מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פירותמישהי09/05/2010
שלום
בתי בת שנה,
הייתה אוכלת טוב יותר פירות כשהייתה יותר קטנה
היום משום מה לא ממש אוכלת לי פירות..אולי רק בננה שאת זה היא באמת אוהבת
איך כדאי להגיש לה פירות?
האם כל פרי בנפרד?או שאפשר לערבב לה??
אני לא טוחנת,אלא מגרדת לה בפומפיה..
יש לה רק 2 שינים ולכן גם לא נותנת לה בחתיכות..
אשמח לתשובה
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריביי
ענת מטיאש09/05/2010ריבי שלום
האם בתך אוכלת פירות במקום אחר אצל הסבתא או במעון או שלחלוטין אינה אוכלת?
כדאי להציע לה כל דבר בנפרד ובגיל זה אוכל אצבעות כפי שנקרא מאד משמעותי ולכן כדאי לתת לה להתנסות במגוון פירות העונה ענבי םללא חרצנים ר החלק הפנימי או מלון מרוסק ניתן לעתים גם להמתיק העיקר שתאכל פירות במגוון צבעים צריך לנסבות כל פרי לפחות 8 פעמים אין להתיאש..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 5.5 שוקל 30 ק"גאם מודאגת06/05/2010
שלום רב, בני בן ה- 5.5 סובל מעודף משקל.שוקל כיום 30ק"ג. הוא במעקב ע"י דיאטנית אך אינו מצליח להרזות.
אנו מחפשים סדנאות הדרכה לנו (ההורים) שתסייענה לנו בהדרכה בנושא .
דרך קופת החולים לא ניתן לקבל סיוע לפני גיל 7
כיצד ניתן לאתר הדרכות הורים והאם ידוע על גורם שיכול כבר כעת לסייע בטיפול אישי יחד עם הילד?
תודה,
האם המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
שרית עטיה-שמואלי10/05/2010הי
מציעה להתיעץ בדיאטנית המטפלת. היא יכולה כמובן לתת הדרכה הורית וגם להפנות למקום הנכון.
טיפול בילד קטן כ"כ צריך לשלב גם את ההורים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן ארבעה חודשים וחציראובן05/05/2010
בני בן ארבעה וחצי חודשים ושוקל 7.700, וגובהו 68 ס"מ . אוכל רק סימילאק אדוונס עד 180 מ"ל להאכלה.
לא התחלנו טעימות בהתאם להנחיית הרופא המטפל למרות המלצת טיפת חלב.
מידי פעם(פעפ עד פעמיים ביום) לאחר שהוא מסיים 180 מ"ל הוא מבקש עוד.
האם ניתן להוסיף לו?כמה?
עד כמה שאני מבין הוא אמור לאכול כ - 150 מ"ל לקילו לפי משקלו האם זה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לראובן
ענת מטיאש06/05/2010שלום רב
יחסית לגיל הוא במשקל יפה מאד באחוזון 90 ולכן לעיתים אין צורך בתוספת השאלהאם בוכה מרעב .
הוא צריך סביבות 120 קלוריות לקילוגרם אבל אם אין עליה מעקומות הגדילה וצריך לעקוב אפשר לתת תוספת בגבול הסביר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנה ו7 חודשים- אוכל ויציאותטלוש05/05/2010
שלום רב,
בני בן שנה ו7 חודשים, מגיל קטן היה מאוד לא רגוע, אכל מעט מאוד (הנקה עד 8 חודשים) וכנראה שסבל מרפלוקס "שקט" (לא היתה אבחנה רשמית אבל זנטק עזר חלקית, לוסק עזר לגמרי לאי שקט). התחיל באחוזון 95 וירד עד גיל שנה לאחוזון 3-5, היום מתחיל להתאושש ועלה מעל באחוזון 10...
בגן מדווחים כי אוכל יפה,אפילו מבקש עוד. בבית- המצב שונה: אני מנסה מגוון רחב של מאכלים והוא לרוב אוכל מעט מאוד (כמעט ללא ממתקים או חטיפים). אני לא "דוחפת" לו אוכל אלא מנסה לזרום איתו, קצת לשחק בזמן ההאכלה, יש ימים שאוכל יפה אבל רוב הזמן הוא רק מנשנש ורוצה לשחק עם האוכל.
לגבי היציאות- יש לו 2-3 יציאות ביום, הן רכות מאוד (נדיר שיש לו יציאה מוצקה) והן מאוד-מאוד מסריחות!!! אני לא יודעת למה להשוות כי אין לי עוד ילדים, אבל הריח הוא חריף מאוד ונראה לי שזה יוצא דופן.
בשבועות האחרונים היתה ירידה מצידו בצריכת המטרנה והוא כנראה גומל את עצמו.
האם יש לך רעיון מה לעשות לגבי חוסר התיאבון (היחסי... מופיע בעיקר בבית...)?
והאם יש מקום לבצע בירור בנוגע ליציאות?
תודה מראש,
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי אוכל ויציאות
ענת מטיאש06/05/2010ראשית יש לזכור שירד בגלל הרפלוקס ועדין אחוזון עשר הוא תקין כך שאין מה להלחץ .יש מה להציע לו מגוון של מזונות כשהוא מגיע הביתה ועדיף שוב פירות .
לגבי יציאות כדאי לבדוק צואה ולראות אם אין משהו חריג אבל בדרך כלל כדאי לבדוק מה אוכלח ואיזה יציאות יש אחרי מזון מסוים .אין להלחץ לגבי כמיות רק לעקוב שלא יורג באחזונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיץ תפוזים טבעיתקוה רוזין04/05/2010
אבקש לדעת :
1. מהי כמות מיץ התפוזים שמותר ורצוי לתת לילד בן 12 ? הילד מאוד אוהב זאת ורוצה ומוכן לשתות הרבה מיץ - מס' של כוסות ביום !
2. איזו כמות עלולה להזיק ?
אודה לכם על תשובתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לתקוה
ענת מטיאש06/05/2010ילד בגיל זה מתחיל את גיל ההתבגרות יכול לאכול ואף מומלץ מבחינת פירות 3-4 מנות ביום .מיץ תפוזים חצי כוס של מיץ טרי הרי היא כמנת פרי ולכן יכול 2 כוסות ביום של מיץ טרי .יש לזכור ששתיה ממותקת למרות שהיא טבעית לא מומלצת בכמוות גדולה וגם יכול במקרים מסוימים לגרוםלצרבת ולכן ..הכל במידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה להליקובקטר פילורי ילדה בת 7.5סטלה04/05/2010
שלום ,
רציתי לדעת על מה לבסס את התזונה של ביתי
איזה מאכלים או מוצרים מותר לה לאכול
ומאילו מוצרים/מאכלים להמנע או לא מומלץ לה לאכול .
החיידק נמצא בבדיקת נשיפה מלפני חודש והרופאה המליצה שבנוסף לטיפול המשולש
שהילדה תעשה דיאטה .
אשמח למסור פרטים נוספים אם יהיה צורך בכך .
תודה מראש ,
סטלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסטלה מענת
ענת מטיאש06/05/2010שלולם רב
מומלץ במקרה זה לחזק מערכתצ חיסון כלומר לאכול יוגרט פרו ביוטי המוסיף פלורה חיובית בקיבה .כמו כן פירות וירקות טריים 2 פירות 3 ירקות בצבעים שונים.להמעיט באכילת מטוגן ,שתית קולה ,ולא להעמיס על הקיבה ארוחות גדולות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3.8 - מקפיצה הודעה שלא נענתהאמא ממודיעין03/05/2010
שלום, אשמח להנחיות בקשר לילדים שלי. אני ובעלי בעלי נטיה לעודף משקל לכן חשוב לי שבני יגדל עם הרגלים טובים בנושא מזון.
הבן בן 3.9 שנים, קצת גבוה לגילו, בעקומת משקל לעומת גובה סביב אחוזון 50. ילד בריא ונבון.
בבית אין ממתקים, עוגיות ,וופלים, חטיפים וכו'. במשך היום אוכל לחם אחיד מרוח בקוטג' / חומוס/ טונה, לעיתים מעט ריבה. בצהריים בגן ארוחה מסודרת (אמנם מזון מתועש אבל זה מה נותנים בגן עיריה). אוכל 1-2 פירות ביום: תפוח, בננה, תותים וענבים בעונה, עגבניה אחת , כפית שמם זית (בסלט). לעיתים קורנפלקס, בערך פעמיים בשבוע פיתה/ לחמניה, בערך פעם בשבוע מזון מהיר (צ'יפס/ פיצה).
המגוון המצומצם כי זה מה שהוא אוהב ומסכים לאכול. שותה בעיקר מים וכחצי כוס חלב בערך אחת ליומיים.
אחת ליום אני קונה לו ממתק (שוקולד/ גלידה) בערך 200 קלוריות, גם בימי הולדת בגן מקבל שקית ממתקים ואוכל חלקה (מה שהוא אוהב)+ חתיכת עוגה .
שאלותי:
1. האם מקבל מספיק ויטמינים ואין צורך להוסיף תוספי תזונה?
2. האם בסדר ממתק יומי? ראיתי שיש הרבה דיעות בנושא. בני מאד אוהב ממתקים וזה מה אני מסכימה לקנות לו והוא ממש יודע שזה הנהל ושלא ממתק יומי ואם הוא יודע שיש בבית נניח 3 ביצי הפתעה - כבר מהבוקר מבקש לקבל ופותח על זה דיון והאמת אני מסכימה לו כי זה לא נראה לי חשוב מתי יקבל את הממתק.
3. לגבי זמני ארוחת ערב:
אני שואלת אותו מדי פעם האם אתה רעב? אם לא רעב לא מתעקשת שישב לאכול ארוחת ערב, אם רעב, מגישה לו. בעלי מגיע בשעות שונות בערב ולכן אוכל בין 5 ל-8 בערב מיד כשהוא חוזר הביתה מעבודה, אני גם אוכלת בשעות שונות , בד"כ יחד עם הילד או עם הבעל. הילד אם כן אוכל ארוחת ערב בשעות שונות כל פעם ולעיתים בכלל לא רוצה לאכול ואני לא מתעקשת שיאכל.
4. גם לגבי ארוחת בוקר :
לעיתים כשהוא מתעורר קצת מאוחר אני אומרת לו שממהרים לגו ואז הוא אומר שיאכל כבר בגן ( בגן אפשר לאכול ארוחה מ-9).
5. בקשר לממתק:
האם בסדר לתת ממתק יומי לפני אוכל? שהרי אם אגיד אחרי אוכל - בעצם הוא יאכל בכח כדי לקבל ממתק? ואם אתן לפני אוכל - לעיתים הוא כבר לא רוצה את האוכל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יוליה
שרית עטיה-שמואלי10/05/2010הי יוליה סליחה על העיכוב במתן התשובה
אכן נשמע כי זהו בית ששומרים בו על תזונה נכונה
לגבי תוספת ויטמינים- בעיקרון ילד שאוכל מכל קבוצות המזון אינו זקוק לתוספת אולם בתפריטו של בנך אני רואה שאין אכילה יומיומית של בשר (מקור לברזל) ואין מספיק מוצרי חלב .
נסי בארוחות הערב להגיש ארוחה בשרית מזינה (עדיף בקר או הודו ) או לחילופין ארוחה חלבית .
ממתק יומי- זה בסדר גמור . כל עוד מקפידים על אחד ביום.
שעת ארוחת הערב - לא ממש קריטית . כל עוד אוכל ארוחה מזינה השעה לא כ"כ משנה
ארוחת בוקר - כן חשוב לא לדחות עד תשע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ארוחת בוקרמיכל02/05/2010
ילדתי בת שנה וחודש
וברצוני לדעת האם עליי לתת לה ארוחת בוקר -כרגע היא מקבלת בקבוק מטרנה
ומה אפשר לתת?
מה עם דגני בוקר למינהם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיה
ענת מטיאש03/05/2010שלום רב
תוכלי לתת מטרנה בבוקר ואת השאר ארוחה רגילה יתנו לה בגן יותר מאוחר לאט תנסי לשלב קורנפלקס אך לא דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהארוחת בוקר
מיכל03/05/2010תודה רבה על תשובתך , ענת
אך כרגע הילדה עדיין לא בגן - עד לתחילת ספטמבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ לגבי הילדאילנה02/05/2010
שלום שמי רותי.
בני בן ב4 ותשעה חודשים משקלו 43 גובהה 1.27 הוא אוהב לאכול..מגיל קטן אבל ארוחות סדירות הוא לא מוכן לוותר על שתיה מתוקה ובמיוחד לא על קולה,שאני מוהלת אותה חצי מים חצי שתיה,לאחרונה סובל מרפלוקס קיבל את התרופה זנטק פעם ביום.
מה עלי לעשות?
ואם אפשר לקבל יעוץ בקשר לאוכל.
יש לצייין שעד גיל שנתיים הוא היה רזה.
בנוסף לזה הבן הבכור היה משקלו דומה לשלו ואף יותר משלו והיום הוא בן 16 גבוהה ורזה.
בתודה רותי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרותי
ענת מטיאש03/05/2010אין לי מילים .את נותנת לילד בן 4 קוקה קולה לשתות וגם תרופה נגד תופעות הלואי שזה גרם?אולי פשוט להפסיק לשתות את כמויות הקפאין והזרחן האלו?תוכלי לתת במקום בירה שחורה,תה ומים ..לא סתם ילדי ישראל מקום 1 בעולם בשתיה ממותקת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות חלב ותחליפי חלב-גיל שנה וחצייעלי01/05/2010
קודם כל תודה מראש על ההתייחסות
יש לי ילדה בת שנה וחצי ואני חוששת שאולי עשיתי איתה טעות, אשמח לשמוע דעה מקצועית.
בגדול היא אוכלת מצוין, אוכל בריא, מגוון וכו' וכו'. לי הפריע שהיא מקשרת בקבוק של מטרנה לשינה ולכן הרגלתי אותה להירדם ללא בקבוק. גם בבוקר היא כבר התרגלה לאכול special k שרוכך קצת עם חלב פרה רגיל. כלומר, למעשה יוצא שהיא בכלל לא צורכת מטרנה, למעט כשהיא אוכלת דייסת שיבולת שועל לארוחת ערב (שאותה מכינים עם מטרנה), וזה לא קורה כל ערב. מבחינת מוצרי חלב אחרים היא אוכלת חופשי גבינות מכל הסוגים ומעדנים של muler או דניאלה. היא לא שותה כמויות של חלב פרה אלא רק מה שיש לה בבוקר עם הדגנים לריכוך (וזה מעט). במקרה אמרתי לאמא שלי על זה והיא אמרה שבגילה עוד צריך לקבל מטרנה. האם זה נכון? אם לא, האם היא צריכה לקבל בקבוק שלם של חלב פרה? אני רק אסייג ואומר שבפעמים הבודדות שבהן היא מבקשת חלב אין לי בעיה לתת לה והיא אכן מקבלת מטרנה. האם עדיף לתת לה חלב רגיל?
סליחה, יצא קצת מסורבל. אני מניחה שאני שואלת פשוט האם בגילה יש חשיבות לצריכת מטרנה ו/או חלב רגיל. שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי חלב פרה
ענת מטיאש03/05/2010שלום לך
מגיל שנה אפשר להעביר לחלב רגיל מה עוד שהיא אוכלת את מוצרי החלב ואת שאר מרכיבי המזון בצורה מאוזנת יש לעקוב אחרי עקומות הגדילה ואם אין שבירה למטה אין בעיה לא חיבים מטרנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתחסוי29/04/2010
שלום רב!
בתי בת ה-4 ושלושה חודשים שוקלת 20 קילו וגובה כמטר. היא נראת מלאה בעיקר באזור הבטן. אך רק אחרי האוכל הבטן מתנפחת אפילו אחרי כמות קטנה. בבוקר הבטן די שטוחה. הבעיה היא שהיא פעילה מאוד והיא לא אכלנית גדולה. בבוקר היא אוכלת רק בגן פרוסה ב-10.00 ואז רק אחרי 4 ארוחת צהריים קטנה ואולי בערב פרוסה או יוגורט. התפריט לא ממש מגוון כי היא מסרבת לאכול הרבה דברים. בינהם פירות. חטיפים אני לא נותנת הרבה. היינו שנה וחצי אצל דיאטנית שלבסוף נכנעה כי לא מצאה סיבה למשקלה הגבוה. היינו גם אצל אנדריקונולוג ועשינו בדיקות דם לבלוטות תריס אך הכל תקין.היא במשקל גבוה מאז שנולדה (במשקל 4.176). אציין שאני ובעלי לא סובלים מעודף משקל. ואני בכלל בתת משקל רוב חיי. (1.62 /.47 קילו) מה יכולה להיות הסיבה למשקלה הגבוה? היא מאוד חכמה ובוגרת לגילה. ו מתחילה להיות מודעת לגופה ואני מפחדת שהיא תסבול מערכה עצמית נמוכה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למודאגת
ענת מטיאש03/05/2010שלום לך
האם היא אוכלת ירקות? לא צינת ומה לגבי פירות וחלבונים משום מה התפריט שלה נראה מאד דל תפרטי יותר במשך 3 ימים .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט חלבוניתאופיר29/04/2010
שלום אני אופיר ואני מיתאמן כל ערב אני יודע שצריך לאכול דברים עם חלבונים כי החלבון ניחנס לשריר אבל אני לא יודע איזה אוכל כדי לי לאכול אחרי כל אימון שיקנס לי הרבה חלבונים לשריר ויחזק אותי במהרה אם את או אתה יכולים להכין לי תפריט חלבונים שאני יוכל כל ערב אחרי האימון ושהוא יחזק אותי במהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופיר
שרית עטיה-שמואלי29/04/2010הי
תוך חצי שעה עד שעה מתום האימון יש לספק לגוף חומרי מזון, שיאפשרו לו להתאושש, לבנות מחדש את מאגרי האנרגיה ולשקם את השרירים והרקמות שנפגעו.
מומלץ לאכול שילוב של פחמימות שספיגתם מהירה (כמו דגנים וכד'), יחד עם חלבונים (בשר בקר רזה, עוף, טונה, ביצים, גבינות רזות, קטניות). דוגמאות לארוחה אחרי אימון
חצי שעה עד שעה וחצי אחרי אימון
כוס חלב +כוס דגני בוקר
כריך משתי פרוסות לחם מלא עם פרוסת גבינה צהובה וכוס חלב
יוגורט עם פרי
כריך עם חביתה וירקות/או בשר רזה
כוס אורז+ חתיכת בשר
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן 3.9.אמא ממודיעין29/04/2010
שלום, אשמח להנחיות בקשר לילדים שלי. אני ובעלי בעלי נטיה לעודף משקל לכן חשוב לי שבני יגדל עם הרגלים טובים בנושא מזון.
הבן בן 3.9 שנים, קצת גבוה לגילו, בעקומת משקל לעומת גובה סביב אחוזון 50. ילד בריא ונבון.
בבית אין ממתקים, עוגיות ,וופלים, חטיפים וכו'. במשך היום אוכל לחם אחיד מרוח בקוטג' / חומוס/ טונה, לעיתים מעט ריבה. בצהריים בגן ארוחה מסודרת (אמנם מזון מתועש אבל זה מה נותנים בגן עיריה). אוכל 1-2 פירות ביום: תפוח, בננה, תותים וענבים בעונה, עגבניה אחת , כפית שמם זית (בסלט). לעיתים קורנפלקס, בערך פעמיים בשבוע פיתה/ לחמניה, בערך פעם בשבוע מזון מהיר (צ'יפס/ פיצה).
המגוון המצומצם כי זה מה שהוא אוהב ומסכים לאכול. שותה בעיקר מים וכחצי כוס חלב בערך אחת ליומיים.
אחת ליום אני קונה לו ממתק (שוקולד/ גלידה) בערך 200 קלוריות, גם בימי הולדת בגן מקבל שקית ממתקים ואוכל חלקה (מה שהוא אוהב)+ חתיכת עוגה .
שאלותי:
1. האם מקבל מספיק ויטמינים ואין צורך להוסיף תוספי תזונה?
2. האם בסדר ממתק יומי? ראיתי שיש הרבה דיעות בנושא. בני מאד אוהב ממתקים וזה מה אני מסכימה לקנות לו והוא ממש יודע שזה הנהל ושלא בריא יותר, לכן הוא גם לא מתעקש על יותר מאחד, מצד שני אם יש יום שלא קיבל ממתק ממש קשה לו לוותר עליו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אמא ממודיעין29/04/2010ולגבי זמני ארוחת ערב:
אני שואלת אותו מדי פעם האם אתה רעב? אם לא רעב לא מתעקשת שישב לאכול ארוחת ערב, אם רעב, מגישה לו. בעלי מגיע בשעות שונות בערב ולכן אוכל בין 5 ל-8 בערב מיד כשהוא חוזר הביתה מעבודה, אני גם אוכלת בשעות שונות , בד"כ יחד עם הילד או עם הבעל. הילד אם כן אוכל ארוחת ערב בשעות שונות כל פעם ולעיתים בכלל לא רוצה לאכול ואני לא מתעקשת שיאכל.
גם לגבי ארוחת בוקר :
לעיתים כשהוא מתעורר קצת מאוחר אני אומרת לו שממהרים לגו ואז הוא אומר שיאכל כבר בגן ( בגן אפשר לאכול ארוחה מ-9).
בקשר לממתק:
האם בסדר לתת ממתק יומי לפני אוכל? שהרי אם אגיד אחרי אוכל - בעצם הוא יאכל בכח כדי לקבל ממתק? ואם אתן לפני אוכל - לעיתים הוא כבר לא רוצה את האוכל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבעינת28/04/2010
בני בן שנתיים וחצי, החל לאחרונה לאהוב מאוד חלב, ואוכל כ 700-800 מ"ל ביום. האם זה בעייתי?
פרטים לגבי שאר התזונה שלו:
הוא לא בררן גדול באוכל, וכשהוא בגן הוא אוכל יפה (מגישים שם גם בשר). בערב כמובן ששתיית החלב גורמת לו לאכול פחות דברים אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל
שרית עטיה-שמואלי29/04/2010
הי
בעקרון אין בעיה.
אבל סביר להניח שילד בן שנתיים וחצי ששותה 800 מ"ל חלב ליום אוכל פחות מקבוצות המזון האחרון.
יש להקפיד בתזונת ילדים על אכילה מגוונת מכל הקבוצות כלומר פחממות, ירקות,פירות,חלבונים (חלב,בשר,ביצים,קטניות) ושומן בריא .
בתאבון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בגיל חצי שנהשיר25/04/2010
שלום,
תינוקת שלי בת חצי שנה, אוכלת 5 פעמים ביום, שלוש ארוחות של סימילאק כ160-180CC, ארוחת פירות כ120 גרם+70-100CC של סימילאק וארוחת צהריים של מרק ירקות והודו כ130-150 גר+60-100CC של סימילאק.
השאלה היא - באיזה גיל אפשר להוריד לה תוספת של סימילאק בארוחות פרי ומרק? האם היא לא קטנה עדיין בשביל זה? אני יכולה להגדיל לה מנת מרק ולא לתת סימילאק אבל אני חוששת שאולי היא עדיין זקוקה לכמות הסימילאק מסויימת. יוצא לה בערך לשתות כ600-700 CC ביממה.
שאלה השניה - איך אפשר לגוון לה אוכל? אני נותנת לה מפירות תפוח, מלון, אגס, לפעמים בננה ואבוקדו. מרק שלה מורכב מבטטה, דלעת, קישואים, גזר בקומבינציות שונות והודו. לפעמים אני מוסיפה קצת אפונה ירוקה, אורז.
מה עוד אפשר לתת לה? אני לא נותנת לה דייסות מכיוון שהיא מאד גדולה ושוקלת כבר 9.5 קילו (בגיל חצי שנה). אז אני לא רוצה להוסיף לה קלוריות סתם.
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיר
שרית עטיה-שמואלי25/04/2010הי שיר
התפריט של בתך נראה מגוון ומאוזן
לפי הכמויות שכתבת ,אין צורך להשלים לה את ארוחת הפרי והמרק בפורמולה.
אם היא עדיין רעבה הגדילי קצת את כמות הפירות/מרק
מבחינת הגיוון - בעיקרון אין הגבלה על אף פרי -כל עוד הוא במקרם מתאים. הקיץ מתחיל ואיתו שפע פירות .נסי ותמצאי מה היא אוהבת.
אין שום צורך להוסיף דייסה .
את המרק את יכולה לגוון עם בשר בקר שגם הוא עשיר בבוזל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)