מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סינוסיטיס כרוניבעל23/12/2009
5 שבועות יש לי נזלת מוגלתית (ירוק ופעם צהוב) מאף. אני כבר שנים רבות מאד סובלת מסינוסיטיס, לפני כ-5 שנים עברתי מספר פעמים ניתוח פס. כיום נושמת נפלא, אך לא מפסיקה להשתעל מהנזלת שמחלחלת לי לדרכי הנשימה התחתונות. לעיתים משתמשת במשאף ונטולין שמרגיע. יש לי אסתמה קלה. שום סירופ לא עוזר. צילום ריאות תקין. התחלתי לקבל שלשום אנטיביוטיקה אוגמנטין 875 פעמיים ביום. שזה בעבר תמיד עזר לי. ובגלל שמנסיוני פעמיים ביום מאד מאד מחליש אותי שבקושי מסוגלת לעמוד על הרגליים (אגב רופא משפחה נתן לי) החלטתי מדעת עצמי לעבור לכדור אחד ביום שאני יכולה לפחות לתפקד. שאלתי: האם יש לזה אפקט, האם זה גם יכול לעזור שאני לוקחת פעם ביום בלבד, זה הרי 875 מ"ג, ואם אמשיך להשתעל האם לחכות שאגמור את הכדורים (ל-10 ימים נתן) ואז אלך לרופא אאג??????. סליחה על מבול השאלות, אך הם מאד חשובות לי. תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדוע לא עונים???????
בעל24/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
פרופ' פליכס מור24/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=115 id=link]אף אוזן גרון[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור אבחנהוורד22/12/2009
שלום רב
בחור בן 36 עם עם קוליטיס (התלקחות ורמיסיה כעשר שנים )כרגע ברמיסיה -עושה פעילות גופנית כמה פעמים בשבוע ,אוכל מאוזן ללא בשר/ביצים. מרגיש טוב ובסדר באופן כללי, עם קצת עייפות (עובד בהייטק)
רציתי לדעת בקשר לבדיקות הדם של בלוטת התריס מצאו
ש"..החולה אסימפטומטי.
tsh 6.55
בדומה לבדיקות קודמות.t4 בסדר
באולטרה סאונד:
סונר של ב.התריס תקין לחלוטין"
האם יש מחלת תת פעילות בלוטת התריס -ואם לא ,ממה צריך להמנע ולשמור בהמשך חוץ ממעקב בדיקות .
בתודה רבה
ו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לו.
פרופ' פליכס מור24/12/2009המצב מוגדר כתת פעילות של בלוטת התריס שהיא סוב-קלינית. מצב זה דורש מעקב של תפקודי הבלוטה אחת למספר חודשים באם רמות ה TSH ממשיכות לעלות ורמות T4 יורדות יהיה צורך ליטול הורמון חליפי אלטרוקסין. ייתכן שבבדיקה הבאה ה TSH יהיה תקין ואז אין צורך בטיפול. אין ממה להשמר כדי לשפר או למנוע תת תריסיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןדניאל22/12/2009
שלום,
רציתי לשאול האם פוסטינור יכול להשפיע על תוצאות בדיקת שתן?
אם כן לכמה ימים זה תקף מזמן לקיחת הגלולה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' פליכס מור24/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=81 id=link]גניקולוגיה - רפואת נשים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםעמי22/12/2009
האם התשובות שקיבלתי מדאיגות? (NEUTROPHILS, LYMPHOCYTES)
חייב להגיד שהיה לי סמינומה באשך לפני 6 שנים.
תודה
WBC 8.70 K/UL ( 4.00- 10.00) (......*..)
NEUTROPHILS 7.00 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*
NEUTROPHILS % 80.10 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
LYMPHOCYTES 1.09 K/UL ( 1.10- 3.50)*(.........)
LYMPHOCYTES % 12.60 % ( 15.00- 45.00)*(.........)
MONOCYTES 0.35 K/UL ( 0.08- 0.90) (..*......)
MONOCYTES % 4.00 % ( 2.00- 9.00) (..*......)
EOSINOPHILS 0.25 K/UL ( 0.00- 0.60) (...*.....)
EOSINOPHILS % 2.83 % ( 0.00- 6.00) (...*.....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערה
עמי22/12/2009לפני שבוע סיימתי אנטיביטיקה (פנצילין) עקב מחלה....
לא יודע אם זה רלוונטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעמי
פרופ' פליכס מור24/12/2009עליה קלה באחוז הנוירופילים וירידה קלה באחוז הלימפוציטים אינה צריכה לעורר דאגה, בייחוד אם אתה מרגיש טוב (ללא חום בדיקה שגרתית), אם אתה אחרי מחלה זיהומית חיידקית זו תוצאה צפוייה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לנערה בת 13krovyd21/12/2009
עשיתי לבתי בדיקות דם היא בת 13 ולפני כחצי שנה הפכה לצמחונית.
שני ערכים בבדיקות יצאו מחוץ לטווח
NEUT יצא 30.9 מחוץ לטווח התחתון שהינו 40-75
LYM יצא 58.1 מחוץ לטווח העליון שהינו 20-50
בבדיקות קודמות שעשתה לפני כחצי שנה גם הערכים האלו בלבד היו מחוץ לטווח והיו:
NEUT יצא 37.7 מחוץ לטווח התחתון
LYM יצא 51 מחוץ לטווח העליון
האם אפשר להגיד שיש מגמה של החרפה במשהו
מה הערכים הללו בודקים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר21/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv בהריוןמיכל21/12/2009
שלום רב,
אודה לתשובתכם מה המשמעות, אני ממש בתחילת ההיריון (ממש אחרי בדיקה)
בדיקה מה15/12/09
IU/ml 0.4 CMV IgG
- NEGATIVE CMV IgM
שינוי שיטה-נא לא להשוות א
0.4-0.6 IU/ml=EQV.-גבולי
0.6 מעל IU/ml=POSITIVE
בדיקה מה 2/9/09:
0.01 IU/ml 0.0 CMV IgG
- NEGATIVE CMV IgM
האם זה אומר שיכול להיות שנדבקתי לאחרונה? למה בחודשיים זה הפך מ0.0 ל0.4 (גבולי)?
תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
ד''ר אופיר אביזהר21/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=37 id=link]הריון ולידה [/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאותמיכל20/12/2009
בחודש וחצי האחרון הייתי חולה 4 פעמים. כל פעם קיבלתי אנטיביוטיקה (Rulid יש לי רגישות לפניצלין) ואחרי שהפסקתי תוך מס' ימים שוב חליתי. הפעם אני שוב חולה עם חום גבוה של 40. ביקשתי מהרופאה הפעם לעשות בדיקות יסודיות.
בבדיקת שתן נמצא נוכחות חלבון, דם ולויקוציטים.
בבדיקת דם היה כדוריות דם לבנות מעל הנורמה (13)- , כך שזה מראה על מצב דלקתי ואחוז הלימפוציטים היה נמוך 8%.
גם הזרחן היה נמוך מהנורמה 1.9.
הרופאה נתנה לי אנטיביוטיקה אחרת- TAVANIC.
ואמרה שאין צורך לעשות בירור נוסף.
השאלה שלי- אם לא צריך להיות מודאגים מהחלבון בשתן ומהרמה הנמוכה של הזרחן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למיכל
ד''ר אופיר אביזהר21/12/2009לא ניתן לטפל מרחוק, אך יש לי כמה עצות עבורך.
1. אם מקבלים טיפול אנטיביוטי, יש להשלים טיפול מלא כפי שניתן, ואין להפסק קודם לכן אם מרגישים טוב.
2. חום גבוה נמשך או חוזר מעל שלושה שבועות מחייב לדעתי ברור מלא, וכדאי שתפני שוב לרופא שלך. מדוע ניתנה האנטיביוטיקה? האם היו ממצאים מיוחדים בבדיקה פיזיקלית? האם היתה עדות לדלקת בגרון? לדלקת בריאות? לדלקת בדרכי השתן? האם נלקחה תרבית דם? האם נלקחה תרבית שתן? (זה יכול לענות על ממצאים לכאורה בשתן) האם בוצע צילום חזה?
לגבי הזרחן - הייתי חוזר על הבדיקה לאחר שתחלימי. בדקי את הסידו בדם - האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
מיכל21/12/2009תודה על העצות שלך.
היום הגיעו תוצאות משטח גרון והן חיוביות ל strep.A
לכן הוחלפה האנטיביוטיקה לאזניל.
האם נוכחות החיידק הזה בגרון יכולה להצביע על הממצאים שהזכרתי בבדיקות הדם?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות C3 ו-C4גיל20/12/2009
שלום,
רופא המשפחה מבקש לשלול חשד לזאבת אצלי ולכן שלח אותי למספר בדיקות דם שונות. מיותר לציין שהלחץ גדול והציפייה לכל תוצאה מורטת עצבים. כיון שבדיקות ANA ו-Ds DNA אורכות זמן, האם ניתן לשלול זאבת על בסיס ערך C3=122 ו C4=16.6 לאור העובדה שהם במסגרת הנורמה(על פי המידע הממוחשב) ?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל שלום!
פרופ' פליכס מור20/12/2009רמות משלים תקינות אינן שוללות זאבת.
רמות המשלים הן אחד הפרמטרים לפעילות המחלה (נמוכות כאשר המחלה פעילה).
האבחנה נעשית לפי קונסטלציה של סממנים קליניים ומעבדתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשואלת20/12/2009
מה דעתך על התוצאות הבאות לבדיקות דם לילדה בת שנה ושלושה חודשים.
160- 50 mcgr/dL 107 IRON
6- 4 mg/dl 5.8 PHOSPHORUS
10.2- 8.4 mg/dl 10.1 CALCIUM
50- 20 mg/dl 14 UREA
5.7- 2.4 mg/dl 4.2 URIC ACID
200- 100 mg/dl 174 CHOLESTEROL
0.9- 0.5 mg/dl 0.30 CREATININE
8.7- 6.6 g/dl 6.93 PROTEIN-TOTAL
5.2- 3.5 g/dl 4.4 ALBUMIN
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' פליכס מור20/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=61 id=link]רפואת ילדים, מחלות ילדים[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםבת 2620/12/2009
בבקשה אם אפשר הסבר על התוצאות :
אני בת 25 ,
כבר כשלוש שנים לוקחת ברזל 3 כדורים ביום אבל לפני כחודשיים הפסקתי ...
בדיקות הדם :
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
10.8- 4.8 K/ul 9.0 WBC
5.40- 4.20 M/ul 4.12 RBC
1 16.0- 12.0 g/dl 8.9 HB
47.0- 37.0 % 29.2 HCT
31.0- 26.0 pg 21.7 MCH
36.7- 33.0 g/dl 30.7 MCHC
16.0- 11.0 % 17.7 RDW
97.0- 80.0 fL 70.7 MCV
75.0- 40.0 % 61.3 NEUT%
50.0- 20.0 % 26.2 LYM%
12.0- 2.0 % 7.7 MONO%
7.0- 0.0 % 2.0 EOS %
2.0- 0.0 % 0.3 BASO %
4.5- 0.0 % 2.6 LUC%
8.0- 1.9 K/ul 5.5 NEUT.abs
4.5- 0.9 K/ul 2.4 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 0.7 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 0.2 EOS.abs
0.1- 0.0 K/ul 0.0 BASO abs
0.4- 0.0 0.2 LUC abs
15.0- 0.0 0.0 MACRO%
10.0- 0.0 19.0 MICRO %
10.0- 0.0 0.3 HYPER%
10.0- 0.0 29.7 HYPO %
10.0- 0.0 0.6 MICRO%/HYPO%
450- 150 K/ul 481 PLT
13.0- 4.0 fL 8.3 MPV
1 בוצע פעמיים
-----------------------------------------------------------------
100- 70 mg/dl 91 GLUCOSE
43- 17 mg/dl 21 UREA
0.95- 0.51 mg/dl 0.45 CREATININE
145.0- 135.0 mEq/L 136.9 SODIUM
5.10- 3.50 mEq/L 4.30 POTASSIUM
1 145- 40 µg/dl 11 IRON
31- 0 U/L 21 GOT (AST)
34- 0 U/L 14 GPT (ALT)
1 בוצע פעמיים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום!
פרופ' פליכס מור20/12/2009תוצאות הבדיקה מראות על אנמיה מחוסר ברזל.
עלייך לחזור ולקבל ברזל-ולוודא שאת סופגת אותו.
חשוב גם להבין מהי סיבת האנמיה (דימום מוגבר במחזור? חוסר ספיגת ברזל? איבוד דם ממע' העיכול?) ולצרך זה עלייך לגשת לרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך ...
בת 2620/12/2009תודה על התשובה המהירה ,
מבדיקות חוזרות (אין בעיה בספיגת ברזל) . אני כן מקבלת מחזור אבל זה בכלל לא סדיר (כל כשלושה חודשים מקבלת מחזור קל וקצר בין יומים-שלושה) . כמובן עשיתי US גינולוגי שלא הראה בעיה כלשיה ...
אבל בקש לדימום ממערכת העיכול - עברתי לפני שנה ניתוח "DISTAL GASTRECTOMY + VAGOTOMY" בגלל כיבים רבים בקיבה שמדממים מדי פעם .
האם יכול שהקיבה מדממת עוד פעם ? ואיך אפשר לדעת ? האם מבדיקות הדם אפשר לדעת אם יש דימום או לא ? תודה מראש
ספירת דם לפני כחצי שנה היתה תקינה:
מס הזמנה מתאריך רופא מזמין גורם מזמין
175528945 09:22 20/04/2009 עראקי עדנאן טירה מחוז שרון שומרון
10.8- 4.8 K/ul 7.3 WBC
5.40- 4.20 M/ul 3.42 RBC
16.0- 12.0 g/dl 11.4 HB
47.0- 37.0 % 33.5 HCT
31.0- 26.0 pg 26.3 MCH
36.7- 33.0 g/dl 31.6 MCHC
97.0- 80.0 fL 83.3 MCV
75.0- 40.0 % 41.2 NEUT%
50.0- 20.0 % 45.6 LYM%
12.0- 2.0 % 10.2 MONO%
7.0- 0.0 % 2.2 EOS %
2.0- 0.0 % 0.8 BASO %
8.0- 1.9 K/ul 3.0 NEUT.abs
4.5- 0.9 K/ul 3.3 LYMP.abs
1.0- 0.2 K/ul 0.7 MONO.abs
0.6- 0.0 K/ul 0.2 EOS.abs
0.1- 0.0 K/ul 0.1 BASO abs
450- 150 K/ul 455 PLT
13.0- 4.0 fL 11.2 MPV* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך:
פרופ' פליכס מור20/12/2009מהתאור שלך יש בהחלט מקום לבירור נוסף.
הבדיקה הפשוטה לדמם ממע' העיכול היא צואה לדם סמוי.
הייתי ממליץ לחזור על הגסטרוסקופיה ובמידה ותקינה לשקול קולונוסקופיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך , האם כדאי לחזור על ...
בת 2620/12/2009סליחה שאני שואלת הרבה , אבל זה מתוך פחד ודאגה ...
קולונוסקופיה עשיתי לפני כשנתיים והייתה תקינה ! האם צריך לחזור עליה ?
ובקשר בדיקת גסטרוסקופיה עישיתי לפני חודשיים "כמעקב" .יש לי עוד פעם גסטרוסקופיה בעוד חודש , האם כדאי להקדים את התור או לא נורא ?
והנה התוצאה ,
ממצאים :
ושט תקין , מעבר ושט קיבה תקין . בקיבה נשאבו כמויות גדולות של תוכן קיבה חום עם שרדי דם ישן . באנטרום 6 קיבים עד 2ס"מ עם CLEAN BASE עם צלקות גדולות .גסטריס דיפוזית .
בצל התריסריון אדום וחלקו השני תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
פרופ' פליכס מור20/12/2009ריבוי הכיבים בקיבה עם שרידי דם מסביר את האנמיה וחוסר הברזל.
אני מניח שנילקחו ביופסיות מהכיבים שיש לברר תוצאותיהן. כדאי לברר אם נילקחה רמת גסטרין בדם.
עלייך להיות מטופלת בלוסק או דומיו, ולהיות במעקב גסטרו.
איני רואה צורך בקולונוסקופיה בשלב זה, ולגבי הקדמת הגסטרוסקופיה יש להוועץ ברופא הגסטרו משטפל בך (לעדכנו לגבי האנמיה שלך).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך מכל הלב
בת 2620/12/2009תודה ,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקת CRPאמילי20/12/2009
שלום
אני בן 35 ובריא באופן כללי
בבדיקות דם האחרונות קיבלתי את התוצאה הבאה:
mg/dl 0.80 C-REACTIVE PROTEIN
לפי טופס הבדיקה של קופ"ח כללית הערכים בנורמה הם 0.50- 0.0
מה המשמעותשל ערך 0.8mg/dl בבדיקה והאם יש צורך לפנות למעקב נוסף(ראיתי שבחלק מהמקרים מדברים על ערך כזה כנורמה)
תודה אמיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאמיל שלום!
פרופ' פליכס מור20/12/2009CRP הינו חלבון בדם שרמתו עולה בזמן דלקת.
כמו כן במידה ורמתו מוגברת לאורך זמן הוא נחשב כגורם סיכון למחלת לב.
במידה ועברת מחלה ווירלית או דלקת אין לערך משמעות מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך חשובה
אמילי20/12/2009שוב שלום ותודה על התשובה המהירה!
השאלה היא האם ערך 0.8mg/dl מוגדר כערך גבוה הדורש מעקב כלשהו?
מהו ערך חריג אשר בעקבותו יש צורך להתחיל מעקב בכדי לראות שאין הישנות לאורך זמן העלולה להפוך לגורם סיכון למחלות לב?
תודה
אמיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאמיל
פרופ' פליכס מור20/12/2009הערך מוגבר ורצוי לעקוב.
הסיכון ניגרם לאורך שנים. יש מקומות הממליצים לבדוק ה-CRP בחולים עם כולסטרול מוגבר כדי לנבא מי נימצא בסיכון מוגבר.
הנתונים לגבי מידת הסיכון נבדקו בשיטה רגישה (ומדויקת יותר) המכונה hsCRP.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
אמילי20/12/2009שלום
האם יש צורך בפעולה מיידית? וכל כמה זמן(באיזו תכיפות) מומלץ לעשות מעקב?
ברצוני גם לחדד את הבנתי: האם נכון כי רמות גבוהות לאורך זמן הן גורם סיכון ללב ולא שרמה מוגברת מהווה אינדקציה למשהו בלב?
תודה רבה אמיל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה נוספת
פרופ' פליכס מור20/12/2009לאמיל
אם אתה מרגיש טוב (ללא חום או תלונות המחשידות לזיהום פעיל) אין צורך לפעולה כלשהיא.
המעקב-אחת למספר חודשים,
נכון: רמות גבוהות לאורך זמן הן גורם סיכון למחלת לב טרשתית ולא אינדקציה לנזק לבבי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אמילי20/12/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותסיון18/12/2009
שלום:
רקע עלי - בת 36 וחצי, הריון ראשון אחרי IVF.
שבוע 9, משתמשת בתמיכה וגנילית של פרוג'.
בדיקות דם בפעם הראשונה מאז תחילת ההיריון.
יצאו 2 ערכים מחוץ לטווח.
אשמח להבין על מה מעיד הדבר ומה לעשות.
כימיה בדם-
CREATININE B ערך 0.5
טווח 0.95-0.51
בדיקת שתן כללי LEUCOCYTES ערך 25
טווח 0-10
תודה ושבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקה שלום!
פרופ' פליכס מור18/12/2009אין מה לדאוג
קריאטנין נמוך תופעה צפויה בהריון
מעט לויקוציטים בשתן-גם צפוי בהריון (אם יש תלונות במתן שתן צריבה או תכיפות, כדאי לבצע תרבית שתן).
שבת שלום!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נתונים נמוכים בבדיקות דםד.17/12/2009
שלום רב
עשיתי מספר בדיקות דם - והתוצאות יצאו כדלהלן:wbc 8.2
rbc 3.82
hb 11.4
hct 35.3
mch 29.8
mchc 32.2
rdw 14.1
mcv 92.4
neut 72.3
lym 16.3
mono 7.2
eos 2.5
baso 0.3
luc 1.5
neut.abs 5.9
lymp.abs1.3
mono.abs 0.6
eos.abs 0.2
luc.abs 0.1
macro 1.5
micro 0.4
hyper 0.4
hypo 2.6
micro hypo 0.2
plt 349
mpv 9.1
האם עלי לדאוג?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לד.
פרופ' פליכס מור18/12/2009הבדיקה מראה על אנמיה קלה, המחשידה לחוסר חומצה פולית או ויטמין B12.
יש לברר את סיבת האנמיה ולטפל בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- EGFR ?גלית17/12/2009
מה זה הבדיקה הזאת האם אפשר לדעת
60 ml/min/1.73m²
EGFR ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלית שלום!
פרופ' פליכס מור18/12/2009EGFR היא estimated glomerular filtration rate
זהו חישוב גס של אחת מתפקודי הכלייה המסתמך על מדידת האוראה והקריאטינין.
הערך התקין הוא מעל 60.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוספאט גבוה-התייעצות נוספתהילה17/12/2009
ערב טוב,
תודה רבה על תשובתך.
את הכימיה בדם נשלחתי לעשות עקב פיסקולציות בשרירים מזה כמה ימים(במנוחה לרוב),יש גם מעט כאבים בעצמות.חוץ מהפוספט שיצא גבוה הספירה תקינה.איזה בירורים נוספים היית ממליץ לעשות?,במידה ו pth תקין.
מה עם cpk והאם ידוע לך על גורמים נוספים שיכולים לגרום לפיסקולציות?(וירוס אולי?)
אודה מאוד לתשובתכם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר אופיר אביזהר20/12/2009בהעדר פרטים מלאים עליך קשה לחזות.
בדיקת נוירולוג אפשרית.
אך לפני כן הייתי חוזר על על הפוספט ובודק גם מגנזיום.
תרופות יכולות לגרום תלונות כאלה.
CPK הוא אנזים משריר, הוא יכול לעלות מהרבה סיבות כולל מאמץ גופני מכות/זריקות לשריר, תת פעילות בלוטת התריס. אני לא בטוח שזה יעזור בברור לברור פוספט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)