מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- Testosterone Totalאורי27/01/2010
שלום,
אני בן 26 ולאחרונה אני חש ירידה בחשק המיני. עשיתי בדיקת דם ובתוצאת ה-Testosterone Total היא 11.9 האם זה תקין?
האם זה דורש טיפול תרופתי?
תודה רבה מראש,
אורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאורי
פרופ' פליכס מור28/01/2010לפני מתן ייעוץ חשוב לדעת באיזה יחידות ניתנה התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנכון.. מצטער מדובר ב:
אורי28/01/2010Testosterone Total - 11.9 nmol/l
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאורי
פרופ' פליכס מור30/01/2010לפי חיפוש שעשיתי זו רמה בטווח התקין (בחלק הנמוך של הנורמה).
לגבי הצורך בטיפול כדאי להתיעץ עם אורולג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה לא מביןלידור27/01/2010
מה זו הבדיקה הזו שעשו לי (האם היא שגרתית ?)
C-REACTIVE PROTEIN - התוצאה שיצאה היא 0.08 רשום שהנורמה היתה 0 - 0.50
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאביאל
פרופ' פליכס מור28/01/2010C REACTIVE PROTEIN הוא חלבון שרמתו בדם עולה במצבי דלקת.
תוצאת הבדיקה שלך תקינה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח אינני מבין !לידור27/01/2010
COMPLEMENT C4 יצא תוצאה של 43.00 כאשר הנורמה 10-40
COMPLEMENT C3 יצא תוצאה של 144.00 כאשר הנורמה 90-180
CERULOPLASMIN יצא צוצאה של 28.3 כאשר הנורמה 20-60
בראשון שכתבתי יש חריגה ! יש סיבה לדאגה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגדי
פרופ' פליכס מור27/01/2010ראשית- אין מקום לדאגה
רמה מעט מוגברת של C4 (אחד מחלבוני המשלים) הינה ממצא שכיח, חלבונים אלה עולים בזמן דלקת מסיבה כלשהיא.
החלבון נמוך במחלות כמו לופוס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמה חריגה של eosדור27/01/2010
שלום רב
אני סובל מכאבי בטן ושילשולים כבר שנים והרופאים חושבים כי מדובר בתסמונת המעי הרגיז. בשנה שעברה הייתי בהודו וחטפתי שם קילקול קיבה ושילשולים חריפים במשך שבועיים,מאז תדירות התקפי הכאבים והשילשולים גדולים יותר וחזקים יותר.
בחודש האחרון אני מושבת בבית מכאבי בטן ושילשולים חריפים.
לאחר בדיקות ct ואולטרסאונד נמצא כי:הטחול מגושם באורך 16.4 ס"מ בנוסף בבדיקות הדם נמצא eos ברמה גבוהה של7.2% בדיקות הצואה יצאו תקינות.
האם יש קשר בין 2 הממצאים החריגים? והאם הרמה חריגה של אאוזינופילים היא הגורם לשילשולים?והאם רמה זאת מצביעה על טפילים או תולעים שלא נראו בבדיקות הצואה ?
תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובנוסף...
דור27/01/2010רציתי לשאול בנוסף האם טחול מוגדל הוא סימן מחשיד לסרטן?
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדור
פרופ' פליכס מור27/01/2010שילשול מלווה בעעלייה ברמת האאוזינופילים מחשיד לזיהום טפילי במעיים.
טחול מוגדל ניגרם כככל הנראה מסיבה זיהומית.
כדאי להתייעץ עם רופא גסטרו או יועץ מחלות זיהומיות כדי להתוות המשך הבירור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טובאושר27/01/2010
אני בהריון והרופא נשים שלי שלח אותי לבדיקות דם כלליות, קיבלתי חלק מהם וישנה בדיקה מסויימת שנמצאת בחריגה ולא הצלחתי להבין מהי.
אודה לך מראש אם תעזור לי להבין מה הבדיקה אומרת כי הרופא נשים שלי עובד רק מחר.
Hemoglobin A2 | % | * 1.8* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאושר
פרופ' פליכס מור27/01/2010המוגלובין A2 הינו סוג של המוגלובין עוברי שנמצא בכמויות קטנות גם במבוגר.
רמה מוגברת נמצא במחלת דם שנקראת טלסמיה.
רמה נמוכה כמו שלך, אין לה משמעות ויכולה ללוות חוסר ברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה המהירה
אושר27/01/2010המשך יום נעים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי דם גבוהים מאוד אצל הבן שלישיר27/01/2010
שלום רב ותודה מראש על התייחחסותכם הדחופה
בבדיקת דם שגרתית שערך הבן שלי בן 16
יצא IRON 143.3 UG/DL כאשר הסקלה המעבדתית (קופח לאומית) היא 27-138.
אני מאוד מודאגת בלשון המעטה כי פעם קראתי שזה סימפטום חלילה לסרטן הדם (לוקמיה).
אנא כוונו אותי וספרו לי שאני טועה.
אנא תשובתכם בהקדם האפשרי
תודה מראש אמא מודאגת ביותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד''ר אופיר אביזהר27/01/2010אבחנה של לויקמיה לא נעשית על פי רמת ברזל.
הסטיה לכאורה מהנורמה לדעתי אינה משמעותית, אך יש לוודא עם רופא המשפחה שמכיר את הנער ובדיקותין האחרות והקודמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםטובה26/01/2010
אני בת 58 ובבדיקת דם ה esr שלי היה 44.האם אפשר לקבל הסבר לגבי התוצאה?איני יודעת במה מדובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטובה
ד''ר אופיר אביזהר27/01/2010ESR, שקיעת דם, היא בדיקה לא ספציפית, וכבדיקה עצמאית אין לה הרבה משמעות.
באנשים עם מחלה דלקתית כרונית ידועה, כמו דלקת פרקים למשל, רמת ESR יכולה להעיד על פעילות המחלה או תגובה לטיפול.
רמה של 44 מ"מ בדקה ראשונה אינה רמה חריגה מאוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לאחר תרומת דםגבי26/01/2010
שלום,
אני מזומן לבצע בדיקות דם (בדיקת ברזל ו-B12, בעקבות בדיקה קודמת שהראתה המוגלובין נמוך). לפני מספר ימים תרמתי מנת דם במד"א, האם נדרש להמתין בין תרומת הדם לבין ביצוע בדיקת הדם הבאה? במידה וכן, מה הוא פרק הזמן שיבטיח שאין השפעה לתרומה על תוצאות הבדיקה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבי
ד''ר אופיר אביזהר27/01/2010לפני תרומת דם בודקים בד"כ המוגלובין, ואם לקחו ממך תרומה כנראה שההמוגלובין היה תקין.
סמוך לאחר תרומת דם המוגלובין יורד בערך ב-1 גרם%, ותוך זמן לא ארוך - אולי שבועיים, אולי חודש זה אמור לחזור לנורמה. אם אתה לא תורם דם באופן קבוע ולעיתים קרובות זה לא אמור להשפיע משמעותית על רמות ברזל ו-B12.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רבמתן26/01/2010
שלום רב אני בן 19
להלן תוצאות מספר בדיקות דם שעשיתי
אשמח לחוות דעת:
ALT SGPT טווח נורמה בין 7 ל-52
התוצאה שלי היא 11.2
האם תקין?
כולסטרול טווח נורמה בין 40 ל- 200
התוצאה שלי היא 187.4
האם תקין? נראה לי גבוה מאוד..
HDL טווח נורמה בין 40 ל-60
התוצאה שלי היא 56.14
האם תקין?
LDL טווח נורמה בין 30 ל- 130 התוציאה שלי היא 122.48
האם תקין?
בתודה....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למתן
ד''ר אופיר אביזהר27/01/2010כל הבדיקות תקינות.
זה לא מונע ממך את הצורך בתזונה נבונה ובפעילות גופנית סדירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי כולסטרול לאחר לידהגבריאלה26/01/2010
שלום,
לפני כניסתי להריון ערכי הכולסטרול שלי היו:
HDL 53.1
LDL 91.4
NON HDL 161
Cholesterol 160
בזמן ההריון כל הערכים עלו אבל אמרו לי שזה נורמלי.
HDL80.4
LDL115.4
NON HDL 161
Cholesterol 241
עכשיו, כמעט חצי שנה אחרי הלידה עשיתי שוב בדיקות דם והתוצאות:
HDL 75.8
LDL 99.7
NON HDL 110
Cholesterol 186
הערכים לא חזרו לעצמם והם גבוהים ביחס ללפני ההריון, האם זה תקין? האם יש קשר להנקה? האם הם אמורים לחזור למה שהיה לפני?
תודה רבה :0)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגבריאלה
ד''ר אופיר אביזהר27/01/2010ראשית - כל הערכים תקינים.
שנית - השוני נובע ככל הנראה מרמות טריגליצרידים שונות, המשתנות יותר בקלות עם משקל ותזונה. רמת LDL מחושבת ולא נמדדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :0)
גבריאלה27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מצרפת קובץ עם תוצאות בדיקת דם.מודאגת בת 3025/01/2010
למה תוצאות הIRON שלי היא כ"כ נמוכה? האם זה מדאיג ביחס לשאר התוצאות. לפני שנה התוצאה של הIRON הייתה 93.
אני לא בהריון כעת, וכן לא הייתי בהיון ב 4 שנים האחרונות. אציין שאני לא מקבלת מחזור כי אני לוקחת כדור בשם "סרוזט". האם זה קשור?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רציתי להוסיף שכרגע היא עומדת הIRON
מודאגת בת 3025/01/2010על 25
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמודאגת
פרופ' פליכס מור27/01/2010רמת ברזל נמוכה היא תופעה שכיחה. בנשים בגילך הסיבה השכיחה היא דמם במחזור. כדאי גם לבדוק שאין דם סמוי בצואה. אם אין סיבה גניקולוגית יש להתייעץ עם גסטרואנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרונה24/01/2010
אני בת 18 לוקחת גלולות לשם אקנה .. מבנה גוף רזה.., בעבר ללא שום בעיות של כולסטרול
אני לוקחת גלולות 4 וחצי חודשים
עשיתי בדיקות דם וראיתי שהכולסטרול שלי גבוהה גבולי..
Cholesterol | mg/dL | *
250
|
Triglycerides | mg/dl | (
189 )
|
HDL-Cholesterol | mg/dl | *
78.8
|
Non-HDL Cholesterol | mg/dl | *
171
|
LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | *
132.9
האם זה לא מסוכן ??? אני דיי בטוחה שזה בגללה גלולות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשירי
פרופ' פליכס מור24/01/2010הכולסטרול והטריגליצרידים שלך מוגברים ככל הנראה משנית לגלולות.
לטווח הקצר של מס חודשים אין סיכון, אך אם את צריכה לקחת הגלולות למשך זמן ארוך יותר כדאי לנסות להחליפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרגע.. מז"א משנית
רונה24/01/2010בעבר לא היה לי שום עלייה בכולסטרול היה לי בטווח הנורמה.. ., זה לא שבנוסף לגלולות.. ניראה לי שזה עקב הגלולות..
אם אקח עוד 2 חודשיים כי בטירונות אסור ריקוטאן ואז אקח ריקוטאן זה נחשב תקופה ארוכה מידי ומסוכן או שזה יהיה בסדר?? בבקשה ענה במהרה אני נורא מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשירי
פרופ' פליכס מור27/01/2010אם את לוקחת הגלולות לעוד חודשיים זה לא נחשב לתקופה ארוכה והסיכון קטן.
אם את זקוקה לגלולות לתקופה ארוכה כדאי להחליפן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
רונה27/01/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםרחל24/01/2010
ערכי אשלגן ו tsh גבוהים יכולים לבא בעקבות נטילת סימוביל?
האם במקרה כזה צריך להפסיק את נטילת הכדור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרחל
פרופ' פליכס מור24/01/2010עליה בערכי אשלגן או עליית TSH אינם מוכרים כתופעןת לוואי של סימוביל.
יש לברר הסיבה לתופעות ואין הכרח להפסיק נסימוביל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בלילהאמילי23/01/2010
אני בת 29 לפני כשנה בערך עברתי תאונת דרכים, עברתי צילום רנטגן גב ולא נמצאו ממצאים, אני כל לילה קמה מכאבי גב עזים שמפריעים לי לישון, במהלך היום כמעט ואינני מרגישה כאב רק שאני במצב שכיבה, לפני כמה שבועות התחלתי לחוש כאב גם בכף הרגל האם זה קשור? איזו בדיקה עליי לעשות על מנת לאבחן את כאבי הגב החזקים בזמן השינה שמטרידים אותי. הציעו לי להחליף מזרון אך בכל מיטה שאני ישנה בין אם זה מזרון אורטופדי, ספה או מיטה אצל הוריי אני חשה בכאבים העזים. הכאב ממוקד באמצע עמוד השידרה. בחולייה אחת יש בליטה קטנה כשאני לוחצת עליה הכאב מוגבר.לאן אני יכולה לפנות כדי לפתור את הבעיה המטרידה הזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמילי
פרופ' פליכס מור24/01/2010לבירור וטיפול בבעיתך את צריכה לפנות לאורטופד ולבצע CT של עמוד השידרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך, ברזלל נמוךימית22/01/2010
שלום רב,
גבר בן 70, כחודש וחצי לאחר ניתוח מעקפים.
תוצאות בדיקות דם:
WBC 3.5 RBC 3.8 HB 11.2
HCT 34.0 IRON 34 MONO% 9.1
לוקח כדור ברזל ביום, מרגיש עייף מאוד וחלש.
אודה לכם על התייחסות לתוצאות ולאפשרויות הטיפול.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימית
פרופ' פליכס מור24/01/2010מדובר באנמיה קלה, כניראה שמנית לחוסר ברזל.
יש להמשיך הטיפול בברזל, ואם אין תגובה לאחר חודש טיפול יש לשלול סיבות אחרות לאנמיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)