מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אשמח לתגובהמ.א07/02/2010
יש לי ילד בן 9.5 פעיל ובריא. אין לו כל בעיות עם אוכל אבל נראה לי שהוא צריך לאכול פחות.
האם יש טבלה המפרטת כמויות לפי גובה ומשקל?
כבר שאלתי את השאלה אך טרם זכיתי לתשובה.
תודה
מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למ.א
ענת מטיאש08/02/2010יש בדיקה שנקראת BMI משקל לחלק לגובה בריבוע במטרים ויש עקומות כאלו שמראות אם הילד בטווח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה אבל...
מ.א17/02/2010תודה על התשובה.
אבל כוונתי הייתה איך לדעת מה כמות הקלוריות ליום לה הוא זקוק
ומה הרכב דיאטה נכון לצרכיו - פחממות, חלבונים, וכו'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה לייד בן 3יפעת06/02/2010
היי ,רציתי לדעת האם יש תוספים ממולצים לילד בן 3 שלא אוכל כלל פירות ,ירקות ודגים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילד בן 3
ענת מטיאש08/02/2010שלום רציתי קודם כל לתמוהה כיצד ויתרת על האופציה של לא אוכל פירות וירקות מה ניסית האם קבלת טיפול מדיאטנית?אני לא ממליצה על תופסים במקרה זה אלא פניה ליעוץ אלו רכיבים שאין להם תחליף מלבד קטניות ודגנים מלאים שפעוט בגיל זה לא מרבה לאכול אז כדאי לנסות בכל דרך אפשרית שייק פירות ,מיץ תפוזים,קציצות ממולאות מרקים וכן לתת פרסים על עידוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עליה מהירה במשקל אצל תינוקתשירלי04/02/2010
שלום,
תינוקת שלי נולדה במשקל 3.660 וגובה 51 סמ. היום היא בת 3.5 חודשים, אוכלת סימילאק 5 פעמים ביממה בכמוית משתנות בין 160 ל200CC לארוחה ושוקלת כ7.5 קילו. האם זה בסדר או שזה יותר מידי? נראה לי שהיא יצאה מכל האחוזונים למיניהם. רוצה לציין שאנחנו ההורים די גבוהים וגדולים וגם אחותה ילדה גדולה - בגיל 5 היא שוקלת 23 קילו בגובה 120 סם.
האם העליה הזאת תקינה? אם מהירה מידי זה יכול להעיד על בעיה כלשהיא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעליה מהירה במשקל
ענת מטיאש05/02/2010שלום לך
לפי האחוזונים התינוקת נולדה באחוזון תשעים משקל לגובה וגם כעת שומרת על אותו אחוזון שאומר שרק עשרה אחוזים מהילדים בגילה שמנים כביכול כמוה זה לא אומר שהיא בעודף משקל אך צריך לעקוב וכפי שציינת גם לגנטיקה יש פה ענין .צריך להקפיד על הוראות הכנת המטרנה שלא יצמא יותר מדי גם זה לא טוב בריכוז כי זה מעלה קלוריות בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחווווףליאת03/02/2010
השאלה:
אני בת 16. אני שוקלת70 ק"ג והגובה שלי הוא 1:60.
התפריט שלי הוא:
יום שלישי
בוקר: קורנפלקס של ברנפלקס
ארוחת 10: כריך עם חביתה וחומוס
ביניים: מעדן 3% ו-2 עוגיות
ארוחת צהריים: בערך כוס פסטה, 2 קציצות ואפונה וכוס מיץ תפוזים
ביניים: מעדן 1.5% חופן קבוקים(פיצוחים) 2תפוחים
ערב : כריך עם שוקולד. ביסלי קטן
יום רביעי:
בוקר: קורנפלקס
ארוחת 10: כריך עם גבינ"צ
ביניים: מעדן ו-2 עוגיות תפוח
ארוחת צהריים: קערית קטנה של ספגטי בולונז
ארוחת ערב: טוסט+גמבה+קוטג'. ביסלי קטן
ביניים: תפוח
יום חמישי:
ארוחת בוקר: קורנפלקס
ארוחת 10: כריך עם חביתה
ביניים: מעדן ו-3 עוגיות
ארוחת צהריים: בערך כוס אורז, אפונה, 2 קציצות+ מים
ארוחת ביניים: 3 תפוחים.
ארוחת ערב: כריך עם גבינ"צ.
ארוחת ביניים: כריך עם שוקולד.במבה קטנה
בבקשה תעזרו לי כתבתי הודעה כבר לפני חודשיים ואף אחד לא עזר...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לליאת מענת
ענת מטיאש05/02/2010ליאת שלום
אם ברצונך להוריד מעט במשקל עליך להוריד את כמות הפמממות שלפי יומן האכילה שצינת הן בממוצע 8-10 מנות ליום כלומר פסטה לחם מעדן עוגיות בסלי לחם עם שוקולד ולהחליפם בירקות גבינות דגים סלטים ירקות מבושלים .יש לציין כי חשוב לשתות מים ולעשות ספורט בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט יומי לבן תשעה חודשיםמיטל03/02/2010
שלום לך!
בני בן 9 וחצי חוד' ושוקל בסביבות ה11 ק"ג, גובה 75 ס"מ. אני מקבלת תגובות רבות של "הוא גדול" ורציתי לברר אם המזון שהוא אוכל במהלך היום נורמלי ואיך - אם בכלל לשפרו.
בוקר 07:00 - אוכל סימילאק 24 מ"ל
11:00 - אוכל בסביבות 300 מ"ל פירות (שמורכב מבננה, תפוח, וחצי קטן אגס וחצי, תות וחצי קלמנטינה)
15:00 - אוכל 2-3 קציצות עוף עם קישוא, בצל וגזר / בטטה + מרק (בערך 4 כפות)
19 - ארוחת ערב - אוכל 3 פעמים בשבוע ביצה + אבוקדו וגבינה ובשאר הימים אני מתלבטת מה אפשר לתת בינתיים נותנת סימילאק 240 מ"ל / דייסה
האם זה בסדר?
תודה רבה,
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן תשעה חודשים מענת
ענת מטיאש05/02/2010שלום רב
בנך נמצא באחוזון חמישים משקל לגובה ועדין אינו הולך ולכן הוא נראה שמן אך אין לך סיבה לדאגה .מבחינת התזונה שתארת זה בסדר כל פעם שצמא יש לתת מים ולא עוד חלב או שתיה מתוקה.
את הפירות מספיק לעשות מ2 פירות ולהוסיף כפית שמן פשתן או כף טחינה כמקור לחומצות שומן יוניותואומגה 3
לדעתי הוא עדין לא מוציא מספיק אנרגיה כי כנראה עוד לא פעיל אני מציעה לחכות לגיל שנה ולהתעדכן שוב בעקומות גדילה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת צהרייםרונית01/02/2010
שלום. אני מבקשת לדעת -בתי בת 4.5 אוכלת ארוחת צהריים בגן בסביבות השעה 12:30-13:00. כשהיא חוזרת הביתה בסביבות 16:30-17:00 מה הכי כדאי לתת לה לאכול. האם ארוחה מלאה שוב או משהו אחר. מהי המלצתכן? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לארוחה ארבע
ענת מטיאש02/02/2010כדי לתת לה בארבע וחצי יוגורט או מעדן או פרי כלומר משהו מקבוצת הפרות ומקבוצת החלבונים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אף כתוםמאיה01/02/2010
שלום, בני בן חצי שנה. הוא התחיל לאכול פירות וירקות. מגיל 5 חודשים הוא התחיל לאכול ירקות כתומים מבושלים. שמנו לב שהאף שלו נהייה כתום. אז עשיתי לו כל מיני סוגי ירקות, גם ירוקים וגם כתומים. אך האף נשאר עדיין כתום.
האם זה בגלל הירקות הכתומים? מה עלי לעשות כדי שזה יעבור. זה קצת מדאיג ולא כ"כ נאה...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום
ענת מטיאש02/02/2010שלום לך
לעתים תופעה זו מוכרת במיוחד אצל בנות שיש הפרעות אכילה ונהיות כתומות עקב בטא קרוטן שיש במזון הכתום עליך לשים לב לא לתת לו כמות גדולה של ירקרות כתומים אלא יותר ירוקים כמו קישוא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהוריד לגמרי את כתומים?
מאיה02/02/2010אני נותנת לו קישוא כל צהריים בשילוב עם ירק כתום (גזר או בטטה). אם אני אוריד לגמרי את כתומים זה יעבור לו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הי, בבקשה תענולא משנה31/01/2010
אני בת 13 וחצי, ויש לי עודף משקל גדול,
אני שוקלת 80 והגובה שלי הוא 1.65
אני הולכת לחדר כושר, אבל קצת קשה לי להתמיד
אשמח אם תביאו לי תפריט מתאים
תודה:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 13 וחצי מענת
ענת מטיאש31/01/2010שלום לך
אכן עודף משקל אך מכון כושר זה לא מספיק כי כדי לרדת במשקל יש לשמור על תפריט מאוזן ארוחת 3 מסודרות ו2 ארוחות ביניים ובעיקר להגביל את כמויות הפחממות לשים לב לגודל מנה כוס פסטה או פתיתים לאכול הרבה ירקות ,לשתות מים וללעוס לאט זו כל התורה על קצת המזלג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סרבני בקבוק בגיל 8 חודשיםאורן28/01/2010
הקטנטנים שלי יונקים ושבוע האחרון נכנסו למשפחתון.
הם יונקים בבוקר, אוכלים פירות, בצהרים ירקות וב 3 אמורים לשתות חלב שאני שואבת מבקבוק אבל הם מסרבים בתוקף!
מה את ממליצה לעשות?
מה אפשר לתת להם אחרי הירקות (ב 17:00 הם חוזרים הביתה ויונקים)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורן מענת
ענת מטיאש31/01/2010שלום רב
אכן זה בעיה הגמילה כי הם לא רגילים לשתות מבקבוק עליך להעזר בדמות אחרת כמו אמך אם תרצי לסייע לך לגמול אותם מיניקה של שד .בכל מקרה ניתן לנסות בכפית יוגורט מעודן או עוד פרי עד היניקה הבאה ניתן לנסות אם יש שינייםגם רך של לחם עם ממרח כמו שקדיה .עליך למצוא דרך להרגיעם גם ללא פטמת השד אם חזרת לעבודה זה תקופה בעיתית של חודש אבל אחכ זה עובר..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה לילד בן שנתיים עם עצירותאלנה28/01/2010
שלום,
יש לי ילד בן שנתיים שסובל מעצירות קשה כבר שלושה חודשים.
איך צריכים להראות ארוחות שלו? האם אפשר דוגמא ליום או יומיים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאלנה מענת
ענת מטיאש31/01/2010הי אלנה
הסיבות לעצירות הן רבות ולכן צריךל לשלול גם תגובות רגשיות בהתנהלות במשפחה.ראשית צריךלהקפיד על נוזלים 30 מ"ל לקג משקל גוף ועדיף שיהיה תה צמחים או מים שהושרו בהם שזיפים
להקפיד על פירות לפחות 2 ביום .להמנע מאפרסמון טוסט בננה ולתת כמה שיותר מוצרי חלב ויוגרט ביו מועשר בחידיקים טובים גם רסק ירקות מומלץ כמו רסק עגבניות .בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אכילה מופרעתאביבית27/01/2010
בתי בת 2.5 אוכלת יפה מאד שמגישים לה את האוכל היא אינה מסרבת אף פעם לאכול אבל אוכלת בצורה מופרעת מפילה את האוכל על הריצפה וכשנגמר מהצלחת מרימה מהריצפה ואוכלת , בגן מגישים לה אוכל והיא אוכלת את שלה אבל גם חוטפת אוכל לילדים אחרים מהצלחת , שאני מגישה לה חצי סנביץ והיא באמצע אכילה אני מגישה לה את החצי השני אז את מה שיש כבר בידיה זורקת על הריצפה ורוצה את החצי השני
האם זה הפרעה מסויימת או שיחלוף בעצמו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביבית מענת
ענת מטיאש27/01/2010שלום אביבית
את מצינת התנהגות אכילה מעט אגרסיוית יש לבדוק מההמניעים הרגשיים שגורמים לילדה להיות אגרסיוית האם יש שינוי בבית אולי הולדת אח או כל שינוי אחר כמו כן יש לדבר אל הילדה ולאמר לה בנחת שיש לסים את הפרוסה הראשונה ורק אחר כך את השניה.בגיל זה יש רצון מאד גדול לחוות את העולם לבד כך שאני מניחה שזה יחלוף רק יש לברר את השינוי אם יש בעיה רגשית שמלווה כי האוכל בדרך כלל מבטא גם את הרגשות בבית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהי תזונה נכונהחנה26/01/2010
חוץ מפרות וירקות מה מקומם של הקטניות? פחמימות? ואם מדברים על פחמימות מה עדיף תפו"א או לחם או כוסמת? עוף וביצה בריא כל יום? וכשהילדים מחפשים מה לנשנש מה להציע?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחנה
ענת מטיאש27/01/2010שלום
את שואלת שאלה לגבי הרכבים של ארוחה או ארוחות כל ארוחה צריכה להיות מורכבת מחלבון ביצה או בשר או עוף וליד זה פחממה כמו אורז או פסטה וקטניות הן גם לחלבונים וגם פחממות וליד זה ירקות .אפשר לתת כל יום ביצה ועוף לפחות 4 פעמים בשבוע לילדים .ניתן לראות בפרמידת המזון החדשה של משרד הבריאות באתר שלהם את המקום של כל קבוצת מזון וכמה יש לאכול מכל רמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרגלי אכילהמוניקה26/01/2010
שלום
בני בן 6 בכיתה א-יש לנו בעיה איתו מבחינת אוכל כבר שנתיים רצוף אני לא מצליחה לתת לו לאכול פרוסה אחרת לבית הספר חוץ משקולד.הוא אינו מוכן לטעום שום דבר אחר (אינו אוכל אורז תפוחי אדמה פרות ירקות -שום דבר בריא) ארוחות צהריים לפעמיים אוכל ולפעמיים לא -אם כן אוכל זה שניצלונים מוכנים.היום הוא סובל מכאבים בקיבה.
אשמח לקבל הכוונה .
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למוניקה מענת
ענת מטיאש27/01/2010מוניקה שלום
נשמע שבנך מאד ספציפי בבחירת מזונותיו אולם בגיל זה יש הרגלים שהילד מקבלמן הבית .האם ניתן להרגיל אותו לממרח חלבה או ממרח חמאת בוטנים ללכת איתו לסופר ולבחור ממרחים
לגבי ארוחת צהרים יש להציע לו מגוון פירות וירקות ולבשל ביחד
יש לנסות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץרווית24/01/2010
אני מעוניינת לחוות דעת שלכם בנושא התזונה שלי .
אני בת 16.5 בשנתיים האחרונות [בפואר יתמלאו לדיאטה שנתיים] הורדתי כ 75 קילו +-
כרגע אני שוקלת 60 +- הגובה שלי 171+-
אני לצערי הרב איבדתי את המחזור כבר שנה . אני סובלת מחולשה סחרחורות ואני נעשתי אנמית [מקבלת כדורי ברזל חזקות שמקבלות נשים בהרין ולאחריו][אני לא בהריון ולא אחרי]
סובלת מקור נוראי ..תמיד קר לי עור יבש נשירת שיער שנאלתי בגללו להסתפר קצר .
אסרו עלי להתאמן .. ובעבר הייתי מתאמנת בחדר כושר .. סבלתי מהפרעת אכילה במשך כ חצי שנה ויותר הגעתי ל650-800 קלוריות ליום ובמקרה הטוב פחות מ 1000 950-+
אני מעוניינת לחוות דעת שלכם לראות עם התפריט בסדר ?
בוקר 6.30-7 - נס כפית סוכר ומעט חלב 1% עם 2 עוגיות
או נס עם פרי [תפוח גדול או קלימנטינה או תפוז]
או רק נס
ביניים-ארוחת עשר- כריך מלחם קל דגנים 36 קל' לפרוסה עם פסטרמה ומעט סלט כרוב כבוש ומלפיפון
ארוחת 12- פרי
ארוחת 2- כריך עם פסטרמה או קוטג' 3% כ-2 כפות או חביתה שאני מחלקת ל 2 כריכים [לא מטגנת אלא עם מעט מאד ספרי שמן 2.5קל' להתזה ]
בצהריים 3.30-4-אחרי בית הספר- 4-5 כפות אורז או פסטה או בורגול או כוסמת עם חזה עוף מבושל או עוף מבושל ..עם שומר מתובל במיץ למיון ובמלח ולבסוף מקנחת עם תה ירוק וסוכרזית
ביניים פרי עם נס עם מעט מאד חלב 1% וכפית סוכר עם פרי או עם פרוסה עות שיש במידה ולא אכלתי עודיות בבוקר]
ערב פרי עם תה וכפית סוכר או במידה ואני ממש רעבה 2 פירות או קוטג' 3% עם מלפיפון [נדיר ואני אוכלת את זה]
כמה קלוריות מכיל התפריט ..? האם הוא מספיק לנערה בגיל ההתבגרות [16]? ומה אתה ממליצים לשנות
וחשוב לציין במידה ואני שותה רק נס עם קפה שחור בבוקר ללא משהו בצד ואני לא מביא איתי אוכל אני קונה פקפיטריה קוראסון או בורקס או בייגל טוסט פעם ב שבועיים ואז אוכלת מהצהריים כרגיל אבל בצהריים אני אוכלת חביתה ירק עם פורסה או 2 לחם קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנערה מענת מטיאש
ענת מטיאש25/01/2010שלום לך,
כפי שהצגת את הירידה הגדולה במשקל שגרמה לך גם לאיבוד מחזור כלומר הגוף נמצא במצב של הפרעת אכילה למרות שהמשקל עקין תקין לגובה אך ברמה נמוכה. התפריט שציינת מכיל כ1200 קלוריות בלבד כך שזה לא מספיק לנערה מתבגרת שזקוקה לכ2500 קלוריות ביום במקביל גם האכילה לא מאוזנת את לא אוכלת מספיק חלבון גם בערב חסר ביצה או טונה וגבינה
יותר מדי נס קפה שעלול לגרום לבעיה בספיגת ברזל
עליך להתיעץ עם דיאטנית מדי שבוע עד שתעלי במשקל ותקבלי אתהמחזור מומלץ. גם תוספת אומגה 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובתי
רווית26/01/2010הבעיה היא שאני נורא פוחדת מעלייה במשקל ...אני יודעת שההשמנה לטובתי אבל אני כ"כ רוצה להיות רזה אבל מצד שני גם רוצה סוף סוף להיות בריאה .. שיהיה לי כח לסחוב את התיק בבצפר
אני למרות ה"רצון" שלי להשמין לא אוהבת הרבה דברים מה שהדיאטניות נותנות .. שקדים אגוזים פיצוחים אבוקדו תחינה חומוס זיתים שמן זית וכו' אני לא יכולה להריח אותם .. גם פירות יבשים אני לא אוהבת ...
כמו שציינתי אני אוהבת עוגות ועוגיות אז אני אוכלת אותם בבוקר 2 קורסונים או 2 עוגיות למינהם ..
ולמרות הכול אני לא מגיע ל מעל 1200-1300 ...
מה באמת בנאדם צריך לאכול 2500 קלוריות כדי לשמור על המשקל ?! זה המוןןןןןןןןןןןןןןןן ממש להתיישב על המקרר
הגב נגיד ואני אוכלת 2 קורסונים בבוקר עם נס . אני אוכלת רק פרי צהריים חזה עוף מבושל עם ירקות ו 2פורסות לחם קל ולאחריו פרי ובערב מעדן או פרי או סלט ירקות או קוטג' עם מלפיפון ולדעתי זה כאילו מספיק כי אני שבעה מיזה .. אין מקום לדחוף עוד אוכל .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חייבת עזרה ואף אחד לא עוזר לי..ליאת19/01/2010
פרסמתי הודעה לפני שבועיים בערך ואף אחד לא מחזיר לי תשובה..
בבקשה תעזרו לי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאת
שרית עטיה-שמואלי21/01/2010יכולה בבקשה לשאול שוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)