מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש במדבקות או בכדורים- בת 51אלה29/12/2020
שלום,
קראתי שהמלצת לכותבת בפורום שתארה שאין לה תופעות של גיל המעבר להתחיל להשתמש במדבקות ולא בכדורים. אני באותה סטואציה ללא תופעות בת 51 ולוקחת חצי שנה אביאנה. מדוע עדיף שמוש במדבקות ? אשמח להסבר . תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות לעומת כדורים הורמונליים
ד``ר איתן פאר07/01/2021כדורים עוברים ספיגה מהמעי אל הכבד ומתפרקים בחלקם בכבד ולכן יש מוצרי פירוק שלהם במחזור הדם
מדבקות פוסחות על הכבד ונספגות ישירות לדם ולכן המינון נמוך יותר ובהחלט מספיק למניעה כאשר אין סימפטומים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חום חוזרים לאחר הפסקת טיפול באביאנהטל27/12/2020
שנה ללא מחזור .לפני שנתיים התחילו גלי חום ותופעות גיל המעבר .טיפול מוצלח באביאנה עד שהחלו להופיע כתמים בעור .כרגע עם שימידונה מזה כחודש ללא שום הטבה .
חוששת מלקיחת הורמונים שיחמירו את הכתמים בעור .
מה אפשר לעשות ? האם יש הורמונים "בטוחים" יותר בהיבט של כתמי פיגמנטציה ?
כמובן סובלת מתופעות נוספות של גיל המעבר (יובש בנרתיק,מצבי רוח ,שינה לא סדירה )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה לטיפול הורמונלי
ד``ר איתן פאר07/01/2021את חייבת לחזור לטיפול הורמונלי היותוגלי חום מהווים טריגר לדמנציה ואלצהיימר
לא לחזור להורמונים שיש באביאנה
תעברי בבקשה למדבקות הורמנליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דילמה בנטילת ה חלופי- אוורל קונטינאוה27/12/2020
הי, בת 62 ,5 שנים נטלתי אוורל קונטי .[הייתי מרוצה עד שנעלמו מהמדפים.]לוקחת כיום אסטרמון קונטי אבל חזרו גלי חום בלילה ולאחרונה [שבוע]כאבים בפטמות שמעולם לא היו למעט בהריונות.
בנוסף סובלת מכאבי ראש לעיתים[אין סיבה ברורה העניין נבדק]
-האם מותר לי בשלב זה להפסיק
לחלוטין את המדבקות כדי לבדוק אם הן הגורם?
-הרופא הציע לי כדור ומדבקה מסוג אחר-מותר להחליף מיידית?[חוששת "לבלבל" את הגוף או להחמיר מצב]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה
ד``ר איתן פאר27/12/2020אין כל דילמה
מדבקות אוורל קונטי חזרו לארץ ובגדול !!
במכבי פארם, בבתי מרקחת של קופ'ח ועוד
תחזרי לאוורל קונטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלות מוקדמת בגיל 36- איקס שבירנילי25/12/2020
שלום, אני בת 36 נשאית של איקס שביר, amh 0.05 נבדק בדצמבר 2018. המחזור שלי עד כה היה סדיר כמו שעון בממוצע של כל 25 יום.
המחזור האחרון היה לפני 31 ימים ,
כבר שבועיים וחצי שיש לי אי נוחות בבטן התחתונה, נפיחות בבטן,הפרשות שקופות ללא ריח (אין שום סיכוי להריון)
בנוסף חשוב להדגיש שכבר כמה חודשים יש לי נשירה לא טיבעית בשיער, ובשבועות האחרונים אני מרגישה עצבנית יותר מהרגיל.
3 שאלות:
יש סיכוי שהמחזור הפסיק לי?
אילו בדיקות מקיפות רצוי שאבקש לעשות?
האם ישנן קבוצות תמיכה שעוסקות בנושא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלות מוקדמת
ד``ר איתן פאר27/12/2020את מתארת תופעות הקשורות בחסר תפקוד הורמונלי תקין המאפיין את מצבך
תתחיל , מהמחזור הקרוב, לקחת נובופם - לפחות עד גיל 50
לא מונע ביוץ ולכן במידה ויהיה ביוץ אפשרי גם הריון לא מתוכנן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נשירת שיער עקב טיפול הורמונליענבל25/12/2020
שלום רב אני מקבלת טיפול הורמונלי חליפי מזה כשנה. בת 45. סובלת במקביל מנשיכת שיער. האם יש משהו לעשות בנדון? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נשירת שיער
ד``ר איתן פאר27/12/2020נגרמת בעיקר עקב חסר ברזל וכנראה גם קורה לרמה נמוכה של ויטמין D וויטמין B12
תבדקי
במידה ותקין תעברי למינון אסטרוגני גבוה יותר בטיפול ההורמונלי שאת מקבלת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בירור תוצאת בדיקת צפיפות העצם.סיגל אלחדיף25/12/2020
שמי סיגל ואני בת 50 אני עדיין מקבלת מחזור,לא תמיד סדיר.
עשיתי בדיקת צפיפות העצם והתוצאה שיצאה :t score=-0.8,
והשנייה יצאה :t score=-1.4.האם שתי התוצאות תקינות?
ושאלה שנייה זו האם אוסטופניה מגיעה אצל נשים רק לאחר הפסקת קבלת המחזור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צפיפות עצם
ד``ר איתן פאר27/12/2020הבדיקות תקינות
אוסטאופניה מוגדרת כבדיקות מתחת ל 1.5-
בריחת סידן מואצת ביותר אחרי הפסקת ווסתות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול מתאים לגלי חום- מדבקות אוורולאנייה22/12/2020
שלום ד"ר
רציתי לשאול אם מדבקות אוורול קונטי חזרו למלאי?
אני משמשת במדבקות אסטליסט זה מאוד עוזר, הבעיה אני סובלת מדימומים, אני בקופת חולים כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדבקות אוורל
ד``ר איתן פאר27/12/2020חזרו ונמצאים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול הורמונלי גם ללא תסמיני גיל מעברטל22/12/2020
שלום דר', אני בת 52 ו-11 חודשים.מחזור אחרון היה ב17.11. כרגע ללא שום סימן שמחזור עומד להגיע, אין נפיחות בבטן או גודש בחזה וגם אין גלי חום/הזעות וכו'. מוזר - אבל לפני מחסור תמיד הרגשתי ממש גרוע:כאבי ראש, חולשה קשה ומצבי רוח וכעת ללא כל תסמין.שאלתי האם כאשר אהיה רשמית בגיל מעבר (אני מבינה שזה שנה מתום מחזור אחרון) ניתן יהיה להשתמש בהורמונים כדי לשמור על מערכות הגוף, גם ללא קיום תופעות מציקות? לציין שלאמי לא היו בכלל גלי חום בגיל מעבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפול הורמונלי ללא גלי חום
ד``ר איתן פאר27/12/2020מומלץ בהחלט
ואין חובה להמתין שנה
מספר חודשים ללא מחזור ופרופיל הורמונלי המעיד על העדר פעילות הורמונלית שחלתית בהחלט יספיקו
ואז, היות ואת ללא תסמינים, עדיף לך מדבקות במינון נמוך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות גיל המעבר- לאחר מחלת הסרטןורדי22/12/2020
לפני כחודשיים בערך...הוצאתי שחלות וחצוצרות כיוון שחליתי בסרטן השד פעמיים ואני גם נשאית...החלו תופעות של הזעת לילה והפרעות שינה קשות.
המליצו לי על סימידונה האונקולוגית. האם זה מספיק בטוח שאטול את התרופה? או שיש משהו אחר שיכול לעזור...תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים לאחר סרטן שד
ד``ר איתן פאר27/12/2020תלוי כמה זמן עבר ממחלת הסרטן שד שלך והאם את מטופלת בנידון או כבר סיימת טיפולים
בכל אופן תכשירים מצמח הנקרא "שיח אברהם" יעילים יותר מסימידונה לטיפול בגלי החום
וגם אפקסור, וונלה ועוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזעות בלילה - האם קשור להורמונים?מאי21/12/2020
דר' פאר שלום רב,
בת 46 וחצי
לפני כחצי שנה החלו אצלי הזעות לילה (התעוררתי עם חולצה לחה)
שבאו וחלפו לסירוגין.. כעת התכיפות שלהן גבוהה יותר.
הווסת החלה להתקצר ביומיים-שלושה אחת ל- 5 חודשים בערך
רוב הזמן סדירה
האם תופעת הזיעה קשורה לטרום גיל המעבר או שיש סיבה לדאגה (שמא מדובר בבעיה רפואית)?
ואיזה בדיקות רצוי לעבור על-מנת לאמת את הבעיה ההורמונאלית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזעות לילה
ד``ר איתן פאר21/12/2020השיוניים באופי המחזורים מעידים שהזעות הלילה שלך נגרמים מחסר איזון הורמונלי המאפיין טרום גיל המעבר
ולכן טיפול הורמונלי תוספי לצורך האיזון ההורמונלי שלך ממש מתבקש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- estramon 40 conti- מדבקה שקופה דקהסמדר20/12/2020
שאלה טכנית כיצד מדביקים את האסטרמון 40 קונטי.
מה נצמד לגוף .?
המדבקה השקופה הדקה ? או המדבקה הקשיחה?
תודה לעזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אסטראמון קונטי
ד``ר איתן פאר21/12/2020המדבקה השקופה היא זו המכילה הורמונים
המדבקה החומה הקשיחה הדבוקה לדופן הפנימי של האריזה נוטעדה לשמור על המדבקה ולמנוע התקםלות שלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאסטראמון קונטי
ד``ר איתן פאר27/12/2020המדבקה השקופה
אבל תעברי לאוורל קונטי שחזר לארץ והרבה יותר טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בתופעות גיל המעבר- בת 53אילנה מ.20/12/2020
אני בת 53 עדיין עם מחזור סדיר יחסית.
לאחרונה התחלתי לסבול מגלי חום מדי פעם וקשיים בשינה (קושי להרדם והתעוררויות רבות במהלך השינה).
האם עליי לפנות לרופא ולבקש טיפול בתופעות אלו גם אם הן נסבלות בעיניי כרגע?
בהתחשב בכך שעדיין אני מקבלת מחזור האם זה לא מסוכן להוסיף עוד הורמונים?
בכלל יש לי חשש מטיפול זה וכוונת השאלה שלי היא האם חייבים לטפל כדי שלא תהיה פגיעה במערכות הגוף או שזה נועד בעיקר לצורך שיפור איכות החיים? הייתי מעדיפה להמנע אם זה לא חובה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות גיל המעבר ויש מחזורים
ד``ר איתן פאר21/12/2020את נמצאית בטרום גיל המעבר- פרימנופאוזה
חסר איזון הורמונלי הוא הגורם לתלונות שלך
חובה לאזן הורמונלית וחובה לטפל עקב הנזק הבלתי הפיך שגלי חום גורמים למוחמ והמובילים לדמנציה, והנזק לשריר הלב
גשי להתאמת טיפול התואם לעובדה שעדין את מקבלת מחזורים, אבל כבר יש לך תסמינים של חסר איזון הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגלי חום בגיל 53, עם מחזור
ד``ר איתן פאר27/12/2020אופייני. מדובר בפרימנופאוזה- טרום גיל המעבר
ויש לזנה טיפול מותאם למצב כה- ( נובופם)
גשי לרופא לקבלת הטיפול ויפה שעה אחת קודם עקב הנזק המוחי שגורמים גלי החום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גירודים בגוף בגיל המעבר- בת 49גלית19/12/2020
שלום, אני בת 49 בתקופה האחרונה אני סובלת מגירודים בעור הגוף. רציתי לדעת אם קשור לתופעות גיל המעבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גרד בגוף
ד``ר איתן פאר20/12/2020לגשת לרופא עור
לא קשור לגיל המעבר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליף לאנג'ליק- דואביב או אויאנהאנני15/12/2020
התרופה אנגליק חסרה, מה היא התרופה המקבילה שאפשר ליטול ? האם אויאנה או דואביב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחליףלאנג'ליק
ד``ר איתן פאר20/12/2020אביאנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסתגלות למדבקות אוורל קונטי- בת 50ליאת15/12/2020
שלום רב , אני בת 50 ואתמול התחלתי בהמלצת רופא נשים שימוש במדבקות אוורל קונטי בעקבות תופעות של גיל המעבר.
קמתי הבוקר עם כאבי גב חזקים , אני בדרך כלל לא סובלת מהגב ולא רואה סיבה לכאבים. האם יש קשר בין המדבקות לכאבי הגב ? האם יש תופעות לוואי בימים הראשונים לשימוש ? אשמח לדעת מה אם ישנה תקופת הסתגלות שבה אני צריכה קצת סבלנות. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב אחרי יום שימוש במדבקות
ד``ר איתן פאר20/12/2020לא ידוע לי כל קשר בין הדברים
תמשיכי עם אוורל קונטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההרגעה של הכאב
St27/12/2020ממליצה לך לבדוק אפשרות ללקיחת תוסף של סידן אמורפי שנספג מעולה בגוף ועוזר ממש להקל על הכאבים הללו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)