מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה 5-HIAAפרידה22/10/2012
היי
לפני שנה שלחו אותי לבדיקה HIAA ןהיא הייתה תקינה.כמוובן הייתי בדיאטה מאתימה.
עכשיו בשל התקפים לא ברורים שלחו אותי שוב לעשות בדיקה.בדיקה נעשתה במעבדה לביוכימיה קלינית ברמב"מ.נאמר לי שאין צורך בדיאטה(שוקלד,וניל......).תוצאות של הבדיקה: CREATININE-UR 38.39
11.2 5-HIAA-UR
האם חוסר דיאטה במיקרה של הבדיקה יכל להשפיע?
נאמר לי שזו שיטה חדשה ואין צורך בדיאטה.
ותוצאה לא תקינה. זה יכול להסביר התקפי חולשה חזקה קרובה לעילפון,טישטוש,וחוסר יציבות בזמן ההתקף? ל"ד תקין.
כדי לעשות בדיקה חוזרת?
תודה מראש
פרידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה 5-HIAA - תגובה
יעל אבנון24/10/2012שלום פרידה,
לגבי ערך גבוה של בדיקת HIAA-5, אני מציעה להתייעץ עם הרופא אשר הפנה אותך לבדיקה, הוא יוכל להחליט האם יש צורך בבדיקה חוזרת.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה שניה של חשד CMVגולן22/10/2012
שלום רב.
אשתי בחודש רביעי והיא הייתה אצל הרופא בבדיקה לפני כחודשיים והיה לה חשד ל-CMV. שלחו אותה לבדיקה נוספת לפני כמה ימים ואמרו לה שזה נחשב תקין. אני רק רוצה לדעת בוודאות למה הכוונה והאם יש תשובה סופית וחד משמעית לשתי הבדיקות בבקשה,כי לא הבנו ממש למה הכוונה.
מצ"ב התשובה שניתנה לנו היום.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקה שניה של חשד CMV - תגובה
יעל אבנון24/10/2012שלום גולן,
אני לא רואה שצירפת את הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר
גולן24/10/2012אני מצרף כרגע שוב כתמונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמוזר - תגובה
יעל אבנון24/10/2012אחרי פענוח של כתב היד של הרופא- CMV IGG חיובי- משמע שהיתה הדבקה בנגיף בעבר. CMV IGM- שלילי- כרגע אין הדבקות מחודשת וזה מה שחשוב.
לכן, הסירו דאגה מלבכם.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CREATININE נמוךדנה22/10/2012
רצ"ב בדיקות דם של בני בן השנתיים, חלק מהבדיקות קרובות לנורמה או מתחת, חשוב לי לדעת מה זה אומר?
שם הבדיקה יחידות מדידה תוצאה
WBC K/ul 9.2
RBC M/ul 4.45
HB g/dl 11.9
HCT % 34.4
MCH pg 26.7
MCHC g/dl 34.6
RDW % 14.4
MCV fL 77.3
NEUT% % 18.2
LYM% % 72.6
MONO% % 5.9
EOS % % 3
BASO % % 0.3
NEUT.abs K/ul 1.7
LYMP.abs K/ul 6.7
MONO.abs K/ul 0.5
EOS.abs K/ul 0.3
BASO abs K/ul 0
PLT K/ul 334
MPV fL 10.3
UREA mg/dl 19
CREATININE mg/dl 0.26
URIC ACID mg/dl 4.1
SODIUM mEq/L 137.5
POTASSIUM mEq/L 4.5
BILIRUBIN-TOTAL mg/dl בעבודה
BILIRUBIN-DIRECT mg/dl בעבודה
GOT (AST) U/L 46
GPT (ALT) U/L 20
GGT U/L 16
ALK. PHOSPHATASE U/L 229
LDH U/L 575
CK-CREAT.KINASE(CPK) U/L 116* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CREATININE נמוך - תגובה
יעל אבנון24/10/2012שלום דנה,
עפ"י הבדיקות יש לבנך אנמיה, תשאלי את הרופא לגבי תוספת ברזל.
הקראטנין נמוך- ממצא אשר יכול להעיד על מספר מצבים כגון- מחסור בחלבונים, חולשת שרירים, בעיה בכליות או בכבד.
אני ממליצה על המשך בירור רפואי.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם חריגותנטלי21/10/2012
יש לי מספר תוצאות חריגות( מחוץ לטווח) מה המשמעות של הערכים הבאים:
HCT 36.3 (37-47)
MCV 79.7 (80-97)
HYPER% 12.7 (0-10)
MICRO%HYPO 21 (0-10)
CK-CREAT.KINASE(CPK) 198 (20 - 180)
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם חריגות - תגובה
יעל אבנון21/10/2012שלום נטלי,
עפ"י הבדיקות הנ"ל יש לך אנמיה, כנראה בעקבות מחסור בברזל, אך יש להצליב מידע עם שאר הבדיקות בספירת הדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםאור21/10/2012
ערב טוב, נשלחתי ע"י רופא העור שלי לבדיקת דם בעקבות פריחה כללית בגוף, שיעול וירידה בתיאבון.
ראיתי את תוצאות הבדיקה באתר הקופה. שם הבדיקה ANTISTREPTOLYSIN O
תווך התקינות הינו 0-230 התוצאה שלי הינה - 262 מה זה אומר ?
בנוסף לזה אני ממתין לתוצאות של הבדיקות הבאות :
FTA ABS
EBV VCA_IgG
TREPONEMA SCR./TPHA
מה אפשר לדעת עד עכשיו ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון21/10/2012שלום אור,
בדיקת Antistreptolysin O יצאה חיובית- זוהי בדיקה לזיהוי הנוגדן שמופיע אחרי הדבקות בחיידק הסטרפטוקוק שאחראי על זיהומים שונים (בשקדים ובעור).
התוצאה מסמלת על כך שנדבקת בחיידק.
המשך בירור.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות got ו-gptיוסי20/10/2012
שלום רציתי לדעת האם יש קשר לכך שאני נוטל תוספי מזון כמו אמינו ואבקות חלבון זהו הגורם לעליה בgot 135 ן-gpt 57 האם זה מסוכן ? והאם רופא של מקום עבודה שרואה את התוצאות הללו יכול לשלול אותי ? בעבר הייתה לי בעיה דומה וכשהפסקתי את תוספי המזון הכל התייצב יכול להיות שגופי לא מקבל את התוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות got ו-gpt - תגובה
יעל אבנון21/10/2012שלום יוסי,
אנזימי כבד אלו עשויים לעלות גם כאשר נוצר נזק לשרירים בגוף.
במידה ואתה לוקח את התוספים הנ"ל בעקבות אימונים פיזיים, הדברים יכולים להיות קשורים. לעיתים נטילה של תוספי תזונה לא נכונים במינונים גבוהים, עשויה להעלות את רמתם של אנזימי הכבד הללו.
במידה וכבר ניסית להפסיק וראית כי טוב, אני ממליצה לך להפסיק שוב ולבדוק שנית.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות דם, אשמח לפיענוח.gal20/10/2012
זיהיתי iron נמוך וכן TSH גבוה. מצרפת את התמונה כקובץ PDF.
חשוב לי לציין, אם זה רלוונטי, שהייתי במחזור בזמן בדיקת הדם.
אני בת 25.
אשמח לעצתכם,
תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות דם, אשמח לפיענוח. - תגובה
חורחה אוליבה20/10/2012שלום גל.
הכן ברזל מאוד נמוך, ויש לברר סיבה אצך רופא משפחה. המחזור הפעם לא משםיע, אבל עם יש דימום חודשי מוגבר, יכול להיות הסבר לאובדן ברזל. הסבר נוסף יכול להיות תזונה לקויה.
TSH גבוה מעיד על תת פעילות של בלוטת התריס. גם זא דורש בירור רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי כולסטרולעמוס19/10/2012
היי,
רציתי לדעת עד כמה החריגה במדדי הכולסטרול גבוה.
CHOLESTEROL 226.8 mg/dl
TRIGLYCERIDES 168 mg/dl
CHOLESTEROL- HDL 39 mg/dl
CHOLESTEROL-LDL calc 153.7 mg/dl
NON-HDL_CHOLESTEROL 187 mg/dl
בתודה מראש(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי כולסטרול - תגובה
יעל אבנון21/10/2012שלום עמוס,
החריגה בינונית וכדאי להתחיל לטפל באמצעות תזונה, תוספי תזונה וצמחי מרפא, לאיזון הרמות הללו בדם ולמניעת הסיכון לטרשת עורקים.
כולסטרול כללי צריך להיות בסביבות 180, כולסטרול LDL בסביבות 120 וכולסטרול HDL בסביבות 50. טריגליצרידים (שומנים בדם) צריכים להיות בסביבות 100.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך להעלות את הלויקוציטיםאורנה שרון19/10/2012
בשתי בדיקות דם האחרונות ביולי ובאוקובר הלויקוציטים הם 4.3 מה אעשה מה אוכל כדי להעלות את הליקוציטים בספירת הדם הערך הרגיל הוא מ4.5 ובבדיקות של שנים קודמות הערך היה גבוה יותר. אני מאוד מודאגת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך להעלות את הלויקוציטים - תגובה
יעל אבנון19/10/2012שלום אורנה,
רמה נמוכה של כדוריות לבנות עשויה לנבוע ממצבים שונים כגון מחסור בחלבונים, מחסור בויטמין B12, תרופות שונות ועוד. על מנת לאבחן את הסיבה לרמה הנמוכה אצלך, יש לערוך תשאול בריאותי ולאבחן את תמונת הדם המלאה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות סוכר ולחץ דםדוד פרידלנדר18/10/2012
אני מבצע בדיקות סוכר ולחץ גם בבית מדי יום. מהו המועד הטוב ביותר לעשות את הבדיקות? בבוקר,בצהריים או בערב? תודה דוד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות סוכר ולחץ דם - תגובה
יעל אבנון18/10/2012שלום דוד,
לחץ הדם משתנה במהלך היום, בבוקר הוא לרוב גבוה יותר ולכן כדאי לבדוק כמה פעמים ביום. רמת הסוכר משתנה בהתאם לזמני ארוחות, אין מועד מועדף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
דוד פרידלנדר19/10/2012תודה ליעל על התגובה המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבשמחה
יעל אבנון19/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גילוי מוקדם של מחלת הנשיקה-בדיקת דםjo17/10/2012
היי,
חברתי אובחנה כחולה במחלת הנשיקה, האם דרך גילוי הזיהום היא בדיקת דם?
האם יש משמעות לגילוי מוקדם של המחלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גילוי מוקדם של מחלת הנשיקה-בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון18/10/2012מחלת הנשיקה מאובחנת ע"י בדיקת דם.
אצל כל אחד המחלה עשויה להתבטא באופן שונה ויש אנשים שעוברים את המחלה בלי לדעת כלל. המחלה לרוב עוברת ללא טיפול מיוחד ואין משמעות לגילוי מוקדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- b12חן17/10/2012
עד כמה כדורים ניתן לצרוך ביום? כדורי ששמים מתחת ללשון של אלטמן - 1200 מק"ג יש לי 181 בבדיקות דם - זה נמוך מהמנימום הנדרש תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר b12 - תגובה
יעל אבנון17/10/2012טבליה אחת מתחת ללשון 1000 מק"ג ביום זה מספיק ואין צורך ביותר מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקת דםסיגל17/10/2012
אני חודשיים לאחר גרידה והיום עשיתי בדיקת דם והתוצאות מעל הנורמה קצת, בזמן ההריון הם היו תקינות ובגדר הנורמה.
האם זה מראה על משהוא?
WBC 10.10 K/UL ( 4.00- 10.00) (.........)*
NEUTROPHILS 6.90 K/UL ( 1.80- 6.60) (.........)*
NEUTROPHILS % 68.10 % ( 46.00- 68.00) (.........)*
תודה על תשובתכם,
סיגל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון17/10/2012שלום סיגל,
זוהי בדיקה חלקית של מערכת החיסון, בה ניתן לראות רמה גבוהה של כדוריות לבנות ועודף בנויטרופילים- קבוצת תאים הנלחמים בחיידקים.
תוצאות אלו מסמלות על כך שגופך נלחם בזיהום חיידקי, אין בהכרח קשר לגרידה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםטל17/10/2012
היי,
אני מנסה להכנס להריון, עשיתי בדיקות דם לאחר 3 ימים מתחילת המחזור,
להלן התוצאות:
אשמח לדעת מה זה אומר ואם יש בעיה הורמונלית בגוף,
תודה.
133 pmol/L ESTRADIOL (E-2)
0.90 nmol/L TESTOSTERONE- TOTAL
101.0 nmol/L SHBG
0.9 REE ANDROGEN INDEX
1.81 mIU/L TSH
6.00 IU/L LH
5.90 IU/L FSH
734.6 mIU/L PROLACTIN
<1.7 PROGESTERONE
7.41 µmol/L DHEA SULPHATE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון17/10/2012שלום טל,
הבדיקות נראות תקינות פרט לרמת הפרולקטין הגבוהה.
רמת פרולקטין גבוהה עלולה לעיתים לגרום לבעיות בכניסה להריון.
במידה ועשית את בדיקת הדם בסמוך לזמן ההתעוררות בבוקר, אז אין לרמת הפרולקטין משמעות רבה, מפני שהפרולקטין גבוה כשעה - שעתיים לאחר הקימה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסבר לגבי תוצאות בדיקת דם.רון הירש16/10/2012
אם יש באפשרותכם לומר לי מדוע הערכים גבוהים גבוהים או נמוכים מהנורמה ומה המשמעות.?
mitocondrial ab 79.54
creatinin b 0.5
lympocytes 47/7
תודה מראש
רון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסבר לגבי תוצאות בדיקת דם. - תגובה
יעל אבנון16/10/2012שלום רון,
הבדיקה הראשונה- mitocondrial ab היא בדיקה לנוכחות נוגדנים נגד המיטוכונדריה.
בודקים את הבדיקה על מנת לאבחן מחלה אוטואימונית (מחלת חיסון עצמי) בכבד ובכיס המרה. התוצאה אצלך חיובית ואני מציעה שתפנה לרופא להמשך בירור.
רמת הקראטנין אצלך נמוכה, מה שעשוי להצביע על גורמים שונים כמו מחלת כבד, חולשת שרירים ועוד.
רמת הלימפוציטים גבוהה, מה שמסמל על זיהום ויראלי, לא תמיד מורגש.
לא ניתן לאבחן את המצב הבריאותי עפ"י בדיקות בודדות ותמיד צריך להסתכל על בדיקות מעבדה מקיפות ותשאול נרחב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)