מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם/26/02/2013
אני בת 22 ובריאה בסך הכל אבל משום מה אני תמיד נראת עייפה ויש לי הרבה שחור מתחת לעינים ף מה שממש מפריע לי זו תחושת העייפות לפעמים והעייפות שרואים בפנים שלי
אז קודם כל איזה בדיקות אני צריכה לעשות לדברים האלה?
וביקשתי מהרופא שיתן לי לעשות בדיקת ויטמין D...ממה שאני רואה בדף וממה שקראתי פעם באתר כלשהו אין שום דבר שקשור לויטמין D...תוכלו לכתוב לי מה בדיוק אמור להיות כתוב בדף?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון26/02/2013שלום,
את צריכה לבקש מהרופא בדיקת כימיה וספירת דם.
בקשי גם בדיקת ברזל, ויטמין B12 וחומצה פולית.
הבדיקה לויטמין D נקראית- Vitamin D-25-OH.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנחיות לבדיקהיאיר26/02/2013
שלום
רציתי בבקשה לשאול, מה ההנחיות לבדיקות דם - טסטוסטרון - קורטיזול - פרולקטין.
הבנתי שיש עניין עם השעות המסויימות (בבוקר) וכן כמה שעות ערות וכו'.
והאם זה משנה מה הרגלי השינה או שבכל מקרה השעון קובע (גם אם אדם רגיל לישון מ 4 עד 10 למשל, או סתם לא ישן טוב בלילה) ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנחיות לבדיקה - תגובה
יעל אבנון26/02/2013שלום ירון,
זה לא משנה מה הרגלי השינה, כדאי להיות ערים כשעתיים שלוש לפני הבדיקה, בעיקר בדיקת פרולקטין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות מעבדהקרן22/02/2013
שבת שלום
אני מעל 41 - ביצעתי השבוע בדיקות דם למעקב על הברזל
יצא לי המוגלובין -11.8-פריטין -קטן מ-8 והאיירון 17
היפו--15.4
MCH-25.3
MCHC-31
מה דעתך - מה הכוונה בהיפו הגבוה
תודה ובריאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות מעבדה - תגובה
יעל אבנון25/02/2013שלום,
יש לך אנמיה כתוצאה ממחסור בברזל.
מאגרי הברזל אצלך נמוכים מאוד וההמוגלובין נמוך, מה שאומר שרמת החמצן ברקמות שלך נמוכה.
Hypo גבוה אומר שתאי הדם האדומים שלך היפוכרומים- צבעם חלש בעקבות המחסור בהמוגלובין.
את צריכה להתחיל טיפול בתוסף ברזל ולבדוק במקביל מדוע רמתו נמוכה בדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MRI אחרי ניתוחקובי21/02/2013
שלום, האם יש בעיה לבצע בדיקת MRI חצי שנה לאחר ניתוח RPLND? ומה עליי לעשות כאשר במשרד של הרופא שניתח אותי אומרים שהוא עסוק מדי ולא יכול לענות על שאלות כאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MRI אחרי ניתוח - תגובה
יעל אבנון25/02/2013שלום קובי,
שאלה כזאת צריך להפנות רק לרופא שניתח אותך ובמקרה זה אתה צריך להתעקש ולקבל תשובות ברורות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותקרן19/02/2013
ערב טוב
האם יש צורך בצום לבדיקות כימיה המטולוגיה - כלומר בדיקת פריטין והאיירון וטרנספרין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
יעל אבנון20/02/2013שלום,
צריך להיות בצום לפני בדיקות כימיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MPV + PLATLESD19/02/2013
HI
איך יכול להיות מעט טסיות- 130 והרבה MPV 12.7 ? זה לא קשור יחד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MPV + PLATLES - תגובה
יעל אבנון20/02/2013שלום,
PLT מסמל על כמות הטסיות ו- MPV מסמל על גודל הטסיות.
יש אצלך מיעוט טסיות אך הגודל שלהן גדול מהממוצע.
כדאי להמשיך בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה.
D20/02/2013יום פורה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פאוכרומוציטומהמור18/02/2013
איך מאבחנים פאוכרומוציטומה?
האם בדיקות הדם הרגילות של קופת החלום יכולות לספק פרמטר שמעיד על המצב?
תודה רבה לך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פאוכרומוציטומה - תגובה
יעל אבנון18/02/2013הבדיקות שיש לבצע- נוראדרנלין בשתן- איסוף של 24 שעות.
ואדרנלין ונוראדרנלין בדם.
את הבדיקות האלו ניתן לבצע במכונים מיוחדים לאבחון הסיבות ללחץ דם גבוה.
למשל בבית חולים שיבא יש מכון כזה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי,תודה, עוד שאלה קטנה
מור18/02/2013כאשר הפרמטרים בבדיקת השתן שעשיתי היו תקינים, חוץ מזה שפעם ראשונה הופיעו לי 500 לוקוציטים בשתן בדרך כלל זה יוצא NEGETIVE. יש בכלל צורך לעשות את האבחון? או שאת הבעיה הספציפית הזאת בדיקות רגילות לא יגלו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון20/02/2013אין קשר ללויקוציטים בשתן ובדיקות רגילות לא יגלו את הבעיה.
רשמתי לך את שמות הבדיקות הנחוצות ותוכלי לבקש הפניה מהרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין גבוהשרה להב17/02/2013
בבדיקות דם שעשיתי היום כמות הפריטין בדם 199 אני בת 62, האם זה מסוכן? ומה עושים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין גבוה - תגובה
יעל אבנון18/02/2013שלום שרה,
פריטין הוא חלבון המהווה את מאגרי הברזל בגוף,הפריטין נמצא בכבד, בטחול ובמוח העצמות. אם ישנו נזק לאחד האיברים הללו הפריטין עשוי לעלות בדם.
לכן צריך לאבחן יותר לעומק ולראות בדיקת דם מקיפה ובעיקר תפקודי כבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- usחזי17/02/2013
שלום
בן 35
ביצעתי בדיקת US אשכים בגלל כאבים באיזור (בעיקר מוקרן בצד שמאל למפשעה)
תוצאות הבדיקה תקינות, מלבד ממצא של ציסטה קטנה בראש האפידימיס באשך ימין.
לא הודגמה וריקוצלה, הודגמה זרימת דם תקינה באשכים.
קצת תמהתי.
כי ב 2010 עשיתי בדיקת US אשכים, ושם נמצא וריקוצלה בשני האשכים.
ובאשך ימין ללא סימני רפלוקס בזמן הוולסלבה, ובאשך שמאל עם סימני ריפלוקס.
א. האם יכול להיות שוריקוצלה מתרפאת מאליה ? או שמדובר בבדיקה לא מהימנה או בפענוח לא מהימן ? (יש לציין שאת 2 הבדיקות ביצעתי באותו מכון, וככל הנראה ע"י אותו בודק)
ב. מה המשמעות של ריפלוקס ? ואם זה קשור לוריקוצלה, למה רק בצד אחד זה היה ?
ג. מה יכול להסביר כאב מוקרן מאזור האשך השמאלי למפשעה השמאלית ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון18/02/2013לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_אורולוגיה_ניתוחים_אורולוגים_מחלות_הערמונית' id=link]אורולוגיה, ניתוחים אורולוגים, מחלות הערמונית[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים בשתןמוריאל17/02/2013
כאשר נמצאים 500 לוקוציטים בשתן והתרבית יוצאת שלילית האם יש צורך בבירור נוסף? כאשר התלונות הם נשירת שיער, הזעה מוגברת, כאבי ראש שאובחנו כמיגרנות, וחולשה? או שהתרבית מספיקה לשלילה של בעיה כלשהי הקשורה בכליות למשל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים בשתן - תגובה
יעל אבנון18/02/2013שלום מוריאל,
נוכחות של תאים לבנים בשתן לא תמיד מעידה על זיהום חיידקי ובמידה ואין סימפטומים של דלקת, אז אין צורך בטיפול.
אין בהכרח קשר בין נוכחות התאים הלבנים בשתן לנשירת השיער ולשאר הסימפטומים שציינת וכדי לאבחן את מצבך יש צורך בתשאול ובאבחון מקיף של בדיקות הדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם - WBCמשתמש16/02/2013
הערך של WBC עומד אצלי על 1.7 כאשר הנורמה המינימלית היא 4.8
אני מבין שזה מעיד על מערכת חיסונית חלשה.
ממה זה נובע והאם זה מסוכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - WBC - תגובה
יעל אבנון17/02/2013שלום רב,
רמת הכדוריות הלבנות אצלך מאוד נמוכה, מצב המצריך התערבות רפואית.
רמה נמוכה מהווה סכנה למערכת ההגנה של הגוף מפני מזהמים שונים.
הסיבה לכך יכולה להיות בעיה במוח העצם.
פנה לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דם - תפקודי כבדדורין14/02/2013
שלום רב
אני בת 48 בריאה בד"כ, בדיקות דם שירתיות הראו ggtקצת גבוהה, לכן הרופא שלח אותי לבדיקות נוספות של תפקודי כבד,עשיתי בדיקות דם, אבקש לדעת מה משמעות התוצאות הר"מ:
ebvvcaigg פוזיטיב 458
ebvigg-ebna פוזיטיב 600<
ebvvcaigm נגטיב 10>
cmvigg פוזיטיב
cmvigm גנטיב
celiac screen 5.2
האם יש סיבה לדאגה?
כמו כן עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה ותחתונה ובין היתר היה רשום "כבד עם הסננה שומנית דיפוזית, ללא ממצאים פוקליים" -מה משמעות הדבר
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם - תפקודי כבד - תגובה
יעל אבנון15/02/2013שלום מזל,
הרופא בדק 2 וירוסים הגורמים למחלת הנשיקה- EBV ו- CMV.
נדבקת בעבר בנגיף ה- EBV אבל כרגע הכל בסדר וזוהי לא הסיבה לאנזימי הכבד הגבוהים.
באולטרה סאונד ראו שיש לך כבד שומני- מה שיכול להסביר עליה ב- GGT.
צריך לבדוק אצלך רמת כולסטרול ורמת טריגליצרידים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת
מזל15/02/2013יעל שלום
ראשית- תודה רבה על התובה המהירה - יישר כוח!!!
שנית- לפני כשבועיים עשיתי בדיקות דם הכוללות כולסטרול וטריגלצרדים
התוצאה:
כולסטרול - 235.7
כולסטרול hld 51
כולסטרול 126.6 ldl calc
non-hld- כולסטרול 185
triglycerides 292
מה משמעות התוצאות הללו?
להזכירך אני בת 48 ללא מחלות/בעיות מיוחדות
ושוב..
תודה רבה
מזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה הקודמת - תגובה
יעל אבנון17/02/2013שלום מזל,
הכולסטרול אצלך גבוה ורמת הטריגליצרידים מאוד גבוהה.
ערך אופטימאלי של כולסטרול כללי הוא 180 וערך אופטיאמלי של טריגליצרידים הוא 100, אצלך הטריגליצרידים (השומנים בדם) הם פי 3 מהערך האופטימאלי.
ממצאים אלו מסבירים את הכבד השומני ואת העליה באנזימי הכבד.
אני ממליצה לך על טיפול בתזונה ותוספי תזונה לאיזון פרופיל השומנים ותמיכה בכבד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכולסטרול גבוה אבל לא מצריך תרופות
אילנה18/02/2013בינתיים. הי מזל, גם אני הופתעתי לגלות בבדיקות דם שגרתיות לחלוטין כולסטרול גבוה (בת 50 ללא בעיות מיוחדות). בהתחלה ממש נלחצתי אבל הרופא הרגיע אותי ואמר שניתן לטפל בינתיים ללא תרופות ושעליי להקפיד על תזונה נכונה. בהתייעצות עם נתורופטית התחלתי ליטול אומגה 3 - 950 והשתדלתי להקפיד על תזונה מופחתת בכולסטרול (כמה שיכולתי) לאחר כ 3 חודשים הבדיקות יצאו מצויינות! את לא מאמינה! כל כך שמחתי! אז תדעי שבעזרת הטיפול הנכון והתזונה הנכונה תוכלי לשמור על ערכים טובים. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רמת סוכר בדםדרור14/02/2013
אני בן 35 ורמת הסוכר שנמדדה לי לאחרונה בצום הייתה 91.
האם הערך תקין?
מה אוכל לעשות כדי להוריד את רמת הסוכר לאיזור 80.
אציין כי בבדיקת דם מלפני 8 שנים רמת הסוכר שלי הייתה 81.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רמת סוכר בדם - תגובה
יעל אבנון14/02/2013שלום דרור,
רמת סוכר של 80-85 היא הרמה האופטימאלית.
על מנת להוריד מעט את רמת הסוכר צריך לבדוק האם יש מקום לשינוי תזונתי.
רצוי להפחית שימוש בסוכר, פחמימות פשוטות, שומנים וכל דבר מתוק.
בנוסף ניתן לשפר את רגישות התאים לאינסולין ע"י צמחי מרפא ותוספי תזונה שונים.
כמובן ע"י הנחיה של איש מקצוע בתחום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריסלאה13/02/2013
מה זה אומר תוצאה של 313 של anti thyroid peroxid
tsh 5.23
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס - תגובה
יעל אבנון14/02/2013שלום לאה,
ה- ATP הוא נוגדן אשר תוקף את האנזים אשר חיוני ליצור הורמוני בלוטת התריס.
רמת ה- TSH אצלך מעט גבוהה וזה מסמל על התחלה של תת פעילות בלוטת התריס.
ממצא זה מתאים למחלת האשימוטו- מחלה אוטואימונית- הגוף מייצר נוגדנים עצמיים אשר תוקפים את הבלוטה ופעילותה יורדת.
הטיפול הקונבנציונאלי- תרופה המכילה את הורמון בלוטת התריס.
ניתן לנסות לטפל גם באמצעים טבעיים- תוספי תזונה וצמחי מרפא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Basophilsרחל13/02/2013
ביום שני גיליתי 2 גושים בשני צידי העורף. הרופאה נתנה לי לעשות בדיקות דם ו- u.s.
בבדיקת הדם יצא הכל תקין מלבד Basophils שיצא 0.01.
מה משמעות תוצאה זו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Basophils - תגובה
יעל אבנון13/02/2013שלום רחל,
בזופילים הם תאי דם הנלחמים באלרגנים וטפילים שונים, רמה של 0 עד 1 היא תקינה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)