מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם CPK ו- LDHגל24/09/2012
אני בן 36 בריא ועושה ספורט,נמנע ממאכלי חלב ,בשר וסוכר.
עשיתי בדיקות דם שכולן יצאו תקינות פרט ל:
CPK 533
LDH 393
שאלתי היא: מה הם הערכים האלה, ומדוע הם גבוהים כל כך.
את הבדיקות עשיתי לקראת נסיעה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם CPK ו- LDH - תגובה
יעל אבנון24/09/2012שלום גל,
CPK ו- LDH הם אנזימים אשר רמתם עולה בדם כאשר נגרם נזק לשרירים בגוף.
במידה ועשית פעילות גופנית בימים שלפני הבדיקה, זה מסביר את הרמה הגבוהה.
הפעילות הגופנית גורמת להרס של שרירי השלד ולכן אנזימים אלו דולפים לזרם הדם.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהעינת23/09/2012
שלום,
בבדיקת גלוקוז עדיף לצום רק 8 שע'? ישנה אם אצום 12 שע'?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
יעל אבנון23/09/2012עדיף לצום 12 שעות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקהעינת22/09/2012
שלום,
האם ביצוע בדיקת דם ל: ליפיד פרופיל, B12 וגלוקוז יום לאחר ביצוע בדיקות אחרות (כ-18 בדיקות שונות) משנה במשהו את ערכי הבדיקות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה - תגובה
יעל אבנון23/09/2012שלום עינת,
אין קשר לכך שביצעת בדיקות אחרות ביום הקודם וזה לא משנה את ערכי הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ESR גבוהמישהי21/09/2012
שלום,
קיבלתי תוצאת ESR גבוהה עם תוצאה של 120.
את הבדיקה עשיתי ב-13 לחודש וחזרתי עליה ב-20 לחודש.שתי התוצאות יצאו זהות.
רציתי לציין שכבר שישה ימים אני סובלת משיעול חזק, כאבי גרון, אודם בגרון וחולשה כללית.
האם יש קשר בין הדברים?מה זה יכול להיות ומה אני אמורה לעשות כעת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ESR גבוה - תגובה
יעל אבנון21/09/2012רמת ESR גבוהה מסמלת על תהליך דלקתי, 120 נחשבת רמה גבוהה מאוד.
יכול להיות שהגורם כרגע הוא המצב הדלקתי שאת מתארת ומכאן העליה ב- ESR.
אני מציעה לחכות עד שהמחלה תעבור ואז לחזור על הבדיקה.
ערך אופטימאלי של ESR הוא בסביבות 5.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לצום לפני בדיקת ביטאענבל17/09/2012
שלום ברצוני לדעת האם יש צורך לצום לפני בדיקת דם לגילוי הריון ?
האם מותר לאכול ? האם מותר לשתות מים ,לא לשתות בכלל?
תודה,
מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם צריך לצום לפני בדיקת ביטא - תגובה
חורחה אוליבה17/09/2012שלום, ענבל
אין צורך לצום לפני הבדיקה, ואפשר לשתות מים בלי בעיה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין ורטיקולוציטיםאילאי16/09/2012
שלום יש לי ילד בן 10 והיה לו מיקרו פלסמה וזה גרם לו למוגלובין נמוך מאוד טלרטיקולוציטים גבוהים אחריי טיפול בסטרואידים ובמבטרה היום המוגלובין 12 והרטיקולוציטים עדיין גבוהים 10 עדיין ממשיך בסטרואידים במינון נמוך השאלה שלי אם לדעתכם זה עבר לו כי לפי הרטיקולוציטים זה מראה על פירוק המוליזה מה לדעתכם צריך לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המוגלובין ורטיקולוציטים - תגובה
חורחה אוליבה16/09/2012ספירת רטיקולוציטים מבוצעת כדי לקבוע אם תאי דם אדומים מיוצרים במח עצם בקצב מתאים.
מספר רטיקולוציטים בדם הוא סימן למהירות שבה הם מיוצרים ומשוחררים על ידי מח העצם.
המוגלובין 12 עוד לא בנורמה, ולכן עדיים רטיקולוציטים גבוהים.
בכל מיקרה, צריך להמשיך במעכב אצל רופא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת ptדיקלה14/09/2012
שלום רב
אבא שלי מטופלן בקומודין ועובר בדיקות פיטי אחת לשבועיים. התוצאה האחרונה שיצאה לו בבדיקה היא 1.7
ברצוני לדעת אם הדם קרוש או דליל.
שנה טובה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת pt - תגובה
יעל אבנון14/09/2012שלום דיקלה,
אני מניחה שאת מתכוונת לבדיקת INR ולא ל- PT.
רמת INR של 1.7 נחשבת לרוב תקינה אצל אנשים המטופלים בקומדין.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותסיגל- מודאגת14/09/2012
שלום, לאחרונה החלו רגליי לכאוב בצורה קשה וגם להתנפתח בחלק התחתון. החלטתי לקחת את עצמי ולגשת לרופא כיון שיש לי אבא מושתל כליה עקב מחלת הסכרת וכרות רגל כתוצאה מכך. אשמח אם תוכלו להסתכל ולומר לי האם התשובות של הבדיקות תקינו כיון שהרופא משפחה המטפל בי יצא לחופשה: Glucose (B) 126 HbA1C 5.9 Triglycerides 177 HDL-Cholesterol 111 Non-HDL Cholesterol 137 ALT (GPT) 32 EGFR 60 ml/min/1.73m²-מ לודג תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות - תגובה
יעל אבנון14/09/2012שלום סיגל,
רמת הסוכר אצלך גבוהה ואת צריכה להתחיל טיפול (תרופתי או טבעי) להורדת הסוכר.
רמת השומנים בדם (טריגליצרידים) גבוהה גם היא ולכן אני ממליצה לך על שינויים בתזונה כגון הורדת מאכלים שומניים, סוכרים ופחמימות.
חסר לי בבדיקות שרשמת את ערכי הכולסטרול הכללי וכמובן שזה בלתי אפשרי לאבחן את גוף האדם עפ"י מספר בדיקות בודדות, אלא יש צורך בתמונה השלמה של בדיקות הדם ובתשאול בריאותי מקיף.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פירוש תוצאות בדיקת דםאנונימי12/09/2012
קיבלתי תוצאות בדיקת דם U.UREAL/PARVUM-PCR
חיובית מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברת הודעה לפורום אחר
יעל אבנון13/09/2012לקבלת תשובה רחבה ומקיפה, יש להציג הודעה זו בפורום: [a href='Forums/פורום_מחלות_עור_ומין' id=link]מחלות עור ומין[/a].
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםחיה ברסלואר12/09/2012
עשיתי לפני מס שבועות בדיקות דם מקיפות עקב עצירות כרונית ממנה אני סובלת מזה כשנתיים.
בתוצאות:המוגלובים 13.4 שאני מבינה שזה בסדר אבל לעומת זה B12 290 שזה נמוך ופריטין 15 וברזל IRON 58 שזה הכי נמוך בסוגריים האם אני אמורה לחשוש ח"ו מאיזה משהו שיש לי במעיים?? איך זה יכול להיות המוגלובין גבוה ובדיקות אחרות כ"כ נמוך?
אשמח לקבל תשובות היות ונכנסתי ללחץ שאולי אני סובלת ממשהו חמור..
אני בת 25 ללא כיס מרה מזה כשנתיים וחצי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
חורחה אוליבה12/09/2012חיה, שלום
3 התשובות תקינות והן קרובות לגבול התחתון.
מתוצאות אלה לא ניתן להסיק על קיומה של פתולוגיה כלשהי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלות חוזרותצילה12/09/2012
שלום אני בת 37 אחרי 5 לידות .בשנה האחרונה עברתי 2 הפלות שבוע 17 ושבוע 12 עם הפסקת דופק לעובר.עשיתי בדיקה לקרישיות האם היא תקינה ? אם לא האם זאת הסיבה ל הפלות החוזרות?
לבדיקה הקודמת לבדיקה הבאה
שם הבדיקה
תוצאה
תוצאה לעומת טווח הנורמה
מידע נוסף
PTTFS
29 Sec
25
29
35
PTT(FSL)
28.5 Sec
28.0
28.5
45.0
PTT(FSL)/PTT(FS)
0.98
0.80
0.98
1.60 Sec
35
37 46
LAC-CONFIRM-RVVT
30 Sec
30
30
40
SCR RV/CONF RV
1.15
0.80
1.15
1.40* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלות חוזרות - תגובה
יעל אבנון13/09/2012שלום צילה,
לא ברור לי מהם הערכים אצלך- ליד כל בדיקה הוספת מספר ערכים בצורה לא מסודרת כך שקשה לי לענות. בכל מקרה אני מציעה לך לפנות לרופא על מנת לקבל תשובה בנושא זה ולהמשיך מעקב אחר הסיבה להפלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות חוזרות
צילה13/09/2012LAC-SCREEN-RVVT 35 האם זה תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפלות חוזרות - תגובה
יעל אבנון14/09/2012שלום צילה,
בכל מעבדה קיים הטווח התקין של הבדיקות השונות.
ניראה כי ערך 35 הוא מעט נמוך וזה לא מהווה בעיה.
הבעיה קיימת בערכים הגבוהים. המשיכי בירור אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםמירי מור יוסף11/09/2012
שמי מירי ואני בת 46 לפני כשנתיים חליתי בקדחת הנילוס.אני סובלת מאנמיה קשה המוגלבין 6.5.כיום אני מטופלת בברזל בוריד.היום עשיתי בדיקה 11.9.12.הברזל עלה לאחר חודשיים של טיפול ל 9.9.יש לי בעיה נוספת כמעט כל חודש בבדיקת הדם מתגלה שיש לי ירידה בלויקוציטים כיום הבדיקה מראה על 2.3.סןבלת מכאבי ראש חזקים.בחילות.והקאות לפעמים.מה עלי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
חורחה אוליבה11/09/2012לדעתי, את חייבת יעוץ אצל רופא המטולוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם צריך לצום לפני בדיקת דם של הורמון אנדו TSH?שרית10/09/2012
האם אני צריכה לצום לקראת בדיקת דם לבדיקה של הורמון-אנדו TSH? ואם כן כמה זמן מראש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום לפני בדיקת דם - תגובה
חורחה אוליבה10/09/2012הבדיקה לא דורשת צום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריגות בתוצאות בדיקות דםאפרת10/09/2012
אודה לפענוח החריגות.
FERRITIN 134.8 ng/ml
IRON 149 mcg/dL
C-REACTIVE PROTEIN 0.72 mg/dl
אלה חלק מהתשובות שקיבלתי עד כה ואלה החריגות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חריגות בתוצאות בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון10/09/2012שלום אפרת,
רמת הברזל ומאגרי הברזל (פריטין) גבוהים מעט.
אלו הן לא חריגות משמעותיות.
רמה גבוהה של ברזל עשויה לנבוע מתזונה עשירה בברזל, שימוש בגלולות למניעת הריון או תרופות שונות ועוד.
רמת ה-CRP מעט גבוהה, דבר המעיד על תהליך דלקתי קל, אך לא ניתן לאבחן את מקור הדלקת עפ"י בדיקה זו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אפרת10/09/2012אני אכן משתמשת בגלולות, נראה לי יותר סביר שזאת הסיבה. האם זה גורם למשהו בעייתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
יעל אבנון11/09/2012עקבי אחר רמת הברזל והפריטין כל חצי שנה בבדיקות הדם ואם הערכים אינם עולים אז אין בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פריטיו גבוהצפירה09/09/2012
בבדיקת דם יצאה תוצאה של 163 פריטין מזה אומר ומה לעשות.אכן יש לי כאבים בשורשי כף היד, הלכתי לרופא אורטופד אך כנראה שזה היה שגוי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פריטיו גבוה - תגובה
יעל אבנון10/09/2012שלום צפירה,
לפריטין גבוה יש מגוון סיבות.
הפריטין הוא חלבון המהווה את מאגר הברזל בדם, במידה ויש רמות גבוהות של ברזל, הפריטין גם גבוה. גם בעיות בכבד או בטחול, מחלות אוטואימוניות, יתר פעילות בלוטת התריס ומחלות כליה, עשויות להעלות את רמת הפריטין בדם.
המשיכי בירור אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)