מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרופיל הורמונלישיר08/06/2008
רופאת הנשים שלי שלחה אותי לעשות פרופיל הורמונלי שלא בזמן מחזור. התוצאות מדאיגות , לפחות ע"פ מה שקראתי על טווח הערכים הנורמלי. lh יצא גדול פי 2 מ- fsh . ה- estradiol יצא כמעט 900 שאני יודעת שצריך להיות נמוך יותר. מה זה אומר? אני לא פוריה? האם יהיו לי קשיים בכניסה להריון? יש לציין כי המחזור שלי אינו סדיר . אודה לתשובה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד''ר אופיר אביזהר10/06/2008זו שאלה לגינקולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות טרום הריוןשיר07/06/2008
שלום דוקטור, אני פונה אליך אחרי שלא קיבלתי תשובות מקופת החולים שלי בנושא. אני בת 29 רוצה להכנס להריון, המחזור האחרון שלי היה ב10 לאפריל(מחזור לא סדיר), להלן תוצאות בדיקות הדם: TESTOSTERO - TOTAL = 1.3 SHBG = 45.40 FREE ANDROGENINDEX = 2.9 ESTRADIOL (E-2) = 879 17 - OH - PROGESTERONE = בעבודה TSH = 1.95 LH = 2.2 FSH = 1.0 PROLACTIN = 296.3 PROGESTERON = 52.3 BETA - HCG = 7 DHEA SULPHATE = 5.16 הבדיקות נערכו ב2.6, מה זה אומר? האם יש הריון? האם יהיו קשיים בכניסה להריון בעתיד? מודה מראש אולגה נ.ב אנ מצרפת גם את צילום תוצאות הבדיקה לנוחיותך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשיר
ד''ר אופיר אביזהר10/06/2008עם מלא הסימפטיה - מגיע לך שגינקולוג שמתמצא בנושא יענה לך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם APCR RATIO ????סירינה06/06/2008
התחום שלו הוא 1.9-6.0
והתותצאה היא 1.7
האם אקח קלקסאן שאהיה בהיריון
ההריון הראשון שלי שהיא אחרי שתי הפלות היתה התותצאה של APCR RATIO 1.83 לקחתי קלקסאן 40 :(:(:(:(:(:(:(:
האם זה אומר שאקח עוד פעם .................... על שיתוף הפעולה
תודה מראש:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסירינה
ד''ר אופיר אביזהר10/06/2008השאלה כבדה מכפי שניתן לתת תשובה באינטרנט.
האם אובחנת כסובלת מקרישיות יתר גנטית? האם למשל יש פקטור 5 ליידן?
אם יש קרישיות יתר גנטית, ויש ארועי הפלה חוזרים, סביר להניח שדבר לא ישתנה, ובהריונות תצטרכי קלקסאן כפי שאת מתארת שנטלת בעבר.
אך ההחלטה היא של גינקולוג והמטולוג.
הרבה הצלחה ואושר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה.................?
סירינה10/06/2008
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
10.00- 0.00 U/ml 6.00 ANTI CARDIOLIPIN IgG
7.00- 0.00 U/ml 3.00 ANTI CARDIOLIPIN IgM
- IU/ml NEGATIVE ANTINUCLEAR Ab
230- 0 U/ml 721 ANTISTREPTOLYSIN O
180- 90 mg/dl 115 COMPLEMENT C3
40- 10 mg/dl 20 COMPLEMENT C4
15.00- 0.00 IU/ml <8.690000 RHEUMATOID FACTOR
120- 50 % 87 PROT-S ANTIGEN (FREE
130.0- 70.0 % 97.4 PROTEIN C ACTIVITY
120- 80 % 113 ANTITHROMBIN-III
6.0- 1.9 1.7 APCR RATIO
35- 25 Sec 26 PTTFS
38.0- 26.0 Sec 27.4 PTT(FSL)
1.30- 0.80 1.04 PTT(FSL)/PTT(FS)
45- 30 Sec 32 LAC-SCREEN-RVVT
35- 27 Sec 30 LAC-CONFIRM-RVVT
1.40- 1.00 1.07 SCR RV/CONF RV
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה
סירינה11/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלסירינה
ד''ר אופיר אביזהר12/06/2008שלום שוב,
שאר הבדיקות ששלחת בנושא הקרישה בנורמה.
אני לא משוכנע שהן כוללות את כל מצבי קרישת היתר, ועל כן המלצתי לשיחה עם המטולוג עדיין בתוקף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה פתולוגיתארי05/06/2008
עברתי בדיקת גסטרוסקופיה והנה התשובה הפתלוגית לכך , אני אהיה מודה לכם אם תוכלו לפענח לי את התוצאה . והאם צריך מעקב רופא גסטרו ? ותודה מראש ,
האבחנה הראשונה :
GASTRIC BIOPSY;
FRAG,ENTS OF ANTRAL MUCOSA SHOW MODERATE CHRONIC GASTRITIS WITH MILD ACTIVITY , FOCAL FOVEOLAR HYPERPLASIA AND REACTIVE EPITHELIAL CHANGES.
האבחנה השנייה :
GASTRIC BIOPSY;
FRAG,ENTS OF OXYNTIC MUCOSA SHOW MILD CHRONIC NON-ACTIVE GASTRITIS.
HELICOBACTER PYLORI ORGANISMUS NOT IDENTIFIED/
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספה , הממצאים בבדיקה היו :
ארי07/06/2008ושט תקינה , בקיבה נשאבו כמויות גדולות של תוכןקיבה בצבע מרתי . קיבה כולל היפוך – מספר כיבים קטנם 5מ"מ באנטרום וצלקות גדולות . בפילורוס ארוזיה , חלק ראשון אדום ובצקתי . אנגולתיה חדה במעבר לחלק שני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמרים
ד''ר אופיר אביזהר10/06/2008הביופסיות שאת תוצאותיהן שלחת לא מראות ממאירות, וזה טוב.
לדעתי דרוש טיפול ומעקב של גסטרו-אנטרולוג, לראות שהכיבים מתרפאים.
לכיבים בקיבה מתיחסים יותר בחומרה מאשר לכיבים בתריסריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרה סאונדעידו05/06/2008
נולדתי עם כליה אחת ובמעקב שביצעתי בבדיקת האולטרה סאונד התקבלה התשובה-
אורך הכליה 13.7 סנטימטר פרנכימה שמורה ללא עדות לאבנים קיימת הרחבה קלה של מערכת מאספת (רוחב אגן הכליה כ-2.3 סנטימטר)
שלפוחית שתן- קיבולת 280 סמק דפנות חלקים
ערמונית בגודל 3.4+3.7+3.5 סנטימטר
שארית שתן -כ 30 סמק
רציתי לדעת בבקשה האם הבדיקה תקינה
ומה זה אומר ההרחבה הקלה הזאת שרשום בתשובה
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעידו
ד''ר אופיר אביזהר10/06/2008בהגבלה שאיני רדיולוג ואיני נפרולוג או אורולוג - הבדיקה נראית לי תקינה.
הרחבה של אגן הכליה עשויה להצביע על היצרות פרוקסימלית (קודם להרחבה במערכת השתן), אך כשהיא קלה יכולה גם להיות וריאציה של הנורמה.
שארית השתן לא מאוד גדולה. בלי לדעת גיל וסימפטומים קשה להתייחס.
בכל אופן - הייתי מתייעץ גם ברופא שביקש את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ENGנעם05/06/2008
נשלחתי לבדיקת ENG.
ואלו התוצאות :
CONCLUSION ------------PATHOLOGICAL NON LOCALIZING
FREE TEXT------------THERE IS NON SPONTANEOUS NYSTAGMUS.
SIGNIFICANT RT BEATING NYSTAGMUS WAS
RECORDED DURING POSITIONAL TESTS.
OCULOMETRIC TESTS ARE NORMAL.
BITHERMAL CALORIC TEST IS WITHIN THE NORMAL LIMITS.
האם הבדיקה תקינה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך השאלה (עם הרחבה)
נעם06/06/2008שלום ד"ר
אני (בן 34) בעבר הייתי אצל נוירולוג בגלל כאבי ראש (כתבתי על זה בעבר כאן) וחולשת יד שמאל פעמים בודדות (אולי גם בפנים) בבדיקה הפיזית היה בבינסקי חיובי משמאל. נשלחתי למספר בדיקות.תוצאות הסיטי היו תקינות, US קרוטיס תקין, והתגלה אצלי קרדיוליפין חיובי, והומלץ לי ליטול מינון מינימלי של אספירין, ואלטרולט לכאב הראש.
כל זה היה לפני כ 10 חודשים.
לא מזמן נשלחתי ע"י רופא המשפחה לקבלת חוו"ד נוספת אצל נוירולוג נוסף, למיטב הבנתי הבדיקה הפיזית היתה תקינה (לא היה בבינסיק חיובי), ונשלחתי להדמיית MRI כללית וכן MRA (עדיין אין תוצאות).
בלי קשר לזה הייתי אצל רופא א.א.ג בגלל צפצופים באוזניים וכן ציינתי שלפעמים יש לי סחרחורת (אם אני מבין נכון, לא מדובר בסחרחורת סיבובית).
נשלחתי לבדיקת שמיעה שגילתה ירידת שמיעה עיצבית בתדרים הגבוהים, בעיקר באוזן שמאל.
כמו כן לבדיקת ברה שיצאה תקינה.
כמו כן לבדיקת ENG , וזה סיכום התוצאות :
CONCLUSION ------------PATHOLOGICAL NON LOCALIZING
FREE TEXT------------THERE IS NON SPONTANEOUS NYSTAGMUS.
SIGNIFICANT RT BEATING NYSTAGMUS WAS
RECORDED DURING POSITIONAL TESTS.
OCULOMETRIC TESTS ARE NORMAL.
BITHERMAL CALORIC TEST IS WITHIN THE NORMAL LIMITS.
הייתי היום בביקורת חוזרת אצל רופא הא.א.ג. ואמר לי שהבדיקה אינה תקינה והיא דורשת בירור נוירולוגי :
בדיקה גופנית :
בדיקת איבר תקינה.
בדיקת ENG פתולוגית לא ממקמת.
זקוק לבירור נוירולוגי בגלל תפולוגיה לא ממקמת של מערכת שיווי המשקל.
רציתי לשאול מה המשמעות של זה ? ממה זה נובע ? איזה בירור זה דורש ?
והאם יש קשר בין זה לסיפור מלפני כמה חודשים ?
והאם בדיקת ה MRI תענה גם לגבי העניין של מערכת שיווי המשקל אף שבהפנייה ל MRI השאלות לבדיקה ופיענוח היו בעניין אפשרות לחסימת כלי דם ודמיאנלציה ?
אודה לך אם תאיר את עיני.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדניאל
ד''ר אופיר אביזהר10/06/2008זו שאלה לנוירולוג.
כדאי לצרף לשאלה את הגיל ואת הסיבה שהבדיקה נערכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם סמוירונית04/06/2008
אימי אשה כבת79 -סובלת מכאבי בטן,ברזל נמוך , ופיריטין נמוך, ערכה בדיקת דם סמוי ,הבדיקה יצאה בסדר-כמו כן גם בדיקת אולטראסאונד בטן שיצאה בסדר, האם כל זה שולל את קיום מחלתהסרטן??ומה עוד צריך לבדוק בשל כאבי הבטן??
תודה
רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרונית
ד''ר אופיר אביזהר05/06/2008באופן כללי - באשה בת 79 עם כאב בטן וחוסר ברזל לא הייתי מסתפק בבדיקת דם סמוי והייתי עושה גם קולונוסקופיה. פני לגסטרו-אנטרולוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה מדאיגה.איילת04/06/2008
שלום רב.
היתי רוצה בבקשה לדעת מה פשר הבדיקות האלה.
neutrophils: 76.30%
neutrophils :7.30 k/ul
העמסת סוכר יצא לי 153.00 mg/dl
mcv : 78.10
mch" 25.80
hemoglobin: 11.90
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הוספת מידע לשאלה שלי
איילת05/06/2008שכחתי לציין שאני נמצאת בהריון בחודש שביעי
תודה רבה על תשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאיילת
ד''ר אופיר אביזהר05/06/2008שלום,
מבחינת הנאוטרופילים - זה נראה לי בהחלט סביר.
גם ההמוגלובין סביר - יתכן שיש חוסר ברזל קל. אני מאמין שאת מקבלת תוספת ברזל וחומצה פולית.
לגבי הסוכר - תלוי מתי נלקחה הבדיקה. אם בצום או שעתיים אחרי העמסת הסוכר - אז זה יותר מידי.
בכל מקרה - הגינקולוג צריך לראות את התשובות.
בהצלחה בהמשך הדרך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתןטל03/06/2008
שלום,
אני בת 35. נוטלת אלטרוקסען.
באיסוף שתן 24 שעות שנעשה כחלק מפרופיל הורמונלי,
כל הבדיקות תקינות.
באיסוף יצא 2300 אוראה.
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנטלי
ד''ר אופיר אביזהר05/06/2008אני לא מכיר בדיקת אוראה באיסוף שתן.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיסוף שתן
טל05/06/2008בבדיקה כתוב
Urine Volume 2300
מהי הבדיקה?
התוצאה תקינה?
מדוע ערכיה עולים בכל פעם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלנטלי
ד''ר אופיר אביזהר05/06/2008מדובר בנפח השתן, וזה משתנה בטווח רחב גם באופן טבעי - לפי כמות השתיה. לפיכך אני לא יכול להגיד תקין או לא תקין. זו לא תוצאה חריגה.
בדרך כלל בבדיקות איסוף בודקים כמויות כמו של חלבון, אלקטרוליטים ועוד כך שצריך את הנפח לחישוב. אני לא יודע את סיבת הבדיקה ומה למעשה בודקים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתןשחר03/06/2008
שלום רב
אני ביצעתי איסוף שתן ושמתי לב שבמשך היום הייתי נותן שתן בנפחים של 150-200 cc
בכל כמה שעות ולעומת זה בלילה קמתי פעמיים ובכל פעם נתתי 450 cc
רציתי לדעת האם זה מראה על בעיה בקיבולת של השלפוחית ?
והשאלה השניה היא האם זה משנה שביום כמעט ולא נתתי שתן ורק בלילה יצא לי
או שרק הכמות הסופית שנתתי ביממה היא הקובעת לגבי תפקודי הכליות?
אני מודה לך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשחר
ד''ר אופיר אביזהר03/06/2008אני לא יודע את גילך , את עברך הרפואי, תרופות שאת נוטל ואת הסיבה לבדיקת איסוף השתן.
האם בדרך כלל אתה יורד להשתין פעמיים בלילה? באופן רגיל שינה של 6 שעות לא מחייבת יקיצה להשתין. הגדלת הערמונית וסוכרת הו הסיבות השכיחות להשתנה בלילה. וכמובן - שתייה מרובה לפני השינה או שימוש בתרופות משתנות.
איסוף השתן 24 שעות מאפשר, בין השאר התגברות על שינויים משעה לשעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהנעם02/06/2008
לום
בן 34, סובל מזה זמן מה מתכיפות במתן שתן, באיסוף שתן בגלל לחצי דם מעט מוגברים לאחרונה כמות השתן היתה 4 ליטר. (חשבתי שאולי אני נותן יותר שתן משאני שותה, אבל זה לא נשמע הגיוני).
האורולוג ביקש שאעשה יומן שתיה ומתן שתן למשך 24 שעות ( יומיים).
הסיכום של 24 שעות :
כמות השתיה - 2875 מ"ל
כמות השתן - 3210 מ"ל
זה לא נשמע הגיוני, אבל זו המציאות, ולא רק זה, אלא שהוצאתי כנראה גם הרבה נוזלים בזיעה, מאחר ועשיתי הליכה ספורטיבית מהירה במשך שעה.
איך ניתן להסביר את זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנועם
ד''ר אופיר אביזהר03/06/2008השאלה לא לגמרי בתחום הפורום.
אני יכול לחשוב על מספר אפשרויות:
1. המדידה לא מדוייקת.
2. זה היה מתאזן ברמה של יומיים.
3. ישנה איזו פתולוגיה - הבעיה שבגללה נבדקת.
4. הכליה מחוייבת, כל עוד היא תקינה, בהפרשת חומרי פסולת. גם אם תמנע משתיה בכלל, עדיין הכליה תפריש שתן. מרוכז מאוד - אך תפריש.
בכל אופן - התשובה אצל הרופא שעוקב אחריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאבישי02/06/2008
רציתי לדעת האם זה נכון ששתיית מים לפני בדיקות דם לתיפקודי כליה מעלה את ערך הקראטנין
בגלל שתמיד קורה לי שאני מבצע בדיקת דם ולא שותה מהלילה שקודם לבדיקה
זאת אומרת משהו כמו 10 שעות ללא שתיה אז הקראטנין הוא בנורמה ואם אני שותה מים לפני הבדיקה אז הקראטנין עולה קצת רציתי לדעת האם יש קשר לשתיית מים לפני הבדיקה?
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאבישי
ד''ר אופיר אביזהר03/06/2008רמת קראטינין לא מושפעת משמעותית משתית מים - לפחות לא בתחום שהוא לא התייבשות פתולוגית. ה-BUN, או ה-UREA עולים מעט כשלא שותים מים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ויטמין דיסיגל02/06/2008
בדקתי את רמת ויטמין די של בדםי. להלן התוצאה.
VITAMIN D 25-0H
התוצאה 33.0
האם זה תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת עלי
סיגל02/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמירב.
ד''ר אופיר אביזהר03/06/2008לא הייתה כוונה רעה.
הערך תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת TSHאיתן02/06/2008
שלום רב.
בחודש מרץ השנה ביתי בת ה 5 עברה בדיקות דם,תוצאת ה TSH הייתה מעט גבוה והיא עמדה על תוצאה של 4.59 כאשר ערכי הנורמה הם 0.35-4.2 .
במאי השנה,חודשיים לאחר מכן עשינו לה בדיקה חוזרת והתוצאה הייתה 4.38.
לציין שערכי ה T4-FREE נמצאו בשני הבדיקות בתחום הנורמה.
האם יש מקום להמשך בדיקות/בירורים ואולי לדאגה?
תודה מראש.
איתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאיתן
ד''ר אופיר אביזהר02/06/2008ההחלטה לגבי טיפול ובירור שמורה לאנדוקרינולוג, ותלויה גם אם יש סימפטומים או ממצאים אחרים.
הסטיה מהנורמה אינה גדולה, אך מעקב בודאי צריך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היצרות בשופכהצביקה01/06/2008
אני בן 30 ורציתי לדעת לגבי היצרות בשופכה האם ההיצרות הולכת וגדלה עד מצב של סתימה מלאה (וזה מובן מסוכן מאוד)? אם כן, האם התהליך יהיה הדרגתי, כלומר אראה את זרם השתן הולך ונחלש לאורך חודשים וימים עד כדי מצב שבו אחוש צורך עז להשתין אך דבר לא ייצא? עוד בעניין זה: בחודש האחרון פחת הצורך שלי להשתין. בעוד שלפני כשנה הייתי רץ להשתין כל הזמן, לאחרונה אני שותה ושותה אך מטיל שתן רק כעבור שלוש או ארבע שעות וגם אז הכמויות קטנות (וגם הזרם חלש). אין שום כאבים או בעיה, רק פחות שתן. האם זה יכול להיות קשור להיצרות, או שמא ההיצרות מונעת רק יציאת שתן אך לא את ייצורו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)