לבין בעלי -האם להכניס הביתה דברים כגון אלה או עדיף שלא.
    אני פשוט אובדת עצות, בבקשה אשמח לקבל תשובה וגם כמובן האם ניתן בגיל זה לשלוח לקבוצת תמיכה????.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה לילד בן 9

הוספת תגובה

• טיפול נטורופתי

דנית
    30/06/2010

היי אורית,
    אני מציעה לך לשקול טיפול נטורופתי שמשלב טיפול פיזי ונפשי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לילד בן 9

ענת מטיאש
    01/07/2010

שלום
    אין זה התפקיד שלך להיות כאילו השוטרת שלו כי זה פוגם ביחסי הורות עליכם ללכת לדיאטנית מקצועית כדי לסיע לו לשים גבולות לפי הכלל שההורים אחראים על מה שנכנס והילד אחראי על הכמות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה בררנית ילד בן 8
    גלית שי
    27/06/2010

שלום, בני הבכור בן 8(יש לו עוד אחות5 ואח3) אוכל אוכל מאוד ספציפי זה כולל לחם/ פיתה בלי כלום (זה מה שהוא אוכל בביה"ס) ארוחת צהריים זה באופן קבוע שניצל בצורת חיות ופסטה ללא רוטב ארוחת ערב זה חלב עם קורנפלקס או שוב לחם בלי כלום. בין לבין הוא גם ממעט בחטיפים. הוא אוכל כך מגיל 3 ואני לא מצליחה לגרום לו לשנות את דעתו, הוא לא מוכן לטעום שום דבר. היינו בטיפול פסיכולוגי, היינו אצל דיאטנית אך כלום לא עזר. ניסינו גם את שיטת התגמולים אך זה לא עובד. הוא פשוט מסרב לטעום משהו חדש. הוא לא אוכל כלל ירקות או פירות, כמובן שהוא סובל מאנמיה (את סירופ הברזל הוא יורק) וגם מעודף משקל קל.
    הוא ילד פעיל פעמיים בשבוע הוא בחוג כדורגל וכן כמעט כל יום הוא יורד לגינה עם חברים למשחק כדורגל.
    הוא ילד מאוד נבון וחכם , הוא טוען שהמוח שלו הוא זה שגורם לו לא לאכול דברים חדשים.
    מה עושים????

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה בררנית ילד בן 8

הוספת תגובה

• לילד בן 8

ענת מטיאש
    28/06/2010

את מתארת באמת מצב לא פשוט חשוב לא להתיאש ולהתחיל לנסות בשר שניצל אולי פירות שייק פירות או ירק בצורה מסוימת ניתן לדבר אל ליבו שזה יפגע בגובה אבל עדיף שזה יתבצע אצל דיאטנית ילדיםן מומחית עם גישה לילדים.המסר לא להתיאש ולא לותר כי זה יגע לו בגדילה ויגרום להשמנה ונזקים אחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תפריט דיאטה לנער בן 14.5.
    משהו
    26/06/2010

שלום,
    הבן שלי בן 14.5 ושוקל 76 ק"ג וגובהו 161 ס"מ.
    אשמח אם תתנו לי תפריט דיאטה בשבילו.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    תפריט דיאטה לנער בן 14.5.

הוספת תגובה

• תפריט לנער

ענת מטיאש
    26/06/2010

שלום רב
    אני לא נוהגת לת תפריטים ללא ראיון אישי ,בדיקת אחוזי שומן ,אנמנזה והתציחסות מקצועית ואישית לנער בכל מקרה מומלץ להתיעץ עם דיאטנית אישית ומאמן ספורט כדי שהנער יקח אחריות על הענין
    יש לבדק כמות אכילה,כמות פעילות גופנית ולעשות הערכה בהתאם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה לילדה
    נועם
    24/06/2010

ביתי בת 8.5 שנים גובה 1.10 שוקלת 38 ק"ג.
    היא רוצה לרזות כמו הבנות בכתה שלה שהן רזות.
    כמה קלוריות ביום היא אמורה לאכול? בלי פעילות גופנית כי היא יושבת כל הזמן על יד המחשב ורואה טלויזה. הכי חשוב לי זה לדעת כמה קלוריות ביום היא צריכה לאכול.
    תודה על תשובתכם.

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה לילדה

הוספת תגובה

• דיאטה לילדה

ענת מטיאש
    24/06/2010

שלום
    ראשית דיאטה לל אספורט לא תצלח לאורך זמן
    הענין של קלוריות תלוי בגיל מבנה רמת פעילות גופנית וגיל בדרך כלל 1500 קלוריות ליום זה סביר
    לגילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה לילד בן 6.5
    אילנה
    22/06/2010

שלום רב
    ילד שלי בן 6.5 בעל משקל 24.7 ובגובה 121.4. יש לו בעיה אחת - במשך כבר יותר משנה הוא לא שולט ביציאותצ הקקי שלו. הוא לא מרגיש כשזה קורה וזה מתסכל את כולנו.
    אנחנו נמצאים בטיפול פסיכולוגי, גאסטרו, עוד מעט אני אלך איתו לניורולוג.
    אתמול הייתי אצל דיאטנית והיא נתנה לי כמה טיפים כלליים לתזונה שאני נותנת ולאו דווקא הקשורה לבעיה.
    היא אמרה הרבה דברים נכונים, אך היו 2 דברים שאני לא יודעת איך " לאכול" אותם:
    1. (יש מצב שהבעיה של הבן שלי נובעת ממין "עצירות". כי היציאות שלו באופן קבוע מתרחשות פעם ביומיים - וזה מגיל עוד לפני שנה). היא אומרת שבמצב של מין עצירות כזו אסור לאכול לילד תפוחי עץ.כי הם גורמים לעצירות.
    האם זה נכון?
    2. גזר - גם גורם לעצירות.
    כל החיים שלי אני יודעת שכדי לעודד פריסטטיקה של המעי צריך לאכול גזר חי. ופתאום היא אומרת שגזר גורם לעצירות?
    אנא הבהרות בשני הנושאים הללו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לילד בן 6.5

הוספת תגובה

• לאילנה שלום

ענת מטיאש
    23/06/2010

גזר ותפוח עץ מכילים סיבים מסיסים ומשפיעים על כל ילד בצורה שונה
    אני באופן אישי לא היתי אוסרת עליו את 2 המזונות החשובים האלו עד לפני שיסתימו הברורים כי נראה שהדבר נובע מענין רגשי או נוירולוגי צריך גם לעשות צילום בטן לראות מה קורה שם ולאחר ששללנו את המצבים הפתולוגים וטיפלת בבעיות הרגשיות יש לתת תפריט מאוזן כי המעים יתנו יציאה בצורה טבעית אם אין בעיה פתולוגית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סרבנית אוכל (לאחרונה)
    חסוי
    20/06/2010

היי,
    בתי בת 7 חודשים ולאחרונה (אולי כתוצאה משיניים חדשות) מסרבת בתוקף לאכול מוצק (את המנה העיקרית בעיקר.
    היא אוכלת בבוקר כשקמה מנה סימילק 120 סיסי, ואח"כ פירות (בערך כוס), אחרי 4 שעות - מנה עיקרית (כשהייתה אוכלת) וברעב מנה קטנה של סימילק ולפני השינה 240 סיסי.
    היא באחוזון 80 - לא יודעת אם זה רלוונטי. כמו כן, היא החלה לזחול....
    הששאלה היא האם להתכקש איתה על המנה העיקרית כי לי נראה שהיא יודעת שצריך להיות מנה של סימילק אז....למרות שאתמול היא לא אכלה עד הלילה! לא היה לה אכפת מסימילק ולא מכלום היא בתוקף סירבה לי לאוכל שלי. (ולא שיניתי כלום מבחינת אופן ההכנה - בטטה עם בשר בקר למשל או עוף עם ירקות כמו קישוא, תפו"א וגזר).
    אשמח לעזרה....
    ליאת

לקביעת תור
    סגירה
    סרבנית אוכל (לאחרונה)

הוספת תגובה

• לליאת

ענת מטיאש
    20/06/2010

שלום רב
    אחוזון 80 תקין בהחלט הטוח הוא עשר עד 90
    כמו כן לא צריך להתעקש תינוקות מוסתים את האכילה לבד אך כמובן צריך להגיש להם סוג אוכל נכון אז להמשיך לנסות עוף טחון עם ירקות ופירה לעיתים לטחון לחוד כל דבר כדי לראות אולי באמת משהו היא לא אוהבת .אל יאוש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשקל תקוע
    איריס
    19/06/2010

בתי, נערה מתבגרת בת 14.5 החלה לעשות דיאטה לפני כ 5 חודשים היינו גם פעמיים אצל דיאטנית אך היא לא חידשה שום דבר. למרות שהיא מקפידה על תזונה אינה מצליחה לרדת במשקל.
    שאלתי היא אלו סיבות יכולות להיות לכך שאינה יורדת במשקל אף על פי שזו נערה שמוציאה הרבה אנרגיה ולא אוכלת הרבה יחסית למשקלה.
    לתשובה אודה

איריס

לקביעת תור
    סגירה
    המשקל תקוע

הוספת תגובה

• איריס

שרית עטיה-שמואלי
    20/06/2010

הי
    זה יכול להיות כתוצאה מהמון גורמים
    נסי לתת יותר פרטים
    כמו תפריט יומי ? מה משקלה? האם עשיתם בדיקות דם , אם כן אילו ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה