מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם לדלקת בכיס המרה ודלקת בלבלבענת18/08/2016
שלום,
אני מעוניינת לעשות מספר בדיקות באופן פרטי , אשמח לדעת את שמות הבדיקות שעלי לבקש מהמעבדה (איך הן נקראות)
1.אלו בדיקות דם ספציפיות יכולות לוודא או לשלול אם קיימת דלקת בכיס המרה?
2. אלו בדיקות דם ספציפיות יכולות לוודא או לשלול אם קיימת דלקת בלבלב?
המון תודה, ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון18/08/2016שלום ענת,
עבור כיס מרה בקשי לבצע בדיקת בילירובין כללי, בילירובין ישיר ובילירובין לא ישיר.
עבור הלבלב- עמילאז וליפאז.
מדדי דלקת - CRP, ESR.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בברזל ודלקת או זיהום, האם דחוף?עדי פ18/08/2016
שלום, עשיתי בדיקות דם והרופאה אמרה שיש דלקת. חזרתי על הבדיקות שוב, האם לחזור לרופאה במיידי או שאפשר לחכות עד ראשון? כמו כן, האם אפשר לדעת איפה הדלקת/ זיהום והאם לקחת כדורי ברזל בינתיים יעזור (תשושה בימים האחרונים)?
תודה.
הערכים הלא תקינים:
FERRITIN 10.2
iron 27
ALBUMIN 52.3
GLOBULIN ALPHA-1 7.3
GLOBULIN ALPHA-2 15.4
HB 11.3
HTC 35.4
HYPO 7.1* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בת 24
עדי פ18/08/2016* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדוע לא עונים לי?
עדי19/08/2016???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחוסר בברזל ודלקת או זיהום, האם דחוף? - תגובה
יעל אבנון19/08/2016שלום עדי,
לא ניתן לדעת על פי בדיקות אלו מהו מקור הדלקת, את צריכה להמשיך בירור רפואי.
במידה ואין לך סימפטומים חריפים אז שום דבר לא דחוף.
מאגרי הברזל שלך נמוכים ויש לך אנמיה, בהחלט צריך תוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזנופילים ברמת עלייה אצל ילדהג18/08/2016
בת שלי בת 5, כבר כמה חודשים בבדיקת דם איזנופילים בדם ברמת עלייה, לפניי חודשיים הערכים היו 7 והיום 16, אני ממש חוששת, היינו אצל אלרגולוג שלא מצא שום סיבה לאלרגיה, לאחרונה כל בוקר יש לה חום 37 כשלקראת הערב החום שלה יורד לרגיל 36.5, אני מאד חוששת, בבקשה תנו תשובה מה צריך לעשות ומה הסיבות האפשרויות למצב כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזנופילים ברמת עלייה אצל ילדה - תגובה
יעל אבנון18/08/2016שלום,
במידה ואין לבתך אלרגיה יכול להיות שמדובר בסוג מסויים של טפיל, זה יכול להיות קנדידה במעיים, או תולעים. המשיכי בירור אצל רופא המשפחה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה לגביי פענוח של צילום אצבע ימין אם שבורה?אריאל17/08/2016
האם עדיין יש שבר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
יעל אבנון18/08/2016זהו פורום של בדיקות דם, אנא פנה לפורום המתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם האם מחלת הנשיקה ? תודה מראש!עדי16/08/2016
יחידות תוצאה שם הבדיקה
ml/u Positive 87 EBV VCA_IgG
u/ml Negative<10.0 EBV VCA_IgM
Positive CMV IgG
Negative CMV IgM
Positive >=20
Negative: 0-20
Positive:>=40
Borderline:20-40
Negative: 0-20* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם האם מחלת הנשיקה ? תודה מראש! - תגובה
יעל אבנון18/08/2016שלום עדי,
התוצאות מראות שנדבקת בעבר במחלת הנשיקה (גם אם לא הרגשת זאת את נחשפת לנגיפים שגורמים למחלה). כרגע אין מחלה פעילה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה לעשות? חוסר בויטמין D25 OHסטודנט16/08/2016
שלום.
עשיתי לפני שבוע בדיקת דם כללית, והכל, למזלי, יצא תקין, חוץ מויטמין D, שהראה 12.9 NG\ML. הבנתי שמדובר במחסור.
אני ממעיט להיות בשמש(עור בהיר, פוחד להשרף, כמו כן נושא סרטן העור), ועובד בלילות.
אילו לא נתנו לי לבצע בדיקה זו, לא היתי מודע לכך שיש לי מחסור בויטמין. האם אני צריך לקבל ויטמין, תוסף D?
בן 34, ללא מחלות כרוניות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות? חוסר בויטמין D25 OH - תגובה
יעל אבנון18/08/2016שלום,
כן אתה צריך לקחת תוסף, זהו מחסור מאוד נפוץ באוכלוסיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני הולך לפנות לרופא בעניין
סטודנט18/08/2016תודה.
אבל מה היה קורה, אילו לא נתנו לי לבצע בדיקה זו? אני מאמין שבקרב הציבור החרדי הבעיה הזו חמורה עוד יותר. אבל בקרבם חיים לא פחות מאלה שהולכים חשופים יותר.
האם אני יותר מועד לשברים בעצמות? למחלות אוטואימוניות? לב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון18/08/2016יש הרבה בדיקות שלא נותנים לעשות בקופות החולים והרבה אנשים מסתובבים עם בעיות שהם אפילו לא מודעים להם. צריך להתעקש לקבל בדיקות דם מקיפות כל חצי שנה על מנת לוודא שלא קיימים מחסורים או בעיות שונות בבדיקות. מעבר לכך, בקופות החולים מאבחנים את בדיקות הדם בשיטה סטטיסטית המונית שלא קשורה לבריאות מיטבית.
לכל ערך בדם יש טווח אופטימאלי שעל פיו צריך לאבחן על מנת למנוע מחלות ולהישאר בריאים. מחסור בויטמין D פוגע בספיגה של סידן ויש לו תפקידים חשובים בגוף. בנוסף לנטילת תוסף מאוד רצוי להיחשף לשמש כרבע שעה ביום לפחות, אין צורך לפחד מסרטן העור בפרקי זמן שכאלו, ולא לשים קרם הגנה. מחסור בויטמין D לאורך זמן בהחלט חושף אותך לסיכון גדול יותר לחלות במצבים שתיארת ועוד.
תוכל ללמוד עוד על אבחון בדיקות דם ומניעת מחלות באתר ביוגנוסטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנושא בדיקות דם וft3 גבוה בדם אשמח לתשובהעופר15/08/2016
קיבלתי תוצאות בדיקת ft3 והתוצאה היא 6.7 כאשר הנורמה 6 האם זה מסוכן והאם צריך טיפול דחוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנושא בדיקות דם וft3 גבוה בדם אשמח לתשובה - תגובה
יעל אבנון16/08/2016שלום עופר,
זו תוצאה גבולית, אין דחיפות או סכנה.
צריך לבדוק את ה- FT4 ואת ה- TSH.
במידה וה- TSH מעל 0.3 לרוב אין צורך בטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות בדיקת שתן אחרונהלינור15/08/2016
אפשר עזרה בפענוח תוצאות בדיקת שתן:
red blood cell - 4 / hpf
white blood cell - 46 / hpf
squamos epith - few / hpf
CaOxalate crys - mod / hpf
mucus - many / hpf* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפענוח תוצאות בדיקת שתן אחרונה - תגובה
יעל אבנון15/08/2016שלום לינור,
יש מעט תאים לבנים ואדומים בשתן, כדאי לעשות תרבית שתן על מנת לבדוק אם יש חיידק. במידה ואין לך סימפטומים במתן שתן כגון צריבה או כאבים, כנראה שאין חיידק אבל שווה לבדוק בכל זאת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קלונקס ורמות ויטמנים וכו מה זה יכוליוסי14/08/2016
שלום
רציתי לדעת מה הנזק דל לקיחת בנזדואפינים לטווח ארוך!? האם זה פוגע ברמות ויטמנים מסויימים או במשהו אחר מעבר לתלות..האם אפשר להחזיר מצב לקדמותו לפני הכדור!?
תודה תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונקס ורמות ויטמנים וכו מה זה יכול - תגובה
יעל אבנון14/08/2016שלום יוסי,
זה פורום שמתעסק בבדיקות מעבדה ולא בתרופות.
אנא פנה לפורום המתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבדיקת הדם לא מופיע ערך של סוכרbastian11/08/2016
בתוצאת הבדיקה כתוב שהגלוקוז Negative mg/dL.
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבדיקת הדם לא מופיע ערך של סוכר - תגובה
יעל אבנון14/08/2016שלום,
זו כנראה בדיקת סוכר בשתן וזה אומר שאין סוכר בשתן- בדיקה תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתן מיקרוסקופיות פעם ראשונה שאני רוואהרונית11/08/2016
:
שתן- מיקרוסקופיה
Leucocytes (U)/Field
2.0 Leuco/F
Erythrocytes (U)/Field
1.0 Ery/F
Mucous (U)
+++
Squamous Epithelial Cell
+* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שתן מיקרוסקופיות פעם ראשונה שאני רוואה - תגובה
יעל אבנון14/08/2016שלום רונית,
יש מעט תאים אדומים ולבנים בשתן, במידה ויש סימפטומים של צריבה במתן שתן צריך לעשות תרבית שתן ולבדוק האם יש חיידק. אם אין סימפטומים אז אין צורך לעשות כלום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ובכן, בדיקות מוזרות יציאות מהטווחרונית11/08/2016
מה אומר המצב?
ברקע ITP שהתייצב כבר שנתיים
Fe - Iron
38
מתחת לטווח
Neutrophils %
36.6
מתחת לטווח
Lymphocytes %
56
מעל לטווח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ובכן, בדיקות מוזרות יציאות מהטווח - תגובה
יעל אבנון14/08/2016שלום רונית,
רמת הברזל נמוכה, צריך לבדוק רמת מאגרי ברזל (פריטין) והמוגלובין. ככל הניראה יש צורך לקחת תוסף ברזל, בנוסף, כדאי לבדוק מדוע רמת הברזל נמוכה אצלך ולטפל בגורם.
רמת הלימפוציטים הגבוהה מרמזת על זיהום ממקור ויראלי.
צריך לערוך תשאול בריאותי ולבדוק בדיקת דם מלאה על מנת לאבחן את מקור הבעיה ולאזן את המצב.
תוכלי לקרוא מידע נוסף באתר ביוגנוסטיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוגלבין b 12 האם יש קשר האם זה הגינוי ויכול להיותאילן10/08/2016
שלום
משהו מוזר במקצת..מוגלבין 13.9 ורמת b 12 עומדת על 250 האם יש קשור בשני הדברים שאכן קצת מוזר
רמות ברזל תקינות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוגלבין b 12 האם יש קשר האם זה הגינוי ויכול להיות - תגובה
יעל אבנון14/08/2016שלום אילן,
רמת ה- B12 אצלך נמוכה, הרמה האופטימאלית של הויטמין היא מעל 450-500.
רמת ההמוגלובין התקינה אצלך גבר היא בין 15-16.
יש הרבה גורמים המשפיעים על יצור הכדוריות האדומות וההמוגלובין, ביניהם רמת מאגרי הברזל- הפריטין (צריך להיות מעל 70-80), רמת ויטמין B12 וחומצה פולית, רמת החלבון בדם ועוד. כדי לאזן מצבי אנמיה כדאי לפנות ליעוץ נטורופתי להתאמת תזונה ותוספי תזונה באופן אישי. היכנס לאתר ביוגנוסטיקה למידע נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אודה על הסבר בנושא קלוסטרדיום דיפיסילמירה09/08/2016
לפני כשנה נמצא שיש לי קלוסטרדיום. לקחתי פלג׳יל ללא שינוי ולאחר מכן וונקומיצין.
לפני שבוע עשיתי בדיקה נוספת והתוצאה היא
Clostr.diffic.toxin שלילי cd-tox
Clostr.diffic.toxin טוקסין שלילי אנטיגן לחיידק חיובי
Clostr.diffic.toxin נשלח pcr
לאחר יומיים התקבלה תוצאה נוספת
Clostr.diff.tox.pcr חיובי
מה המשמעות של התוצאה ? האם עלי לקחת שוב אנטיביוטיקה ואם כן איזה ?
תודה, מירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אודה על הסבר בנושא קלוסטרדיום דיפיסיל - תגובה
יעל אבנון14/08/2016שלום מירה,
על פי הבדיקה האחרונה ניראה שהחיידק עדיין קיים, זהו לא תחום המומחיות שלי ולכן אני ממליצה מאוד לגשת לרופא להבנת התוצאות ולמתן טיפול מתאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקת דם - מה המשמעות של הערכים?תלמה נאור08/08/2016
בבדיקת דם הערכים של HEMOLYTIC INDEX הוא 310 לעומת ערכים תקינים 0-30
והערכים של LIPENIC INDEX 27 כשהערכים התקינים הם 0-25
מה המשמעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענוח בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון08/08/2016שלום,
מדובר בבעיה טכנית של המעבדה, יכול להיות שיהיה צורך בביצוע הבדיקות שוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)