מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דםשרית28/12/2009
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם מספר ערכים היו נמוכים מעט... ברוב הבדיקות הקודמות גם כן היו ערכים אלו נמוכים מה זה אומר ואם זה נכון שזה מעיד על אנמיה בחוסר ברזל..
hct 36.7
mch25.1
mchc 32.8
mcv 76.4
אני לא אוכלת בשר בכלל ומעט מאוד עוף... האם כדאי לי לקחת תוספים מסוימים ואם כן מה כדאי .
בברכה ויום טוב
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרית
פרופ' פליכס מור28/12/2009הממצאים מעידים על כדוריות אדומות קטנות מהנורמה עם מיעוט המוגלובין שהסיבה השכיחה לכך היא חוסר בברזל, יש לוודא שיש לך חוסר ברזל (ע"י בדיקת רמת הברזל והפריטין בדם) ולטפל באחד מתכשירי הברזל, לאחר הטפול יש לוודא שהברזל ניספג ותמונת הדם משתפרת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כולסטרול טוב ורע גבוהים... מה עושיםעדי28/12/2009
שלום,
אני בת 60+ , בריאה בדר"כ.
בשנים האחרונות עלה לי הכולסטרול הרע.
בבדיקות דם אחרונות שעשיתי נודע לי שגם הכולסטרול הטוב וגם הרע גבוהים:
LDL=179.8
HDL=101
CHOLESTEROL=303
CREATININE= 0.98
111=TRIGLYZERIDIM
NON- HDL COLESTEROL = 202
רופאת המשפחה לא ראה מעולם כאלו נתונים, שלחה אותי לבדיקה חוזרת וההנתונים היו זהים.
אשמח לדעת איך מורידים בכל זאת את הכולסטרול הרע, ובכלל לקבל חוות דעת על תוצאות הבדיקה.
תודה
עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
פרופ' פליכס מור28/12/2009ההתיחסות כיום יותר מחמירה לכולסטרול.
במקרים כמו שלך חשוב לדעת אם יש גורמי סיכון למחלת לב (עודף משקל, סיפור משפחתי, עישון, חוסר פעילות גופנית וכו..) שאם הם קיימים ההתיחסות מחמירה יותר.
עקב ערכי הכולסטרול ה"רע" המוגברים הייתי ממליץ על דיאטה להורדתו ובמידה ולא עוזר, בהמשך לשקול טיפול תרופתי ע"י סטטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםkrovyd28/12/2009
מה זה RBC ו-HCT מה הם בודקים?
ומה ערכים נמוכים מסמנים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
פרופ' פליכס מור28/12/2009RBC מציין מספר כדוריות אדומות למילימטר מעוקב
HCT מציין המטוקריט-% מנפח הדם שממלאות כדוריות אדומות
אם שניהם נמוכים זה מעיד על אנמיה-חוסר דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם דחוףאופיר27/12/2009
ערב טוב
עשיתי בדיקת דם לפני שבועיים והתוצאות לא מרשימות בכל כך
ובנוסף על כך הלחץ דם שלי נע בדרך כלל 130/95 לפעמים 140/100
ואני רק בן 21.
RDW;11%
cholesterol 220.1
hdl 40.5
vldl43.16
triglycerides 215.8
bilirubin total 1.86
uric acid 8.89
ldl 136.44
אם אפשר קצת פירוט בקשר למפרט זה
תודה המשך ערב טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאופיר
ד''ר אופיר אביזהר28/12/2009לחץ הדם , אם אכן משקף את לחץ הדם שלך, באמת לא תקין ומחיב התייחסות.
כדאי לעקוב אחר לחץ הדם בשעות שונות של היום. לחץ הדם צריך להבדק במנוחה, לא אחרי קפה או סיגריה. כדאי לשקול הולטר לחץ דם שמודד לחץ דם 24 שעות כולל בשינה.
אם אכן מדובר ביתר לחץ דם יש לוודא שאין נזק מלחץ הדם - לבדוק קרקעית העין, בדיקת שתן כללית לחלבון ואם יש חלבון בשתן איסוף שתן לחלבון, ואקו לב.
ויש לבדוק אם יש סיבה הפיכה ללחץ הדם. חשוב לבדוק את תפקודי הכליה, ולעבור US כליות ואדרנלים ודופלר עורקי הכליה.
בהתאם לצורך ולאבחנה יש לטפל. אם יש עודף משקל - להורידו. פחות מלח באוכל.
הטריגליצרידים גבוהים וגם כאן אם יש עודף משקל רצוי להורידו, ולהמעיט בפחמימות פשוטות.
אתה חייב במעקב רפואי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לחלבון בשתןהילה26/12/2009
שלום ותודה על התשובה!
רציתי לדעת האם תתכן פגיעה בכליה עם רמות קריאטנין תקינות בדם?(במצב של חלבון בשתן)
איזה סידרת בדיקות ממולץ לעבור?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
פרופ' פליכס מור27/12/2009התשובה היא כן.
יכולה להיות הפרשת חלבון פתולוגית מהכלייה ללא עלית קריאטינין.
מומלץ לבצע איסוף שתן לחלבון כמותי משך 24 שעות, ולפעול הלאה לפי התוצאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי בדיקת דםרעות26/12/2009
שלום רב,
לאחרונה ביצעתי בדיקות דם הורמונליות.
בדיקה אחת נעשתה לאחר הליכה של שעתיים ללא הפסקה- לפי הנחיית צוות המעבדה.
אשמח לדעת מה נבדק באותה הבדיקה ומדוע נדרשתי ללכת שעתיים לפניה.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרעות
פרופ' פליכס מור27/12/2009נסיון לענות על החידון
כנראה ניבדקו הורמונים של יותרת הכלייה (רנין ואלדוסטרון) שהערכים שלהם משתנים בין שכיבה ועמידה או הליכה של שעתיים. הכוונה היא להדגים שקיים וויסות של ההורמונים שתלוי בתנוחת הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוכר נמוך?חני24/12/2009
שלום,
השבוע הרגשתי כאבי בטן עזים שהלכו והתמקמו באזור התוספתן, ולכן נשלחתי למיון, במיון עשיתי בדיקות דם דבר היחד שנראה לי לא ברור הוא הסוכר שיצא 80 ולא הייתי בצום אשמח לבירור האם זו תוצאה תקינה ומה אמורה להיות תוצאה תקינה כאשר לא נמצאים בצום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגי שלום
פרופ' פליכס מור26/12/2009רמת סוכר זו היא תקינה לחלוטין ואין מקום לדאגה או צורך בברור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Antinuclear Abישראל24/12/2009
עשיתי בדיקות דם וקיבלתי תשובה Antinuclear Ab נגטיב מה זה אומר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לישראל
פרופ' פליכס מור26/12/2009משמעות התשובה שאין לך נוגדנים נגד גרעין- וזו תוצאה תקינה- כלומר לאנשים בריאים אין נוגדנים כאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בקשר לבדיקות שליחגי24/12/2009
בקשר לבדיקות שלי זה מה שרשום פה:
lymph 0.2
בבדיקות שעשיתי ב2005 היה לי 2.1
ובבדיקות שעשיתי ב2006 היה לי 2.3
על מה זה מצביע אני מודאג מאוד בזמן האחרון אני בסטרס ואני אחרי אובדן של אחותי האם יש קשר?
אני מודאג מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשלומי
פרופ' פליכס מור24/12/2009ספירת לימפוציטים נמוכה כל כך הינה נדירה. אמנם סטרס גורם לירידה בספירה אך אני חושב שלא כה קיצונית. סיבות נוספות הן זיהום ווירלי, תרופות ממשפחת הסטרואידים, מחלות אוטואימוניות.
להמשך בירור פנה לרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלומי
פרופ' פליכס מור26/12/2009ראה התשובה הקודמת לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם עקב חולשה כללית ותחושת קוראלינה24/12/2009
אל רופא הפורום שלום.
השבוע ביצעתי בדיקות דם עקב חולשה כללית ותחושת קור, ישנן הרבה סטיות בתוצאות, הייתי מעוניינת לקבל מכם פיענוח, תודה.
להלן התוצאות:
wbc 5.2
rbc 4.79
hb 11.9
hct 37.6
mch 24.8
mchc 31.6
rdw 13.1
mcv 78.5
macro% 0.0
micro% 3.0
hyper% 0.2
hypo% 1.1
micro%hypo% 2.7
plt 264
mpv 9.1
anisocyosis-dif +
metamyelocyes% dif 0.5
stabs%-dif 1.0
nettrophils%-dif 21.8
eosinophils%-dif (בגרף הסימן במרכז)
basophils%-dif 2.6
lymphocytes%-dif 61.1
monocytes%-dif 7.3
atypical lymph%-dif 2.6
metamyelocyt abs-dif 0.0
stabs abs-dif 0.1
neutrophils abs-dif 1.1
eosinophils abs-dif 0.2
basophils abs-dif 0.1
lymphocytes abs-dif 3.2
monocytes abs-dif 0.4
atypical lymph-dif 0.1
אודה לתגובתכם,
יעל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלינה שלום!
פרופ' פליכס מור24/12/2009תוצאות הבדיקה שלך מראות חוסר דם קל, כנראה עקב חוסר ברזל, וכן עלייה באחוז הלימפוציטים (סיבה שכיחה לעלייה כזו הינה זיהום ווירלי).
מומלץ לבדוק ברזל פריטין וטרנספרין לאמת חוסר ברזל, ואם אין סיבה גניקולוגית (דמם מוגבר במחזור) לבדוק גם צואה לדם סמוי ולברר בהתאם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיפקודי כבדNUAV24/12/2009
בוקר טוב
מצ"ב בדיקות תיפקודי כבד האם תקין?
100- 70 mg/dl 82 GLUCOSE
43- 17 mg/dl 28 UREA
1.17- 0.67 mg/dl 1.04 CREATININE
7.2- 3.5 mg/dl 4.7 URIC ACID
145.0- 135.0 mEq/L 142.3 SODIUM
5.5- 3.5 mEq/L 4.3 POTASSIUM
1 10.60- 8.80 mg/dl 9.59 CALCIUM
8.3- 6.6 g/dl 7.5 PROTEIN-TOTAL
5.20- 3.50 g/dl 4.60 ALBUMIN
- g/dl 2.9 GLOBULIN
120- 30 U/L 50 ALK. PHOSPHATASE
44- 3 U/L 38 GOT (AST)
50- 3 U/L 38 GPT (ALT)
55- 5 U/L 23 GGT
480- 230 U/L 402 LDH
2 200- 20 U/L 195 CK- CREATINE KINASE
1.20- 0.30 mg/dl 1.22 BILIRUBIN-TOTAL
0.50- 0.00 mg/dl 0.23 BILIRUBIN-DIRECT
- mg/dl 0.99 BILIRUBIN INDIRECT
3 150- 10 mg/dl 105 TRIGLYCERIDES
4 200- 100 mg/dl 134 CHOLESTEROL
5 120- 40 mg/dl 36 CHOLESTEROL- HDL
130.0- 0.0 mg/dl 77.1 CHOLESTEROL-LDL calc
- mg/dl 98 NON-HDL_CHOLESTEROL
פירוט הערות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטוביה
פרופ' פליכס מור24/12/2009תפקודי הכבד תקינים. יש עלייה מינימלית בבילירובין שאין לה משמעות מבחינתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן אמינות בדיקההילה23/12/2009
ערב טוב,
היום בערב קיבלתי תוצאה של בדיקת שתן שהראתה חלבון בשתן במידה גבוה-200(בדיקה של מכבי)
+כדוריות דם אדומות.
יש לציין כי לפני שלושה חודשים היו גם עקבות בשתן(50)והתבקשתי לעשות בדיקה חוזרת מפני שהייתי יום לאחר סיום המחזור,ואכן התוצאות השניות יצאו תקינות.
מודאגת מאוד מהתוצאות של היום ניגשתי למוקד לבצע בדיקת שתן חוזרת+קריאטנין שיצאו תקינות לחלוטין!!ללא עקבות של חלבון בשתן.
האם אמינות בדיקות הסטריפ לשתן נמוכות יותר?,איך אוכל להיות רגועה ולא לחזור 100 פעם על בדיקת שתן..איך זה יכול להיות שהיום בבוקר היה לי חלבון בשתן במידה רבה ובערב כלום!?
מה אתה מציע לעשות?
בתודה רבה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועה
פרופ' פליכס מור24/12/2009אמינות בדיקת החלבון בסטיק מושפעת מנוכחות לויקוציטים וייתכן גם אריטרוציטים בשתן (כלומר בנוכחות זיהום בדרכי השתן אין לייחס חשיבות לבדיקת החלבון בסטיק). בדיקת איסוף שתן לחלבון כמותי ל-24 שעות היא יותר אמינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקותחגי23/12/2009
עשיתי בדיקות דם ויצא לי lymph 2.0
mono 0.4
eos 0.3
baso 0.0
מה זה אומר?
האם יש סיבה לדאגה???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחגי
פרופ' פליכס מור24/12/2009חשוב לציין באיזה יחידות הנתונים שאתה מוסר, כנראה מדובר באחוזים של הספירה הלבנה.
lymp שני אחוז זה ערך נמוך מאד (בדוק שוב אם לא טעית)
eos baso -תקין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FSL חיובי בבדיקת דם למה הכוונה ?גלית23/12/2009
שלום רב.
בוצעו לי מס' בדיקות דם....יש שני ערכים גבוהים שאשמח לקבל הסבר להם:
ptt(fsl 40.9
PTT(FSL) /PTT -FS ערך 1.40
בהערות בחלק הלעיון של הדף נרשם : חיובי FSL
גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
פרופ' פליכס מור24/12/2009לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href=SelectedForum.aspx?ForumID=97 id=link]לוקמיה, המטולוגיה, קרישת דם, סרטן הדם[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12 גבוהטניה23/12/2009
שלום רב!
לפני כ-3 חודשים עשיתי בדיקת B12 שהייתה162
התחלתי לקחת B12 של סולגאר
והיום בדיקת דם של B12 הייתה 1067 (נורמה 670)
אני אמורה לטוס ביום שבת לארצות הברית.
האם B12 גבוה מסוכן (יווצרות של קרישי דם או משהו אחר)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטניה
פרופ' פליכס מור24/12/2009תוצאת B12 מעל הנורמה אין בה סיכון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)