מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקת מחזור בגיל המעבר- בת 51Orir15/01/2021
שלום.
אני בת 51 - אכן כמו שידוע זה גיל המעבר..
ולמרות זאת חווה משהו לא ברור (לי) בכלל..
עד לפני כחודש המשכתי לקבל את המחזור באופן סדיר כל 28,29 יום. אולי היו חריגות קטנות לפני שנתיים של אחרי 32 יום או ביום ה26.
אבל החודש הזה,כאמור אחרי שנה שלמה של מחזור שמגיע כמו שעון שויצרי,ללא שום התרעה או הדרגה ,פשוט לא קיבלתי (איחור כבר של 46 ימים...
אף פעם בחיים לא קרה לי ? ברור שבדקתי הריון עד כמה שזה הזוי בגילי - בדיקה ביתית שלילית !
ובנתיים החזה צועק הצילו...
מה זה יכול להיות - ציפיתי להעלמות המחזור בהדרגה ,לא ככה ???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת מחזור
ד``ר איתן פאר16/01/2021את בטרום גיל המעבר
אי סדירות של המחזור ביחד עם תסימיני גיל המעבר
מומלץ טיפול לצןרך איזון הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר ניתוח הוצאת כיס מרהמיה13/01/2021
שלום רב
חצי שנה לאחר ניתוח הוצאת כיס מרה.
נמצאת בטרום גיל מעבר. גיל 51. מחזור סדיר. האם לניתוח ישנה השפעה על איזה טיפול עדיף מדבקות או כדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת כיס מרה
ד``ר איתן פאר16/01/2021אין לזה כל השפעה על גיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל מעבר תחליפי הורמוניםאוסי12/01/2021
שלום רב ותודה על הפורום הזה
נמצאת בטרום גיל מעבר. גיל 50 מחזור סדיר. מעט תסמיני גיל מעבר. מעדיפה מדבקות. איזה מומלצות לשלב התחלתי זה למניעה? מחזור סדיר עדיין. יש רחם.
תודה
אוסי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר16/01/2021במידה ועדין ללא כל סימפטומים של גיל המעבר אין צורך בשלב זה לתת טיפול הורמונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איזה מותג מומלץ לדעתך למינון מינימלי במדבקה ?סיגל11/01/2021
החלטתי להתחיל לקחת הורמונים למרות שאין לי סימפטומים מיוחדים, למעט יובש נרתיקי שמטופל בוגיפן, ועליה בכולסטרול כמה חודשים אחרי הפסקת המחזור, אני שנה וחצי אחרי הפסקת המחזור , האם יש צורך בבדיקת דופלר צוואר לפני לקיחה או במהלך החודשים הראשונים, עשו לפני כשלוש שנים ומצאו פלאק שלא מפריע לזרימה בצד אחד . בדיקה תקינה . ןאיזה סוג הורמונים היית ממליץ להתחלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינון הורמונלי , מדבקות
ד``ר איתן פאר16/01/2021המומלץ לגביך - מדבקות אוורל קונטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום ואנטביוטיקה אחרי הפסקת מחזורל.ל10/01/2021
שלום.לך דר
את המחזור הפסיק עבורי באפריל 2018..ואני כעת בת 50. לפני שבוע טופלתי ב Cefovit forte 500 MG...שני כדורים 3 פעמים ביום חקב דלקת.תת עורית. יום אחרי שלקחתי את הכדורים התחלתי לדמם קל...רק בניגוב ולמחרת שמתי פד רגיל. הדימום נמשך.שבעה ימים. היה דימום קל...ולפעמים ראיתי קרישי דם קטנים באסלה.
הדימום חזר אחרי יומיים...דימום קל רק בניגוב.
ביום השלישי לדימום...הלכתי לרופאת נשים...באולטראסאנד הויגנלי שהיא עשתה כתבה:
TVS- רחם במראה תקין...רירית סדירה...התעבות קלה ליד הונדוס ל-0.7 ס"מ. שחלות ללא ממצא חריג...ללא נוזל חופשע באגן.
מאחר ואני מאוד חרדית לא הצילחה חעשות בדיקות אחרות והפנתה אותי להיסטירוסקופיה.
אני מאוד מפחדת...ועדיין לא קבעו לי תור להסטרוסקופיה...האם הדימום קשור לדלקת או לאנטביוטיקה שנטלתי...
מה זה ההתעבות הזאת ליד הפונדוס???
אני מאוד מפחדת..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטיביוטיקה ודימום
ד``ר איתן פאר16/01/2021אין כל קשר
יש קשר בין עיבוי רירית הרחם והדימום
יש מקום להיסטרוסקופיה אבחנתית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורל קונטי מול גלולות אביאנהאלה10/01/2021
שלום,
בהמשך לשאלתי על גלולות אביאנה בהשוואה למדבקות אוורל קונטי.
בדקתי והמינון במדבקות הרבה יותר גבוה מהמינון באביאנה גם אם המדבקה היא למספר ימים.מזכירה שלוקחת חצי שנה אביאנה וללא תסמינים של גיל המעבר.האם עדיין עדיף להשתמש במדבקות למרות שהמינון הרבה יותר גבוה והאם ספיגת ההורמונים לגוף דרך מדבקה לא יכולה להתפספס עקב הזעה או מגע של מים על המדבקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה ומדבקות
ד``ר איתן פאר16/01/2021אין כל סיבה לעבור למדבקות במידה ואביאנה טוב לך ומונע תסמיני גיל המעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנג'ליק, לאחר 4 שנים של נטילהשרה09/01/2021
היי, אני בת 56 ועם אנג'ליק כ 4 שנים בעקבות גלי חום קשים, האנג'ליק עזר מאוד. היו לעיתים תקופות של גלי חום טועים. . ובתקופה האחרונה השינה ממש גרועה ולעיתים מזיעה מעט באזןר החזה בלילה ואז תחושה של קור. שאלתי, האם נורמלי שעם האנג'ליק מרגישה ככה? האם יש צורך להוריד מינון לאוויאנה? השינה ממש משובשת כמו לפני האנג'ליק. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנג'ליק כבר לא עוזר
ד``ר איתן פאר16/01/2021תעברי לטיפולצ הורמונלי אחר
ליביאל או אביאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע למחזור/דימום לא סדיר בגיל 50סיגל אלחדיף08/01/2021
אני בת 50 רציתי לשאול אם לפעמים יש מחסור או דימום פעם החודש לפעמים זה מדלג על חודש מסוים,ולפעמים יוצא דאחרי שאחרי שבועיים וחצי פתאום יש דימום קל. הדאלה אם המצב הסה בגיל שלי זה נורמלי ותקין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור לא סדיר בגיל 50
ד``ר איתן פאר16/01/2021אופייני.
תואם לטרום גיל המעבר
ונורמלי לחלוטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדבקות אוורל קונטי תופעות לוואיגלית05/01/2021
שלום ד״ר, ברצוני לשאול לגבי תופעות לוואי של מדבקות אוורל קונטי לוקחת כעשרה ימים וחשה שינויים עזים במצב הרוח ודכדוך עמוק. נלקח על רקע מענה לחרדה ודיכאון על רקע פרה מנפאוזה בגיל 46. האם כדאי להמתין לפני החלפת תרופה? תוך כמה זמן חולפות תופעות הלוואי ונוצר איזון? האם זו תוצאה של הפרוגסטרון שהמדבקה?
תודה מראש, גלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוורל קונטי- תופעות לואי
ד``ר איתן פאר07/01/2021יתכן ואת צודקת שכן את מגיבה לא טוב לפרוגסטרון לפי התיאור שלך
תמשיכי אוורל קונטי רק לחודש
במידה ותהיה הסתגלות של הגוף, להורמונים , התופעות שאת מציינת יעברו
ולא - יש להחליף סןג הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נושא של גיל המעבר או טרום גיל המעברסיגל אלחדיף05/01/2021
אני בת 50 ועדיין מקבלת מחזור לא תמיד באופן סדיר,בשבועיים האחרונים יש לי נשירת שיער בתדירות קצת יותר מהרגיל.הבנתי שזה אחד צהתסמינים של גיל המעבר.אני לא יודעת אם אני נחשבת גיל המעבר או לא.ואם אני בגיל טרום מעבר אז תסמינים של גיל המעבר נכונים גם לטרום גיל המעבר?
יש לציין דעשיתח בדיקת פאפס ויצאה תקינה ברוך הדם וגם בדיק. אולטרסאונד של רופא נשים יצאה שהשחלות והדופן תקינים.כח בהתחל חששתי שאולי יש לי חס ושלום תסמונת שחלות פוליציסטיות,כי קראתי באינטרנט שנדירת דיער יש כם בתסמונת הזו.מחכה לתשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל מעבר
ד``ר איתן פאר07/01/2021כל עוד לא חלפה שנה מהמחזור האחרון את בטרום גיל המעבר ולא בגיל המעבר
נשירת שיער קשורה לחסר מספיק של אסטרוגן אבל גם לחסר ברזל וחסר ויטמין D
תבדקי רמות שלהם, במידה ותקינים יש טיפול הורמונלי תוספי לטרום גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילוב של מירנה ואסטרוגן- גיל 60א05/01/2021
שלום, מתקרבת לגיל 60 יש לי מירנה בגלל דימומים חזקים, לפעמים גלי חום, בקיץ מתגבר גלי החום והזעות, איזה כדור אסטרוגן תוכל בבקשה להמליץ לי או שעדיף מדבקה ושלא יגרום להשמנה מדגישה שיש לי מירנה? אף פעם לא נעזרתי באסטרוגן למרות שסובלת כ-5 שנים מגלי חום והזעות, בהתחלה היה ממש קשה, כעת השתפר אבל יודעת שבקיץ אסבול יותר לכן מעונינת לנסות, באיזה גיל נפסקים גלי החום והזעות לצמיתות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מירנה ואסטרוגן
ד``ר איתן פאר07/01/2021שילוב מוצלח בתנאי שהמירנה לא יותר מחמש שנים שלאחר מכן לא מפרישה מספיק פרוגבטרון
תוסיפי או כדור אסטרופם או מדבקה אוורל 50* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופם וטרום גיל מעבריהל31/12/2020
בת 50 טרום גיל מעבר מחזור סדיר.ישנם תסמינים. הומלץ על נובופם. מתי ניתן להתחיל את הגלולה בפעם הראשונה? במחזור? לאחר מחזור? לא משנה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם
ד``ר איתן פאר07/01/2021תתחילי כל יום 2 למחזור כל חודש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בפטמות תחת טיפול הור' חלופי [לא היו לי מאז ההריון לפני28 שנה]נאווה31/12/2020
הודות לפורום הזה ולך חזרתי לאוורל קונטי המעולה שעזר לי במשך 5 שנים ללא כל הפרעה. כיום,יש לי כאבים בפטמות שהחלו מלפני שבועיים בהם נטלתי עדיין אסטרמון ]מדבקות].קראתי שאלה יתכנו כתוצאה מכמות מיותרת של הורמון..האם עליי לעשות הפסקה כלשהי.או שאפשר לחזור לאוורל קונטי המצויין במינון הרגיל [כל 4 ימים]? תודה רבה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגישות בפטמות
ד``ר איתן פאר07/01/2021מדבקות אסטראמון לא מוצלחות כנראה עקב ספיגה לא אחידה ולא טובה
תחזרי לאוורל קונטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפה אפשר להשיג דואביב- הורמון גיל המעבררחלי30/12/2020
שלום . לאחר ניסיונות רבים עם הורמונים שונים עם גיל במעבר..התחלתי לקחת את דואביב המוצלח. את הדואביב כבר כ חצי שנה שלא ניתן להשיג דואביב בקופת חולים מכבי וכן בבתי המרקחת . ניתן להתרשם מחברותיי לפורום כי הדואביב עדיין בשימוש וניתן להשיגו . אנא עדכנו בבקש האם והיכן ניתן להשיג דואביב . תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חסר דואביב
ד``ר איתן פאר07/01/2021לפי חברת פייזר יתכן, אני מקווה אך לא בטוח, שיחזור לשוק סביב אפריל
מטופלות שלי מסרו שהצליחו להשיג דואביב בקופ'ח כללית בי'ם לא יודע האם עדין אקטואלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הורמון אסטרוגן על השדאוריאנה29/12/2020
שלום, קראתי פוסט שלך בפייס לגבי השפעת הורמונים על השד ואני קצת מבולבלת...מצד אחד כתוב שהעדר אסטרוגן בשד מעלה את הסיכון לסרטן השד ומצד שני אתה כותב שהאסטרוגן עוזר לתאי סרטן בשד לשגשג. אני הוצאתי שחלות עקב נשאות וכבר למעלה משנה נוטלת דואביב. לי נאמר שהדואביב חוסם את קולטני השד והרחם לאסטרוגן ולכן הוא בטוח עבורי עם הנשאות. אשמח שתעשה לי סדר בראש. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוגן והשד
ד``ר איתן פאר07/01/2021מקוה לעשות סדר
את לחלוטין מבלבלת בין אפקט אסטרוגן - המוריד בלמעלה מ 33% שכיחות סרטן שד ובין אפקט פרוגסטרון.
הוכח שיש סוגי פרוגסטרון המעלים שכיחות סרטן שד ומונעים את האפקט ההגנתי של האסטרוגן
דואבי זה הטיפול היותר נכון ומומלץ לאחר כריתת שחלות אצל נשאיות היות והחליפו בו את הפרוגסטרון במולקולה הנקראית בזדוקסיפן ולכן בהרבה הרצאות שלי המלצתי עליו כטיפול הנאות והנכון לאחר כריתת שחלות עקב נשאות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)