מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון קשב וריכוזעדי28/11/2010
בתי בת ה-16 עברה אבחון דידקטי ופסיכולוגי ונמצא וגם בלי זה היה ידוע לנו שיש קשיים בלימודים במקצועות עתירי מלל ומתמטיקה ויש קשיים בקשב מתמשך בחלוקת ובהכוונת הקשב.
אני מעונינת באבחון של קשב וריכוז אך איני יודעת למי לפנות,מה סוג האבחון המומלץ ביותר והיכן עושים זאת.
אשמח להמלצתך.
תודה
אירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו29/11/2010שלום,
איננו נוהגים לתת המלצה ספציפית.
כללית אומר שאת האבחון יש לבצע אצל גורם מוסמך שזה נוירולוג ילדים, פסיכיאטר ילדים או מומחה לרפואת ילדים שעבר הכשרה מתאימה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ריטלין לילד עם בעיית ADD מסייעליהי28/11/2010
גם מבחינה חברתית ולא רק מסייע לריכוז בכיתה ?
(ילד בכיתה א', שיש לו בעיית קשב+בעיות חברתיות)
האם הוא יציק פחות אם יקח ריטלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה מאפשר לו להפנים חוקים חברתיים...
סתם אבא28/11/2010הרטלין פשוט יגרום לו להיות פנוי רגשית להפנים חוקים חברתיים שאת או הגננת/המורה תלמדו אותו...הרטלין לא עושה עבודה של חינוך/הסבר מה נכון ומה לא במקומך...זה רק את יכולה לעשות ולא שום כדור כזה או אחר - הוא פשוט יוכל להבין ולהפנים מה אסור ומה מותר,מה מקובל ומה לא מתוך הפניות הרגשית והשיחות שלך איתו...אחרי זה כבר יהיו לו חברים מעצם השיפור בהתנהגות שלו!
מקווה שעזרתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מה שקרה בבית צריך לדווח לביה"ס?סתם אבא28/11/2010
הבן עם ODD - בשבת היה כמובן ללא הקונצרתה,רצה טלפון חדש סתם כי אימו קנתה לעצמה והחליט שגם לו מגיע וכשהאבא אמר 'לא החלטי' הבן תקף אותו באגרופים ואיים בסכין....ולאחר מכן אמר שעדיף להתאבד...!
ברור שזו מניפולציה לסחוט טלפון חדש ,סתם כי הוא התרגל שמשיגים דברים בכוח אבל השאלה היא האם צריך לדווח לגורמים בביה"ס או שכביסה מהסוג הזה מכבסים בבית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מה שקרה בבית צריך לדווח לביה"ס? - תגובה
ד``ר אריה בקלו29/11/2010שלום,
אינני יודע בן כמה הבן שלכם, אבל איום בסכין זה מעבר ל"כביסה " רגילה.
אתם חייבים להתיעץ עם גורם מוסמך כגון פסיכולוג או הרופא המטפל.
השיקול אם לערב את בית הספר נתון לשיקולכם אך אינו פסול.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון קשב וריכוזljusen27/11/2010
שלום,
רציתי לדעת מהו אבחון הפרעות קשב- מלא?
מי עושה אבחון כזה ומה הוא מקיף? הבנתי שכל המבחנים הממוחשבים כמו טובה הם לא מספיקים וחלקיים.
בנוסף, איך מטפלים בזה? חוץ מרטלין...
ובאופן כללי, האם זה נחשב ליקוי למידה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/11/2010שלום,
אבחון קשב וריכוז מלא כולל מילוי שאלונים כגון קונרס למועמד ולמכריו(משפחה,מורים),קבלת מידע מקיף על עברו מהלידה, התפתחות,לימודים וכו'.
בהמשך יש לעבור ראיון קליני ארוך דיו כדי להתרשם מהמטופל ולהעריך את מצבו.
לעיתים , לפי החלטת הרופא , יש לבצע גם מבחן ממוחשב ו/או גם הערכה פסיכולוגית.
במסגרת האבחון ניתן לזהות גם קשיים דידקטיים ובהתאם להפנות גם לאבחון דידקטי.
הטיפול ניתן בהתאם לממצאי האבחון ונקבע אישית לכל אחד.
הטיפולים המקובלים כוללים טיפול תרופתי,פסיכולוגי,מאמנות אישית , סדנאות וחוגי ספורט.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום מהאף ולקיחת רטליןעדי27/11/2010
שלום התחלתי לקחת רטלין לפני כ- 4 חודשים
מאז קרו פעמים שביום של לקיחת הרטלין
ירד לי דם מהאף בשעות הערב(כמה שעות אחרי נטילת התרופה)
האם זה משהו חריג?
ידוע לי שדימום מהאף נובע בדר:"כ מיובש
ואכן רטלין מצמיא אותי מאד
האם זה רק בגלל שלא שתיתי מספיק באותו היום
אני רק רוצה לחזור ולציין
שרק פעמים מכל הפעמים שלקחתי רטלין
ירד לי דם מהאף
תודה עדי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום מהאף ורטלין - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/11/2010שלום,
דימום מהאף איננה תופעת לוואי אופינית לריטלין.
יתכן ומדובר בצירוף מקרים של ימים יבשים במיוחד שהם לרוב הגורמים ליובש רירית האף ולדימום.
תקפיד על שתיה מספקת, ואם התופעה תחזור על עצמה מומלץ שתפנה לבדיקת א.א.ג.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות זיכרוןאלה25/11/2010
אני מתקשה לזכור דברים
בעיקר זכרונות בטווח הארוך...דברים שקרו לפני יום,שבוע,חודש,שנה וילדות
ובזמן האחרון גם "בורחות" לי מחשבות
אני יודעת שאני יודעת את זה..וזה שם איפשהו בתוך הראש
ולא מצליחה "למצוא" את זה
שירים..מילים..שמות..
האם זה נשמע כמו מאפיין של הפרעת קשב ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות זיכרון - תגובה
ד``ר עדי אדר26/11/2010שלום לך!
בעיות זיכרון לא מהוות חלק מהתסמינים הקלסיים של הפרעת קשב אם כי הם לעתים אחת התוצאות שלהם.
מומלץ במקרה כזה, על פי הגיל, לפנות לבדיקה רפואית או לבצע אבחון (יתכן מדובר בלקות רחבה יותר)?
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סוגי ריטלין,גיא25/11/2010
היי
-בדרך כלל כדאי להתחיל עם ריטלין רגיל או- עם ריטלין ארוך טווח כמו LA/קונצרטה?
-יש סוג שנחשב יותר יעיל מהאחר? למשל ריטלין רגיל יותר יעיל מריטלין בשחרור מושהה קשב וריכוז?
-בכל מקרה כדאי לנסות את כולם כדי לראות מה מביניהם משפיע הכי טוב? (כולל הSR המיושן?)
-יש כאלה שסוג אחד יעיל יותר לקשב ולריכוז עבורם מסוג אחר עבורם?
המינון נקבע לפי המשקל? זאת אומרת כדאי להתחיל במינון שמתאים למשקל מלכתחילה או שכדאי להתחיל במינון הכי נמוך ולעלות לאט ובהדרגה על מנת "לתפוס" את המינון הנמוך ביותר גם אם הוא נמוך מהמינון "שאמור" להתאים למשקל?
תודה מראש וסליחה על כמות השאלות אני פשוט קצת חדש בעסק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי ריטלין, - תגובה
אין המלצה גורפת או מדיניות אחידה על פיה שוקל הרופא המטפל באיזה תכשיר להתחיל טיפול בפרעת קשב.
צריך לקחת בחשבון גורמים שונים כולל אופי ההפרעה (האם היא מפריעה "רק" בלימודים או במשך כל היום), האם ההפרעה היא התנהגותית או רק בתחום המיקוד, משך שעות הלימודים, משקל ועוד גורמים.
גורמים אחרים המשפיעים על ההחלטה היא האם המטופל מסוגל לבלוע כדורים או חייב לקבל את התרופה בצורה שונה.
גורםמים נוספים שצריך לקחת בחשבון הן תופעות הלוואי וכאן בחלט יש צורך לעתים לבחון בפועל את השפעת התרופה על מטופל- התגובה משתנה ממטופל למטופל.
לכן כל מקרה לגופו ועל הרופא לשקול מגוון שיקולים בהחלטתו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב כתוצאה מחוסר וויסות רגשי?סתם אבא25/11/2010
הפרעת קשב וכל הנילווים הם כתוצאה מחוסר וויסות רגשי דהיינו קשר אם-תינוק לא בטוח {חרד אמביוולנטי,נימנע מבטל וכו'...?
או זה באמת מולד ללא השפעת קשר אם-תינוק לא תקין?
{הכוונה לאמא או לדמות אחרת המטפלת בתינוק באופן קבוע...}* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב כתוצאה מחוסר וויסות רגשי? - תגובה
ד``ר עדי אדר26/11/2010שלום לך1
לא מוכרות לי עבודות מחקר הקושרות קשר אם-תינוק להופעת הפרעת קשב בהמשך.
מרבית המחקרים תומכים בגורם התורשתי. עם זאת גם מצבים סביבתיים מסויימים יכולים להעצים הפרעת קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מינון של ריטליןתמר25/11/2010
שלום רב,
לפני שנה הובחנתי אצל נוירולוג כסובלת מהפרעת קשב וריכוז. במשך תקופה זו לקחתי את התרופה עם מספר הפסקות באמצע. כיום אני לא לוקחת כל יום ריטלין, אלא רק בימי לימודיי (3 פעמים בשבוע). המינון שקיבלתי מהרופא הוא: בבוקר - 2 כדורים- כל אחד מהם הוא 10 מ"ג. ובצהריים עוש ני כדורים- כל אחד 10 מ"ג.
הנוירולוג נתן לי ריטלין המשפיע ל-4 שעות בלבד, לבקשתי.
בימים הראשונים של הטיפול הרגשתי שינוי עצום, לאחר מכן חשתי שינוי לטובה אם כי לא כמו בימים הראשונים. כיום אני מרגישה כי ההבדל בין לקיחת ריטלין ואי לקיחת ריטלין הינו מזערי. האם ישנה אפשרות להעלאת המינון? אני בת 24, גובה, 1.58 שוקלת 51 ק"ג.
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף ששכחתי לשאול...
תמר25/11/2010שלום,
התחלתי בשבוע האחרון לסבול מכאבי בטן. האם יכול להיות קשר בין הריטלין לכאבי בטן? בתחילת הטיפול (לפני שנה) סבלתי רק מכאבי ראש.
שוב, תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמינון של ריטלין - תגובה
עקרונית אפשר לעשות שינויי מינון אך זאת כמובן דרך הרופא המטפל.
הערה - המינון שאת מקבלת בהחלט לא נמוך ויש לשקול מחדש את המינון. ריטלין קצר טווח היא תרופה "חזקה" ואני אישית לעתים נדירות עוברת את המינון של כדור וחצי למנה.
כאבי בטן יכולים להיות קשורים למתן ריטלין אך אם את מטופלת תקופה ארוכה ולא היו תופעות כאלה אז זה יכול לנות ממצא מקרי. עם זאת המינון שאת נוטלת בהחלט גבוה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת....
תמר26/11/2010קודם כל, תודה רבה על תשובתך המהירה.
אודה לך אם תוכלי לומר לי מה הכוונה שלך לכך שאני יכולה לשקול מחדש את המינון. למרות שהמינון שלי גדול יחסית ישנה אפשרות שאני אקבל מינון גבוהה יותר?
היום עשיתי מבחן ולקחתי 2 וחצי כדורים של ריטלין רגיל. ההשפעה הייתה מעט טובה יותר. האם מבחינה בריאותית הדבר לא ממולץ?
שאלה נוספת, האם יש סיבה לכך שהרטלין לא משפיע עלי כמו שהשפיע בהתחלה?
ושוב, תודה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת.... - תגובה
להערכתי את מטופלת במינון גבוה (אם כי לא ציינת את משקלך) וצריך לבחון עד כמה את מגיבה לריטלין ויתכן ויש צורך במתן תכשיר אחר.
בהחלט יתכן לפעמים התפתחות "עמידות" מסויימת לריטלין. עם זאת בדרך כלל לאחר התייצבות התגובה אין צורך בשינויי מינון תכופים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלת בנידון הרטליןואקנין גלית23/11/2010
עד כמה זמן יש תוקף לכדורי ריטלין?
אם עבר תוקף הכדורים האם ניתן להביא לילד לשתות?
מה השפעות של כדורי ריטלין במידה ועבר תוקפם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלת בנידון הרטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר24/11/2010שלום לך!
שאלה זו עלייך להפנות לבית מרקחת...
בכל מקרה אני מניח שהתשובה תהיה פשוטה מאוד - להשמיד את הכדורים.
קשה לחזות מה תופעות הוואי של תרופה שפג תקופה - סביר להניח כי לא יהיו תופעות לוואי משמעותיות אך בהחלט ייתכן תופעות גופניות שונות והכל בהאתם לחומר של התרופה אשר פג תוקפו.
מבחינה רפואית כמובן שההמלצה היא לא להשתמש בתרופה שפג תוקפה!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רייטלין LAאתי23/11/2010
אשמח לדעת מה ההבדל בין ריטלין לבין ריטלין LA.
ומהם ההשפעות של הריטלין LA/
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רייטלין LA - תגובה
ריטלין LA הוא תכשיר בעל משך השפעה ארוך יותר, של 7-9 שעות. הוא כולל "גרגרים" של ריטלין המשתחרר במהירות ושל ריטלין השמתחרר לאחר כארבע שעות.
כללית תכשיר זה נחשב ליותר עדין עם פחות תופעות לוואי אך תופעות הלוואי הן כמו הריטלין "הרגיל".
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לכדור האדרלנעמה23/11/2010
יש לי ילד בן 7 עם הפרעות קשב וריכוז שהחל לקחת כדור אדרל 10 מ"ג הכדור מאוד עוזר לו גם המורות בבית הספר סבורות כך. אך שמתי לב שהוא מרבה להתלונן על כאבים באזור הצוואר מין תחושה של צוואר תפוס מרבה לעשות תנועות לשחרור האם ישנה תופעת לוואי מהכדור? שאלה נוספת היא מדוע הכדור לא נכלל בסל התרופות אם ישנה דרישה גבוהה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע לכדור האדרל - תגובה
לגבי התלונה שצייינת כדאי שהילד יבדק על ידי הרופא המטפל - יתכן ומדובר בטיק מוטורי (טיקים כוללים מצמוצים, "גלגולי" עיניים, "קפיצות של הכתף ועוד).לעתים התופעה קשורה לאדרל או שמופיעה ללא קשר לטיפול
לגבי התרופה אדרל - השיקולים לאי הכללתה בסל הבריאות הוא כלכלי של משרד הבריאות וקופות החולים- זהו לא שיקול מקצועי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצוניות בהתנהגות .שובל22/11/2010
ד"ר שלום,
"קיצוניות בהתנהגות" של אחיינית שלי (בת 17)
מתבטאת בכך שהיא יכולה לשבת בשיעורים מסויימים
מרוכזת (יחסית) ושקטה ללא התפרעות\הצקות וכדומה ..
ובשיעורים אחרים להיות ממש עם "קוצים" בטוסיק ,
חסרת סבלנות , מחפשת עם מי לריב\לדבר\לצחוק ..
הקיצוניות מרוגשת מאוד , ויש מורים המתלוננים ממש על
היפר-אקטיביות ולחלופין יש המתלוננים על חולמנות .
חשוב לציין (גם על סמך דברם של צוות המורים) שרמת
האינטלגנציה גבוה והיא מבינה את החומר הנלמד היטב .
האם ה"קיצוניות" היא סימפטום של הפרעת קשב וריכוז ?
או שמא הפרעה אחרת ? אודה לתשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצוניות בהתנהגות . - תגובה
התאור של לביליות רשית, כלומר תנודתיות במצבי רוח יכולים להוות ביטוי להפרעת קשבת אך קיימת גם אבחנה מבדלת להתנהגות זו.
כמובן שאבחון מצב זה מחייב אבחון של מומחה בתחום זה .
לכן אם הנושא מטריד וגורם לפגיעה תפקודית חברתית, לימודית או אישית מומלץ אבחון!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איפ אפשר להשיג זוב - מתילפציד-אומגהרשת22/11/2010
שאיריס מנור דיברה עליו בערוץ 2?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איפ אפשר להשיג זוב - מתילפציד-אומגה - תגובה
ד``ר עדי אדר24/11/2010אני מבין שהפניית את השאלה לפורום קווים ומחשבות אז המתיני לתשובה מהם - לי אישית אין מידע על כך.
בברכה,
דר עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא יודעת מה לעשות..אמיל22/11/2010
אובחנתי במבחן וקסלר כסובלת מהפרעת קשב וריכוז אך אינני היפראקטיבית הפרעת הקשב והריכוז שלי פוגמת לי נורא בלימודים ובמוטיווציה אני מיסתובבת שעות בבית לא מסוגלת ליצפות בסרט טוב או ליקרוא ספר טוב אין לי סבלנות לחכות לדברים
פניתי לפסיכיאטר מומחה הוא נתן לי ריטלין הגברנו את המינון ביחד אך ראינו שלאחר טווח מסוים של זמן זה לא עוזר בכלל אפילו עשה אותי עוד יותא לא מרוכזת ...
האם הפרעת הקשב והריכוז עלולה לינבוע מגורמים אחרים ? נפשיים יותר ?
מה עלי לעשות?לאן ליפנות ?
יש תרגילים או טיפים שמסיעים לחיזוק הריכוז והקשב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא יודעת מה לעשות.. - תגובה
ד``ר אריה בקלו22/11/2010שלום,
אבחון טוב אמור לזהות אם מדובר בהפרעת קשב או במקור אחר לבעיית הקשב.
מבחן ווקסלר איננו מבחן אבחנתי אלא כלי עזר.
התאמת הטיפול התרופתי צריכה להיעשות בסבלנות אך גם בהתמדה והשינויים בהתאם לתגובות המטופל.
אפשר לקרוא חומר רב על הנושא, להיעזר בספרות נרחבת וישנה גם האופציה למאמנות אישית.
לסיכום, אם לא עברת אבחון מלא , זה הזמן.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)