מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שלוםשני17/06/2010
שלום,
יש לי טיפה בעיה ... אני נורא מפחדת לבדוק מה המשקל שלי.. אני מפחדת שהוא ממש גבוה .... ובזמן האחרון השמנתי הרבה ... ועכשיו התחלתי לסגל הרגלים נכונים.. ואני ממש מפחדת למדוד כי אני חושבת שאני יראה מה המשקל שלי אני לא אוכל לעמוד ואני יכנס לדיכאון .. ואז כל הכוח רצון שלי יגמר ואני יאכל המון מרוב דיכאון .. מה לעשות ?
תודה מראש,
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שני
שרית עטיה-שמואלי20/06/2010הי
כל הכבוד על הרצון ועל זה שסגלת הרגלים נכונים.
התמידי ואני בטוחה שתראי את התוצאות בשינויי בגוף
לא חובה להשקל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירותצפון11/06/2010
שלום
אני יש לי בן, כעת בן שנתיים וחצי, עם פגיעה ניורולוגית, אוכל דרך גאסטרוסטום סימילאק TOP 3, בערך בין 6-7 ארוחות ביום בכמות של 150CC , לפעמים מצליחים גם לתת לו ירקות מבושלים טחונים דרך הגאסרוסטום בכמות של 100CC, לציין כי לא ניתן לתת לו יותר נפח מ 150CC כי נאמר לנו על ידי רופא מומחה שהקיבה שלו קטנה ואין אפשרות לדחוף לו יותר מהנפח הזה.
הבעיה היא
1- לא עולה טוב במשקל
2- סובל מעצירות מאז הלידה, עושים לו חוקן עד שמתרוקן
מה אפשר להוסיף בכדי שיעלה במשקל - לא בנפח של יותר מ 150CC'
וגם לטפל בעצירות?
כמה טיפים
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למשה
ענת מטיאש16/06/2010ניתן להוסיף מעט שמן זית לפורמולה חצי כפית לכל בקבוק ועי"כ להוסיף קלוריות ולרכך את היציאות מומלץ לעקוב באופן רציף אצל דיאטנית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן שנתיים שלא אוכל פירות וירקותמירי07/06/2010
שלום רב,הבן שלי בן שנתיים ורבע,משקל וגובה ממוצעים לגילו. הוא אוהב המון מוצרי חלב, אוכל גם מספר פעמים בשבוע ארוחה בשרית.הבעיה היא שהוא מסרב לאכול פירות וירקות.אני מציעה לו בכל ארוחה ירקות,לוקחת לגינה רק פירות, והוא מסרב.ניסיתי "להחביא" ירקות בתוך קציצות או פשטידות והוא לא מסכים לאכול את זה כלל.כיוון שכך אני משלימה לו עם מולטי ויטמין, אבל עדין חשוב לי שכן יקבל את הויטמינים והמינרלים באופן טבעי.
מה עושים? האם זו תופעה ידועה לגיל הזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירי
שרית עטיה-שמואלי10/06/2010הי
בררנות אכילה אכן מתאימה לגיל
הנה מספר טיפים להגדלת צריכת הירקות אצל ילדים :
1.תנו דוגמא - הורים מהווים דמות לחיקוי עבור ילדיהם. מחקרים הראו, שילדים מפתחים הרגלי אכילה דומים לאלו של הוריהם, ובהתאם לנהוג בבית. לכן, קחו אחריות שמרו על תזונה נכונה. ילד שרואה שהוריו מתנזרים מאכילת פירות וירקות, לא יתפתה לטעום מהם, גם אם ישכנעו אותו שהם מאוד בריאים.
2.שתפו את הילדים בהכנת האוכל - ילדים אוכלים ברצון מאכלים שהם השתתפו בקנייתם ובהכנתם. שיתוף הילדים בהכנת המזון גם מעודד טעימת מזונות חדשים .לדוגמא - במהלך הקניות בחנות, תנו להם לבחור ירקות. בבית, תנו להם לשטוף את הירקות ולהכין מהם סלט פשוט. נסו אפילו לגדל, בשיתוף הילדים, ירקות בחצר הבית או באדנית.
3.לא להכריח, אך להמשיך ולהציע - מומלץ לא לכפות על ילדים לאכול, אך כדאי לזכור שלעיתים נדרשות עד 10 חשיפות למזון חדש עד שהילד מסכים לטעום אותו. המשיכו להציג ולעודד טעימת מזון חדש במשך הזמן, אך אל תכריחו אותו לאכול. יכולים להיות הרבה מאוד ניסיונות לפני שהילד יהיה מוכן לטעום אוכ חדש והרבה טעימות לפני שהילד יאהב אותו.
4. תזמון נכון - נצלו כל חלון הזדמנויות. כדאי להציע לילדים מזונות שהם פחות אוהבים בתחילת הארוחה כשהם עדיין רעבים . לעיתים הגשת צלחת ירקות טריים חתוכים בתחילת הארוחה, כשהילדים עדיין רעבים ,עושה את העבודה.
5. צבעים ומרקמים - שלבו בתפריט היומי מזונות ממגוון צבעים. ילדים אוהבים מאכלים נעימים לעין. הכינו צלחת צבעונית ומקושטת בירקות. כך למשל גזר גמדי, ברוקולי, כרובית ואפונה הם קישוט נאה לכל צלחת.היו יצירתיים: עצבו את הצלחת בצורה יפה ומושכת, בדיוק כפי שאתם אוהבים לקבל מנות מרשימות במסעדה. נסו רעיונות חדשים .כל מזון נסו להגיש הצורות הגשה שונות – חתוך לקוביות, פרוסות, מבושל, טרי, חם, קר וכו'.
6. ירק בכל ארוחה - למרות שכולנו מודעים ליתרונות הבריאותיים והתזונתיים של ירקות, ויודעים כמה חשוב לכלול בתפריט היומי ירקות בשלל צבעים, רובינו לא צורכים מהם מספיק, וזאת עובדה! בעקבותינו גדל דור של ילדים שאינם אוכלים מספיק ירקות.
ישנן אינספור אפשריות לשילוב הירקות בכל ארוחה, למשל חביתת ירק, כתוספת לארוחה (גזר גמדי), כציפוי, כמחית (הרבה ילדים נהנים ממחיות צבעוניות: מחית ירוקה מאפונה , מחית כתומה מגזר ובטטה, או תוספת כרובית למחית תפו"א), במרק (ילדים מוכנים לאכול במרק ירקות שאינם מוכנים לטעום כשהם טריים), תוספת לפיצה, ירקות מוקפצים במחבת, ירק (גזר קישוא) מגורד בתוך קציצה, תוספת לכריך, פשטידות ירקות.
כדי להגדיל את המגוון ואת כמות הירקות הנצרכת, ניתן ורצוי לשלב בתפריט היומי ממגוון מוצרי הירקות המוקפאים והמוכנים הנמצאים בכל חנות, כמו שניצלי ירקות, קציצות ירק וחטיפי ירקות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמויות לתינוק בן 5 חודשיםסמי06/06/2010
בני יהיה בן 5 חודשים בעוד כמה ימים. הוא שוקל 7+ק"ג ונמצא באחוזון 75 באורך ומשקל..עד לפני חודש ינק וכיום אוכל מטרנה בלבד- 180מ"ל בד"כ..כל 3 שעות ובימים האחרונים מתחיל לפתוח פערים שך 4 שעות.
כמה בד"כ אוכלים בגיל זה?
ישנם שעות שבהם לא מסיים 180- האם תקין?
איך מודדים כמה אכל- אם ל- 180 מים נוספתי הפורמולה זה נראה שיש 200- האם זו הכמות ? לדו אם השאיר 40 האם אכל 140 או 160?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימונה
כל עוד בנך גדל היטב ושומר על אחוזונים . זה הסימן הטוב ביותר שאוכל מספיק
אין כמות מסוימת שצריך לאכול וזה ממש לא משנה אם זה 200 או 180
כמו שאנחנו לא אוכלים אותה כמות בדיוק בכל ארוחה גם לו לפעמים מותר להשאיר חצי בקבוק כי לא רעב יותר ולפעמים לרצות יותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה גורם לילד להיות גבוה יותראורנה06/06/2010
בתי בת 13 אם בעית תת פעילות בלוטת התריס מטופלת ומאוזנת.
גבוה שלה 1.47 במשקל 57 ק"ג , אני בגובה 1.70 ובעלי 1.82
היא הכי נמוכה מבין ילדיי , מה יכול להיות כעוזר אולי בתזונה מסויימת כדי לעודד גביהה
מאחר ותת פעילות הבלוטה מעקב גדילה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אורנה
שרית עטיה-שמואלי10/06/2010ראשית חשוב שבתך נמצאת במעקב גדילה
תזונה נכונה היא בהחלט מרכיב חשוב בגדילה
ממליצה לך ךפנות לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים של בתך _(מגיע לך)
לשם המלצות והדרכה
כאן בפורום אנחנו כותבות המלצות כלליות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השמנה, ילדה בת 6אמאא06/06/2010
שלום לכולם,
דבר ראשון ברצוני לשאול האם זה מקודם לשמור על תזונה לילדים בני 6 ?
אני לא בטוחה שאני עושה את זה נכון אבל יש פעמים שאני אומרת לבתי לא להגזים באכילת לחם ועוגות, אני מסבירה שזה לא בריא וגם כי לרוב אחרי שהיא אוכלת מתלוננת על כאב בטן אז אני גם
אומרת שזה בעצם מה שגורם לכאבי בטן וכדי לאכול יותר ירקות, גבינות, פירות ופחות ממתקים ולחם.
האם הגישה נכונה לילדה בת 6 ? גם כשאנחנו אצל סבא וסבתא יש לה נטיה למלא את הצלחת לרוב
בדברים משמינים, ואז אני אומרת שעדיף לשים קצת לסיים ורק במידה והיא עדיין רעבה להוסיף עוד
כשאנחנו בארוחת ערב אצל סבא וסבתא מצד בעלי והיא מבקשת אחרי הכוס קולה השניה לשתות
עוד קולה אני אומרת שתשתה מים או אחרי פרוסת עוגת שוקולד גדולה היא מבקש עוד אחת ואני אומרת שעדיף שתוכל פרי כי מספיק פרוסה אחת של עוגה, אז הסבא ואסבתא פוקחים עינים ומסתכלים עלי וזה לא ממש נעים... וזאות למרות שהם אנשים שמנים
השאלה שלי בעקרון היא האם זה נכון? ואולי זה יוצר סוג של תסביך אצל הילדה וזה לא מה שאני רוצה... ובכל זאת אך נכון לעשות זאת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא
אין גיל מוקדם מידי לפתח הרגלי אכילה נכונים
ולהיפך ככול שאנחנו נעזור לילדנו לסגל לעצמם הרגלי אכילה נכונים מוקדם יותר כך הרגלים אלו יטמעו אצלם.
כל זה נכון כשזה נעשה באוירה טובה ולא הופך את האוכל לשדה קרב.
אני חושבת שתחושות הבטן שלך טובות ומועילות
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית תודה רבה, רבה
אמאא10/06/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקשה לחנך את כל העולם בקטע של תזונה
ורד12/06/2010לפי דברייך המוקש הגדול הוא בזמן הביקור אצל ההורים של שניכם.
אני אישית פתרתי את הבעייה מראש בכך שלא ויתרתי על תזונה בריאה מחוץ לכותלי הבית וכשאנחנו מבקרים בבית ההורים אני לא מתביישת להביא אוכל מהבית ולהתעקש שאני לא מסכימה שהבנות יאכלו אצלם.אני מרשה רק פרי וגם זה בכמות מוגבלת.
אצלי בבית אוכל בריא זו לא סיסמה אלא דרך חיים ואין לי סיבה שבחוץ זה יהיה שונה.הבנות למדו מה בריא ומה לא ולכן עוגות זה רק לעיתים נדירות מאד,קולה ומשקאות זה אף פעם לא בתפריט(זה מגעיל אותן).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהורד
ענת מטיאש16/06/2010צודקת ,הכי חשוב זה לחנך מהבית קשה לשנות את כל העולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ענת ושריתרוית03/06/2010
לפני 9 ימים בקרתי לראשונה בפורום שלכן. כתבתי שאלה
ולא נעניתי. הפניתי את תשומת לבכן כי אולי לא שמתן לב אך עדיין שאלות אחרות ממשיכות לקבל תשובה ושלי לא. קיוויתי להיות חלק מהפורום אך המתנה ארוכה כזו די מייאשת.
בברכה
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוית סליחה
ענת מטיאש03/06/2010סליחה רוית זה לא אישי תכתבי שוב את השאלה אם תוכלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחלב לילד
רוית04/06/2010ענת, תודה על תגובתך. זוהי השאלה:
בני בן השש אוהב לשתות חלב. הוא שותה 2-3 כוסות ביום. אני נוהגת לתת לו חלב 3 % מועשר בברזל וסידן. מכיוון שזהו חלב יחסית יקר יותר רציתי לדעת האם זו בחירה נכונה או שעדיף לתת חלב 1%? האם למועשר יש באמת משמעות?
שאלה נוספת, הוא גם שותה 2 בקבוקי אקטימל ביום. האם זה בסדר?
בברכה
רוית
חפשו בפורום זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרוית
שרית עטיה-שמואלי04/06/2010הי
ראשית קבלי גם את התנצלותי על הדילוג.
ולשאלתך
חלב ומוצריו הם מרכיב חשוב וחיוני בתזונת ילדים.
מוצרי חלב הינם ספק הטוב ביותר של סידן בתזונה המערבית . ולכן בנך פיתח הרגל טוב.
לגבי ההבדל בין חלב מועשר לרגיל-
זה תלוי מה עוד הוא אוכל במהלך היום ,האם אוכל מנה בשרית כל יום ? האם תפריטו מכיל מספיק ברזל ?
לגבי אחוזי השומן - אם הוא במשקל תקין ולא סובל מעודף משקל - אין שום בעיה עם 3% .
אם סובל מעודף משקל עדיף לתת לו את ה 1%
מקווה שעניתי
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית
רוית05/06/2010תודה רבה על תשובתך.
מאוד שמחתי לשמוע שהוא פיתח הרגל טוב כי היו לי התלבטויות. מסביבי אני כל הזמן שומעת בקורת ואנשים אומרים לי שחלב פרה לא מתאים לאנשים ושאני צריכה להפחית לו את הכמות. והנה להפתעתי את סותרת זאת אז כיף לשמוע. מה אוכל לומר לאנשים שחושבים שחלב פרה הוא דבר רע? הם טוענים שיש מקורות אחרים לסידן.
שאלה נוספת, בני הוא היפראקטיבי עם בעיות קשב וריכוז. האם יש לתזונה תפקיד כלשהו באיזון? האם אנחנו ההורים יכולים לעשות משהו בעניין שקשור לתזונה שלו?
בברכה
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי חלב לרוית
ענת מטיאש05/06/2010חלב 1% אינו מומלץ לילדים כי הסידן אינו נספג רק בנוכחות שומן ולכן עדיף חלב 3% ניתן לתתצ אקטימל 1 ליום סה"כ עליו להגיע ל3 מוצרי חלב ביום
על מנת להגיע לקצמובה של 800 מג ליום משהו כמו 3 מוצרי חלב ועוד טחינה סרדינים או שקדים בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 3.5 שוקל 12 ק"ג שלא אוכלעודד03/06/2010
שלום רב
מה עושים כאשר הילד לא מוכן אפילו לטעום?
בני בן 3.5 וגובהו 1.03 מטר ומשקלו רק 12 ק"ג .הוא ממש רזה ולא אוכל כמעט כלום.
לא בשר,לא תפוח אדמה ,לא עוף,לא חביתה,ממש כלום..מסרב לטעום.
לפעמים הוא אוכל רק אורז,וגם זה בכמות מזערית..
מה עושים שיעלה במשקל?
תודה עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עודד
שרית עטיה-שמואלי04/06/2010הי עודד
כתוב לנו בבקשה מה הוא עוד אוכל . ונוכל לעזור
הרי הוא לא מתקיים על מעט אורז* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבן 3.5 שלא אוכל
עודד06/06/2010הי שרית
מלבד אורז (כמות קטנה מאוד)ואולי קצת פתיטים,הוא אוכל מעדן "שטוז"
אני רוצה שיואכל אוכל מזין ובריא אבל הוא לא מוכן לטעום.
גם הרופא אומר שהוא רזה.
מה לתת לו לאכול?
תודה
עודד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעודד
שרית עטיה-שמואלי20/06/2010הי עודד
אני חושבת שזה שאני אכתוב לך מה הוא צריך לעזור לא יפתור את הבעיה.
אך יש הרבה מה לעשות כשמדובר בילד בן שלוש וחצי
הרי אנחנו אחראים על מה קונים הביתה/מה מבשלים וכמה ממתקים יש ואיך מגישים ושעות הארוחות
מציעה לך לגשת לדיאטנית ילדים דרך קופת החולים שתעזור לבנות תפריט שמתאים לבנך
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 11 מתחיל להשמיןנאוה02/06/2010
בני בן 11 גובהו 1.42 מ משקלו 39.5 עד עתה היה בררן גדול באוכל בשנה האחרונה רעב יותר ונראה לי שהוא מתחיל להשמין.לא אוכל ירקות כלל. מתחיל עכשיו לשחות.
האם מעדני חלב כמו דניאלה נחשבים למוצרי חלב?
עוד הערה :כמעט לא שותה משקאות ממותקים.
איזה תפריט אני יכולה לבנות לו?
מה יש לאכול לאחר השחיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבן 11
ענת מטיאש03/06/2010שלום
הוא על גבול ההשמנה ואם ימשיך לא לאכול ירקות זה יהיה בעיה רצינית .מעדנים ממותקים הם כמו לחם מבחינתי .כדאי לתת לוגבינות יוגרט ללא סוכר.
כדאי לבנות לו תפריט באופן אישי ע"י דיאטנית .אשמח לעזור לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שאוהב רק פחמימותאולסיה01/06/2010
הבן שלי בן 7 אוהב רק פחמימות ומוכן לאכול רק תפוחי אדמה, שניצל תירס, לחמניות, לחם. עד עכשיו הוא היה רזה מאוד ולא אכל הרבה, אך בזמן האחרון הוא אוכל כמויות גדולות (שני שניצלי תירס בארוחה אחת או שלושה תפוחי אדמה מבושלים) והוא מתחיל להשמין.
הוא לא אוהב ירקות בכלל, מפירות הוא אוכל רק תפוח.
חשוב להדגיש שאם אין תפוחי אדמה או איטריות או שניצלי תירס הוא לא אוכל כלום.
איך אני יכולה לעזור לו ולהרגיל אותו לתזונה טובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישהו???
אולסיה15/07/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאוכל פחממות
ענת מטיאש15/07/2010שלום הילד שלך אוכל רק פחממות כי הוא רגיל לכך וזה לא טוב לכן לא ט לאט צריך לחשוף לפניו עוד ירקות ופירות בהדרגה .כדאי להתיעץ םע איש מקצוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בהשמנת יתר לבת 11איריס30/05/2010
שלום רב,
בתי בת 11 וסובלת מעודף משקל רציני, הדבר מתחיל להפריע לה (כל הזמן היתה עם עודף משקל אך רק בשנה וחצי האחרונים הענין מפריע לה).
האם ישנם חוגים המשלבים תזונה ושיחות לילדים באזור בנינה, שכרון יעקב?
תודה
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איריס
שרית עטיה-שמואלי04/06/2010כל הכבוד על הרצון לעזור לבתך
נסי לברר דרך קופת החולים היכן יש קבוצות לילדים
אני יודעת שבחדרה יש.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיריס
יעל18/06/2010יש קבוצת ילדים שנקראת "קטן עלי" בפורמה בחדרה. בדיוק למטרה זו. שילוב שלארובי עם מאמן ומפגשים עם תזונאית לילדים ולהורים. מומלץ. יעל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה מבקבוק לבת שנתיים ו- 8 חודשיםא.29/05/2010
שלום רב,
בתי בת שנתיים ו- 8 חודשים.
ילדה בריאה, הן במראה והן בהרגלי האכילה שלה- אוכלת הכל ויפה מאוד, שוקלת כמעט 15 ק"ג.
מעולם לא נתנו לה בקבוק במיטה, לא בערב לפני השינה ולא בלילות (הנקתי אותה עד גיל שנה ו- 10 חודשים וההנקה האחרונה שנשארה היתה הנקה של ערב כך שלא היה צורך בבקבוק לפני השינה מעולם).
בחודשים האחרונים, כל זמן מסוים, היא מתחילה פתאום לבקש כאשר היא במיטה בקבוק (היא מקבלת חלב אורז בשל בעיות נשימה שהיא סובלת מהן מדי פעם), נתתי לה בהתחלה אך לאחרונה אני סבורה שהיא ממש לא זקוקה לחלב הזה, מדי פעם היא מבקשת ומקבלת ושותה את הבקבוק ו- 60%-70% מהזמן היא לא שותה אותו כלל...
בעלי ואני חלוקים בדעתנו והוא לא מבין למה אני מנסה למנוע ממנה בקבוק במיטה.
אני חושבת שהיא ממש לא זקוקה לזה ומנסה להסביר לו שלמיטב הבנתי בקבוק תמ"ל/חלב מהווה השלמת אוכל לילדים שלא אוכלים כמו שצריך ושהיא לא זקוקה לזה, לדעתי זה גורם לה נזק לשיניים יותר מהתועלת של לתת לה בקבוק.
אני חייבת להודות שבאופן עקרוני נראה לי שהיא לא זקוקה לזה ושזה קשור אצלה יותר לילדים אחרים במשפחתון שלה שמקבלים חלב בבקבוק או לתינוקות בסביבתנו שמקבלים בקבוק (קנאה?).
השאלה האם היא אכן זקוקה להשלמת האכילה הזו או להתעקש איתה שלא במשך מס' ערבים (היא מאוד חכמה, אם אתעקש מס' ערבים ברצף, היא תפסיק מתי שהוא לבקש).
אפשר לקבל עצת חכמים בבקשה?...
תודה,
א.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכילה לילית
ענת מטיאש30/05/2010שלום לך
אני מציעה קודם כל להבין מדוע מתעוררת בלילה וכמו כן לנסות לתת לה מים ולא חלב אורז בגלל הנזק לעששת מה עוד שהאכילה הלילית לא מומלצת בגיל זה והיא במשקל תקין לגובה לכן במקרה זה את צודקת אבל בינתים תתני לה מים עד שתרדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתזונה מבקבוק לבת שנתיים ו- 8 חודשים
א.01/06/2010היי ענת,
ראשית- תודה על התגובה.
שנית- הבנת אותי לי נכון- זו לא התעוררות באמצע הלילה כי אם התעקשות קשה לפני השינה לקבל בקבוק חלב, אני מציעה לה כמובן מים אך היא כבר גדולה ודעתנית ועומדת על שלה.
לעמוד על שלי חזרה עד שזה יפסק?...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפוח אדמה לתינוקת בת 5 חודשיםרונית26/05/2010
הכנתי לבת שלי תפ"א מבושל וריסקתי אותו למרק.
האם נכון לעשות כך? הוספתי גם טיפה מלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגיל 5 חודשים
ענת מטיאש30/05/2010שלום
מגיל 4 חודשים ניתן לתת טעימות וזה בסדר אין שום רע בתצפוח אדמה לא צריך להוסיף מלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפריט לתינוקת בת שנה וחדשמישהי25/05/2010
ערב טוב,
רציתי לשאול האם התפריט הנ"ל מתאים לתינוקת בת שנה וחדש?
והאם אני יכולה לוותר על בקבוק בערב , ולתת לה במקום הבקבוק א. ערב??
6:30- בקבוק 240 מ"ל
9:00- פירות
13:00- א.צהריים
16:00- ארוחת ערב
19:15- בקבוק
הולכת לישון(לא אוכלת בלילה)
הפרשי הזמן בסדר?בין ארוחה לארוחה?
תודה
רציתי לציין שיצאו לה רק 2 שינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבי
שרית עטיה-שמואלי25/05/2010הי
לא כתבת מה היא אוכלת
האם גובה ומשקל תקינים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשרית
מישהי26/05/2010נכון,
שוקלת 9 וקצת גובה 77
6:30- בקבוק 240
9:00- פירות או קורנלפקס
13:00- מנת בשר+ירקות/מרק/בקר/פסטה
16:30- א. ערב גבינה+לחם/ביצה+אבוקדו/בלינצס עם שמנת וכ'
19:15- בקבוק
ולשאלתי האם התפריט בסדר?או שחסרות לה עוד ארוחות?
והאם ניתן לדלג על בקבוק בערב ובמקום זה לתת לה א. ערב??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגילש נה וחודש
ענת מטיאש30/05/2010שלום לך
זה מצוין שהיא לא אוכלת בלילה אך כדאי מאד לתת ארוחת ערב רצינית יותר ובקבוק ניתן לתת בסיום ארוחת הערב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהלורין25/05/2010
שלום, יש לי ילדה בת 5 ילדה בריאה וכל הבדיקות שלה תקינות
היא גבוהה לגילה ושוקלת 17 קילו אני לא יודעת איך לגרום לה לאכול, היא לא תאכל עם אני לא מאכילה אותה וגם שאני מאכילה אותה לוקח לה שעות לאכול עד שהיא מסיימת בפה מכינה לה מה שהיא מבקשת אבל לא אוכלת מה לעשות אני חסרת אונים, איך אפשר להישאר כל היום בלי אוכל
אני בטוחה שזה גורם לה לעצבנות ולעייפות בגלל שהיא לא אוכלת
רציתי לדעת אולי יש ספר שאני יכולה להקריא לה אולי דרך הספר היא תלמד
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לורין
שרית עטיה-שמואלי25/05/2010הי
מאוד קשה להיות הורה לילד שלא אוכל ועוד יותר קשה לא להפוך את נושא האכילה לשדה קרב שיגרור תסכולים ורגשות לא טובים.
מציעה לך לפנות לדיאטנית ילדים להדרכה.
היא יכולה להעריך את הגדילה של בתך ולתת לך הדרכה וכלים להתמודד
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)

.jpg)