מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיענוח בדיקות חצבתשרהלה09/04/2008
ד"ר שלום רב,
קיבלתי תוצאות של בדיקת דם לחצבת ואשמח אם תעזור לי בפענוח:
measles igG: חיובי חלש
measles igM: שלילי
אני ילידת '72 לכן קיבלתי רק חיסון אחד בילדותי. נחשפתי לחצבת בדיוק לפני שבועיים ביום ד' (שהיתי כעשר דקות בדירה בה היתה ילדה חולה בחצבת פעילה, אך הילדה לא היתה לידי).
האם, במקרה שאינני מחוסנת, אם לא חליתי עד היום אני עוד עלולה לחלות?
(אני בהריון שבוע 6, הריון יקר לאחר שנתיים וטיפולים).
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לשרהלה
ד''ר אופיר אביזהר13/04/2008ה-IgG החיובי חלש מציין שפגשת בעבר הרחוק בנגיף - או שחלית או שחוסנת.
ה-IgM שלילי - וזה אומר שהגוף לא זיהה זיהום לאחרונה. הבדיקה נלקחה שבועיים לאחר חשיפה אפשרית לנגיף, ואם יש חשד אמיתי למחלה כדאי אולי לחזור על הבדיקה - התייעצי ברופא/ת המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן 24 שעותירון07/04/2008
שלום רב, עשיתי בדיקת שתן של 24 שעות התוצאות שקיבלתי הן פרוטאין 263 ומיקרואלנןמין 61 מה זה אומר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לירון
ד''ר אופיר אביזהר08/04/2008אם מדובר ביחידות של mg/24h הרי שלפי המעבדה שלי זה מעט מוגבר.
לגבי משמעות הבדיקה - זה תלוי בסיבה בגללה בוצעה הבדיקה, ופקטורים נוספים שקשורים בך - והרופא המטפל צריך לענות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן,כאבים באיזור הכליות...טל07/04/2008
בעבר הלא-רחוק במיוחד סבלתי מבעיית ריכוז שתן.(היתה תקופה אף שהשתמשתי במינרין-שעשה לי ממש רע.)בשבועיים האחרונים אני בקושי ומטילה שתן.יש שינוי בתדירות היציאות,ובנוסף כאבי בטן תחתונה ובצדדים.נשלחתי לבדיקות.בבדיקות השתן התוצאה היתה זו :
SPECIFIC GRAV-U STRI :1.001
מה זה אומר???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לטל
ד''ר אופיר אביזהר08/04/2008זה רק חלק קטן מבדיקת שתן (ותקין).
חשוב לבדוק לגבי כדוריות לבנות, אדומות וממצאים אחרים שיכולים להיות בשתן ולהעיד על בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתמילי04/04/2008
שלום רב,
יש לי שאלה נוספת : האם ערכי TSH תקינים מעידים על תיפקוד תקין של בלוטת התריס, או שעדיין יש סיכוי שמשהו לא בסדר (פשוט בעבר סבלתי מבעיות בתיפקוד בבלוטת התריס, ואני לא יודעת האם בדיקה של ערך TSH בלבד מספיקה בשביל לקבוע האם הכל תקין)
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למילי
ד''ר אופיר אביזהר08/04/2008TSH , FT4, TT3 , מדברים על פעילות בלוטת התריס.
עלולות להיות בעיות של בלוטת התריס עם תפקוד תקין. הגדלה של בלוטת התריס, למשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםמילי04/04/2008
שלום רב,
אני בת 24, מאובחנת עם אנדומטריוזיס בלפרוסקופיה לפני 8 חודשים. לפני כחודשיים מיששתי גוש קטן בצוואר, הרופא אמר שמדובר בבלוטת לימפה מוגדלת טיפה (0.5 ס"מ). עשיתי בדיקות דם, כל הערכים יצאו תקינים (כולל CA-125 שתמיד היה בשמיים בגלל אנדו'), אבל ערך ה-ESR יצא גבוה - 28 (כאשר נורמה 0-25).
1- האם הערך הגבוה של ESR נובע מאנדו'?
2 - האם זה מעיד על דלקת חריפה בגוף?
3 - האם מדובר בממאירות?
4 - מה עליי לעשות בנוגע לבלוטת הלימפה?
אני מודעת לכך שעליי לפנות לרופא, אך עד שהתור יגיע - אני אשתגע מדאגה!!!
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למילי
ד''ר אופיר אביזהר08/04/2008שקיעת דם של 28 היא למעשה תקינה.
כפי שכבר כתבתי בעבר - בדיקה זו בפני עצמה אינה מעידה על דבר ספציפי.
היא בודאי לא קובעת אם יש ממאירות או אין ממאירות.
בנושא בלוטת הלימפה - יש לעקוב. אם יש מאפיינים מסויימים של גדילה, מבנה, מספר ועוד לעיתים יש צורך להוציא ולבדוק - אך זה רק הרופא המטפל יכול להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות B12חן02/04/2008
שלום לך דר...
עשיתי בדיקת Parietal Cell Ab ותשובה שקיבלתי היא negative האם זה בסדר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
ד''ר אופיר אביזהר08/04/2008בדרך כלל זה אכן אמור להיות שלילי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות תקופתיותיפעת02/04/2008
כל כמה חודשים אני בודקת את הכולסטרול שלי ואלו התוצאות האחרונות:
Cholesterol | mg/dL | *237
Triglycerides | mg/dl | *120
HDL-Cholesterol | mg/dl | *63.9
LDL Cholesterol Calculat. | mg/dl | 149.6
Glucose (B) | mg/dl 94
האם יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליפעת
ד''ר אופיר אביזהר03/04/2008אין מקום לדאגה.
יש מקום לתזונה נכונה, דלת כולסטרול ושומנים רויים מן החי.
כדאי להעזר בתזונאית.
לא לעשן, ולהמשיך לעקוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- COMPLEMENT C3 c4הילה01/04/2008
מה פירוש הבדיקה
- NEGATIVE ANTINUCLEAR Ab
176- 70 179 COMPLEMENT C3
45- 16 36 COMPLEMENT C4
0.8- 0 mcg/dl 0.5 C-REACTIVE PROTEIN
65- 0 IU/ml 0 RHEUMATOID FACTOR
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להילה
ד''ר אופיר אביזהר03/04/2008הבדיקות הן חלק מבירור מחלות דלקתיות, מחלות פרקים ורקמות חיבור, בדרך כלל.
הבדיקות עצמן תקינות.
לגבי אבחנות - לא ניתן לומר דבר רק לפי בדיקות אלה. פני לרופא/ה המטפל/ת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםל01/04/2008
מזה כשלוש שנים שאני סובלת מכאבים ביד שמאל עליונה ומפרק כף היד ללא אדמומית או נפיחות, כאבים נקודתיים וחולפים ברגלים וידים, הקרנה של הכאבים לבית החזה, בעיקר בצד שמאל של החזה ונקודות ספציפיות רגישות באזור החזה. כמו כן בחצי שנה האחרונה נוספו אי נוחות בבטן, שיהוקים, כאבים בבטן עליונה ואמצעית ולחץ חזק על החזה שנגמר או מתחיל בכאב בטן. בצעתי א.ק.ג, אקגונטריה ואקו לב במהלך השנה וחצי אחרונה והם תקינים, צילום חזה תקין, בדיקות הדם לאורך כל השנים הללו מראות ערכים של 1 HOUR משתנים הנעים בין 28-54. לאחרונה בצעתי CRP שהתוצאה האחרונה שלו היא 1.3 . רופא המשפחה טוען שהכל תקין ואפסיק לחפש . אני מוטרדת שכן במשפחה יש סיפור של אנגינה פקטוריס ומוות מוקדם. מה דעתכם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ל
ד''ר אופיר אביזהר03/04/2008אני מסכים ששקיעת הדם וה-CRP תקינים.
התלונות שאת מתארת לא אופייניות ללב.
אם מבחן המאמץ תקין קרוב לודאי שאין בעיה ממשית.
חשוב לא לעשן, ולעקוב אחר לחץ הדם, רמות הסוכר ושומני הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הבדיקות שנעשוכוכי01/04/2008
10.8- 4.8 K/ul 4.8 WBC
8.1- 4.2 M/ul 4.6 RBC
16- 12 g/dl 7.7 HB
52- 37 % 26.9 HCT
400- 130 K/ul 319 PLT
94- 80 fL 58.9 MCV
31- 27 pg 16.9 MCH
37- 33 g/dl 28.6 MCHC
- % 22.1 RDW
74- 40 59.3 NEUT%
48- 19 % 31.5 LYM%
9- 3.4 % 7.2 MONO%
7- 0 % 1.3 EOS %
1.5- 0 % 0.7 BASO %
8- 1.9 2.8 NEUT.abs
5.2- 0.9 1.5 LYMP.abs
1- 0.16 0.3 MONO.abs
0.8- 0 0.1 EOS.abs
0.2- 0 0.0 BASO abs
פירוט הערות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכוכי
ד''ר אופיר אביזהר03/04/2008המוגלובין 7.7 גר% הוא נמוך מאוד.
אנמיה מיקרוציטית.
יש למצוא את הסיבה.
פני לרופא/ה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקותכוכי31/03/2008
שלום לך.פונה אני עקב בעיה שיש לביתי היא במעקב עקב בעיית אנמיה קשה לציין שהייתה מאושפזת וקיבלה עירוי של 4 מנות דם בגלל שהגיעה למצב של רמת המוגלובין 4 בגלל איבוד דם בוסת. היא שוחררה לאחר שבועיים אישפוז כאשר רמת ההמוגלובין שלה 7.7 .לאחר כמספר חודשים של מעקב עדיין רמת ההמוגלובין נמוכה 7.7 מקבלת פרפל 3 במינון של 20 CC . לציין שכרגע הופיע על כפות הרגליים סימנים בצורת עקביש .הרופא שלח אותנו לבדיקות שונות. להלן הבדיקות אודה לך מאד אם תעדכן אותנו בתשובות 5- 0 units/mL 1.37 c-ANCA
5- 0 units/mL 3.67 p-ANCA
כמו כן בוצעו עוד בדיקות שקיבלנו תשובות ממתינים רק לבדיקה הנ"ל ולפענוח . תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה
ד''ר יובל רבינוביץ01/04/2008לא ציינת בת כמה בתך. כדאי לציין.
נראה שבמקרה המתואר יש איבוד דם מאסיבי בדימום הווסתי. למרות שהאבחנה היא, לכאורה, מובנת מאליה, נראה שהרופא מחפש גם סיבות אפשריות אחרות לאנמיה. ברוב המקרים לא מוצאים סיבה נוספת. בכל אופן - בדיקות c-ANCA,p-ANCA אצל בתך הן תקינות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה
כוכי01/04/2008מודה לך מאד על התשובה.
אציין בזאת שביתי בת 17 וחצי ומקבלת גלולות מיום השחרור מביהח היא קיבלה פרוגינובה במהלך האישפוז וזה רק החמיר את בעיית הדימום לכן הוחלט להפסיק מידיית. אפילו היו שיקול של גרידה אבל הוחלט בועדה רפואית להמתין ולנסות להתחיל טיפול של אורטוסיקלן ללא הפסקה במשך כשלושה חודשים כדי לאזן את המערכת ההורמונלית וכדי להפסיק את הדימום כי ביום השחרור מביהח עדיין היתה רירית ברחם בעובי של 20 ס"מ. כיום הגלולה הוחלפה ליותר חלשה הרמונט והדימום פחת גם כשהיא עושה הפסקה אין המון דימום והמחזור נמשך רק 5 ימים להבדיל ממחזור שלא הסתיים כ-חודש כמעט ביום האישפוז. לציין שהיא במעקב תמידי מיום השחרור מביהח.
הדבר שלא ברור לרופאים מה הסיבה שרמת ההמוגלובין לא עולה למרות שהיא מקבלת ברזל בהקצבה גבוהה כלומר 20 CC כל יום פרפל 3 .וכמו שציינתי הופיעו על כפות הרגלים כבר לפני שלושה שבועות סימנים כמו קורי עכביש שעולים כלפי השוק. התבצעו בדיקות כלליות וההמתנה הייתה של הבדיקה ששלחתי לך. האם אתה יכול להסביר את התופעה ומה לעשות כדי לדעת מה פשר הבעיה שהגוף לא מאזן את עצמו מבחינת המוגלובין.
תודה מראש כוכי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד בדיקות
כוכי01/04/2008- שלילי PTT(FSL)/PTT(FS)
1 3- 2 1.1 PT-INR
- Sec 11.4 PT-SEC
2 - % 80 PT %
39- 25 Sec 23.6 APTT-sec
- Positive 1:1 COLD AGGLUTININS
פירוט הערות
מציין הערה
1
!ייחוס לקומדין
2
08-9471650 מענה קולי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה ליאתליאת31/03/2008
בגלל שיש לי את החיידק אליקובטור האם מותר לי לנשק את ילדי או שצריך לשמור שהם לא ידבקו מה בעצם מדביק .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדבקה בהליקובקטר
ד''ר יובל רבינוביץ01/04/2008קצת מפתיע, אבל למרות שחיידק ההליקובקטר הוכח כמחולל מחלה לפני 26 שנים, עדיין איננו יודעים כיצד הוא מועבר! הוא שכיח מאד, מופיע בכל העולם, וההערכה כיום היא שכמחצית מאוכלוסיית העולם נחשפה לחיידק.
באוכלוסיות צפופות שאיכות ההיגיינה שלהן נמוכה יש שכיחות מעט גבוהה יותר של החיידק, דבר המחשיד להעברה דרך רוק ומערכת העיכול.
לפיכך נשיקות לילדים לא אמורות להיות משמעותיות מבחינה זו. נשיקות רומנטיות חודרניות יותר עלולות להדביק. כאמור - כל זה בגדר ספקולציה הנשענת על היגיון פשוט, ללא הוכחה מדעית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובה בחזרה ליאתליאת31/03/2008
שלום דוקטור רבינוביץ כותבת לך ליאת אני קיבלתי טיפול לדלקת בקיבה מוקויסיט פורטה, קלרידקס, אומפרדקס הרבה כדורים טיפול קשה האם כדורים אלה משנים את צבע השיניים כי בכל זאת 8 כדורים ליום וסותר חומצה לפעמיים ביום אודה לך בתשובה ליאת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחה כגרון
אלי15/08/2008אני נוטל מזה כשבוע קלרידקס ופתאום התחילו תופעות לוואי של לחה בגרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה לנוגדני חצבת - האם אני מחוסנת?אניי31/03/2008
שלום, ביצעתי לאחרונה בדיקת נוגדנים של חצבת והתוצאות היו:
MEASLES VIRUS IgG - Positive
MEASLES VIRUS IgM - Negative
האם אני מחוסנת נגד חצבת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את מחוסנת.
ד''ר יובל רבינוביץ31/03/2008על פי תוצאת הבדיקה את מחוסנת נגד חצבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!!!
אניי31/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאת בדיקה X שבירשלי30/03/2008
קיבלתי תוצאות של בדיקת X שביר ואני לא יודעת איך לקורא אותה
התוצאה :
27 חזרות בעותק אחד של הגן
32 חזרות בעותק שני של הגן
בגדר הנורמה
אשמח לקבל הסבר לבדיקה הנל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדיקה תקינה
ד''ר יובל רבינוביץ31/03/2008בשורה התחתונה, הבדיקה תקינה.
וכעת להסבר: תסמונת ה-X השביר היא סוג של פיגור שכלי הנגרם על ידי שינוי במרכיב של החומר הגנטי. החומר הגנטי בגוף מצוי במבנים הקרויים כרומוזומים, הנמצאים בגרעין התא. הכרומוזום שבו מחפשים את המחלה הוא כרומוזום X. בתוכו קיים גן שנקרא FMR1. בתוך הגן הזה יש שלישייה של חומצות גרעין החוזרת על עצמה מספר פעמים. מספר החזרות של השלישייה הזו, CGG, מגדיר אם יש X שביר או לא.
מספר נמוך מ-60 הוא תקין. בין 60 ל-200 מדובר במצב גבולי ומעל 200 מגדיר מצב מלא של X שביר. הבדיקה הזו נעשית לכל אחד משני כרומוזומי X באשה או בכרומוזום X היחיד בגבר. לרוב האנשים בעולם יש 29-30 חזרות. אצלך יש 27 חזרות של הרכיב בגן הנמצא על כרומוזום X אחד ו-32 חזרות של הרכיב בגן הנמצא על כרומוזום X שני.
כאמור - תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסרת אונים
עדן06/01/2015היי אשמח אם תוכלי לעזור לי.
אני נכנסת לחודש 5 בסוף השבוע ומתגוררת בחול
במהלך בדיקות גנטיות נמצא בגן אחד 29 חזרות וגן האחר 45 חזרות
הרופא שמטפל בי המליץ על עוד בדיקה נוספת בטענה שהדבר מעלה גבה
טענתו שאם העובר קיבל את הגן של ה29 חזרות הוא בריא אך אם הוא שכפל את עצמו 45 אז חש חשש למחלה ואולי צריך לחשוב על הפסקת הריון
אך לפי מה שאני קוראת באינטרנט הערך שנמצא תקין ואינו מצריך שום דאגה.
חשוב לציין כשהתחלתי איתו את תהליך הבדיקות של ההריון וציינתי בפניו שיש לי רגישות לg6pd הוא שאל אותי אם לעובר יש את הרגישות הזאת גם האם אחשוב על הפסקת הריון.
נראה לי מגוחך שרופא נשים שנחשב לרופא בין הטובים הפנה אלי שאלה שכזאת אבל העדפתי להתעלם מהנושא בכל זאת g6pd זה דבר שיש לו מודעות במזרח התיכון ולא בכל העולם.
בכל אופן אשמח לתשובתך אני ובעלי ממש מתוסכלים ואפילו החלטנו ששבוע הבא אגיע לארץ כדי להיבדק אצל רופא נשים נוסף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההעברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון06/01/2015לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_בדיקות_גנטיות_מחלות_מטבוליות_יעוץ_גנטי' id=link]בדיקות גנטיות, מחלות מטבוליות, יעוץ גנטי[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)