פורום גיל המעבר - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעמלות ואוסטאו'
    אסתי כהן
    07/08/2007

שלום פרופ'. ברצוני לשאול איזו התעמלות עדיפה למניעת בריחת סידן - התעמלות בונה עצם או יוגה?
    וכמו כן אם יש התעמלות מיוחדת לעניין הזה שהכי עוזרת לכך?

תודה, אסתי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעמלות ואוסטאו'

הוספת תגובה

• התעמלות

פרופ' ברי (בוריס) קפלן
    07/08/2007

אין עדיפות
    שתיהן מצויינות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חידוש מחזור
    לשם
    06/08/2007

שלום
    בת 52.המחזור פסק לפני 3 חודשים. החלו תופעות חריפות של גיל המעבר. הרופא ממליץ לחדש את המחזור בעזרת 10 כדורים הנלקחים 5 . בעבר כבר לקחתי פעמיים ואכן המחזור הוארך בשנה , אז לא היו תופעות קשות של גלי חום ועלייה במשקל.יש לי גם 3 מיומות שנעלמות וחוזרות כבר כ 10 שנים.
    הרופא לא הסביר לי את היעילות שוב לחידוש המחזור, הציע לקחת משהו חלופי. לוקחת 10 ימים פמארל. אשמח לדעה או הסבר.
    לשם

לקביעת תור
    סגירה
    חידוש מחזור

הוספת תגובה

• חידוש מחזור

פרופ' ברי (בוריס) קפלן
    07/08/2007

אין צורך בחידוש המחזור
    יש מקום לטיפול בהתאם לתופעות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי
    שרי
    06/08/2007

אני מתקרבת לגיל המעבר ושומעת הרבה על טיפול הורמונלי ושכדאי לקחת אותו בגיל זה. השאלה שלי היא כמה זמן צריך לקחת אותו, האם הוא נועד לאזן בתקופה קשה ואחרי זה לאט לאט יורדים ממנו, או שזה טיפול שלוקחים במשך כל החיים כפיצוי על מה שאבד?

לקביעת תור
    סגירה
    טיפול הורמונלי

הוספת תגובה

• טיפול הורמונלי

פרופ' ברי (בוריס) קפלן
    07/08/2007

טיפול ככלל נוטלים לפי הצורך
    וכך גם הפסקת הטיפול
    לא נוטלים טיפול ללא סיבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לאיזו קטגוריה אני נופלת? :-)
    חנה
    01/08/2007

בהוראות שימוש של טיפול הורמונלי חלופי (אסטרוגן ופרוגסטרון) שנקרא פרימפאק- סיׂ

PREMPAK-C)

- אם זכרוני אינו מטעיני נאמר שאם יש עדיין וסת יש להתחיל לקחת ביום הראשון, ואם לא - לקחת באיזה מועד שנוח. אני לא יודעת באיזו קטגוריה אני נופלת. בפעם שעברה היה לי איחור של 26 יום, והפעם איחור של 13 יום (נכון להיום) בשתי הפעמים בדיקות היריון היו שליליות. אני בת 51.5. אז בקיצור, השאלה היא האם להמתין? כמה זמן - אם כן? או להתחיל לקחת?..

הוספת תגובה

• לא תגובה אלא מידע שקשור לשאלה

חנה
    02/08/2007

שם התכשיר ומרכיביו כפי שהם מופיעים על גב האריזה (צידה, פניה:)
    Prempak-C
    והוא כולל אסטרוגן ונורג'סטרל משולבים
    (מאוחדים?) .
    בכל אופן, במקרה שלא דייקתי בתרגום הרי השם והמרכיבים כפי שהם מופיעים במקור:
    Prempak-C
    - Conjugated Estrogens and Norgestrel -
    0.625/015MG
    THIS PACK CONTAINS THREE STRIPS - לשלושה חודשים
    Each strip contains 28 maroon tables; each containing 0.625 mg conjugated estrogens U.S.P and 12 light brown tablets each containing 0.15 mg norgestrel
    ,
    אני משערת שזה העיקר. בהמשך יש פירוט של תוספים אחרים כמו לקטוזה, מתילסלולוז, סוכרוז ועוד כל מיני
    E 171, E110, E132, E127....

ובהזדמנות זאת אני חוזרת על השאלה: האם להמתין לבוא הוסת או לקחת במועד שנוח לי? כאמור, בפעם שעברה היה לי איחור של 26 יום (דילוג מחזור אחד?), והפעם אחור של 14 יום (עדיין לא קיבלתי). בשתי הפעמים בדיקות היריון שליליות.

תודה מראש על כל פיסת מידע, ומתנצלת על הצורה הבלתי מסודרת של הצגת השאלה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קטגורית גיל המעבר

פרופ' ברי (בוריס) קפלן
    07/08/2007

הטיפול הינו רציף ללא הפסקות וללא קשר לדימום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

חנה
    13/08/2007

באיחור - אבל תודה רבה רבה!
    אני מניחה אם כך שאין טעם להמתין לוסת הבאה.
    שבוע טוב

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר
    עליזה
    06/07/2007

שלום
    מזה שנתיים שהפסיק המחזור אני סובלת מגלי חום גירוים בנרתיק מצבי רוח ירודים ועצבים
    לדעתי זה בעיה של גיל המעבר הייתי אצל רופא נשים והמליץ לי לקחת אקטיבל אני מאד חוששת לקחת הורמונים מהסיבה שאני מעשנת כבדה ואינני מסוגלת להפסיק

לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר

הוספת תגובה

• עישון והורמונים

דר' איתן פאר
    07/07/2007

אכן עישון מהווה בעיה קשה בריאותית בכלל ושילוב עם הורמונים בפרט.
    תנסי מאד לרדת בעישון לפחות עד 5 סיגריות ליום בלבד.
    במקום תכשירים בכדורים, ההמלצה הרפואית לנשים מעשנות זה טיפוך הורמונלי בספיגה עורית, ( מדבקות אורל למינהן או משחות אסטרוג'ל ביחד עם כדורי פרוגסטרון).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה בסרטן
    ana shalev
    04/07/2007

בעבר היה לי סרטן השד כבר 10 שנים,אני מאוד אוהבת גנינןת סויה,אני בריא,לא לוקת שום תרופא,היתי רוצה לדעת אם אפשרי לאכול בחופשיות דברי סויה.
    תודה מראוש
    אנה שלו

לקביעת תור
    סגירה
    סויה בסרטן

הוספת תגובה

• תשובה לאנה

דר' איתן פאר
    07/07/2007

תכשירי סויה מכילים פיטואסטרוגנים ( חומרים בטבע הדומים במבנה שלהם לאסטרוגנים והיכולים לעתים לפעול בגוף כתחליף לאסטרוגנים).
    בטיחות השימוש בתכשירים אלו לא הוכחה בנשים עם סרטן שד.
    האלטרנטיבה המומלצת רפואית היא להסות תרופות מעכבי סרוטונין כגון ציפראךקס, אפקסור או סרוקסאט. לכולם יש אפקט לא רע על הפחתת עוצמת תסמיני גיל המעבר עליהם את מתלןננת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גיל המעבר וגברים
    משה
    03/07/2007

שמעתי הרבה על גיל המעבר אצל נשים, רציתי לדעת אם גם אצל גברים יש שינויים שקורים בגיל הזה או שזה משהו שייחודי לנשים.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    גיל המעבר וגברים

הוספת תגובה

• גיל המעבר בגברים

דר' איתן פאר
    07/07/2007

קיים גם קיים! כ- 40% מהגברים סובלים מגלי חום מבלי להיות מודעים לכך שאלו תסמיני גיל המעבר. הביטוי הוא לקום בבוקר כשהכרית ממש רטובה מהזעת לילה.
    סימפטום נוסף אופייני הוא הירידה בתפקוד מיני, אובדן זיקפה לפנות בוקר ואימפוטנציה משנית ( הפתרון - שימוש בתכשירים מגבירי אונות כגון ויאגרה, סיאליס או לוויטרה).
    ישנם כמובן תופעות מרובות נוספות , למשל אובדן אנרגיות ( אובדן חיוניות), דלדול מסת שרירים, ירידה בזכרון ועוד ועוד.
    הטיפול אינו כה נפוץ כמו אצל נשים, אך קיים, בהתאמה אישית בהתאם לתופעות ומידת הפגיעה באיכות החיים שהן גורמות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עלייה במשקל
    נעמי
    01/07/2007

כל חיי הייתי רזה מאוד. עכשיו, לאחר שעברתי את גיל 50 עליתי מאוד במשקל, לא בבטן אלא הגוף עצמו תפס נפח אחר, במותניים, ירכיים וכו', מרגישה כאילו זה כבר לא הגוף שלי. אני אוכלת אותו הדבר ומתעמלת יותר מפעם אבל זה לא עוזר. יש משהו שאפשר לעשות נגד זה?

לקביעת תור
    סגירה
    עלייה במשקל

הוספת תגובה

• לנעמי שלום

ד''ר איתן פאר
    01/07/2007

עליה במשקל מתלווה להפסקת פעילות הורמונלית שחלתית ( גיל המעבר) על רקע מספר סיבות.
    ראשית העדר פעילות אסטרוגנית שחלתית לא מונע מהשחלות ומבלוטות האדרנל ( יתרת הכיליה) מלהמשיך ולהפריש הורמונים זכריים- אנדרוגנים- כפי שהם עושים כל החיים. רק שהפעם אין הורמונים נשיים - אסטרוגן- שיסתור את פעילותם. התוצאה הינה אובדן מבנה הגוף הנשי והפיכתו לתצורת מבנה גוף גברי, כלומר עליה במשקל בעיקר במרכז הבטן, וזאת למרות שלא חל כל שינוי בהרגלי אכילה.
    שנית, לאחר הפסקת הפעילות ההורמונלית השחלתית ישנה ירידה מובהקת בחילוף חומרים ( גם בלוטת התריס משחקת כאן תפקיד, וגם היא מתחילה לשנות את תפקודה בהעדר אסטרוגנים. התוצאה שוב תהיה שריפת פחות קלוריות וכתוצאה עליה במשקל. התופעה קיימת במרבית הנשים בגיל המעבר.
    יש לשנות את הרגלי התזונה בהתאם ולהגדיל את שריפת הקלוריות - ע'י הגברת הפעילות הספורטיבית למשל.
    ושוב, איזון הורמונלי נכון יועיל לתהליך ההרזיה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השמנה בגיל המעבר

אסתר
    05/07/2007

מאחר ואני חווה את אותן חוויות עליהן דברה נעמי (רזה כל חיי ומתרחבת בחודשים האחרונים), ברצוני לדעת מה כוונתך במשפט "איזון הורמונלי נכון יועיל לתהליך ההרזיה". האם ניתן לקבל המלצות מפורטות.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד לגבי השמנה בגיל המעבר

דר' איתן פאר
    07/07/2007

הסוגיה מורכבת ומחייבת התייחסות אינדיבידואלית.
    באופן כללי אסטרוגן מנטרל את ההורמונמים הזכריים ( אנדרוגנים) המופרשית מבלוטת יתרת הכיליה וגורם לשומן בנשים להתרכז באזור הישבן, האגן והירכיים והשדיים ( ניתן לראות זאת באופן בולט במיוחד בזמן הריון בו ישנה פעילות אסטרוגנית שילייתית חזקה). ההורמונים הזכריים גורמים לריכוז השומן בבטן. מכאן הביטוי של חלוקת שומן נשית- צורת אגס, זכרית - צורת תפוח.
    עם הפסקת הפעילות האסטרוגנית , והמשך טבעי של הפרשת ההורמונים הזכריים , ששוב אינם מנוטרלים עקב העדר אסטרוגן, מתחילה נדידה של השומן האסטרוגני מהאגן והישבן והשד לכיוון הבטן וכך ישנה אותה "תפיחות" שגורמת לאובדן הצורה הנשית הקלאסית.
    רמות האנדרוגנים בדם ( ישנם כמה הורמונים אנדרוגנים) מכתיבים את סוג ומינון האסטרוגן, ודרך לקיחתו, בכדי למזער את ההליך המתואר.
    ההתאמה אישית לכל אחת בהתאם לרמות ההורמונים בדמה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עצבנות
    דן
    26/06/2007

אשתי לא קיבלה מחזור החודש והיא חושבת שאולי הוא נפסק בגלל גילה (היא כמעט בת 50). מאז היא עצבנית מאוד, מתפרצת ללא סיבה ופעם אפילו בכתה בגלל ריב קטן, ובדרך כלל היא לא ככה. יש לה תור לרופא נשים, אבל יש עוד הרבה זמן, אז אני רוצה לשאול כמה שאלות כי הנושא משפיע על שנינו לרעה:
    מצבי הרוח יכולים להיות קשורים פיזית להפסקת המחזור או שזה יותר נפשי?
    המחזור נפסק ככה בבת אחת או שזה פשוט מתחיל להיות ברווחים גדולים יותר?
    אפשר לגלות בבדיקה אם הוא נפסק או לא?
    אם היא מרגישה ככה בגלל זה, איך אפשר לגרום לה להרגיש יותר טוב?

אני מודה לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    עצבנות

הוספת תגובה

• לדן שלום

ד''ר איתן פאר
    01/07/2007

המחזור החודשי אינו פוסק בבת אחת אלא אם נעשה ניתול לכריתת רחם ושחלות. בד'כ התהליך ממושך ומתחיל עם אי סדירות במחזורים. שינויים במצבי רוח, בעיקר בכיוון של דכדוך, נטייה לבכי ללא סיבה ולפעמים רגזנות יתר מהווים חלק חשוב ושכיח מתופעות גיל המעבר.
    טיפול הורמונלי לאיזון אי הסדירות ההורמונלית האופיינית לגיל זה מביא איתו, במקרים רבים, גם את האיזון הנפשי שמתערער. לעתים יש צורך גם בטיפול נוסף ואז הטיפול היעיל שייך לקבוצת התרופות מעכבי הסרוטונין ( אפקסור, סרוקסאט, ציפראלקס ועוד ועוד).
    רצןי לפנות בהקדם לרופא המתמצא התופעות גיל המעבר בכדי דיבצע מספר בדיקות הורמונליות בכדי לודא שאכן התופעות קשורות לגיל המעבר ויציע טיפול הולם בהקדם.
    בברכה
    דא' איתן פאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רגע לפני...
    מ.
    24/06/2007

אני בת 48 ויודעת שיש תופעות לוואי להפסקת הווסת שאפשר להכין את הגוף אליהן על ידי תזונה נכונה. בינתיים עדיין יש לי ווסת, מה אני יכולה לעשות עכשיו כדי להתכונן? באיזה גיל בדרך כלל הווסת נפסקת?
    אני מודה לך מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    רגע לפני...

הוספת תגובה

• ל-מ היקרה

ד''ר איתן פאר
    25/06/2007

אכן הצדק עימך. יש תופעות לואי מרובות עם הפסקת הוסת.
    הדבר היחיד שעד כה הוכיח עצמו כהכנה טובה לגיל המעבר הוא אורחות חיים בריאים ובעיקר פעילות גופנית על בסיס קבוע שנמצאה כיעילה הן למניעת בריחת סידן, הן לשיפור שינה וחידוש אנרגיות וגם להפחתה בגלי החום.
    מבחינת תזונה- הרי שמוצרי סויה למינהם יכולים לעזור ובלבד שנצרכים לפחות 30-40 שנים ברציפות קודם לגיל המעבר - כפי שאכן קורה בארצות המזרח הרחוק.
    הגיל הממוצע של הפסקת מחזור בארץ עומד על 49.8 שנים והטווח הנחשב נורמטיבי הוא בין 46-56 שנים. לתורשה תפקיד חשוב בקביעת גיל המעבר.
    בברכה
    דר' איתן פאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• סויה או חלב?
    לימור
    20/06/2007

במשפחתי יש היסטוריה של גלי חום. התייעצתי עם מומחית לתזונה טבעית והיא הציעה לי לעבור לסויה במקום חלב נגד גלי החום. אני יודעת שעוד סכנה לנשים בגילי (אני בת 53) היא בריחת סידן. לעבור לסויה לא יכול לחזק את זה? אודה לך אם תוכל להסביר מה עדיף ואיך אפשר להתגונן מגלי חום.
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    סויה או חלב?

הוספת תגובה

• לימור שלום

ד''ר איתן פאר
    23/06/2007

סויה מכילה פיטואסטרוגנים שהינם חומרים בצמחים שונים הדומים במבנה שלהם לאסטרוגן ( בארץ גרגרי חומוס מכילים אותם בכמות לא מבוטלת).
    במזרח הרחוק, שם מקובל לצרוך סויה מילדות ישנה מחשבה שהנשים סובלות פחות מגלי חום ( כנראה שלא נכון, הנשים פשוט לא מרבות להתלונן על גלי חום מסיבות תרבות ומנהגים שונים). בכל מקרה פורסמו עד כה למעלה מ 1200 מאמרים הדנים ביעילות הסויה למניעת גלי חום. בממוצע 34% מהנשים ציינו שהסויה הפחיתה להן את גלי החום, לעומת 32% כדורי פלצבו ( כדורי סרק שלא מכילים דבר אבל האישה בטוחה שהם מכילים תרופה שעוזרת להן). כלומר לסויה יש תועלת קטנה מאד ביחס לפלצבו ( למרות שאין לזלזל ב 34%).
    היות וקיימת מגמה לחשוב שיש קשר בין גלי חום ומחלת אלצהיימר בעתיד, הרי שאין להקל בהם ראש.
    תוך 1-5 שנים מרבית הנשים שסבלו מגלי חום מציינות הפחתה עד העלמות שלהם , גם ללא טיפול.
    הטיפול היעיל והאפקטיבי ביותר למניעת גלי החום, וכמובן גם בריחת הסידן הם האסטרוגנים בצורתיהם השונות ( כדורים, משחות. מדבקות, לנרתיק ועוד).
    ההמלצה היא להשתמש במינון הנמוך ביותר האפקטיבי ולבחון תקופתית האם יש עדין צורך בהם.
    אלטרנטיבה אחרת הן התרופות השייכות לקבוצת מעכבי סרוטונין ( ושנעשה בהן שימוש נרחב לטיפול במצבי דכאון) שיעילותם מגיעה עד 68% מיעילות האסטרוגן
    בברכה
    דר' איתן פאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקוקה לעזרה דחופה!
    תמר
    18/06/2007

אני בת 51 .שלוש שנים ללא מחזור חודשי, סובלת בצורה קיצונית מגלי חום, הזעה והפרעות בשינה. לצערי שימוש בהורמונים כטיפול לבעיות הנל גרם לגודש בלתי נסבל בשדיים. כעת אני ללא כל טיפול......תרופות לשינה לא עוזרות לי....איזה עוד אפשרויות "עומדות" בפני?
    תודה על העזרה
    תמר

לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעזרה דחופה!

הוספת תגובה

• תמר שלום

ד''ר איתן פאר
    23/06/2007

לא לזלזל בגלי חום, יותר ויותר עבודות מופיעות המרמזות על קשר אפשרי בין גלי חום ומחלת אלצהיימר בעתיד!
    שימוש בהורמונים, התרופה היעילה למניעת גלי חום יכול להעשות בדרכים שונות - למשל במתו דרל העור, בסוגים שונים של הורמונים ובמינונים שונים. חשוב לדעת מה מכיל כל תכשיר היות והתק\גובה שאת מציינת, גודש ניכר בשדיים, יכולה להיות תגובה אופיינית לסוג מסוים של הורמון ( בעיקר פרוגסטרון) ולא לאחר. ניתן גם להשתמש בהתקן תוך רחצי המפריש פרוגסטרון , ביחד עם תכשיר אסטרוגני , ובכך למנוע את הגודש בשדייםץ
    תרופות נוספות הבאות בחשבון שייכות לרשימה הארוכה של התרופות מעכבי הסרוטונין בהם נהוג להשתמש בכדי לטפל בדכאון, אך נמצא שיש לחלקם אפקטיביות מרובה במניעת גלי החום.
    בברכה
    דר' איתן פאר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה