מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מודאגתטלי15/01/2013
קיבלתי בדיקות דם עם 3 ערכים לא תקינים:
MCH=25.2
MCHC=31.8
MCV=79.2
רופאת המשפחה אמרה שערכים אלו מדאיגים ושאיני סובל מאנמיה וכי תתייעץ עם המטולוג. על מה ערכים אלו מעידים? מאוד בלחץ מאז תוצאות הבדיקה.
WBC= 6.7
RBC=5.95
HB=15
HCT=47.1
RDW=13.8
NEUT=58.1
LYM=29.1
MONO=8. על תשובתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת - תגובה
יעל אבנון15/01/2013שלום טלי,
הערכים החריגים עשויים להצביע על מחסור בברזל, אני ממליצה לעשות בדיקת ברזל חופשי בדם ובדיקת פריטין (Ferritin)- מאגרי הברזל.
כדוריות הדם האדומות אצלך קטנות- MCV נמוך.
לעיתים תמונת דם כזאת עשויה להצביע על סוג אנמיה נדיר יותר (תלסמיה) ולכן הרופאה המליצה על התייעצות עם המטולוג.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהשרון11/01/2013
שלום רב. בתי בת 19.לפני כשבועיים עברה מחלת חום ובעקבות בדיקות הדם האחרונות נוכחתי לגלות כי קיים נתון חוזר ונשנה בבדיקות שלה לאורך השנים והוא מספר לימפוצטים גבוה מהנורמה (בממוצע 45-48 כאשר קו הנורמה העליון הוא 38) וערך הנטרופילים נמוך (סביב 42-43 כאשר קו הנורמה התחתון הוא 49) .ערכים אלה אינם משתנים גם בעת מחלה.מדובר בבחורה בריאה בדר"כ ובתוצאות של חמש בדיקות דם שנעשו בשמונה שנים האחרונות. שתיים מהבדיקות לא נערכו במצב מחלה (לקראת הגיוס וכחלק מבירור הורמונלי).נתון נוסף שהבנתי שהוא רלוונטי,אנחנו ממוצא אשכנזי.האם מחייב בירור המטלוגי?לתשובתך אודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון13/01/2013שלום שרון,
לימפוציטים הם תאי דם לבנים הנלחמים בעיקר בנגיפים.
ישנם אנשים עם רמה גבוהה של לימפוציטים באופן קבוע.
כאשר רמת הלימפוציטים גבוהה, באופן אוטומטי רמה של קבוצת תאים לבנים אחרת יורדת, במקרה זה- הנויטרופילים.
כל עוד אין סימפטומים כתוצאה מכך ושאר בדיקות הדם תקינות, אין צורך בבירור נוסף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם - MONOCYTEStova10/01/2013
שלום רב,
בבדיקת דם שעשיתי היום התקבלה תוצאה של מונוצטיס% - 9.70 (רשום באדום) ובבדיקה נוספת של מונוציטיס תוצאה 0.57 K/UL .
אשמח לדעת מה זה אומר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - MONOCYTES - תגובה
יעל אבנון13/01/2013שלום טובה,
מונוציטים הם תאי דם לבנים הנלחמים במזהמים שונים.
ערך גבוה עשוי לרמז על זיהום חיידקי או ויראלי, טפילים במערכת העיכול, דלקות שונות ועוד. לעיתים מדובר בזיהום משני שחולף לבד כך שאם את לא מרגישה סימפטומים, אין צורך בטיפול.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בלוטת התריסחלי09/01/2013
ביצעתי בדיקות דם
בלוטת התריס 4.7
פרוגרסטרון -2.5 ביום ה 21 למחזור
מה משמעות של 2 בדיקות אלו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בלוטת התריס - תגובה
יעל אבנון09/01/2013שלום חלי,
ערך TSH של 4.7 מצביע על תת פעילות של בלוטת התריס.
לגבי בדיקת הפרוגסטרון- הטווחים משתנים עפ"י שיטת המדידה של כל מעבדה.
בכל מקרה, צריך להצליב את המידע עם בדיקות הורמונאליות נוספות.
אני מציעה שתפני לאנדוקרינולוג לאבחון מקיף של הפרופיל ההורמונאלי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטין גבוהאליקו09/01/2013
שלום
בבדיקת דם האחרונה התגלה ערך של הפריטין 414 לפני שנה היה 425
איירון 74 והטרנספרין 329 ומוגלובין 15
מה משמעות ערכים אלה
לציין שאני בן 60* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטין גבוה - תגובה
יעל אבנון09/01/2013שלום,
פריטין הוא חלבון המהווה את מאגרי הברזל בגוף, במקרה שלך הפריטין גבוה ללא קשר לרמות הברזל. הפריטין עולה בדם מסיבות נוספות כגון נזק לכבד או לטחול, זיהומים שונים, מחלות כליה, בעיות בבלוטת התריס ועוד.
צריך להמשיך בירור רפואי על מנת לעלות על הסיבה לפריטין הגבוה אצלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כבד שומנימאיר09/01/2013
שלום
אלו בדיקות נדרשות לצורך מעקב כבד שומני ? ובאיזו תדירות זה נדרש ?
אודה לך אם תוכלי לציין אלו פרמטרים אמורים לבדוק בבדיקות הדם?
וכן. במידה ומתפתח דלקת בכבד השומני, האם באולטרסאונד ניתן לראות שהתפתחה דלקת ?
והאם כשמתפתחת דלקת בכבד שומני, זה בא לידי ביטוי בבדיקות דם כלשהן (מעבר לאנזימי כבד מוגברים שקיימים בין כה וכה בכבד שומני) שיכולות להצביע על חשד להתפתחות דלקת על רקע כבד שומני ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבד שומני - תגובה
יעל אבנון09/01/2013שלום יאיר,
הבדיקות הנדרשות למעקב אחר כבד שומני הן בדיקת פרופיל שומנים בדם- כולסטרול וטריגליצרידים, רמות סוכר, כולל בדיקת HbA1C, אנזימי כבד ובדיקת לחץ דם.
תדירות- כל 4-6 חודשים.
ישנם מדדי דלקת שניתן לבדוק בבדיקת דם- ESR ו- CRP, במידה ומדדים אלו גבוהים עולה החשד לדלקת.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם הורמונים-בגיל 40 ופוריותבת שבע08/01/2013
אני בת 40 לאחר 2 הפלות בשבוע 7-8 . האחרונה לפני כחודשיים וחצי. ביצעתי אתמול בדיקות דם הורמונליות ביום השלישי למחזור. אלה התוצאות. E-2 - 94.0 5. Progesterone-1.59 lh-13.28 fsh-22 .57. ראשית אשמח לדעת מה אומרות תוצאות אלה. האם הפוריות תקינה והאם ניתן להסיק האם התחלתי את גיל המעבר מבחינת היריון. אנו מאד מעוניינים בהריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם הורמונים-בגיל 40 ופוריות - תגובה
יעל אבנון09/01/2013שלום בת שבע,
רמת ה- FSH מעט גבוהה, מה שמרמז על בעיית פוריות (רזרבה שחלתית נמוכה של ביציות), אך זה לא אומר שלא ניתן להחזיק הריון.
לגבי שאר הבדיקות- נראה תקין אך צריך להתייחס לטווחי הנורמה של הבדיקות כי בכל מעבדה יש שיטות מדידה שונות.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם ושתן:ערכי המוגלבין וגלוקוזRoi08/01/2013
שלום.
היום עשיתי בדיקות דם ושתן אליהן הופנתי בגלל אורח חיים טבעוני.
על פי תוצאות שאני רואה עכשיו שני הערכים שלא היו בנורמה הם של
המוגלבין:
MCHC - 32.4 g/dl
ושל גלוקוז:
GLUCOSE -63 mg/dl
ברזל ובי-12 לשמחתי נראה תיקנים:
IRON- 133 µg/dl
VITAMIN B12 - 211 pmol/L
רצית לדעת אם שני הערכים הלא תקינים מצריכים ביקור אצל הרופא.
לגבי הגלוקוז, הייתי בצום של 12 שעות לפני הבדיקה , ייתכן שזה משפיע על הערך הנמוך?
לגבי ההמוגלובין- הגרף מראה שבבדיקה שעשיתי לפני שנה גם היה ערך קצת מתחת לנורמה:
32.0 g/d
תודה רבה, ושבוע טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם ושתן:ערכי המוגלבין וגלוקוז - תגובה
יעל אבנון09/01/2013רמות הגלוקוז נמוכות מעט אך במידה ואתה מרגיש טוב, זה לא מצב מדאיג.
רמת MCHC מעט נמוכה אך צריך לבדוק את רמת ההמוגלובין עצמו- Hb.
רמת הברזל תקינה, אך רמת ה- B12 נמוכה, ערך אופטיאמלי צריך להיות מעל 400.
אני ממליצה לך לקחת תוסף של B12.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דםנטלי08/01/2013
היי, אני בת 33
בבדיקות דם שעשיתי לפני מס' ימים יצא לי CPR 0.9 כאשר גבולות הנורמה הן 0-0.5 האם יש לי סיבה לדאגה? זה נחשב לגבוה מאוד? אני קצת חוששת
אני צריכה לבקש לעשות בדיקות נוספות?
גם ה- RBC-Red Blood Cells יצא לי 5.4 כאשר גבולות הנורמה הן 4-5.2
זה אומר משהו?
או שאני סתם פרנואידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון09/01/2013שלום נטלי,
CRP הוא חלבון אשר עולה במצבי דלקת שונים, לא מדובר ברמה גבוהה מאוד.
RBC הן כדוריות דם אדומות, ערך גבוה עשוי לרמז על מחסור בנוזלים, עישון ועוד.
לא ניתן לפענח את מצב בריאותך עפ"י הנתונים הללו בלבד.
תוכלי להמשיך בירור מקיף יותר אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- FERRITINלדאוג?07/01/2013
בן 75. זה מספר שנים שספירת פריטין אצלי גבוהה למדי, בזמנים שונים על פני כ-5 שנים הספירה היא בסביבות 400. אני חייב לציין שספירת TRANSFERRIN וספירת Fe תמיד בגבולות הנורמה. הרופאים אומרים לי לא לדאוג. האם זה אכן כך? ומה פרוש הקריאה החריגה הזאת? כל שאר הבדיקות כולן בגבולות הנורמה,
אשמח לשמוע תגובת מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר FERRITIN - תגובה
יעל אבנון09/01/2013שלום,
הפריטין עולה בדם מסיבות שונות כגון נזק לכבד או לטחול, זיהומים שונים, מחלות כליה, בעיות בבלוטת התריס ועוד.
במידה וכל הבדיקות נמצאות תקינות אז אין מקום לדאגה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהשושנה07/01/2013
אני בת 77 בבדיקת דם קבלתי את התוצאות הבאות. על מה זה מעיד
KAP/LAMBD RATIO 1.96 RATIO כאשר הנורמה נעה בין 0.26 - 1.65
ALPHA1 PEP(%) 5.10% כאשר הנורמה נעה בין 2.90 - 4.90
תודה
שושנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקה - תגובה
יעל אבנון09/01/2013שלום שושנה,
אלו בדיקות שצריך לברר עם רופא המטולוג על מנת לפענח את הממצאים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות לקראתלאון04/01/2013
שלום רב, האם מועמד לקולונוסקופיה תקופתית רגילה (שאינו חולה במחלות גסטרו ידועות) צריך לעשות בדיקות מיוחדות לקראתה, או שמספיקות בדיקות הדם השגרתיות? בברכה, לאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות לקראת - תגובה
יעל אבנון06/01/2013שלום לאון,
שבוע לפני בדיקת קולונוסקופיה צריך להפסיק נטילה של תרופות מסוימות ותוספי תזונה- במידה ויש שימוש. ישנן גם הנחיות תזונה שצריך לעמוד בהן.
בדרך כלל אין בדיקות נוספות שצריך לבצע חוץ מבדיקת דם, אך בכל מקרה צריך להתייעץ עם הרופא לגבי ההכנה לבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- crp+esrיניב04/01/2013
שלום
לאחר כאבים עזים בחלקי גוף ( בעיקר כתפיים וירכיים) נתגלה בבדיקות דם ערכים אלו: crp -6.7- ecr 57 ההשערה דלקת בגידים. בן 57 בריא לחלוטין ולא נוטל תרופות. שאר הערכים בבדיקת דם תקינים.לאחר טיפול בקורטיזון במשך חודשיים בכמות בין 5-15 MG פחתו הכאבים והופסק הטיפול בקורטיזון.אבל מיד הכל חזרכשהיה ושוב קורטיזון כרגע במינן של 5 MG. הסיפור נמשך כ- 8 חודשים
שאלתי: כיצד ניתן לדעת ממה הדלקת, איזה בדיקות נוספות לעשות ( נראה שרק הקורטיזון מוריד את הערכים הגבוהים) וכיצד ניתן לפתור את בעיה, האם יש מקום לדאגה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר crp+esr - תגובה
יעל אבנון06/01/2013שלום יניב,
יכול להיות שהמצב נובע מדלקת פרקים, ניתן לעשות בדיקת דם בשם- RF.
זהו גורם שגרוני בדם וכאשר הוא גבוה ניתן לאבחן דלקת פרקים.
בברכת בריאות,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש להליקובקטור פילוריאורנית02/01/2013
שלום,
אני בת 30, וסובלת מזה חודשיים מחוסר תאבון, בחילות, כאבי בטן מוזרים שמחמירים בעיקר בערב, תחושה של צורך בכניסה לשירותים מיד לאחר כל דבר שאני אוכלת (באופן טבעי גם ירדתי במשקל).
הרופא חשש כי יתכן וקיים אצלי חיידק מסוג: הליקובקטור פילורי.
בינתיים, חלק מתשובות בדיקות הדם הגיעו, ואשמח לדעת אם יש קשר (מציינת רק את החריגות):
Erythrocytes (U): 25
LDH-Lactic Dehydrogenase : 559.
במידה ולא - על מה התוצאות כן יכולות להצביע?
ו.. האם יכולה להיות השפעה לכך שעשיתי את הבדיקה בימי המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש להליקובקטור פילורי - תגובה
יעל אבנון06/01/2013שלום אורנית,
כדי לאבחן הליקובקטר פילורי צריך לעשות בדיקת נשיפה.
בבדיקת השתן אצלך יש כדוריות אדומות- בהחלט יכול להיות בגלל היותך במחזור.
רמת ה- LDH גבוהה וזה יכול לנבוע מהרבה גורמים, ביניהם- דלקת בכבד, נזק לשרירים או פעילות גופנית מאומצת, מחסור בויטמין B12 ועוד. אין קשר ישיר בין הבדיקות הנ"ל לחיידק ההליקובקטר.
המשיכי בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
אורנית06/01/2013עשיתי בדיקת נשיפה - והתשובה הגיעה היום - היא שלילית.
הטווח המקסימלי של ה LDH הוא 440, ואצלי זה 559..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מהם הנורמות התקינות לבדיקת CA19-9דבורה נוה02/01/2013
הייתי רוצה לדעת מהן הנורמות התקינות לבדיקה הנ"ל.
בברכה,
דבורה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנורמות התקינות לבדיקת CA19-9 - תגובה
יעל אבנון06/01/2013שלום דבורה,
ערכים תקינים של הבדיקה הנ"ל- עד 37 U/Ml.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)