פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיית האכלה בתינוקת
    אילנה
    03/03/2010

שלום, בתי בת שנה ו 4 חודשים, לא אכלנית גדולה, בררנית מאוד באוכלץ מגיע למצב שאינה מוכנה לאכול שום דבר גם אחרי 3 שעות. בגן כעיקרון אוכלת טוב (לא הכל כמובן). אחרי שחוזרתמהגן לעיתים רעבה ישר, אוכלת יוגורט או פירות, לאחר מכן ארוחה בשרית אם מסכימה, אם לא יכולה לא לאכול עד שהולכת לישון ואז תמ"ל. עדיין מתעוררת בלילה לאכול. בבקשה תעזרו לי להשליט סדר בתפריט שלה על מנת שאוכל להתחיל לגמול אותה מאכילת לילה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיית האכלה בתינוקת

הוספת תגובה

• אילנה

שרית עטיה-שמואלי
    03/03/2010

הי
    האם ילדתך עולה במשקל ? האם אוכלת את כל המרקמים ?
    בריאה?
    הציעה לתת לה פעם אחת ארוחה אחה"צ
    ואז הפסקה עד ארוחת הערב .
    לגבי תוכן הארוחות - זה מאוד משנה מה אוכלת וכמה במשך היום
    אם תתני יותר פרטים אוכל לעזור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

אילנה
    03/03/2010

היא שוקלת עכשיו 10.2 ק"ג, עולה במשקל טוס, אבל לאור בדיקות הדם סובלת מחוסר ברזל.
    כמות האוכל שהיא אוכלת בפעם אחת קטנה לגילה, למשל תמ"ל הכי הרבה מסוכלת לשתות 130-140 בפעם אחת לא יותר. נראה לי שמכאן כל הבעיה -הכמויות קטנות מדי בשביל להחזיק אותה לפרק זמן ארוך. חביתה מביצה אחת לא יכולה לסיים,
    16.30 - פירות (קיווי לא שלם, כמה פלחים 2,3 של תפוז)
    18.30 - ממולא אחד בינוני (מכרוב), או קציצה עם קוסקוס -לא תמיד מסיימת
    20.00- תמ"ל 130 CC
    21.30-22 שוב תמ"ל כי מתעוררת רעבה עד 120CC
    03.00 - תמ"ל 120CC לפעמים קצת יותר
    07.00 - כשקמה בבוקר לא מוכנה לאכול כלום, אפילו לא שותה. לעיתים נדירות חצי אקטימל
    אחר כך ארוחות בגן, הגננת אומרת שאוכלת טוב. לא יודעת להגיד כמויות
    בעיה גדולה בהיא לא מוכנה ללעוס דברים קשים (עוף, מלפפון, תפוח וכו') יורקת החוצה. רק בשר טחון ופירות וירקות רכים
    אודה לך אם תוכלי לייץ מה לעשות, ויך להתחיל גמול אותה מארוחות לילה, לפעמים פעמיים בלילה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אילנה

שרית עטיה-שמואלי
    24/03/2010

ראשית סליחה על העיכוב במתן התשובה
    אנסה לענות לשאלותיך:
    הצעתי היא:
    לתת לה יוגורט עם פרי כשחוזרת מהגן .
    אח"כ הפסקה של 3 שעות - ללא אוכל ואז ארוחת ערב
    לאור חוסר הברזל מציעה פעמיים שלול בשבוע ארוחה בשרית עדיף בשר בקר- שהוא מקור מעולה לברזל . נסי את כל האפשרויות:קציצות,ספגטי בולונז ....
    ואז את הבקבוק לפני השינה נסי להעשיר בדייסה. יש ילדים שזה עובד אצלם
    עדכני וננסה להתקדם
    חג שמח

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תאבון בריא או לא בריא
    נועם
    28/02/2010

שלום
    יש לי אחיין יקר בן 9 שכאשר אנחנו מתכנסים במשפחה הוא
    נכנס לבולמוס של אכילה חסרת הבחנה.
    נראה שהוא נמצא במגמה של עלייה הדרגתית במשקלוכיום הוא
    כבר בעל מבנה גוף מלא..
    התחושה שלי היא שמדובר באכילה רגשית ולא סתם
    תיאבון בריא.
    בכל אופן שאלתי כיצד אפשר בסיטואציה משפחתית
    או חברתית להסיט את תשומת הלב של הילד מהאוכל
    באופן שלא יפגע בו.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תאבון בריא או לא בריא

הוספת תגובה

• נועם

שרית עטיה-שמואלי
    03/03/2010

הי נועם
    חסרים המון המון פרטים כדי לענות תשובה מקצועית לשאלה זו . מציעה לדבר עם ההורים שלו שיפנו לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים וזו לאחר תשאול נכון תוכל לכוון אותם
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החלפת ברזל לבן 7 חודשים
    מיטל
    26/02/2010

שלום רב, בני בן 7 חודשים. עד לא מזמן נתתי לו ברזל של הדס, אך מאז שהחלפתי לו לברזל של יומי (כי סרב לקחת את ההדס) הקקי שלו כבר לא בצבע שחור. האם זה מעיד על אי ספיגת הברזל? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    החלפת ברזל לבן 7 חודשים

הוספת תגובה

• מיטל

שרית עטיה-שמואלי
    03/03/2010

הי מיטל
    צבע הקקי לא מעיד על רמת הספיגה. בכל אופן סביב גיל שנה הקפידי לבדוק את רמת הברזל בבדיקות דם מתאימות.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום
    יונית מטרסו
    26/02/2010

בתי בת 9.5 חודשים
    במרק שמתי גמבה היא אוכלת ועושה כיאלו היא רוצה להקיא
    לא מקיא .
    יש לציין שכבר ניסתי לפני כן לתת לה לטעום כמה פעמיים גמבה.
    האם תינוקות לא אוהבים בדרך כלל גמבה??
    האם זה קשור לבריאות שלה שהיא לא אוהבת גמבה??
    ומה עושים שהמרק לא היה מורכב מהרבה כתום ???
    כי הילדה קצת כתומה מהכתום .
    לכן הוספתי גמבה .
    תודה
    יונית

לקביעת תור
    סגירה
    שלום

הוספת תגובה

• 9.5 חודשים

שרית עטיה-שמואלי
    03/03/2010

שלום יונית
    אני לא מכירה שום תגובה מיוחדת לגמבה , יתכן שמשהו במרקם מפריע לה . אולי הקליפה ?
    את יכולה לנסות המון ירקות אחרים : כמו קישוא , קולורבי,סלק , אפונה ירוקה , אולי עדשים ? בצל, שורש פטרוזליה ועוד......

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוהבת לאכול
    לו
    23/02/2010

שלום רב,

בתי בת שנתיים וחודשיים, בריאה בדר"כ (טפו טפו).

מאז שהייתה תינוקת אהבה מאוד לאכול. גם כעת היא מאוד נהנית מהאוכל.

אני מקווה שלא יגרשו אותי מהפורום הנ"ל אבל לעתים נראה לי שהקטנה שלי אוכלת כמויות גדולות מדי בארוחות שלה (יותר ממה שאני למשל אוכלת ואני לא אוכלת מעט), לעומת כל הילדים הקטנים בגילאים שלה שאני מכירה. היא יכולה לאכול 7-8 קציצות דג למשל בצהריים או 4 קציצות וצלחת מרק גדולה . היא מתפתחת יפה וגם עקבית באחוזוני גדילה (תמיד בין 50% ל-75%). אני מקפידה לתת לה גם פירות וגם ירקות ועל פי רוב היא אוהבת.

היא לא שמנמונת אך מה שכן יש לה בטן ממש גדולה ובולטת וזה נראה מוזר מאוד.

1.האם זה נשמע תקין?

2. האם צריך בגיל הזה להגביל אותם בכמויות (אם כן אין לי מושג איך אפשר לעשות זאת, כי כשהיא רעבה היא באה למקרר ודורשת לאכול).

3. האם יש צורך בבירור בגלל הבטן התפוחה הזו?

תודה רבה,

לו

לקביעת תור
    סגירה
    אוהבת לאכול

הוספת תגובה

• לו

שרית עטיה-שמואלי
    25/02/2010

הי לו
    את מציינת נקודה מאוד חשובה- בתך גדלה לאורך אותו אחוזון גדילה ולא חורגת ממנו. זה הסימן שהיא אוכלת כמה שצריכה.
    אם זאת .חסרים נתונים רבים כדי לענות על שאלתך כמו כמויות לאורך היום ,האם גדלה גם בגובה וגם במשקל כמצופה,יציאות .
    ממליצה לך להתיעץ עם רופא ילדים . הוא ישאל את השאלות וידע לכוון אותך.
    כנל גם לגבי הבטן. אי אפשר לענות תשובה כללית .צריך לבחון .

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מזון לדיאטה לבת 15
    שחף
    22/02/2010

היי אני בת 15 והחלטתי להתחיל דיאטה.אני לא מאוד שמנה אבל יש לי כרס ואני רוצה להיות שטוחה....
    רצתי לישאול איזה מאכלים מומלץ לאכול...ומאכלי בניים.
    אני אוכלת הרבה ממתקים ומעכשיו אני מפסיקה אבל זה קשה כי ליפעמים באלי סתם לנשנש משו אבל אני לא יודעת מה לא ישמין אותי..
    תודה ומקווה לעזרה[=

לקביעת תור
    סגירה
    מזון לדיאטה לבת 15

הוספת תגובה

• לשחף

ענת מטיאש
    22/02/2010

מומלץ לאכול מאכלי בינים כמו פופקורן ללא שמן או פירות יבשים 2-3 או פתית עם גבינה או ברנפלקס כמובן לא להגיע למזונות העשירים בשומנים וסוכרים יותר כמו גלידות ממתקים ועוד

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה טובה לילד בן שנתיים וחודשיים
    אמא
    22/02/2010

שלום,
    או שאני סתם מודאגת או שפשוט זה יעבור
    הילד בארוחת ערב - לא ממש אוכל .כלומר-מוגש בצלחת סלט+זיתים+גבינה לבנה+ביצה
    קשה או מקושקשת,מעט לחם או רבע לחמניה,או טונה,או טחינה,או חומוס
    והוא טועם משהו ואחרכך מורח את הידיים את השולחן הופך את הצלחת ופשוט נהנה מזה.
    ואני אוכלת את הלב למה הוא לא אוכל .
    כמובן שהוא משלים מעט בסימילאק/או שתיה
    הוא לא שותה שוקו/או חלב פרה אלא עם יש לא חשק לאכול שוגי עם חלב
    מה להכין ?
    האם להכין ספגטי ברוטב,פתיתים,טוסט, האם להוסיף קוט'ג,צפתית,בולגרית,שמן זית
    מה?
    אבקש לציין הוא אוכל לבד ולא תמיד רוצה שהאכיל אותו וזה נפלא. אני מכינה -מניחה-
    אוכל - לא אוכל - אני זורמת ואוהבת את העצמאות.
    והכי האם יש ספר מתכונים לילדים או עצה איך מכינים ומה? איך מתבלים האם ארוחת
    מרק אורז היא טובה האםיש מתכונים ואיך גורמים לילד לאכול ביצה בכל צורה שהיא
    העיקר שיואכל.
    אולי לקנו לו סוג של קורנפלקס אחר?
    איך מלמדים לאכול כריך עם ממרח-עם חומוס- עם גבינה צהובה - שוקולד ואחר

הוספת תגובה

• לילד בן שנתיים

ענת מטיאש
    22/02/2010

שלום רב
    את מתארת מצב בו יש ארוחה אכן דשנה מכל קבוצות המזון אך זכרי כלל ההורים אחראים על המגוון והילד אחראי על הכמות .תני לו להנות מאוכל אצבעות מה שנקרא הכמויוות הוא ישלים זה חשוב החוויה של הטעמים והשליטה שהוא מפתח על האוכל תני לו להנות .
    לגבי ספרי מתכונים יש ספר של ד"ר ניבה שפירא תזונת תינוקות בעידן השפע מומלץ עם מתכונים או ארוחות ראשונות לפעוט

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא שותה
    אלה
    21/02/2010

שלום,

בני בן 3 ו3 חודשים וכמעט אינו שותה ואינני יודעת מה לעשות.

שותה בבוקר 210 מ"ל סימילאק וכן לפני השינה ומעבר לכך במשך היום יכול לשתות עד כוס מים כול היום. הפיפי שלו צהוב . היתה תקופה שהסכים לשתות מיץ פטל ועכשיו גם את זה לא רוצה.

אתמול היינו בגן המשחקים ואמרנו לו שעד שלא ישתה לא ישחק והוא ויתר על המשחקים

האם יש לכם הצעה איך לפתור את הבעיה ?

אלה

לקביעת תור
    סגירה
    לא שותה

הוספת תגובה

• אלה

שרית עטיה-שמואלי
    21/02/2010

הי
    כן,נושא השתיה חשוב . במיוחד בארץ החמה שלנו. תמשיכי להציע ,אל תפסיקי.אך גם לא להפוך את הנושא לשדה קרב .
    נסי להיות יצירתית: סוגי בקבוקים ,סוגי כוסות ,ברזיה , מים מהצינור ....

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 6 וקצת לא אוכלת, מה עושים?
    מיכל
    17/02/2010

היי
    ביתי בת 6 וקצת ואוכלת מגוון מאוד מצומצם של מאכלים
    לאט לאט היא מצמצמת עוד יותר את המגוון
    היום היא אוכלת חצי פיתה עם גבינה צהובה
    או טוסט באותו פורמט
    ספגטי ללא רוטב רק עם פרמזן
    קורנפלקס לסוגיו עם חלב
    מסרבת לאוכל בשר ירקות או פרות

בדיקות דם שערכנו לה לפני חודש יצאו טובות
    אבל אני מודאגת בקשר לגדילה שלה
    מה עושים?

תודה מראש
    מיכל

הוספת תגובה

• מיכל

שרית עטיה-שמואלי
    21/02/2010

הי
    הנושא חשוב מאוד ומורכב. קשה מאוד לתת תשובה בפורום .
    האם גדלה כמצופה? האם מפותחת? כמויות אכילה? רקע? ועוד המון המון פרטים.
    מציעה לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים . היא תכוון תעזור ותיתן כלים.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת שנה ו-3, צריכה עדיין תמ"ל?
    אני
    17/02/2010

היא יונקת בבוקר ואחכ אוכלת בגן פרוסה עם גבינה לבנה וירקות
    בצהריים אוכלת הכל- בשר, עוף, עדשים, ירקות, פחממות- כל מה שאוכלים בגן
    כשחוזרת היא מקבלת יוגורט ביו 3% שאני מוסיפה לו פירות ופצפוצי אורז (לגבי הפצפוצים- יש להם ערך תזונתי? כדאי להחליף במשהו אחר?)
    ובערב אוכלת מה שאנחנו (אנחנו אוכלים את הארוחה העיקרית שלנו ערב) או שמקבלת ביצה, גבינה, ירקות וכו'
    בין לבין היא מנשנשת צ'יריוס, לפעמים עוגיה או קרקר
    התפריט שלה באמת מגוון, אבל אמרו לי שהיא עדיין צריכה לקבל תמ"ל או לפחות לשתות חלב פרה (מה שלא נראה לי בכלל)

מה הכלל בגיל הזה?

הוספת תגובה

• אפשר בבקשה לקבל תשובה??

אני
    25/02/2010

תודה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לבת שנה ושלוש

ענת מטיאש
    25/02/2010

לפי מה שתארת אין צורך בעוד תמל אם לא מתעוררת מרעב בלילה עדיף עוד הנקה לפני השינה אבל בכלל יש לה מספיק מוצרי חלב והתזונה מגוונת וטובה.יש לעקוב על עקומות הגדילה לראות שלא שוברת עקומות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כמות מקסימלית של זיתים ביום
    מירי
    15/02/2010

הילדים שלי ( בני שנתיים ו-4) מאוד אוהבים זיתים ומבקשים תמיד לאכול בארוחת ערב. האם יש כמות מקסימלית שאפשר לאכול ( מבחינת מלח וכו'). מבחינת משקל-הם במשקל תקין, הגדולה באחוזון 3 לגובה אבל 50 במשקל.

הוספת תגובה

• מירי

שרית עטיה-שמואלי
    21/02/2010

הי
    הזיתים טובים ומזינים אך אם ילדים אוכלים מהם כמויות גדולות ,זה יבוא על חשבון מזונות אחרים .
    חשוב להקפיד שהארוחה שלהם תהיה מגוונת ומאוזנת כלומר תכיל גם חלבון ,פחממות וירקות בנוסף לזיתים. אין בעיה עם הזיתים כל יום.
    הרבה ילדים בכלל לא מעכלים את הזיתים והזיתים יוצאים כמו שהגיעו .שימי לב

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי אכילת זיתים

ענת מטיאש
    22/02/2010

שלום לך
    מבחינת זיתים יש לזכור ש10 זיתים שוים מנת שומן אחת .כמובן שיש לדאוג ללא חרצנים והירוקים עדיפים על שחורים שעוברים צבע מסוים.אין הגבלה אך מבחינת מלח עדיף עד 10 ביום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קלוריות
    ספיר
    14/02/2010

שלום ענת,אני בת 16 וחצי ושוקלת 63
    אני אוכלת ביום 1200 קלוריות ואפילו פחות[מדי פעם 600]
    אני מנסה לרדת במשקל
    וכל הזמן אומרים לי שנערות צריכות לצרוך בין 2000-2500 קלוריות,איך הגיוני? ואם זה נכון בכלל?כשאני צורכת 1500 אני עולה ישר במשקל ונכנסת לתסכול רציני!
    נטלתי כמה פעמים כדורים משלשלים אבל ממש כמה פעמים ספורות
    אני לא יודעת לאן נכנסתי ולאן לייחס את עצמי..
    אשמח אם תעני לי בהקדם,תודה רבה !

לקביעת תור
    סגירה
    קלוריות

הוספת תגובה

• למעין

ענת מטיאש
    14/02/2010

כמות הקלוריות שאת מציעה נמוכה מדי אין לעשות דיאטות קיצוניות כי זה פוגע בגדילה לגובה. לא צינת את הגובה שלך.אני מציעה לך להעלות את כמות הקלוירות ל1500 לפחות ולאכול מכל קבוצות המזון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לענת-המשך

ספיר
    14/02/2010

הגובה שלי1.62 .. אני מרגישה ממש שמנה וגם הBMI לא מבשר שמחות במיוחד !
    אני אוכלת הכל ומשמינה מדברים בריאים
    אני לא אוכלת "שטויות"מה שנקרא.. ואם כן אז לעיתים..
    ועוסקת בספורט כל יום!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 5.5 המסרבת לאכול
    הורים
    11/02/2010

שלום
    בתי בת ה 5.5 אינה אוהבת לאכול!!!
    התפריט שלה מסתכם בשניצל תירס קנוי (קפוא) ואורז לבן. לעיתים מוכנה לגוון בפירה.
    היא גם כמעט ולא מוכנה לאכול לבד או שאם היא אוכלת לבד הארוחה שלה יכולה להמשך שעות.
    האם לעזוב אותה לנפשה או לעשות משהו ואם כן מה אפשר לעשות
    אציין שאנו דואגים שהארוחה שלה לא מספקת מבחינת ויטמינים ושאר דברים שצריך לגוף להתפתחות תקינה
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 5.5 המסרבת לאכול

הוספת תגובה

• לבת חמש וחצי

ענת מטיאש
    13/02/2010

שלום
    את מצינת כאן מצב בעיתי אשר לא כדאי שימשך כי חסר אם כך הרבה ויטמינים מינרלים וחלבונים בתפריט היא ניזונה על פחממות בלבד הטיפול מורכב ודורש התיחסות מקצועית וספציפית
    תוכלי להתיעץ עמי בטלפון 0542224646

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא מודאגת
    אמא מודאגת
    09/02/2010

אני אמא לילד בן 3 שאוהב מאוד לדבר והרבה פחות לאכול, הוא כל כך עסוק בלדבר שכל הארוחה זה בעיקר ויכוחים והערות על זה שלא מדברים עם פה מלא ובכלל שצריך לאכול עכשיו, הוא אוכל 3 ביסים ומתעייף ואני כמו אמא פולניה עוזרת לו, אני יודעת שזה לא טוב, הרי הוא ילד בן 3 וממש יכול לאכול לבד, אבל זה קשה, אני רוצה מאוד שיאכל, אני חוששת שבגלל שכל הארוחה יש ויכוחים ומריבות על ז שהוא צריך לאכול זה יוביל בעתיד לבעיות אכילה, מה עושים?

לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• לאמא המודאגת

ענת מטיאש
    10/02/2010

ראשית אין מה לדאוג ילד שלא סים את המנה בצהריים יהיה רעב יותר אחר הצהריים רק לשמור עך ארוחות מסודרות .אם הוא רזה ניתן לסייע לו מעט אבל אין להתעסק עם הרבה מילים כמו תסים את הצלחת או ילד טוב משאיר צלחת ריקה כי זה יוצר לחץ סביב האוכל ץאני מציעה שתרגעי ותציעי לו והוא יבחר את הכמות לאט תני לו מזונות צפופים אנרתית ולא מרקים וכו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרות וירקות
    דורית
    08/02/2010

שלום רב,
    מניסיונכן מאז שפורסם שיש להתחיל פרות וירקות כבר מגיל 4 חודשים
    האם זה אכן טוב יותר או קצת מוקדם???
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פרות וירקות

הוספת תגובה

• פירות וירקות

ענת מטיאש
    08/02/2010

מדובר רק על טעימות בודדות עד גיל חצי שנה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה