מידע רפואי
פורומים
- פילאטיס
- נוירולוגיה, שבץ מוחי, אירוע מוחי
- תזונת ילדים, השמנת ילדים
- תמיכה במשפחות ילדים חולי סרטן
- עזרה ראשונה, החייאה, בטיחות
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- ניתוחים לפרוסקופים (כירורגיה לפרוסקופית)
- קוסמטיקה טבעית
- איסוף ושימור דם טבורי, תאי גזע וגנטיקה
- יחסים, זוגיות ונישואין
- דיכאון אחרי לידה
- אלימות בני נוער, סמים, אלכוהול
- זכויות נשים בהריון, זכויות לאחר לידה
- טרשת נפוצה
- מיניות האישה, מין נשי
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר יוסף שמואלי
אורולוג וכירורג מומחה ד"ר יוסף שמואלי הינו אורולוג בעל ניסיון רב בניתוחים בתחומי ההפרעות בתפקוד המיני של הגבר והפרעות בפוריות הגבר. ניתוחי ערמונית (פרוסטטה) ביופסיות ערמונית, ביופסיות עם MRI: ביופסיות פיוז`ן לברור גידולים בבלוטה.ד"ר אילן בוש
פסיכיאטר ילדים בכיר. מומחה בפסיכיאטריה ילדים ונוער, הפרעות קשב וריכוז, מתן ייעוץ פסיכולוגי, פסיכותרפיה, אוטיזם, גיל ההתבגרות, הפרעות חרדה, הגיל הרך
- טרום גיל מעבר תסמינים שוניםיעל12/09/2021
שלום רב
בת 50
עם מירנה כבר 5.5 שנים, לדברי הרופא אין סיבה להוציאה
לפי בדיקות דם טרום גיל מעבר, לעיתים גלי חום, דיכדוך, כאבי פרקים
1. האם כאבי פרקים יכולים לנבוע מטרום גיל המעבר?
2. האם חיסון קורונהה3 יכול להעצים תחושות של טרום גיל המעבר?
תודה רבה על המענה🌹* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טרום גיל מעבר וסימפטומים
ד``ר איתן פאר23/09/2021מירנה מפרישה פרוגסטרון להגנה על רירית הרחם 5-6 שנים
ולכן לא תספק לך הגנה נאותה
אז 2 אופצחןץ-
1- החלפת מירנה וטחפןך בטסורןפם
2- הוצאת מירנה וטיפול בנובופם
יעזור לך מאד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בלתי נסבל ואינטרא רוזה ללא שינויאני12/09/2021
היי
גיל 60 עם יובש בלתי נסבל, ניסיתי הכל כולל לייזר וכלום לא עוזר. ועכשיו אינטרא רוזה כבר חודשיים וחצי ללא שינוי
אצטרך להמשיך לסבול?? 😫
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש נרתיקי
ד``ר איתן פאר23/09/2021אינטרה רוזה נגנס לפעילות אחרי 12 שבועות ובארה'ב ממליצים להשתמש בו לפחות שנה רצוף ואז לעבור ל 3 פעמים בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד לא נעים וטיפול הורמונאלישרה12/09/2021
משתמשת כשבע שנים בווגיפם שלוש פעמים בשבוע ואביאנה כל יום.
לאחרונה אני חשה גרד למטה.
אני מקפידה על ההגיינה. הייתי אצל רפואת נשים והיא לא מצאה כלום, שלחה אותי לבדיקת פאפ ואולטרה סאונד.
מה לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד כרוני
ד``ר איתן פאר23/09/2021לעתים קרובות קשור בשימוש בתחתוניות
במידה ואת משתמשת קבוע בתחתוניות תחליפי סוג
כמן כם שימוש קבוע בסבון אינטימי, נוזלי ( לאקטופיל או ליגיניה) להם pH חומצי של 3.5-4.5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אביאנה ואבחנה של השימוטו בלוטת התריסמיכל11/09/2021
לוקחת יום יום..שאלה האם ניתן לקחת הורמון זה יום כן יום לא..קראתי שאסטרוגן מתנגש עם תפקוד בלטת התריס..אין שיפור בנפיחות ועליה במשקל ..כבר שנה..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אביאנה והאשימוטו
ד``ר איתן פאר23/09/2021אביאנה לא גורם ולא מחמיר האשימוטו לאחר שכבר קיים
לקחת על בסיס יומי קבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונולי ואקטיבל ומרקם שד צפוףשרון09/09/2021
שלום רב, האם יש חשיבות לבחירת טיפול הורמונלי כשיש מרקם שד צפוף והאם אקטיבל לצורך העניין מתאים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקטיבל ומירקם שד צפוף
ד``ר איתן פאר23/09/2021במקרה זב ישנה עדיפות לפמוסטון קונטי או לאנג'ליק היות והפרוגסטרון שבהם לא משפיע על מירקם שד צפוף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם להפסיק את הטיפול במדבקות עד הפסקת הסטרואידיםas123431/08/2021
שלום רב,
מטופלת במדבקות evorel conti כשנתיים השפעה טובה.
סובלת מקוליטיס מטופלת בסטראודים 20 מג וטיפול ביולוגי אנטיביו קיבלתי מנה אחת .
לאחרונה סובלת מגלי חום ,נדודי שינה, חרדה וכדומה.
שאלה האם להפסיק את הטיפול במדבקות עד הפסקת הסטרואידם?שאלה נוספת האם יש קשר בין המדבקות לבין הסטרואידים וטיפול הביולוגי?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרואידים וטיפול הורמונלי תנסי להחליף מדבקות לכדורים
ד``ר איתן פאר08/09/2021סטרואידים במינון נמוך לאורך זמן לא יפריעו
זריקות ביולוגיות עשויות להפריע
תנסי להחליף מדבקות לכדורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההקוליטיס וטרומבוצטפניה ושימוש במדבקות ולא כדורים
as123408/09/2021תודה על התשובה,
בשל הקוליטיס וטרומבוצטפניה (50)הומלץ על מדבקות ולא כדורים.
האם קיים טיפול לגיל המעבר לא דרך מתן הפה ,אשר מתאים לטיפול ביולוגי וגיל המעבר.
בנוסף האם אתה מטפל או מכיר גינקולוג לגיל המעבר המשלב טיפול בקוליטיס.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נובופם תוך כמה זמן יודעת אם זה מתאים?עינת05/08/2021
לוקחת נובופם 28 ימים. הכדורים האדומים, לקח שבועים עד שהתחיל שיפור קל בסימפטומים. הלבנים ( עם הפרוגסטרון) זוועה, כל הסימפטומים חזרו. השאלה האם יש טעם להמשיך ולחכות לראות אם יהיה שיפור או כבר עכשיו לשקול החלפת טיפול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נובופם ותופעות לוואי, אנג'ליק לא יהיה דימום
ד``ר איתן פאר08/09/2021בת כמה את?
למה נובופם שגרום ךדימום ולא טיפול הורמונלי כגון אנג'ליק 'לא יהי דימום ולא יהיו תופעות לואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצב עדיין לא תקין לאחר לקיחת נובופם
עינת08/09/2021בת 53, מחזור סדיר (לפני תחילת הנובופם). לשאלתך למה דווקא נובופם - הוראה של רופא גיל הנעבר שהלכתי אליו. בינתיים תכף מסיימת את החבילה השלישית. היו ימים של שיפור בחלק מהסמפטומים, יש ימים שלא. בסה"כ קצת יותר טוב ממה שהיה לפני אבל עדיין לא ממש בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום חודשי עם טיפול הורמונלימיכל17/07/2021
שלום, אני בת 47. לפני כשנה וחצי התחלתי טיפול הורמונלי חלופי לאחר שבדיקות הדם אישרו שאכן אני בגיל המעבר. תופעות גיל
המעבר נעלמו, אך דימום חודשי חזר להופיע עם נטילת ההורמונים. הוא משתנה בעוצמתו מחודש לחודש. בבדיקה גניקולוגית נאמר לי שהרחם נמצא תקין וזוהי תופעת לוואי ידועה. שאלתי היא האם הגיוני שהדימום ימשיך לאחר יותר משנה וחצי של נטילת ההורמונים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום תחת ההורמונים במשך שנה וחצי לא סביר
ד``ר איתן פאר08/09/2021לא סביר שימשך שנה וחצי
להחליף סוג הטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וגיפם תופעות לוואיאורלי18/07/2021
שלוםאני משתמשת בוגיפם כחודש
מזה כשבוע וחצי אני סובלת מטען מר ורע בפה. האם הוגיפם גורם לטעם הרע בפה?תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעת לוואי מהואגיפם אינה סבירה
ד``ר איתן פאר08/09/2021לא אמור להספג מהנרתיק ולכן התופעה שאת מתארת לא סביר שנגרמה מהואגיפם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויאל במקום אביאנהסמדר19/07/2021
שחום רב , בת 56 סובלת מאוד מגלי חום , ללא הרף, חשק מיני שנעלם לחלוטין. ברקע אמא עם סרטן שד, שנים חששתי מלקיחת הורמונים. לפני חודשיים התחלתי אביאנה ללא,שום שיפור בגלי החום, המלצת הרופאה לשנות לליויאל. האם צריכה לסיים את האריזה הנוכחית השנייה ? או יכולה להתחיל בליויאל ? מתי צפויה השפעת ליויאל על גלי החום והתסמינים הנוספים?
בהכרח אמורה להיות עלייה במשקל ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא ממליץ החלפה של אביאנה תוך חודשיים
ד``ר איתן פאר08/09/2021המינון המאד נמוך של אביאנה מחייב להמתין 4-6 חודשים לאפקט יעיל
לא ממליץ החלפה של אביאנה תוך חודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי שבועיים. ושרירן ת 50.ענת21/07/2021
שלום דוקטור.
כתבתי לפני מספר ימים כאן,עוד חודשיים חמישים,מקבלת ווסת סדיר,אם כי התקצרה ביומיים שלושה,החודש קיבלתי אחרי שבועיים.ברקע ,שרירן 7.2 ממ,סב סרוזי קיר קדמי הגורם לדימום כבד ביומיים הראשונים ונמשך כשבוע.הפעם המשיך כ 8 ימים,נחלש לקראת הסוף וניתן לי הקסאקפרון.
אתמול ביצעתי אלוטרה סאונד שהרופא אמר תקין.מלבד השרירן הידוע שלא גדל משנה שעברה,שחלות תקינות.הלכתי שוב היום אליו לבדיקה ידנית.אני מאד חרדתית,ראה שיש לי מספר ציסטות ע"ש נאבוט מפוזרות על פני מוואר הרחם.
אמר שזה לא מסוכן,רצה לקחת פיפל אבל פחדתי מאד כי שמעתי שזה מאד כואב,ולכן אמר כדי שתהיי רגועה אשלח להסטוסקופיה אבחנתית וקולוסקופיה.רירית 5.6 ממ סדירה.
ואני שואלת האם יש לי סיבה לחשוש? האם הציסטות מסוכנות?האם השרירן גורם לוסת להקדים שבועים ולהתארך? האם באמץ הרירית עבה ולמה רצה שאעשה את שתי הבדיקות שציינתי? אודה לתשובה .חרדה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה דימום כבר עניתי על שאלתך
ד``ר איתן פאר08/09/2021כבר עניתי על שאלה זו באריכות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור אחרי שבועיים. ושרירן ת 50.ענת21/07/2021
שלום דוקטור.
כתבתי לפני מספר ימים כאן,עוד חודשיים חמישים,מקבלת ווסת סדיר,אם כי התקצרה ביומיים שלושה,החודש קיבלתי אחרי שבועיים.ברקע ,שרירן 7.2 ממ,סב סרוזי קיר קדמי הגורם לדימום כבד ביומיים הראשונים ונמשך כשבוע.הפעם המשיך כ 8 ימים,נחלש לקראת הסוף וניתן לי הקסאקפרון.
אתמול ביצעתי אלוטרה סאונד שהרופא אמר תקין.מלבד השרירן הידוע שלא גדל משנה שעברה,שחלות תקינות.הלכתי שוב היום אליו לבדיקה ידנית.אני מאד חרדתית,ראה שיש לי מספר ציסטות ע"ש נאבוט מפוזרות על פני מוואר הרחם.
אמר שזה לא מסוכן,רצה לקחת פיפל אבל פחדתי מאד כי שמעתי שזה מאד כואב,ולכן אמר כדי שתהיי רגועה אשלח להסטוסקופיה אבחנתית וקולוסקופיה.רירית 5.6 ממ סדירה.
ואני שואלת האם יש לי סיבה לחשוש? האם הציסטות מסוכנות?האם השרירן גורם לוסת להקדים שבועים ולהתארך? האם באמץ הרירית עבה ולמה רצה שאעשה את שתי הבדיקות שציינתי? אודה לתשובה .חרדה מאד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיומה גורמת לדימום אבל לא לקיצור הזמן
ד``ר איתן פאר08/09/2021ציסטות ע'ש נבוט לא גורמים להשתנות סרטנית ולכן ללא חשיבות רפואית
מיומה גורמת לדימום אבל לא לקיצור הזמן בים המחזורים
רירית של 5.6 בחלל הרחם לא מחייבת פייפל אלא טיפול ע'י פרוגסטרון לעשרה ימים.
קיצור הזמן בין המחזורים קשור לטרום גיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוורל קונטי דימומיםטלי23/07/2021
אני בת 53, משתמשת מזה כחצי שנה במדבקות אוורל קונטי, מחזור אחרון היה בחודש נובמבר. לאור גלי החום בלילה ופגיעה משמעותית באיכות השינה קיבלתי את המדבקות ומיד חשתי בהטבה משמעותית מכל הבחינות ואף ירידה במשקל. הבעיה שמטרידה אותי אלה הם הדימומים שמופיעים אחת לשבועיים, שלושה. לא הייתי רוצה לעבור לכדורים. האם ישנה אופציה נוספת למדבקות? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימומים תחת מדבקות לא סביר לאחר שלושה חודשים
ד``ר איתן פאר08/09/2021בשלושה החודשים הראשונים זה סביר
מעבר לכך זה מעיד שזה לא מתאים
ואז לעבור לכדורים במינון נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם כדאי להתחיל לקחת הורמוניםדליה25/07/2021
שלום רב
בת 51
שנה ללא מחזור
בדיקה הורמונלית
pth 40
lh 25
e2 161
tsh 2
dhea 1.7
fsh 4
סבלתי תקופה קצרה מגלי חום שעברו
לעת עתה מרגישה טוב
חוששת שגלי החום יחזרו
נוטלת תלתן אדום
האם כדאי להתחיל לקחת הורמונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקיחת אביאנה למניעת חזרה של תסמינים
ד``ר איתן פאר08/09/2021כן בהחלו
למניעת חזרה של תסמינים ושימור בריאות לאורך כל החיים
תקחי אביאנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיקון ערכי fsh האם כדאי לקחת הורמוניםדליה26/07/2021
בהמשך לשאלה ערכי fsh41 iu/l ולא 4 כפי שכתבתי בטעות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון ערכים של FSH תסמיני גיל המעבר
ד``ר איתן פאר08/09/2021טיפול הורמונלי ניתן לא לפי רמות הורמונים אלא לפי תסמינים
במידה ויש תסמיני גיל מעבר את זקוקה לטיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?