פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלמון הביצה
    שירה
    24/04/2010

שלום רב!
    הבן שלי בן תשע והוא נמוך יחסית לבניי גילו. הומלץ לנו ע"י דיטנית על תזונה עשירה שאחד ממרכביה הוא ביצה בכל יום. הבעיה היא שהילד אינו אוהב לאכול את החלמון של הביצה. שאלתי היא האם החלבון לבדו מספיק מועיל או שהשילוב של החלמון והחלבון הכרחיים בתזונה שלו ואם לא, כמה חלבונים מומלץ לו לאכול ביום. אשמח לקבל טיפים נוספים בנושא תזונה שעוזרת בגדילה אצל ילדים.
    תודה שירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חלמון הביצה

הוספת תגובה

• שירה

שרית עטיה-שמואלי
    25/04/2010

הי שירה
    נכון עשיתם כפניתם לדיאטנית להמלצות.
    בחלמון הביצה יש רכיבים חשובים שלא נמצאים בחלבון (כמו ויטמים מסוימים ועוד..) ולכן נסי לשלב ביצים בפשטידות ,או במזונות אחרים. אולי יאהב שקשוקה?
    תחליפים אחרים לחלבונים- בשר (בקר,הודו,עוף),מוצרי חלב,קטניות,..
    בהצלחה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עזרה בתהליך דיאטה
    מאי
    22/04/2010

שלום,
    שמי מאי, אני ילדה מלאה יחסית, גובהי הוא 1.65 ומשקלי הוא 60.7
    אני עכשיו בתהליך של הרזיה ודיאטה ורציתי המלצות לתפריט: מה לאכול? מתי? סוגי ספורט שונים...
    חשוב לי לציין שאני רוקדת פעמיים בשבוע, כל שיעור כשעה.
    בנוסף אני מקפידה ללכת לחדר כושר ולעשות הליכון במהירות של 7 ק"מ. האם זה בסדר? האם זה יגרום לי להרזות?
    מידי פעם אני מקיימת הלכיה עם אחת מחברותיי, אנחנו הולכות כשעה, אך לא ידוע לי כמה ק"מ בדיוק.
    שמעתי שכשאר מרזים כמה ק"ג ואחר כך לא רואים תוצאות, זה מפני שצריך להגביר את המאמץ והפעילות הגופנית. האם זה אכן נכון?
    אשמח לקבל מענה לשאלותיי.
    תודה רבה,
    מאי.

לקביעת תור
    סגירה
    עזרה בתהליך דיאטה

הוספת תגובה

• מאי

שרית עטיה-שמואלי
    25/04/2010

הי מאי
    כל הכבוד על היוזמה ועל הפעילות הגופנית. ובכן - אין תפריט אחד שמתאים לכולםולכן בפורום זה אוכל להמליץ לך המלצות כלליות. בנוסף את יעולה לעשות רישום אכילה שלך ולכתוב אותו ואאעבור עליו וביחד נתקדם.
    אז באופן כללי-
    אני ממליצה לך מקרב לב לא להתחיל לעשות דיאטה חמורה !
    במקום דיאטה, כדאי לך לאמץ לעצמך לאט לאט ובהדרגה הרגלי אכילה בריאים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת וההערכה העצמית שלך גדלה.
    באופן כללי, לתזונה בריאה, מומלץ לאכול 3 ארוחות עיקריות הכוללות פחמימות, חלבונים וירקות ועוד 2-3 ארוחות ביניים קטנות כמו יוגורט, פירות, כריך וכד'.

את צריכה להחליט על הרגל אחד שאת רוצה לשנות או הרגל חדש שאת רוצה לאמץ ולהתחיל ליישם אותו. הנה מספר רעיונות:
    להפסיק לשתות שתייה מתוקה
    לאכול לפחות 5 פירות וירקות ביום
    לאכול יותר מזונות עשירים בסיבים תזונתיים (לחם מחיטה מלאה, אורז מלא וכד')
    לאכול לפחות 3 מנות של מוצרי חלב
    להפחית באכילת חטיפים וממתקים
    להוסיף פעילות גופנית כמו: הליכה, ריצה, חוג אירובי וכד'.

לאט לאט ובהדרגה תאמצי לך הרגלים בריאים חדשים ותראי איך ההרגשה שלך משתפרת, , תרגישי יותר טוב עם גופך
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה נוספת

שירה
    10/05/2010

שלום,
    קודם כל אני רוצה להגיד לך שמאוד עזרת לי ותודה רבה!
    הבעיה שלי עכשיו היא שאני נמצאת בתהליך זה לפחות כחודש, אני רואה קצת תוצאות בהיקפים של הבגדים אבל אני לא רואה תוצאות על מהשקל!
    אני נשקלת בסך הכל פעם בשבוע ואני משתדלת לעשות כמה שיותר ספורט: פעמיים בשבוע אני רוקדת בחוג ריקוד, השיעור הוא כשעה. בנוסף לפעמים אני עולה ויורדת במדרגות הבניין שלי (בערך 13 קומות) וגם עושה הליכות בחוץ+הליכון בחדר כושר.
    הנה התפריט שלי:
    בוקר- קורנפלקס (30 גרם) עם חצי כוס חלב 3% (לא תמיד אוכלת, לפעמים)
    ארוחת 10- 2 פרוסות לחם מחיטה מלאה/לחם קל/לחם שיפון+2 כפות גבינה לבנה/קוטג' עד 5%
    בנוסף אני אוכלת חטיף בריאות עד 100 קלוריות או לחילופין פרי. בימים ארוכים אני מביאה איתי עוד סנוויץ'
    ארוחת צהריים- כוס של פחמימה כגון פסטה/אורז+150 גרם של חלבון: זה יכול להיות שניצל, חזה עוף, עוף
    אחר הצהריים- לפעמים עוד פרי, סלט קטן, מעדן/יוגורט
    ערב- חביתה, ירקות, גבינה, קרקרים או פרוסת לחם.
    אני חושבת שבסך הכל התפריט שלי בסדר ולמרות זאת איני רואה תוצאות! התוכלי להסביר ולהגיד לי מדוע?
    בנוסף, אם אני לועסת מסטיקים זה נחשב כמאכל? אם כן, כמה מסטיקים מותר לי?
    אשמח לקבל תשובה,
    בתודה,
    מאי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מאי

שרית עטיה-שמואלי
    13/05/2010

י
    מאי
    התפריט אכן נראה בסדר גמור
    הייתי מוסיפה כל יום ארוחת בוקר זה חשוב
    תשתדלי לא לדלג
    לגבי המשקל- יתכן מאוד שחיטבת את הגוף ואת מרגישה את ההבדל וזה מצוין . זה מה שחשוב לא? שאת רואה תוצאות.
    יתכן שאת לא רואה ירידה כוון שהפעילות הגופנית הביאה לעליה במסת מסת שריר שזה מצוין גם למראה וגם לחילוף החומרים בגוף
    תתמידי ותראי תוצאות
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת תינוק בן חמישה חודשים
    דניאלה
    20/04/2010

שאלה לי בנוגע לבני שאוכל כבר מעל לחודש מוצקים.
    הוא בדיוק בן חמישה חודשים.משקל וגובה תקינים(7 ק"ג, 64 ס"מ)
    במהלך היום זה התפריט שלו:
    6:30- מטרנה-150 מ:ל(עושה לו יותר לרוב לא רוצה).
    9:30-מטרנה-150 מ"ל
    10:30- חצי גרבר שלב 2- 70 גרם.
    13:30-מנת מרק עם ירקות-130 גרם-כמות של גרבר שלב 2.
    14:30-בקבוק 120 מ"ל.
    18:00-בקבוק 180 מ"ל+כפית קורנפלור
    20:30-בקבוק 120 מ"ל.
    הוא ישן לרוב עד 6:30 ולעיתים קם ב-4:30 ואז ישן עד שמונה.

האם אוכל מספיק? האם הפירות והירקות מחליפים ארוחה?
    מתי אני יכולה להוסיף לו בשר ובמה אני אמורה להעשיר עוד את הארוחות שלו ומתי?
    אובדת עצות.
    דניאלה

הוספת תגובה

• דניאלה

שרית עטיה-שמואלי
    22/04/2010

הי דניאלה
    התפריט נראה טוב.
    הייתי מגדילה מעט את המרווחים בן הארוחות.
    לדוגמא אחרי המטרנה של של 9:30 הפסקה של שעתיים וחצי ואז את המרק .
    את הפירות אחה"צ בהפסקה הארוכה
    השתדלי לשמור על מרווחים של שעתיים וחצי-שלוש שעות בין הארוחות.
    את בהחלט יכולה להוסיף בשר למרק עדיף בקר או הודו שעשירים יותר בברזל.
    הנה מתכון טעים למרק:
    מתאים לתקופה בה התינוק כבר טעם מגוון ירקות מבושלים (כל פעם אחד אחר כמובן בנפרד )
    בה טנו מוסיפים את הבשר
    יש עדיפות לבקר והודו על פני עוף כיוון שמכילים יותר ברזל
    מרק הבשר הראשון שלי
    )
    (הכמויות למנה אחת)

50 גרם בשר בקר רזה
    תפוח אדמה בינוני
    75-100 גרם גזר / דלעת / קישוא
    ¼-½ כפית שמן קנולה
    100-150 מ"ל מרק

חותכים את הבשר לקוביות בינוניות
    מחצצים בסיר שמן ומאדים את הבצל עד שקיפות
    מוסיפים את הבשר ומערבבים כך שישחים
    מוסיפים מים ,מביאים לרתיחה ומבשלים כ 45 דקות עם מכסה סגור
    מוסיפים את הירקות מקולפים וחתוכים
    מבשלים כ5 דקות נוספות
    מנמיכים ומבשלים עוד כחצי שעה
    טוחנים למידה הרצויה בהתאם לגיל התינוק

בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מתחילה להיות מודאגת :-(
    מירית
    18/04/2010

אני אמא לילד מקסים בן שנתיים וחצי - מאז ומתמיד הוא לא היה אכלן גדול ומאוד בררן אבל עכשיו זה הופך להיות ממש בעייתי
    כשהוא היה בן שנה בערך הוא אכל הכל אבוקדו מנגו פירות ירקות מכל הסוגים בעצם ואחרי מספר חודשים כשהגיע שוב הקיץ עם כל הפירות הטעימים הוא פשוט התחיל להגעל מהם ולא לגעת בהם אפילו
    הייתה פעם שהוא נגע באבוקדו וממש הצתמרר אבל עברנו את שלב הגועל והוא מוכן לגעת בדברים רטובים ורכים אבל לא מוכן לאכול לא פירות ולא ירקות לא משנה כמה מציעים לו ואנחנו משתדלים לתת דוגמא ולאכול לידו פירות וירקות
    גם עניין הבשר הוא בעייתי הוא אוכל רק שניצל, המבורגר, ודג שנראה כמו שניצל פרט לזה הוא לא מוכן לגעת בבשר אחר לא בעוף מבושל בכל צורה שהיא ולא בשום דבר אחר בכלל יש לו בעיה לטעום דברים חדשים ולא מוכרים
    מבחינת מוצרי חלב אין שום בעיה הוא יכול לאכול כל היום גבינות מכל הסוגים חלב הוא לא כל כך אוהב אבל שוקו לפעמים אבל כמו שאמרתי זה הדבר היחיד שאני לאמודאגת כי מוצרי חלב על כל סוגיהם הוא אוכל בשפע
    אני רוצה לציין שתירס זה הירק היחיד שהוא מוכן לאכול ואם זה נחשב אז גם זיתים פירות ממש שום דבר!!!!
    אני נותנת לו ויטמינים שאמורים להשלים כמה ויטמינים אבל אני לא מאמינה שזה מספיק אני באמת חושבת שהויטמינים צריכים להגיע מהמזון
    בקיצור שאלתי היא האם העניין נחשב כבר להפרעת אכילה ויש צורך בהתערבות מקצועית? ואיך אני יכולה לשכנע אותו לטעום דברים חדשים? או בכלל להתחיל לאכול פירות וירקות הרי פירות אמור להיות דבר כל כך טעים בשבילו זה מתוק והוא אוהב מתוק כמו כל ילד

אשמח לתשובה

נ.ב אני רק רוצה לציין שאנחנו כרגע גרים בקנדה ולא בישראל

לקביעת תור
    סגירה
    מתחילה להיות מודאגת :-(

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי :-(

מירית
    29/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצירות לבת 5 חודשים
    עליזה
    16/04/2010

שלום,
    הבת שלי בת חמישה חודשים.
    היא כבר שבוע הולכת למעון ושם נותנים ארוחת פירות ומרק.
    היא לא מסיימת את המנות אבל אוכלת יותר מכמות של טעימות.
    נראה לי שהיא אוכלת בין חצי לשלושת רבעי מנה.
    עד עכשיו הכל היה בסדר.
    אבל היום יש לה עצירות ממש קשה.
    היא בוכה ולא מצליחה להוציא.
    האם אני צריכה להגיד בגן שלא יתנו לה יותר מכמות של טעימות?
    ונניח שבגיל שישה חודשים היא תתחיל לאכול יותר, זה גם עשוי לגרום לה לעצירות לא?
    מאז שהיא נולדה ועד היום לא הייתה לה עצירות אף פעם.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עצירות לבת 5 חודשים

הוספת תגובה

• לעצירות

ענת מטיאש
    18/04/2010

שלום רב
    יתכן ועצירות מקורה גם בחוסר שתיה מספקת במיוחד בימים חמים מאד.פירות דוקא גורמים ליציאות רכות יותר ולכן נראה לי שזאת לא הסיבה אבל אפשר להמנע ממתן טעימות יום יומיים ולראות אם זה השתפר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    רונית
    16/04/2010

שלום וברכה,
    בתי עוד מעט תהיה בת 15 ואני מעוניינת לשאול אותך כמה שאלות בבקשה לתגובה חזרה:
    1.בתי 1.59 ,שוקלת 45 ועוסקת בפעילות גופנית 3 פעמים בשבוע 45 דק' כל אימון.
    שאלתי היא כמה קלוריות צריכה לצרוך ביום?
    2.בתי איננה קיבלה מחזור ואני דואגת.
    האם היא צריכה לעלות במשקל?
    תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• רונית

שרית עטיה-שמואלי
    18/04/2010

הי רונית
    אין תפריט אחד שמתאים לכולן
    ממליצה לך לגשת לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים אפילו למפדש אחד להדרכה ולארגון תפריט מתאים.
    לגבי המחזור - נסי להתיעץ עם רופא הילדים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנת יתר
    הילה ירדן
    15/04/2010

הילדה שלי בת 9.5 סובלת מהשמנת יתר מסויימת. אנחנו שומרים על תזונה נכונה, אבל זה לא עוזר, והיא לא מורידה במשקל. היא סובלת מאוד נפשית ובוכה המון. היא אומרת שהיא שמנה ואז ממררת בבכי במשך שעות. אנחנו מנסים לעזור לה נפשית. אני אומרת לה שכשהיא תגבה, ותהיה יותר גבוהה בעוד שנתיים שלוש, אז היא תרזה באופן טבעי מעצם העלאת הגובה. האם זה נכון, או שאני מטעה אותה. האם זה באמת קורה שכשמעלים בגובה נהיים יותר רזים? אני רוצה לדעת את התשובה כדי לא להטעות אותה.
    תודה רבה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר

הוספת תגובה

• הילה ירדן

שרית עטיה-שמואלי
    18/04/2010

כן זה נכון.
    ההסבר הפשוט הוא שאם היא תשאר באותו משקל ותעלה בגובה אז אותם ק"ג יפרסו על יותר גובה והיא תהיה /תראה רזה יותר.
    ועוד משהו
    אני מבינה שהיא מתוסכלת.
    מציעה לך לרשום אותה לקבוצה להרגלי אכילה באזור מגורכם. הקפידי שזו תהיה קבוצה המיועדת לילדים.
    לעיתים זו קבוצת תמיכה מאוד מאוד חשובה.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה

ענת מטיאש
    18/04/2010

חשוב לי לציין כי כאי לטפל בבעיה שלא יגרם לילדה נזק נפשי במחינת דמוי עצמי נמוך .
    בגיל זה יש לשתף את ההורים בתהליך הטיפולי אך גם קבוצות של תזונה וספורט מןועילות מאד מנסיון אישי של קבוצות שאני מנחה לילדים זה מצליח..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה

דנה
    20/05/2010

הילה שלום. קראתי את פנייתך בפורום . ביתי, שהיא כיום בת 12, סבלה מעודף משקל בערך מגיל 7. לעליה במשקל נילוו גם הבעיות הרגשיות, התיסכולים ומצבי הרוח. לפני כשנה בערך צרפתי אותה לסדנה מדהימה. המפגשים הינם אחת לשבוע , כשעה. חלק אחד של המפגש הוא עם תזונאית אשר מנחה ומלווה את הילדים על תזונה נכונה,ירידה במשקל ושמירה על המשקל וחלקו השני של המפגש הוא העצמה אישית ובו עובדים עם הילדים על הערכה עצמית ,חיזוק הביטחון העצמי ולווי רגשי.
    אני חייבת לומר שהתוצאות היו מדהימות. אני יודעת שיש להם מספר סניפים, רעננה, באר-יעקב, פתח-תקווה ואנ חושבת שגם בת"א.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דנה, האם תוכלי לפרט

זואי
    21/05/2010

לגבי הגוף האחראי לסדנא כדי שאפשר יהיה לאתר אותו. האם יש להם סדנאות בכפר סבא?
    תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• להילה

ענת מטיאש
    03/06/2010

כואב לי לשמוע למה אתם לא פונים לעזרה מקצועית? אמנם ככל שמעלים בגובה ומשקל נשאר זה כאילו ירדו במשקל אבל עליכם להפנות לגורם מקצועי אשמח לעזור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אחוזי שומן
    דניאל
    14/04/2010

שלום רציתי לדעת איך אני יכול לבדוק את אחוז השומן אצלי בגוף?,
    אני בן 13 שוקל 64 וגובה 1.63
    וגם מה אחוז השומן הטוב לי?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אחוזי שומן

הוספת תגובה

• לדני

ענת מטיאש
    14/04/2010

אחוזי השומן בין 10 ל20 יש מכשיר בחדר כושר או ע"י קליפר או מדידת הקפים לאורך זמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מוצרי חלב 9 חודשים
    עמית
    13/04/2010

שלום!

בני בן 9 חודשים. הצעתי לי מספר פעמים גבינה לבנה וקוטג'. הוא אוכל כפית שתיים ומסרב להמשיך. אני מערבבת לו בבוקר עם הפירות כמה כפיות של יוגורט 4.5% והוא אוכל. אני מאוד רוצה שייפתח למוצרי החלב ואני לא רוצה להתחיל עכשיו עם המעדנים המתוקים שמלאים בחומרים וסוכר. מה אתן ממליצות?
    בנוסף, הוא אוכל כל אחה"צ דייסת וניל בכפית. אני מנסה כל הזמן לחשוף אותו לאפשרויות אחרות: גבינות, חומוס, ביצה עם אבוקדו והוא פשוט לא רוצה. מה כדאי לעשות?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    מוצרי חלב 9 חודשים

הוספת תגובה

• לעמית

ענת מטיאש
    14/04/2010

עמית ראשית תרגעי כי לוקח זמן להתרגל לטעמים חדשים לפחות 8 פעמים כמו כן אפשר לערבב עם פירות אין בעיה זה סוכר טבעי .אפשר לנסות אקטימל זכרי שזו רק התחלה של חשיפה כרגע .הוא בעצם גם ככה שותה חלב בכמות גדולה במשך היום כך שזה לא חסר לו כדאי להתעקש על קטניות למשל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איפה יש חוגי נוער בפ"ת להרזיה
    אלי
    13/04/2010

ומה ההבדל ביניהם
    תודה

הוספת תגובה

• לאלי

ענת מטיאש
    14/04/2010

שלום אלי
    יש בשוהם שאני מנהלת יש גם בגני תקוה שאני אפתח עוד שבועיים ויש בשניידר בבית חולים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי תזונה לילדה בת 4
    אמא
    11/04/2010

שלום,
    יש לי ילדה בת 4, שאוכלת אוכל מגוון ועשיר (כן, זכיתי - היא אוכלת ירקות ופירות וגם מנסה דברים חדשים). לאחרונה היא מסרבת לאכול ארוחות צהריים ו/או ערב (גם אם אני דוחה את שעת האכילה שבעה,שעה וחצי כדי ליצור רעב), היא פשוט מסרבת, מבקשת לקרוא ספר תוך כדי או לשחק בפלסטלינה או לצייר תוך כדי האכילה, לעיתים קרובות היא מבקשת לעזור לה, כלומר להאכיל אותה. (אחיה בן שנה ושלושה חודשים ורק עכשיו מתחיל ללמוד לאכול באמצעות מזלג.., ורוב הז\מן אנחנו משתדלים לעזור לו לאכול). איך אפשר להתמודד עם הסיפור הזה, יש פעמים שאני מתעמתת איתה, יש פעמים שאני מבליגה והיא אוכלת לישון בלי אוכל. יש פעמים שהיא נזכרת שהיא רעבה ממש לפני השינה ואני נותנת לה לאכול.
    לעיתים היא מתעוררת מאמצע הלילה ואורמת שהיא רעבה - במצב כזה אני מסרבת ואומרת שהיתה לך הזדמנות לאכול בארוחת הערב.
    אני מציעה לה 2-3 מאכלים מתוכם היא יכולה לבחור את הארוחה, לעיתים אני מכינה מראש רק מאכל אחד. לפעמים אני מבקשת את עזרתה, ולמרות שהיא עוזרת לי להכין ולהגיש, היא מסרבת לאכול.
    מה דרכי ההתמודדות עם מקרה כזה?
    המשקל שלה תקין לפי אמות מידה של טיפת חלב - היא באחוזון 50.
    שאלה נוספת, מה עוד אפשר להציע לארוחות הבקר, מלבד דגנים מלאים עם חלב (לא ממותקים מאוד כגון צ'יריוס), ניסיתי דייסת שבולת שועל - ללא הצלחה. כריכים עם גבינה או חומוס - הצלחה חלקית.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי תזונה לילדה בת 4

הוספת תגובה

• לילדה בת 4

ענת מטיאש
    15/04/2010

לדעתי כדאי ורצוי וזה הזמן לקבוע סדר וזמן לארוחות אפילו להביא פעמון כדי לחדד את זמן האוכל אם להכנע לכך אז היא תתרגל לאכול בלילה .צריך שתעזור לערוך שולחן ולהכין כדי שתבין שזה טקס הארוחה ולאחר מכן אין אוכל רק קרקר או משהו לא טעים כביכול כי המטבח נסגר...
    לגבי בוקר אפשר עם לנסות לחמית או יוגרט מעודן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עודף משקל בגיל 3-4
    ליזה
    08/04/2010

שלום, בתי בת שלוש ושמונה חודשים, גובה מטר ושוקלת 19 ק"ג. היא נראית מלאה ויש לה כרס גדולה. אני מנסה למצוא דרך להפחית ממשקלה מבלי לפגוע בהתפתחות שלה או לגרום לנזק אחר. האם בכלל אפשר לעשות דיאטה בגיל כזה ? מה מומלץ לעשות ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עודף משקל בגיל 3-4

הוספת תגובה

• למה לא עונים לי?תודה

ליזה
    12/04/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליזה

שרית עטיה-שמואלי
    10/05/2010

הי ליזה .
    יש הרבה מה לעשות.
    מתחילים מסביבת אכילה בריאה בבית. מחקרים מצאו שזה הגורם המשפיע ביותר על תזונת ילדים
    מציעה לפנות לדיאטנית דרך קופת החולים להדרכה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 5.5 חודשים
    שירלי
    08/04/2010

שלום,
    בתי בת 5.5 חודשים תינוקת גדולה מאד, שוקלת 9.300 עם גובה 69 סמ. היא נולדה במשקל 3.600 ועד גיל 4 חדושים כל חודש עלתה כ1.200. עכשיו העליה קצת נבלמה - היא עלתה תוך חודש וחצי "רק" קילו.
    היום היא אוכלת 5 ארוחות ביממה - בבוקר מוקדם כ150-180CC סימילאק, אחרי זה ארוחת פרי כ80-100 גר ועוד 120 CC סימילאק, צהריים כ130 גר מרק (ירקות +הודו) ועוד 100-120CC סימילאק, אחרי צהריים 150CC ובערב לפני שינה 180CC סימילאק.
    האם המשקל שלה בסדר? לפי אחוזונים היא מעל אחוזון 100. האם זה מרמז על השמנה בעתיד או חילוף חומרים איטי?
    תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    בת 5.5 חודשים

הוספת תגובה

• שירלי

שרית עטיה-שמואלי
    10/04/2010

הי

לפי דיווח המזון שלך הכמויות סבירות בהחלט. בשלב זה אם בריאה ומתפתחת היטב
    ממליצה לעקוב אחרי עקומות הגדילה במשך כמה חודשים .בתך נמצאת גם על אחוזון גובה גבוה .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות אכילה של ילד בן שנתיים
    לירי
    06/04/2010

שלום,
    בני בן השנתיים אינו מרבה באכילה בלשון המעטה. התפריט שלו די מצומצם אבל הבעיה הרצינית יותר היא הכמות שהוא אוכל. מבחינת התפריט הוא אוכל שניצל או עוף בתוספת פתיתים או פסטה בצהריים. הוא אוכל ירקות כמו מלפפון או גמבה וגבינה לבנה בערב. זהו פחות או יותר המגוון. הבעיה שהכמות שהוא אוכל כמעט אפסית. 4 ביסים מכול סוג וזהו. אין לו בעיה של חטיפים והוא מכור לבקבוקי מטרנה. את המטרנה הוא מקבל רק לפני השינה ובשעות הבוקר כשהוא מתעורר שזה לדעתי מה שמחזיק אותו.
    מה עושים?, מדוע הוא אוכל כמויות של ילד בן חצי שנה?

הוספת תגובה

• לירי

שרית עטיה-שמואלי
    10/04/2010

הי לירי
    האם בנך גדל ומתפתח היטב? ממליצה לך לפנות לדיאטנית ילדים לצורך הדרכה והתאמת תפריט.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן חמישה חודשים
    דורית
    06/04/2010

שלום רב

האם מעבר לטעימות של פרי וירק יש עוד משהו שמומלץ להתחיל בגיל הזה?
    בשר הודו למשל טחינה?? או שמוקדם מידי?
    יצויין שבזמן האחרון לא אוכל טוב את הסימליאק , יכול להיות שפתאום לא טעים לו וכדאי לנסות מטרנה?
    האם בגיל הזה אפשר לעבור לשלב 2 או לחכות לחצי שנה?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    בן חמישה חודשים

הוספת תגובה

• לדורית

ענת מטיאש
    06/04/2010

דורית שלום
    כדאי לחכות לגיל חצי שנה
    אז גם חוש הטעם משתפר והשובע
    לא כדאי לעבור למטרנה 2 לפעול לפי ההוראות
    זה מספיק טעימות של פרי או ירק בגיל חצי שנה להתחיל עם העוף ולא בשר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה