מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דם - עבור ד"ר אביזוהרלידור03/01/2010
בן 28 ללא רקע מחלתי....
בבדיקת דם שקיבלתי קיבלתי תוצאת בדיקת דם ALT (GPT)
101 כאשר טווח הנורמה נע בן 30-65
כל תוצאות בדיקת הדם שלי טובות פרט לעניין הזה
בעבר אני רואה בהיסטוריית בדיקות הדם שלי לא היתה בעייה עם העניין הזה וזה היה בנורמה !
יש לך הערכה מה זה ? ובכלל מה זה הערך הזה ?
תודה רבה לך ד"ר !!
אני ממש חושש.......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומי
ד''ר אופיר אביזהר04/01/2010שלום לך,
ראה גם תשובותי לשאלות קודמות בנושא. זו שאלה די שכיחה.
הסיבות השכיחות להפרעה קלה, וזו נחשבת קלה, באנזימי הכבד הם: מחלה וירלית כל שהיא חולפת, לעיתים אפילו תת קלינית (כלומר שלא חשים בה) אך לעיתים יתכן גם לאחר זיהום בוירוס כבד (נדיר יותר). עודף משקל ויתר טריגליצרידים מתאפיינים בכבד שומני שיכול לגרום להפרעה כזו. אלכוהול, תרופות שונות.
אם אתה בריא בדרך כלל, לא שמן, לא סכרתי, ללא יתר טריגליצרידים, ללא תרופות ואלכוהול, הייתי פשוט חוזר על הבדיקה כעבור חודש. אם אין שיפור או חלילה החמרה כדאי להתחיל בירור , ומתחילים ב-US בטן עליונה ובדיקת דם לסרולוגיה לנגיפי כבד.
מעקב רופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר אביזוהר !!
לידור04/01/2010אחד הרופאים המקצועיים שאני מכיר (הייתי אצלך בבדיקה תקופתית ברמבם) שאפו על העזרה והרצון העז לתת מענה איכותי !!
יישר כח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת אקגבעל03/01/2010
מה דעתך על תוצאת אקג זה? (אני כבת 50). ת ו ד ה!!!!
RR = 928
P = 110
QTC = 408
QT = 392
QRS = 90
PR = 134
אני סובלת מהפרעת קצב עליות, חדריות, למדתי לחיות עם זה בשלום, פעם בשנה במעקב במרפאת לב בבי"ח ולא נוטלת תרופה לזה. רק אמרו לי שאם זה מאד יחמיר ויהיה בלתי אפשרי לסבול- ישקלו לעשות לי אבלציה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשואלת
ד''ר אופיר אביזהר04/01/2010זה יהיה מאוד לא אחראי מצידי לפענח אק"ג שאני לא רואה. המרווחים על פניו בתחום הנורמה. מכח שיש מרווח PR אני יכול ללמוד שאת בקצב סינוס, כלומר בקצב התקין, לפחות במועד שהא"ג נעשה.
אבלציה נעשית בדרך כלל כשיש הפרעת קצב מסוג SVT, טכיקרדיה על חדרית, תכופה וסימפטומטית.
זה מה שאני יכול לאמר עם הנתונים שיש לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםבעל03/01/2010
אני מטופלת בליפיטור 10 ו-15 טיפות ויטמין די ביום, ואלטרוקצין. אודה באם תתייחס לערכים אלו, השאר נמצאים בתוך התחום.:
ויטמין די = 59.6
לוקוציטים סטריפ = 250
קאטינין סמפל = 121
אוריאה = 47
GOT = 28
GPT = 41
GGT = 53
הרבה תודה!!!!!! .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת...
בעל03/01/2010עתה הגיעה תשובת ה-TSH = 4.63 (אני לוקחת יום יום 50 מ"ג אלטרוקצין ופעמיים בשבוע 100 מ"ג. תודה.).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחת
פרופ' פליכס מור03/01/2010חשוב לציין ערכי נורמה של המעבדה בה מבוצעות הבדיקות.
נראה שרמת ויטמין D תקינה, ותפקודי כבד תקינים
רמת TSH בתחום התקין-עלייךלהמשיך טיפול באלטרוקסין ובליפיטור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - ברזלחלי03/01/2010
שלום
בת 30, אשמח לעזרה בפיענוח בדיקת דם
פריטין 3 טרנספירין 446 איירון 118 המוגלובין 12
האם יש מחסור בברזל או לא? מדוע אין התאמה בין רמת איירון תקינה, לרמת פריטין נמוכה ולרמת טרנספירין גבוהה?
יש לציין כי גם בבדיקות מלפני שנתיים התקבלו תוצאות דומות מבחינת היחס בין הקריטריונים.
שאר התוצאות תקינות.
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלי שלום
פרופ' פליכס מור03/01/2010רמת פריטין נמוכה ורמת טרנספרין מוגברת אכן מתאימים לחוסר ברזל, אך רמת הברזל תקינה וההמוגלובין לא נמוך.
הסבר אפשרי לתוצאות הינו שנטלת תכשירי ברזל ועדיין המחסנים ריקים ולכן פריטין נמוך. או שיש טעות בבדיקת הברזל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות נוספות - חלי
חלי03/01/2010תודה על תגובתך המהירה.
אני לא לוקחת תכשירי ברזל.
אני כן לוקחת אומפרדקס כל יום בבוקר מזה שנה וקצת כמו גם גלולות למניעת הריון מסוג דיאנה.
לגבי אפשרות של טעות בבדיקה: הסתכלתי על בדיקות משנים קודמות וגם בהן מופיע רמת ברזל תקינה, פריטין נמוך וטרנספירין גבוה. האם עליי להיות מודאגת? האם אתה ממליץ על נטילת ברזל למרות רמה תקינה בדם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרות נוספות
פרופ' פליכס מור03/01/2010לחלי,
תוצאות הבדיקה שלך יכולות להתאים לחוסר ברזל (למרות רמתו התקינה). מתן ברזל במיקרה זה היא אפשרית (מומלצת ע"י חלק מהרופאים) תוך מעקב רמות פריטין.
האם יש סיבה לחוסר ברזל? (דימום מוגבר במחזור או דיאטה או צואה חיובית לדם סמוי?)
במידה ואין הסבר לחוסר יש לשקול בירור מע' העיכול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל נמוךבת 2602/01/2010
בוקר טוב,
אני בחורה בת 26 , אנימיית כבר שנתיים ולפני זה היה הכל תקין לחלוטין.
לוקחת כשנה ברזל בשם ( FEROGRAD FOLIC 650MG ) שלושה פעמים ביום .
עשיתי ביום חמישי בדיקות דם , ורציתי לדעת אם אפשר מה אומרות התוצאות האלה של הברזל ?!
16.60- 3.30 mIU/ml 189.00 ERYTHROPOIETIN
291.0- 10.0 ng/ml 2.2 FERRITIN
------------------------------------------------------------------------
180- 60 µg/dl 4 IRON בוצע פעמיים
360.0- 200.0 mg/dl 240.0 TRANSFERRIN
----------------------------------------------------------------------* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאריג
פרופ' פליכס מור11/01/2010הבדיקות שלך מראות רמת ברזל נמוכה ורמת פריטין (המצביעה על מאגרי הברזל בגוף) נמוכה. רמת אריטרופויטין גבוהה כנראה עקב אנמיה.
את ככל הנראה אינך סופגת את הברזל שאת מקבלת.
המלצות: בירור גסטרו לנושא הבעייה בספיגה
אם יש לך אנמיה משמעותית לשקול הפנחה להמטולוג לקבלת ברזל דרל הווריד (ונופר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך, אבל מה יכול להיות הסיבה...
בת 2611/01/2010תודה לך ,
אתחיל מהסוף , אני כן סובלת מאנימיה (HB=7.8 ) . אבל ללא סיבה ידועה .
עברתי מרבית הבדיקות האפשריות כמו גסטרוסקופיה , קולונוסקופיה , וידיו קפסולה ,CT בטן וראש , מיפוי ע"ש מקל , US בטן , והכל תקין , אהההה וגם כן בדיקות דם ששללו בעיות ספיגה , ציליק נשלל , ... בקיצור הכל תקין !!!
וינופר אני רגישה לו ולכן קיבלתי בעירוי משהו אחר ללא הטבה , כמובן חוץ משלושת הכדורים שאני לוקחת יומיומית ...
קיבלתי 3 מנות דם (בהתחלה ההחמוגלובין עלה אבל אחרי שבועות חזר וירד ...
היום רופא גסטרו בקש ממני חזרה על בדיקות גסטרו' וקולונו' וגם כן בקש ממני לעשות מיפוי של כדוריות האדומות ...
האם יש עוד בדיקות שאני צריכה לעבור כדי לדעת מה סיבת האנימיה המדאיגה והמחסור במחסני הברזל שכמעט אפסים ?
שוב תודה ,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרולאסתר01/01/2010
שלום רב
ברצוני לשאול האם רמת כולסטרול 211.2 היא כבר בגבול המסוכן. חוץ מזה HDL 44 ן LDL 144.2 NON HDL 168. אני בת 37. אשמח לתגובה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאסתר
ד''ר אופיר אביזהר02/01/2010לגבי HDL כולסטרול - הוא נמוך. באשה אנו שואפים לרמה הגבוהה מ-50 מ"ג/ד"ל. ירידה במשקל כשיש עודף, פעילות גופנית סדירה והפסקת עישון במעשנים- עשויים לשפר.
לגבי LDL כולסטרול- ככל שרמת הסיכון שלך גבוהה יותר - אנו רוצים רמת LDL כולסטרול נמוכה יותר.
גורמי סיכון מקובלים- הסטוריה משפחתית של מחלת לב כלילית בגיל צעיר, עישון, יתר לחץ דם. אם יש לך שניים מאלה לפחות כדאי ש-LDL יהיה פחות מ-130. אם יש סוכרת או מחלת לב כלילית - רצוי פחות מ-100 מ"ג/ד"ל. אם יש גם סוכרת וגם מחלת לב אנו כבר שואפים ל-70. אלה פחות או יותר ההנחיות הנוכחיות. תזונה נכונה, דלת כולסטרול ושומנים רוויים מן החי רצויה בכל מקרה. אם לא מגיעם ליעד בשיפור תזונה ניתן לשקול תרופות. אין לקחת את התרופה אם את בהריון או מתכננת הריון בקרוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דםריקי01/01/2010
בני בן 14 תוצאות שקיעה C-REACTIVE PROTEIN 1.48 מה זה אומר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר02/01/2010לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריכוז גלוקוז נמוך בדםאמא01/01/2010
שלום רב,
לבתי בת 20 , בדיקת גלוקוז יצאה נמוך במעט- 67, כאשר הערך הנורמלי מתחיל מ- 70. יש לציין שהיא כרגע מרגישה מאוד לא טוב ונבדקת אפשרות לחולשת שרירים. האם זה קשור?? היא מנסה מאוד לאכול טוב, אך סובלת מבעיית בליעה קשה ולכן רזתה מאוד.
אנא תשובה,תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמא
ד''ר אופיר אביזהר02/01/2010בדרך כלל סטיה קטנה כזו אין לה משמעות, בעיקר באדם בריא.
אם יש ירידה חדה במשקל יתכן עקרונית קשר, אך יותר חמורה בעיני הפרעת הבליעה שאת מתארת.
לא ניתן לעשות אבחנה מרחוק, וזו גם לא מטרת הפורום.
היא צריכה להיות בברור אמיתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה!!אמא01/01/2010
אני חיילת בת 19 וחשודה כסובלת ממיאסטניה גרביס. כחלק מהבדיקות בצבא עשו לי בדיקות לחשד ללופוס. המדדים הבאים יצאו תקינים- DRW-Lupus, R-SCR, DRWT-confirmatiom(sec). המדד שלא יצא תקין- SCT Ratio(ratio)- . התוצאה יצאה- 1.4. האם התוצאה אמורה להיות מדאיגה?!. בתוצאות הכימיה בדם יצא תוצאה של בדיקת הגלוקוז גם נמוכה מהנורמה. האם יש להתייחס לנתונים או שמדובר בעניין תקין. אשמח לתשובה מהירה כיוון שאני נמצאת כרגע בשלב אבחון. תודה רבהה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיאסטניה גרביס
????03/01/2010ישנו פורום במיחד למחלה זו בפורומים של רפואה כללית אני בטוחה שתוכלי למצוא שם תשובות בעבר היה גם אצלי חשד שאני סובלת ממיאסטניה גרביס. שיהיה בהצלחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום
פרופ' פליכס מור03/01/2010לשאלותיך,
לתוצאות הבדיקה של SCT אין קשר למיסטניה,
מדובר באחת הבדיקות ללופוס אנטיקואגולנט הקשור לקרשיות יתר, מאחר ויתר הבדיקות לגורם זה שליליות, קרוב לודאי שהבדיקה חסרת משמעות לגביך. כמו כן, ערך של סוכר מעט נמוך אין לו משמעות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםשוש31/12/2009
עשיתי בדיקות דם ובתוצאה יצא ה RBC 4.16 וה - RDW 11.5 , מה זה אומר ? שאר הדברים יצאו תקינים .
בתודה מראש שוש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשוש
ד''ר אופיר אביזהר02/01/2010אם ההמוגלובין תקין אין לכך הרבה משמעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
שוש02/01/2010ההמוגלובין 13.4 .
תודה רבה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים גבוהים בבדיקות דםנון30/12/2009
שלום, עשיתי השבוע בדיקות דם וקיבלתי היום את התוצאות, לרוב אני מצליחה להבין את בדיקות הדם כיוון שכבר שנים אני במעקב אחר חומצה פולית, ברזל ובי 12.- אלו יצאו תקינים!!! אך קיבלתי תוצאות גבוהות בערכים של HB- 17.5, MCH-37.5 ו- MCHC- 43.7.
אני בחורה בת 31 בריאה בדרך כלל ואפילו פעילה ספורטיבית יחסית... ערכים אלו נראים לי מדאיגים. האם יש סיבה לדאגה? מה בכלל בדיקות אלו אומרות? מה הוא ההפך מאנמיה אותה אני קצת מכירה???
תודה מראש
ואשמח לתשובה מהירה יחסית... מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנון
ד''ר אופיר אביזהר02/01/2010ההמוגלובין אכן גבוה למדי, בעיקר לאשה צעירה.
אם התשובה חריגה מאוד, שונה מאוד מבדיקה קודמת בשנה - שנתיים האחרונות הייתי חוזר על הבדיקה לפני הסקת מסקנות ולפני התחלת בירור.
אם תשובה זו עקבית יש לערוך ברור.
המוגלובין הוא החלבון נושא החמצן בדם. בעישון החלבון עמוס בגז אחר שמקורו בעשן הסיגדיות ועל כן הגוף מפצה בייצור עוד המוגלובין כדי לספק מספיק חמצן לרקמות הגוף. זה עלול להחמיר אם יש בעיות ספציפיות בריאות, מעישון או בלי קשר לעישון. לעיתים יש ייצור יתר של המוגלובין שלא קשור לעישון ולמערכת הנשימה.
אני לא חושב שיש מקום להרחבה נוספת כאן.
פני גם לרופא/ת המשפחה. לא רשמת מדוע את במעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית שתןחגית30/12/2009
האם התוצאה תקינה?
URINE-CULTURE > 10E5 CFU/ML
ESCHERICHIA COLI 0.00
MIC SENSITIVITY
AUGMENTIN 8 S
AMPICILLIN\SULB8 S
AMIKACIN <=2 S
CEFORAL 4 S
CECLOR DERIVED S
CIPROGIS >=4 R
ZINNAT 4 S
CEFOXITIN <=4 S
CEFTRIAXONE <=1 S
ERTAPENEM <=0.5 S
NITROFURAN <=16 S
GENTAMYCIN <=1 S
IMIPENEM <=1 S
OFLOXACIN >=8 R
PIPERACILLIN 64 I
RESPRIM >=320 R
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגית
פרופ' פליכס מור30/12/2009לפי הבדיקה יש זיהום בדרכי השתן.
עלייך לגשת לרופא לקבלת טיפול אנטיביוטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםגוני29/12/2009
בני עבר בדיקות דם הבאות בבדיקות שגרתיות:
Vitmin D, TSH, Prolactin, B12, Folic Acid, Ferritin
Potassium, Glucoe, Urea, Creatinine, Uric Acid, Sodium,
Protein-Total, Calcium, Albumin, Phosphorous
Iron, Transferrin, Bilirubin (total and direct)
GOT, GPT, GGT, ALK.PHOSPHATASE
, LDH Ck-Creatine Kinase
Complete blood count
כל התוצאות היום בטווח הנורמה פרט ל:
Eos %- 19.9%
Eos abs- 1.6
0Ferritin 404.
38.7- Vitamin D (25-OH)
מה פרוש התוצאות, במיוחד ה EOS הגבוה והפריטין.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוני שלום!
פרופ' פליכס מור30/12/2009Eos- בודקת את % התאים האאוזינופילים בדם ואת מספרם האבסולוטי, עלייה באאוזינופילים יש לה סיבות שונות שהשכיחה בהן היא אלרגיה, או כתופעת לוואי לתרופות או זיהומים טפיליים.
פריטין גבוה מעיד על מחלה דלקתית (בייחוד אם הברזל תקין)
ויטמין D ניראה תקין (אך יש לכלול את ערכי הנורמה של המעבדה כדי לפרש התוצאה).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם, ערכים גבוהיםקארין29/12/2009
שלום, בת 29, ללא מחלות כרוניות, עשיתי היום בדיקות דם חוזרות (כלליות ושגרתיות) לאחר שלפני שבועיים היו ערכים מעט גבוהים ורצית לדעת מה יכולים להעיד התוצאות החדשות והאם מומלץ לעשות בדיקות נוספטת:
עליון הערותMY_SUBTITLE
WBC K/uL 11.45 4 (.........)* 11 BD1
RBC M/uL 5.26 4.2 (.......*.) 5.4 BD1
HGB g/dL 15.8 12.3 (........*) 16 BD1
HCT % 47.1 35 (.........)* 47 BD1
MCV fL 89.5 78 (....*....) 100 BD1
MCH pg 30.0 27 (...*.....) 34 BD1
MCHC g/dL 33.5 32 (..*......) 37 BD1
PLT K/uL 226 140 (..*......) 430 BD1
RDW-SD fL 40.8 BD1
RDW-CV % 12.7 11.5 (..*......) 15 BD1
PDW fL 16.3 9 (.......*.) 17 BD1
MPV fL 12.8 7.8 (.........)* 12 BD1
P-LCR % 47.4 BD1
Differential
Neutrophils % % 55.4 37 (....*....) 70 BD1
Lymphocytes % % 34.6 20 (....*....) 45 BD1
Monocytes % % 6.6 1 (.....*...) 10 BD1
Eosinophils % % 3.1 0 (...*.....) 7 BD1
Basophils % % 0.3 0 (*........) 2 BD1
Neutrophils K/uL 6.36 1.5 (......*..) 7.7 BD1
Lymphocytes K/uL 3.96 1 (.........)* 3.5 BD1
Monocytes K/uL 0.75 0.1 (......*..) 1 BD1
Eosinophils K/uL 0.35 0 (....*....) 0.7 BD1
Basophils K/uL 0.03 0 (*........) 0.2 BD1
BiochemistryBH1
Sodium mmol/L 142.2 133 (......*..) 145 BD1
Potassium mmol/L 4.7 3.7 (....*....) 5.5 BD1
Urea mg/dL 24.0 0 (...*.....) 50 BD1
Creatinine mg/dL 0.8 0.4 (....*....) 1.1 BD1
AST(GOT) U/L 20 13 (..*......) 35 BD1
ALT(GPT) U/L 33 4 (.........)* 31 BD1
Alkaline Phosph. U/L 63 35 (...*.....) 104 BD1
Bilirubin, Total mg/dL 1.18 0.1 (.........)* 1 BD1
GGT U/L 16.7 6 (..*......) 42 BD1
Cholesterol,Total mg/dL 150.8 107 (...*.....) 200 BD1
Triglycerides mg/dL 85.6 3 (...*.....) 200 BD1
HDL Cholesterol mg/dL 51 45 (..*......) 65 BD1
LDL Cholesterol mg/dL 83
Iron ug/dL 133.6 37 (.......*.) 145 BD1
-כמו שרואים כמה דברים שקרשורים לכבד מעט גבוהים (האם זו סיבה לדאגה?) וגם ה MPV שלפני שבועיים היה 12.1 עלה ל 12.8... ובעבר לא היה גבוה מעולם אז תוהה שוב לגבי זה.
אציין רק שבילוריבין גבוה תמיד יש לי (אובחן בעבר כג'ילברט) ודווקא כעת הוא נמוך מבדכ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקארין
ד''ר אופיר אביזהר30/12/2009החריגות מזעריות ולא בהכרח מצביעות על בעיה.
לא ציינת למה עשית שתי בדיקות בהפרש של שבועיים, ואם יש בעיה ספציפית שאיני יודע עליה רופא/ת המשפחה צריך להגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אביזהר
קארין30/12/2009את הבדיקה הראשונה לפני שבועיים עשיתי כי היו לי כאבי ראש שנמשכו שלשה שבועות, איחור במחזור, והתעוררתי בוקר אחד עם כאבים חזקים בגב תחתון ובבטן תחתונה צד שמאל. הרופאה שלחה אותי לבדיקות כלליות, הWBC ונוטרופילס וכו היו גבוהים והמליצה ללכת למיון לשלול דלקת למרות שלא יכלה לאבחן מה זה. החלטתי לא ללכת וזה הלך והשתפר עד שלאחר מס ימים עבר לגמרי (התופעות). אגב, ה MPV שכתבתי עליו יצא בבדיקה ההיא 12.2 ועכשיו תוך שבועיים עלה ל 12.8... מציינת את זה כי אתה קרדיולוג ומעניין אותי אם יש לזה משמעות כלשהי?
בתוצאות בדיקות הדם החדשות, הנוטרופילס ירד לגמרי לנורמה, וה WBC כמעט ירד לגמרי כמו שאתה יכול לראות בתוצאות למעלה, אבל פתאום נוספו דברים חדשים מחוץ לסוגריים כמו ה HCT לימפוסיטיס ALT וה MPV שעלה עוד. את הבדיקות דם החוזרות אגב עשיתי ביוזמתי, היו לי אותם פה בבית מלפני כמה חודשים שרשמה לי קרדיולוגית, ורציתי לעשות כדי לראות אם חל שינוי בתוצאות כי מרגישה בסדר כבר. אין לי בעייה קרדיולוגית (לפחות לא ידועה, הולטר ואקו תקינים) הסיבה שהיתי אצל קרדיולוגית היא שיש לי לפעמים דופק גבוה וחזק (עד 130, מס פעמים בשבוע ויכוללהיות גם מס פעמים ביום) וכבר ארבע שנים יש לי כל חצי שנה בערך התקף דופק מאוד חזק (בערך 200) שנמשך עד רבע שעה ונפסק.
אני יודעת שעל מנת לבדוק את התקף הדופק הזה צריך להקליט אותו ולשדר, בינתיים לא היה לא שוב ב8 חודשים האחרונים (מקווה שגם לא יהיה!) אז מה שיצא לי להקליט ולשדר היה רק את הדופק המואץ פחות שקורה מדי פעם, ובנטלי נאמר לי שזה מהיר אך תקין ללא שום הפרעת קצב או כל דבר אחר.
אני דיי מבולבלת ואובדת עצות.. הקרדיולוגית לא יודעת מה יש לי ואפילו טעתה באבחנה, היא חשבה שיש לי צניחת שסתום או מסתם (אם אני לא טועה בהגדרה) ושזה לא הפרעת קצב לדעתה, והאקו הראה שאין דבר כזה והכל תקין. האם תוצאות הבדיקות דם האלו יכולת להצביע על משהו קרדיולוגי? ואם לא אז האם למרות שהחריגות קטנות כדאי להמשיך בבירור אחר כלשהו?
סליחה על האורך ותודה על היעוץ :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת קטנה
קארין30/12/2009הלחץ דם תקין, בהולטר לב שעשיתי התוצאות היו:
מהירות מינימאלית 59
מהירות מקסימאלית 148
ממוצעת 83
הפרעות קצב חדריות VPC נצפה VPC בודד
הפרעות קצת על חדריות APC נצפה APC בודד
הפרעות הולכה לא נצפו
שינויים משמעותיים בקטע ST לסירוגין, הפוך גלי T בערוצים 1 ו 3
הערות סיכום בשבעות הערב נצפה קטע של סנוס טר=כיקרדיה במהירות מקסימלית עד 148 פעימות לדקה.
האקו לב שלי היה תקין לחלוטין. כאבי הראש אגב שהיו בחודש האחרון היו נוראים, כל יום בדכ מהבוקר וכמעט ללא הפוגה. כאבים באים והולכים כל כמה דקות, בעיקר חלק אחורי של הראש. כמו שאמרתי הכאבים בבטן תחתונה עברו מהר, לאחר מס ימים, והכאבי ראש עברו רק בימים האחרונים.
האם הית ממליץ על המשך בירור מלבד הרופאת משפחה שהולכת אליה מחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקארין
ד''ר אופיר אביזהר30/12/2009שוב שלום,
יש מבחר נושאים שאני לא בטוח אם יש קשר בינהם.
לנושא הכדוריות הלבנות שהיו יותר גבוהות ויורדות - שוב השינויים לדעתי זניחים. יתכן שהיה איזשהו זיהום וירלי שחלף. לא הייתי מתעכב יותר מידי זמן על זה.
MPV - זה נפח ממוצע של תסיות הדם, התרומבוציטים. אם אין בעייה ספציפית של התרומבוציטים - בדרך כלל לא מתיחסים למדד הזה.
כאב ראש - שכיח ובדרך כלל לא משמעותי . זה מחייב ברור נוסף אם יש חום, אם הכאב מעיר משינה, אם הוא מלווה הקאות או בחילות, ואם הוא נמשך ומפריע לתפקוד. לפי אופי הכאב ומיקומו מפנים להמשך ברור.
לגבי דפיקות הלב - אם התופעה לא שכיחה, ולא גורמת להתעלפות או לכמעט התעלפות, והאק"ג במנוחה תקין - לא בטוח שכדאי להמשיך ברור מעבר לתפקוד בלוטת התריס, אקו לב והולטר שאני מבין שעשית והיו תקינים. ההולטר לא נותן תשובה כאשר התופעה נדירה כי הוא ל-24 שעות , 48 לכל היותר. אם יש תופעות חמורות כמו התעלפות יש מיכשור מתוחכם יותר אך פולשני יותר. יש קרדיולוגים המומחים בהפרעות קצב שנקראים אלקטרו-פיזיולוגים שיכולים לייעץ יותר ספציפית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר אביזהר
קארין30/12/2009דבר ראשון תודה רבה על התשובה ועל דעתך, אני מאוד מעריכה את זה.
אין לי תופעות של שציינת עם כאבי הראש, והם חלפו לפני מס ימים (היום במקרה חזר שוב אבל ברמה נמוכה יותר) ונראה שזה במגמת השתפרות. אם זה ימשיך אלך לניורולוג.
בקשר לדפיקות הלב, העליות דופק שקורות ביומיום לא מלוות בשום תחושה נוספת מלבד חוסר נוחות מעצם הדופק המואץ עצמו.. וה "התקפים" שקורים פעם בחצי שנה בערך, החזקים, גם כן לא מלווים בשום תופעה מלבד דופק מאוד חזק וגבוה (והרגשה שהלב ממש יוצא מהחזה והולם בכל הגוף), ואם זה קצת ארוך (אם מגיע לרבע שעה) אז חשה חולשה קצת. רק בפעם הראשונה שזה קרה לי, שהיתה מזמן, לפני 4 שנים, היא היתה מלווה בתחושת עילפון (ממש ראיתי שחור בעיניים) אבל מאז זה לא חזר..
אז מניחה שפשוט במקרה ויהיה את הדופק הקיצוני אז להקליט אותו במכשיר על מנת 'לתפוס' את זה?
שוב תודה, והמשך שבוע מקסים :).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקארין
ד''ר אופיר אביזהר02/01/2010יש מכשירים שניתן להקליט ולשדר את הדופק. זה בתנאי שהדופק המהיר נמשך מספיק זמן להרכיב את המכשיר ולהפעילו. במקרים נדירים אך חמורים יש מכשירים שמוחדרים תת עורית ופועלים באופן קבוע, ומקליטים אוטומטית כשהם חשים בהפרעה. זה מצריך פעולה כרורגית, ולא נוהגים לעשות זאת אם הבעיה לא חמורה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבדדניאלה29/12/2009
שלום רב
היום בבוקר ערכתי בפעם השלישית בדיקת תפקודי כבד..
התוצאה לא ממש שתנה..
GOT (AST) - 41
GPT (ALT)- 57
GGT - 82
לפני כשלושה חודשים עברתי צילומים בכבד ולא נמצא כלום
עברתי עוד כל מיני בדיקות דם.. לא נמצא כלום.
קראתי הרבה ברשת שכאשר הGGT והGPT גבוהים, זה יכול להצביע על פגיעה בכבד עקב שתיית אלכוהול.
אני שתיתי הרבה בחיי, אבל אף פעם זה לא הפך למנהג קבוע וחולני אצלי.
יכול להיות שהכבד שלי נפגע בגלל האלכוהול?
ואם כן, מה זה אומר עכשיו?
מה עלי לעשות?
האם עלי להמנע באופן מוחלט מאלכוהול?
אשמח לתשובה
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכשיו שמתי לב שבבדיקות שעברות
דניאלה29/12/2009התוצאות היו הרבה יותר נמוכות:
בחודש יולי התוצאות היו:
GGT- 57
GPT- 29
GOT- 30
אני קצת בלחץ
על מה זה יכול להצביע?
אהה, ואציין גם שכבר עשיתי בדיקת איידס, ובדיקת צהבת והכל תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמור
ד''ר אופיר אביזהר30/12/2009רמות הנורמה שונות ממעבדה למעבדה, אך הרמות שציינת לא מאוד גבוהות, כך שגם אם יש חריגה מהנורמה - היא מזערית, ולא בטוח שיש משמעות רעה כל שהיא. יש תנודות בתוך הנורמה או סמוך לה - ובדרך כלל זה לא מעיד על בעיה.
סיבות שכיחות לעליה באנזימי הכבד הן תרופות, מחלה וירלית, השמנה ואלכוהול.
מאידך אם יש תלונה ספציפית או בעיה ספציפית רופא/ת המשפחה צריך לבדוק ולהגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)