פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזונה לבת 11 חוד
    שירלי
    29/09/2010

שלום,
    תינוקת שלי בת 11 חודשים, מאד גדולה, שוקלת כ12 קילו וגם מאד גבוהה. היא אוכלת שני בקבוקים של סימילאק 240 CC ביום ושלוש ארוחות מוצקים - שני פירות בינוניים, מרק בשר וירקות ויוגורט לבן 3%.
    רציתי לשאול - באיזה גיל אפשר לשלב לה דגנים כמו מולטיצ'יריוס? האם אפשר לתת לה תאנים וקלמנטינות - עדיין לא נתתי לה פרי הדר. איזה מאכלים למעשה אסורים בגילה עדיין?
    תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזונה לבת 11 חוד

הוספת תגובה

• שירלי

שרית עטיה-שמואלי
    29/09/2010

הי
    את כבר יכולה לשלב דגנים . אין בעיה .העניין הוא שחבל לשלב דווקא כאלו עם תוספת סוכר.
    אין שום בעיה עם קלמנטינות ותאנים
    בגילה אסור דבש וחלב נוזלי (אין בעיה עם מוצרי חלב )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה מותר לתינוק בן 10.5 חודשים לאכול
    קארין
    27/09/2010

שלום,
    בני בן 10.5 חודשים. רציתי לדעת האם אפשר לתת לו לאכול את הדברים הבאים (ואם לא - אז החל ממתי זה מותר) -
    1. קליפות של ירקות ופירות (כיום אנחנו מקלפים הכל, אבל אמרו לי שמרבית הויטמים מצויים דווקא בקליפות).
    2. דגים למיניהם.

האם יש דברים נוספים שאסור לתת בגיל הזה (למעט חלב ודבש שנותנים רק בגיל שנה)?

תודה,
    קארין

הוספת תגובה

• קארין

שרית עטיה-שמואלי
    29/09/2010

הי
    אין בעיה עם קליפות וגם עם דגים. כמובן במרקם שמתאים לו.
    למעט חלב ודבש אפשר לתת הכל
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    טלי
    26/09/2010

שלום אמא לילד בן 7.5 לא אוכל ירקות רק תפוח אדמה ובכלל לא פירות אם אפשר להמליץ לי על ויטמינים ותוספי מזון מתאימים לילד .?
    האם העובדה שהוא לא אוכל ירקות ופירות יכולה לגרום לבעיות בהתפתחותו הגופנית והשכלית ?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• טלי

שרית עטיה-שמואלי
    29/09/2010

הי
    לפירות וירקות חשיבות רבה מאוד בתפריט ילדים שכן הם מקור לויטמינים ומינרלים רבים.
    לפני שמדברים על תוספי תזונה כדי לנסות אפשרויות תזונתיות דרך אוכל -
    מצרפת לך כמה המלצות לשילוב ירקות בתפריט ילדים אולי תוכלי לקחת מהם רעיונות-
    טיפים להגדלת כמות הירקות-

• קחו אחריות - הורים מהווים דמות לחיקוי עבור ילדיהם. מחקרים הראו, שילדים מפתחים הרגלי אכילה דומים לאלו של הוריהם, ובהתאם לנהוג בבית. לכן, קחו אחריות – דאגו לשלב ירקות בתפריט היומי שלכם – הילדים ילמדו מכם ויהפכו זאת להרגל.
    • שתפו את הילדים בקניית ירקות והכנתם - ילדים אוכלים ברצון מאכלים שהם השתתפו בקנייתם ובהכנתם. במהלך הקניות בחנות, תנו להם לבחור ירקות. בבית, תנו להם לשטוף את הירקות ולהכין מהם סלט פשוט. נסו אפילו לגדל, בשיתוף הילדים, ירקות בחצר הבית או באדנית
    • לא להכריח, אך להמשיך ולהציע - עדיף לא לכפות על ילדים לאכול ירקות, אך כדאי לזכור שלעיתים נדרשות עד 10 חשיפות למזון חדש עד שהילד מסכים לטעום אותו. חשוב להציע ירקות בכל ארוחה, גם אם בארוחה הקודמת הילד סרב לירקות.

• צבעים - שלבו בתפריט היומי ירקות ממגוון צבעים, ולפחות חמישה צבעים ביום. סלט צבעוני הוא סלט מושך יותר ומזין יותר. כל צבע מביא עימו מטמון אחר מהטבע. ילדים אוהבים מאכלים נעימים לעין. הכינו צלחת צבעונית ומקושטת בירקות..כך למשל גזר גמדי, ברוקולי, כרובית ואפונה הם קישוט נאה לכל צלחת.

• מרקמים - ירקות בריאים בכל צורת ההכנה, צבע ומרקם. לכן אתם יכולים להשתמש בירקות בכל צורות ההכנה: טריים, קפואים, מיובשים, מאודים וצלויים. כך למשל צורות הכנה אהובות במיוחד על ילדים הן: ברוקולי מאודה, גזר מגורד טרי, מלפפון טרי שלם, עגבניות מרוסקות ומחית כרובית.

• מזון מוכן - כדי להגדיל את המגוון ואת כמות הירקות הנצרכת, ניתן ורצוי לשלב בתפריט היומי ממגוון מוצרי הירקות המוקפאים והמוכנים הנמצאים בכל חנות, כמו שניצלי ירקות, קציצות ירק וחטיפי ירקות מחקרים, שבדקו את תכולת רכיבי התזונה והתרכובות הפעילות בירקות שעברו חליטה והקפאה, מוכיחים כי בתהליך ההקפאה נשמרות תכונות הירק הטרי, ובהשוואה לירקות הנמכרים בשוק ימים לאחר קטיפתם ישנה עליונות לירקות המוקפאים.

• ירק בכל ארוחה - ישנן אינספור אפשריות לשילוב הירקות בכל ארוחה, למשל חביתת ירקות, כתוספת לארוחה (גזר גמדי), כציפוי, כמחית (הרבה ילדים נהנים ממחיות צבעוניות: מחית ירוקה מאפונה , מחית כתומה מגזר ובטטה, או תוספת כרובית למחית תפו"א), במרק (ילדים מוכנים לאכול במרק ירקות שאינם מוכנים אף לטעום כשהם טריים), תוספת לפיצה, ירקות מוקפצים במחבת, ירק (גזר קישוא) מגורד בתוך קציצה, תוספת לכריך, פשטידות ירקות.

• הכניסו ירקות לרטבים - לכל רוטב אפשר לנסות להוסיף ירקות, למשל ריבועי גזר לרוטב פסטה, אפונה לרוטב שמנת, או עגבניות צלויות ליד העוף.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נטייה להשמנה אצל בן 11 חודשים
    קרן
    25/09/2010

שלום,
    בני בן 11 חודשים. ינק באופן מלא עד גיל 6 חוד', אז התחלתי לתת מוצקים ומדי פעם תמ"ל. לפני כשלושה חודשים התחלתי להפחית את ההנקות עד להפסקה מוחלטת לפני כחודש.

מאז היותו כבן חודש, עבר במשקלו את האחוזון ה-97 ונשאר שם באופן די עקבי. לאחר הוספת המוצקים ירד מעט,אך נשאר מעל האחוזון הגבוה.
    היום הוא שוקל מעל 12 ק"ג. התזונה שלו מורכבת בעיקר ממוצקים ושני בקבוקי תמ"ל ביום.

שאלתי היא לגבי השפעת המשקל על בריאותו ועל הצפי להיותו ילד או מבוגר שמן.
    האם עליי להגביל את התזונה שלו באיזשהו אופן?
    האם עליי להיות במעקבים אצל איש מקצוע? (מעבר לטיפת חלב, עליהם אני לא ממש סומכת).

בתודה מראש,
    קרן.

הוספת תגובה

• קרן

שרית עטיה-שמואלי
    29/09/2010

הי קרן
    מציעה לפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים שתעריך את התפריט שלו.
    תעקוב אחרי עקומת הגדילה
    ותיתן הנחיות תזונתיות.
    סביר להניח שהיא תרגיע אותך לחלוטין .
    אך ללא קשר תוכל לעזור לך לבנות תפריט שמתאים לצרכיו
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בני בן השנתיים וחצי עדיין על תחליף
    אבי כהו
    25/09/2010

בני בן השנתיים וחצי עדיין על תחליף חלב.אין לי שום בעיה שימשיך עם זה.עד מתי שיהיה לו צורך להפסיק הבעיה המרכזית שלי היא שקראתי מאמר שסוכר ענבים איננו כדאי.
    החשש שלי שהוא שסוכר הענבים איננו בריא .והוא גורע ויטמינים חיוניים מהבן שלי.שמסתמך בשלב זה על התחליף.
    יש סיבה לחשש שלי ?

הוספת תגובה

• לבן 9 חודשים

ענת מטיאש
    25/09/2010

סוכר ענבים אינו מזיק השאלה היא הכמות,,תחליף חלב עד גיל 3 זה בסדר השאלה מה שאר התפריט שלו מתבסס

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 9 חודשים לא מעוניין בתמ"ל
    ליאת
    23/09/2010

שלום
    ילד בן 9 חודשים מזה שבועים לא אוכל (עד היום סימילאק) פורמולה .ניסינו כמובן את כל הוריאציות למיניהם כולל סוגי טעמים שונים הילד ניזון היום רק מפירות וירקות מרוסקים אך מה עם כל הויטמינים שהוא זקוק להם?מה לעשות? יש מקום לחשש?
    תודה

הוספת תגובה

• רונן

שרית עטיה-שמואלי
    23/09/2010

הי
    אולי כבר המצב חזר לקדמותו...
    אבל אם לא
    אז אפשר לנסות להרכיב תפריט מאוזן ללא פורמולה גם בגילו .
    זה דורש בניית תפריט הולם וגם יעוץ מקצועי.
    ממליצה לפנות לדיאטנית דרך קופת החולים אם המצב עדיין נמשך
    בנתיים מצרפת תפריט ממנו תוכלו לקחת רעיונות למאכלים מזינים :
    תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
    כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו

בוקר:
    דייסה

בניים -
    חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל

צהרים:
    מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
    לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור

אחה"צ
    יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה

ערב:
    ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כבר בן 7 ועדיין לא אוהב לאכול!!
    שלומית
    20/09/2010

בני בן ה- 7 ממעט לאכול גובהו כ 1:15 משקלו כ 20 ק"ג.
    בסך הכול ילד חיוני חייכן פעיל בחוג כדורגל חברותי ועוד. העניין שהוא אינו אוהב לאכול. יש לו מספר מסוים של מאכלים שהוא אוהב ולא משתכנע לנסות דבר אחרים .עוף ומוצריו הוא לא אוהב שלא לדבר על דגים או בשר! מעט פירות ומעט ירקות.ניסינו לגוון לא ללחוץ לבנות תוכנית שבועית מהר מאוד המצב חוזר לקדמותו...יש שלנו ארוחות משפחתיות מסודרות ארוחות עם חברים שמבקרים בבית.בצהרונית אחרי שעות בית הספר הוא לא אוכל כלל את המנה הבשרית ומסתפק בתוספת שיכולה להיות אורז קוסקוס יבש!
    ש לך רעיון מה לעשות....אשמח על העזרה.

הוספת תגובה

• שלומית

שרית עטיה-שמואלי
    23/09/2010

הי
    אנני יכולה לענות תשובה מקצועית חסרים לי המון פרטים.
    מה כן אוכל ? באילו כמויות?
    קצב גדילה ...
    ועוד...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הי
    דן,בן 13
    20/09/2010

שלום אני בן 13,ולאחרונה אני מודאג שאני אולי רזה מידי..
    אז רציתי לשאול:
    אני גובה-1.60 ומשקל-44.
    האם זה רזה מידי לגילי?
    הBMI שלי נמוך מידי?
    ואם אני קצת רזה ממה שצריך,האם זה במידה מסוכנת,או שאני פשוט פחות ממה שצריך?
    אשמח לתשובות
    נ.ב. יכול להיות שאני במשקל תקין,ואני מקווה,אז תכתבו כאן.

לקביעת תור
    סגירה
    הי

הוספת תגובה

• דב

שרית עטיה-שמואלי
    23/09/2010

הי דב
    משקלך נמצא בטווח התקין .
    אם בכל זאת אתה מודאג מציעה שתפנה לדיאטנית דרך קופת החולים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם בתי אוכלת מספיק?
    לירון
    20/09/2010

שלום,
    בתי בת 11 חודשים, שוקלת 7.5 ק"ג, על פי טיפת חלב נמצאת בכל העקומות באחוזות 5.(גם אחותה בת השלוש קטנה פיזית וגם אני ובעלי קטנים יחסית)
    היא עדיין יונקת ואוכלת גם אכילה אצבעית מזונות מגוונים. מאז שנולדה לא מוכנה לאכול מבקבוק חלב שאוב או תמ"ל, לא מוכנה בכלל לשתות את כל התחליפים.
    היא יונקת בבוקר, כשחוזרת מהגן אחרי הצהריים, לפניי השינה וגם באמצע הלילה.
    מוצקים אוכלת באופן מגוון אבל הכמויות לרוב קטנות מאוד. בגן שלה מאוד מודאגים כי אומרים שכל הילדים אוכלים יותר ממנה ובנוסף גם מקבלים השלמה של בקבוק שהיא לא מקבלת.
    היא מתחפתחת יפה בכל הבחינות.
    איך ניתן לקבוע אם הכמויות שאוכלת מספיקות? ואם לא, מה עושים? האם לפנות לדיאטנית ילדים?
    תודה
    לירון

לקביעת תור
    סגירה
    האם בתי אוכלת מספיק?

הוספת תגובה

• ללירון

ענת מטיאש
    20/09/2010

אם היא ממשיכה על אחוזון 5 אמנם היא גבולית אך צריך לעקוב..יש לחשוף אותה למוצרי חלב בגיל 9 חודשים .יש להתחשב גם בגנטיקה ולא לצפות ולהשוות לאחרים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונת ילד בן 4
    מירב
    19/09/2010

שלום, אני אם לילד בן 4 ושלושה חודשים. מאז ומתמיד לא אכל לחם, לחמניה, באגט, פיתה רק אם אני שורפת קצת על האש. הוא אוכל פסטה ופיצה ולעתים בורקס, כך שאין לו צליאק (לא בדקתי רשמית).
    הוא לא אכלן בכלל: גבינות רכות אינו אוכל, לעיתים מעדנים, התחיל למעט ולהתלונן ש"מגעיל" אותו שניצל, קציצות, עוף וכו'. ביצים- רק חביתה. לא חומוס, לא דגים. בבוקר שותה שוקו בגן הוא לא אוכל כלום בבוקר, למעט ביסקוויט פעם ב...
    הוא שוקל 16 ק"ג וגובה 101 ס"מ.
    אני מודאגת וחושבת לעשות לו בדיקות דם שלא חסר לו איזה ויטמין. הרופאים מסתייגים וכך גם בעלי. הרופא המליץ לעשות ביקורת פעם ב-3 חודשים.

מה ילד בגילו אמור לאכול? מגוון? כמויות?
    לגבי המדדים שלו. אני צריכה לדאוג?

לקביעת תור
    סגירה
    תזונת ילד בן 4

הוספת תגובה

• לילד

ענת מטיאש
    19/09/2010

שלום
    מדוע אינו אוכל לחם או לחמניה האם לא ניסה מעודו?חשוב לגוון מכל הקבוצות המזון אולי כדאי ללכת איתו לקניות האם הוא ילד בכור שהוא בררן כזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בן 8
    נטע
    12/09/2010

בני בן 8, תמיד היה ילד גדול פיזית, לאחרונה עלה מאוד במשקל. החלטנו לנהל "בית בריא" שבמהלך השבוע אין חטיפים וכדו, ובסופשבוע מותר. הוא מאוד אוהב יוגורטים(עם פרי), ותמיד יש לנו במקרר יוגורטים של 3% שומן. האם אפשרי לתת לו גם יוגורטים 0% שומן, דיאטטים, או שבגיל הזה זה לא מומלץ?

לקביעת תור
    סגירה
    בן 8

הוספת תגובה

• נטע

שרית עטיה-שמואלי
    13/09/2010

הי
    יוגורטים 0% לא ממותקים כלומר ללא ממתיקים מלאכותיים אין בעיה.
    לגבי אלו בתוספת ממתיקים מלאכותיים - לא כדאי לילד בן 8 .

אפשר לקנות יוגורט 0 % ללא תוספות לרסק לתוכו פרי וממש מעט סוכר
    בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעייתי מאודדד באוכל
    מירית
    09/09/2010

שלום רב
    אני אמא לבן מקסים בגיל 3 כשהיה תינוק הוא אכל הכל פירות ירקות בשר ממש הכל
    באיזה שהוא שלב הוא הפסיק לאכול ירקות ופירות ואפילו הגיע למצב של לא מוכן לגעת
    לפעמים הוא היה ממש נקבל צמרמורת כשנגע באבוקדו למשל או מנגו שפעם היה אוכל ואהב לאכול
    היום הוא ילד מאוד בררן הוא לא אוכל פירות ירקות ממש מעט רק במרק ומבחינת מאכלים אז הוא אוכל רק דברים מסויימים ומוכרים כל דבר חדש הוא לא מוכן לנסות אפילו לא משנה כמה אנחנו מסבירים וכמה אנחנו מנסים לשכנע אפילו רק לטעום לא מוכן!!!
    עד עכשיו לגן הייתי שולחת לו אוכל ועכשיו לפני מספר ימים הוא עבר לגן חדש החלטנו להפסיק אם זה ואולי עכשיו הוא יתחיל לאכול בגן בנתיים עברו כמה ימים והוא לא אוכל את האוכל בגן ולא מוכן לטעום
    השאלה היא מה אני יכולה לעשות כדי לפחות שיטעם ואז יחליט אם זה טעים או לא?
    אני מנסה כל הזמן לבשל דברים חדשים ולגוון אבל כל פעם נענית בסירוב וחוזרים שוב לאוכל הרגיל והללא מגוון ולא מספיק מזין לדעתי
    בגן החדש כשהוא לא אוכל את ארוחת הצהרים אז נותנים לו קרקרים או משהו אחר רק כדי שלא יהיה רעב השאלה אם זה נכון לעשות כך כי אז אולי הוא ילמד שיש אופצייה אחרת ולא יאכל את ארוחת הצהרים בקיצור ניסיתי כל דרך אפשרית שחשבתי עליה עידודים, צ'ופרים הסברים, אפילו לשחרר ואם הו לא רוצה אז לא להכריח אבל שום דבר לא עוזר
    אשמח לעצות
    בתודה מראש
    אמא מודאגת :-(

לקביעת תור
    סגירה
    בעייתי מאודדד באוכל

הוספת תגובה

• לבן 3

ענת מטיאש
    12/09/2010

שלום לעתים הדבר נובע מסיבות רגשיות כמו כניסת אח למשפחה או דברים אחרים לעתים זה הכח של המשחק שלו ,צריך להבחין ממה זה נובע ולאפשר לו שליטה בקניה בעזרה בבשיול חשוב לשים לב שיאכל 5 פירות וירקות ואפילו במרק זה טוב אולי זה שלב בהת פתחות אבל להציע כל יום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סוכרת
    קטיה
    07/09/2010

אז ככה אני בת 12 ויש לי סבא עם סוכרת שמזריק פעם ביום לנטוס ולפעמים אני עוזרת לו עם האוכל והכל, בכלל כל המשפחה של אמא עם משקל עודף וגם אני מלאה ואמא חושבת שאם לא ירד המשקל יהיה לי סוכרת בגיל ההתבגרות עוד
    אני ממש לא רוצה שזה יקרה לי מה אפשר לעשות כי ממש לא נעים לי ללכת לדיאטנית ואני מתביישת

לקביעת תור
    סגירה
    סוכרת

הוספת תגובה

• לבת 12

ענת מטיאש
    12/09/2010

חשוב שתלכי לדיאטנית אין מה להתביש תקראי לזה תפריט להרגבתי אכילה בריאים בגיל ההתבגרות החששות שלך מוצדקות ועדיף מניעה מטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילת ייתר?
    שירי
    07/09/2010

שלום רב!
    בזמן האחרון קורה משהו שמאוד מדאיג אותי עם ביתי בת השנה וארבעה חודשים. היא בת יחידה ועד לא מזמן אכלה טוב ובכמויות תקינות. גם יחס המשקל לגובה היה תקין (אחוזון 65). בחודש האחרון פתאום החלה לאכול הרבה יותר, פשוט דורשת תוספות של אוכל בכל ארוחה וגם המטפלת במעון שמה לב לזה. השינוי לא היה הדרגתי, אלא מין קפיצה שכזו. אני מפחדת מאוד שהקיבה שלה תימתח וזה יזיק לה. אני מקפידה על תזונה בריאה בבית, אבל הכמויות נראות לי מוגזמות. היא גם מתקשה להרדם בלילה בגלל הרעב ומבקשת אוכל (היא כבר יודעת הבקש דברים) ואני נאלצת לתת לה מנה כפולה של דייסה. לפעמים היא גם מקיאה אחרי שהיא אוכלת את הכמויות האלה. שום דבר אחר לא השתנה בסדר היום שלה- הולכת למעון, חוזרת הביתה, פעילה, הכל רגיל חוץ מזה.
    אני מאוד מודאגת ולא יודעת ממה זה נגרם ומה לעשות איתה... זה בטח לא נראה לי תקין...
    אודה מאוד לתשובה מהירה, כי המצב מחמיר מיום ליום.
    בתודה מראש וברכות שנה טובה!

לקביעת תור
    סגירה
    אכילת ייתר?

הוספת תגובה

• אכילת יתר

ענת מטיאש
    12/09/2010

שלום יש לשים לב להתפתחות המשקל ,ניתן להוסיף יותר ירקות .ההקאות מצביעות על העובדה שלעתים היא בוכה כנראה לא מרעב אולי ממשהו אחר?חשוב לתת לשתות מים לפני האוכל שתרגע מעט..לשים לב למגוון המזון בכל ארוחה ולמינון העדין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הייתי בודקת גם בכיוון הרגשי

קרן
    25/09/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טעימות מזון ראשונות לפעוטות
    ענבל
    05/09/2010

שלום,
    בטיפת חלב מציעים להתחיל טעימות מזון החל משבוע 17. רציתי לדעת מדוע מציעים זאת בגיל הזה?
    תודה

הוספת תגובה

• לענבל

ענת מטיאש
    12/09/2010

זו החלטה של משרד הבריאות כדי הלרגיל לטעמים שונים כמובן שזה רק טעימותצ ועד גיל חצי שנה אפשר להתנסות ..זו החלטה ממשלתית של מדיניות בריאות ולכן זה משתנה לעיתים עם ההסטוריה...בכל מקרה כדאי לשים לב לתגובות האלרגניות אם מתפתחות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה