מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת דםמשה02/07/2013
שלום רב,
מצ"ב תוצאות בדיקת דם שעשיתי בשל עייפות וכאבי ראש מתמשכים
אשמח לאבחון / תגובה.
תודה מראש.
*הבדיקה מצורפת בתמונה. תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך הבדיקה
משה02/07/2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם - תגובה
יעל אבנון04/07/2013שלום משה,
עפ"י הבדיקות ניתן לראות הרס מוגבר של טסיות דם- PLT, יכול להיות כי מדובר בהפרעה בייצור הטסיות במוח העצם. בנוסף הכדוריות האדומות אצלך קטנות מהממוצע אך רמת ההמוגלובין תקינה, יכול להיות כי מדובר בסוג מסויים של אנמיה.
רמת הסוכר גבוהה ורמת B12 נמוכה.
כדאי להתחיל לקחת תוסף של B12 מתחת ללשון - זה עשוי לשפר את נושא העייפות.
אני ממליצה לך לגשת לרופא להמשך בירור לגבי מקור כאבי הראש.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה - ועוד שאלה
משה04/07/2013תודה רבה על התשובה,
"עפ"י הבדיקות ניתן לראות הרס מוגבר של טסיות דם- PLT, יכול להיות כי מדובר בהפרעה בייצור הטסיות במוח העצם. בנוסף הכדוריות האדומות אצלך קטנות מהממוצע אך רמת ההמוגלובין תקינה, יכול להיות כי מדובר בסוג מסויים של אנמיה. "
מה זה אומר? ואיך זה נגרם?
עשיתי בעבר הרבה בירורים לגבי כאבי הראש. ללא הצלחה. הרופאים הקונבנציונאליים בינתיים רק אומרים לי לעקוב אחרי הטרומבציטים ולראות שזה נשאר ברמות האלו. מעבר לזה אין להם פתרונות ואומרים שהכל נראה בסדר...
תודה בכל אופן, ואם נראה לך שצריך או שאת יודעת להמליץ על בדיקה מסוימת אשמח לשמוע.
שוב תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון04/07/2013הרס מוגבר של טסיות נקרא תרומבוציטופניה - מצב זה עשוי להיגרם בשל שימוש בתרופות שונות, עקב מצב תורשתי, בעיה בטחול, עקב מצב אוטואימוני- בו הגוף עצמו תוקף את הטסיות ועוד...
לגבי האנמיה- יש סוגים רבים של אנמיות, ישנה אנמיה בשם תלסמיה אשר לעיתים מתבטאת ב- MCV נמוך- תאי דם אדומים קטנים.
כל עוד ההמוגלובין והברזל תקינים אין צורך בטיפול.
ניתן לעשות בדיקת אולטרה סאונד לטחול- על מנת לנסות לפענח את מקור בעיית הטסיות.
במידה והטסיות יורדות לרמה נמוכה יותר- פחות מ-100, כדאי לשקול לעשות בדיקת מח עצם.
על מנת לפענח את מקור כאבי הראש ולטפל בכך אני צריכה לערוך תשאול בריאותי מקיף, אין ביכולתי לעשות זאת במסגרת הפורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ספירת דם נמוכהמאור30/06/2013
בבדיקות הדם שלי יצא שספירת הדם שלי נמוכה, יש חוסר רציני בטרומבוציטים והברזל שלי מאוד נמוך. רציתי לדעת, מה זה אומר? אשמח אם תעני על כל אחת מהשאלות שלי לפי המספור ולא בהכללה:
1. זה אומר בהכרח שאני צריכה השתלת מח עצם או שאפשר לחיות עם זה?
2. במידה ולא אעבור השתלת מח עצם, כמה זמן יהיה אפשר לחיות ככה ובאילו מצבים זה יחמיר?
3. אם לא צריך השתלת מח עצם, איך מטפלים בזה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספירת דם נמוכה - תגובה
יעל אבנון01/07/2013שלום אורנה,
אין לי שום אפשרות לענות על השאלות שלך בלי לראות בדיקת דם מקיפה.
חוסר רציני בתרומבוציטים לא אומר לי כלום בלי לראות מספר ואותו הדבר גם לגבי ברזל.
בכל מקרה, חסרה הרבה אינפורמציה כדי להבין את המקרה ולענות במקצועיות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהאביגיל30/06/2013
שלום,
אני חולה במחלת הנשיקה מזה כחודש. אני עובדת עם זקנים ואיני רוצה לחזור לעבודה כל עוד יש חשש שאני מדבקת. האם אפשר לבדוק אם אני מדבקת באמצעות בדיקת דם?
תודה רבה,
אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
יעל אבנון01/07/2013שלום אביגיל,
לא ניתן לדעת בוודאות מתי החשש להדבקה עובר.
גם לאחר ההחלמה הנגיף עדיין קיים בנוזלי הגוף ועשויה להתרחש הדבקה.
בשל כך, הימנעי ממגע קרוב בחודשים הקרובים.
החלמה מהירה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
אביגיל01/07/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איסוף שתן ל- 24 שעותיוגב25/06/2013
שלום רב
בצעתי בדיקה של איסוף שתן ל-24 שעות לסידן וקריאטינין . בפועל כמות האיסוף היתה 1.4 ליטר . למעבדה נמסרה כמות קטנה לבדיקה . אודה לך עבור הסבר על מטרת האיסוף ועל הקשר בין הבדיקה המידגמית לכמות האיסוף הכוללת. האם מעריכים מתוך כמות האיסוף על סך הסידן/ קריאטינין המופרשים ביממה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסוף שתן ל- 24 שעות - תגובה
יעל אבנון26/06/2013שלום יוגב,
בדיקת קראטנין באיסוף שתן מתבצעת על מנת לאבחן את תפקודי הכליות.
הקראטנין מופרש מהדם לשתן ע"י הכליות, במצב של פגיעה בכליות ניראה רמה גבוהה של קראטנין בדם ורמה נמוכה בשתן.
בדיקת סידן באיסוף שתן מתבצעת בדרך כלל על מנת לאבחן את פעילות בלוטת יותרת התריס או מחלות שונות.
מספיקה דגימה מהאיסוף על מנת לבצע את הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PEP בדם ובאיסוף שתןאורי25/06/2013
מהי בדיקת PEP בדם ובאיסוף שתן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PEP בדם ובאיסוף שתן - תגובה
יעל אבנון26/06/2013שלום אורי,
מדובר בבדיקת חלבונים- אלבומין וגלובולינים מסוג אלפא, בטא וגמא.
לחלבונים בגוף תפקידים רבים ובדיקה זו באה לאבחן פתולוגיות שונות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםליטל19/06/2013
שלום
מאז ומתמיד ובכל פעם שהופניתי לבדיקות דם שגרתיות שקיעת הדם שלי נמצאה גבוהה
מבדיקה של היום 55 (היו פעמים גם של 80)
אם אין תלונה ספציפית האם אין בדיקות נוספות מעמיקות שיש לבדוק על מנת להבין מדוע השקיעה תמיד מוחשת ??
במשפחה יש רקע לא מזהיר - - סוכרת,אבי עבר ניתוח לב פתוח
אימי מטופלת בקומדין בשל אירוע של קריש דם בכליה ונמצאה אצלה apla
אחי (בן 44 ) עבר אירוע מוחי קל לאחרונה
איני רוצה לחפש "צרות" אך חשוב לי לדעת האם עליי לעשות משהו דווקא בשל הרקע הבעייתי ....
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון19/06/2013שלום ליטל,
כל מצב של דלקת בגוף עשוי להעלות רמות ESR.
ניתן לבדוק בדם אפשרות לדלקת פרקים, בדיקה בשם RF.
ניתן לבדוק מחלות אוטואימוניות, בדיקה בשם ANA.
כדאי לבדוק רמת CRP- מדד דומה ל- ESR, הוא אינו ספציפי אך מומלץ לבדוק אותו כאשר שקיעת הדם מוחשת.
ניתן לבדוק דלקת בדרכי השתן ועוד.
פני לרופא ובקשי בדיקות מקיפות לאיתור מקור הדלקת בגוף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי ברזל גבוהים בדםנטע סמוחה19/06/2013
שלום
עשיתי בדיקות דם כלליות כולל בדיקת ברזל
והתוצאה היתה גבוהה מאד
ALK.PHOSPHAT. 25.00 U/L ( 30.00- 140.00)*(.........)
IRON 256.00 UG/DL ( 50.00- 170.00) (.........)*
מה זה אומר
כל שאר הפרמטרים היו בנורמה ורק שני אלה חריגים
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי ברזל גבוהים בדם - תגובה
יעל אבנון19/06/2013שלום נטע,
רמת ברזל גבוהה עשויה לנבוע ממגוון סיבות כמו בעיות עיכול, נטילת תוסף, מחלת כבד או כליות, שימוש בגלולות למניעת הריון ועוד.
ערך נמוך של Alk Phos עשוי לנבוע מבעיות במעיים, מחסור בחלבונים, תת פעילות בלוטת התריס, חסרים במינרלים שונים ועוד.
בלתי אפשרי לאבחן את המצב הבריאותי ואת הסיבות לרמות האלו בדם, מבלי לראות תמונת דם מלאה ולערוך תשאול בריאותי מקיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- OSM-cal-Bחנה18/06/2013
שלום. ברצוני לשאול האם ערך OSM-cal-B
272 הינו תקין, כאשר ערכי הנורמה הינם 275-345 וגילי 24. כמו כן, מה מורה הערך הנמוך?
תודה מראש, חנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר OSM-cal-B - תגובה
יעל אבנון19/06/2013שלום חנה,
מדובר בבדיקת אוסמולליות של הדם- הערכת ריכוז החלקיקים המוצקים שבנוזל הדם.
הבדיקה נותנת הערכה לגבי מצב הנוזלים בגוף.
ערך נמוך עשוי להעיד על שתיה מרובה, רמת מלח נמוכה ועוד מצבים שונים אך אצלך הערך תקין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לרמות ניקלגיא12/06/2013
שלום רב
האם יש בדיקת דם או אחרת המודדת את רמות הניקל בדם? האם ניתן לבצע בדיקת אלרגייה לניקל?
תודה רבה
גיא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם לרמות ניקל - תגובה
יעל אבנון12/06/2013שלום גיא,
אין טעם לבצע בדיקת ניקל בדם מפני שהבעיה היא הצטברות של הניקל ברקמות.
ישנן בדיקות שתן ייחודיות שבודקות הצטברות של מתכות בגוף אך מדובר בבדיקות במעבדות פרטיות. אלרגיה לניקל ניתן לאבחן במעבדות לאלרגיה, תוכל להתייעץ עם הרופא אשר יפנה אותך לבדיקת אלרגיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי..שירן10/06/2013
שלום עשיתי היום בדיקות דם ויצא
C-Reactive Prot.5.5 מה זה אומר? תודה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי.. - תגובה
יעל אבנון11/06/2013שלום שירן,
CRP הוא חלבון אשר עולה בדם במצבי דלקת שונים.
לא ניתן לדעת מהו מקור הדלקת עפ"י הבדיקה.
המשיכי בירור אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםיוסי07/06/2013
שלום
אני מבוטח בקופ"ח מאוחדת. ומבצע מעת לעת בדיקות דם.
בבדיקה האחרונה שמתי לב לכך שמשהו השתנה בהרכב הבדיקות, אשמח לקבל הסבר בעניין, ומה נדרש בכדי שלא לפספס בעיה כלשהי כשחלק מהבדיקות לא מבוצעות כבעבר.
אלו השינויים :
פרופיל כבד (liver profile)
נמדדו 4 פרמטרים :
ALK.PHOSPHAT.
ALT(GPT)
AST(GOT)
BILIRUB.TOTAL
כיום קוראים לזה בשם אחר (liver screening)
ובודקים רק 2 פרמטרים :
ALK.PHOSPHAT.
ALT(GPT)
כמו בן בתפקודי כליה (ranal profile)
בעבר בדקו 8 פרמטרים :
BUN
CALCIUM SERUM
CREATININE SER
SODIUM SERUM
POTASSIUM SERUM
PHOSPHORUS
URIC ACID
GFR(ESTIMATED)
וכיום בודקים תחת בדיקת תפקודי כליה רק 4 בדיקות :
CREATININE SER
SODIUM SERUM
POTASSIUM SERUM
GFR(ESTIMAT
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון09/06/2013שלום יוסי,
צמצומים אלו נעשים בדרך כלל עקב עלויות גבוהות של בדיקות.
אתה יכול לבקש ספציפית את כל הבדיקות שנעשו בעבר, הן לא הוצאו מסל הבדיקות.
בבדיקת כבד, כדאי לבקש גם את האנזים GGT.
על מנת שלא לפספס מידע בריאותי חשוב, יש לבצע בדיקות דם מקיפות כל שנה לערך.
חשוב עוד יותר לדעת לפענח את הבדיקות.
בקופות החולים כיום הרופאים מפענחים את הבדיקות עפ"י סטטיסטיקות- הסוגריים בצד ימין של הבדיקה, ולא עפ"י מדעים מדויקים והתאמה אישית לנבדק.
לכל מדד בדם יש ערך אופטימאלי ורק מומחה בפענוח בדיקות דם ינתח את תוצאות הבדיקות בצורה מדויקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ספירת דםדליה הילה05/06/2013
בבדיקת דם שעשיתי היום 5.6.13
תוצאות שקיעת הדם תקינות לחלוטין.
וכן כל בדיקות ספירת הדם תקינות לחלוטין ובגבולות הנורמה -
פרט לכמות ה - E0sinophils
שהוא 6.1 מתוך 1-6 בגבולות הנורמה עפ"י הרשום בתדפיס הרפואי.
עפ"י בדיקה שעשיתי באינטרנט הגבולות הם בין 1-7 ולא 1-6 / האם יש טעות
בתדפיס הרפואי ?
אני אישה בת 56 ובריאה ברוך השם.
אין לי כל סימנים בגוף המראים על דלקת - לא חום ולא כאבים.
שאלה -
מהם גבולות הנורמה הנכונים ?
האם עלי להיות מודאגת מתוצאה של 6.1 ..?
האם יש חשש לדלקת בגוף שאני לא יודעת עליה ?
האם עלי לעשות בדיקת דם חוזרת ?
אודה לתשובתכם המומחים לבדיקות דם.
בברכה ותודה, דליה הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ספירת דם - תגובה
יעל אבנון06/06/2013שלום לך,
האזונופילים הם תאי דם לבנים הנלחמים באלרגנים או טפילים שונים (הם עשויים לעלות בעקבות קנדידה מפושטת למשל).
הערכים הסטטיסטיים המופיעים בסוגריים בצד ימין של הבדיקה משתנים מקופת חולים אחת לאחרת והם אינם מייצגים בריאות מיטבית.
ערך אופטימאלי של אזונופילים הוא בסביבות 2, מעל זה מדובר באלרגיה או טפיל כלשהו אשר הגוף נלחם בו.
אין מקום לדאגה, זוהי הדרך של הגוף שלך להגן עלייך ובמידה ואין לך סימפטומים כלשהם, אין צורך בטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ESBLאורית05/06/2013
שלום רב,
אני מעט בלחץ
אני בת 35
עשיתי לאחרונה בדיקות שתן, ובתרבית התגלה ESBL POSITIVE
אני בסה"כ אדם בריא, לא אושפזתי בביה"ח מעולם, לקחתי לפני כשבוע אנטיביוטיקה ZENIT עקב חיידק ECOLI שהתגלה ויומיים אחרי שסיימתי לקחת את האנטיביוטיקה עשיתי בדיקת שתן נוספת ואז התגלה ה ESBL
חשוב לציין שאני לא נוטלת אנטיביוטיקה בכלל מלבד הפעם הזו שלקחתי.
מה זה אומר?
האם זה מסוכן?
אני משש מוטרדת ואשמח לתשובה מהירה
רופאת המשפחה אמרה לי שאין לי כ"כ מה לדאוג...אבל אני כן
אשמח לתגובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ESBL - תגובה
יעל אבנון06/06/2013שלום אורית,
מדובר בסוג של חיידק E-COLI המייצר אנזים מסוים אשר חיידק ה- E-COLI הרגיל אינו מייצר. הטיפול ב- ESBL קצת יותר מורכב מהטיפול בחיידק הרגיל.
המשיכי טיפול אצל הרופאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PTHאסתי02/06/2013
,תודה רבה אני מעריכה מאוד את הידע האדיר שלך והנכונות היפה והטובה לעזור.את יכולה להציעה לי עוד בדיקות שעלי לעשות?
יישר כח
תודה אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PTH - תגובה
יעל אבנון04/06/2013תמיד כדאי לעשות בדיקת דם כללית ומקיפה- כימיה בדם, ספירת דם, בלוטת תריס, רמות ויטמינים ומינרלים- ברזל, חומצה פולית, ויטמין B12 ומה שהלמצתי לך בנוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PTHאסתי02/06/2013
תודה יעל על המסירות לספק תשובות מהירות לכולם.זה מאוד עוזר.יש לך כיוון מסוים לגבי הPTH שלי ?אני ליפני 25 שנה עברתי ניתוח של בלוטת הפארטרויד עד ליפני שנה הכל היה בסדר. פיתאום הבלותה קצת מסחקת איתי אבל הסידן שלי בסדר.
תודה יישר כח.אסתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PTH - תגובה
יעל אבנון02/06/2013בשמחה אסתי, כדאי לבדוק כרגע את רמת ויטמין D בדם, לעשות בדיקת צפיפות עצם ולבדוק תפקודי כליות. תוכלי לבקש את הבדיקות הנ"ל מרופא המשפחה.
PTH יכול לעלות כאשר יש חוסר בויטמין D, מחסור במינרלים בעצמות, ליקוי בתפקודי כליות ועוד. לכן מומלץ לערוך את הבדיקות האלו.
בברכת בריאות שלמה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)