מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות בדיקות דם לאור חולשה כלליתשילה25/05/2008
אשמח אם תוכלו לאמר לנו בבקשה,לגבי תוצאות בדיקות הדם המצ"ב עד הגיענו לרופא בסוף השבוע.
בתי בת 35 שנים עם עייפות וחולשה כללית.
התוצאות המסומנות ב*** הן תוצאות נמוכות מהסקאלה.
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
16- 12 g/dl 12.1 HB
47- 37 % 37.4 HCT
5.4- 4.2 *10^6/ul 4.10 RBC ***
94- 80 Fl 91.1 MCV
31- 27 pg 29.4 MCH
37- 33 g/dl 32.3 MCHC ***
14.5- 11.5 % 12.8 RDW
2.5- 0 % 0.6 MACRO%
2.5- 0 % 0.3 MICRO %
4- 0 % 0.9 HYPER%
4- 0 % 0.6 HYPO %
- pg 30.8 CH
10.8- 4.8 *10^3/ul 4.93 WBC
8- 1.9 *10^3/ul 2.75 NEUT.abs
5.2- 0.9 *10^3/ul 1.43 LYMP.abs
1- 0.16 *10^3/ul 0.23 MONO.abs
0.8- 0 *10^3/ul 0.44 EOS.abs
0.2- 0 *10^3/ul 0.02 BASO abs
0.4- 0 *10^3/ul 0.07 LUC abs
- % 55.8 NEUT%
- % 29.0 LYM%
- % 4.6 MONO%
- % 8.8 EOS %
- % 0.4 BASO %
4- 0 % 1.4 LUC%
400- 130 *10^3/ul 192 PLT
11.1- 7.1 Fl 10.2 MPV
ובהשוואה לבדיקות קודמות מחודש 10/2007
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
16- 12 g/dl 12.7 HB
47- 37 % 36.8 HCT ***
5.4- 4.2 *10^6/ul 4.04 RBC ***
94- 80 Fl 91.0 MCV
31- 27 pg 31.4 MCH ***(גבוה)
37- 33 g/dl 34.5 MCHC
14.5- 11.5 % 14.3 RDW
10.8- 4.8 *10^3/ul 6.20 WBC
8- 1.9 *10^3/ul 4.00 NEUT.abs
5.2- 0.9 *10^3/ul 1.30 LYMP.abs
1- 0.16 *10^3/ul 0.30 MONO.abs
0.8- 0 *10^3/ul 0.60 EOS.abs
0.2- 0 *10^3/ul 0.00 BASO abs
- % 64.8 NEUT%
- % 20.2 LYM%
- % 4.7 MONO%
- % 9.9 EOS %
- % 0.4 BASO %
400- 130 *10^3/ul 181 PLT
11.1- 7.1 Fl 9.6 MPV
לתשובתכם אודה.
בכבוד רב,
שילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשילה
ד''ר אופיר אביזהר26/05/2008הבדיקות הנ"ל תקינות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותנעם25/05/2008
שלום ד"ר
בן 33, מזה כמה זמן שאני סובל מהשתנה תכופה (כולל בלילה), לפני כחודש הייתי אצל אורולג והבדיקה הפיזית היתה תקינה, בדיקות דם ושתן היו תקינות, ושלח אותי לבדיקת אופלואומטריה (בדיקת זרימת השתן), האורולוג הנ"ל הפסיק לעבוד עם הקופה, הלכתי לאורולוג אחר עם תוצאות הבדיקה והוא ציין שבדיקת האופלואמטריה לא תקינה, ונתן לי מרשם לכדור אומניק 0.4 מ"ג ביום, עם המלצה לחזור על בדיקת האופלאומטריה בעוד חודש.
רק כשקניתי את התרופה הבנתי שהיא נועדה לפרוסטטה, ולמיטב הבנתי לא אובחנתי לזה.
בכל מקרה התרופה לא משפיעה עלי, ותכיפות השתן לא רק שלא ירדה אלא לטעמי גם עלתה.
בנוסף לכך אני בבירור אנדוקרינולוגי בגלל פרולקטין מוגבר וכן לחצי דם מוגברים לאחרונה, נשלחתי בין השאר לאיסוף שתן, שעשיתי אתמול והיום בבוקר מסרתי.
נפח השתן שיצא לי ליממה הוא 4 ליטר , אני לא בטוח אם שתיתי כמות כזו במשך היממה הזו (מה גם שהשתדלתי למעט קצת מאחר ולא היה לי חומצה ליותר מהכמות הזו).
יש תוצאות חלקיות :
VOLUME URINE 4.00 L/24H
CREATININ U/24 2348.00 MG/24H ( 800.00- 2000.00) (.........)*
CREATININ UCON 58.70 MG/DL
רציתי לשאול מספר שאלות :
1. האם זה סביר כמות כזו של שתן ביום ?
2. אם עדיין יש לי את אותה תכיפות של שתן על אף שאני נוטל אומניק כבר כמה ימים,האם הבעיה היא אחרת מאשר פרוסטטה ?
3. על מה מעידות התוצאות החלקיות של הבדיקה ?
4. והאם זה הגיוני שלמשל בבוקר אני קם להשתין ובמשך החצי שעה שלאחר הקימה אני יוצא שוב פעמיים ?
תודה על הסבלנות, ואשמח לקבל הסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדניאל
ד''ר אופיר אביזהר26/05/2008לגבי הנושא האורולוגי אני לא יכול להכנס. אם הפלומטריה לא תקינה יש סיבה, ואם האורולוג נתן את האומניק אני מניח שהוא חושב שהסיבה קשורה בערמונית. אבל את זה עליך לבדוק עימו.
יש עוד סיבות להשתנה מרובה. אני מניח שנשללה סוכרת בבדיקת דם פשוטה בצום, ושבבדיקת שתן אין סוכר. יש סיבות נוספות - אך הן נדירות יותר. אם יש בעיות אנדוקריניות כדאי לשאול ספציפית לגבי DIABETES INSIPDUS.
שים גם לב לצורה הנכונה של איסוף שתן: את השתן הראשון בבקר יש להטיל לאסלה. כל שתן אחר כך - לכלי האיסוף, כולל את השתן הראשון בבוקר למוחורת באותה שעה שגם אותו לכלי האיסוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאותלירז25/05/2008
שלום אני רוצה פענוח של הבדיקות שלי
RBC 3.89
HEMOGLBIN 11.50
HEMATOCRIT 34.70
IRON 3.96
PHOSPHAT 25.17
מה פירוש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ללירז
ד''ר אופיר אביזהר26/05/2008אם את בחורה בריאה בדרך כלל, עם מחזור תקין , ההמוגלובין תקין, אם כי יתכן חוסר מסוים בברזל.
לגבי הפופאט - האם מדובר בפוספאט ונאורגני או בפוספטאזה בסיסית? ערך של פוספאט אינאורגני כזו היא די חריגה (ביחידות מ"ג/ד"ל) והייתי חוזר על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםליאן24/05/2008
אני בהריון בחודש 6 אני נוהגת לאכול בבית בכלי אוכל מקרמיקה שיוצרו בסין, לאחר שהצבע מהם קצת דהה קראתי קצת באינטרנט מחשש לאכילת הצבע.... התברר לי שסוג זה של כלע בית עלולים להכיל עופרת. הפחד הוא גדול.....
איזה בדיקה אפשר לעשות? הבנתי שיש בדיקת דם פשוטה! האם יש ערכים "נורמליים" לעופרת בדם!
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליאן
ד''ר אופיר אביזהר26/05/2008יש בדיקת דם לעופרת.
איני יודע לגבי מדיניות קופות החולים.
בבתי החולים זה נעשה במעבדות טוקסיקולוגיות, ובמסגרת רפואה תעסוקתית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםבת 2323/05/2008
ערב טוב ,
אני אהיה מודה לך אם תוכל להספיר לי מה המשמעות של החריגות מהנורמה בבדיקת הדם . והאם המצב צריך טיפול או בדיקות נוספות או לא ?!!!
הערה קטנה : הבדיקה בוצעה אחרי שבועיים מקבלת שלוש מנות דם ( אחרי קבלת עירוי דם , הבדיקות היו תקינות) . תודה ויום טוב
Ferritin=8ug/l
mg/dl
Creatinine=0.2 mg/dl
Glucose=62 mg/dl
Calcium=8.1 mg/dl
Wbc=4.10 k/microl
Rbc=3.70 m/microl
Hb=8.9 g/dl
Hct=29.1 %
Mcv==74.1 fl
Mch=22.1 pg
Mchc=33.9 g/dl
Rdw=18.5 %
Mono.abs=0.11 k/microl
Neutrophils abs-dif=1.2 k/microl
Chr=22.2 ph
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 23
ד''ר אופיר אביזהר26/05/2008אני לא יודע למה קיבלת מנות דם.
עדיין אנמיה משמעותית המחייבת התייחסות.
פני לרופא המטפל בהקדם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרגלובולינמיהבת 2323/05/2008
ערב טוב ,
מה זה אומר ? ולפי מה נקבעה האבחנה הזאת ( בדיקות דם , צילומים , ... )?
היפרגלובולינמיה - ללא מקטע מונוקונאלי - צריך מעקב .
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לבת 23
ד''ר אופיר אביזהר26/05/2008מדובר בעודף של חלבונים בדם, בדרך כלל ממערכת החיסון. שמקורם לא בתא יחיד.
נקבע בבדיקת דם, וכפי שנאמר - יש לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעת לילהדפנה22/05/2008
שלום רב,
לפני כמה חודשים התחלתי לסבול מהזעות לילה.
עשיתי בדיקות דם מעמיקות כולל הורמונליות וצילום חזה והכל יצא תקין.
הרופאה שלי אומרת שמיצינו הכל אבל הבעיה נשארה בעינה מה המלצתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדפנה
ד''ר אופיר אביזהר26/05/2008קשה להגיד בלי להכיר אותך ואת הבדיקות שעברת.
את יכולה לשוב לרופאה שלך.
ודאי שטמפרטורת חדר השינה תקינה, ושהחדר מאוורר.
ודאי שבין הבדיקות שעשית יש גם ספירת דם, תפקוד בלוטת התריס.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הזעה
דפנה26/05/2008אני שבה אליה ואין לה תשובות.
ספירה ,שקיעה הכל תקין.
עדין לא עשיתי אולטראסאונד בטן עליונה כבד וטחול.
האם יש קשר בין אנדומטראוזיס והזעות לילה?
האם יש קשר בין רסיטל להזעות לילה?
אם חס ושלום יש לי לימפומה אז זה יכול להופיע רק בהזעות לילה ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדפנה
ד''ר אופיר אביזהר27/05/2008שתי האבחנות ה"קלאסיות" להזעת לילה הן לימפומה ושחפת, אך עלייך לזכור שרוב הזעות הלילה לא נובעות משתי הסיבות הללו, והרבה חולים במחלות הללו אין להם הזעות לילה. עשי את האולטראסאונד. צריך לראות שהטחול תקין ואין בלוטות. על פי מה שכתבת בעבר קרוב לודאי שהכל יהיה תקין. לא ידוע לי שרסיטל באופן ספציפי גורם להזעה, אך יתכן שחרדות ומצבים נפשיים שבגללם לוקחים רסיטל יגרמו להזעה.
לגבי אנדומטריוזיס - יש לשאול גינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכים בבדיקת דםעדי22/05/2008
לאחר שחשתי כובד בראש וחוסר ריכוז להלן חלק מהתוצאות ואשמח לדעת מה הן אומרות
RBC 4.06 היחיד שבחריגה
HCT 37.2
MCH 31.0
WBC 5.7
המוגלובין 12.6
כל הערכים שמופיעים באחוזים נמצאים בנורמה אבל על המינימום
יש לציין שבידקת B12 עדיין לא הגיע
האם זה מראה על אנמיה למרות שההמוגלובין בנורמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לעדי
ד''ר אופיר אביזהר26/05/2008לבחורה הערכים תקינים. זה לא אנמיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שכחתי להוסיף את תוצאות הבדיקה..אילנית22/05/2008
שלום,
ס"ד לתינוק בן 7 חודשים, האם תקין? תודה
17.0- 6.0 K/ul 8.1 WBC
5.30- 4.50 M/ul 4.79 RBC
13.5- 10.5 g/dl 11.3 HB
16.0- 11.0 % 13.4 RDW-CV
49.0- 37.0 % 32.8 HCT
30.0- 23.0 pg 23.6 MCH
36.0- 30.0 g/dl 34.5 MCHC
98.0- 78.0 fL 68.5 MCV
4.00- 0.10 0.22 PCT
450- 150 K/ul 204 PLT
13.0- 4.0 fL 10.8 MPV
- ++ MICROCYTOSIS-DIF
50.0- 30.0 % 39.0 NEUTROPHILS%-DIF
7.0- 0.0 % 1.0 EOSINOPHILS%-DIF
70.0- 50.0 % 46.0 LYMPHOCYTES %-DIF
8.0- 2.0 % 14.0 MONOCYTES%-DIF
8.5- 1.5 3.1 NEUTROPHILS abs-DIF
0.6- 0.0 0.1 EOSINOPHILS abs-DIF
9.5- 3.0 3.7 LYMPHOCYTES abs-DIF
1.0- 0.2 1.1 MONOCYTES abs-DIF
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאילנית
ד''ר אופיר אביזהר26/05/2008את השאלה יש להפנות לרופא ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - RBCרועי22/05/2008
שלום,
קיבלתי היום את בדיקת הדם שעשיתי...
כל הבדיקה יצא תקין מלבד : (RBC-Red Blood Cells ( 10*6/micl
גבול תחתון: 4.2
גבול עליון: 5.6
התוצאה שלי: 5.66
* אני לא מעשן, רק עישון פסיבי.
האם אתה יכול הלסביר לי את הבעיה ועד כמה היא חמורה?
האם התוצאה אמורה להשפיע על הזרע?
להמשך טיפול אם צריך בכלל, למי אני פונה?
אשמח לקבל ממך תושובת,
תודה, רועי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרועי
ד''ר אופיר אביזהר22/05/2008אם כל השאר תקין אין לסטיה קלה כזו משמעות.
מכיון שכך אני לא רואה קשר כל שהוא לזרע, ואין במה לטפל.
לכל היותר - מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם בצום- גלוקוזדורית21/05/2008
ערב טוב
אני בהריון, שבוע 11
התוצאה של בדיקת הגלוקוז אחרי צום הינה 92
האם נחשב תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדורית
ד''ר אופיר אביזהר22/05/2008ללא קשר להריון - רמת הסוכר בנורמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיעת דם 100זוקי21/05/2008
אני בן 53 סובל מלחץ דם . לפני 3-שבועות חליתי היה לי חום כמה ימים לא היה לי תאבון ירדתי במשקל 7 ק"ג תוך שבועיים (אני שמן והיה ממה לרדת) והיתה לי חולשה גדולה. בבדיקות שנעשו לי היתה שקיעה 100 קראטנין 2.3 CRPהיה5.4 לאחר שבוע התוצאות היו שקיעת דם נשארה 100 קראטנין ירד ל1.6 CRP ירד ל-2.0 .אני מרגיש יותר טוב שהתחזקתי חזרתי לעבודה והתאבון חוזר אין לי חום .סובל מתחושת קור בבטן כבר כמה שבועות.נעשתה לי בדיקת חלבון וגם בנס גונס בשתן יצאו תקינות .מה שמדאיג את הרופאה שלי זו שקיעת הדם הגבוהה שאלתי היא בתחילת מחלתי חשבו שזה וירוס עכשו מודאגים ששקיעת הדם נשארה גבוהה מלפני שבועיים .האם אדם שחלה בוירוס יהיה לו שקיעת דם כזו גבוהה? או תתכנה סיבות אחרות ואם זו מחלה דלקתית שתחלוף האם השקיעה צריכה לרדת ? ואם זה לא מוירוס אלו סיבות עלולות לגרום לשקיעה כזו גבוהה?האם רק גידולים עושים שקיעה גבוהה או יש עוד סיבות ?באילו כיוונים צריך לחפש? הרבה תודה על תשומת הלב והעזרה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לזוקי
ד''ר אופיר אביזהר22/05/2008שקיעת הדם היא לא אבחנתית.
התמונה שאתה מציג אינה שגרתית: הפרעה משמעותית בתפקוד הכלייתי, ירידה חדה במשקל.
הייתי מתרכז באבחון הבעיה , ומוודא שהשיפור נמשך. גם קראטינין 1.6 אינו תקין עדיין.
אם הכל תקין, ומגמת השיפור נמשכת אני מאמין שגם שקיעת הדם תשתפר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם PH-USTRIPאור21/05/2008
שלום,
אני בת 40 , בריאה
מבדיקה אתמול עולה כי הבדיקה מעל הטווח 8.0 (הטווח 4.7-7.7) מה זה אומר?
כמו כן הם MONO% נמוך 3.1 (טווח 3.4-9 )וכן MCHC 31.6 שהטווח 33-37
ושומנים בדם חורגים 172 (הטווח30-150 .)
סוכר 98 (טווח 70-100)
.
האם קיימת בעיה כלשהי ?
תודה על תשובתך המהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לאור
ד''ר אופיר אביזהר21/05/2008יש כאן עירוב של מספר בדיקות.
לגבי בדיקת השתן - pH של 8 נוטה מעט לבסיסי . אם שאר בדיקת השתן תקינה כנראה אין לכך משמעות, בהנחה שאת בריאה ולא נוטלת תרופות דרך קבע.
לגבי ספירת הדם - גם כאן אם כל יתר הספירה תקינה - כנראה אין לסטיה משמעות מיוחדת.
לגבי השומנים - לפי טווח הנורמה ששלחת אני משער שהמדובר בטריגליצרידים, וזה קצת מוגבר. רמת הסוכר בנורמה - אך בגבולה העליון. אם אכן כך כדאי לשמור על משקל גוף תקין, ולהמעיט בפחמימות פשוטות (סוכר, קמח לבן וכו').* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך נמוך של Lymphocytes %צחי20/05/2008
ערב טוב בבדיקות דם שערכתי יצא לי ערך נמוך מהנורמה של-Lymphocytes % 21.7 האם ערך זה הוא חריג והאם יש מקום לדאגה?ומה עליי לעשות.תודה מראש ורפואה שלמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לצחי
ד''ר אופיר אביזהר21/05/2008אין בידי את הבדיקה המלאה, וקשה להתייחס לערך זה בלבד.
מה עם עוד 78.3 אחוזים של הכדוריות הלבנות? מה מספרן המוחלט של הכדוריות הלבנות כולן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםדליה20/05/2008
שלום ד"ר!
אני בת 59 ובתוצאות של הבדיקות שלי -38.5 -rbc-4.43 hct ו-plt- 403 כל אלה חרגו מהנורמה . מה המשמעות? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדליה
ד''ר אופיר אביזהר21/05/2008החריגות מהנורמה מינימליות, ובהעדר מחלות רקע, סימפטומים או בדיקות חריגות אחרות קרוב לודאי שאין לכך משמעות קלינית.
מי שביקש את הבדיקה צריך לראות אותה בשלמותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)