מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חטיפיםנועה25/05/2010
יש לי ילד בן שנתיים וחצי. אוכל תזונה מאוזנת ובריאה. שאלתי- האם חטיף אחד לשבוע (במבה, דובונים וכדומה), הוא כמות מוגזמת לילד? האם עלול לגרום להשמנה או בעיה בריאותית?(בהנחה שמדובר גם במאכל ללא ערך תזונתי, המכיל שומן ומלח). ואותה שאלה גם לגבי שוקולד בכמות שכזו.
תודה על תגובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוסיפה שמשקלו 14 ק"ג
נועה25/05/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחטיפים
שרית עטיה-שמואלי25/05/2010הי נועה
בכל תפריט ,מושלם ככול שיהיה יש מקום למזון כייפי.
חטיף לשבוע ממש לא מזיק אצל ילד שאוכל מגוון ובריא.
לי יש שני ילדים שאוכלים בריא . הם גם אוכלים משהו כייפי כמעט כל יום.
ואם רוצים אז כל יום.
אני משתדלת שארון הממתקים בבית יכיל ממתקים טובים יותר - פחות שומן ,פחות מלח .
אבל יש גם חטיפים- אז אני משתדלת שיהיו באריזות קטנות.
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת תחליףשושי24/05/2010
שלום, אני מחפשת מתכון לארוחת בוקר מזינה לילדי בני3-6 שנים. אני מנסה לאתר תחילף יותר בריא ומשביע מאשר מעדן שוקולד או קורנפלקס- הבעיה היא שבני הבכור (6) מאוד בררן באוכל והאחרים בעיקבותיו.
תודה מראש.
נב אציין כי הבכור לא בתת תזונה ב"ה, אבל קרוב לשם- שוקל 18* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף בוקר
ענת מטיאש25/05/2010שלום רב
המלצה לתחליף בוקר טוסט עם גבינה צהובה ויוגרט או שיק פירות על בסיס חלב חשוב מאד לגוון ולא להשאר רק עם קורפנלקס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מסטיק וילדיםזואי20/05/2010
מה היא עמדת הרפואה בכלל ורפואת שיניים בפרט לגבי אכילת מסטיק על ידי ילדים?
בברכה ובתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זואי
שרית עטיה-שמואלי25/05/2010הי זואי
זה פורום של דיאטניות ולא רופאי ילדים.
אישית נראה לי ממש מיותר לתת מסטיק לילדים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילדה בת 5 במשקל 13 ק"גליאת20/05/2010
שלום, בתי בת 5 שוקלת 13 ק"ג
לדברי רופא המשפחה כל עוד בדיקות הדם תקינות זה בסדר.
אני מאוד מודאגת שהילדה לא תתפתח כראוי, שכן היא מאוד נמוכה וקטנה לעומת שאר הילדים.
היא אוכלת מעט מאוד וגם זה בקושי...
האם משקל זה הוא בתקן נורמלי? לאן עליי לפנות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה דילגו עליי??
ליאת22/05/2010בבקשה אם תוכלו לענות לי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהליאת
שרית עטיה-שמואלי25/05/2010קודם - סליחה שדלגנו לפעמים מתפספסות לנו שאלות.
ממליצה לך לגשת לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים לשם הערכה והדרכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיטל18/05/2010
בתי בת עוד מעט שנתיים,התפתחות ומשקל תקין.היא אוכלת פעם אחת ביום גבינה(בנוסף לביצה,לחם,ירקות וכמובן שהיא אוכלת גם מנה בשרית.לפני השינה אני מכינה לה סימילק...)
השאלה שלי היא האם זה מספיק מבחינת המוצרי חלב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטל
שרית עטיה-שמואלי25/05/2010הי
כתבי תפריט של כמה ימים כולל כמויות של בתך ואעריך האם מקבלת מספיק סידן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספיק חלב
ענת מטיאש30/05/2010יש לת בבוקר עוד בקבוק חלב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקת בת 4 חד' באחוזון משקל מעל 97יעל18/05/2010
שלום רב,
ביתי בת 4 חודשים, נולדה במשקל 3604 גר' בשבוע 41. ינקה עד גיל חודש בתוספת קטנה של תמ"ל ומגיל חודשיים אוכלת רק סימילאק. בחודשיים הראשונים סבלה מאד מגזים והייתה מאד לא רגועה, נראה שאכלה הרבה על מנת להרגע... אנחנו כבר חודשיים מאכילים אותה 6 ארוחות של 150 מ"ל סימילאק, בהנחייה של אחות טיפת חלב. מזה כשלושה שבועות היא ישנה לילה מלא, הולכת לישון בסביבות 20-21 ומתעוררת בין 5:00 ל - 6:30. בפעמיים האחרונות שהיינו בטיפת חלב להישקל נאמר לי שהיא מעל אחוזון 97 במשקל. במדידה האחרונה לפני שבוע שקלה 7700. חשוב לציין שהיא באחוזון גבוה מאד גם בגובה. היינו אצל רופא ילדים ואצל פיזיותרפיסט ונאמר לנו שאין בעיה איתה ופשוט צריך להשכיב אותה הרבה על הבטן כדי שתהיה פעילה. הבעיה היא שהיא ממשיכה לעלות במשקל (קצב קבוע של 1 ק"ג לחודש) למרות כל מה שאנחנו עושים ונראה שזה מגביל אותה בתנועה. אנחנו משתדליפ להשיכב אותה הרבה על הבטן, היא עושה תנועות של תחילת זחילה (מרימה את הישבן ובועטת ברגליים בנסיון להתקדם) והיא כבר מצליחה להסתובב סביב צירה (כמו מחוג של שעון כשהראש הוא הציר). חשוב לציין שהיא תינוקת ערנית וסקרנית מאד.
שאלתי היא האם יש עוד משהו שאפשר לעשות? ניסיתי לתת לה סימילאק יותר מדולל והיא נהיית רעבה מוקדם יותר. אנחנו אמורים להתחיל טעימות ואני חוששת מעליה נוספת במשקל. האם כדאי לבדוק גם שאלות בתחום ההורמונלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
שרית עטיה-שמואלי25/05/2010הי יעל
900 מ"ל ליום בגילה ובמשקלה זה סביר מאוד
לא ממליצה לדלל לה את האוכל. להכין לפי הוראות ההכנה שעל הקופסה.
לגבי טעימות - עד גיל חצי שנה מדובר על כפית שתיים ליום של טעימות. כך שלא הייתי דואגת לעודף קלורי בשלב זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף חלב אםלונה17/05/2010
שלום רב
הסיפור שלנו קצת מורכב...
בני החמוד בן 10 חודשים, יונק 3 פעמים ביום ואוכל 4 ארוחות טובות ומסודרות ביום, בדכ עם תיאבון בריא.
כבר 4 חודשים שכמעט ואינו עולה במשקל ובגובה. ירד בעקומות מאחוזון 90 בגובה ל50 ובמשקל מ75 לקצת מתחת ל50. בבדיקות דם התברר שחסר לו ברזל ובשבועיים האחרונים העלתי מינון טיפות ברזל ל10 טיפות.
.
רציתי לדעת אם כדאי להפסיק הנקה לפני שינה (מרגישה שכבר אין לי הרבה חלב) ולתת מטרנה במקום (אולי זה ייתן לו יותר ברזל?).
כיום אוכל בערב דייסה שאני מכינה משיבולת שועל, סולט או קמח תירס על בסיס מים בתוספת שקדייה. האם עדיף תחליף חלב במקום זה?
תודה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר ברזל
שרית עטיה-שמואלי25/05/2010לונה שלום
נסי להחליף את הנקת הערב במטרנה שעשירה יותר בברזל.
את הדייסה מומלץ להכין על בסיס תחליף חלב .שקדיה היא לא תחליף הולם ,אין בה כמעט חלבון ולא שלל ויטמינים ומינרלים שנמצאים בתמ"ל
לא כתבת מה בנך אוכל - אך ממליצה להוסיף לו מנה יומיומית של בשר. עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל לעומת עוף.
כתבי לי אם אוכל עדיין מרוסק או כבר מוצקים ואוכל לתת לך רעיונות לשילוב בשר בתפריטו
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהירידה בעקומות
ענת מטיאש30/05/2010שלום רב
יש להקפיד על מתן מנה בשרית וצמוד לזה ויטמין סי כדי להגביר את הספיגה .כמו כן להגביר מינו ןברזל ולעקוב מדי שבוע אחר המשקל כי זה חשוב לדעת מדוע שבר עקומות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונה והורדה במשקלגלינה15/05/2010
שלום שמי פני ואני בת 12 וחצי. גובהי הוא בערך 1.55 ומשקלי הוא 56 ק"ג. יש לי בטן קצת גדולה והירכיים שלי גדולות.
בבוקר אני אוכלת לפני בית הספר אקטימל וחטיף בריאות. לכשעתיים לאחר מכן אני אוכלת בבית הספר כריך עם גבינת סימפוניה וגבינה צהובה. בנוסף, אני אוכלת בבית הספר גם תפוח. לאחר מכן כאשר אני חוזרת הביתה אני אוכלת ארוחת צהריים לפעמים תפוח אדמה, לפעמים מרק וגם פסטה עם שניצל.
כשעה או שעה וחצי לאחר ארוחת הצהריים אני אוכלת קוביה או שתיים של שוקולד. בין הארוחת הצהריים לבין ארוחת הערב אני אוכל פרי, כמו אפרסק, בננה, תפוח.בערב הארחות שלי הם לפעמים טוסט עם שוקו או קורנפלקס עם חלב.
בנוסף, ארבע פעמים בשבוע אני הולכת ללחוג אירובי ומתאמנת בין שע וחצי לשעתיים.
הייתי מאוד רוצה לרדת במשקל, האם תוכלי להמליץ לי איזו תזונה לאכול האם להחליף ספורט ומה לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פני
שרית עטיה-שמואלי25/05/2010אני ממליצה לך מקרב לב לא להתחיל לעשות דיאטה!
במקום דיאטה, כדאי לך לאמץ לעצמך לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת וההערכה העצמית שלך גדלה.
באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. הנה מספר רעיונות:
להפסיק לשתות שתייה מתוקה
לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
להפחית באכילת חטיפים וממתקים
להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.
לאט לאט ובהדרגה תאמצי לך הרגלים בריאים חדשים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת, ההערכה העצמית שלך גדלה ובכלל, תרגישי יותר טוב עם גופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנהשחקן כדורסל14/05/2010
שלום.
אני בן 13 גובהי 165 ס"מ ומשקלי 59 ק"ג. לפני חודשיים נפצעתי ומאז אני לא עוסק בספורט. עליתי מאז כארבעה ק"ג והתחיל להיות לי בטן גדולה. חברים שלי אומרים לי שאני שמן ואני מאוד רוצה לרדת במשקל. הלכתי לאורטופד ועשו לי צילום ולא מצאו את הבעיה שיש לי ברגל ואני לא עוסק בספורט כי אני לא יודע איזה פציעה יש לי ואני עושה צילום MRI רק עוד חודש ועד אז אסור לי לרוץ. אז שאלתי היא אם אתם יכולים לבנות לי תפריט אכילה מאוזן שמפורט בו מה אני צריך לאכול, כמה אני צריך לאכול ומתי אני צריך לאכול.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כדורים
שחקן כדורסל14/05/2010יש לי חבר שלוקח כדור פעם אחת ביום שמוריד את הרעב ומאז הוא רזה ונהיה חטוב. זה לא מסוכן לקחת כדור כזה? ואם זה לא מסוכן יש איזה כדור שאתם ממליצים עליו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדורים
ענת מטיאש14/05/2010איזה כדור מה השם שלו ,יש כדורים שעובדים על מערכת העיכול ויש כדורים שעובדים על השפעה של שובע ורעב אך לכולם תופעות לואי ומתפרקים בכבד וגם אם לא עושים שינוי בראש ובדרך חיים עולים בחזרה הכל אתה בטח יודע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלבן 13
ענת מטיאש14/05/2010ראשית תברר אם מותר לשחות אז עדיף לשמר את מסת השריר ע"י כושר אחר
שנית תכתוב מה אתה אוכל ונראה מה אפשר לתקן כי בגיל זה מומלץ לא לעשות דיאטה אלא אורח חיים בריא בכל זאת את ה בתקופת גדילה לגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה
שחקן כדורסל15/05/2010אני לא אוכל אוכל קבוע . אני אוכל מה שיש. את יכולה לכתוב לי תפריט של אכילה. אני מוכן לאכול כל אוכל שהוא. ובנוגעה לכדורים את חושבת שזה בסדר לקחת אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבנוגע לכדורים
אנה16/05/2010יש כדור שאת יכולה להמליץ עליו ? וגם איך כדי להשתמש בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה נכונהגלינה12/05/2010
שלום ,שמי מיכל ואני בת 8.8,לפני כחצי שנה שקלתי כ27 קילו וכיום אני שוקלת 31.7 קילו
והגובה שלי מטר 24 .
תפריט יומי:
בבוקר אני אוכלת חטיף בריאות (100קלוריות)ואקטימל.
בבית הספר :לחמניה עם טונה.
בארוחת צהריים אטריות או תפוח אדמה ,הרבה קטשופ ובשר.
בארוחת ערב טוסט עם לחם רגיל ,גבינה צהובה לייט ושוקו או שוקו עם קורנפלקס.
הנשנושים שלי הם:שתי קוביות שוקולד וחצי,אגוזים,מסטיק,קרקרים,ויטמין סי,ואם יש גלידה או ארטיק
אני תמיד אוכלת אחד.
אני בוכה המון וכועסת הרבה.אני חולה הרבה בשפעת ובגלל זה אני מפסידה הרבה שיעורים בחוג
הארובי שלי(ספורט).
האם את יכולה לתת לי ולאימי כמה טיפים איך לרדת במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיכל
שרית עטיה-שמואלי13/05/2010הי מיכל
בתפריט שלך אין בכלל פירות וירקות.
כלומר הגוף שלך לא מקבל את כל מה שהוא צריך כדי לגדול ,להתחזק , לשמור עליך ממחלות , שיהיה לך כח לחוג ולבית הספר ולשחק עם חברות.
תחשבי על דרך שכן תאכלי פירות וירקות : אולי סלט פירות,אולי מרק? שעועית מאודה? כרובית בתנור? אולי ענבים מוקפאים? גזר גמדי? פשטידת ירקות?
בשלב זה אני ממש לא ממליצה להתחיל דיאטה או לרדת במשקל
.
במקום דיאטה, כדאי לך לאמץ לעצמך לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת .
באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.
את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. הנה מספר רעיונות:
להפסיק לשתות שתייה מתוקה
לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
להפחית באכילת חטיפים וממתקים
להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.
לאט לאט ובהדרגה תאמצי לך הרגלים בריאים חדשים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת, ההערכה העצמית שלך גדלה ובכלל, תרגישי יותר טוב עם גופך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתייםתמי12/05/2010
שלום
בני בן שנתיים - בשבועיים-שלושה החל לסבול מעט מעצירות והיציאות הפכו קשות.
רופאת הילדים שלנו אמרה שיש להקפיד על תזונה שתרכך יציאות
האם תוכלו לפרט מה יכול לעזור?
אילו פרות / ירקות עדיפים? עם קליפה או להוריד?
מוצרי חלב?
פחמימות?
איזה קורנפלקס/דגנים עדיפים במצב זה וכמובן שיהיו משהו שילדים אוהבים?
אגב - אנחנו מקפידים מאוד על שתיית מים , לפעמים עם ויטמינצ'יק.
תודה רבה
תמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תמי
שרית עטיה-שמואלי13/05/2010הי
אפשר להשרות שזיפים שחורים במים ולתת לו לשתות
להרבות בשתיית מים
גבניה מרוסקת עם מעט שמן זית . עדיף בבוקר על קיבה ריקה
שתיה מרובה - מים
ירקות - לא משנה אילו. עדיף עם קליפה
דגני בוקר מלאים .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עודף משקל אצל תינוקהילה12/05/2010
שלום,
ילדי בן שנה וארבעה חודשים, שוקל 15 ק"ג (!), אורך 82 ס"מ. נולד במשקל תקין, להורים רזים עם הרגלי תזונה טובים.
מבנה גופו רחב, ויש לו בטן גדולה אך פרט לכך אין קפלי שומן, כלומר לא נראה כפי ששוקל... רציתי להתייעץ לגבי הדיאטה שלו:
בבוקר: כוס חלב חם (3%), קצת דגני בוקר ללא סוכר, פרוסת לחם מחיטה מלאה עם גבינה לבנה.
ביניים: פרי - תפוח/אגס
צהריים: מנת בשר - קציצת הודו או בקר (פעמיים בשבוע), לרוב בלי טיגון וכשכן אז עם מעט ספריי שמן. כתוספת ירקות מאודים, ופעמיים-שלוש בשבוע מנת פחממות בינונית (אורז/קוסקוס - מלא).
אחרי השינה: יוגורט טבעי, לפעמים עם חצי כפית דבש, ובננה.
ערב: אוכל ירקות - עגבניות, מלפפון, פלפל, כ-5 כפיות גבינה וחביתה (שוב, כמעט בלי שמן), לפעמים לחם עם חומוס בנוסף (פרוסה אחת). לפני שהולך לישון מקבל סימילאק 180.
לאור כך שהוא ילד מאד פעיל, שהולך כבר מגיל 10 חודשים, מוציא הרבה אנרגיה (משתדלים שילך המון), והדיאטה שלו היא לדעתי מאד מאוזנת (אשמח לקבל עצות לשיפור אם יש), לא טעם מעולם מיץ ממותק, אוכל ביסקוויט פעם בשבוע בערך, טועם שוקולד רק לעתים רחוקות בלבד -
האם יש עוד מה לעשות בשלב זה לאור עודף המשקל המשמעותי??
תודה רבה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הילה
התפריט של בנך מצוין . תמשיכו להקפיד על סביבת אכילה בבית בסוף זה ישתלם.
גם לכם כמובן וגם תגדלו ילד עם הרגלי אכילה טובים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבמישהי12/05/2010
שלום
האם יש צורך בהרתחת חלב לתינוקת בת שנה?
אני מביאה לה קורנפלקס+חלב,ומחממת לה את החלב עד שנוצרים בועות...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלב
אם את קונה חלב בסופר אין צורך להרתיח ואפילו לא לחמם.
אם מדובר בחלב הישר מהפרה (גם בכאלו שאלות אני נתקלת ) אז חייבים לפסטר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביצים-מאיזה גיל?שיר11/05/2010
שלום,
תינוקת שלי בת 6.5 חודשים, אני רוצה לגוון לה תפריט עם ביצה. האם מותר לתת בגיל הזה? אם כן אז רק את הצהוב או אפשר הכל? אני ממש מבולבלת כי בכל מקום כותבים משהו אחר.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביצים
שרית עטיה-שמואלי13/05/2010הי שיר
לפי ההנחיות האחרונות של משרד הבריאות אין בעיה עם ביצים (גם חלבון וגם חלמון) כבר מגיל 4 חודשים
כמובן להקפיד על בישול מלא .
לא ביצה רכה
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אב מודאג - בת 6 שוקלת 30 ק"גזאב09/05/2010
שלום,
ביתי הפכה להיות יותר ויותר מלאה בשנה האחרונה ומתסכל אותנו איך להתמודד איתה בלי לעשות נזקים לעתיד. אני כבר עושה טעויות - אני יודע זאת מתגובותיה.
ביתי בת 6 הייתה תמיד באחוזון 90. ילדה פעילה באופניים, חוג שחיה, חוג גלגליות.
לא עצלנית ולא בולסת.
בבית אנחנו מקפידים במשך השבוע ללא מיצים וללא חטיפים מקסימום קינוח קטן בסוף ארוחה.
הילדה פשוט אוהבת לאכול.
אין לנו תחושה שהיא אוכלת בכמויות אינסופיות והיא לא אוכלת עד שהיא "מתפוצצת".
לכאורה מרגישים שאנחנו עושים הכל בסדר אבל עובדה שהיא ממשיכה להשמין, הבטן גדולה וכל שבועים עוד זוג מכנסיים לא נסגר.
אולי זה האוכל בגן, הסוג והכמויות שאין לנו שליטה עליו.
היא יודעת שזה מפריע לי, שזה issue. ונוצר אצלה (ואצלי) מתח סביב הנושא. אני יודע
שזה גרוע אך זה חזק ממני.
התייעצנו אצל תזונאית (ללא ביתי) והיא המליצה לתת לזמן לעשות את שלו.
מה עוד לעשות? האם יכול להיות שמדובר בבעיה רפואית?
התחושה שלנו שיש לה חילוף חומרים מצויין.
מה לעשות, כדי לא לגרום נזקים בעתיד. שלא תצבור כעסים כלפינו?
שלא נקבע את המצב הזה?
אשמח לעצות או הכוונה בנושא.
זאב, אבא אוהב ומודאג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זאב שלום
ענת מטיאש09/05/2010ראשית אם היא באחוזון תשעים אז אין עודף משקל רק כאשר מעל אחוזון 95 BMI
שנית לא מזניחים את הבעיה אלא מטפלים עליכם ללכת לתזונאית טובה שתלמד אותה גודל מנת פחממה ולא אתם כי הנושא מתוח מספיק.
זה חשוב ללמד בגיל צעיר כבר כדי שלא תשמין בעתיד.
אשמח לעזור לך אם תרצה באופן אישי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תשובתך
זאב10/05/2010ענת, תודה על תשובתך.
ביתי היום באחוזון 97 ובמחשבון BMI חישבתי מספר קצת מעל 19.
אני מבין שאכן מדובר בעודף משקל לפי מדד זה.
מה שאני עדיין מתקשה להבין זה איך יכול להיות שהארוחה היחידה ביום שאין לנו "שליטה" עליה
היא ארוחת הצהריים בגן. מעבר לזה היא אוכלת בריא ובמידה בבית.
איך זה מביא לעודף משקל כזה?
גם אני וגם אשתי רזים. בני בן ה-4 באחוזון 5 מרגע שהוא נולד כך שאין פה
(ככל הנראה) גנטיקה מעודדת..
אני מבנימינה אז נראה שיהיה קצת בעייתי להגיע עם ביתי למודיעין.
תוכלי להמליץ לי על דיאטנית שאת מכירה אולי בסביבה שלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)