מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיית קשב ובעיית היפראקטיביותירון09/12/2010
מדוע יש בעיית קשב ללא היפראקטיביות אך אין בעית היפראקטיבית ללא בעיית קשב? לא ייתכן שילד הינו בעל יכולת ריכוז וקשב, אך הוא היפראקטיבי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית קשב ובעיית היפראקטיביות - תגובה
ד``ר עדי אדר10/12/2010שלום לך!
בהחלט יש בעית היפראקטיביות ללא בעיית קשב
Attention-deficit/hyperactivity disorder, Predominantly hyperactive-impulsive type
זוהי צורה פחות שכיחה ומהווה כ- 10 מהמקרים של הפרעת קשב- במצב זה עיקר התסמינים הם תחום פעילות היתר והאימפוסליביות ללא הפרעה משמעותית בתחום הקשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון ביתר, קוטביות קשב-אי קשב לילדירון09/12/2010
1. יש תחושה שכמעט כל הבנים שיגיעו לאבחון בעיית קשב יאובחנו כסובלים מבעיית קשב. כמה בפועל מתוך הנבחנים ממין זכר מאובחנים כסובלים מבעיית קשב וריכוז?
2. ילד בן 10 תזיזתי מאד,שנמצא בתנועה מתמדת, כל הזמן מחפש לריב עם אחיו וגם משחק שאינו מריבה הוא בווליום גבוה והתפרעות חסרת רסן, כל הזמן מקלל את אימו, מתרגז בקלות ומאשים את אחיואך מאידך מחונן, מסוגל לשבת זמן רב ולקרוא או ללמוד כשמעניין לו, אך לא ילמד לבחינה כי החומר לא מעניין - לפי המבחנים שבאתר של ד"ר אדר - יצא גבולי - אפשר להסביר?
3. אם מנסים להימנע או לדחות טיפול תרופתי - מה תוכלו לומר על השפעת ספורט? ועל השפעת הכדורים החדשים "זום"?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון ביתר, קוטביות קשב-אי קשב לילד - תגובה
ד``ר עדי אדר10/12/2010שלום לך!
אין לי נתונים על השאלה הראשונה. עם זאת אכן בנים מאובנים יותר כלוקים בהפרעה זו עקב תסמיני פעילות היתר היותר שכיחים אצלם. מענין לציין כי בגיל הבגרות היחס בין גברים לנשים מתאזן כלומר יותר נשים מאובחנות יחסית לאבחנה זו בילדות ונערות.
לגבי השאלה בהתייחס לילד בן ה- 10 לא ברורה לי השאלה. התאור שאתה מתאר עשוי להתאים להפרעת קשב וריכוז, יכול להתאים להפרעת סרבנות אך כמובן שללא אבחון מסודר לא ניתן לבצע אבחון נכון.
ספורט אכן מסייע מאוד לאנשים עם הפרעת קשב כשיטה להוצאת אנגיה "המצטברת" בגוף. אנשים עם הפרעת קשב זקוקיים לעתים לפעילות פיסית מרובה. יש בכך כדי להלרגיע ולרסן את המרץ הרב שלהם אך ההשפעה על מיקוד וריכוז פחות בולטת.
לגבי התשכיר זום יש לו כנראה השפעה על תסמינים של פעילות יתר אך פחות על תסמיני מיקוד וריכוז.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כיצד מדרבנים למוטיבציה לימודית ילדאלמוני08/12/2010
כיצד מדרבנים למוטיבציה לימודית ילד עם הפרעת קשב וריכוז ללא היפר-אקטיביות?
הוא פשוט לא מנסה אפילו והציונים במבחנים בסביבות 20-25 באיבחון לא נימצא ליקוי למידה...היועצת טענה שהוא לא נפל מספיק למטה וברגע שיכשל שוב ושוב הוא ירים את עצמו...האם זו הדרך היחידה?
הוא בן 13 והוא מה שנקרא ילד שקט עם הפרעות מצבי רוח בהן הוא חוזר לגיל שנתיים-פשוט מתנתק ולא משתף פעולה אלא אם מעירים לו 20 פעם...הוא מקבל קונצרתה 36 מ"ג...מה לדעתך לגבי השיטה של "לוגותרפיה" עבורו {לתת לו לחנוך ילד בגן רשות-כמשימה לימודית ובזמן הלימודים בגן ולא אחרי כן- כמוהו כדי שיראה איך הוא מתנהג} מפני שבאופן שכלתני הוא כן מבין שיש לו בעיה אבל הוא לא מצליח לשלוט בה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כיצד מדרבנים למוטיבציה לימודית ילד - תגובה
ד``ר עדי אדר08/12/2010שלום לך!
איני מכיר את השיטה בצורה מקצועית על מנת לחוות דעת.
הסוגיה שאתה מעלה היא כבדת משקל וקשה מאוד לדרבן ילד שהוא חסר מוטיבציה.
רצוי לשם כך להתיעץ עם פסיכולוג, לקבל הדרכה הורית ולבחור דרך חינוכית נאותה כולל הצבת גבולות, חיזוק התנהגות חיובית.
ואגבה לא ברור לי כמה ניתן ליפול יותר נמוך מציונים של 20....
יש לקוות שבגיל גיל 15 ש' הילד יתחיל בשלב ההתבגרות הבא שבו בדרך כלל הם מגלים יותר אחריות עם שיפור במוטיבציה ללמידה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זום יכול לגרום לדימים מסיבי מהארשת06/12/2010
מהאף? מאז שהתחלתי לתת מתילפיציד סרין +אומגה 3 יש התפרצויות של דימום מהאף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זום יכול לגרום לדימים מסיבי מהא - תגובה
ד``ר עדי אדר08/12/2010שלום לך!
אין לי ניסיון עם תוסף המזון זום למרות שהוא תופס תאוצה מסויימת בתחום הטיפול בהפרעות קשב (ויש גם מספר מחקרים הבודקים את יעילותו).
לא ידוע לי על תופעת לוואי של דימום עם השימוש בו ולא נראה כי החומרים שהוא מכיל אמורים לגרום לתופעה של דימום.
בברכה,
דר' עדי דר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב אצל מבוגרים טיפול בקונסרניר06/12/2010
שלום
הובחנתי כסובל מהפרעת קשב וריכוז בגיל 34. עברתי מבחן TOVA ואבחנה במכון בבית החולים רמבם.
עיקר האבחנה נסובה סביב בעיית אימפולסיביות.
אני נוטל 72 מ"ג קונסרטה.
אומנם יש לי עלייה ברמת הריכוז, אבל תופעות הלוואי מכבידות עלי מאוד. אפתיות, דיכאון קל, חוסר פעלתנות והסביבה נוטה לומר לי שאני נראה עייף ותשוש. (משקל גופי 73 ק"ג).
אני נמצא כרגע בארה"ב מטעמי עבודה. (שליחות), נשארו לי המון כדורים שנשאתי עמי, לאחר תופעות הלוואי החלטתי שעדיף לי לוותר עליהם כי התחושה לאחר נטילת התרופה קשה. (אני נוטל את התרופה הנ"ל+ריטלין לפני כמס' חודשים)
האם ידוע תרופה טבעית שניתן למצוא בכל מקום אשר יכולה לתת תוצאה דומה?
אני בשלב מאוד חשוב בחיי ואני באמת רוצה לשפר את איכות חיי.
מה ניתן לעשות ע"מ שאוכל לטפל בבעייתי ללא תופעות לוואי כל כך חריפות?
כלל לא ציינתי את חוסר התאבון לאחר נטילת התרופה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות קשב אצל מבוגרים טיפול בקונסר - תגובה
ד``ר עדי אדר06/12/2010שלום!
איני יכול להמליץ על תרופה טבעית עם השפעה דומה לריטלין אבל קיימים תחליפים לריטלין כגון סטרטרה, אדרל.
יש היום גם מדבקות ריטלין עם מיעוט תופעות לוואי, תכשיר חדיש בשם פוקלין ועוד מספר תכשירים חדישים ולכן כדאי להתיעץ בנושא עם רופא מקומי!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוזכרם04/12/2010
בני בכיתה ז , לפי כל הסימנים אני מזהה אצלו הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיוויות
לפעמים הוא לא מספיק לכתוב את כל מה שהמורה רושמת על הלוח וגם כשהוא כותב את שיעורי הבית לוקח לו המון זמן עד שהוא מסיים ובבוקר כשהוא מתלבש לוקח לו הרבה זמן כך שהאיטיות שלו לא רק בלימודים.
לפעמים הוא בוהה ורואים שהוא חולמני,ולעתים כשיש לו בחינות הוא לא מעדכן אותנו וכך גם לגבי שיעורים.
אומנם שכשהיה בבית ספר יסודי לא הסתדר עם בני כיתתו והרגיש בודד אך היום כשעבר לחטיבת הביניים יש שיפור הן בציונים והן בקשר עם בני כיתתו אך עדיין טעון שיפור
יש לציין שכשהוא מתכונן היטב לבחינות הציונים שלו תמיד מעל 90 וכשהוא לא מתכונן הציונים שלו יורדים בסביבות ה 80 .
מה שמתסכל שהוא בנאדם אינטליגנטי הבעיה היא חוסר המוטיבציה שלו ללמוד, לפעמים צריך להכריח אותו ללמוד- אם היה תלוי בו היה מעביר את הזמן מול הטלוויזיה או המחשב-מאד מתיש כל הזמן לדחוף אותו וזה מאד מתסכל אותנו.
השאלה למי לפנות על מנת לקבל אבחון ואם יאובחן כפי שאני חושב-מה הוא הטיפול במיוחד שיש לי אנטי נגד תרופות-מה אתה ממליץ
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למחלה קוראים 'גיל ההתבגרות' והתרופה
סתם אבא04/12/2010להרפות...מתחת ל-80 זאת אומרת מעל 70 ואולי אפילו מעל 75 בלי להתכונן למבחן הלואי עלי...ואני בן 42 ...הדרך היחידה לדעתי להתמודד זה לדבר על מה שחשוב בעיניך בחיים להצלחה בעתיד אבל לזכור שהכי חשוב זה לשמור על ערוץ התקשרות איתו ולא להפוך למעצבנת ולהתנות ציונים טובים לתנאי לאהבה-האהבה צריכה או יותר נכון חייבת להיות בלתי מותנית בשום דבר...גם אם הוא לא תלמיד כל-כך מצליח וגם אם הוא שמן או רזה, יפה או מכוער האהבה שלך תמיד צריכה להיות מובטחת ללא תנאים!
הבן שלך לא המציא את הגלגל ואין הורה שלא חווה את זה בגיל של הבן שלך פחות או יותר!
בהצלחה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמחלה קוראים 'גיל ההתבגרות' והתרופה - תגובה
ד``ר עדי אדר05/12/2010שלום לך ("סתם אבא"!)
ברצוני לציין שזהו פרום רפואי מקצועי ולא פורום להחלפת דעות בין הורים. יש לצורך כך פורומם מצוינים uאתה מוזמן לכתוב את דעותיך בפורום ההוא. במסגרת הפורום הנוכחי ההמלצות הן מקצועיות - רפואיות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב וריכוז - תגובה
ד``ר עדי אדר06/12/2010שלום לך!
כדאי במצב כזה להתיעץ עם המחנכת ועם היועצת החינוכית. יתכן שימליצו על אבחון פסיכו-דידקטי הבודק כישורים שונים כולל תפקודו השכלי, מצב רגשי וכן כישורי למידה.
במסגרת אבחון כזה יש גם המלצות טיפוליות במידת הצורך כמובן.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ד"ר שלום ..עדי03/12/2010
ערכו לי אבחון דידקטי , ובמהלכו, כחלק מבדיקה כלשהי,
אמרה לי המאבחנת להשלים ארבעה משפטים או שלושה
לא זכור לי מספר מדויק .. ולאחר שהלשמתי אמרה לי
לחזור על מה שאמרתי, היה לי מאוד קשה להיזכר והפעמים
שזכרתי כראוי היו מעטות מאוד ..
מה זה אומר עליי ?
ומה בדיקה זו באה לאבחן ?
אודה לתשובתך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ד"ר שלום .. - תגובה
ד``ר עדי אדר06/12/2010שלום לך!
איני יודע מה המשמעות של כך..... מן הסתם יש בכך להעיד על זיכרון לטווח קצר נמוך.
בדיוק לשם כך נערך אבחון דידקטי הבודק יכולות זיכרון ועוד כישורי למידה אחרים.
כדאי לשבת עםהמאבחנת, לשמוע מה מסקנותיה ומה המלצותיה הטיפוליות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז וחרדהליאור03/12/2010
שלום רב,
אני בן 26, סטודנט, ומטופל ברטלין מזה כשנתיים מאז שאובחנתי בהפרעת קשב וריכוז.
כרגע אני לוקח קונצרטה במינון נמוך (27) והתרופה עוזרת לי מאוד.
שמתי לב שהתרופה עוזרת לי מאוד גם במצבים חברתיים. בלי הרטלין אני מרגיש לפעמים לחוץ ומעט חושש מאינטרקציות חברתיות והקונצרטה כאילו מעלימה את זה לחלוטין.
העניין הוא שאני רוצה לטפל נקודתית בחרדה החברתית, בעזרת תרופה שפועלת משך כל שעות היממה.
הרופא שלי המליץ לי לנסות ציפרקליס במקביל. לפי מה שראיתי זוהי תרופה נגד דיכאון ואני ממש לא חושב שיש לי תסמינים של דיכאון.
אני שם לב גם שיש לי קושי רב בקבלת החלטות, ומרגיש לפעמים חרדה ומועקה במצבים של קבלת החלטות. זה היה לי גם בעבר, לפני שבכלל ידעתי על הפרעת הקשב בעוצמה חזקה יותר.
אני כרגע מתלבט בין כמה אופציות -
- לנסות את הציפרקליס
- לשאול את הרופא לגבי תרופה בשם סטרטרה, שלפי מה שהבנתי היא מטפלת בהפרעת קשב וגם מפחיתה חרדות ופועלת משך כל היום - זה נשמע לי בערך מה שאני
מחפש.
- להמשיך במצב הקיים, בכל מקרה אני מתחיל לקחת אדרל במקום הקונצרטה כדי להפחית את אפקט הריבואנד.
באופן עקרוני אני קצת נרתע מלקחת עוד כדורים ולכן חושש מהתחלת טיפול בתרופות נוגדות דיכאון. אני כאילו מרגיש שזה יכול לשפר לי את איכות החיים, אבל אני יכול גם להסתדר בלי זה ולכן לא יודע מה לעשות. בנוסף אציין שאין אצלי שיקול כלכלי בנושא זה , אני רוצה את התרופה הכי יעילה בשבילי לא משנה מה המחיר.
בכל מקרה אני כמובן אתייעץ שוב גם עם הרופא שלי.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז וחרדה - תגובה
ד``ר עדי אדר03/12/2010שלום לך!
הלבטים שלך בהחלט מובנים אבל איננו נוהגים במסגרת הפורום לתת יעוץ תרופתי ספציפי. מבחינה חוקית ועוד במצבים מורכבים היעוץ הוא רק של הרופא המטפל.
חשוב להיות במעקב של פסכיאטר הבקיא בתחום של הפרעות קשב.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
ליאור03/12/2010האם אתה יכול לפחות לתת יתרונות וחסרונות של ציפרקליס וסטרטרה,
אני פשוט רוצה שיהיה לי יותר מידע לפני שאני נפגש עם הרופא שבוע הבא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת - תגובה
ד``ר עדי אדר06/12/2010ציפרלקס היא תרופה המשפיעה על ריכוזי מוליך עצבי בשם סרוטונין במוח. העלאת ריכוז החומר במוח מסייע שיפור מצב רוח ולכן תרופה זו יעילה למצבי דיכאון שונים. היא שייכת למשפחת תרופות בשם SSRI ויחסית יש לה פחות תופעות לוואי.
סטרטרה הוא מעכב פירוק של נוראדרנלין וזוהי התרופה הראשונה לטיפול ב- ADHD שלא ממשפחת האמפטימינים/מתילפנידט (ריטלין). לתרופה זו השפעה גם על מצבי דיכאון ולכן למצבים משולבים שלהפרעת קשב וכן דיכאון ניתן להשתמש בה.
כמובן שהטיפול יינתן על פי התרשמותו הקלינית והמלצותיו של הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפר אקטיביות עם או בלי קשב וריכוזשלי03/12/2010
בתי בת 6 בכיתה א'.
ת-מ-י-ד היא היתה אנרגטית בצורה יוצאת דופן, אין מצב שהיא עייפה ואין מצב שהיא נחה.
היא כל הזמן בתנועה לרוב ריצה, קפיצה, דיבור, השמעת קולות.
היא מטרידה את הסביבה בשאלות, בהסבת תשומת לב ובהצקות.
היא לא מסוגלת לתת לאף אחד לסיים משפט.
בזמן ארוחות משפחתיות היא כל הזמן קמה מהכסא ומוצאת תירוצים לעשות סיבוב ולחזור עשרות פעמים במהלך הארוחה.
חוצמזה היא מאד נבונה, מאד חברותית ובעלת קליטה מהירה.
היתה לי הרגשה שהיא היפר אקטיבית (היא הבת האמצעית), התייעצתי עם נירולוגית שאמרה לי שנחכה עד כיתה א'.
הפרדוקס הוא שאם היא מופעלת בפעילות שהיא אוהבת בישיבה היא יכולה לשבת גם חצי שעה ויותר.
ננניח בהדבקת מדבקות באלבום.
היא יושבת לבד, לא קמה, ועסוקה.
זה אמנם נדיר מאד כי יש מאד מעט דברים שמשקיטים אותה, אבל מראה שזה אפשרי.
בשיעורים בבית הספר ובהכנת השיעורים בבית היא מהירה בצורה מדהימה, עונה תשובות נכונות, מרוכזת, לזמן קצר אומנם אבל בלי בעיה.
המורה בכלל לא רואה בעיה.
בהפסקות היא רצה סביב כל בית ספר מתחילת ההפסקה עד סופה היא אומרת "שהיא חייבת".
השאלה שלי היא האם קיימת היפר אקטיביות בלי הפרעות קשב וריכוז?
והאם במקרה כזה כדורים כמו רטלין או קונסרטה מתאימים? או שינם כדורים אחרים?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפר אקטיביות עם או בלי קשב וריכוז - תגובה
למרבית הההורים לילדים עם הפרעות קשב נדמה שהעובדה שהם יכולים להתמקד בתחומים שהם אוהבים יש בכך כדי להעיד על יכולת הריכוז שלהם- ממש לא!!!
ילדים עם הפרעות קשב יכולים להתמקד שעות בנושאים שמעניינים אותם. ההשתעממות זוהי הצרה שלהם...ואיפה הכי משעמם? במהלך שעות הלימודים....
במיעוט המקרים - כ- 10% קיימת רק היפראקטיביות ללא הפרעות ריכוז.
בכל מקרה תכשירי ריטלין למינהם בהחלט יעילים למצבים אלו (עם זאת יתכן ולילדה יש גם הפרעת קשב וריכוז משמעותית אבל נושא זה צריך להבדק במסגרת אבחון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סלידה מעימותים עם חוסר הכלה-לא טובסתם אבא03/12/2010
סלידה מעימותים עם חוסר הכלה-גורם מדרבן להתנהגות רעה...
הבן שלי עם הפרעה הרבה יותר קשה ובשבת וחגים אני לא נותן לו קונצרתה...בנוסף לADDּODD יש לו לפעמים מצבי רוח מאוד קיצוניים ותוקפניים כלפיי-בדרך כלל יש לזה הכנה של ניבול פה וטריקות דלתות או טון דיבור מתריס-מבזה...כשזה מתחיל אני שולח אותו החוצה להרגע מפני שכך לא מדברים לאבא ולא לאף מבוגר אחר...הרבה שנים הייתי מחזיק אותו בכוח בבית והוא היה שובר דברים או צורח מהחלון כמו משוגע...הפסיכיאטר הציע לי לתת לו ריספרדל בלילה בנוסף לקונצרתה אבל לא הסכמתי....
הבן שלי הוא שלי,לעולם לא אוותר לא עליו ולא לו...לפעמים גם אני נשבר אבל הכי קל ליפול למרה שחורה...גיליתי בעצמי כוחות שלא ידעתי שקיימים בי!
השאלה הנשאלת היא: למה לא לתת לו ריספרדל?
התשובה היא שאין לו סכיזופרניה ולא מניה דיפרסיה והקריזות שלו הן רק כשהוא לא לוקח קונצרתה וגם לפעמים ולא באופן קבוע...!
שיהיה לנו חג הכלה שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלידה מעימותים עם חוסר הכלה-לא טוב - תגובה
ד``ר עדי אדר03/12/2010אני מצטער עבור בנך על ההחלטה שלך....
איך יתכן לא לסייע לילד עם הפרעות התנהגותיות כאלה בגלל דעות קדומות על טיפולים רפואיים..... מה מזיק יותר? ההתנהגות של בנך או הטיפול התרופתי?
לי כרופא אין ספק מה הייתה צריכה להיות ההחלטה הנכונה כולל טיפול בריספדל שהיא תרופה מאוד מקובלת לטיפול בהפרעות התנהגות ולא רק לסכיזופרניה.
חג שמח כבר לא יהיה לעם ישראל לנוכח האסון הלאומי אבל תנצל את הזמן לחשבון נפש, אל תהיה רופא ואל תיקח על עצמך החלטות טיפוליות... ותחזור לרופא המטפל!
בברכה,
דר עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ריטלין לסטודנטעדי02/12/2010
בני הסטודנט טוען שיש לו קצת בעיות רכוז ועוד מעט מתחילת עונת הבחינות
מה עליו לעשות כדי לשפר את בעיית הריכוזץ
האם עליו לפנות לניאורולוג או לאבחון במכון.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתן ריטלין לסטודנט - תגובה
מומלץ לבצע אבחון אצל רופא או מכון המתמחה באבחון הפרעות קשב במבוגרים - פשוט מאוד.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתן ריטלין עם טובה מעל הממוצעללל01/12/2010
בני בן 8וחצי מטופל בריטלין במשך 8 חודשים עקב הצקות חוזרות וחוסר מנוחה פנימי בביה"ס ובבית. התנהגותו בילתי אפשרית עד כדי שהוא מקבל ריטלין LA 20 מג' בכל ימות השבוע כולל שבתות וחגים. (הטיפול התרופתי מלווה בטיפול אצל פס')
כיצד הוא מטופל בריטלין אם באבחון BRC יצא הקשב תקין, ואף ב"טובה" ציון 1.21 (מעל הממוצע) האם אפשר להסתמך רק על שיפור התנהגות עקב טיפול בריטלין לאבחון מהימן. האם יש תרופות "קלות" יותר מהריטלין שיושבות על בעיה התנהגותית בלבד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה מפריע בזה שהוא חסר מנוחה בבית?
סתם אבא01/12/2010אני לא חושב שזה בריא לתת רטלין כל יום כל השנה-זה סותם את התיאבון ולכן הילד לא אוכל מספיק וזה עשוי לפגוע לו בגדילה...חוץ מיזה אם תתעלמי מהקפיציות שלו בבית אז זה לא יפריע לך...זה שאת מצפה שהוא יהיה כמו רובוט בבית זה מצב בלתי אפשרי אלא אם כן את מסממת אותו כל הזמן...הבן שלי גם שובב נוראי אבל אני מתעלם ולכן זה לא מפריע לי-אני לא אתן לו בחיים רטלין בשבת או בחגים אלא רק בזמן הלימודים-אני פשוט מקבל אותו ומכיל אותו כמו שהוא ולכן הוא גדל ילד בריא בנפש ולא חווה אותי כנודניק או אבא שוטר !
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה מפריע בזה שהוא חסר מנוחה בבית? - תגובה
זכותך כמובן לחשוב ככה אבל כמו בכל טיפול צריך לשקול מה השלכות של אי מתן טיפול בבית שבו יש אווירה טעונה, צעקות, כעסים, מריבות וכו' לבית עם אווירה נינוחה יותר.
ההחלטה היא לא קלה אבל כמו בכל דילמה רפואית צריך לשקול מה עדיף. לעתים ההשלכות של אי מתן טפול לטווח הרחוק הן הרבה יותר משמעותיות מאשר הטיפול עצמו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתן ריטלין עם טובה מעל הממוצע - תגובה
ריטלין היא תרופה "קלה" עם מיעוט תופעות לוואי ומעשית אן תרופות יעילות יותר ממנה לתחום של ויסות תהנהגות וקשיי מיקוד הנגרמים עקב הפרעת קשב וריכוז.
מה שחשוב הוא לא תוצאות המבחנים אשר לעתים הם תקינים חלוטין ועדיין קיימת הפרעת קשב אלא התפקוד הכוללני .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות ריטלין
לימור04/12/2010אם כן מה דעתך על מדבקות ריטלין , לקונצרטה בני לא הגיב טוב ולכן אנו מטופלים בLA החסרון הוא מס' שעות קצר ,וכן יש לו טיקים קטנים , שמעתי שבמדבקות יש השפעה לטווח ארוך יותר וכן ת.לואי קטנות . חסרונה עלות ביבוא אישי . האם באמת התרופות היקרות הן "נקיות " וטובות ולכן עולות יותר , או רק הפרוצדורה מייקרת.
בקשר למבחן טובה היו שהמליצו לי לחזור בכל זאת על המבחן עם ריטלין לדעתם המאבחנת טעתה בכך ששללה אפשרות לעבור למבחן השני משום שהילד קיבל ציון 1.26 ללא ריטלין. אמרו לי שיש מצב שיכל לקבל גם 7 ומעלה עם הכדור, אינני מבינה אם הטווח התקין מ-1.8 עד 1 אז איך יש ציון 7 או 8 האם כדאי לחזור על הבדיקה עם ריטלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמדבקות ריטלין - תגובה
ד``ר עדי אדר05/12/2010שלום לך!
מדבקות ריטלין הן אכן תכשיר עם פחות תופעות לוואי אך עדדין יתכנול תופועת לוואי, במיוחד מרכזיות, כגון כאבי ראש, חוסר תאבון וכו'.
לגבי מבחן טובה - יש לזכור כי זוהי בדיקה שרק נותנת אינדיקציות . יש מצבים שאפילו בתוצאה תקינה אני מבצע את החלק השני כדי לקבל מידע על השפעה פוטנציאלית של ריטלין.
השיקול לטיפול תרופתי לא מתבבסס אך ורק על מבחן טובה אלא על מכלול של נתונים .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- odd עם תוקפנות כלפי האבא הסמכותי...סתם אבא29/11/2010
הבן שלי בן 13 אובחן עם add+odd שקט בדרך כלל-הסרבנות שלו די נסבלת...לרוב רק סרבנות פאסיבית,מקבל קונצרתה 36 מ"ג מלבד שבתות וחגים...הבעיה היא שאחת לחודש יש לו התפרצות תוקפנית כלפיי {האבא} בפעם האחרונה הכה באגרופים ואיים בסכין על האבא ולבסוף לאחר "שנרגע" אמר שהוא מעדיף למות...למחרת כלום,כאילו שום דבר לא קרה!
לטענתו הוא זוכר הכול ומצטער אבל יש לו נטייה לאבד שליטה...!
הפסיכיאטר אמר שהבן חווה את האבא כאויב...
{האבא סמכותי אך גם מאוד חם,לבבי ומכיל ולכן זה מאוד מוזר}
מכיוון שזה קורה אחת לחודש אין טעם לסמם אותו עם כדורים, מעבר לקונצרתה, באופן יום יומי...
השאלה היא איך מטפלים בדבר כזה שזה קורה רק אחת לחודש?
שאלה נוספת היא :האם זו התחלה של סכיזופרניה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר odd עם תוקפנות כלפי האבא הסמכותי... - תגובה
ד``ר אריה בקלו29/11/2010שלום,
השילוב של הפרעת קשב עם הפרעה מרדנית היא בהחלט בעייתית, ולעיתים גם מסוכנת.
ראשית אינני חושב שאתם מסממים את הילד ע"י מתן קונצרטה ! אתם נותנים לו טיפול תרופתי ראוי ובמינון לא גבוה !
אינני פסיכיאטר ולכן לא מתפקידי להמליץ על שילובים, אבל בהחלט יש מקום גם לטיפול פסיכולוגי משפחתי ובמקביל התאמה טיפולית ע"י הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין 40 מ"ג LA לבן 13 משקל 40 ק"גטורי29/11/2010
שלום,
הבן שלי מקבל ריטלין מגיל 9. כיום הוא בן 13 ועבר ממינון של 10 מ"ג רגיל+20 מ"ג SR לגדור אחד שמחזיק כ-8 שעות 40 מ"ג LA.
רופאת משחה טוענת שזה לא המינון הגובה ביותר שאפשר לתת לו.
הנוירולוג טוען שזה יותר מידי אבל מודה שיתכן ש-30 מ"ג לא יספיק (מדובר כל הזמן על LA).
הילד מתלונן שהכדור הוא לו דיכאון. זה מה שהוא אמר גם על המינון הקודם. אבל עכשיו הוא התחיל להסתיר את זה שהוא לא לוקח את הכדור מידי פעם.
הרופא אומר שצריך להחליף לאדורל או סרטרטה (אני בטח משבשת את השם). מה עושים ? מה עושים כשרופא אחד אומר כך והשני אחרת ? אני לא יכולה לא ללכת לנוירולוג שכן הוא המומחה ואילו רופאת הילדים בלתי נמנע מלהתקל בהערות שלה ולהרגיש חסר אונים כיוון שהיא זאת שרושמת את התרופות כל חודש.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין 40 מ"ג LA לבן 13 משקל 40 ק"ג - תגובה
ד``ר אריה בקלו29/11/2010שלום,
לא אוכל לתת המלצה למינון וסוג הטיפול במסגרת הפורום כי זה תפקידו של הרופא המטפל.
במקרה של מחלוקת בין רופאים אני ממליץ להשמע למומחה בתחום ובמקרה זה מדובר בנוירולוג !
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בני אובחן לאחרונה כסובל מהפרעות קשבמאי28/11/2010
וריכוז ואנחנו חוששים מעט מכל עניין הרטלין.
קראנו, שאלנו, בדקנו , בקיצור אנחנו חופרים ומנסים למצוא כל פתרון אלטרנטיבי אחר, במיוחד לאור תוכניות הטלוויזיה האחרונות בהם דיברו על הקלות הבלתי נסבלת של הרטלין.
על הדרך פגשתי עוד מאמר שממש שבר את ליבי כי אני נוטה להסכים עם הרבה מאוד ממה שכתוב בו ( לא עם הכל אבל עם הרבה ).
מרגיש צורך עז לשמוע חוות דעת נוספות לפני שאנחנו מקבלים החלטה,
הילד שלנו במצוקה אבל אנחנו לא רוצים לקפות על הרטלין כמענה אוטומטי
אשמח במיוחד לתגובות מהורים לילדים או מאחרים הנוטלים או לא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזהרי מהזדהות יתר-רטלין לא מילה גסה
סתם אבא29/11/2010תזהרי מהזדהות יתר-את לא הוא והוא לא את...אין תחליף לרטלין או קונצרתה...כל דבר אחר כגון:ביו פידבק וחומרים טבעיים לעולם לא ירגיע אותו כמו רטלין או קונצרתה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)