מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גרד לא נעים וטיפול הורמונאלישרה12/09/2021
משתמשת כשבע שנים בווגיפם שלוש פעמים בשבוע ואביאנה כל יום.
לאחרונה אני חשה גרד למטה.
אני מקפידה על ההגיינה. הייתי אצל רפואת נשים והיא לא מצאה כלום, שלחה אותי לבדיקת פאפ ואולטרה סאונד.
מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד כרוני
ד``ר איתן פאר23/09/2021לעתים קרובות קשור בשימוש בתחתוניות
במידה ואת משתמשת קבוע בתחתוניות תחליפי סוג
כמן כם שימוש קבוע בסבון אינטימי, נוזלי ( לאקטופיל או ליגיניה) להם pH חומצי של 3.5-4.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נור באופן רציף נגד דימום חזק ולא סדיראיריס11/09/2021
שלום רב
בת 55 עם עודף משקל בפרימנופאוזה עם מחזורים לא סדירים ארוכים ועם דימום חזק ביותר עם קרישי דם ומיומה של 5 ס"מ בתוך חלל הרחם.
מזה כחודשיים דימומים מאסיביים שאת הראשון שבהם הפסקתי אחרי 14 יום עם פרימולוט נור ואז אחרי שסיימתי לקחת פרימולוט נור שאותו לקחתי כשבועיים 10 מ"ג כל יום, התחיל מחזור חדש שלא נגמר אחרי 21 יום. היות והגבתי טוב לפרימולוט נור ואין ביכולתי לשים מתקן מירנה ולא הגבתי טוב לסרזט, הרופאה שלי הציעה לקחת פרימולוט נור 10 מ"ג ביום באופן רציף למשך 3 חודשים כדי למנוע דימומים בתקופה הזאת ולעלות המוגלובין שצנח.
בזמנו הבנתי מרופאים שונים שלא מקובל לתת פרימולט נור באופן רציף ועוד לתקופה ארוכה, אך אני סומכת על הרופאה שלי.
בכל מקרה רוצה לשמוע עוד דעה של מומחה- האם יש בכך סיכון כלשהו לקחת פרימולט נור באופן רציף למשך תקופה של 3 חודשים ואם אחרי שאפסיק לקחת צפוי לי דימום חזק יותר מהרגיל עקב המינון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולט נור באופן רציף
ד``ר איתן פאר23/09/2021הפרוגסטרון העדיף מבחינת רירית הרחם וההשפעה על השד ללקיחה רצופה הוא דופסטון 10 מג'ר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת פרימולוט נור לפני ניתוח
איריס24/09/2021שלום פרופ' פאר,
תודה על תשובתך.
כנראה שלאחר לקיחת פרימולוט נור במשך כ3 חודשים אצטרך ניתוח כריתת רחם ובזמן עד הניתוח אנסה להעלות המוגלובין שצנח.
ראיתי בעלון לתרופה שכתוב שיש להפסיק לקיחת פרימןלוט נור 6 שבועות לפני הניתוח, ויש לי 2 שאלות בנוגע לכך:
1) למה בעצם יש להפסיק פרימולוט נור זמן כה רב לפני הניתוח?
2) אם אפסיק לקחת פרימולוט נור לפני הניתוח הדימום יתחדש ועוד פעם יצנח המוגלובין, אז מה עשיתי בזה?
שאלתי מה אפשר לעשות במקרה זה ?
תודה מראש על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה ואבחנה של השימוטו בלוטת התריסמיכל11/09/2021
לוקחת יום יום..שאלה האם ניתן לקחת הורמון זה יום כן יום לא..קראתי שאסטרוגן מתנגש עם תפקוד בלטת התריס..אין שיפור בנפיחות ועליה במשקל ..כבר שנה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה והאשימוטו
ד``ר איתן פאר23/09/2021אביאנה לא גורם ולא מחמיר האשימוטו לאחר שכבר קיים
לקחת על בסיס יומי קבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונולי ואקטיבל ומרקם שד צפוףשרון09/09/2021
שלום רב, האם יש חשיבות לבחירת טיפול הורמונלי כשיש מרקם שד צפוף והאם אקטיבל לצורך העניין מתאים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל ומירקם שד צפוף
ד``ר איתן פאר23/09/2021במקרה זב ישנה עדיפות לפמוסטון קונטי או לאנג'ליק היות והפרוגסטרון שבהם לא משפיע על מירקם שד צפוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייעוץ בפורום הסתיים מיולי 2020?סמדר05/09/2021
אודה לתגובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הסתיים היעוץ ויש להתאזר בסבלנות
ד``ר איתן פאר08/09/2021משתדל לענות
אהל יש גם לי אילוצחי עבודה ועומס הרצאות והדרכות סביב העולם בזום. ולכן להתאזר בסבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך יעוץ כבר עניתי לשאלתך
ד``ר איתן פאר08/09/2021כבר עניתי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקעים טרשתיים אחרי טיפול הורמונלי ורצון לחזור לטיפולדפנה05/09/2021
אני בת 63, אחרי טיפול הורמונלי ממושך.
הפסקתי למשך שנה והרגשתי רע.
רציתי לחזור לטיפול ולשם כך עשיתי דופלר צווארי.
התגלתה היצרות של כארבעים אחוז בעורק הימני.
האם בכל זאת אוכל לחזור לטיפול?
אולי מדבקות?
איך אוכל להקל על התופעות?
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקכעים טרשתיים והורמונים לא רצוי לחזור להורמונים
ד``ר איתן פאר08/09/2021מהווים התווית נגד יחסית
ולכן לא רצוי לחזור להורמונים
תנסי אגקנוסטון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לבנות הפורום וגם לרופא...אורית04/09/2021
אני בת חמישים פלוס מחזור לא סדיר..לקראת הסוף כנראה
לאחרונה החלו גלי חום באמצע הלילה מה שמעיר אותי ולא מאפשר שינה
בשל הסטוריה של סרטן במשפחתי לא מעוניינת בטיפול הורמונלי קונבנציונלי וגם הבנתי שממוצרי סויה כדאי לי להימנע. אז מה האופציות ? איזה תוסף טבעי (צמחי לא כימי) עזר לכן למנוע או להפחית את גלי החום? אשמח לעזרה.
תודה ושנה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש בטיחות הרבה יותר גבוהה בהורמונים שבטיפול כיום
ד``ר איתן פאר08/09/2021לא רוצה לא צריך
אבל לידיעתך ההורמונים שלפני למעלה מעשרים שנים נמצאו במעלים בפרומילים בודדים פרוליפרציה של תאי סרטו כבר לא נמצאים כלל בשימוש
יש בטיחות הרבה יותר גבוהה בהורמונים שבטיפול כיום וניתן להתאים לכל אחת טיפולצ הורמונלי תואם אישית במחשבה על שמירת הצוח, הלב, העצם, השמנה, יובש נרתיקי, אובדן חשק מיני ועוד
אין בנמצא שום תכשיר לא הורמונלי היכול לעשות זאת לאורך ציר זמן
גיל מעבר שה לא רק גלי חוום
מציע שתשקלי שוב החלטתך לאחר שתקבלי הסבר ממצא בנידון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר סימדונה והפסקת לקיחההדס03/09/2021
שלום רב,
אני בת 55, כבר שנה בדיוק לא קבלתי מחזור, יש לי כמה מיומות שהתכווצו ועובי הרירית 5.8. הרופא נתן לי סימדונה םורטה כיוון שאני לא ישנה טוב, לאחר כשבועיים התחיל לי מחזור ממש( עם כל התסמינים הרגילים). האם זה מהסימדונה? הפסקתי לקחת, מה אתה מייעץ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימידונה ודימומים תפני לרופא להמשך הסבר
ד``ר איתן פאר08/09/2021סימידונה זה קוהוש שחור
יעילותו לא הוכחה במחקרים גדולים למניעה של תסמינים מאוחרים של גיל המעבר כגון דמנציה, אוסטאופורוזיס השמנה בעיות לב ואובדן חשק מיני
תפני לרופא גיל מעבר לקבלת הסבר ארוך וממצא אודות מיגוון הטיפולים ההורמונליים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שינויים הורמולנים בעקבות חיסון שלישיבתיה03/09/2021
אני משתמשת מזה כשנה במדבקות אוורל קונטי ומאז לא היו לי גלי חום וגם הדכדוך שחשתי לפני עבר. מאז החיסון השלישי הגלי חום חזרו וגם דכדוך קל . האם עוד נשים התלוננו על שינויים הורמונלים בעקבות החיסון והאם זה הפיך או שאני צריכה למצוא פתרון הורמונלי אחר ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות הקשורות לחיסון שלישי של קורונה
ד``ר איתן פאר08/09/2021תוארו דימומים
נמשכים 2-3 חודשים וחולפים
תמשיכי הטיפול שאת לוקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להחליף הורמונים או תקופת הסתגלותרחל02/09/2021
מס חודשים נטלתי אנג׳ליק והכל היה טוב עד שירד מהמדפים.
מזה חודשיים אני נוטלת ליויאל כחלופה שרשם לי הרופא.
הבעיה שאני סובלת כעת מכאבי ראש הרבה יותר תכופים, לעיתים כאב ראש חד מפלח מעיר אותי בלילה, חזרו הזעות לילה
ונשירת שיער שוב התגברה.
גם שנת הלילה נפגעה, עם אנג׳ליק ישנתי טוב.
האם זה אומר שכדאי להחליף הורמונים או עדיין תקופת הסתגלות?
גם לאנג׳ליק לקח זמן ״להתיישב״* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליף לאנג'ליק חזר לשוק ויש בכל הקופות
ד``ר איתן פאר08/09/2021אנג'ליק חזר לשוק
תחזרי לאנג'ליק
יש בכל הקופות ובכל בתי המרקחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאמנם אנג׳ליק חזר לשוק מכיוון שלויאל תופעות לוואי
רחל09/09/2021בכל בתי המרקחת של הכללית שבדקתי באזור עמק יזרעאל המערבי רמת ישי טבעון וגם חיפה כתוב שלא נמצא במלאי.
אחרי חודשיים עם לויאל חזרו התופעות הזעת לילה חוסר שינה כאבי ראש נשירת שיער....
האם להמשיך עם לויאל עוד או להחליף. אולי אנג׳ליק חזר תחת שם אחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחסור באנג'ליק - כללית לא, לא חזר כלל
סמדר17/09/2021לצערי , לא חזר כלל..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחסר אנג'ליק
ד``ר איתן פאר23/09/2021חזר לשוק לפניט חודש וחצי
קיים בכל הקופות ובכל בתי המרקחת
פשוט להתעקש לקבל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להפסיק את הטיפול במדבקות עד הפסקת הסטרואידיםas123431/08/2021
שלום רב,
מטופלת במדבקות evorel conti כשנתיים השפעה טובה.
סובלת מקוליטיס מטופלת בסטראודים 20 מג וטיפול ביולוגי אנטיביו קיבלתי מנה אחת .
לאחרונה סובלת מגלי חום ,נדודי שינה, חרדה וכדומה.
שאלה האם להפסיק את הטיפול במדבקות עד הפסקת הסטרואידם?שאלה נוספת האם יש קשר בין המדבקות לבין הסטרואידים וטיפול הביולוגי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים וטיפול הורמונלי תנסי להחליף מדבקות לכדורים
ד``ר איתן פאר08/09/2021סטרואידים במינון נמוך לאורך זמן לא יפריעו
זריקות ביולוגיות עשויות להפריע
תנסי להחליף מדבקות לכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקוליטיס וטרומבוצטפניה ושימוש במדבקות ולא כדורים
as123408/09/2021תודה על התשובה,
בשל הקוליטיס וטרומבוצטפניה (50)הומלץ על מדבקות ולא כדורים.
האם קיים טיפול לגיל המעבר לא דרך מתן הפה ,אשר מתאים לטיפול ביולוגי וגיל המעבר.
בנוסף האם אתה מטפל או מכיר גינקולוג לגיל המעבר המשלב טיפול בקוליטיס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעבר- גלי חום, שימוש בסימידונה פורטה 13מ"גענת26/08/2021
בת 61. טרום גיל מעבר מגיל 40, הפסקת מחזור בגיל 44, מאז סובלת מגלי חום והזעת יתר, לפני 10 שנים הוצע לי שימוש בהורמונים, אבל לאחר עיון בעלון התרופה ותופעות הלוואי כגון סרטן השד וכדומה, ולאחר שאמי ניפטרה מהמחלה החלטתי שעדיף לסבול מגלי חום ולא להסתכן. היום כ-17 שנים שאני סובלת ובהתייעצות עם גניקולוגית אישרה לי שימוש בסימידונה פורטה 13 מ"ג. אני סובלת מדופק מהיר מטופלת בנורמיטן ומבריחת סידן נוטלת סידן + טיפות ויטמין d. ציינתי בפניה ממה אני סובלת ומה אני נוטלת, אבל שכחתי לציין בפניה שהכבד שלי שומני ומוגדל. השאלה שלי היא האם אני יכולה להשתמש בתרופה?
בתודה מראש
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סימידונה והפרעות כבד לא מומלץ להשתמש
ד``ר איתן פאר08/09/2021לא מומלץ להשתמש בסימידונה עם הפרעות כבד
תעברי לכדורי ויטמין D - קפסולות של D-1000
וכדורי סידן בשילוב עם מגנזיום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיום שימוש באורח קונטי?גלית24/08/2021
שלום ד״ר, לאחר שימוש של עשרה חודשים באוורלקונטי, הרוב השתפר-שינה ותיאבון אך נותרתי עם תחושת חוסר מנוחה ועצבנות. קצת חרדה שלא היו אופייניים לי מעולם. בת 46 אחרי ארבע לידות תקינות. יש עדיין וסת עם שינויים במשך ועוצמה. האם ייתכן שאילו תופעות לוואי של המדבקות? האם כדאי לנסות טיפול חדש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעברי לפמוסטון 1/10 ויהיה דימום כל חודש ותרגישי טוב
ד``ר איתן פאר08/09/2021לא הטיפול המתאים לנשים להם יש עדין מחזורים
תעברי לפמוסטון 1/10
יהיה דימום כל חודש כמו ממחזור מועט
ותרגישי טוב יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור והורמוניםלימור22/08/2021
הי ד״ר פאר
משתמשת במדבקות אוורל קונטי
האם מותר לעשות דיקור במקביל? מה לגבי ויטמינים? מה כדאי לקחת?
סובלת מנשירת שיער קשה מאוד
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור והורמונים ונשירת השיער קשור לחוסר ברזל
ד``ר איתן פאר08/09/2021אפשר לשלב
לגבי נשירת שיער - בד'כ זה קשור לחסר ברזל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הפורום פעילאלמונית18/08/2021
נראה שאין תשובות מאמצע חודש 7/21 האם הפורום פעיל?? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות הפורום מותנה בזמינות שלי
ד``ר איתן פאר08/09/2021פעיל ומותנה בזמינות שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)