פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• באיזה גיל נפסק המחזור?
    ליהי
    19/05/2008

שלום,
    אני בת 36 ובחודשים האחרונים המחזור שלי נמשך שלושה ימים, כאשר ביום הראשון טיפטופים קלים
    ביום השני המחזור "האמיתי" וביום השלישי טיפטופים קלים מאוד.
    שאלתי: הייתכן והמחזור שלי הולך להסתיים בגיל כה מוקדם?
    הייתן שיש קשר לזה שלא עברתי לידות? האם זה נורמלי מה שתארתי?
    האם חסר לי משהו בגוף?
    לפני חצי שנה המחזור שלי היה תקין לחלוטין ולא בצורה שתיארתי לעי"ל.
    המחזור נמשך 5 ימים כאשר בכל הימים היה דימום בכמות נורמאלית.
    אציין כי אני בחורה בריאה לחלוטין ללא שום הסטוריה של מחלות למינהם, אין לנו עבר הסטורי במשפחה.
    בזמן האחרון אני מודאגת מהמצב, קבעתי תור לבדיקה, אבל התור נקבע לי לעוד חודש, ואני מאוד מאוד מודאגת ובלחץ מהמצב.
    אודה לקבלת תשובה.
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    באיזה גיל נפסק המחזור?

הוספת תגובה

• גיל ממוצע לגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    19/05/2008

את...
    הגיל הממוצע בעולם המערבי להופעת גיל המעבר הוא כ- 51 שנה. לאורך השנים מסתמנת מגמה של עלייה בממוצע זה עם מגמת העליה בתוחלת החיים הממוצעת. באשר להופעתו בכל אישה ואישה יש גם קשר גנטי (אם, אחות בוגרת) אולם ישנם מצבים בהם חדלות השחלות מלתפקד (גיל מעבר)מוקדם יותר (לעיתים אף בגיל השלוושים). ניתן לבצע בדיקות הורמונליות המשמשות כמדד הן למצב הנוכחי והן כחיזוי מסוים למדית החיות של השחלות.
    פרופ' תדיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת המחזור בגיל 49

נטלי
    12/10/2014

אני בגיל 49 והמחזור שלי תמיד היה סדיר ובזמן.שחלה אחת אצלי הפסיקה לייצר בייציות, הייתי אמורה לקבל את המחזור אך לא קבלתי, קיימתי יחסים ללא אמצאי מניעה אבל בלי לגמור בפנים. אני חוששת שאני בהריון.
    נכנסתי כבר להריון בגיל 43 ללא אמצאים אבל נזהרנו.
    אודה לך על תשובתך בהקדם

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפסקת המחזור בגיל 49 - תגובה

ד``ר איתן פאר
    18/10/2014

ראשית הסיכוי להריון בגיל 49 קלוש. שנית- למה את חושבת ששחלה אחת כבר לא מתפקדת ולפי מה? אין דרך לאמת הנחה כזו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות בדיקה
    רינת
    19/05/2008

שלום,
    אני בת 53
    עקב כאב וצריבה בנרתיק נלקחה תרבית.
    תוצאות הבדיקה:בקטריולוגיה
    אין צמיחת שמרים vaginal yeast culture
    לא נראו vaginal leucocytes smear
    לא נראו trichomonas vaginal
    יש לשלוח דגימה לביצוע ביום לקיחתה.
    העדר פלורה נורמלית gram stain
    שאלותי:1.מצוין כי יש לשלוח את הדגימה ביום לקיחתה.
    מה פרוש הערה זו?שכן את הדגימה הבאתי למעבדה יום למחרת (לא במקרר)
    האם בגלל סיבה זו הבדיקה אינה מדויקת?
    2.מה פרוש העדר פלורה נורמלית gram stain
    בתודה מראש

לקביעת תור
    סגירה
    תוצאות בדיקה

הוספת תגובה

• שאלות אישיות

פרופ` יונה תדיר
    19/05/2008

בשאלות נקודתיות ואישיות כגון אלה יש לפנות לרופא/ה המטפל/ת.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מעבר ותפקוד מיני
    ענת
    19/05/2008

אני בת 47, בגיל המעבר ע"פ הבדיקות.
    בחודשים האחרונים התחיל קושי להגיע לאורגזמה. קושי זה לא היה בעבר.
    אין בעיה של יובש ואין בעיה של חשק.
    האם ייתכן שהקושי נגרם בגלל גיל המעבר?
    האם הורמונים יסייעו לפתור את הבעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    גיל מעבר ותפקוד מיני

הוספת תגובה

• גיל המעבר ותפקוד מיני

ד''ר חגית כהנא
    26/05/2008

לעיתים בגיל המעבר יש קושי להגיע לאורגזמה בגלל מחלות נלוות , יובש או מתח רב יותר.
    גיל המעבר אינו נקבע רק על ידי בדיקות אלא על ידי סימנים נוספים כמו הפסקת הוסת גלי חום הפרעות שינה ושינויי מצב רוח
    אם את חווה חלק מהתופעות האלו ניתן לנסות טיפול הורמונלי חליפי טבעי או תרופתי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל מעבר
    אור
    19/05/2008

לפני כחודש וחצי מחזור אחרון. יש לי התקן כ-7 שנים, בשבועיים האחרונים גלי חום. מחזורים קצרים ,לא סדירים כל שבועיים וחצי לערך.
    1. אין גודש בחזה ולמרות זאת יש סיכוי להיריון?
    2. מה הקשר בין אלצאיימר לגלי חום? אצלי הם טורדניים, אך סבילים.
    3. רקע גנטי לבבי במשפחתי. בריאותי טובה ע"פ רוב: לחץ דם, כוטלסטרול, משקל...יש צורך בהורמונים?
    4. מה ההבדל בין הורמון הנלקח כגלולה, למדבקה, למריחה? מה מומלץ?
    אודה על תשובות.

לקביעת תור
    סגירה
    גיל מעבר

הוספת תגובה

• הכל בכל, מכל כל...

פרופ` יונה תדיר
    19/05/2008

אור,
    ציינת פרטים רבים, שכחת רק לציין מה גילך? נראה אולי חשוב לאור המגוון הרחב של שאלות, מתחומים כה רבים. על חלק משאלותיך נראה כי יש צורך בביקור אצל הרופא שלך, ולחלקן האחר...
    1. הריון אינו מחייב גודש בחזה.
    2. אין קשר בין גלי חום לאצהיימר, (רק לא ברור לי מה הקשר של זה להריון...???)
    3. לעניין טיפול תרופתי וסיפור משפחתי כזה או אחר: הרופא/ה וודאי יתאימו טיפול נכון.
    4. הורמון הנלקח בדרך שונה נספג בגוף במנגנונים שונים אולם התוצאה הסופית צריכה להיות דומה. ההחלטה תלויה במגוון רחב של שיקולים בריאותתים ושיקולי נוחות.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אובסטין וסרטן השד
    קתרינה
    18/05/2008

שלום

אני בת 53 עם היסטוריה משפחתית של סרטן השד. לאחרונה עשיתי משטח פפס וניתגלו סימנים אטרופים ללא דיספלזיה. הומלץ לי על טיפול במשחת אובסטין פעם עד פעמיים בשבוע. כתוצאה מן השימוש אני סובלת מתופעות שונות בינייהן הפרשות ונפיחות בבטן.

1- האם להמשיך שימוש במשחה למרות התופעות?

2- אין זה מסוכן להישתמש במשחה אסטרוגנית למי שיש לו היסטוריה של סרטן במשפחה?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    אובסטין וסרטן השד

הוספת תגובה

• תופעות לוואי לתרופות

פרופ` יונה תדיר
    18/05/2008

קטרינה,
    סביר להניח שהרופא/ה שהמליץ לך לקחת טיפול זה לקח/ה בחשבון את הסיפור המשפחתי. יש לזכור שהתופעות עליהן את מתלוננת מציקות הטווח המיידי ובכל מקרה, עליך להיות המעקב שד (ממוגרפיה וכו') עקב הסיפור המשפחתי. ספק אם הנפיחות בבטן קשורה לטיפול זה, ולעניין ההפרשות קשה לנחש מה טיבן, אף כי יתכן שהן קשורות לטיפול זה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גלי חום
    ילו
    16/05/2008

היום בגיל 52 אחרי למעלה מ- 3 שנים מאז הפסקתי לקבל את המחזור, עכשיו התחלתי לסבול מגלי חום תכופים מאוד, כולל התעוררות בלילה ובמחזורים כמעט קבועים (6 בבוקר). גלי החום מלווים בתחושה דומה לכאבי גוף של שפעת. בנוסף אני סכרתית לוקחת אבנדיה ונובנורם (רמת הגלוקוז נשארת גבוהה 145). האם יתכן שגלי החום הינם סימפטום למשהו אינדוקריני ולא הורמונלי? אם כן, איזה בדיקה יכולה לאשש דיאגנוזה כזו? רופא הנשים רשם לי אקטיבל שאני חוששת לקחת בגלל היסטוריה אונקולוגית (ריאות) ובגלל רשימת תופעות הלוואי.

לקביעת תור
    סגירה
    גלי חום

הוספת תגובה

• שילוב תרופתי בגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    18/05/2008

ילו,
    בהחלט יתכן שגלי החום שלך מקורם בבעיה טבעית ו/או הורמונלית (הורמונלי ואדוקריני זה מוגש זהה. משמעות המושג הרפואי אנדוקריני הוא: אנדו=פנימי, ו... קריני=הפרשתי). במקרה כמו שלך, אשר בו קיימת מעורבות של סוכרת ברקע + רקע אונקולוגי (ראות) יהיה זה לא נכון להחליט על טיפול הורמונלי (או אחר) ללא ייעוץ מקצועי אשר יקח בחשבון את מגוון הבעיות הרפואיות נהלוות ושילוב תרופתי).
    בהצלחה,
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    יפעת
    16/05/2008

שלום!

אני בת 38 לפני 5 חודשים עברתי כריתת שחלות מונעת. לאחר שבוע התחלתי לקחת אוורל 50, כעבור 3 חודשים עברתי לאוורל קונטי בשל החוסר בפרוגסטרון שהיה במדבקות הקודמות.
    לאחר חודש בערך התחלתי לדמם, דימום חלש, וכן החלו לי כאבי ראש בלתי פוסקים .
    האם יש קשר לכאבי הראש, האם לבדוק את הנושא או שזה קשור לטיפול?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• טפול הורמונלי וכאבי ראש

פרופ` יונה תדיר
    18/05/2008

יפעת,
    השימוש במדבקות אותן את מזכירה מכילות אכן שילוב של ההורמונים הנשיים אסטרוגן ופרוגסטרון כתחליף להעדר ההפרשה הטבעית של השחלות. אין זה נכון להשיב באופן פרטני לתופעת לוואי זו או אחרת באמצעי תיקשורת מסוג זה, לפיכך יש לראות בתשובתי זו הערה כללית ולא תחליף ליתייעצות אישית עם הרופא/ה שרשם לך שימוש בתכשיר זה. יחד עם זאת, כאמירה כללית, ידוע שגם דימום כפי זה שאת מתארת, וגם תופעות של כאבי ראש עלולים להיות קשורים לנטילת הורמונים מסוג זה. תופעות לוואי אלה אף מצוינות בדף ההוראות של תכשיר זה, והן כוללות: דמם, רגישות בחזה, כאבי ראש ו/או כאבי בטן, ואף רגישות עור מקומית באזור המדבקה.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    ראובן
    14/05/2008

שלום רב,
    ברצוני לשמוע בקצרה מה קורה לגבר ולאישה בגיל המעבר מבחינת חשק מיני. האם אצל שניהם יש ירידה בחשק???
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• חשק מיני בגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    14/05/2008

ראובן,
    גיל המעבר בגברים ובנשים הינו תהליך שונה בתכלית. הרקע ההורמונלי שונה והגיל בו מתרחש התהליך שונה. בנשים הדבר מאופיין ע"י שינוי ההפרשות ההורמונליות בשחלות והשפעות שינויים אלה על מרבית מערכות גוף האשה. בגברים לא מתרחשים שינויים כל כך דינמיים אף כי המושג "גיל המעבר לגברים" הופך להיות יותר מקובל בשנים האחרונות תוך התייחסות לשינויים הורמונליים שונים ואיטיים יותר. השלכות שינויים הורמונליים אלה על החשק המיני שונה מאשה לאשה ומגבר לגבר. במקרים רבים הדבר מלווה בירידת הדחף המיני, אך לעיתים הדבר אינו מתרחש בו זמנית.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לפרופ' תדיר
    יעל
    11/05/2008

שלום!
    אני בת 51 ללא בעיות רפואיות מיוחדות פרט לאנמיה המלווה אותי כבר שנים, ואיני נוטלת תרופות כלשהן.
    יש לי שרירן תוך דופני בקוטר 21 מ"מ (בעבר היה 27 מ"מ),ועובי רירית רחם 9-10 מ"מ.
    במשך השנים סבלתי ממחזורים בעלי דימום רב קשים וכואבים ביותר (כמו צירי לידה) אך לא טיפלתי בכך מלבד כדורים נוגדי כאבים שלא תמיד עזרו. הומלץ לי לפני שנים אחדות להוציא את הרחם ע"י גניקולוג ידוע בתחומו, אך בחרתי שלא לעשות זאת.
    עד לאחרונה המחזור היה סדיר, בחצי שנה אחרונה ישנה ירידה בכאבים והדימום הרב הצטמצם ליום אחד. כמו-כן המחזור מגיע לעיתים כל 40-48 יום ולפעמים כעבור שבועיים או 10 ימים מופיע עוד פעם דימום חלש למשך מספר ימים.
    נעשו בדיקות שונות פיפל, ביופסיה הורמונים וכו' שיצאו תקינות.
    הרופא המליץ לי לקחת פרימולוט נור,להסדרת המחזור. מאחר ואני לא "אוהבת" תרופות אלא אם חייבים, שאלתי היא האם אכן מומלץ ליטול את הפרימולוט במצבי, האם לאור התסמינים שציינתי ייתכן והמחזור לפני סיום (דבר שאני דווקא מחכה לו)? והפרימולוט יכול דווקא לעכב את הסיום?
    תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לפרופ' תדיר

הוספת תגובה

• שרירן, אנמיה, וטיפול תרופתי

פרופ` יונה תדיר
    14/05/2008

יעל
    שרירן תוך דופני בגודל 27 מ"מ אשר קטן ל 21 ממ עלול לגרום לדימומים אך כללית ניתן לאמר שהוא אינו גדול ואינו מחייב טיפול. בתקופה בה סבלת מדימומים עד כדי אנמיה בהחלט היתה הצדקה לניתוח אולם במידה וכיום אינך סובלת מדימומים (אף כי לא ברורה סיבת האנמיה) הרי שאין צורך כנראה בניתוח. יחד עם זאת, עובי רירית הרחם לגילך קצת גדולה מהצפוי ומצדיק ברור. הדבר יכול להיות קשור לדימומים אותם את מתארת. טיפול הומונלי כמו זה שאת מקבלת הוא הגיוני ולא ניתן להיות מדויק יותר מכך בדרך זו של תקשורת.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תעתועי גיל מעבר....
    מאורי
    11/05/2008

בוקר טוב,
    אני בת 45 בקרוב.
    לאחר 5 חודשים, ללא מחזור כלל, נכנסתי למועדון האקסלוסיבי של נשים בגיל המעבר, על פי הרופאה המטפלת, אשר רשמה לי "אנג'ליק" ויצאתי לדרכי החדשה.
    לאחר מס' ימים של שימוש, הופיע דימום עדין, שהיה די צפוי והבנתי שהוא שכיח.
    אך לאחר שימוש של שבועיים בגלולות הנ"ל, הופיע מחזור של ווסת, כמו "פעם", בימים שעוד הייתי בוועד ההורים! ווסת כוללת הכל, כאבי רחם, דימום מאסיבי, כאבי גב וכו'.
    רק רוצה לוודא, האם כבר היו דברים מעולם והאם אכן אני שוב פוריה?? לחמש דקות וחצי...

תודה על הטרחה
    שבוע טוב,
    מאור

לקביעת תור
    סגירה
    תעתועי גיל מעבר....

הוספת תגובה

• תכשירים מהטבע לגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    14/05/2008

לשאלתך, אנג'ליק הוא תכשיר טבעי בעל השפעה על מערכת המין הנשית ומסייע
    לטיפול בתופעות גיל המעבר כגון כאבים, נפיחויות, העדר מחזור ומחזור לא סדיר. לפי הרישומים של היצרן מספק התכשיר גם מקורות צמחיים לברזל, מגנזיום, מנגנן, סלניום, צורן ,נתרן, ויטמיני קבוצת B, ויטמין A וויטמין C. במקרים מסויימים תתכן השפעה עקיפה על דמם, אולם ספק אם התופעות אותן את מתארת נקשרות באופן ישיר לתכשיר זה. יתכן ומדובר בהמשך תהליך הפסקת הפעילות הנורמלית של השחלות, שהרי את רק בת 45.
    ללא ספק ... היו דברים מעולם.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרשות בגיל המעבר
    ישראלה
    10/05/2008

גיל 57 . מזה כשנה הפרשות טורדניות , שאינן מריחות , לא גבישיות . דרכי טיפול שונות עזרו במהלך הטיפול לאחר מכן ההפרשות חזרו לסורן . האם ייתכן שמקורן בקנדידה ? לעיתים יש כאבי בטן תחתונה לא משהו רציף ..שניתן לומר בקביעות . בהחלט מטריד ולא נעים. הניתן לאפיין זאת בגיל המעבר ? הצעות יך לטיפול תתקבלנה בשמחה ובהוקרת תודה מראש .

לקביעת תור
    סגירה
    הפרשות בגיל המעבר

הוספת תגובה

• הפרשות בגיל המעבר

פרופ` יונה תדיר
    14/05/2008

שינויים הורמונללים בגיל המעבר, קרי, הפסקת ייצור האסטרוגן ע"י השחלות, משפיע ישירות על רירית הנרתיק. קשה לאמר שהשינויים עליהם את מתארת קשורים ישירות, אף כי בהחלט יתכן שבנוכחות זיהום כלשהוא מגיב הנרתיק שונה מבעבר, בשנים בהם רירית הנרתיק היתה עבה, פעילה, ומוגנת יותר.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דימומים חזקים
    א.ש
    10/05/2008

שלום לכם וטוב שאתם קיימים ילדתי לפני חודש 3.5 בניתוח קיסרי יצאתי מהניתוח עם נקז מהנרתיק לא היו הרבה דימומים ובמשך חודש דימום הולך וחוזר לא חזק יחסית לפני 4 ימים כחודש אחרי הניתוח התחיל דימום מאוד מאוד חזק עם גושים גדולים וקטנים כמו כבד עוף מפחיד ומלחיץ מה זה יכול להיות הלכתי לרופא שבדק אותי ידנית וטען צוואר הרחם סגור ונעול טוב התכווץ מההנקות אבל מה זה בגושים האלו רק שלא יוציאו לי את הרחם דרך אגב יש לי גם שרירן ואני בלחץ היסטרי אודה לכם על התשובה עם אפשר לאימייל כמה שיותר מהר שבת שלום ותודה רבה א.ש

לקביעת תור
    סגירה
    דימומים חזקים

הוספת תגובה

• דמם לאחר נתוח קיסרי ומיומה

פרופ` יונה תדיר
    10/05/2008

לגב' א.ש.
    שאלתך מוכרת כמצב די שגרתי לאחר נתוח קיסרי ו/או אף לאחר לידה רגילה. יחד עם זאת, אין הכלל מוציא מחשבון את היוצא מהכלל אשר מחייב התייחסות אישית. תלונת דמם הנראה כמו "כבד עוף" מוכרת, מאחר ודמם זה נקרש (שלא כמו דמם וסת רגיל) ולכן נראה מוזר או מפחיד. מעקב לאחר לידה מחייב בדיקת רופא/ה ולעיתים גם בדיקת אולטרה-סאונד (על פי שיקול הרופא/ה) כדי לוודא שאכן, הרחם מכווץ ואין שאיות רקמה או קרישי דם בחלל הרחם. לסכום: המקרה אינו " מבהיל" אך הוא מצדיק מעקב רפואי מסודר. העובדה שיש לך שרירן (מיומה) עשוי להיות קשור לדמם, אך אין אפשרות להתייחס במדיוק מאחר ואין בדבריך תאור של גודל, או מיקום, ומה גם שסביר להניח שהמיומה שינתה את גודלה לאחר הלידה/הניתוח הקיסרי.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בת 58
    דייזי
    07/05/2008

לפרופסור תדיר
    תודה על תשובתך, אולם מה אני אעשה במידה והמחזור לא יפסיק לי עד גיל 60 - האם זה נדיר, מסוכן, או להשאיר זאת כך. אני סובלת מאנמיה קלה ואני מאמינה שזה מהמחזור.

לקביעת תור
    סגירה
    בת 58

הוספת תגובה

• דמם בגיל מאוחר

פרופ` יונה תדיר
    07/05/2008

דייזי,
    מחזור בגיל זה בוודאי אינו שכיח. מומלץ להיות במעקב רפואי ולוודא שאין בכך כדי להסתיד דמם על רקי אחר.
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וסת בגיל 58
    דייזי
    04/05/2008

ני בת 58 ועדין מקבלת מחזור חודשי בכל חודש וחודשו. יש לי 9 מיומות קטנות שעל פי הרופאים לא כדאי להוציא את הרחם. כולם אומרים לי שוסת רק עוזר לי לשמור על בריאותי. אני סובלת מלחץ דם גבוה ומאוזן, קולסטרול גבוה ומאוזן. האם כדאי להוציא את הרחם או להשאיר כך עד שיום אחד הכל ייגמר.

לקביעת תור
    סגירה
    וסת בגיל 58

הוספת תגובה

• שרירנים בגיל מתקדם יחסית

פרופ` יונה תדיר
    04/05/2008

דייזי,
    שאלתך מעניינת בכל שהיא משלבת מספר נקודות. יפה לראות כיצד את שומרת על נעורים בגיל 58, שהרי גיל חדלון הווסת הממוצע נע בין 48-52. סביר להניח שתוך זמן לא רב הווסת תחדל ואיתה סביר להניח שיתכווצו גם השרירנים (המיומות). השאלה אם לכרות את הרחם או לא (עקב השרירנים) היא פועל יוצא של תלונות, ואם אין הרי שאין סיבה לנתח. סביר להניח שלכל אלה אין קשר לבעיית לחץ הדם אשר בו יש לטפל בכל מקרה. חשוב גם להיות במעקב רופא/ת נשים על מנת לוודא שאין שינוי בגודל המיומות (קרי, שאינן גדלות או מפריעות לת]קוד אברים אחרים).
    בהצלחה,
    פרופ' תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך לשאלה - סיכוי להריון

888
    31/08/2012

אני בת 55.5 וכן, גם אני מקבלת מחזור סדיר ומדויק, סבלתי מאנמיה שטופלה בעירוי ברזל ומבעיות נוספות אך עיקר העיקרים - יש סיכוי להריון בגיל זה? גם אם המחזור ממשיך כסדרו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מחזור אחרי גיל 58

דייזי
    23/09/2008

כפי שאמרתי קודם לכן אני עדין ממשיכה עם המחזור, כאשר אני מספרת לחברות שלי הן לא מאמינות לי שעדיין יש לי מחזור, והן עוד מוסיפות וכך גם חלק מהרופאים טוענים שזה יכול לסכן אותי וכדאי לי להוריד את הרחם. אני מרגישה טוב, מעט סחרחורות עקב אנמיה, ואני לא רוצה לעשות שום פעולה פולשנית. למי כדאי להאמין. לי שאני מאמינה שזה שומר על נעורי? או לחברותי ולרופאי!!!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר
    כרמית
    01/05/2008

אני בת 50 ללא מחזור כבר 3 שנים כיום אין לי גלי חום אך סובלת מתשישות ובעיקר אי נוחות של חרדות. האם מדבקות האוורל קונט יפחיתו את החרדות?
    תודה, כרמית

לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר

הוספת תגובה

• על הורמונים, חרדות ומדבקות.

פרופ` יונה תדיר
    01/05/2008

כרמית
    המדבקות עליהן נסבה שאלתך (Evorel Conti) מכילות שילוב הורמונלי של שני סוגי הורמונים "נשיים" (אסדרדיול ונוראטיסטרון אצטט). מדבקות אלה הינן אחת הדרכים בהן ניתן להעביר הורמונים אלה אל תוך הגוף, דרך העור, במצב בו השחלות חדלות מלייצר הורמונים נשיים ומשתבש האיזון ההורמונלי. לפני כ 6 שנים פורסם מאמר אשר יצר בהלה גדולה בשמוש בהורמונים ולאחר מכן, בבדיקה מדוקדקת יותק של תוצאות המחקר נתגלו בו בעיות רבות וקיימת כיום נטיה לחזור לשימוש יותר ליברלי בהורמונים אלה ודומיהם. זאת, בין היתר, מאחר וקיימת התייחסות למגוון רחב של תופעות "הגיל השלישי" ובהן גם מערכות גוף כגון עצמות השלד, איכות העור, לב וכלי דם, ומערכת העצבים/המוח, על מגוון התופעות כגון עצבנות, חרדות, זכרון וכיוב'.
    יש להניח כי הרופא/ה אשר המליצ/ה לעשות שימוש במדבקות אלה התייחסה גם לכך. מאידך, כידוע, "הגיל השלישי" מביא איתו גם ארועי שימחה (לידת נכדים) וגם סיבות לעצב (הורים ההולכים [חו"ח] לעולמם, ילדים העוזבים את הבית, יציאה ממעגל העבודה, וכיוב'. קשה להניח שטיפול הורמונלי כזה (מדבקות) או אחר, יפתור את מגוון הבעיות של גיל זה. יחד עם זאת, בהחלט יתכן ששיפור המאזן ההורמונלי עשוי לתרום ליציבות גם במצבי הרוח, החרדה, ודומיהם.
    פרופ' יונה תדיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה