מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- באיזה גיל נפסק המחזור?ליהי19/05/2008
שלום,
אני בת 36 ובחודשים האחרונים המחזור שלי נמשך שלושה ימים, כאשר ביום הראשון טיפטופים קלים
ביום השני המחזור "האמיתי" וביום השלישי טיפטופים קלים מאוד.
שאלתי: הייתכן והמחזור שלי הולך להסתיים בגיל כה מוקדם?
הייתן שיש קשר לזה שלא עברתי לידות? האם זה נורמלי מה שתארתי?
האם חסר לי משהו בגוף?
לפני חצי שנה המחזור שלי היה תקין לחלוטין ולא בצורה שתיארתי לעי"ל.
המחזור נמשך 5 ימים כאשר בכל הימים היה דימום בכמות נורמאלית.
אציין כי אני בחורה בריאה לחלוטין ללא שום הסטוריה של מחלות למינהם, אין לנו עבר הסטורי במשפחה.
בזמן האחרון אני מודאגת מהמצב, קבעתי תור לבדיקה, אבל התור נקבע לי לעוד חודש, ואני מאוד מאוד מודאגת ובלחץ מהמצב.
אודה לקבלת תשובה.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל ממוצע לגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר19/05/2008את...
הגיל הממוצע בעולם המערבי להופעת גיל המעבר הוא כ- 51 שנה. לאורך השנים מסתמנת מגמה של עלייה בממוצע זה עם מגמת העליה בתוחלת החיים הממוצעת. באשר להופעתו בכל אישה ואישה יש גם קשר גנטי (אם, אחות בוגרת) אולם ישנם מצבים בהם חדלות השחלות מלתפקד (גיל מעבר)מוקדם יותר (לעיתים אף בגיל השלוושים). ניתן לבצע בדיקות הורמונליות המשמשות כמדד הן למצב הנוכחי והן כחיזוי מסוים למדית החיות של השחלות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת המחזור בגיל 49
נטלי12/10/2014אני בגיל 49 והמחזור שלי תמיד היה סדיר ובזמן.שחלה אחת אצלי הפסיקה לייצר בייציות, הייתי אמורה לקבל את המחזור אך לא קבלתי, קיימתי יחסים ללא אמצאי מניעה אבל בלי לגמור בפנים. אני חוששת שאני בהריון.
נכנסתי כבר להריון בגיל 43 ללא אמצאים אבל נזהרנו.
אודה לך על תשובתך בהקדם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת המחזור בגיל 49 - תגובה
ד``ר איתן פאר18/10/2014ראשית הסיכוי להריון בגיל 49 קלוש. שנית- למה את חושבת ששחלה אחת כבר לא מתפקדת ולפי מה? אין דרך לאמת הנחה כזו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקהרינת19/05/2008
שלום,
אני בת 53
עקב כאב וצריבה בנרתיק נלקחה תרבית.
תוצאות הבדיקה:בקטריולוגיה
אין צמיחת שמרים vaginal yeast culture
לא נראו vaginal leucocytes smear
לא נראו trichomonas vaginal
יש לשלוח דגימה לביצוע ביום לקיחתה.
העדר פלורה נורמלית gram stain
שאלותי:1.מצוין כי יש לשלוח את הדגימה ביום לקיחתה.
מה פרוש הערה זו?שכן את הדגימה הבאתי למעבדה יום למחרת (לא במקרר)
האם בגלל סיבה זו הבדיקה אינה מדויקת?
2.מה פרוש העדר פלורה נורמלית gram stain
בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות אישיות
פרופ` יונה תדיר19/05/2008בשאלות נקודתיות ואישיות כגון אלה יש לפנות לרופא/ה המטפל/ת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעבר ותפקוד מיניענת19/05/2008
אני בת 47, בגיל המעבר ע"פ הבדיקות.
בחודשים האחרונים התחיל קושי להגיע לאורגזמה. קושי זה לא היה בעבר.
אין בעיה של יובש ואין בעיה של חשק.
האם ייתכן שהקושי נגרם בגלל גיל המעבר?
האם הורמונים יסייעו לפתור את הבעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר ותפקוד מיני
ד''ר חגית כהנא26/05/2008לעיתים בגיל המעבר יש קושי להגיע לאורגזמה בגלל מחלות נלוות , יובש או מתח רב יותר.
גיל המעבר אינו נקבע רק על ידי בדיקות אלא על ידי סימנים נוספים כמו הפסקת הוסת גלי חום הפרעות שינה ושינויי מצב רוח
אם את חווה חלק מהתופעות האלו ניתן לנסות טיפול הורמונלי חליפי טבעי או תרופתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל מעבראור19/05/2008
לפני כחודש וחצי מחזור אחרון. יש לי התקן כ-7 שנים, בשבועיים האחרונים גלי חום. מחזורים קצרים ,לא סדירים כל שבועיים וחצי לערך.
1. אין גודש בחזה ולמרות זאת יש סיכוי להיריון?
2. מה הקשר בין אלצאיימר לגלי חום? אצלי הם טורדניים, אך סבילים.
3. רקע גנטי לבבי במשפחתי. בריאותי טובה ע"פ רוב: לחץ דם, כוטלסטרול, משקל...יש צורך בהורמונים?
4. מה ההבדל בין הורמון הנלקח כגלולה, למדבקה, למריחה? מה מומלץ?
אודה על תשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל בכל, מכל כל...
פרופ` יונה תדיר19/05/2008אור,
ציינת פרטים רבים, שכחת רק לציין מה גילך? נראה אולי חשוב לאור המגוון הרחב של שאלות, מתחומים כה רבים. על חלק משאלותיך נראה כי יש צורך בביקור אצל הרופא שלך, ולחלקן האחר...
1. הריון אינו מחייב גודש בחזה.
2. אין קשר בין גלי חום לאצהיימר, (רק לא ברור לי מה הקשר של זה להריון...???)
3. לעניין טיפול תרופתי וסיפור משפחתי כזה או אחר: הרופא/ה וודאי יתאימו טיפול נכון.
4. הורמון הנלקח בדרך שונה נספג בגוף במנגנונים שונים אולם התוצאה הסופית צריכה להיות דומה. ההחלטה תלויה במגוון רחב של שיקולים בריאותתים ושיקולי נוחות.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובסטין וסרטן השדקתרינה18/05/2008
שלום
אני בת 53 עם היסטוריה משפחתית של סרטן השד. לאחרונה עשיתי משטח פפס וניתגלו סימנים אטרופים ללא דיספלזיה. הומלץ לי על טיפול במשחת אובסטין פעם עד פעמיים בשבוע. כתוצאה מן השימוש אני סובלת מתופעות שונות בינייהן הפרשות ונפיחות בבטן.
1- האם להמשיך שימוש במשחה למרות התופעות?
2- אין זה מסוכן להישתמש במשחה אסטרוגנית למי שיש לו היסטוריה של סרטן במשפחה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לוואי לתרופות
פרופ` יונה תדיר18/05/2008קטרינה,
סביר להניח שהרופא/ה שהמליץ לך לקחת טיפול זה לקח/ה בחשבון את הסיפור המשפחתי. יש לזכור שהתופעות עליהן את מתלוננת מציקות הטווח המיידי ובכל מקרה, עליך להיות המעקב שד (ממוגרפיה וכו') עקב הסיפור המשפחתי. ספק אם הנפיחות בבטן קשורה לטיפול זה, ולעניין ההפרשות קשה לנחש מה טיבן, אף כי יתכן שהן קשורות לטיפול זה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלי חוםילו16/05/2008
היום בגיל 52 אחרי למעלה מ- 3 שנים מאז הפסקתי לקבל את המחזור, עכשיו התחלתי לסבול מגלי חום תכופים מאוד, כולל התעוררות בלילה ובמחזורים כמעט קבועים (6 בבוקר). גלי החום מלווים בתחושה דומה לכאבי גוף של שפעת. בנוסף אני סכרתית לוקחת אבנדיה ונובנורם (רמת הגלוקוז נשארת גבוהה 145). האם יתכן שגלי החום הינם סימפטום למשהו אינדוקריני ולא הורמונלי? אם כן, איזה בדיקה יכולה לאשש דיאגנוזה כזו? רופא הנשים רשם לי אקטיבל שאני חוששת לקחת בגלל היסטוריה אונקולוגית (ריאות) ובגלל רשימת תופעות הלוואי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופתי בגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר18/05/2008ילו,
בהחלט יתכן שגלי החום שלך מקורם בבעיה טבעית ו/או הורמונלית (הורמונלי ואדוקריני זה מוגש זהה. משמעות המושג הרפואי אנדוקריני הוא: אנדו=פנימי, ו... קריני=הפרשתי). במקרה כמו שלך, אשר בו קיימת מעורבות של סוכרת ברקע + רקע אונקולוגי (ראות) יהיה זה לא נכון להחליט על טיפול הורמונלי (או אחר) ללא ייעוץ מקצועי אשר יקח בחשבון את מגוון הבעיות הרפואיות נהלוות ושילוב תרופתי).
בהצלחה,
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשיפעת16/05/2008
שלום!
אני בת 38 לפני 5 חודשים עברתי כריתת שחלות מונעת. לאחר שבוע התחלתי לקחת אוורל 50, כעבור 3 חודשים עברתי לאוורל קונטי בשל החוסר בפרוגסטרון שהיה במדבקות הקודמות.
לאחר חודש בערך התחלתי לדמם, דימום חלש, וכן החלו לי כאבי ראש בלתי פוסקים .
האם יש קשר לכאבי הראש, האם לבדוק את הנושא או שזה קשור לטיפול?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפול הורמונלי וכאבי ראש
פרופ` יונה תדיר18/05/2008יפעת,
השימוש במדבקות אותן את מזכירה מכילות אכן שילוב של ההורמונים הנשיים אסטרוגן ופרוגסטרון כתחליף להעדר ההפרשה הטבעית של השחלות. אין זה נכון להשיב באופן פרטני לתופעת לוואי זו או אחרת באמצעי תיקשורת מסוג זה, לפיכך יש לראות בתשובתי זו הערה כללית ולא תחליף ליתייעצות אישית עם הרופא/ה שרשם לך שימוש בתכשיר זה. יחד עם זאת, כאמירה כללית, ידוע שגם דימום כפי זה שאת מתארת, וגם תופעות של כאבי ראש עלולים להיות קשורים לנטילת הורמונים מסוג זה. תופעות לוואי אלה אף מצוינות בדף ההוראות של תכשיר זה, והן כוללות: דמם, רגישות בחזה, כאבי ראש ו/או כאבי בטן, ואף רגישות עור מקומית באזור המדבקה.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהראובן14/05/2008
שלום רב,
ברצוני לשמוע בקצרה מה קורה לגבר ולאישה בגיל המעבר מבחינת חשק מיני. האם אצל שניהם יש ירידה בחשק???
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשק מיני בגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר14/05/2008ראובן,
גיל המעבר בגברים ובנשים הינו תהליך שונה בתכלית. הרקע ההורמונלי שונה והגיל בו מתרחש התהליך שונה. בנשים הדבר מאופיין ע"י שינוי ההפרשות ההורמונליות בשחלות והשפעות שינויים אלה על מרבית מערכות גוף האשה. בגברים לא מתרחשים שינויים כל כך דינמיים אף כי המושג "גיל המעבר לגברים" הופך להיות יותר מקובל בשנים האחרונות תוך התייחסות לשינויים הורמונליים שונים ואיטיים יותר. השלכות שינויים הורמונליים אלה על החשק המיני שונה מאשה לאשה ומגבר לגבר. במקרים רבים הדבר מלווה בירידת הדחף המיני, אך לעיתים הדבר אינו מתרחש בו זמנית.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפרופ' תדיריעל11/05/2008
שלום!
אני בת 51 ללא בעיות רפואיות מיוחדות פרט לאנמיה המלווה אותי כבר שנים, ואיני נוטלת תרופות כלשהן.
יש לי שרירן תוך דופני בקוטר 21 מ"מ (בעבר היה 27 מ"מ),ועובי רירית רחם 9-10 מ"מ.
במשך השנים סבלתי ממחזורים בעלי דימום רב קשים וכואבים ביותר (כמו צירי לידה) אך לא טיפלתי בכך מלבד כדורים נוגדי כאבים שלא תמיד עזרו. הומלץ לי לפני שנים אחדות להוציא את הרחם ע"י גניקולוג ידוע בתחומו, אך בחרתי שלא לעשות זאת.
עד לאחרונה המחזור היה סדיר, בחצי שנה אחרונה ישנה ירידה בכאבים והדימום הרב הצטמצם ליום אחד. כמו-כן המחזור מגיע לעיתים כל 40-48 יום ולפעמים כעבור שבועיים או 10 ימים מופיע עוד פעם דימום חלש למשך מספר ימים.
נעשו בדיקות שונות פיפל, ביופסיה הורמונים וכו' שיצאו תקינות.
הרופא המליץ לי לקחת פרימולוט נור,להסדרת המחזור. מאחר ואני לא "אוהבת" תרופות אלא אם חייבים, שאלתי היא האם אכן מומלץ ליטול את הפרימולוט במצבי, האם לאור התסמינים שציינתי ייתכן והמחזור לפני סיום (דבר שאני דווקא מחכה לו)? והפרימולוט יכול דווקא לעכב את הסיום?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירן, אנמיה, וטיפול תרופתי
פרופ` יונה תדיר14/05/2008יעל
שרירן תוך דופני בגודל 27 מ"מ אשר קטן ל 21 ממ עלול לגרום לדימומים אך כללית ניתן לאמר שהוא אינו גדול ואינו מחייב טיפול. בתקופה בה סבלת מדימומים עד כדי אנמיה בהחלט היתה הצדקה לניתוח אולם במידה וכיום אינך סובלת מדימומים (אף כי לא ברורה סיבת האנמיה) הרי שאין צורך כנראה בניתוח. יחד עם זאת, עובי רירית הרחם לגילך קצת גדולה מהצפוי ומצדיק ברור. הדבר יכול להיות קשור לדימומים אותם את מתארת. טיפול הומונלי כמו זה שאת מקבלת הוא הגיוני ולא ניתן להיות מדויק יותר מכך בדרך זו של תקשורת.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תעתועי גיל מעבר....מאורי11/05/2008
בוקר טוב,
אני בת 45 בקרוב.
לאחר 5 חודשים, ללא מחזור כלל, נכנסתי למועדון האקסלוסיבי של נשים בגיל המעבר, על פי הרופאה המטפלת, אשר רשמה לי "אנג'ליק" ויצאתי לדרכי החדשה.
לאחר מס' ימים של שימוש, הופיע דימום עדין, שהיה די צפוי והבנתי שהוא שכיח.
אך לאחר שימוש של שבועיים בגלולות הנ"ל, הופיע מחזור של ווסת, כמו "פעם", בימים שעוד הייתי בוועד ההורים! ווסת כוללת הכל, כאבי רחם, דימום מאסיבי, כאבי גב וכו'.
רק רוצה לוודא, האם כבר היו דברים מעולם והאם אכן אני שוב פוריה?? לחמש דקות וחצי...
תודה על הטרחה
שבוע טוב,
מאור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תכשירים מהטבע לגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר14/05/2008לשאלתך, אנג'ליק הוא תכשיר טבעי בעל השפעה על מערכת המין הנשית ומסייע
לטיפול בתופעות גיל המעבר כגון כאבים, נפיחויות, העדר מחזור ומחזור לא סדיר. לפי הרישומים של היצרן מספק התכשיר גם מקורות צמחיים לברזל, מגנזיום, מנגנן, סלניום, צורן ,נתרן, ויטמיני קבוצת B, ויטמין A וויטמין C. במקרים מסויימים תתכן השפעה עקיפה על דמם, אולם ספק אם התופעות אותן את מתארת נקשרות באופן ישיר לתכשיר זה. יתכן ומדובר בהמשך תהליך הפסקת הפעילות הנורמלית של השחלות, שהרי את רק בת 45.
ללא ספק ... היו דברים מעולם.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בגיל המעברישראלה10/05/2008
גיל 57 . מזה כשנה הפרשות טורדניות , שאינן מריחות , לא גבישיות . דרכי טיפול שונות עזרו במהלך הטיפול לאחר מכן ההפרשות חזרו לסורן . האם ייתכן שמקורן בקנדידה ? לעיתים יש כאבי בטן תחתונה לא משהו רציף ..שניתן לומר בקביעות . בהחלט מטריד ולא נעים. הניתן לאפיין זאת בגיל המעבר ? הצעות יך לטיפול תתקבלנה בשמחה ובהוקרת תודה מראש .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות בגיל המעבר
פרופ` יונה תדיר14/05/2008שינויים הורמונללים בגיל המעבר, קרי, הפסקת ייצור האסטרוגן ע"י השחלות, משפיע ישירות על רירית הנרתיק. קשה לאמר שהשינויים עליהם את מתארת קשורים ישירות, אף כי בהחלט יתכן שבנוכחות זיהום כלשהוא מגיב הנרתיק שונה מבעבר, בשנים בהם רירית הנרתיק היתה עבה, פעילה, ומוגנת יותר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים חזקיםא.ש10/05/2008
שלום לכם וטוב שאתם קיימים ילדתי לפני חודש 3.5 בניתוח קיסרי יצאתי מהניתוח עם נקז מהנרתיק לא היו הרבה דימומים ובמשך חודש דימום הולך וחוזר לא חזק יחסית לפני 4 ימים כחודש אחרי הניתוח התחיל דימום מאוד מאוד חזק עם גושים גדולים וקטנים כמו כבד עוף מפחיד ומלחיץ מה זה יכול להיות הלכתי לרופא שבדק אותי ידנית וטען צוואר הרחם סגור ונעול טוב התכווץ מההנקות אבל מה זה בגושים האלו רק שלא יוציאו לי את הרחם דרך אגב יש לי גם שרירן ואני בלחץ היסטרי אודה לכם על התשובה עם אפשר לאימייל כמה שיותר מהר שבת שלום ותודה רבה א.ש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם לאחר נתוח קיסרי ומיומה
פרופ` יונה תדיר10/05/2008לגב' א.ש.
שאלתך מוכרת כמצב די שגרתי לאחר נתוח קיסרי ו/או אף לאחר לידה רגילה. יחד עם זאת, אין הכלל מוציא מחשבון את היוצא מהכלל אשר מחייב התייחסות אישית. תלונת דמם הנראה כמו "כבד עוף" מוכרת, מאחר ודמם זה נקרש (שלא כמו דמם וסת רגיל) ולכן נראה מוזר או מפחיד. מעקב לאחר לידה מחייב בדיקת רופא/ה ולעיתים גם בדיקת אולטרה-סאונד (על פי שיקול הרופא/ה) כדי לוודא שאכן, הרחם מכווץ ואין שאיות רקמה או קרישי דם בחלל הרחם. לסכום: המקרה אינו " מבהיל" אך הוא מצדיק מעקב רפואי מסודר. העובדה שיש לך שרירן (מיומה) עשוי להיות קשור לדמם, אך אין אפשרות להתייחס במדיוק מאחר ואין בדבריך תאור של גודל, או מיקום, ומה גם שסביר להניח שהמיומה שינתה את גודלה לאחר הלידה/הניתוח הקיסרי.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 58דייזי07/05/2008
לפרופסור תדיר
תודה על תשובתך, אולם מה אני אעשה במידה והמחזור לא יפסיק לי עד גיל 60 - האם זה נדיר, מסוכן, או להשאיר זאת כך. אני סובלת מאנמיה קלה ואני מאמינה שזה מהמחזור.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דמם בגיל מאוחר
פרופ` יונה תדיר07/05/2008דייזי,
מחזור בגיל זה בוודאי אינו שכיח. מומלץ להיות במעקב רפואי ולוודא שאין בכך כדי להסתיד דמם על רקי אחר.
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וסת בגיל 58דייזי04/05/2008
ני בת 58 ועדין מקבלת מחזור חודשי בכל חודש וחודשו. יש לי 9 מיומות קטנות שעל פי הרופאים לא כדאי להוציא את הרחם. כולם אומרים לי שוסת רק עוזר לי לשמור על בריאותי. אני סובלת מלחץ דם גבוה ומאוזן, קולסטרול גבוה ומאוזן. האם כדאי להוציא את הרחם או להשאיר כך עד שיום אחד הכל ייגמר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שרירנים בגיל מתקדם יחסית
פרופ` יונה תדיר04/05/2008דייזי,
שאלתך מעניינת בכל שהיא משלבת מספר נקודות. יפה לראות כיצד את שומרת על נעורים בגיל 58, שהרי גיל חדלון הווסת הממוצע נע בין 48-52. סביר להניח שתוך זמן לא רב הווסת תחדל ואיתה סביר להניח שיתכווצו גם השרירנים (המיומות). השאלה אם לכרות את הרחם או לא (עקב השרירנים) היא פועל יוצא של תלונות, ואם אין הרי שאין סיבה לנתח. סביר להניח שלכל אלה אין קשר לבעיית לחץ הדם אשר בו יש לטפל בכל מקרה. חשוב גם להיות במעקב רופא/ת נשים על מנת לוודא שאין שינוי בגודל המיומות (קרי, שאינן גדלות או מפריעות לת]קוד אברים אחרים).
בהצלחה,
פרופ' תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - סיכוי להריון
88831/08/2012אני בת 55.5 וכן, גם אני מקבלת מחזור סדיר ומדויק, סבלתי מאנמיה שטופלה בעירוי ברזל ומבעיות נוספות אך עיקר העיקרים - יש סיכוי להריון בגיל זה? גם אם המחזור ממשיך כסדרו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור אחרי גיל 58
דייזי23/09/2008כפי שאמרתי קודם לכן אני עדין ממשיכה עם המחזור, כאשר אני מספרת לחברות שלי הן לא מאמינות לי שעדיין יש לי מחזור, והן עוד מוסיפות וכך גם חלק מהרופאים טוענים שזה יכול לסכן אותי וכדאי לי להוריד את הרחם. אני מרגישה טוב, מעט סחרחורות עקב אנמיה, ואני לא רוצה לעשות שום פעולה פולשנית. למי כדאי להאמין. לי שאני מאמינה שזה שומר על נעורי? או לחברותי ולרופאי!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גיל המעברכרמית01/05/2008
אני בת 50 ללא מחזור כבר 3 שנים כיום אין לי גלי חום אך סובלת מתשישות ובעיקר אי נוחות של חרדות. האם מדבקות האוורל קונט יפחיתו את החרדות?
תודה, כרמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר על הורמונים, חרדות ומדבקות.
פרופ` יונה תדיר01/05/2008כרמית
המדבקות עליהן נסבה שאלתך (Evorel Conti) מכילות שילוב הורמונלי של שני סוגי הורמונים "נשיים" (אסדרדיול ונוראטיסטרון אצטט). מדבקות אלה הינן אחת הדרכים בהן ניתן להעביר הורמונים אלה אל תוך הגוף, דרך העור, במצב בו השחלות חדלות מלייצר הורמונים נשיים ומשתבש האיזון ההורמונלי. לפני כ 6 שנים פורסם מאמר אשר יצר בהלה גדולה בשמוש בהורמונים ולאחר מכן, בבדיקה מדוקדקת יותק של תוצאות המחקר נתגלו בו בעיות רבות וקיימת כיום נטיה לחזור לשימוש יותר ליברלי בהורמונים אלה ודומיהם. זאת, בין היתר, מאחר וקיימת התייחסות למגוון רחב של תופעות "הגיל השלישי" ובהן גם מערכות גוף כגון עצמות השלד, איכות העור, לב וכלי דם, ומערכת העצבים/המוח, על מגוון התופעות כגון עצבנות, חרדות, זכרון וכיוב'.
יש להניח כי הרופא/ה אשר המליצ/ה לעשות שימוש במדבקות אלה התייחסה גם לכך. מאידך, כידוע, "הגיל השלישי" מביא איתו גם ארועי שימחה (לידת נכדים) וגם סיבות לעצב (הורים ההולכים [חו"ח] לעולמם, ילדים העוזבים את הבית, יציאה ממעגל העבודה, וכיוב'. קשה להניח שטיפול הורמונלי כזה (מדבקות) או אחר, יפתור את מגוון הבעיות של גיל זה. יחד עם זאת, בהחלט יתכן ששיפור המאזן ההורמונלי עשוי לתרום ליציבות גם במצבי הרוח, החרדה, ודומיהם.
פרופ' יונה תדיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

.jpg)