מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תרומת דם לאחר צריכת סמים קליםאוהד03/04/2013
שלום!
רציתי לשאול אם מותר לתרום דם במצב כזה או לא? ובמידה ולא, מה עושים עם התרומה? (דיווח??)
תודה מראש,
אוהד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תרומת דם לאחר צריכת סמים קלים - תגובה
יעל אבנון03/04/2013שלום אוהד,
בהחלט מומלץ לדווח על סוג הסם והכמות שנצרכה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים גבוהים וליחהאיריס02/04/2013
הי
אכן שמעתי לך ופניתי לרופא וזו אמרה שרוצה לחזור על הבדיקה בעוד חודשיים.
מדוע רק בעוד חודשיים?
לשאלתי האם יתכן ויש לי משהו קיצוני...לא שללה אך אמרה שיתכן ומדובר במשהו ויראלי.
אני מאוד מקווה אך עדיין חוששת ולא אוכל לחכות עם כך חודשיים!
בקשר לליחה, ידוע לי כי תזונה משפיעה אך לא שיניתי את תזונתי מזה שנים, האם יתכן ועלי לשנותה עכשיו?
גם בשנים בהן עישנתי (לפני 5 שנים) לא סבלתי מליחה שכזו.
האם יתכן דלקת בסינוסים למרות שרופא א.א.ג בדק ולא אבחן דלקת? מדוע כואבים הסינוסים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים גבוהים וליחה - תגובה
יעל אבנון02/04/2013שלום איריס,
על מנת לאבחן את מצבך לעומק עלי לראות תמונת דם מלאה ולערוך לך תשאול בריאותי ותזונתי מקיף. במידה והרופא לא אבחן סינוסיטיס אז כנראה שמדובר רק בגודש באיזור הסינוסים. לדעתי את צריכה לקבל טיפול טבעי המחזק את מערכת החיסון ובמקביל לקבל הנחיות תזונה מתאימות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם-כולסטרולמאיה30/03/2013
לפני כשבוע עשיתי בדיקת דם והתוצאות הן: טרנספרין=384,
HDL= 54
,LDL=179
מה זה אומר? והאם כולסטרול שלי גבוה מידי(אני בת 36 ושוקלת 55 ק"ג), הרופא רוצה שאתחיל לקחת כדור להורדת כולסטרול ששמעתי שפוגע בכבד (פרבליב 20 מ"ג)
אודה לתשובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם-כולסטרול - תגובה
יעל אבנון31/03/2013שלום מאיה,
אני צריכה לראות פרופיל שומנים מלא על מנת לאבחן כראוי.
יש דרכים טבעיות להוריד את הכולסטרול בדם- למשל התאמת תוספי תזונה וצמחי מרפא (ע"י איש מקצוע מיומן בלבד).
לא כדאי להתחיל שימוש בתרופות לפני שמנסים אלטרנטיבות אחרות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לימפוציטים גבוהיםאיריס29/03/2013
הי
עשיתי בדיקות דם לשם אבחנה מדוע יש לי ליחה מוגברת ללא אלרגיה וללא בעיה בסינוסים.
הלימפוציטים יצאו 46.8 ואני בחרדה מאחר וקראתי באינטרנט שיתכן ומדובר בלימפומה או בסרטן כלשהו.
הWBC יצא 4
האם יתכן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לימפוציטים גבוהים - תגובה
יעל אבנון31/03/2013שלום איריס,
לימפוציטים גבוהים בדרך כלל מרמזים על זיהום ויראלי- נגיפי.
ליחה מוגברת בדרך כלל נגרמת עקב תזונה לא נכונה (בעיקר מוצרי חלב, סוכרים, פחמימות, צבעי מאכל וכדומה).
אין צורך להיות בחרדה ולדמיין מצבים קיצוניים, פשוט פני לרופא להמשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דם.אפי27/03/2013
אני בן 53 קבלתי תשובה של בדיקת דם APTT-sec 16.6 שזה נמוך ובדיקה של PT-sec 9 ,מזה אומר אשמח להתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם. - תגובה
יעל אבנון31/03/2013שלום אפי,
ממצאים אלו מסמלים על קרישת דם מהירה מידי, קרישיות יתר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת דם
אפי01/04/2013מה עושים יש טיפול לזה זה מסוכן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפענוח בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון02/04/2013הטיפול הוא בדרך כלל מתן תרופה לדילול הדם, אך זאת להחלטתו של הרופא/ה שלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתיית מים ובדיקת שתןאחת24/03/2013
האם שתיית מים רבים בבוקר יכולה לדלל את השתן ולתת בדיקה תקינה כוזבת ?אני שותה כל בוקר כ 2 עד 3 כוסות מים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיית מים ובדיקת שתן - תגובה
יעל אבנון31/03/2013שלום לילך,
שתיית מים לא אמורה לשבש בדיקת שתן.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניוטרופיליםל23/03/2013
שלום,
בבדיקת דם אחרונה נמצא: אחוז ניוטרופילים 50.9%
ניטרופילים 1.95 k/ul
בסופילים 0.01
בעברי- סרטן שד (לפני 6 ו 3 שנים). האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניוטרופילים - תגובה
יעל אבנון24/03/2013שלום,
אני צריכה לראות ספירת דם מלאה אך עפ"י הממצאים שכתבת, אני לא רואה סיבה לדאגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים- אפנדציטעמי23/03/2013
שלום .ביתי -15 מאושפזת כבר שבןע וחצי עקב דלקת בחלל הבטן כתוצאה מנקב בתוספתן מודלק.
בספירת דם רמת לויקוציטים עלתה ל23000
לא יודע מה החלוקה של כל סוג בתןך הספירה
מה נחשב לרמת לויקוציטים מסוכנת.?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים- אפנדציט - תגובה
יעל אבנון24/03/2013שלום עמי,
מדובר ברמה גבוהה מאוד בעקבות הדלקת, אני מניחה שהרופאים מודעים לכך ומטפלים בהתאם. כמובן שרמה כזאת נחשבת מסוכנת אך עם הטיפול המתאים בדלקת, הרמה תרד והסיכון יעבור.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים לאחר בדיקת דםעדן22/03/2013
אתמול בבוקר עשיתי בדיקת דם.
שתי שניות אחרי שהאחות הכניסה את המחט היד שלי התחילה ממש לרעוד וכל האזור של הוריד ממש התנפח לי.
עד עכשיו קצת קשה לי ליישר את היד לגמרי.
שמתי לב שנהיה לי סימן כזה סגול אבל לא ממש באזור איפה שהמחט נכנסה אלא קצת יותר רחוק וגם שמתי לב שאני לא רואה את הוריד כאילו שהוא נעלם.
האם אני צריכה להיות מודאגת?ומתי זה יתחיל לעבור לי?
תודה וחג שמח !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים לאחר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון24/03/2013שלום עדן,
זוהי תגובה אפשרית ללקיחת דם, כנראה שהזווית שבה נכנסה המחט לווריד לא היתה מדויקת. זה אמור לעבור תוך יומיים שלושה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם חריגה בשבוע 30+3אני21/03/2013
שלום,
אני נמצאת שבוע 30+3 הריון תאומים צוואר רחם מקוצר 25 מ"מ.
ולהלן התוצאות החריגות השאר בטווח הנורמה:
המוטולוגיה ספירת דם:
RBC-3.77
HEMOGLOBIN-11.5
RDW-15.1
LYMPHOCYTES-20.9
המוטולוגיה -משטח מיקרוסקופי:
MONOCYTES-2.7
MYELOCYTES-0.7
שאר הבדיקות ,בדיקת שתן ותרבית תקינה.
אשמח לתגובה מהירה חג שמח!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם חריגה - תגובה
יעל אבנון24/03/2013שלום,
מדובר באנמיה, ממצא שכיח בהריון.
בקשי בדיקה לרמת ברזל ופריטין ובמידה ויש לך מחסור בברזל, תוכלי לקחת תוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בבדיקהרני20/03/2013
שלום,
אני שואלת לחברה שחשוב לה לדעת מה זה בבדיקה שביצעה-
ALK. PHOFTHATAFE הערך 152 מה זה אומר?
וכן לגבי
שקיעת דם- יצא 152 וגבוה..למה הכוונה בפענוח? תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בבדיקה - תגובה
יעל אבנון20/03/2013שלום רני,
ערך גבוה של Alk Phos יכול להיות קשור למגוון מצבים, למשל- עודף זרחן בדם, דם חומצי, בעיה בכבד, נגיפים וזיהומים שונים, בעיות בעצמות, במצבי אנמיה, בדלקות מעי ועוד.
שקיעת דם מוחשת - ESR גבוה מעיד על דלקת או זיהום בגוף.
צריך להמשיך בירור רפואי ולמצוא את מקור הדלקת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהת ו ד ה !!!
רני20/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- B12דלית19/03/2013
בן 57 סובל מבעיות בשרירים פריפריים ורק עכשיו קראתי שבדיקות דם
של B12 לא תמיד מעידות על מחסור ברקמות/עמוד שדרה.
הבנתי שיש גם בדיקות פרטיות במעבדה או/ו בדיקות שקופ"ח כללית מתקשה לאשר?!
אפשר הדרכה בבקשה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הומוציסטאין
דלית19/03/2013איך מכנים בדיקה זו בכללית בבדיקות (שם קיצור לועזי) ובאיזו קבוצה? אני מחפש אותה בקבוצת הבדיקות האחרונות... האם הבדיקה היא די שגרתית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומוציסטאין - תגובה
יעל אבנון19/03/2013שלום אלי,
רמת ויטמינים בדם לא משקפת את הרמה ברקמות השונות אבל בהחלט מספקת כיוון אבחנתי. לגבי הומוציסטאין, זוהי בדיקה המשויכת לקרישיות בדם.
רמה גבוהה של הומוציסטאין מעלה את הסיכון לטרשת עורקים וקרישיות יתר.
ויטמינים B12, B6 וחומצה פולית מורידים את רמתה בדם.
הבדיקה בלועזית- Homocysteine, ניתן לבקש אותה מרופא המשפחה בלי בעיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורטיזולחנה18/03/2013
בת 54. קורטיזול בדם 636. סוכר תקין. כל הבדיקות תקינות. FE IRON מעט נמוך 57
סובלת אחת לחודש מהרגשה כללית רעה +בחילות +רעידות.. נשלל היבט החרדה.
מה יכולה להיות הסיבה לקורטיזול הגבוה? האם מומלצות עוד בדיקות?
לא נמדד קורטיזול בשתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורטיזול - תגובה
יעל אבנון18/03/2013שלום חנה,
כדי לאבחן האם באמת יש רמה גבוהה של קורטיזול, מומלץ לעשות איסוף שתן של 24 שעות. מדידה אקראית של קורטיזול בדם אינה אמינה.
ערכים גבוהים עשויים להעיד על בעיה בבלוטות האדרנל, בעיה בהיפופיזה, יתר פעילות בלוטת התריס, עודף משקל, שימוש בתרופות שונות, מצבי סטרס ועוד.
המשיכי בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפיענוח תוצאות בדיקת דםע.ד18/03/2013
עשיתי מליון בדיקות דם ולגבי אחת מהן אני לא מצליחה להבין
HDW נמוך- 2.14 מה זה בכלל? מה המשמעות של הערך הנמוך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בפיענוח תוצאות בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון18/03/2013אני לא מכירה בדיקה בשם HDW.
יש RDW ו- PDW.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקות דם .דפנה16/03/2013
בחודש פבואר עשיתי בדיקות דם והתשובות היו
CRP 0.50
WBC 10.1
ESR 50
יש לציין שיש לי זהום בבוהן הרגל הראתי לרופא שלי והוא לא התרגש ואותי זה מאד מדאיג נכון להיום .
תודה לך מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות של בדיקות דם . - תגובה
יעל אבנון17/03/2013שלום דפנה,
ערכים אלו עולים בזמני זיהום או דלקת שונים.
טפלי בזיהום בבוהן ולאחר מכן בדקי שוב את המדדים הנ"ל, כי בהחלט יכול להיות קשר.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)