מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תחליף הולם ל-evorel 50 עם מינון מדויק של אסטרוגןתמרה אורבך26/07/2020
שלום רב, אני בת 69, אחרי ניתוח כריתת הרחם ושחלות.
מומלץ לי לקחת evorel 50 שמתאים לאלה שעברו ניתוח הנ"ל.
לקחתי את התרופה במשך 15 שנה והרגשתי עם זה מצוין.
אני נמצאת כרגע במצב מצוין, עושה ספורט ואין לי עודף משקל.
בנוסף, קרדיולוג המליץ לי להמשיך לקחת מדבקות.
היום Evorel 50 כבר לא נמצא בשוק. איזה מדויקות אסטרוגן במינון זהה
אתה ממליץ לקחת?
בתודה רבה, תמרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאוורל
ד``ר איתן פאר08/08/2020מדבקות estalis
מדבקות dermestril
מדבקות esradot* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקעים בכיס מרה ומניעה מקבלת טיפול הורמונלי חליפיטלי26/07/2020
האם נוכחות של משקעי כולסטרול/ אבנים בכיס המרה מונעים קבלת טיפול הורמונלי חליפי? האם מדבקות מתאימות יותר אם בכלל? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבנים בכיס המרה
ד``ר איתן פאר08/08/2020טיפול אסטרוגני מחמיר התופעה
ולכן מומלץ מדבקות ולא כדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעילות מדבקת Estramon שנתלשת מהר מהגוףעידית25/07/2020
שלום רב.
מדבקת האסטרמול נתלשת מהגוף בתוך כיממה אחת והיא לגמרי לא צמודה לגוף למרות שנצמדתי להוראות.
האם היא בכלל אפקטיבית כאשר חציה מנותק מהעור??
תודה מראש
עידית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעילות אסטראמון שנתלש
ד``ר איתן פאר08/08/2020לא אפקטיבי
תחליפי לכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר הורמונים אנג'ליק במקום אווראל קוונטי 50הדס25/07/2020
מכיוון שלא ניתן להשיג מדבקות אווראל קונטי שהיו לי מצוינות, ולאחר בדיקה אצלך המלצת לי לעבור לאנג'ליק.
לאחר כשבועיים התחילו לי הפרשות חומות כמו תחילת מחזור שנמשכות כבר כמעט 3 שבועות. חוץ מזה חזרה קצת העייפות.
האם זאת תופעה שחולפת?
חשוב לי לציין שניסיתי כמה סוגים של הורמונים שלא עשו לי טוב עד שמצאתי את מדבקות האווראל קונטי.
אני חברת קופ"ח כללית, יש לי רחם אז צריכה גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון.
אשמח לתגובתך האם להמשיך עם אנג'ליק? כי לא היו אופציות אחרות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אנג'ליק
ד``ר איתן פאר25/07/2020תופעה מוכרת וחסרת חשיבות המתרחשת לעתים קרובות כאשר עוברים מסוג אחד של צהורמונים לסוג אחר
בדרך כלל מופיעה המהלך 1-3 החודשים הראשונים של המעבר ונעלם לחלוטין לאחר מכן
תמשיכי אנגליק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות טרום גיל המעבר ושינויים במחזורשרון פרי22/07/2020
בת 45.5, בשנה האחרונה מחזור לא סדיר, כמה מחזורים כל 23 ימים וכמה מחזורים כל 30 ימים. כרגע ללא מחזור 35 ימים (אין הריון).
בבדיקות דם שעשיתי :
TSH - 5.77
T4 8.5
T3 4.6
מזה כשבוע התחילו עקצוצים בכל הגוף. התחיל בצוואר והתפשט לידיים, רגליים, פנים, לשון (באצבעות למשל אין)... העקצוצים באים והולכים (כמו דקירות).
לאחר חשש לאירוע מוחי שנשלל אושפזתי במחלקה נוירולוגית בשיבא. MRI מח תקין. TCD תקין. בדיקות דם תקינות מלבד TSH גבוה מעט (5.77) עם רמת הורמונים תקינה.
האם יכול להיות קשר לשינויים במחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות של טרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר25/07/2020התופעות שאת מתארת לא קשורות לתסמיני טרום גיל המעבר
עליך לעבור ברור המטולוגי מלא לשלילת קרישיות יתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות הורמונליות בגיל המעבר עם התקן מירנהרונה22/07/2020
שלום ותודה על המענה בפורום,
בת 50, התקן מירנה חמש שנים עקב דימומים כבדים בגיל 45. מזה שנה FSH גבוה 90, 102, 70 בשלוש בדיקות האחרונות
אסטרדיול קטן מ-91.8
פרוגסטרון 0.69
לאחרונה יש תופעות של רגישות בשדיים ורגישות לריח כמו לפני מחזור - זה נמשך כבר כמה שבועות.
אין מחזור כבר חמש שנים עקב המירנה. לעיתים הכתמה קלה.
איך אפשר לדעת מתי להוציא את ההתקן? אני לא רוצה שיתחילו דימומים במיוחד אם יש לי פתאום אסטרוגן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקן הורמונלי ותופעות גיל המעבר
ד``ר איתן פאר25/07/2020בדיקת דם פשוטה לרמות אסטרוגן ו FSH תוכיחי האם את זקוקה לטיפול הורמונלי משלים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- DHEA - מחליף הורמונים לגיל 60 עם חוסר חשק ויובש וגינאלי?אני18/07/2020
היי,
מבקשת לדעת האם תוסף DHEA אכן יכול לעזור בגיל 60 ליובש נרתיקי וחוסר חשק מיני וגם לאוסטיאופרוזיס.
וממה הוא מופק בדרך כלל, האם תמיד מצמח ה wild yam?
ואם כן האם נטילה של הצמח עצמו תעזור?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר DHEA
ד``ר איתן פאר25/07/2020כאשר ניתן בפתילות נרתיקיות מדי יום פןתר בעיות בתפקוד מיני אבל לא יתלר התופעות של גיל המעבר כגון אוסטאופוקוזיס
הפתילות נקראות אינטרה רוזה וישווקו בארץ לקראת סוף השנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- estramon conti 40 כולל אסטרוגן ופרוגסטרון?גילנ16/07/2020
הבנתי מתשובתך שהאסטרמון 50 אינו כולל אסטרוגן ופרוגסטרון. האם האסטרמון קונטי 40 כן כולל? ובמידה וכן האם הוא פותר גם את בעיית היובש בנרתיק?
ומה עדיפות המדבקה על כדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטראמון קונטי
ד``ר איתן פאר25/07/2020מכיל גם אסטרוגן וגם פרוגסטרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה
גילה25/07/2020האם תוכל בבקשה לענות גם על חלקה השני של השאלה ? האם האסטרמון אמור לפתור גם את בעיית היובש בנרתיק וכן איזה יתרון יש למדבקות על הכדורים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מציאת תחליף לאבורל קונטי לאור הפסקת הייבוארונית.א. קליין15/07/2020
אודה לך אם תוכל לסייע למצוא תחליף לאבורל קונטי 50/170 מ"ג.
אני בת 67 לוקחת אבורל קונטי שנים ארוכות - מדבקה אחת לשישה ימים - ומסתדרת מצויין. מה לעשות עכשיו כשהקופה הכללית הפסיקה לייבא אותה ולא מצאתי תחליפים הולמים בכמויות של אסטרוגן ופרוגסטרון במדבקה? והתור רחוק מאד ואני עובדת ואתקשה לתפקד מפאת גלי החום...
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאוורל קונטי
ד``ר איתן פאר25/07/2020במכבי פארם למבוטחות מכבי יש אסטראמון קונטי
אבל ניתן להשיג כם אסטאליס קונטי וגם מדבקות דרמסטריל להם יש להוסיף פרוגסטרון בנפרד- אוטרוגסטאן 100 כל יום
או לעבור לכדורי אביאנה להם מינון מאד נמוך של הורמונים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוליפ ברירית הרחם - האם פוליפ שגורם לדימום הוא מסוכן?רחלי13/07/2020
הבנתי שיש נשים שיש להן פוליפ אנדומטרלי מדמם ויש כאלה שיש כאלה שיש להם פוליפ כנ"ל שאינו גורם לדימומים.
האם פוליפ שגורם לדימומים מסוכן יותר כשלעצמו?
(כלומר לא מבחינת איבוד דם אלא מבחינת הפוליפ עצמו?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פוליפ תוך רחמי מדמם
ד``ר איתן פאר25/07/2020מחייב כריתה ע'י היסטרוסקופיה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות ברחם בבטן שמאלית תחתונה במשך 3 ימיםיעל13/07/2020
שלום רב, אני בת 69 ללא שחלות. בעברי סרטן במעי הגס ובשד (מסטקטומי). שניהם בדרגה ראשונה ללא שום טיפולים משלימים. במעקב והכל תקין.
בשלושה ימים האחרונים מרגישה דקירות קלות בפנים הבטן השמאלית תחתונה כאילו באזור הרחם. התור לגניקולוג רק בשבוע הבא. מה, לדעתך, העניין? תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות בבטן
ד``ר איתן פאר25/07/2020מחייב אולטרה סאונד של האגן ע'י הגניקולוג שלך והמשך ברור ע'י רופא המשפחה כולל בדיקת שתן לתרבית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בשוק בדואביב - מה ניתן לעשות?עפרה קסלר.12/07/2020
שלום, עברתי לפני כחצי שנה מאביאנה לדואביב, וכעת הוא חסר בשוק. מה עליי לעשות? לעבור לסוג אחר של הורמונים? להפסיק לקחת עד שיחזור חזרה לשוק (מתי שהוא באוגוסט). אני בת 67 לוקחת הורמונים הרבה שנים ומרוצה מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בדואביב
ד``ר איתן פאר25/07/2020בעיה כלל עולמית של החברה מארה'ב
יחזור לשוק רק באוקטובר
עד אז להחליף למשהו אחר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה במקום?
אירית06/08/2020מה מומלץ במקום דואביב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה אופן השימוש במדבקות estramon?talu11/07/2020
הי
בעבר השתמשתי במדבקות evoral, כרגע הוחלף לestramon.
בתוך האריזה מדבקה עבה חומה ומדבקה שקופה
כיצד יש להשתמש בזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש נכון באסטראמון
ד``ר איתן פאר12/07/2020המדבקה החומה מיועדת למנוע קיפול של המדבקה ולןכן היא דבוקה לדופן
השקופה המכוסה בצלופן בשני חלקים היא המדבקה ההורמונלית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת טיפול באביאנה - גלי חום וגלי קוררחל11/07/2020
התחלתי אביאנה לפני כ-10 ימים וגלי החום החריפו מאז ונוספו גלי קור, נעה בין קצוות של קור וחום. יכולה להזיע מאד ולהרגיש שקר לי, האם זה נורמלי בראשית הטיפול ולהמשיך או סימן שהטיפול לא מתאים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת אביאנה
ד``ר איתן פאר12/07/2020להמתין בסבלנות שיעברו 8 שבועות ורק אז ניתן להעריך יעילות הטיפול ההרומונלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נטילת לויאל ווגיפם יחד לטיפול בתופעות גיל המעברטליה09/07/2020
אני בת 63 לוקחת מגיל 49 לויאל הפסקת הווסת היתה בגיל 50. בזמן האחרון חשתי כאב וגרד באזור הנרתיק ויובש.
שמעתי על וגיפם
האם צריך להפסיק את הלוויאל שהבנתי שטוב למערכות נוספות לא רק וגינלית?
האם אפשר לקחת במקביל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליביאל ביחד עם ואגיפם
ד``ר איתן פאר11/07/2020שילוב מוצלח ביותר
תוסיפי ואגיפם קבוע בהתאם להוראות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
תודה רבה.🙏11/07/2020תשובתכם עזרה לי מאוד🙏
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)