מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גל המעבור - הורמוניםגלית יוסף27/04/2008
אני בת 58 + ילד בן 15 שנה . לפני שנה הפסיק לי המחזור לגמרי ומאז אני משתמשת בהורמונים
לגיל המעבר השם ANGELIK
לפני חודש הפסקתי להשתמש ופתאום חזר אלי גלי החום, האם רצוי להמשיך,
שוחחתי עם רופא הנשים והוא המליץ להמשיך בטיפול, אבל אני חשבתי לתומי שכדאי להפסיק אולי זה יעבור
האם המשך לקיחת התרופה אנג'ליק לא מסוכנת בעתיד וכמה שנים אפשר להמשיך,
כי יחסית המחזור היה תקין ורק בגיל 57 הפסיק לי המחזור לגמרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
ד''ר חגית כהנא28/04/2008תופעות גיל המעבר נעלמות בד"כ תוך כ 5 שנים.
אין מניעה לקחת את ההורמונים 5 שנים כאשר אחרי שנה ניתן להפסיק בהדרגה כדי לראות אם אין יותר תופעות לואי. אין נזק בהורמונים בודאי לא בהשואה לאיכות חיים ירודה.
יש כמובן להיות במעקב שד ורופא נשים שגרתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות הורמונליותיעל.ג25/04/2008
שלום רב, אני כבת 50 עדיין עם מחזור שלאחרונה משחק קצת חודשיים שלושה כן חודש לא כעת שוב חודשיים כן.. עשיתי לאחרונה בדיקות הורמונליות ולהלן התוצאות:
LH-4.7
FSH-5.7
פרוגסטרון-46.1
E2-242
שאלתי היא האם אני לא מאוזנת או מאוזנת מבחינה הורמונלית ומהן הרמות הרצויות בגיל זה, התופעות היחידות שהנני חווה הן לעיתים דופק לא סדיר לשניה או שתים ברצף של 3 4 פעמים ולאחר מכן חוזרת לשיגרה, ומעט חוסר שקט.
תודה על תשובתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמונים
ד''ר חגית כהנא28/04/2008אנו מטפלים באישה ותחושותיה ולא בהורמונים. התוצאות אינן של גיל המעבר ואינני בטוחה שהתופעות שאת חשה קשורות בהכרח לגיל. כדאי לבצע בדיקות שגרה אצל רופא משפחה.
אם המחזור ממשיך להיות לא סדיר ואת חווה הפרעות בשינה עצבנות יתר גלי חום וכד' כדאי להתייעץ עם רופא נשים. לעיתים מומלץ לקחת הורמונים גם לפני גיל המעבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברוונדי24/04/2008
שלום. אני בת 53 וסובלת מתופעות שונות של גילהמעבר 1. אני מחפשת גניקולוג שמתמחה בגיל המעבר באזור קריית שמונה - ראש פינה.(שייכת לקופ"ח כללית) 2. האם תוכלו להמליץ על מישהו שמשלב פתרוננות קונבנציונליים עם אלטרנטיביים. תודה על עזרתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר
ד''ר חגית כהנא28/04/2008יש במרכז בריאות האישה מספר רופאי נשים טובים - שוחחי איתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יובש בנרתיק בזמן קיום יחסי מיןדורה22/04/2008
הנני בת 52 כשנתיים ללא מחזור סובלת מיובש בנרתיק בעת קיום יחסי מין. במה ניתן להשתמש כחומר מסכך שיאפשר לי להנות מיחסי מין תקינים.היובש משפיע גם על בין הזוג
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש נרתיקי
ד''ר חגית כהנא23/04/2008ניתן להשתמש בטיפול הורמונלי (יש לפנות לרופא/ת נשים) וניתן להשתמש גם בשמן תינוקות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלאה21/04/2008
שלום רב,
אני בת 50 ולאחרונה אני סובלת מרגליים קפואות. רציתי לדעת האם זו תופעה מוכרת לגיל והאם אפשר לקבל טיפים לטיפול?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רגליים קפואות
ד''ר חגית כהנא23/04/2008אינני מכירה תופעה כזו הקשורה לגיל המעבר עליך לפנות לרופא המשפחה ולבצע בדיקות כלליות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםבתיה17/04/2008
שלום, אני בת 50 ולאחרונה התחלתי לחוש כאבים חזקים בזמן קיום יחסי מין עם בעלי, איני יודעת אם מדובר במשהו זמני, אך האם כדאי לגשת לרופא נשים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים במגע מיני
ד''ר חגית כהנא23/04/2008אם המחזור הסתיים יתכן ויש יובש בנרתיק ולכן גם כאב במגע מיני בכל מקרה יש לגשת לרופא/ת נשים ולהבדק.
יש לבצע בכל מקרה בדיקה גניקולוגית לפחות אחת לשנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרננה14/04/2008
שלום רב,
רציתי לדעת באיזה גיל עולים הסיכויים לשרירנים ברחם. כמו כן, רציתי לדעת מה הם הסימנים שאמורים לגרום לי להגיע לבדיקת שרירנים ברחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירנים
ד''ר חגית כהנא28/04/2008אין דבר כזה בדיקת שרירנים.
שרירן הוא חלק משריר הרחם שגדל לממדים כאלו ואחרים. אם יש שרירנים הם מתגלים בבדיקת אולטראסאונד גניקולוגי שגרתי.
השרירנים מתגברים בגיל הפוריות ומצטמקים בגיל המעבר הם אינם ממאירים אך יכולים לגרום לדימום ויסתי מוגבר.
לכ 10% מהנשים יש שרירנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בתחילת גיל הבלותהמודאגת11/04/2008
לפני כשלשה שבועות התחיל דימום וסתי שהיה קשה ונמשך כשבועיים.
ביקרתי רופאה גניקולוגית ובהמלצתה קבלתי שני תרופות האחת פרימולטנור והשניה
הקסאקפרון למשך 5 ימים תוך שלושה ימים הפסיק הדימום המשכתי את הטיפול עד סופו
לאחר יומיים מתום הטיפול ,חשתי כאב חד ברחמי (כנראה ממאמץ יתר הקשור לעבודות החג)והחל דימום חדש הנמשך כבר כיומיים אודה לעצתכם.
המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר hello
dady13/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדאגה
ד''ר חגית כהנא28/04/2008החל מגיל 35 יכולות להיות הפרעות במחזור.
איני יודעת בת כמה את אך אם נבדקת ע"י רופא/ה יתכן ויש הפרעה חד פעמית במחזור הוסת שיכולה להיות קשורה לגיל או למתחים ולמאמצים שלפני החג.
בגיל המעבר הדימום יכול להשתבש בדרכים רבות ושונות אצל כל אישה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עייפות ותשישותגלי10/04/2008
שלום רב ד"ר, אני בת 55 והתחלתי לסבול מבעיות שינה ועייפות, אני מרגישה מאד תשושה, האם מספיק להתייעץ עם רופא המשפחה או כדאי רופא אחר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עייפות ותשישות
ד''ר חגית כהנא28/04/2008פני גם לרופא משפחה לבדיקות כלליות וגם לרופא נשים.
יש לברר תפקוד בלוטת התריס ומחלות אחרות שיכולות להתחיל בגילך.
רופא נשים יברר האם את סובלת מעיפות עקב גיל המעבר .
יש לברר מתי החלו התופעות והאם קיימות תופעות נוספות ולפיהן להחליט על טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיתרון שעזר לי מאוד לישון טוב יותר
רווית03/05/2008שמי לאה, גימלאית צה"ל, בת 50 עד לפני 6 שנים לא ישנתי בלילות עקב חרדות בעקבות תאונת דרכים קשה שעברתי, טופלתי תרופתית שנים: 2 פרוזק ו-1 קלונקס בלילה, וגם עם זה לא ישנתי. רכשתי מזרן יקר ביותר מחברה מוכרת בארץ למטרה זו - וגם לא עזר.
באחת ההזדמנויות השאיל לי שכן שלי מזרן בריאות אורטופדי (מזרן ויסקו) והמליץ לי לישון על מזרן זה. כמובן שהגבתי בספקנות ענקית כי תרופות לא עזרו - בטח שלא מזרן יעשה את העבודה. הפלא ופלא - ממש הפלא ופלא: בלילה הראשון נרדמתי , ושוב נרדמתי ושוב נרדמתי, לאחר שבוע אפילו הלכתי לרופאת המשפחה לספר שאני "מאבדת הכרה בלילה" בשבוע האחרון. מתי הבנתי שיש קשר בין המזרן לשינה - בסוף החודש כשהלכתי לרכוש שוב את מנת התרופות שלי:פרוזק וקלונקס, ולתדהמתי ראיתי שחצי מהכדורים "שכחתי" לקחת. לא לקחתי כדורים, ואז התחלתי שוב לשים לב למזרן. עד היום, 5 שנים אחרי, אני ישנה לילה לילה לילה לילה - בלי עין רעה, ללא תרופות. ואני אחת מני רבים בארץ ובעולם ששינו חייהם בזכות ערכת השינה הזו. עונג יהיה לי לספר ואפילו להשאיל את המזרן כדי לחוות כמוני את השינה האיכותית.
לאה
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהסרגיי06/04/2008
אני בת 50, לאחרונה בתאריך של קבלת המחזור החלו לי גלי חום בלתי נסבלים בלילה. אני מזיעה בצורה איומה מכפות הרגליים ועד לשערות.ממש נוטפת, בנוסף דפיקות לב מואצות ואח"כ צמרמורות קור. במשך היום זה קצת יותר נסבל.
ממה זה ואיך אפשר להימנע/לטפל בבעיה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
ד''ר חגית כהנא07/04/2008קרוב לודאי שאת מתחילה את תופעות גיל המעבר
גשי לרופא/ת נשים להחלטה על המשך טיפול
כ"כ בגיל 50 כדאי לבצע בדיקות גופניות כלליות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמונליותנעמה01/04/2008
אני אישה בת 44 שנה + 2 ילדים .לפני כ שבועיים הבחנתי בשינוי שאני עוברת הסימניים היו: יובש בפה , מצב רוח ירוד , דפיקות לב מואצות ותחושת חרדה. פניתי לרופא הנשים ובהמלצתו עשיתי בדיקות הורמונליות ואלו הן התוצאות.
TSH 1.67
Estradiol 245.0 pmol/l
LH 31.7
FSH 56.9
השאלה שלי האם אני בתקופת המעבר? כמו כן , המחזור שלי בשנה וחצי האחרונות לא סדיר.
אשמח לקבל חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר
ד''ר חגית כהנא02/04/2008אם עשית את הבדיקות בין היום השלישי לחמישי למחזור יש סיכוי שאינת מביצת ואת על פתחו של גיל המעבר.
יובש בפה אינו סימן מובהק לגיל המעבר ושווה לבצע בדיקות נוספות אצל רופא המשפחה.
איננו מטפלים בבדיקות אלא באדם ובתסמינים שהוא מציג לכן:
גשי לרופא משפחה שיעשה לך בדיקות כלליות ואם התופעות הפיזיות נמשכות בהחלט ניתן לשקול טיפול לגיל המעבר חליפי או הורמונלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לתשובה
נעמה03/04/2008הבדיקות הכלליות שעשיתי בהמלצת רופא המשפחהתקינות לגמרי .
לכן אני מבקשת את חוות דעתך לגבי הבדיקות ההורמונליות אם אכן אני בפתחו של גיל המעבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל מעבר
ד''ר חגית כהנא07/04/2008כפי שכתבתי קודם את בפתחו של גיל המעבר יש לשקול עם רופא/ת נשים המשך טיפול.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריוןמירי31/03/2008
שלום, אני בת 45 ומעוניינת להיכנס להריון אחרון שלי, האם יש מקומות התומכים באופן אישי בנשים בגילי? האם יש לך המלצות בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון
ד''ר חגית כהנא01/04/2008קשה להרות בגיל 45 והריון ספונטני נדיר
שוחחי עם רופא/ת הנשים שלך על האפשריות
אם יש לך עדין מחזור ניתן לנסות ע"י טיפול תרופתי
אם אין לך מחזור הריון רק ע"י תרומת ביציות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקף חרדהשולי24/03/2008
ברצוני לדעת בבקשה האם התקף חרדה שמתבטא בקוצר נשימה , דפיקות לב, הרגשה של התעלפות, חולשה כללית (זה קורה לי תוך כדי נהיגה, ובמקלחת). האם זה אחד מתופעות של גיל המעבר?
אני מטופלת כחמישה חודשים במדבקות אוורל קונטי.
בבקשה תעזרי לי. מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר
ד''ר חגית כהנא24/03/2008בגיל המעבר יכולות להיות תופעות רגשיות שונות חרדה, דיכאון עצבנות יתר.
האם אירועים כאלו קרו לך בעבר, לפני גיל המעבר?
מה מלווה את תחושת החרדה הזו?
טיפול הורמונלי בד"כ משפר את התחושות, צריך לאתר את מקורן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שרירן ברחםדליה24/03/2008
שלום לך ד"ר חגית,
הנני בת 43 ,לפני כשנה גילו ברחמי שרירן בגודל 10 סמ" אשר צמוד לדפנות הרחם.
הרופא המטפל המליץ לי לכרות את הרחם מפני שיש לי דימומים רבים במחזור וחוסר דם.
ההתלבטויות שלי רבות מכיןן שאיני רוצה שיהיו לי תופעות של גיל המעבר בגיל זה סיבה נוספת היא שאיני רוצה שהמחזור ייפסק מבעוד מועד כי אני יודעת שהמחזור הוא דבר טוב לגוף האישה.
שאלתי היא,האם בתום סיום המחזור ,בעוד כמה שנים השרירן ייקטן ואז יהיה כדי להוציאו מבלי לכרות את הרחם??? האם זה אפשרי??
אשמח לחוות דעת ממך
בברכה
דליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן ומה שמסביבו
ד''ר חגית כהנא24/03/2008קשה לתת לך תשובה מדויקת ולהחליט על גבי האינטרנט מה לעשות אבל....
כמה דעות קדומות - מחזור הוסת אינו בעל משמעות לבריאות האישה
יתכן שניתן לכרות רק את השרירן ללא כריתת רחם וטפולות
האם ניסיתם טיפול תרופתי להפחתת הדימום?
השרירן מצטמק בגיל המעבר והופך נטול משמעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדליה ..קצת חומר למחשבה, מנסיוני.
eeeeeeeeeeeee16/04/2008גם לי היתה מיומה ענקית בגילך, בגודל הרבה יותר גדול,
והציעו לי את אותה הצעה שהציעו לך, תורידי את הרחם, במילא אינך מתכוונת
ללדת עוד ילדים..וכו',
לאחר שפניתי לכמה רופאי נשים, בסופו של ענין לא הורדתי את הרחם,
והמיומה נעלמה לה,
היום אני בגיל מעבר ומודה לאל שדחיתי את גיל המעבר בכמה שנים...
גיל מעבר לא הכי מלבב, ואפילו אם התופעות קטנות ומינוריות עדיין מטרידות.
תבדקי היטב את הנושא,ואם לא מסוכן, לאחר היסטרוסקופיה... נסי למשוך באופן טבעי..
תאמיני שאותן תופעות ודימומים גם אני חוויתי,
שיהיה לך חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםרינת23/03/2008
אני בת 43, מזה כתשעה חודשים אני סובלת מגלי חום, ניסיתי בהמלצת רופא נשים גלולות הורמונאליות מחמישה סוגים שונים אך הן גרמו לי לנפיחות ברגליים ונאלצתי להפסיקן.
ניסיתי את הקוהוש השחור שעזר לי מאד לשלושה חודשים בלבד, ואז חזרו התופעות של גלי החום והחלפתי לעוד שני סוגים של תרופות טבעיות אך ללא הועיל אני כבר חודשיים עם כדורים טבעיים שקניתי בסופר פארם בשם ויטליה 2000 וכלום לא עוזר גלי החום בלילה מעירים אותי ובמשך היום כמה פעמים בשעה זה קורה, אני כבר מיואשת. איזו תרופה טבעית תעזור לי להקל את הסבל הזה.
אודה מאד לתשובה רינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלי חום
ד''ר חגית כהנא24/03/2008האם את בריאה? לחץ דם? סכרת? שומנים בדם? עודף משקל?
החלפה של כל כך הרבה סוגים של תכשירים במשך 9 חודשים נראית לי לא תקינה
יש להסתגל לתכשיר 1-3 חודשים
האם עברת ברור נוסף לנפיחות ברגליים?
תכשירים טיבעיים בד"כ אינם יעילים לגלי חום במידה של תכשירים פרמקולוגיים
כדאי לפנות לרופא/ת נשים ולרופא משפחה ולברר את מצבך הבריאותי הכולל ולנסות להתאים תכשיר או טיפולים אחרים כמו דיקור סיני למשל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)