מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דופק מהיר בבוקר בחילות ושלשוליםמיכל06/11/2020
שלום
בת 47 , קמה ברב הבקרים עם דופק מהיר בחילות קשות ויציאות רכות . האם אופייני לגיל/ האם קשור להורמונים?
מה יכל לעזור אם קשור לגיל? פרט לכך יש לי דפיקות לב מואצות במהלך היום ואי נוחות בחזה (לא בשד) - אני עוברת אבחונים בימים אלה.
המחזור החודשי כבר פחות סדיר, דימומים כבדים מאוד ומחזור מהיר 3-4 ימים חשה חולשה חזקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר ועוד
ד``ר איתן פאר07/11/2020בתקופת השינויים ההורמונליים לתקופת צהפרימנופאוזה ( שהביטוי שלה הוא תחילה אי סדירות גדולה במחזורים ) אכן מופיעים הפרעות קצב לב
במידה וברור הקארדיולוגי לא מעלה סיבה יש בהחלט מקום לשקול איזון הורמונלי התואם לפרימנופאוזה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום שבועיים וחצי מה אפשר לעשות?דנה04/11/2020
שלום דר פאר,
בת 44.8, אחרי 3 לידות. אחרונה לפני 8 שנים,
ללא אמצעי מניעה מגיל 29.
מחזור סדיר בין 27-30 יום.
בבדיקות מעקב קיים שרירן ברחם ודרמואיד בשחלה כבר כמה שנים.
בחודש אוקטבר קיבלתי וסת ב 7.10.
שבוע וחצי לאחר מכן התחילה לי כאבים במתן שתן, עשיתי תרבית שהתגלתה כחיובית אי קולי, נתן לי ציפורודקס ל 5 ימים ( אני לא סובלת מדלקות).
בנוסף לכאבים התחיל לי דימום נרתיקי בהתחלה טפטופים ולאחר מכן דמום , כבר שבועיים וחצי. מה19.10 ללא הפסקה .
הייתי ביום ראשון אצל רופא נשים , הוא עשה לי אולטרסאונד בטן ואמר שרירית הרחם דקה מאד והמליץ על כדור בשם progyluton למשך 21 יום.
אני אמרתי לו שאנני מעונינת בליקחת הורמונים.
בבדיקות דם: ספירה תקינה, תרבית שתן, ברזל ובי 12 תקינים.
אני התחלתי לקחת ברזל בשבוע האחרון.
תוצאות נוספות:
CA15-3
U/Ml
16.3
CA-125
18.10
U/Ml
CA19-9
10
U/ML
EstradiolE2 686.39 PMOL/L
Fsh 5.02MIU/ML
Tsh1.76
CEA 1.48 NG/ML
האם על סמך התוצאות יש לך מושג מדוע יש לי דימום מתמשך? האם יש דרך להפסיק את הדימום ללא הורמונים,
אני מאד לחוצה וחוששת שאולי יש לי משהו חמור יותר...
מה אתה מציע לי לעשות?
תודה על העזרה,
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום שבועיים וחצי
ד``ר איתן פאר07/11/2020כאשר יש דימום ממושך עם רירית רחם מאד דקה הסיבה היא הפרעה הורמונלית קלאסית לגיל שלך
הרופא שלך צודק, חסר איזון הורמונלי מחייב איזון הורמונלי , בדיוק כמו בגיל המעבר. פרוגילוטון הוא אחד הטיפולים הנכונים למצבך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדימום שבועיים וחצי
דנה07/11/2020תודה רבה דר פאר, התחלתי ביום חמישי פריגלטון, מקווה שיסתדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בשדיים ובעצם הבריח השמאלית טרום גיל המעבראישה03/11/2020
ת 52 פרה מנפאוזה, ווסת לא סדירה לעיתים גם פעם בחודש וחצי-חודשיים ובדיקות דם מתאימות לפרה מנופאוזה. במשך שנים כשבוע לפני הווסת היו לי כאבים בשדיים ורגישות בשדיים שבדרך כלל חלפו אחרי הווסת.
בחודשים האחרונים אני מרגישה לעיתים כאבים בשדיים בעיקר בצידי השדים ולעיתים בשד שמאל זה יותר מורגש מאשר בשד ימין . לפעמים יש יחד עם כאבי השדיים גם כאב עמום מתחת לעצם הבריח השמאלית. מדובר בכאבים שיכולים להופיע ביום ספציפי ואז חולפים ונעלמים ויכולים לעבור שבועות עד שכאבים כאלה יופיעו שוב.
בעבר זה היה לקראת קבלת הווסת .
החודש למשל הרגשתי זאת שבועיים אחרי הווסת.
(אציין שהווסת הנ"ל הגיעה אחרי חודש וחצי חודשיים שלא היה לי ווסת).
שאלותיי: האם כאבים בשדיים וכמתואר, קשורים לגיל המעבר?
האם יש קשר בין הכאבים בשדיים לכאב מתחת לעצם הבריח השמאלית?
אגב, האם האזור שמתחת לעצם הבריח, הצמוד לעצם הבריח, נחשב חלק מהשד? האם יש סיבה לדאגה וזה יכול להיות מסכן חיים? תודה מראש בעד תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בטרום גיל המעבר
ד``ר איתן פאר03/11/2020כל מה שאת מתארת וכל אזורי המיחושים שלך אכן קשורים לשדיים וקשורים לשינויים ההורמונלים וחסר האיזון שיש בהם בתקופה זו.
הטיפול בנובופם יפתור לך את כל התלונות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אסטרוגן לעור הפנים האם מואיל?מיכל03/11/2020
דוקטור פאר שלום. האם קרם אסטרוגן באמת יכול להואיל לעור הפנים? תוכל להרחיב על זה קצת? מדובר בקרם שמיועד לנרתיק? מורחים יל הפנים? באיזו תדירות? האם הוא משפר את מראה הפנים או מונע קמטים עתידיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטרוגן לעור הפנים
ד``ר איתן פאר03/11/2020את צודקת לחלוטין. מחזיר אלסטיות וסיבי קולגן למיצוק עור הפנים ועוזר מאד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בכדור לויאל בעקבות גלי חוםרחל30/10/2020
שלום רב,
אני בת 56 התחלתי להשתמש בכדור לויאל בגלל גלי חום חזקים ויובש.אני משתמשת בכדור זה כבר שנתיים ברציפות.הבנתי שהכדור עלול לגרום לסרטן השד למרות מעלותיו.מתי אני אמורה להפסיק עם הכדור כדי לא לבסתכן.הבנתי שעד גיל 60 בלבד.מה דעתך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליביאל
ד``ר איתן פאר03/11/2020מעולה
תמשיכי ללא הפסקה
הסיכוי ןהסיכון לסרטן שד מאד מאד נמוך
פשוט להיות במעקב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טרום גיל המעבר-החלפת הורמוןאלה29/10/2020
שלום ד"ר פאר,
בתושבתך לפני מספר ימים ציינת שאם יש לי דמומים חוזרים תחת אביאנה אני כנראה בטרום גיל המעבר ולכן האביאנה לא מתאימה לי . אני מבינה שהורמונים אחרים יהיו במינון גבוה יותר מאביאנה ולכן מעדיפה להשאר עם האביאנה למרות הדימומים. האם יש בעיה עם זה ?
אודה לתשובתך,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלפת הורמונים בטרום גיל המחעבר
ד``ר איתן פאר03/11/2020את לא מודקת
\לא מטפלים בטרום גיל המעבר ע'י הורמונים המיועדים לגיל המעבר ולכן דימומים שמעידיםצ שהטיפול לא תואם ולא נכון
יש טיפולים ספציפיים לטרום גיל המעבר
מינון נמוך של אביאנה לא מתאים למצבך בשלב זה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום למרות טיפול הורמונליגליה29/10/2020
בת 45. מטופלת כשנתיים ב Estradiol 0.1 במדבקות ,לאחר כניסה מוקדמת לגיל המעבר.
מזה כשבוע וחצי חווה גלי חום חזקים בלילה שמעירים אותי משינה.
האם יעילות המדברות ירדה? הן במינון גבוה ואני לא בטוחה אם אפשר לעלות.
מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חוםן תחת מדבקות
ד``ר איתן פאר03/11/2020במידה ויש לך רחם את חייבת גם פרוגסטרון
אסטרוגן בלבד עלול לגרום לסרטן רירית הרחם.
היות ויש לך גלי חום הטיפול כלל לא מתאים לך
גשיט לרופא המתמצא בתחום ההורמונים בגיל המעבר ושיתאים לך טיפול הולם
לגלי חום יש השלכות גרועות על מוח, דמנציה ולב !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלת המשך
גליה04/11/2020אני עם התקן מירנה ולכן הטיפול הוא אסטרוגן בלבד.
מאז חזרת גלי החום גם קפיצה מאוד משמעותית בלחץ הדם עד רמות גבוהות ביותר 140/95. לא סבלתי בעבר מלחץ דם גבוה.
האם יש קשר בין חוסר האיזון ההורמונלי ולחץ הדם?
איזה טיפול חלופי יכול להתאים במקום מדבקות האסטרדיול 0.1?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובת המשך....
ד``ר איתן פאר07/11/2020היות ואת עם מירנה הטיפול צריך להיות אסטרוגן.
אסטרוגן ניתן לתת בג'ל לעוד ר ( עדיף היות ולא משפיע על לחץ דם), במדבקה לעור ( כנ'ל) או בכדורים. פשוט צריכים להתאים לך את המינון ודרל המתן הנכונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת טיפול במדבקות עקב שימוש ממושךטלי29/10/2020
שלום רב
גיל 59, משתמשת במדבקות מעל 10 שנים
האם מומלץ לעשות הפסקה מידי פעם?
אם התשובה חיובית:
האם לרדת הדרגתית (למשל מדבקה לשבוע)
לכמה זמן לעשות הפסקה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש ממושך במדבקות
ד``ר איתן פאר03/11/2020לא להפסיק, לא לעשות הפסקות ולהתמיד
הפסקות מעלות קרישיות וטרומבוזות
המינונים ממילא מאד נמוכים ובטוחים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול במדבקות של אסטרמון קונטי ועלייה בגלי החוםמיכל28/10/2020
שלום דר פאר. כתוצאה מהמחסור בדואביב, הופניתי לטיפול במדבקות של אסטרמון קונטי. אני כרגע במדבקה הרביעית וגלי החום התרבו. כמו כן השימוש במדבקה ממש לא נעים לי. אני מרגישה בנוכחות שלה על העור, היא גורמת לי לגרד ואי נוחות. יש עוד איזה פתרון פומי, שיכול להתאים לי?אציין שרשמו לי דואביב, מכיוון שאני בסיכון מסויים לסרטן שד בגלל שלא ילדתי אף פעם ונחשפתי לטיפול הורמונלי אגרסיבי וממושך במסגרת טיפולי פוריות. תודה רבה מראש על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטראמון קונטי במקום דואביב
ד``ר איתן פאר03/11/2020אסטראמון קונטי לא מוצלח במיוחד. לא המדבקה ולא המינון ההורמונלי
ולכן תסמיני גיל המעבר חוזרים
תעברי לאביאנה או אקטיבל עד שדואביב יחזור לשוק בתחילת - בתקוה2021* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Estramon Conti 40/130 טיפול הורמנלי בעזרת מדבקותעמית בכר27/10/2020
קיבלתי מרשם לטיפול הורמונלי בעזרת מדבקות שנקראות Estramon Conti. אשמח להדרכה כיצד להשתמש במדבקות? איפה מדביקים אותן? ומה הכוונה לפעמיים בשבוע? לשים בשלישי ובשבת להחליף את המדבקה שוב? להחליף כל שלישי ושבת? תודה מראש על העזרה והטיפים לשימוש נכון והאם יש לזה תופעות לוואי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הדרכה לגבי מדבקות
ד``ר איתן פאר28/10/2020זה תפקיד הרופא שרשם לך לתת לך הדרכה מלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש במשחת אובסטין כאשר יש דמום תחת אביאנהאלה27/10/2020
שלום דוקטור,
אני לוקחת אביאנה כ 8 חודשים. יש לי אחת לחודש פלוס מינוס דמומים כמו מחזור . בעלון של אביאנה כתוב שמדובר בתופעת לוואי שכיחה . האם זה תקין ויכולה להמשיך לקחת אביאנה?
האם משחת אובסטין בטוחה לשימוש או שיש סיכונים/תופעות לוואי שיש לקחת בחשבון בשימוש קבוע בה לאורך שנים ?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת אביאנה
ד``ר איתן פאר28/10/2020פעם פעמיים דימום זה סביר
דימום כל חודש לא ולא
כנראה שאת בטרום גיל מעבר ולא בגיל מעבר ( שזה לפחות שנה לאחר המחזור האחרון הטבעי שהיה לך)
ולכן האביאנה לא מתאימה לך ועליך להחליף אותה בטיפול מתאים
אין בעיה של המשך שימוש במשחת אובסטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרה לגבי תשובתך על דימום תחת אביאנה
אלה28/10/2020
מבינה שהורומונים אחרים יהיו במינון גבוה יותר ולכן מעדיפה להשאר כבר עם אביאנה למרות הדימומים.
האם יש בעייתיות עם זה ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפולי פוריות בעבר והורמונים בגיל המעברמיקה26/10/2020
שלום, בת 53. מחזור אחרון לפני שנה. סובלת מתסמיני גיל המעבר. עברתי טיפולי פוריות מגיל 43 עד 45 ולבסוף נכנסתי להיריון וילדתי. האם טיפולי הפוריות מעלים את הסיכון לסרטן השד בנטילת הורמונים בגיל המעבר? האם טיפולי הפוריות הם סיבה לא להתחיל כעת טיפול הורמונלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי פוריות בעבר
ד``ר איתן פאר28/10/2020אין כל קשר
הנזק המיידי וארוך הטווח של העדר פעילות הורמונלית בגילך הוא המשמעותי
נא להתחיל לקחת טיפול הורמונלי חלופי המותאם לך אישית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 46 איחור במחזור 5 ימיםטלי26/10/2020
שלום רב.
בת 46 בדרך כלל מחזור תקין . מחזור אחרון ארוך מהרגיל כמו הפרשות דמיות של שבועיים . כרגע באיחור של 5 ימים. יש סיכוי להריון בגיל כזה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור בגיל 45
ד``ר איתן פאר28/10/2020הבלל הביולוגי דורש שכל עוד יש מחזורים יש סיכוי לכניסה להריון
אמנם הסיכוי לכך מאד פוחת עם הגיל, ובכל צזאת יש לקחת זאת בחשבון.
אבל מה שיותר שכיח בגילך זה שאת נכנסת לתקופה הנקראית טרום גיל המעבר ואז שיבושים בסדירות ובאופי המחזור הם השכיח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Inter roza האם כבר בארץ?יעל26/10/2020
שלום,
שאלתי כבר בעבר לגהי האינטר רוזה. האם כבר הגיע לארץ? אוטוטו חודש נובמבר. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטרה רוזה
ד``ר איתן פאר26/10/2020לפי החברה המשווקת קרוב לודאי שבתחילת דצמבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימידונה דלקות שתן וכאבים בצד שמאל של הבטן התחתונהנילי24/10/2020
אני נוטלת את הכדורים כבר שנה אני בת 54 ועדיין יש לי גלי חום הסימידונה קצת איזנה אותי. לאחרונה התפרץ אצלי דלקות שתן וכאבים בצד שמאול בבטן תחתונה עם רעד פנימי בלתי נשלט באיזור. האם עליי להפסיק את הסימידונה או להוסיף תוסף לחיזוק אני עברתי סדרת בדיקות והכל תקין . יש לי הרבה עצירויות אני מאוד חלשה כל האיזור התחתון עם חולשה. אשמח לייעוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימידונה
ד``ר איתן פאר25/10/2020סימידונה זה קוהוש שחור
חש מספר עבודות על הפחתה של גלי חום תחת סימידונה
אבל כלל לא מהווה תחליף לטיפול צהורמונלי שאמור לטפל במיכלול שינויים במוח, לב, עצם ריצפת האגן ועוד ועוד
ולכן לא ממליץ על סימידונה
תבקשי טיפול הורמונלי גם פומי וגם נרתיקי שחטפלו בבעיות שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)