מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם מעניינותחבר30303019/04/2013
שלום,
אני בן 30 ומידי פעם הרגשתי חולשה וסחרחורות. בבדיקות הדם נמצא מספר חריגות :
MCV = 101
MCH =32
RBC =4.43
42=HCT
אם זאת FERRITIN =200, VITAMIN B12 = 231 , 34 = FOLIC ACID
מה זה יכול להיות ? האם מומלץ לקחת B12 וחומצה פולית ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם מעניינות - תגובה
יעל אבנון20/04/2013שלום,
כדוריות הדם האדומות גדולות- MCV גבוה, בעקבות מחסור בויטמין B12.
רמת החומצה הפולית תקינה.
אתה צריך לקחת תוסף של B12 למציצה מתחת ללשון- 1000 מק"ג, פעם ביום למשך 4 חודשים ולחזור על הבדיקה.
ערך אופטימאלי של B12 הוא 500-650.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוגדנים לטוקסופלסמהמימי18/04/2013
שלום רב, בחודש אוגוסט עשיתי בדיקת נוגדנים לטוקסופלסמה והתקבל:
IgM שלילי ו IgG- יש נוגדנים- 21.
מאז נכנסתי להריון ועברתי הפלה.
עכשיו אני שוב בהריון ועשיתי שוב את בדיקת הנוגדנים והתקבל:
IgM שלילי ו IgG- אין נוגדנים- 3.
כיצד ייתכן שבתוך כמה חודשים ירדה רמת הנוגדנים ממצב של חיסון כנגד המחלה למצב שאין לי נוגדנים יותר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוגדנים לטוקסופלסמה - תגובה
יעל אבנון18/04/2013שלום רב,
רמת הנוגדנים עשויה לרדת או לעלות מבדיקה לבדיקה.
כל עוד רמת ה- IgM שלילית- זה מה שחשוב.
מומלץ לבצע את הבדיקה שוב בשבוע ה-12 וה-22 להריון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה אורית נמוכהשירן17/04/2013
שלום, ביצעתי בדיקת דם וערך ה - URIC ACID היה נמוך כ- 2.90 שהמינימום הוא 3.10. רציתי לשאול האם נטילת גלולות הם הגורם לכך? במידה וכן , האם עדיף להתייעץ עם רופא נשים לשינוי גלולה שתתאים לי ? אודה לתשובה , תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה אורית נמוכה - תגובה
יעל אבנון18/04/2013שלום שירן,
2.9 זהו ערך תקין לחלוטין.
בכל קופת חולים טווחי הנורמה משתנים עפ"י סטטיסטיקות והם לא מדויקים.
חומצה אורית מעט נמוכה מרמזת על תזונה דלה בחלבונים.
את לא צריכה להחליף גלולות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים נמוכיםבת14/04/2013
שלום רב
בת 45 סובלת מקרישיות יתר מטופלת באספירין,עורכת כמידי שלושה ארבע ה חודשים בדיקות דם כלליות, מזה כמה חודשים מופיעה אצלי רמה מאד נמוכה של הערך לימפוציטים 17 כשהטווח הוא מעשרים עד 40 רציתי לדעת מהזה אומר?? האם יש קשר לערך גבוה שמופיע אצלי בטסיות הדם כ 489 האם זה מעיד על מחלה ??? אודה על ההסברר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים נמוכים - תגובה
יעל אבנון15/04/2013שלום,
אין קשר ישיר בין עודף טסיות ללימפוציטים נמוכים.
אני צריכה לראות את ספירת הדם המלאה כדי לנסות לאבחן ולא רק את הלימפוציטים.
בדרך כלל, כאשר הלימפוציטים נמוכים, קבוצת תאי דם לבנים אחרת, גבוהה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגותעדי12/04/2013
שלום רב,
אני חצי שנה לאחר לידה ועשיתי בדיקות דם כלליות
לפני שלושה חודשים עשיתי גם כן וערכי ה-MPV שלי מאז בעלייה. לפני שלושה חודשים היה 13.4 ועכשיו 14.5בהריון ולפניו היה לי בסביבות 10-11... האם תקין או שצריך לבדוק?
ועוד דבר... רמת ה-MCHC באופן קבוע נמוך יוצר מהנורמה בסביבות 31-32
עדיין בגדר התקין או לבדוק?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חריגות - תגובה
יעל אבנון12/04/2013שלום עדי,
MPV הוא גודל הטסיות.
MPV גבוה מרמז על יצור מוגבר של טסיות חדשות וגדולות יותר.
MCHC נמוך מרמז על רמה נמוכה של ברזל או המוגלובין.
לא מדובר ברמות שצריכות להדאיג אותך אך תמיד מומלץ להמשיך ולעקוב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםורד 3110/04/2013
עשיתי בדיקת דם ויצא :
c-reactive protein 2.22
esr 38
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון10/04/2013שלום ורד,
אלו הם מדדי דלקת, רמה גבוהה שלהם מסמלת על מצב דלקתי.
המשיכי בירור רפואי לגבי מקור הדלקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגותטל10/04/2013
שלום,
אודה על התייחסות לתוצאות המעבדה שלהלן:
neutrophils 82.9
lymphocytes 11.4
neutrophils 8.82
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - המשך - TSH
טל10/04/2013TSH 0.22
Free Thyroxine (FT4) 17.3
Triiodothyronine Free FT3 3.81* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך - TSH - תגובה
יעל אבנון10/04/2013שלום טל,
בתמונת הדם שלך ניתן לראות רמה גבוהה של נויטרופילים - תאי דם לבנים הנלחמים בזיהומים חיידקיים.
בנוסף ה- TSH נמוך, מה שמסמל על פעילות יתר של בלוטת התריס ומומלץ להוריד מינון של התרופה.
מומלץ להמשיך בירור רפואי על מנת להבין מהו מקור הזיהום אשר מעלה את הנויטרופילים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טל10/04/2013תודה לך.
יש הסבר לכך שה-TSH נמוך בעוד ש t4 גבוה ו-T3 נמוך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך - TSH - תגובה
יעל אבנון11/04/2013רמת T4 תמיד נמוכה מרמת T3- כך שהרמה שלהם תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם תינוק בן חודשייםגלית09/04/2013
יום הבן שלי עבר בדיקות דם והתוצאות שיצאו בצבע אדום הם:
RBC - 3.6
MCV - 86.7
MCH - 31.7
LYMP.ABS - 1.24
PLT - 419
הייתי רוצה לדעת מה זה אומר. כשהם מחוץ לגדר הנורמה לגביו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם תינוק בן חודשיים - תגובה
יעל אבנון09/04/2013שלום גלית,
ניראה כי מספר הכדוריות האדומות נמוך ויכול להיות שמדובר באנמיה.
PLT גבוה גם עשוי להיות קשור לאנמיה.
אני ממליצה שתפני לרופא ותראי לו את תמונת הדם המלאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
גלית09/04/2013מחר אני אפנה לרופאת משפחה שלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשלגן גבוהמשה09/04/2013
בבדיקות דם התקבלה תוצאה של 5.27 לאשלגן
שאר הבדיקות כולל CREATININE ו UREA תקינות
אני לוקח תרופה בשם TREACE ללחץ דם
מה המשמעות ?
תודה גדולה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשלגן גבוה - תגובה
יעל אבנון09/04/2013שלום משה,
שימוש בתרופה טריטייס עלול להעלות רמות אשלגן בדם.
המשך בירור רפואי ואולי הרופא יחליט להחליף תרופה או לשנות מינון.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר בברזלטט08/04/2013
אני בן 23. ההמוגלובין שלי נמצא בנורמה(15.2), הברזל שלי הוא 48 (כאשר הנורמה היא בין 70 ל180!).
1) האם זה יכול להסביר את העייפות והחולשה?
2) האם צריך לקחת תוסף ברזל?
3) הבנתי שמומלץ לקחת איזי-איירון משום שזה נספג ישירות בדם ואין לזה תופעות לוואי. האם זה באמת מומלץ או שיש משהו אחר?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר בברזל - תגובה
יעל אבנון09/04/2013שלום,
צריך לעשות בדיקה למאגרי הברזל- FERRITIN.
זו בדיקה אמינה יותר לגבי רמת הברזל בגוף.
רמה נמוכה של ברזל בדם עשויה לרמז על תזונה דלה בברזל או ספיגה לקויה במערכת העיכול.
אם הסיבה טמונה בתזונה בלבד- ניתן לקחת השלמה של ברזל עדין מסוג ביסגליסינאט.
אם מדובר בספיגה לקויה צריך לטפל במקביל גם במערכת העיכול.
מחסור בברזל בהחלט יכול להסביר עייפות וחולשה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענוח בדיקות דםשרית08/04/2013
גבר בן 35 מעשן כבד. אובחן כחולה בדלקת ריאות (נערך צילום ריאות) המחלה לוותה בחום גבוה במשך 6 ימים, ממוצע 39.6. לאחר 4 ימי אנטיביוטיקה חל שיפור החום ירד וההרגשה הכללית נעשתה טובה. בבדיקות הדם שנערכו אתמול (לאחר 8 ימי אנטיביוטיקה) התגלו תוצאות חריגות:
FE-56
ferittin 391
האם יכול להיות כתוצאה מהמחלה?
תודה על תשובה מהיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגת עלי
שרית09/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיענוח בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון09/04/2013שלום,
פריטין גבוה עשוי לרמז על פגיעה בכבד.
רמת הברזל החופשי בדם נמוכה.
כדאי לחזור על הבדיקה עוד חודש כאשר המצב יתייצב לאחר המחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גבר בן 56 עברתי בדיקות דםnana07/04/2013
הי
אני גבר בן 56 עברתי בדיקות דם ברצוני להבין מה פיענוח הבדיקות שלי ..
MPV 13.2 fL
NEUT%38.1 %
WBC 5.8
UREA 55 mg/dl
PSA...5.13 ng/ml
GLUCOSE 99* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם - תגובה
יעל אבנון08/04/2013שלום,
לא ניתן לפענח בדיקות דם כראוי ללא התמונה השלמה.
עפ"י הבדיקות שציינת- MPV גבוה מסמל על גודל טסיות גבוה- סמיכות דם.
הנויטרופילים נמוכים- תאי דם לבנים הנלחמים בחיידקים, כאשר רמתם נמוכה, רמה אחרת של תאים לבנים עולה- צריך לראות ספירת דם מלאה.
האוריאה שלך גבוהה- יכול לסמל על מחסור בנוזלים, בעיה בכליות ועוד.
הסוכר אצלך גבוה.
רמת ה- PSA מעט גבוהה- עשוי לרמז על הגדלה של בלוטת הערמונית.
אני ממליצה על המשך בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבדיקה
nana08/04/2013שם הבדיקה תוצאה תוצאה לעומת טווח הנורמה
K/ul 5.8 WBC
M/ul 5.16 RBC
g/dl 14.7 HB
% 42.8 HCT
pg 28.5 MCH
g/dl 34.3 MCHC
% 13.5 RDW
fL 82.9 MCV
% 38.1 NEUT%
% 46.7 LYM%
% 9.7 MONO%
% 4.8 EOS %
% 0.7 BASO %
K/ul 2.2 NEUT.abs
K/ul 2.7 LYMP.abs
K/ul 0.6 MONO.abs
K/ul 0.3 EOS.abs
K/ul 0.0 BASO abs
K/ul 152 PLT
fL 13.2 MPV
פירוט תוצאות הבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון09/04/2013עפ"י תמונת הדם המלאה ניתן לראות כי רמת הטסיות (PLT) נמוכה אך גודל כל טסיה גדול מהממוצע (MPV), זהו ממצא שמרמז על יצור מוגבר של טסיות חדשות, אולי עקב הרס מוגבר של טסיות ע"י הכבד.
במערכת החיסון ניתן לראות רמה גבוהה של לימפוציטים, מונוציטים ואזונופילים ולכן רמת הנויטרופילים נמוכה, דבר זה מרמז על זיהום נגיפי או טפילי כלשהו.
רמת המלח אצלך גבוהה, רמת הכולסטרול נמוכה מידי.
ניתן לאזן את תמונת הדם ע"י שימוש נכון בתוספי תזונה, כמובן שבהמלצת איש מקצוע מיומן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהסביר
nana09/04/2013הי
אבקשך להסביר לי בשפה פשוטה יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלהסביר - תגובה
יעל אבנון09/04/2013הסברתי בשפה פשוטה ככל יכולתי במסגרת הפורום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית שתןש05/04/2013
לאחר שכבר כחודש אני סובלת מתכיפות במתן שתן, יש לי תחושת פיפי במהלך כל היום אני כל שניה יכולה ללכת ולעשות פיפי גם אם טיפה זה ממש לוחץ לי, במרפאה עשו לי בדיקת סטיק והיא יצאה תקינה אבל בתרבית יצא צמיחה מעורבת, אשמח לדעת מה זה אומר... אני כבר ממש סובלת מזה.
תודה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרבית שתן - תגובה
יעל אבנון07/04/2013שלום,
צמיחה מעורבת בתרבית שתן משמעותה נוכחות של מספר מזהמים ולא רק מזהם אחד. אני ממליצה לך לשתות הרבה מים עם תרכיז חמוציות ולגשת לרופא להמשך טיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם נמוכה מאודדוד05/04/2013
שמי דוד ועברתי ניתוח שרוול לפני כחודש בערך. לפני כשבועיים התחלתי להרגיש לא טוב, מיני סחרחורות, חולשה כללית, חום שלא ירד ועוד.
לפני כשבוע וקצת אושפזתי בהלל יפה, במחלקה פנימית לאחר שגילו כי אני סובל מדלקת ריאות חריפה (הצללה בריאה ימנית).
מאז האישפוז כל בדיקות הדם שלי יוצאות שליליות הרבה מתחת למדדים הרגילים. חוסר בכדוריות לבנות, אדומות ועוד ועוד, פשוט הכל שלילי.
שאלתי, האם אפשר לטפל בדבר זה? האם גופנו לא אמור בצורה טיבעית לתקן את מערכת הדם? כבר 10 ימים ללא כל טיפול מצד הרופאים, האם דבר זה הגיוני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם נמוכה מאוד - תגובה
יעל אבנון07/04/2013שלום דוד,
אבחנו אצלך דלקת ריאות ולא קיבלת כל טיפול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ספירת שקיבלתי היוםיהודית04/04/2013
שלום רב!
ביצעתי כריתת רחם לפני חודש בדיוק בשיטת המתקדמת{3 פתחים]רק את הרחם הוציאו לי.
ביקשו ממני לבצע ספירת דם חוזרת .
להלן התוצאות שקיבלתי ואשמח שתסבירי לי את פירושן:
mcv-התוצאה שיצאה לי 77.2
mch-התוצאה שיצאה 25.3
מה זה אומר ?
אשמח לתשובתך המהירה
בתודה מראש,
בן עמי יהודית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ספירת שקיבלתי היום - תגובה
יעל אבנון04/04/2013שלום יהודית,
MCV זהו גודל הכדורית האדומה, ערך נמוך מסמל על כדוריות דם אדומות קטנות- בדרך כלל בעקבות מחסור בברזל.
MCH זה ערך המודד את רמת ההמוגלובין, ערך נמוך מרמז על אנמיה.
צריך לראות תמונת דם מלאה על מנת לאבחן כראוי אך בהחלט ניתן להסיק כי מדובר באנמיה.
המשיכי בירור וטיפול רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה מעומק הלב בריאות טובה
יהודית04/04/2013ברצוני להודות לך מעומק ליבי על תשובתך המהירה אני מאחלת לכולנו בריאות טובה
וחיים טובים ומאושרים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה רבה
יעל אבנון05/04/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)