מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מה זה hemolysis חיובי?שחר26/01/2013
בבדיקות דם נרשם לי hemolysis חיובי.
מה המשמעות של זה?
יש בעיה כלשהי?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה hemolysis חיובי? - תגובה
יעל אבנון27/01/2013שלום אייל,
זה אומר שהיתה בעיה טכנית של המעבדה באיסוף הבדיקה.
צריך לחזור על הבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותמאיר25/01/2013
שלום
מה ההבדל בין 2 הבדיקות הללו ?
LUPUS ANTICOAG
ANTIPHOSPHOLIP
הייתי אצל 2 רופאים ראומטלוגים, אחד רשם לי את הבדיקה הראשונה, והאחר את השניה.
אני מבין ששניהם קשורים ללופוס, אך מה יש באחד שאין בשני ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
יעל אבנון25/01/2013Antiphospholipid syndrom זו מחלה אוטואימונית שגורמת לקרישיות יתר.
התופעה הזו יכולה להיות קשורה ללופוס אך לא בהכרח.
Lupus anticoagulant היא בדיקה לנוגדן שנקשר לפוספוליפידים, ערך חיובי עשוי להצביע על Antiphospholipid syndrom.
שני הרופאים רצו לבדוק את אותה המחלה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת ANA חיוביתd24/01/2013
שלום
בן37, במעקב בשנים האחרונות אצל רופאה גסטרו עקב אנזימי כבד מוגברים. נמצא כבד שומני.
בתחילת המעקב בוצע בירור למחלות אוטאומיניות ווירוסים.
הממצא היחיד שיצא לא תקין זה ANA חיובי. כאשר בודקים בו 16 פרמטרים שחלקם חיוביים :
ANA POSITIVE
ANTI DS DNA 5.00 IU/ML ( 0.00- 5.00) (........*)
Borderline
ANTIRIBOSOMALP. <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI RNP-A 2.00 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Positive
ANTI SM <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SM/RNP <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SCL-70 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI RNP 68 1.10 AI ( 0.00- 0.90) (.........)*
Borderline
ANTI RO (SS-A) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI LA (SS-B) <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 52 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI SS-A 60 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CHROMATIN <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI JO-1 <0.2 ( 0.00- 0.90)
ANTI CENTROM .B <0.2 ( 0.00- 0.90)
הופניתי לראומטולוג, ששלח שוב לבדיקות, והממצאים היו דומים, כאשר הפרמטרים הבאים היו חיוביים : (כפי שניתן לראות לעיל)
ANTI RNP
ANTI RNP-A
ANTI RNP 68
כמו כן יש לציין שבעבר נבדק אצלי נוגדן קרדיולפין מספר פעמים והיה חיובי, לאחרונה נמדד שוב ולא היה חיובי.
אני סובל מכאבים בשורש כף היד (ייתכן עקב שימוש רק במחשב?) היתה תקופה שסבלתי מכאב בתחתית הסטרנום וקיבלתי זריקה למקום.
מה המשמעות של ANA חיובי בפרמטרים המצוינים לעיל ? האם זה בפני עצמו מצביע על בעיה כלשהי ?
מה גורם לזה? האם יש לזה קשר כלשהו לכבד השומני ואנזימי הכבד ?
יש סיבה לכך שהראומטולוג הורה לי להמשיך מעקב אצלו כולל בדיקות דם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת ANA חיובית - תגובה
יעל אבנון24/01/2013שלום יוני,
ANA פירושו- Antinuclear antibody, וזוהי בדיקה לנוגדנים נגד גרעין התא.
RNP הוא חלבון המכיל RNA - מולקולה הדומה ל- DNA.
כאשר בדיקות אלו יוצאות חיוביות ישנו חשד למחלה אוטואימונית כמו זאבת, דלקת פרקים ועוד. לעיתים רמת בדיקות אלו גבוהה ללא קשר למחלה אוטואימונית.
לכן נדרש מעקב ותשומת לב לכל סימפטום שמופיע.
אני לא רואה קשר לכבד השומני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על ההסבר, ושאלה נוספת בקשר לזה
מאיר25/01/2013יכול להיות מצב ש ANA בפרמטרים מסויימים שלו ייצא חיובי בבדיקות חוזרות ועדיין זה לא מצביע על בעיה כלשהי שקיימת בגוף ?
למה כוונתך במעקב ולשים לב לכל סימפטום ? איזה למשל ?
והאם יש בדיקות שיכולות לכוון ספציפית יותר ולהסביר את משמעות ה PNP החיובי אצלי ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון25/01/2013יכול להיות מצב ש- ANA חיובי אך אין מחלה אוטואימונית או בעיה אחרת בגוף.
חשוב לשים לב לכל סימפטום שעשוי להופיע כגון כאבי פרקים, פריחות עוריות ועוד.
צריך להתייעץ עם ראומטולוג לגבי בדיקות נוספות שניתן לעשות אך במידה ואין סימפטומים אני לא רואה בכך צורך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור כמה תוצאות לא ברורות:רועי23/01/2013
שלום ד"ר יקרה.
אלו הערכים שקיבלתי הערב בבדיקות מהבוקר:
Red Blood Cell 22 /HPF BD1
הדפסה
הדפסה
White Blood Cell <1 /HPF BD1
הדפסה
הדפסה
Squamous Epith. FEW /LPF BD1
הדפסה
הדפסה
Mucus FEW /LPF
אין פירוט מעבר לכך.
האם יש כאן משהו לא תקין?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בירור כמה תוצאות לא ברורות: - תגובה
יעל אבנון24/01/2013שלום רועי,
בהחלט תוצאות לא ברורות.
נסה לברר עם הרופא.
מצטערת שלא יכולתי לעזור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CARDIAC PROFבני23/01/2013
כחלק מבדיקות דם, מצאתי בהפניה את הבדיקה הזו.
אין לי מושג מה היא, האם היא מוכרת לך ?
לפי תוצאות בדיקות הדם לא ראיתי משהו שנראה קשור לזה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CARDIAC PROF - תגובה
יעל אבנון24/01/2013שלום ארז,
מדובר בפרופיל שומנים- כולסטרול כללי, HDL, LDL וטריגליצרידים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לרמת טסטוסטרוןyuval22/01/2013
מה פשר הבדיקות הללו לבירור רמות טסטוסטרון ?
מה ההבדל ביניהם ? מה מהם חשוב בעיקר ?
testosterone
free testosterone
free androgen index
testosterone bioavailable* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לרמת טסטוסטרון - תגובה
יעל אבנון22/01/2013שלום יובל,
בדיקת Testosterone היא בדיקה כללית לרמת ההורמון בדם וזה כולל את החלקים של ההורמון אשר קשורים לחלבונים- אלה החלקים הלא פעילים של ההורמון.
בדיקת Free Testosterone היא בדיקה יותר מסובכת ויקרה אשר בודקת רק את ההורמון החופשי בדם (זה אשר לא קשור לחלבונים), ההורמון הפעיל בגוף.
בדיקת Free androgen index היא למעשה חישוב- טסטוסטרון חלקי רמת החלבון SHBG, כפול 100- זו בדיקה שאמורה לתת רעיון על רמת הטסטוסטרון החופשי אך החישוב הזה פחות מדויק מבדיקת טסטוסטרון חופשי בדם.
בדיקת Testosterone Bioavailable בודקת את רמת ההורמון החופשי ואת ההורמון הקשור לחלבון האלבומין, ולא זה הקשור ל- SHBG.
הבדיקה האמינה ביותר לפעילות ההורמון הפעיל היא Free Testosterone.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהואוו, תודה על התשובה המפורטת, ושאלה
מאיר22/01/2013אם הבנתי נכון
הבדיקה הכי אובייקטיבית היא ה - free testosterone
וכאשר היא מבוצעת אין כל צורך ומשמעות ל - free androgen index ?
בדיקת Testosterone Bioavailable - מהמעט שקראתי עליה, היא בדיקה חדשה יותר מה - free testosterone ?
יש לה ייתרונות כלשהן על בדיקת טסטוסטרון חופשי ?
נ.ב. סתם מסקרנות, free testosterone , כתבת שהיא מסובכת ויקרה, ידוע לך מה עלותה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון23/01/2013צריך למצוא מעבדה שמבצעת את בדיקת ה- Free Testosterone, אני לא יודעת מהי העלות של הבדיקה. במידה ועושים בדיקת טסטוסטרון חופשי אז אין צורך באינדקס. בדיקת Bioavailable מכילה גם הטסטוסטרון הקשור לאלבומין, לא מדובר ביתרון אלא בבדיקה שונה מעט.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כורכום+ אומגה 3ש21/01/2013
בהמשך לשאלתי הקודמת רציתי לציין כי טעיתי בטווח הבדיקה של PT SEC להלן הבדיקות המדוייקות עשיתי בדיקת קרישיות ולהלן התוצאות:
pt inr-0.91 טווח הנורמה0.78-1.20
pt sec-13.9 טווח הנורמה 12.0-18.0
pt%-100 טווח הנורמה 70-100
aptt sec-30.1 טווח הנורמה 25.0-40
האם זה משנה את תשובתך? אגב הנטרופתית שפניתי אליה פגשה אותי רק פעם אחת ללא בדיקות הדם ולכן היא לא מכירה אותי כל כך טוב אם בכל זאת אצטרך לוותר
על אחד התוספים על מה לדעתך כדאי לוותר על אומגה או כורכום
תודה על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכום+ אומגה 3 - תגובה
יעל אבנון22/01/2013התשובה נשארת אותה תשובה, אם את רוצה לוותר על תוסף, וותרי על הכורכום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כורכום +אומגה 3ש21/01/2013
אני לאחר ממצא בשד ודלקות ברגלים בעברי גם דלקת קרום הלב אני לוקחת כורכום C3 + כדור אומגה 3 במינון EPA 180 MG + DHA 120 MG נתרופטית המליצה לי להפסיק עם הכורכום ולהעלות את המינון של אומגה ל 3 כדורים מכיוון שלטענתה הדבר גורם לדילול יתר של הדם בינתיים הגדלתי את מינון האומגה ל-2 אך לא הפסקתי עם הכורכום להלן תוצאות הדם שביצעתי תוך לקיחת כורכום + כדור אומגה אחד
עשיתי בדיקת קרישיות ולהלן התוצאות:
pt inr-0.91 טווח הנורמה0.78-1.20
pt sec-13.9 טווח הנורמה 12.0-13.9
pt%-100 טווח הנורמה 70-100
aptt sec-30.1 טווח הנורמה 25.0-40
ההתלבטות שלי אם להפסיק את הכרכום היא בגלל הממצא בשד ,האם לדעתך עלי להפסיק כרכום ולעבור ל-3 אומגה 3 או להמשיך 1 אומגה (או יותר) +כרכום
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כורכום +אומגה 3 - תגובה
יעל אבנון21/01/2013שלום,
המלצה על נטילה של תוספי תזונה צריכה בהחלט להעשות ע"י איש מקצוע וטוב שאת מתייעצת עם נטורופתית.
בבדיקת קרישיות הדם ניראה שיש נטיה קלה לדם דליל.
על סמך ממצאים אלו בלבד אני הייתי ממליצה להישאר עם כדור אחד של אומגה 3.
אני לא רואה מניעה לשימוש בכדור אחד של כורכום אך אני מניחה שהנטורופתית שלך מכירה את המקרה טוב ממני.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה הן הבדיקות הללו ?מאיר20/01/2013
RENAL PROFILE
BONE PROFILE
ELECTROLYTES
(מדובר בבדיקות של קופ"ח מאוחדת)
נדמה לי שחלק מהפרמטרים שנבדקים באחד מהם נמצאים גם באחרים.
אודה אם תוכל לפרט מה כוללת כל אחת מהבדיקות הנ"ל
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה הן הבדיקות הללו ? - תגובה
יעל אבנון21/01/2013שלום רון,
בבדיקת Renal Profile בודקים את פעילות הכליות- קראטנין, אוריאה, טוטאל פרוטאין, אלבומין, סידן, נתרן, אשלגן, כלור, גלוקוז.
בבדיקת Bone Profile בודקים אם יש מחלות עצם- פוספטאזה בסיסית, סידן, זרחן, אלבומין ופרוטאין.
בדיקת אלקטרוליטים- אשלגן, כלור, נתרן, סידן וזרחן.
בהחלט יש בדיקות שחוזרות על עצמן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם וערך הלימפוציטיםאנונימי19/01/2013
היי, יש לי שאלה ,
אם בתוצאות של בדיקת דם, ערך ה- לימפוציטים
LYMPH - LYM - Lymphocytes
בדם שלי הוא 43.5%
רציתי לשם זהירות לערוך בדיקות HIV ואני מעט מפחדת
האם ניתן להישען על התוצאה של הלימפוציטים
כפי שקראתי , הערך של הוא בנורמה. ערך נמוך מאוד מעיד על הימצאות הנגיף בדם.
אני בת 21
האם אפשר לסמוך על זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם וערך הלימפוציטים - תגובה
יעל אבנון20/01/2013שלום,
הלימפוציטים יכולים לעלות ולרדת בעקבות זיהומים ויראליים שונים.
אי אפשר להסיק מערך הלימפוציטים בדם לגבי המצאות נגיף ה- HIV וצריך לעשות בדיקת דם ספציפית לזיהוי הנגיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאני17/01/2013
רופאת נשים שלחה אותי לבדיקת דם, יצא SHBG 225.0 nmol/L
מה המשמעות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון20/01/2013שלום,
SHBG הוא חלבון הקושר אליו הורמוני מין- טסטוסטרון ואסטרדיול.
זוהי בדיקה שנערכת בזמן שרוצים לבדוק את המערכת ההורמונאלית- את רמות ההורמונים החופשיים בדם (הפעילים) וההורמונים הקשורים לחלבון.
צריך להצליב מידע עם בדיקות נוספות כדי לאבחן מה אומר הערך שציינת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהעינבר17/01/2013
שלום..
ביתי בת השנתיים וחצי נכנסה השבוע כמה פעמים למצב של אפטיות..
לאחר שעתיים של אפטיות כשטיפה שתתה ואכלה היא פתאום חזרה לעצמה.. מאז היו כמה פעמים התקפים כאלה..
מאז הילדה נורא חיוורת ומתעייפת מהר..
שלחו אותנו לבדיקות דם מקיפות בצום..
בבדיקות הדם יצא תוצאה של אינסולין נמוך 2 כשהנורמה זה בין 6 ל 27
לעומת זאת הגלוקוז יצא 73 כאילו בטווח הנורמא..
מה זה אומר אינסולין נמוך? האם מדובר בסוכרת נעורים?
אני ממש מודאגת אשמח לתשובה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
יעל אבנון20/01/2013שלום עינבר,
אינסולין נמוך עשוי להעיד על סוכרת, אך בגלל שרמת הסוכר אצל בתך תקינה, זה פחות סביר. יכול להיות כי מדובר בתת משקל או תזונה לקויה, בכל מקרה צריך להמשיך בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פיענות משמעותנטלי17/01/2013
שלום רב,
ברצוני לדעת מה המשמועות של המומחים הבאים
RBC 3.94
HCT 35.4
ויטמים די יצא לי 82 מתוך 250 זה לא נמוך מאוד???
פרוטאין יו סטריפ יצא לי 100 והטווח עליון הוא 30 מה זה אוצר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיענות משמעות - תגובה
יעל אבנון20/01/2013שלום נטלי,
רמת הכדוריות האדומות אצלך נמוכה וזה מסמל על אנמיה- מחסור בחמצן.
לאנמיה יש סיבות שונות כגון- מחסור בברזל, מחסור בויטמין B12 או חומצה פולית, מחסור בחלבונים, בעיות ספיגה, תזונה לקויה ועוד.
ויטמין D אצלך תקין לחלוטין.
בבדיקת שתן נמצאו אצלך חלבונים בשתן, מה שיכול להיגרם מסינון לקוי של הכליה, מעודף סוכר בדם, ממאמץ גופני או מתח נפשי וכן עוד סיבות שונות.
המשיכי בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות וטיפולנועה15/01/2013
שלום ,
להלן תוצאות הבדיקות שלי , והאם הטיפול שקיבלתי מרוקח בבית מרקחת מתאים .
הטיפול הוא פעמיים יום לקטוגלובין 100 מ"ג האם זה נכון?
ובנוסף ברזל לייט 2 טבליות ביום .
WBC 5.36 K/uL 5.36
RBC 4.35 M/uL 4.35
Iron 39.8 ug/dL 39.8
HGB 10.6 g/dL 10.6
HCT 33.8 % 33.8
MCV 77.7 fL 77.7
MCH 24.4 pg 24.4
MCHC 31.4 g/dL 31.4
PLT 359 K/uL 359
RDW-SD 44.0 fL 44
RDW-CV 15.5 % 15.5
PDW 13.8 fL 13.8
MPV 11.2 fL 11.2
P-LCR 35.6 %
Creatinine 0.5 mg/dL 0.5
Globulin 2.68 g/dL BD1
Cholesterol,Total 176.5 mg/dL ב-25/11/12 הוחלפה מערכת הבדיקה
Desirable: <200 mg/dL
Borderline High: 200-239 mg/dL
High: >=240 mg/dL
BD1
Triglycerides 89.8 mg/dL ב-25/11/12 הוחלפה מערכת הבדיקה
Normal: <150 mg/dL
Borderline High: 150-199 mg/dL
High: 200-499 mg/dL
Very High: >=500 mg/dL
BD1
HDL Cholesterol 45 mg/dL ב-25/11/12 הוחלפה מערכת הבדיקה
Low HDL-cholesterol: <=40 mg/dL
High HDL-cholesterol: >+60 mg/dL
BD1
LDL Cholesterol 113 mg/dL Optimal: <100 mg/dL
Borderline high: 130-159 mg/dL
Near optimal: 100-129 mg/dL
High: >160 mg/dL
Expected values
BD1
Non-HDL Cholesterol 131 mg/dL An appropriate reference range
for Non-HDLC can be derived by
adding 30mg/dL to the reference
values of LDL-C
BD1
Iron 39.8 ug/dL 39.8
60 180 ב-25/11/12 הוחלפה מערכת הבדיקה
BD1
Glucose Normal mg/dL BD1
Ketones NEG mg/dL BD1
Protein NEG mg/dL BD1
Blood NEG mg/dL BD1
Leukocytes Negative Leu/uL BD1
Nitrite NEG BD1
pH 6.0 BD1
Urobilinogen Normal mg/dL BD1
Bilirubin NEG mg/dL* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות וטיפול - תגובה
יעל אבנון15/01/2013שלום נועה,
את בהחלט זקוקה לתוספת ברזל.
אני לא מכירה את סוג הברזל בתוספים שציינת.
נסי להשתמש בהם ובמידה ותחווי תופעות לוואי במערכת העיכול, נסי להחליף לברזל עדין מסוגים שונים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה על תגובתך+ שאלה לגבי תלסמיהטלי15/01/2013
אני ממוצא פולני משני הצדדים, האם יש סיכוי שזה תלסמיה? האם יש סיכוי שמשהו אחר?
אני בת 33 ורק עכשיו מתגלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה על תגובתך+ שאלה לגבי תלסמיה - תגובה
יעל אבנון15/01/2013ישנם סוגים שונים של תלסמיות, יכול להיות שמדובר בתלסמיה מיינור אשר מתבטאת ב- MCV נמוך ולא דורשת טיפול מיוחד. תלסמיה מיינור יכולה להופיע בכל האוכלוסיה ובהחלט ניתן לעלות על כך גם בגיל מבוגר יחסית.
אך בכל מקרה אני ממליצה לבדוק רמות ברזל ופריטין ולשלול אנמיה פשוטה עקב חוסר ברזל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)