פורום תזונת ילדים, השמנת ילדים - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תזנות פעוטות
    חסוי
    06/08/2010

היי,
    אני לא יודעת מה לעשות בנוגע לבתי בת ה8 חודשים.........היא הייתה אוכלת מוצק (ובכלל) יפה עד שצמחו לה שיניים לפני חודש (היו לה שיניים לפני, אולי אלה כאבו יותר......).
    היום היא אוכלת מוצק רק אחרי הרבה שכנועים (שירים,משחק קטן ובודד....) - למעשה זה רק בארוחה של הצהריים היא מתנהגת כך בבוקר היא אוכלת יפה מה שאני מביאה לא בלי שום התעסקויות מסביב.....
    אני משנה את האוכל ושמה לב שהיא אוהבת כמעט רק בטטה וגזר.....וברקולי......אבל גם, אוכלת במנות מאוד קטנות
    התפריט הוא כזה לרוב:
    בבוקר - סימילק 180 (אבל בימים האחרונים אני חושבת לתת לה לא כשהיא מתעוררת כי אוכלת את כל המנה רק אחרי שעתיים - לרוב ב8 )
    אח"כ 9:00 היא אוכלת פירות משהו כמו כוס. התחלתי לתת לה יוגורטים (דניאלה ויופלה) במקום הפירות.
    אח"כ 11:30 מנה עיקרית (בעבר לפני כמה ימים, הייתה מקבלת את הבקבוק 180) אוכלת בערך משהו כמו 200 גרם..... אח"כ - 12:30 או 13:00 אם אני מצליחה "למשוך" אותה אז מנה של 150 סימילק. ושוב בערב 180 ובלילה 270 סימילק עם דייסה...........
    אני לא יודעת איך להאכיל אותה נכון ואחות טיפת חלב לא כ"כ מבינה את הקושי שלי ואולי לא מבנה כמה אני זקוקה לעזרה. כולם אומרים לי לזרום עם הילדה אבל אם אני זורמת היא לא אוכלת מוצק
    מה עליי לעשות? אגב, היא מבחינת משקל באחוזון 87 אם זה אומר משהו.....נולדה בשבוע 40 במשקל 4 קילו!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תזנות פעוטות

הוספת תגובה

• אמא

שרית עטיה-שמואלי
    10/08/2010

הי
    הסימן הטוב ביותר שיש לכך שילד אוכל מספיק הוא המשקל . בתך עולה יפה במשקל ולכן סביר שאוכלת מספיק .
    יתכן מאוד שצמיחת השיניים מציקה לה ולכן אוכלת פחות.
    נסי להציע לה בארוחת הצהרים אוכל מגוון , אולי משהו כן ימצא חן בעיניה.
    מצרפת לך תפריט מתאים לגילה ממנו תוכלי לקחת רעיונות למזונות.
    בהצלחה
    תפריט כללי לגיל 9 חודשים:
    כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו

בוקר:
    תחליף חלב /הנקה

בניים -
    חצי יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/אפשר להשלים בהנקה או תמ"ל

צהרים:
    מרק ירקות עם בשר (עדיף בקר או הודו שעשירים בברזל) אפשר תוספת של פחממה כמו אורז /פסטה למרק
    לתינוקות המתחילים לאכול מוצקים - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור

אחה"צ
    יוגורט עם פרי /מחית פירות עם טחינה גולמית/אבוקדו עם עגבניה/בננה/כריך קטן עם טחינה

או תחליף חלב/הנקה

ערב:
    ביצה עם גבינה ועגבניה מרוסקים/פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה

לפני השינה:
    הנקה /תחליף חלב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה :) זה עוזר מאוד :)

חסוי
    10/08/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעל מחדשות 10 מבקשת את עזרתכם!..
    יעל, חדשות 10
    02/08/2010

שלום לכל חברי הפורום!
    שמי יעל, ואני עובדת במהדורה המרכזית של חדשות 10. לקראת שנת הלימודים אנחנו נדון במהדורה בנושא המאד גדול- "מה הילדים שלנו אוכלים (כשאנחנו לא רואים..)?"
    אני מחפשת סיפורים מעניינים\ מרגיזים \ משעשעים על תזונת ילדים (מכיתה א'-יב').
    סתם דוגמאות כדי להבהיר את הרעיון:
    * אבא-שף שמבשל לכל בית הספר ארוחת צהריים
    *בית ספר שלא פועל בו מפעל ההזנה והאוכל החם היחיד שיש סביב בית הספר הוא ג'אנק פוד
    *סדנאות תזונה נכונה שהילדים עוברים בבית ספר ומחנכים את ההורים...

כל עזרה תתקבל בברכה!
    אנא צרו איתי קשר במייל [email protected]
    תודה

הוספת תגובה

• ליעל מחדשות עשר

ענת מטיאש
    08/08/2010

שלום
    אני יכולה לתת לך דוגמאות ממפעל הזנה ק=דימה בית נוער בו אני מתנדבת מה אוכלים ואיך השתפר האוכל ויש ילדים שהם ועדת תזונה כמו כן סיפורים אישיים של ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עד מתי נותנים סימילאק
    דלית
    02/08/2010

שלום רב
    בני בן שנתיים ושמונה ועדין שותה בקבוק סימלאק מדי בוקר. מבחינה תזונתית האם נכון להמשיך ולתת לו את הבקבוק או להחליף ולתת לו משקה בוקר אחר. אם כן מה נראה לך הכי בריא. הילד אוכל מזון מגוון אם כי אינו אכלן גדול. שוקל 12 קילו. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    עד מתי נותנים סימילאק

הוספת תגובה

• סימילאק

ענת מטיאש
    08/08/2010

שלום רב
    בעקרון אם הילד אוכל מאוזן את כל הארוחות אין צורך בגיל זה בהמשך מתן סימילאק ניתן לעבור לחלב ומוצריו .ניתן להוסיף עוד חלבה טחינה ממרח אגוזים כהעשרה תזונתית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה על משקל ותזונה
    גלי
    01/08/2010

שלום רב.
    בנותינו תאומות לא זהות בנות 6. (לא יודעת אם זה רלוונטי - הריון תקין, לידה רגילה בשבוע 40, הפרשי זמן לידה 2 דקות, משקלים תקינים).
    הראשונה - משקל בלידה 2,760, תמיד היתה באחוזון ה-90 בגובה ובמשקל. כיום גובה 124 ס"מ ומשקל 27.9 ק"ג.
    השניה - משקל בלידה 2670, היתה אף היא באחוזון ה-90 בגובה. משקל תמיד היתה אחוזון אחד פחות מהאחוזון של הגובה. כיום גובהה 121 ס"מ ומשקלה 18.2 ק"ג.
    שתי הבנות נראות מבחינה חזותית גבוהות מילדים בגילן. הראשונה ממש קיבלה את מבנה הגוף של אביה ומשפחתו (גבוהים, מבנה גוף גדול ורחב. רובם שמנים וסובלים כבוגרים מעודף משקל). השניה קיבלה את מבנה הגוף של אמה ומשפחתה (גבוהים אך מאוד רזים. כילדה גם לאמא היה מראה שרוכי ורזה מאוד).
    מבחינת הרגלי אכילה - יש ארוחות מסודרות ומזינות. אנו מאוד מקפידים על כך. אפילו על ארוחות משפחתיות. גם האבא בתכנית דיאטה, משתדל לעשות פעילות גופנית ולאכול מאוזן. אין בבית תאווה היסטרית לחטיפים או מתוקים באופן יוצא מן הכלל. עם זאת, לעיתים במהלך ארוחה, הבת הראשונה יכולה לאכול כמות אוכל שאין לנו מושג איך יש לה עוד מקום לעוד משהו. היא אומרת שהיא רעבה. ואנחנו נשארים פעורי פה. מנסים לדבר על הקשבה לגוף, לשובע, לבטן...
    חשוב לנו לציין שתמיד בכל קיץ יש לשתי הבנות קפיצת גדילה במשקל ובגובה.
    מה דעתכם? האם הראשונה בעודף משקל? האם השניה בתת משקל?
    אילו המלצות יש עוד בנושא תזונה.
    נשמח לקבל חוות דעת ובמידה וחסרים פרטים נשמח לספק...

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה על משקל ותזונה

הוספת תגובה

• לשאלה על משקל ותזונה

ענת מטיאש
    08/08/2010

שלום לבת הראשונה יש עודף משקל קל אך אני מוטרדת בעיקר מכמויות האכילה הגודלות שאת מתארת .חשוב ךהסביר לה את חשיבות לעיסה איטית ושהשובע מגיע רק 20 דקות לאחר סיום ארוחה חשוב לחלק לה את הארוחה ל2 ולשתות לפני האוכל ולאט לאט העינים ירגעו השניה במשקל תקין לגובה וחשוב שכל המשפחה אכן נותנת דוגמא אישית לבריאות אז הילדות מחקות אתכם זוה מצוין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיאטה לילדה בת 10
    הילה ירדן
    29/07/2010

השארתי אתמול הודעה ולא התייחסו אליה, ומאחר והנושא דחוף אני משאירה שוב הודעה ומבקשת מאוד תשובה.
    הילדה שלי בת 10 וסובלת מעודף משקל רציני. גובהה 143 ומשקלה 48 ק"ג. אני הנהגתי לה דיאטה מאוזנת ומגוונת של 1200 קלוריות ביום. בעלי חושב שזה ממש מוגזם ושזה יביא להפרעות אכילה ולחסרים תזונתיים. הוא סובר שהיא צריכה לאכול לפחות 1600 קלוריות ביום. כרגע הילדה שלי שאוכלת 1200 קלוריות לא מרגישה שהיא סובלת מרעב במהלך שעות היום, ונראה שזה מספק אותה. רציתי לדעת אם 1200 קלוריות ביום זה טוב להורדה במשקל בגיל הזה או שזה מוגזם, ומה הכי רצוי לעשות במצב כזה?
    תודה רבה
    הילה

לקביעת תור
    סגירה
    דיאטה לילדה בת 10

הוספת תגובה

• דיאטה לילדה בת עשר

ענת מטיאש
    29/07/2010

שלום
    צריך לבדוק כל נושא לגופו כמה אנרגיה היא מוציאה במשך היום בעקרון צריך באמת 1500 כי 1200 זה לא מספיק אם היא מוציאה אנרגיה על פעילות גופנית כדאי להתיעץ עם דיאטנית במעקב אישי למה לקחת אחריות לבד כהודים על נושא רגיש זה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פשוט סובלת
    דורין
    26/07/2010

שלום
    הבת שלי בת 5, לא אכלנית גדולה ועד שהיא אוכלת היא אוכלת דברים יבשים ולא דברים , היא לא אוכלת אוכל מבושל רק שניצל, אורז דברים פשוט יבשים, כריכים, היא לא נוגעת במתוק היא לא אוהבת ובקושי אוכלת חטיפים, הבעיה העיקירית שלי היא , שהיא צריכה ללכת לשירותים היא פשוט סובלת מכאבים , צורחת , בוכה ולא יוצא לה פשוט סובלת לי אין שום יכולת לעזור לה בשום דרך
    נתתי לה 2 כפיות שמן זית לא עזר , מיץ תפוזים כל דבר שחשבתי עליו בסוף אמרתי לה בואי אני ישים לך נר ככה תרגישי יותר טוב לא הייתה מוכנה בשום אופן, בסוף מרוב שעות של בכי וסבל היא פשוט נרדמה אני ממש לא יודעת מה לעשות ואיך לעזור לה
    בבקשה תעזרו לי
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    פשוט סובלת

הוספת תגובה

• שכחתי משהו נוסף חשוב

דורין
    26/07/2010

עשיתי לה בדיקות דם והכל מצויין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דורין

שרית עטיה-שמואלי
    10/08/2010

הי דורין
    נסי לתת לה :
    מיץ שזיפים /עגבניה מרוסקת עם מעט שמן זית./יוגורט/
    חשוב להקפיד על שתיה מרובה וצריכה של ירקות ופירות.

את גם יכולה להתיעץ עם רופא הילדים. יש היום פתרונות שמתאימים גם לילדים
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• צמחונות
    MAROM
    25/07/2010

שלום
    ביתי בת ה-9.5 החליטה לפהי כ-10 ימים כי הינה צמחונית.
    הילדה קטנת מימדים גובה כ-115 ס"מ משקלה כ-22 ק"ג (מידת נעליה -30)
    היא עולה לכיתה ה'.
    לציין כי נולדה בשבוע 30 להריון ועד גיל שנתיים כמעט היתה מחוברת למוניטור אפניאה קרוב ל-24 שעות ביממה בשל הפסקות נשימה.
    במהלך הכיתות הראשונות איבדה את הכרתה מס' פעמים בשל הפרעה בקצב הלב.
    מצבה הרפואי היום תקין והיא אינה מטופלת בטיפול תרופתי.
    אני חוששת כי בעקבות הצמחונות שהחליטה עליה ושאותה אני מכבדת ידרדר מצבה הרפואי שהיום הינו תקין.
    יכולה לסייע בידי?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    צמחונות

הוספת תגובה

• צמחונות

שרית עטיה-שמואלי
    29/07/2010

הי
    איזו מדהימה !!

מקווה שזו גחמה שתעבור לה.
    אני בעד תזונה שכוללת בשר לילדים.
    אך אם זה ימשיך - דעי שזה אפשרי. קשה אך אפשרי

אין מטה קסם
    ממליצהלך לגשת איתה לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים שתתאים תפריט ותדריך

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אכילה והשמנה
    אלינור
    23/07/2010

שלום רב,

בתי בת שנה ו4 חודשים. היא באחוזון 50 בגובה ו75-90 במשקל. היא אוהבת לאכול ורוצה לאכול כל מה שהיא רואה, והבעיה היא שהמטפלת לא חוסכת ממנה ולדעתי נותנת יותר מידי.
    רציתי לשאול:
    1. מהי כמות החלבון היומית המומלצת לגיל הזה: כמה מותר לה עוף, בשר בקר וביצה?
    2.  האם את יודעת על קשר בין השמנה כזו בילדים (אחוזון 75-90) והשמנה בגיל יותר מאוחר והאם צריך לדעתך "להלחם" על שמירה על כמות הקלוריות הנצרכת בגיל הזה?
    3. האם תוכלי להפנות אותי לקישור בו אמצא תפריט יומי מומלץ ומאוזן?

תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    אכילה והשמנה

הוספת תגובה

• אלינור

שרית עטיה-שמואלי
    29/07/2010

הי אלינור
    אין גיל מוקדם מידי לסגל הקגלי אכילה נכונים
    לכן הקפידי על ארוחות מסודרות ומזינות לבתך.
    אין צורך להלחם אך בהחלט יש להגיש לה את המזונות הנכונים. ולשמור בבית על כללי התזונה הנכונה
    כמות החלבון המומלצת :
    מנה בשרית - בין 80-100 גרם
    אפשר ביצה כל יום
    גבינה - 3 כפות או יוגורט

הנה תפריט יומי כללי :
    כמויות וסדר השעות תלויים בתינוק ,קצב גדילתו , התפתחותו וסדר יומו

בוקר-
    1-2 פרוסות לחם עם גבינה/אבוקדו/טחינה
    עגבניה חתוכה לחתיכות קטנות /פרי קלוף חתוך קטן

בניים – יוגורט

צהרים-
    כ 100 גרם בקר/הודו/עוף/דג
    חצי כוס פסטה מבושלת/אורז/תפוח אדמה
    ירק מבושל או חצי כוס קטניה
    מים

דוגמא - קציצות בקר רכות ופסטה/קציצות דג ואורז/פילה דג עם בטטה בתנור

בניים-
    פרי
    חצי כריך עם ממרח או יוגורט עם פרי

ערב-
    חביתה או ביצה קשה
    גבינה/טונה/אבוקדו/טחינה
    ירקות חתוכים
    לגיוון: פשטידת ירקות וגבינה/מחית אפונה/פרוסת לחם ללא הקשה מרוחה גבינה או טחינה או אבוקדו/ביצה מקושקשת/לחם מטוגן/טונה עם גבינה

בתאבון

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה ועוד שאלה:

אלינור
    31/07/2010

לפי המידע הזה, כנראה בתי חורגת מהכמות המומלצתשל חלבון ליום. היא אוכלת מנת חלבון אצל המטפלת לארוחת צהרים (קציצת בשר או שתיים), ובנוסף, כאשר היא והבת הגדולה חוזרות הביתה, מהמסגרות, (סביבות חמש וחצי), בגלל שהבת הגדולה לא אוכלת מסודר בגן (גם היא בעייתי עם אוכל לכיוון השני...) אני נותנת לה עוף כארוחת ערב, והקטנה מצטרפת. מאד קשה לא לתת לה גם כאשר הגדולה מקבלת. יוצר שבעצם לרוב היא אוכלת כנראה פי שתיים מהכמות המומלצת.

האם זו בעיה ברמה של איום על התפקוד הכלייתי למשל, או שזה משהו שהיא מסוגלת לספוג?

תודה רבה
    אלינור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלינור

שרית עטיה-שמואלי
    10/08/2010

הי
    אין שום בעיה.
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליקוז למבוגרים...
    גליה
    23/07/2010

שלום רב
    שמי גליה בת 33
    רציתי לשאול אם פוליקוז (תוסף תזונה לעלייה במשקל) יכול להתאים גם לגיל שלי?
    ז"א אין לו תופעות שפוגעות בפריון וכד'????
    אני בריאה ב"ה, ושוקלת 47 קילו. רזה...

אשמח לתשובה
    שבת שלום
    :)
    גליה

לקביעת תור
    סגירה
    פוליקוז למבוגרים...

הוספת תגובה

• גליה

שרית עטיה-שמואלי
    29/07/2010

הי
    גליה פוליקוז הוא סוכר . בגלל במבנה שלו הוא פחות מתוק ולכן מאפשר תוספת גדולה יותר .
    בדר"כ מטרתו היא תוספת של קלוריות.
    ממליצה לך לפנות לדיאטנית להתאמת תפריט שמתאים לצרכייך.
    יש הרבה דרכים שיכולות לעזור לך לעלות במשקל מלבד פוליקוז
    בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קבוצה לילדים ברחובות
    אורית
    22/07/2010

שלום רב,
    הייתי מעוניינת לדעת האם אתן יודעות אם יש בסביבת רחובות קבוצה לילדים (בני בן 9)?

לקביעת תור
    סגירה
    קבוצה לילדים ברחובות

הוספת תגובה

• קבוצה ברחובות

ענת מטיאש
    22/07/2010

שלום לל יש בראשון לציון מתחיל בספטמבר אם תרצי עוד פרטים תתקשרי לענת 0542224646 תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מטרנה על בסיס סויה
    מעין
    22/07/2010

שלום רב
    בני בן שנה וחצי. לפני כשלושה חודשים הוחלט כי בני אלרגי לחלב והומלץ לעבור למזון על בסיס סויה.
    שתה מדי יום כ3 בקבוקים של 120 CC, אכל מעדני סויה, ויש לצין שהיות ונמצא בנעמת גם שם משמשים מדי פעם בסויה.
    לאחרנ ששמעתי מחברה בדקתי באינטרנט וראיתי כי תזונה בתינוקות בסויה יכולה לגרום לבעיות עקרות ובעיות בבלוטת התריס.
    רציתי לדעת על איזה כמויות מדובר? האם בכמויות שעד עתה קיבל יש סכנה ומה ניתן לעשות הלאה? ומוע רופאים ממליצים על תזונה זו?
    תודה רבה
    מעין

לקביעת תור
    סגירה
    מטרנה על בסיס סויה

הוספת תגובה

• על בסיס סויה

ענת מטיאש
    22/07/2010

אין בעיה לתת תמל על בסיס סויה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תזונה של ילדה בת 3
    קורל א
    21/07/2010

שלום יש לי ילדה בת 3 וילדה בת 1
    הן לא שמנות, אבל נראה לי שלגדולה יש נטייה להשמנה
    יש לי מספר שאלות
    1. הן לא אוכלות הרבה לחם אבל כשהן אוכלות זה לחם קל האם זה תקין??
    2. כמו שאמרתי הן לא אוכלות הרבה לחם, למעשה בארוחת ערב הן לא אוכלות פחמימות כלל רק ביצה, סלט וקוטג. הן לא רוצות פרוסה. לפעמים אני מכינה תירס חביתיות גבינה (2 כפות גבינה, 2 כפות קמח, 1 ביצה, כפית סוכר וספריי שמן)או פסטה עם גבינות אבל בד"כ הן פשוט לא אוכלות פחמימות כי הן לא רוצות. זה יכול לגרום להן נזק?? או שאני צריכה להכין יותר פסטות וכאלה??
    4. הגדולה אוכלת בגן ארוחת בוקר בשעה 09:00 חוץ מזה היא שותה אקטימל על הבוקר. האם אני צריכה להכין לה ארוחת בוקר בשעה 07:30? אם כן, מה נותנים??
    3. האם יש איזשהו תפריט שאני יכולה להידבק לו. לילדים בגיל הזה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    תזונה של ילדה בת 3

הוספת תגובה

• לבת שלוש

ענת מטיאש
    22/07/2010

אין בעיה בלחם קל אבל חשוב לשתיהן שתהינה פחממה בארוחת ערב במיוחד שכל הלילה לא אוכלים כלום ורמת הסוכר בדם יורדת ניתן למצוא הרבה סויגי פחממות אהובים על ילדים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנת יתר בת 8
    תמר
    19/07/2010

בזמן האחרון הבחנתי שבתי בת ה-8 משמינה. רציתי לדעת האם לעיסת מסטיק פותרת את הרגשת הרעב, או מגבירה אותו. (ללא קשר להשפעה על בריאות השיניים)

לקביעת תור
    סגירה
    השמנת יתר בת 8

הוספת תגובה

• תמר מענת

ענת מטיאש
    22/07/2010

שלום רב
    ללעיסת מסטיק אין קשר לגבי הרגשת רעב או שובע.חשוב לאכול ארוחות מסודרות ולהמעיט בפחממות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה לפגית
    שירה
    16/07/2010

שלום רב,
    הבת שלי פגית- נולדה בשבוע 27 במשקל 960 גרם, כיום בת שנה וחצי ושוקלת 8 קילו.
    היא נמצאת מתחת לאחוזון של הפגים,אבל בגרף שלה היא נמצאת במגמת עלייה רק שהיא איטית.
    בעיקרון היא אוכלת הכל חוץ מבוטנים,שומשום,אגוזים ושקדים- עקב אלרגיה.
    ביום היא אוכלת 4-5 פעמים מטרנה 120 מ"ל בתוספת דייסה ושמן (MCT ) וסוכר (פוליקוז)
    בבוקר היא אוכלת בד"כ פרוסה לפעמים גם קורנפלקס וחלב, בצהריים- בשר עם תוספת (שניצל/קציצה וכדו' עם אורז/פסטה וכו') ובערב גם פרוסה עם חביתה וירקות. בין לבין היא אוכלת קצת ביסקוויט קצת פירות וכו'.
    בארוחות היא לא אוכלת הרבה, אם היא גומרת פרוסה אחת אני מאוד מרוצה.
    השאלה שלי היא אילו מאכלים משמינים אני יכולה לתת לה אבל שיהיו גם בריאים?לדוג' לחם מטוגן היא אוהבת-עד כמה זה בריא?חמאה/ לטגן בחמאה?
    תודה רבה רבה..

לקביעת תור
    סגירה
    השמנה לפגית

הוספת תגובה

• שירה

שרית עטיה-שמואלי
    18/07/2010

הי שירה
    לקטנטונת שלך מגיע יעוץ של דיאטנית דרך קופת החולים.

יש הרבה מה לעשות והרבה אמצעים לעזור לה במשקל, אך צריך יעוץ מקצועי שמותאם לבתך
    לפי ה mct והפוליקוז אני מניחה שהייתם לפחות פעם אחת אצל דיאטנית.
    ממליצה לפנות לדיאטנית ילדים דרך הקופה ולקבל כלים והדרכה

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ילדה בת 11

דנה
    18/07/2010

היי!

קוראים לי דנה ואני בת 11 ואני לא ממש שמנה אבל אני קצת שמנה אז אני כל הזמן במטבח אני מתפתה לאוכל אני לא כל כך אוהבת ירקות אבל אני אוכלת גזר ומדי פעם מלפפון יש לי הרבה שומנים ואני לא יודעת איך לעצור את האכילה שלי.

אז איך אני יכולה לעצור את האכילה שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקת חלב רגילה
    הגר
    15/07/2010

שלום,
    יש לי שתי בנות. הגדולה בת שלוש בחודש הבא והקטנה בת שנה ושמונה חודשים. הן אוכלות בסדר גמור. בעיקר הקטנה. הגדולה בררנית יורת אבל נראה לי שבהחלט בגבול הנורמה, ומבחינת משקל היא תמיד נעה סביב אחוזון חמישים. הקטנה אוכלת אוכלת מגוון ועשיר, וגם היא בסביבות אחוזון חמישים. השאלה שלי היא לגבי נחיצות תחליפי החלב.... לגבי הגדולה התשובה ברורה לי- אין צורך. לגבי הקטנה- אני מתלבטת. הן שותות בקבוק בבוקר ושני בקבוקים לפני השינה כאשר למעשה על כל מאתיים סיסי אנחנו מוסיפים כפית סימילק אחת, כלומר הבקבוק הוא לפינוק ולכיף, ומבחינתי הוא גם דרך בטוחה לקבלת נוזלים. השאלה שלי היא כזו: ראיתי בסופר פחית ענקית של אבקת חלב, שמכינים אותה בדיקו כמו סימילק. כתוב על האריזה שזה לא מיועד להזנת תינוקות ואני מניחהשהסיבה היא שאין בזה את המרכיבים החיוניים לצמיחתו של תינוק שמתבסס על תזונה זו. השאלה שלי היא האם לילדות שאוכלות מאוזן, ושתיהן מעל גיל שנה וחצי, יש אפשרות להחליף את הסימילק באבקה כזו (זה הרבה הרבה יותר זול)? הרי את מקורות הויטמינים ושאר הדברים הדרושים לצמיחה הן מקבלות מהמזון המוצק....
    תודה רבה,
    הגר

לקביעת תור
    סגירה
    אבקת חלב רגילה

הוספת תגובה

• להגר

ענת מטיאש
    15/07/2010

אני לא הייתי לוקחת סיכון כי אבקת חלב מאד מרוכזת וגם ככה את נותנת מהול אז העלויות לא גבוהות בכל זאת האכויות של תחליף חלב הן נוספות ברכיבים כמו נוקלאוטידים ועוד רכיבים שאין באבקת חלב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה