מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות הלוואי ברטליןמור05/01/2011
שלום אני בת 24
לוקחת רטלין בתקופת המבחנים , התופעות לוואי שאני חווה הן רבות- הסמקה, צמאה קשה, שצורך ללכת לשרותים לעיתים קרובות, כאבי ראש, ואמרתי לנירולוג ולא נשמע שזה מעלה נורה אדומה,
אך שכחתי להגיד את התופעות אשר אציין ( כי כשזה עובר לי אני שוכחת.)
אז הייתי מעוניינת לדעת אם זה לא מזיק ורק מטריד.
אני לוקחת רטלין 30 מ"ג LA וכל פעם שאני לוקחת אחרי 6 שעות מתחילות התופעות האלו
רעידות קלות , עצבנות , עייפות, תשישות, מה שמלחיץ אותי אלו הרעידות.. אני מתחילה
לקבל רעידות בידיים ברגלים, והתחושה אינה נעימה. התופעות האלו נמשכות במשך שעה וחצי.
אודה לתשובה
בברכה
מור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ושחכתי עוד תופעת לוואי חשובה
מור05/01/2011בשעות האחרונות אני נכנסת לסוג של מצב רוח ירוד,
ועצובה מהכל.
בעבר הייתה לי נטייה למצבי רוח ומיני דיכאונות
אך זה היה ברגעים אשר לא הסתדר לי דברים בחיים ונתקלתי בקשים רבים עקב שאני לקויית למידה, ובהרבה מקומות הייתי צריכה להילחם על מה שמגיע לי.
אך כל פעם שאני לוקחת את הרטלין בשעה וחצי האחרונה אני פשוט בדיכאון..
לא ידוע לי אם זה נטייה וזה מגביר את הנטייה או שזה לא נורמה ?
זה בהמשך לשאלות הקודמות
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה נוספת
מור05/01/2011בשעות האחרונות אני נכנסת לסוג של מצב רוח ירוד,
ועצובה מהכל.
בעבר הייתה לי נטייה למצבי רוח ומיני דיכאונות
אך זה היה ברגעים אשר לא הסתדר לי דברים בחיים ונתקלתי בקשים רבים עקב שאני לקויית למידה, ובהרבה מקומות הייתי צריכה להילחם על מה שמגיע לי.
אך כל פעם שאני לוקחת את הרטלין בשעה וחצי האחרונה אני פשוט בדיכאון..
לא ידוע לי אם זה נטייה וזה מגביר את הנטייה או שזה לא נורמה ?
זה בהמשך לשאלות הקודמות
שוב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעה נוספת - תגובה
ד``ר עדי אדר05/01/2011ששלום לך!
אם אכן אלו התחושות שאת חשה עם התרופה לא ברור לי מדוע את ממשיכה לקחת אותה......
אני בהחלט ממליץ לשוחח שוב עם הרופא המטפל. מטרת טיפול רפואי לשפר איכות חיים וצריך כמובן לשקלל תועלת אפשרית מהטיפול לעומת תופעות לוואי ונראה לי שבמקרה שלך הכף נוטה לכיוון תופעעות הלוואי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית התנהגות-דחוף!!רינה05/01/2011
ביתי בת 9 עם הפרעת קשב וריכוז.
א-האם שיחה עם נוירולוג במשך שעה וחצי עם ההורה וקצת עם הילדה + מבחן טובה יכול להספיק לתת הבחנה של ADHD ?
ב- ביתי בבית הספר ההתנהגות שלה יותר בולטת בדיבורים ותזוזות וריכוז בחברים לכיתה באמצע השיעור ובבית יותר התפרצויות זעם על דברים שטותיים.דוגמה- כשאח הקטן בן 5 אומר לה משהו שמעצבן אותה למרות שלדעתי זה לא מעצבן היא ישר צועקת ומרביצה לו בלי לחשוב לרגע או למשל שהבוקר ניהלנו שיחה על היום הולדת של הקטנה והיא ישר התחילה לצעוק בלי שום הקדמה "איך אני יקנה לה מתנה אני לא יכולה ללכת לקניון לבד" ובמשך כמה דקות היא נכנסה להסטריה של צרחות.
מאוד קשה לי ההתפרצויות זעם שלה. - מה אני צריכה לעשות שהיא מגיעה להתפרצות,איך אני אמורה להגיב?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית התנהגות-דחוף!! - תגובה
ד``ר עדי אדר05/01/2011שלום לך!
שלום לך!
דעה עממית היא שרופא טוב הוא רופא שמאבחן במשך זמן ארוך יותר. כלומר ככל שהאבחון ארוך יותר אז האבחון מעמיק יותר ומדויק יותר. לפעמים זה נכון ולפעמים לא.
איכות של רופא לא נמדדת על פי הזמן שהוא מקדיש לאבחון אלא על פי נסיונו, השיטות בהן הוא משתמש, מידת הסבלנות שלו ועוד.
בכל מקרה בהחלט בפרק זה שנקבת רופא מנוסה יכול להגיע לאבחון מהימן.
לגבי השאלה השנייה מסובך לענות ביעוץ בפורום. חושב מאוד במצב כזה להתחיל יעוץ משפחתי, עיצוב התנהגותי, הצבת גבולות, עידוד התנהגות חיובית , סבלנות, חוש הומור ועוד.
ילדים צריכים לדעת שיש גבולות וקווים אדומים. אחד מהם הוא איסור מוחלט להרביץ לאח - חשוב להנחיל ולקבע כלל זה וניתן להגיע להמלצות ספצפיות בנושא בתהליך של טיפול משפחתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז במבוגרקצת מיואשת..03/01/2011
שלום רב,
אני סטודנטית בת 25 ,משקלי 45 ק"ג ,אובחנתי עם הפרעות קשב וריכוז לפני כשנה,קיבלתי מרשם לריטלין 10 מ"ג ונדהמתי לגלות את השינוי שעבר בי, פתאום קל לי יותר להקשיב בהרצאות ולהבין וזה לא עינוי בשבילי לשבת בבית וללמוד לאורך זמן.העניין הוא שכול זה קרה לי רק בשבוע הראשון לנטילת הריטלין ולאחר מכן כאילו כלום זה לא השפיע ,השתמשתי לאחר מכן בשני כדורים של ריטלין 10 וגם זה לא השפיע, חברה המליצה לי על קונצרטה שעוזר לה מאוד קיבלתי מרשם של קונצרטה 36 מ"ג ותופעות הלוואי היו נוראיות של בחילות ,חוסר תיאבון ,קושי להירדם וזה גם לא השפיע מבחינת הריכוז ,חזרתי לנוירולוג שהמליץ על ריטלין 20 LA מ"ג וגם זה לא משפיע ,אני ממש זקוקה לעזרה בייעוץ על תרופה שתתאים לי כי תקופת המבחנים קרבה וזה קריטי,אני מבינה שצריך להתנסות ולהבין מה הכי מתאים לי אך אין לי ממש זמן וכסף מיותר לזה ,
תודה מראש .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז במבוגר - תגובה
ד``ר אריה בקלו05/01/2011שלום,
לצערי לא אוכל לתת לך מענה במסגרת הפורום מכיוון שאיננו נוהגים לתת המלצות תרופתיות.
את מציאת התרופה המתאימה ובמינון המתאים, עליך לעשות עם הרופא המטפל.
נכון, לעיתים נדרשים זמן וסבלנות עד למציאת הפתרון .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין 10 מ"גbb03/01/2011
שלום,
ביצעתי מבחן טובה בלבד ללא אבחון מלא. אני שוקלת 49 ואת חלקו השני של הבחינה עשיתי עם 17 מ"ג ריטלין רגיל וניכר שיפור משמעותי לאחר השימוש בריטלין. רופאת המשפחה רשמה לי 10 מ"ג פעמיים ביום והדבר אינו משפיע עליי כלל.
האם זה אומר שלא הייתה לי בכלל הפרעת קשב ושהריטלין השפיע בשל המינון הגבוה שלו? כי עכשיו עם ה10 מ"ג אני לא מרגישה כלום.
האם להפסיק ליטול את התרופה? למרות שזה 10 מ"ג?
השאלה היא האם הריטלין משפיע על כל האשנים אפילו אםא ין להם בעיית קשב, כי אני עשיתי רק מבחן טובה וזה הראה שיפור- האם זה בהכרח אומר שיש הפרעת קשב? כי עובדה שעם 10 מ"ג אין שיפור אז זה אומר שריטלין לא עוזר.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלתי
bb03/01/2011הרופאה רשמה לי בתיק הרפואי שיש לי add למרות שהיה רשום במפורש בסיכום הטובה שעשיתי רק מבחן טובה ולא אבחון כולל ושמבחן הטובה לא מייצג. השאלה שלי האם היא יכולה להסיר את זה מהתיק שלי? הרי היא לא יכולה להסיק שיש לי add רק על סמך טובה.
זה מפריע לי שהיא רשמה לי הפרעה שאין לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי - תגובה
ד``ר עדי אדר05/01/2011שלום לך!
לא ברור לי מה בוצע , מה נרשם ועל סמך מה ולא נראה לי מכובד שאני אתן יעוץ כאשר אין לי את מלוא הנתונים.
אני מסכים שברמת העיקרון מבחן טובה לא מספיק לאבחון. מאידך ברור שאם אין אבחנה לא ניתן לתת טיפול תרופתי.
איני יכול לקבוע על סמך התאור שלך איך הרופאה קבעה את האבחנה ובעיקרון איננו נוהגים לבקר או למתוח ביקורת על רופאים במסגרת הפורום.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהריטלין 10 מ"ג - תגובה
ד``ר עדי אדר05/01/2011
שלום לך
בעיקרון איננו ממליצים על טיפול תרופתי פרטני במסגרת הפורום אלא זהו תפקידו של הרופא המטפל.
אבחון הפרעת קשב מחייב אבחון מלא כולל שלילת גורמי רקע אחרים (כגון מצבים רגשיים שונים).
לעצם השאלה - ציינת השפעה במחן טובה במינון מסויים וכיום אין תגובה אבל למינון הרבה יותר נמוך - זה בהחלט אפשרי.
לא כל אדם מגיב לריטלין - בד"כ התגובה בולטת יותר אצל אנשים עם הפרעת קשב.
בקיצור - נא לחזור ליעוץ לרופא כולל השלמת אבחון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וטורטmari ben03/01/2011
שלום
האם רטלין או נגזרותיו השונות יכול להפעיל את תופעת תסמונת טורט אצל ילד שבמשפחתו קיימת התסמונת הזו?מחכה לתשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וטורט - תגובה
ד``ר אריה בקלו05/01/2011שלום,
תרופת הריטלין עלולה להגביר תופעת תיקים אצל ילד שהתיקים כבר קיימים ובמקרים פחות שכיחים אף לגרום להופעה ראשונית של התיקים.
תסמונת הטורט מופיעה לרוב בגיל בית הספר (עד 18 ) והריטלין איננו גורם להופעתה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון - האם כדאי? ואיזה?ימית03/01/2011
שלום רב,
בני בן ה- 8 הוא תלמיד מצטיין, לומד בכיתה ג'. יש לו ציונים גבוהים, הוא מאוד חברותי ומקובל בין חבריו. הוא לא היפראקטיבי, ילד ממושמע. יחד עם זאת, יש לו בעיות הבאות:
1. סוג של פיזור קשב - בכיתה הוא מרבה לפטפט ולהתעסק בדברים לא קשורים ולדברי המחנכת - נראה שהוא לא יכול לשלוט בזה. יחד עם זאת כשהיא שואלת אותו שאלה על הנושא הנלמד בכיתה - עונה היטב ונכון.
2. שוכח דברים (פתקים מבי"ס, לעשות דברים שונים).
3. סוג של גמגום כאשר הוא נלחץ ממשהו או לא יודע בדיוק מה להגיד.
4. לא אוהב לכתוב ויש לו כתב גרוע.
5. לפעמים כשהוא חושב על משהו, יש לו צורך לזוז או להזיז רגל בישיבה.
6. יש לו סוג של "טיקים", אבל הוא מודע להם: הרמת מכנס, סידור חולצה, הזזת כתפיים.
יש לציין שכרגע הוא נמצא בשלב לא פשוט מבחינה נפשית, נושאים אישיים שונים מהן הוא מושפע רבות וייתכן ויש לזה השפעה מסויימת.
יחד עם זאת, רבים מהסעיפים אשר פורטו מעלה - אינם חדשים, אלא רק בתקופות שונות יש להם אימפקט שונה.
השאלה שלי היא:
1. האם יש צורך לעשות אבחון ואם כן איזה?
2. איפה ניתן לעבור אבחון כזה בבאר שבע, ואם ניתן מטעם כללית? האם יש רופאים פרטיים?
תודה מראש,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון - האם כדאי? ואיזה? - תגובה
ד``ר אריה בקלו06/01/2011שלום,
מהמידע במפורט שהעברת אכן עולה אפשרות של הפרעת קשב וריכוז אך עם תחלואה נילווית בעיקר בתחומי הרגש.
במקרה כזה רצוי להפנותו לאבחון של פסיכיאטר ילדים .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זמן - המשךעודד02/01/2011
כנראה שלא הובנתי כראוי:
ע"פ האיבחון הילד מוסח בקלות ויוצא מריכוז, רמת הקשב והריכוז נמצאו גבוליים.
ההמלצה- טיפול בביופידבק.
והשאלה שלי היא האם אני כאבא יכול לעבוד איתו או לעשות משהו בנוסף, על מנת לעזור לילד להיתכנס ללוח הזמנים הנתון במבחנים? כי אף פעם הוא לא מספיק, ותמיד נשאר אחרון...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית זמן - המשך - תגובה
ד``ר אריה בקלו03/01/2011בעיית זמן,
אתה כמובן לא יכול להבחן במקומו וגם לא להיות נוכח במבחנים ,אבל יתכן וקבלת יעוץ והדרכה במסגרת מאמנות קשב וריכוז(קואוצינג) תוכל להקנות לכם כלים להתמודדות עם בעיות זמן.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית זמןעודד02/01/2011
שלום
יש לי בן זקונים שהיום הוא בן 15. לפני כחודשיים הוא ביצע איבחון שבמסגרתו הוסבר לי כי הוא סובל מבעיית קשב וריכוז קלה הבאה לידי ביטוי ב2 נושאים מרכזיים: הוא קצת אימפולסיבי, ועיקר הבעייה שדעתו מוסחת לעיתים קרובות כך שמימד הזמן הוא בעייתי אצלו.
תופעות הלוואי של מה שנאמר הינם:
א. תמיד בכל מבחן בכיתה הוא נשאר אחרון ובקושי מסיים את המבחן למרות שניתנה לו הארכת זמן של 25% , כי הוא בורר את המילים בקפידה, הוא מקפיד על הניסוח ושואף לתשובות מלאות וכו' - אך הוא עובד מאוד מאד לאט.
מוכרח אני לציין כי ממוצע הציונים שלו טוב מאד(מעל 90 )
ב. גם בהתנהלות היומית שלו לעיתים נדמה כי הוא חי בבועת זמן משלו, הכל נעשה באיטיות וע"פ הקצב שלו ללא קשר לזמן.
אנא ייעץ לי מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיית זמן - תגובה
ד``ר אריה בקלו02/01/2011שלום,
לא ברורה לי מה השאלה ?!
אם הוא עבר אבחון הרי שהוא קיבל גם הנחיות טיפוליות ולא רק הנחיות לימודיות.
אם ההנחיות שקיבל לא פתרו את הבעיה יש לחזור לרופא המאבחן/מטפל ולבצע הערכה מחודשת כולל האם יש צורך גם בטיפול תרופתי?
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעצתכם...דנה01/01/2011
אני סובלת מהפרעת קשב וריכוז. אני בגילאי השלושים פלוס ואת רוב חיי העברתי בדבקות חזקה מאוד לעשות דברים למרות ההפרעה הנ"ל.
רק לאחרונה הלכתי ממש לאבחן את עצמי. הלכתי בעיקר כי הרגשתי שהפרעת הקשב שלי מחמירה. קשה לי להקשיב, קשה לי לקרוא, קשה לי ללכת להרצאות, ללמוד וכו'. זה גם מפריע לי בעבודה. כתוצאה נוצר מצב שגם אני מאוד חסרת סבלנות (כי אני כל הזמן במאבק קשב).
ניסיתי לקחת קונצרטה 18 וזה ממש הפך אותי לפקעת עצבים. זה עזר לי עם הריכוז אבל הרגשתי שאני הולכת לחטוף התקף לב מרוב עצבים.
מה אני יכולה לעשות במצב הזה? אני לא רוצה להמשיך איך שאני כי זה גורם לי לסבל רב וממש לעוגמת נפש. אני נמנעת מללכת ללמוד משהו שאני רוצה בגלל זה. תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעצתכם... - תגובה
ד``ר עדי אדר02/01/2011שלום לך!
לעתים מינון נמוך (וקונצרט במינון של 18 מ"ג זה מאוד נמוך!) יכול לגרום לתופעות פרדוקסליות.
מומלץ במקרים אלו להתיעץ שוב עם הרופא המטפל על מנת שינסה להתאים לך מינון מתאים או החלפת תכשיר בהתאם לצורך.
בברכה,
דר' עד יאדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לעזרתכם הדחופה-אקדאחת31/12/2010
שלום,
מקווה מאוד שתוכלו לעזור לי.
אני זקוקה לחומר בנושא הפרעות קשב בגיל הרך, השפעות על למידה, דרכי טיפול והתמודדות וכו'
צריכה את זה לצורך עבודה אקדמית, ובמהירות היסטרית (יש לי בעיית אירגון רצינית...)
האם יש כאן מישהו שיוכל לקשר אותי למאמרים מעניינים? (עדיף בעברית)
אם כן, תודה מראש על העזרה
ואם לא-תודה גם ( :
ועוד שאלה: יש לי את כל הסימנים הקלסיים להפרעת קשב, ורק היום בסביבות גיל ארבעים, אני קוראת ומשייכת את הילדה שהייתי ואת המבוגר שאני (כולל הרבה תסכולים בדרך...) ל"כותרת". מי בכלל ידע אז מה זה. יכול להיות שעם השנים זה אפילו מחמיר?
אני מרגישה שגם התזונה המאוד לא מאוזנת שלי, השינה המבולגנת (כולל רגל חסרת מנוח, וזו רק ההתחלה) הופכים את החיים שלי לקשים מאוד לארגון ולהתמודדות בכלל...
באיזשהו שלב אתה ממש מתעייף...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לעזרתכם הדחופה-אקד - תגובה
ד``ר עדי אדר02/01/2011שלום לך!
לגבי השאלה הראשונה- אין לי חומר ספציפי על הפרעות קשב בגיל הרך. ניתן לפנות בנושא זה לבקשת חומר ליחידה לגיל הרך בבית חולים סורוקה , אני מניח שיש להם חומר בנושא.
לגבי השאלה השניה - מה השאלה? לא ניסחת בעצם מה השאלה..... ואולי גם זה על מרמז על הפרעת קשב...
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטאלין ובעיות רגשיותנוש נוש28/12/2010
שלום רב
אני בת 37 . לפני כחודשיים התחלתי לקחת ריטלין של 10 מ"ג . (לאחר איבחון כמובן)
בתחילה היה נראה כי אני מסתדרת עם 2 ריטאלין ביום ואפילו הצלחתי להסתדר עם כדור 1
לאחר כחודש נגמרו לי הכדורים והמשכתי ליטול שוב את הריטלין רק כעבור 4 ימים.
איני יודעת מה קרה אך נראה כי בארבע ימים האלו ללא התרופה חזרתי למצב המורכב שכולל חוסר שקט,מתח ,ודיכאון שמלווה אותי זמן רב. לאחר שהתחלתי שוב ליטול תרופה הרגשתי כי המינון הקודם כבר לא מספק .כעת אני נאלצת ליטול 3 כדורים של 10 מ"ג ביום..(לפי הוראת הפסיכאטרית).כמו כן החלה לי פריחה מאוד רצינית ומגרדת באיזור החזה .
אני מוטרדת מכל השינוי הזה במינון ,מן הפריחה המטרידה וכן מן העובדה כי ללא הריטלין אני "נשאבת " למצבי מתח ודיכאון לא פשוטים.
אני שואלת את עצמי האם זוהי אכן התרופה המתאימה לי או שאולי ישנה פה טעות ועלי לפנות לכיון של טיפול רגשי .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטאלין ובעיות רגשיות - תגובה
ד``ר עדי אדר29/12/2010שלום לך!
איננו ממליצים על טיפול תרופתי פרטני במסגרת הפורום.
יש לדעת כי באופן כללי ריטלין היא תרופה יציבה ואין צורך לבצע לעתים תכופות שינויי מינון. עם זאת בהחלט תתכן בהתחלה תקופה של צורך להתאים ולשנות מינון עד התייצבות בתגובה הקלינית.
ציינת "אני חוזרת למצב המורכב הכולל שקט, מתח, דיכאון שמלווה אותי הרבה זמן" - לכן התשובה לכך ברורה ויש לערוך בירור גם בתחום "הרגשי", רצוי על ידי פסיכיאטר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשת את עזרתכםיעל שביט28/12/2010
אני בת 34, תמיד סבלתי מבעיות קשות של קשב וריכוז ודיסלקציה, אבל מעולם לא הלכתי לאבחן את זה. עכשיו בצעד אמיץ ראשון בחיי, החלטתי ללמוד ובאמת להתמיד בלימודים ולכן אני חייבת לעשות את האבחון, ניסיתי רטלין וזה השפיע בצורה בלתי רגילה, הבדל של שמיים וארץ . ב4 ימים הצלחתי להשלים 80 אחוז מהחומר שנלמד חודשיים וחצי כשלא קלטתי כלום.
אני מתלבטת עכשיו איזה אבחון לעשות. הניורולוג הפנה אותי למישהו ואלה שתי אופציות שקיבלתי ממנו:
יש אחד שעולה 500 ש"ח שיש בו כל מיני מבחנים ממוחשבים ועשים את זה בלי רטלין ואח"כ עם רטלין, לבדוק את ההשפעה ובודקים עוד כל מיני מצבים שפוגעים בקשב ובריכוז
ומבחן נוסף שעולה 1500 ש"ח שעושה אבחון מקיף גם של זיכרון ותפקוד ניהולי, כולל פגישה עם פסיכולוג וזה גם כולל בתוכו את הבדיקה הראשונה.
אני מתלבטת איזה מהם לעשות, מצד אחד הראשון הוא מה שאני הכי מחפשת, כי הכי חשוב לי העניין התרופתי, אבל האבחון הזה כנראה לא מספיק בשביל לתת גם הארכת זמן בבחינה.
מצד שני, האבחון השני, לא רק בגלל המחיר, אלא בגלל שהוא בודק תפקוד ניהולי וזיכרון שזה משהו שאני חושבת שהוא דווקא די טוב אצלי וחוששת שזה יכול לפסול אותי בסופו של דבר גם מלקבל רטלין וגם מלקבל תוספת זמן...
בקיצור, אם מישהו יכול לייעץ לי מה כדאי לעשות, אני ממש אודה לכם, אני צריכה להחליט בימים הקרובים.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מבקשת את עזרתכם - תגובה
אבחון של הפרעות קשב הוא אבחון קליני המתבצע על ידי רופאים.
האבחון השני שציינת הוא אבחון פסיכו-דידקטי המתבצע על ידי פסיכולוגים במידה ויש חשד לקשיי למידה ויש לכן לבצע אותו רק במידה וקיים חשד בכיוון זה.
במסגרת אבחון כזה במידה וקיימים ממצאים מסויימים מומלצות גם התאמות לימודיות כגון הארכת זמן.
חשוב לבצע אבחון כזה, במידת הצורך, במכוןהמוכר לשם כך על ידי הגוף הלימודי שבו את תלמדי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אני29/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשבבטחון עצמי27/12/2010
אני בת 20 ואני חוששת שיש לי הפרעת קשב\ריכוז קלה...אני שוכחת הרבה,אני הרבה פעמים לא מרוכזת...גם אם יש לי את שיא השקט ואני צריכה את זה...אז אני לא מתרכזת.אני קוראת לפעמים את המשפ פעמיים כדי להתרכז לגמרי ולהבין.יכול להיות שיש לי הפרעה קטנה.?..למי פונים?רופא משפחה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב - תגובה
במדינת ישראל מוסמכים לאבחן הפרעות קשב פסיכיאטרים, נוירולוגים ורופאי משפחה שהוסמכו לכך על ידי משרד הבריאות.
ניתן לברר במסגרת הקופה שלך ולקבל שמות של רופאים המבצעים אבחון כזה במקום מגורייך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז במבוגריעל27/12/2010
אשמח לעצות איך להביא גבר בשנות ה 30 לחייו
שכל חייו סבל מהפרעות קשב וריכוז ובעל תסמינים מובהקים
לעבור תהליך אבחון, להכיר בכך שיש בעיה
תוך הבנה שיש לה פתרון, שזו לא בושה ושחייו יישתפרו ללא הכרה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז במבוגר - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/12/2010שלום,
אני לא בטוח שיש לי מרשם מדויק לבעיה אבל כחלק מיחסים טובים בין בני זוג צריך לדעת גם להעלות בעיות על השולחן.
לדעתי עליך פשוט לציין בפניו את הבעיות שאת רואה, במה זה מפריע לו בחיים וכן במה זה מפריעה לך ולמשפחה.
הכרה בעובדה שיש בעיה היא תחילת הדרך לפתרונה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמא בהיסטרייהללל26/12/2010
ני בן8 וחצי אובחן אצל שני פסיכיטרים שונים האחד נתן חוות דעת כי בני סובל מADHD וכן מבעייה
התנהגותית הנובעת מבעיה של תפקודים ניהוליים "מסננים" הוא נתן מרשם לריטלין 10 מ"ג וכן לפרוזאק 10 מ"ג ליום
כאשר נשאל מדוע נתן פרוזאק מאחר שהילד אינו סובל מדיכאון נעניתי כי התרופה מספקת מענה לילדים הסובלים מאובססיות וקומפולסיות המונעים מבעיית מוסחות .הוא ביטל את האפשרות למתן רספרדל בכלל וטען כי זה לא המקרה הנדון,,,
הפסיכאטר השני אבחן את בני כסובל מADHD אך נתן לו מרשם של רספרדל וריטלין כששאלתי לגבי פרוזאק נעניתי כי התרופה נועדה לטיפול בדיכאון ואין קשר ובכלל זו תרופה חזקה מקבוצת SSR וכן עלולה לגרום לילד למאניה ,,,,
הסיטואציה גרמה לי לחוסר ביטחון לחרדות יש לציין כי שני הפסיכיאטרים ידועים ובעלי נסיון רב ,,
איני רוצה להזיק לבני וכרגע מאחר והתחלתי עם הפסכיאטר הראשון את התהליך בני נוטל פרוזאק בערך שבוע האם כדאי להפסיק האם אני יכולה באמת לגרום לו למאנייה , איזו מבין התרופות התרופה הבטוחה יותר ועם פחות תופעות לוואי ,,,,, אנא עיזרו לי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא בהיסטרייה - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/12/2010שלום,
אנחנו פורום מייעץ בהפרעת קשב וריכוז.
לצערי לא אוכל להתייחס לבעיות פסיכיאטריות ובוודאי שאין לי את הכישורים לשפוט חוות דעת פסיכיאטרית.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)