מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שימוש בהורמונים גיל המעברlyly13/02/2008
אני אשה בת 49 בריאה בדרך כלל, התחלתי לפני כשנה לקבל טיפול הורמונלי עקב הפסקת המחזור והזעות לא ברורות לפנות בוקר. טופלתי בטריקוונס ופרוגינובה, הרופא החליט לבקשתי להחליף לי את הטיפול לאנג'ליק ופרוגינובה. האם השימוש המשותף הוא תקין? אני מרגישה טוב עם 2 הכדורים האלו. מה דעתך בנושא?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל מעבר
ד''ר חגית כהנא18/02/2008בד"כ השימוש בטריסקוונס או אנג'ליק בלבד מספיק ואין צורך גם בפרוגינובה.
לוקח כחודש עד שהתרופות מתחילות להשפיע.
תוספת הפרוגינובה לטעמי מיותרת אלא אם לא הסתדרת רק עם תרופה אחת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה גיל זה מתחיל ?חסוי12/02/2008
השאלה שלי היא באיזה גיל הווסת מתחיל ?
כי אני בת 12 וחברה שלי שהיא פחות מפותחת מימני כבר כיבלה לפני 3 ימים .
אז מתי זה מתחיל ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הוסת
ד''ר חגית כהנא18/02/2008יקירתי איך הגעת לפורום של גיל מעבר?
המחזור יכול להתחיל מגיל 10 ועד גיל 16 וזה נורמלי
תשאלי את אמא או אחות גדולה מתי היא קבלה בד"כ זה דומה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההומאופטיה או קונבנציונלי?
שושה26/02/2008ללא מחזור כחצי שנה ומנסה "להתמודד" לבד. לוקחת נר הלילה ופמרל של טבע. חוץ מהזעות לילה ויום ישנם "מצבי רוח" וירידה בחשק המיני. עזרה דחוף!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשושה
ד''ר חגית כהנא03/03/2008לא לכולן טיפול טבעי עוזר
אין שום סיבה לסבול - פני לרופא/ת נשים לקבלת טיפול תרופתי שמשפר את ההרגשה רבות.
כדאי לרדת מהעץ המיושן שהורמונים "רעים" התועלת רבה אך יש צורך במעקב סדיר ע"י בדיקות שד ובדיקות גניקולוגיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי ראשתמר12/02/2008
שלום ד"ר, עם הפסקת המחזור החלו להופיע כאבי ראש חזקים, הרופאה טענה בזמנו כי הגוף בהליך שינוי, כאבי הראש אינם נפסקים, אני בת 55 אודה לעצתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי ראש
ד''ר חגית כהנא12/02/2008בגיל המעבר תתכנה תופעות שונות כאב ראש יכול להיות אחת מהן.
אבל...כדאי לברר את סיבת כאבי הראש גם אצל רופא/ת משפחה לבדוק בעית יתר לחץ דם, סכרת וכד'.
אם הכל תקין שווה לנסות הורמונים חליפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםאולגה10/02/2008
שלום, לאחרונה התחלתי לסבול מיבוש בנרתיק, קניתי תכשיר שאני משתמשת בו, אבל אחרי הסקס יש תחושת צריהב ואי נעימות במקום.
יש פתרון אחר לכך?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד''ר חגית כהנא12/02/2008אינני יודעת איזה תכשיר קנית יתכן שהוא גורם לאי נוחות וצריבה
ששוה להבדק אצל רופא ולשקול תכשיר אחר.
ניתן לנסות למרוח את איבר המין הגברי בשמן תינוקות לעיתים תופעות היובש חולפות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהלילך07/02/2008
שלום.אינני יודעת אם אני בפורום הנכון.משנת 2005,בגיל 48,המחזור פסק לי.כיום אני חשה גודש וכבדות בחזה,ועליתי מעט במשקל.
אני לוקחת אומגה 3.וסידן עם מגנזיום וויטמין D.האם יש עדיין חשש להריון? ומה אומרים הסימפטומים הללו?תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כבדות
ד''ר חגית כהנא12/02/2008הסיכוי להריון אפסי.
בגיל המעבר ישנן תופעות שונות.
שווה לבצע בדיקות הורמונליות בעיקר TSH ןפרולקטין
כ"כ יש לבצע בדיקת שד וממוגרפיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלות........הרבה שאלות...גיל מעברety05/02/2008
שלום,
בגיל 52.5 כשנה ללא מחזור, לא מטופלת,לא בהורמונים, ולא בכלום, עד כה חיי זרמו בכיף,
נשואה באושר בעל אוהב והכל טוב, פתאום בעת האחרונה.. גלי חום, לא שבלתי נסבלים, אבל מעיקים ומציקים,יחסי מין שלא כמו קודם אני חשה כאילו הקרום בנרתיק דק יותר ומכאיב לי,וגם יובש בנרתיק, האם הורמונים פותרים?? או קרמים?? אם כן איזה,?
המפרקים כואבים.. מפרקי הירך למשל... הכרס יצאה החוצה כאילו אני בחודש תשיעי ,ופתאום יתר לחץ דם, שדוקא כן אני מטופלת בדיוואן 80 מג, כולסטרול 230, וטרגליצרדים 270, מה שבחיים לא היה לי, וכל זה מאז הגיל מעבר "המעצבן" הזה, סלחי לי על הביטוי,
לא מכירה רופאי נשים במיוחד,ומתלבטת קשות האם להתחיל להשתמש בהורמונים, או בחלופות.. איך זה משתלב עם המתנות האחרונות שקיבלתי כולסטרול ושומנים, מה עלי לעשות אנה הדריכי אותי, אני גרה בצפון הארץ, האם יש אפשרות להגיע אליך דרך הקופה?? אולי דרך המושלם??אנה עיזרי לי בעצה וגם בכך שאולי אוכל להגיע אלייך, גם ככה קשה לי, מאשה שמחה אני הופכת להיות עצובה ומעציבה את סביבתי.. מה לעשות???
תודה. ety.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ETY
ד''ר חגית כהנא11/02/2008יקירתי בגיל המעבר יש לעיתים תופעות מעצבנות שטורדות את החיים כדאי ורצוי לטפל בהם במיוחד ששאר עולמך טוב כ"כ.
בצפון הארץ יש רופאים טובים חלקם רופאות מצוינות שניתן לפנות אליהן.
ניתן כמובן גם להגיע אלי לאזור המרכז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום ד"רדבי04/02/2008
האם את מטפלת בקניון גבעתיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אכן כן
ד''ר חגית כהנא11/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות ריריות חומותרונית02/02/2008
שלום.
בת 46 מקבלת מחזור באופן קבוע כל 30-28 ימים. החודש כשבועיים אחרי המחזור חשתי בכאבים במפסעה הצד שמאל ולאחר כמה שעות הופיעו הפרשות ריריות חומות שנמשכות כבר יומיים.
ממה נגרמות ההפרשות והאם כדאי במצב זה להבדק ע"י רופא גניקולוג?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות
ד''ר חגית כהנא04/02/2008קרוב לודאי שההפרשות מקורן בביוץ. אם לא נבדקת לאחרונה כדאי לבצע בדיקה שגרתית ומשטח מצואר הרחם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בת 48 מחזור לא סדיר בחודשים האחרונימוניק02/02/2008
אני בת 48 ילדתי את ביתי האחרונה בגיל 41.
לאחרונה המחזור לא סדיר .
קיימתי יחסים ללא שום הגבלה ולקיחת אמצעים אחרי שחודש וחצי לא היה לי מחזור.
אני לא מרגישה אף אחת מתופעות גיל המעבר עליהם קראתי באינטרנט.
בבדיקת הריון בערכה בתית נימצאו 4 פעמים תשובה שלילית.
הייתכן שאני בהריון ?
הייתכן תחילת גיל מעבר גיל 48 גם כשילדתי בגיל 41 ולמרות שאין לי אף אחת מתופעות גיל המעבר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר
ד''ר חגית כהנא04/02/2008הסבירות להריון בגיל 48 אינה גבוהה.
בגיל זה בתחילת גיל המעבר והתבטאותו יכולים להתבטא בדרכים שונות אחת מהן היא מחזורים לא סדירים. לא תמיד יש את כל התופעות של גלי חום וכד'.
כדאי לבחון את התנהלות המחזור אם לא יופיע חודש נוסף שווה לבצע בדיקות הורמונליות לאבחנה סופית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מנופאוזה מוקדמתנועה30/01/2008
שלום, אני בת 42, הוסת הפסיקה מגיל 36 , עם סימפטומים של גיל המעבר מגיל 31. התלבטתי אם לקחת הורמונים ולאחר ארבע שנים לקחתי אקטיבל למשך שנה וחצי. לפני חודשיים הפסקתי שוב בגלל התלבטויות האם יכול להיות שמזיק, בעקבות כל המחקרים בנושא. מה דעתך? האם עלי לקחת? האם ההפסקות והחזרות מזיקות? חלק אומרים לי שאני טועה, לא יודעת מה לעשות.
רוצה לציין גם שחושבת על עוד ילד מתרומת ביצית.
תודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנופאוזה מוקדמת
ד''ר חגית כהנא31/01/2008יש לקחת הורמונים אם יש תופעות לואי כמו גלי חום הפרעות בשינה יובש בנרתיק וכד'.
ההפסקות אינן מועילות אלא גורמות להשנות התופעות וחבל.
לגבי הריון מתרומת ביצית זו שאלה אחרת. את צריכה להחליט מה את רוצה ולפעול בהתאםץ אם תחליטי על טיפול הרופאים המטפלים יחליטו על הטיפול ללא קשר לטיפול הנוכחי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגיל המעבר
נועה31/01/2008אז זהו, שכל התופעות האלה היו בגילאי 32 , 33 כשלא הבינו מה יש לי ולכן לא המליצו לי על טיפול. מאז שהפסיק המחזור , מגיל 36 אין תופעות. השאלה אם ההורמונים מונעים מחלות בעתיד, או שגורמים למחלות אחרות, ואז יצא שכרי בהפסדי. אין שום תופעות וההורמונים לא משפרים כרגע כלום. האם בכל זאת לקחת מתוך מחשבה על העתיד? תודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העלמות מחזורצליל29/01/2008
שלום, האם תופעה של העלמות המחזור בגיל 40 היא נדירה? אני לוקחת כדורים כדי להמשיך ולקבל מחזור, אך אני חוששת שאולי תהליך ההזדקנות חל בי מוקדם מדי...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר
ד''ר חגית כהנא29/01/2008הפרעות במחזור יתכנו החל מגיל 35
הגיל הממוצע 51
ההזדקנות אינה תלויה רק בקבלת המחזור
כ"כ קבלת הורמונים עם מחזור אינה הכרחית לשמירת הנעורים ההורמונים עוזרים לשמר את המצב הטבעי של הגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהרונה27/01/2008
אני בת 48 + 2 ילדים. עדיין מקבלת מחזור סדיר .בגלל תלונה של דמום ווסת יחסית מוגבר מהרגיל עם קרישים, נעשה לי פיפל, ויצא- היפרפלזיה פשוטה של רירית הרחם ללא אטיפיה .קבלתי משך 3 חודשים ל- 10 ימים בחודש פרימולט נור ובערך שבוע אחרי שסיימתי את הווסת האחרונה , נעשה לי שוב בדיקת פיפל , ובבדיקת פיפל חוזרת לבקורת יצא בפיפל= proliferative endometrium. האם התוצאה תקינה? מה אומרת התוצאה.?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התוצאה תקינה
ד''ר חגית כהנא28/01/2008התוצאה תקינה ובמתב זה הייתי ממליצה על טיפול בגלולות או עדיף התקן תוך רחמי מסוג מירנה שיפתור את בעית הדימומים ויפחית משמעותית את כמות הדימום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמוני גיל המעברנלה24/01/2008
בת 48. מגיל 43 ללא מחזור. מטופלת באקטיבל.
מחפשת אנדוקרינולוג המומחה להורמוני נשים.
ירידה דראסטית בחשק מיני
שייכת לקופ"ח כללית.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל המעבר
ד''ר חגית כהנא28/01/2008ראשית אינך צריכה אנדוקרינולוג.
הטיפול בגיל המעבר הוא אצל רופא נשים.
אם בנוסף לכך יש הפרעה בחשק המיני גניקולוג/ית סקסולוג/ית היא התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהמיכל24/01/2008
שלום רב,
הנני בת 43. וסת משחקת . בנוסף לכך בטן נפוחה כמעט לאורך כל החודש.
האם נפיחות הבטן היא חלק מהסימפוטמים של טרום גיל מעבר? ואם כן האם נטילת הורמונים יכולה לשפר את המצב?
הדבר מפריע לי מכיוון שאנני אשה שמנה ומעולם לא הייתי. ואני נראית בתקופות מסוימות במהלך החודש כמו בהריון. מה עושים או שאין פתרון?
תודה רבה על התייחסותך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור משתבש
ד''ר חגית כהנא28/01/2008החל מגיל 35 יתכן שיבוש במחזור.
נפיחות בבטן תתכן בכל גיל בעיקר לפני מחזור ובזמן הביוץ.
ראשית צריך להבדק אצל רופא/ת נשים לפחות אחת לשנה כולל אולטראסאונד.
הורמונים אינם יעילים לנפיחות בבטן אך ניתן לשקול אם המחזורים הלא סדירים מפריעים לך לקחת גלולות או התקן מסוג מירנה שמסדרים/ מפחיתים את הדימום.
כ"כ עם הגיל שרירי הבטן מתרפים ללא תחזוקה מתאימה.
אינני מחדשת וספורט טוב לבריאות ולמראה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח לכריתת רחםלילי22/01/2008
שלום, אני בת 65 ומצבי הבריאותי תקין יחסית. רציתי לדעת אם שמעת פעם על מישהי שכרתה את הרחם בגיל זה כדי למנוע בעיות העשויות לצוץ בעתיד. האם כריתת רחם יכולה למנוע סרטן וכו'?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת רחם
ד''ר חגית כהנא22/01/2008אין שום סיבה לבצע ניתוח כלשהו ללא סיבה
אם הרחם תקין מדוע לבצע ניתוח שיגרום לבעיות אחרות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)