מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת אלדוסטרון ורניןרוני02/01/2013
שלום
אבקש לדעת תוך כמה זמן בערך מתקבלים תוצאות לבדיקות:
1. אלדוסטרון
2. רנין
בתודה
רוני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת אלדוסטרון ורנין - תגובה
יעל אבנון02/01/2013שלום רוני,
זה מאוד משתנה ממעבדה למעבדה ולכן צריך לשאול את מי שהפנה אותך לביצוע הבדיקות הנ"ל.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. בכ"ז מה הכי מאוחר?
רוני02/01/2013האם שבוע לכל היותר? שבועיים? חודש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאורלי11930/12/2012
בבדיקות דם שעשיתי נמצא כי
BILIRUBIN-TOTAL-0.36
BILIRUBIN-DURECT-0.32
קראתי שרמה נמוכה יכולה להראות על שומנים בדם ושאלתי היא האם זה יכול להעיד על שומנים בדם בו בזמן שרמת הטריגליצרים שלי היא 67 , האם זה לא סותר אחד את השני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון01/01/2013שלום אורלי,
רמה נמוכה של בילירובין עשויה להעיד על מספר מצבים- רמת שומנים גבוהה, דם סמיך, אנמיה או טעות של המעבדה. במקרה שלך זה לא נובע מטריגליצרידים גבוהים ועשוי להיות קשור למצבים האחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהנילי22334430/12/2012
בבדיקות דם שעשיתי רשום GGT-38 והבנתי שזה אנזים שנמצא בכבד האם מספר זה מעיד על בעיה כלשהיא בכבד?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון30/12/2012הרמה של האנזים מעט גבוהה, אך צריך להצליב מידע עם בדיקת הדם השלמה ולערוך תשאול בריאותי, על מנת לאבחן את המצב.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
אורלי11930/12/2012יש לי אבן בכיס המרה 1.7 סנטימטר יכול להיות שיש קשר בין האבן לבין הרמה הגבוהה של האנזים בכבד ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון01/01/2013בהחלט יתכן קשר בין המצאות אבן בכיס המרה לבין רמה גבוהה של GGT.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה?סער26/12/2012
שלום. בני בן 6 ילד מאוד רזה. שוקל 16 קילו בלבד. 101 ס"מ. תמיד היה אוכל מעט מאוד.בשל כך בקשתי לבדוק האם חסר לו ברזל. לאחרונה נראה מאוד חיוור ועייף. בספירת דם יצא הומוגולובין 12 כל שאר המדדים תקינים מלבד PLATELETS 452. האם זה אומר שיש אנמיה למרות ההמוגולובין התקין? האם כדאי לתת לו ברזל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה? - תגובה
יעל אבנון27/12/2012שלום,
על מנת לאבחן כראוי צריך לבדוק ספירת דם מלאה, רמת ברזל חופשי בדם ורמת פריטין. בנוסף כדאי לבדוק רמת ויטמין B12 וחומצה פולית מפני שמחסור בהם עשוי לגרום לאנמיה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום קיבהלאון26/12/2012
שלום, מהי מידת הסיכון שנוטל על עצמו אדם שנבדק בצילום קיבה, פעם בשנה? ומהו הסיכון במקרה של פעם בשנתיים? בברכה, לאון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום קיבה - תגובה
יעל אבנון27/12/2012לא ידוע לי על סיכון כלשהו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתןמינה25/12/2012
אני לוקחת פרוביאוטיקה, האם זה משפיע על תוצאות של בדיקת שתן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן - תגובה
יעל אבנון25/12/2012שלום מינה,
לא ידועה לי השפעה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת eGFRשרית25/12/2012
שלום רב,
אני מבקשת לדעת מה משמעות תוצאת 60ml/min/1.73m^2?
ידוע לי כי תוצאה פחותה מ30 יכולה להצביע על נזק בכליות.
אשמח להבין את תוצאת הבדיקה הזו.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת eGFR - תגובה
יעל אבנון25/12/2012שלום שרית,
בדיקת eGFR בודקת את קצב הסינון הגלומרולרי של הכליות.
ערך תקין- 90-120 מיליליטר לדקה.
ערך מתחת ל-60 עשוי להצביע על בעיית כליות.
לא ברורה לי התוצאה שכתבת, נסי לברר עם הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאפרת25/12/2012
בבדיקת דם יצא לי
TSA-1.27
T4-FREE -15.00
T3-FREE-4.1
האם תוצאות אלה מראות על תת פעילות בלוטת התריס ? אני בת 36 האם תוצאות אלה זה בסדר לגילי ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
יעל אבנון25/12/2012שלום אפרת,
התוצאות תקינות לגמרי, פעילות בלוטת התריס אצלך טובה.
ככל שערך ה- TSH גבוה יותר כך הבלוטה עובדת לאט יותר (תת פעילות).
זה לא המצב אצלך.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת PTHדייזי23/12/2012
שלום רב
אבקש לדעת כמה זמן מיום ביצוע בדיקת PTH מתקבלת תשובה>
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת PTH - תגובה
יעל אבנון24/12/2012זה תלוי במעבדה, תוכלי לשאול את מי שהפנה אותך לבדיקה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 145 אשלגן באיסוף שתןרון20/12/2012
בבדיקת איסוף שתן היה לי 145 אשלגן, שזה חריג. האם קיימת אפשרות לתוצאה כזו כשיש הרבה מאוד אשלגן בתזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 145 אשלגן באיסוף שתן - תגובה
יעל אבנון21/12/2012שלום רון,
רמה גבוהה של אשלגן בשתן עשויה לנבוע ממצבים שונים כגון: תזונה עשירה באשלגן, תוספי תזונה, ליקוי בסינון כלייתי, שימוש בתרופות שונות ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה. אז 145 כשהאיסוף 2500 מ"ל -
רון23/12/2012תודה על התשובה המהירה והאדיבה. כתבת שעודף אשלגן בשתן יכול להיגרם מריבוי אשלגן בתזונה. אז אני מחדד: האם 145 באיסוף, כשהאיסוף 2500 מ"ל - האם גם רמה כזו יכולה להגרם מריבוי אשלגן בתזונה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
יעל אבנון24/12/2012ערכי הנורמה של אשלגן באיסוף של 24 שעות הם: 25-120 mmol.
סביר שרמה של 145 תהיה בעקבות תזונה עשירה באשלגן אך כמובן שיש צורך בבירור נוסף ואבחון לשלילה של גורמים אחרים.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםאורנה20/12/2012
עשתי בדיקות דם בתאריך 19.12.12 והערכים של wbc 3.90 lymphocytes 1.00 מה יכולה להיות הסיבה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - תגובה
יעל אבנון20/12/2012שלום אורנה,
רמה נמוכה של כדוריות לבנות (WBC) עשויה לנבוע ממספר מצבים כגון- מחסור בחלבונים, מחסור בויטמינים ומינרלים מסוימים, שימוש בתרופות או בעיה ביצור הכדוריות במוח העצם. תוכלי להמשיך בירור אצל הרופא.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם לילדה בת 9מעיין18/12/2012
בתי בת 9, מתלוננת על עייפות, חולשה וכאבי ראש, מתקשה להתרכז בלימודים
בבדיקות דם: mcv 76.1
mch 25.8
mpv 11.8
iron 49
hemoglobin a 97.3
האם תוצאות בדיקות דם אלו תקינות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם לילדה בת 9 - תגובה
יעל אבנון19/12/2012שלום מעיין,
בדיקות הדם לא תקינות, יש לבתך אנמיה- כדוריות דם אדומות קטנות, מחסור בברזל ומחסור בחמצן. עייפות, חולשה וכאבי ראש הם סימפטומים של אנמיה. היא צריכה לקבל טיפול- תזונה ותוספי תזונה.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דםשירן18/12/2012
שלום, אני בת 25 ואם לילד שבוע שעבר עשיתי בדיקות דם ובתוצאות הבדיקה יצא שיש לי אשלגן גבוה בדם - 5.4 זה קצת מטריד אותי כי אני צעירה .. ותוצאות הברזל היו נמוך מהממוצע - 31.1 . כבר שנים שיש לי אנמיה אבל חוץ מכל זה בשנה האחרונה יש לי כאבים חזקים- דקירות בבטן העליונה - מתחת לחזה כאבים ממש חזקים שנמשכים כדקה האם זה קשור לתוצאות הבדיקות דם.. ? אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון19/12/2012שלום שירן,
רמת אשלגן גבוהה עשויה לנבוע מסיבות שונות כגון- ליקוי בפעילות הכליות, סוכר גבוה בדם, חומציות יתר של הדם ושימוש בתרופות שונות.
אשלגן גבוה משפיע על הפעילות החשמלית של הלב ויכול לגרום להפרעות קצב.
אני ממליצה לך לפנות לבירור רפואי על מנת לאבחן מדוע האשלגן גבוה אצלך.
כדאי גם להתחיל לטפל בברזל הנמוך ע"י תזונה נכונה והנחיות לשימוש בתוספי תזונה ע"י איש מקצוע.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקות דםרוית18/12/2012
בוקר טוב,
אודה לכם על פענוח בדיקות דם שערכתי
PHOSPHORUS- 4.83
BASOPHILS- 1.62
תודה רבה,
רוית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח בדיקות דם - תגובה
יעל אבנון19/12/2012שלום רוית,
הזרחן אצלך גבוה, זה עשוי לנבוע מגורמים שונים כגון בעיית פינוי בכליות, פגיעה בשרירים, תרופות שונות, כמויות זרחן גבוהות בתזונה ועוד.
רמת הבזופילים גבוהה- אלו תאי דם לבנים אשר עשויים לעלות במקרים של אלרגיות, טפילים, זיהומים ועוד.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בזוית העינייםאבי17/12/2012
אני בן 30 בריא בדרך כלל. בחודשים האחרונים יש לי בזויות העיניים (לא בתוך גלגל העין אדמומיות. האם מדובר על מחסור בויטמין מסוים? ביקשתי בדיקה לרמת ויטמין A אבל רופא המשפחה אמר שלא עושים בדיקה כזאת. אילו בדיקות ויטמינים אפשר לגלות בהם חסר? האם אתם יכולים כבר להגיד לי במה מדובר אולי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בזוית העיניים - תגובה
יעל אבנון19/12/2012שלום אבי,
יכול להיות שמדובר באלרגיה, בכל מקרה, לא ניתן לאבחן את המצב במסגרת פורום.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)