מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התיעצותעדי26/12/2010
בנ בי 26 סטודנט.
מתלונן שקשה לו להתרכז הרבה שעות אך גם סוסל תקופה ארוכה מבעיות שינה.
לוקח לו הרבה זמן להרדם וגם אם ישן הרבה שעות הוא עדיין עייף.
הנוירולוג המליץ בדיקה במעבדת שינה כי אולי בעיות השינה גורמות לו לחוסר ריכוז
וגם בדיקת brc או tova אך המליצה יותר על brc.
האם כדאי קודם לבדוק את בעיית השינה ואח"כ brc או שלעשות במקביל.
מה דעתך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התיעצות - תגובה
ד``ר אריה בקלו27/12/2010שלום,
יתכן מצב שהפרעת שינה מחמירה הפרעת קשב וריכוז.
כך שעדיף לבדוק קודם את בעיית השינה.
כמובן שלא יגרם שום נזק אם יעשה במקביל גם בדיקת קשב.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך לשאלותי הקודמותרשת24/12/2010
בני בן ש16 קשב וריכוז חמור+בררנות מאוד גדולה באכילה .
משפחת הרטלין לא נתנו כי לא אוכל בכלל . (אחרי שניסינו כל הסוגים של רטלין+קונצרטה+מדבקות) .
ניסינו וולבוטרין , לדעתי זה היה טוב , ולא נתנו לזה מספיק זמן. אבל הוא לא רצה לקחת (התיאבון פחת ולא ממש היתה השפעה) ,
אני רוצה לציין שלי עצמי (האמא שלו) הוולבוטרין מצוין וללא שום תופעות לוואי (אם כי לי יש בעיה של אכילת יתר)
הפסיכיאטרית המליצה על וולבוטרין גם כי "זה יכול להיות משפחתי".
עברנו לאדרונקס כי הוא לקח בעבר (הופסק בגלל יובש ופצעים בפה) כי הוא רצה (הפסיכיאטרית אמרה שאם הוא רוצה זה שיקול חשוב) , כי חשבנו שהפצעים היו סתם הרפס וזה במיקרה היה באותו זמן.
ניסינו אדרונקס והפסקנו כי היובש בפה היה בלתי סבל וניפח לו את השפתיים, והפצעים חזרו. .
Zoom הורדתי משני כדורים ביום לאחד כי דימם מהאף.
כרגע , על דעת עצמי חזרתי לחצי כדור אדרל ביום (נשאר לי ממקודם) (מתלונן שיבש לו בפה אבל ההתנהגות והאכילה כשחוזר מביס סבירה . אני רוצה להתעקש ולהתמיד על חצי כדור אדרל לאורך זמן. בינתיים אין כלכך השפעה ורק הוא מתלונן על עייפות ואי נוחות בפה.
יש לי תור לפסיכאטרית רק בפברבואר והיא לא ענתה לי באימייל .
אשמח לתגובה בהקדם: האם זה בסדר לתת חצי כדור אדרל , ולהתעקש על זה לאורך זמן כדי שאפשר יהיה בהמשך להעלות מינון.
האם זה יכול לגרום לדיכאון ועצבנות (יש גם בעיות התנהגות שגובלות באספרגר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהמשך לשאלותי הקודמות - תגובה
ד``ר עדי אדר26/12/2010שלום לך!
כמדיניות של הפורום אנחנו לא ממליצים על יעוץ רפואי פרטני, יש בכך בעיה מדיקו-לגלית ואף פגיעה באתיקה רפואית לתת יעוץ למישהו כאשר איןאת כל הנתונים עליו וכאשר הוא מטופל על ידי רופא מומחה אחר ולכן ההמלצות בתחום הטיפול הרתופתי הן כלליות בלבד.
לא ברור לי מה הקשר בין זום לבין דימום מהאף ובמידה ואתם רואים שאכן התופעה מופיעה בקורלציה ברורה למינון חשוב מאוד להודיע לחברת טבע על תופעת לוואי זו.
אדרל היא תרופה מצוינת וכמובן שהיא באה בחשבון בטיפול- לא ברור לי איך אתם מקבלים את התרופה, אלא אם זה באישור הרופאה המומחית. בכל אופן גם לא ציינתם מינון של התרופה.
במקרה מסובך כמו שלו חשוב בהחלט מעקב רפואי צמוד. יש לקחת בחשבון כי לעתים עדיף לסבול תופעת לוואי כמו חוסר תאבון מאשר תופעות אחרות הקשורות באי מתן טיפול רפואי ויש לקחת כמובן שיקול זה בחשבון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמינון שאני נותנת הוא חצי כדור של
רשת27/12/201010 (כחול ) בשאיפה להגיע לכדור שלם.
יש לי אדרל כי זה היה עוד אחד מהניסיונות בניסוי וטעיה שעברנו והפסיכיאטרית רשמה את זה לפני שהחלטנו לחזור לאדרונקס .
אני מאוד מודה לך על התגובה ומעריכה את ההתיחסות.
יש לציין שבחרתי בפורום זה , כי אתה נותן יותר אינפורמציה ופחות עונה "תפנו לרופא המטפל".
מלכתחילה פניתי לכאן כי יש לי מדבלה של זמן בפניה לרופא המטפל , ולכן אעריך אם תרשה לעצמך להגיב באופן דעתני ומפורט יותר , כדי שאוכל להשתמש באינפורמציה . כרגע אני ממשיכה לתת שלושתרבי כדור אדרל כחול+כדור אחד זום +3 אצה כחולה ירוקה +
ברזל וויטמינים של פלורדיקס+חלב נאקה .
המצב מבחינת ההתנהגות לא משהו אבל פחות או יותר נסבל.
כשהיינו אם אדרונקס+רמוטיב ההתנהגות היתה טובה אבל זה היה בלתי ניסל מבחינת היובש והפצעים שזה עשה בפה , וההשפעה של זה על ההרגשה והתאבון.
במצב הנוכחי תופעות הלוואי יחסית סבירות .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לכדור האדרלנעמה22/12/2010
יש לי ילד בן 7 שהחל לקחת כדור אדרל מזה כ- 3 חודשים בתחילה קיבלתי דיווחים מהמורה שהכדור עושה נפלאות עוזר לו לבצע את המשימות המתבצעות בכיתה ביתר קלות אך לאחרונה חלה התדרדרות כאשר זה התבטא בחוסר מצב רוח הגביר אצלו תכונות כמו אובסיסביות עקשנות שלחתי אותו יום אחד ללא הכדור כיוון שנגמרו לי הכדורים והם הבחינו בשינוי לטובה בכך ששמחת החיים חזרה אליו הוא היה פחות נוקשה שיחק עם חבריו שאלתי היא מה עלי לעשות אני מוצאת את עצמי מתחילה טיפול תרופתי שנמצא מתאים לפרק זמן מאוד קצר או שלא מתאים בכלל הם זה נכון לשנות מינונים או להחליף כדור כל תקופה מאוד קצרה.
זה מאוד מתיש ומעייף כיוון שלקח לנו הרבה זמן למצוא כדור שיהיה נכון בשבילו ועד שחשבנו שמצאנו נראה שכנראה עכשיו הוא לא מתאים לו מה עלי לעשות?
תודה נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר לכדור האדרל - תגובה
ד``ר עדי אדר22/12/2010שלום לך!
הסיבות למצב שאת מתארת יכולים להיות קשורות לא רק במינון תרופתי אלא גם בגורמים אחרים כולל מצב חברתי, לימודי ועוד. כמו כן יתכן כי נטילת התרופה לא מסודרת וצריך להשגיח על נושא זה.
לא מומלץ להחליף תרופות לעתים תכופות אלא יש לפנות לרופא המטפל ולבחון מחדש את נושא המינון התרופתי .
הערה -יש בהחלט לשקול גם טיפול פסיכוולגי/יעוץ משפחתי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגם אנחנו חווינו תופעות לוואי
איילת06/01/2011האדראל בהתחלה היה נפלא אך לאט לאט התפתחו תופעות לוואי נוראיות כולל עצבות ועצבנות יתר. למרות השיפור האינטנסיבי בלימודים החלטנו לחזור לקונצרטה שמשפיע פחות בלימודים אבל המחיר הריגשי/התנהגותי נסבל יותר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להפרעת קשב אצל בתיגל21/12/2010
בתי בת ה- 6.5 עלת השנה לכיתה א'. אוהבת מאוד ספרים, לצייר ולרקוד. המורה מציינת כי עבודתה בכיתה איטית מאוד - עד כדי שהיא נשארת בהפסקה להעתיק מהלוח. בשיעור היא עסוקה בלהתבונן סביבה במה שאחרים עושים, לעיתים חולמת - אך איננה קמה מהמקום או מסתובבת. לוקח לה המון זמן עד שהיא מתחילה ממש לעבוד וגם אז בקצב שלה.
בבית - קשה מאוד מבחינת שיעורים - היא שולטת בחומר היטב אך עמוד ממוצע בחוברת חשבון יכול לקחת 20 - 30 דקות ובעברית 40 דקות! אני מנסה לזרז אותה ללא הצלחה - היא פשוט לא מצליחה "להזדרז". המורה המליצה לפנות לניורולוג שיראה אם אכן יש הפרעת קשב. מה דעתכם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד להפרעת קשב אצל בתי - תגובה
ד``ר עדי אדר22/12/2010שלום לך!
חובתה של המורה להתריע לפני ההורים על קשיים תפקודיים העלולים בהמשך להפריע לילדים בלימודיהם.
ההחלטה לביצוע אבחון כזה תלוי במידת התפקוד הנוכחי בתחום ההתנהגותי, החברתי, הלימודי ומהשפחתי.
שלב נוסף בדרך לאבחון הוא ההתגברות של ההורים על מעצור רגשי הקשור בעצם הגישה לאבחון כזה אשר יש בו משום "הודאה" בכך שיתכן ולילדה יש בעיה....
בכל מקרה מטרתו של אבחון הוא לא רק "להרשיע" ולהוכיח שיש בעיה אלא לעתים דווקא לשלול בעיה משמעותית .
חומר למחשבה.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשה לשבת בכיתה קורוולול יכול לעזור?אורטל21/12/2010
בני בן ה6 בכיתה א , לדברי המורה לא יושב לדקה על הכיסא כמו כולם. קשה לו , הוא נע מצד לצד , יושב על רגל יושב על השניה בקיצור חסר שקט.
מבחינה לימודית- הכל בסדר והדבר (עדיין) אינו פוגע לו בלימודים.
המורה המליצה להתייעץ עם רופא משפחה.
הדבר לא חדש ואני יודעת שהוא ילד די היפרקטיבי וקשה לו לשבת וידעתי שיבקשו מתישהו לעשות אבחון.
עד היום לא הלכתי כי אין מצב שאני נותנת לו ריטלין כל עוד לא רואה שהבעייה פוגעת בו.
קראתי על הקורוולול- האם יכול לעזור לסוג זה של הבעייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לשבת בכיתה קורוולול יכול לעזור? - תגובה
ד``ר אריה בקלו21/12/2010שלום,
לא ידוע לי על מחקר רפואי שהוכיח את יעילות הקורוולול בהפרעת קשב , בהנחה שזאת הבעיה של בנך.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אתה ממליץ לי לעשות?
אורטל21/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה אתה ממליץ לי לעשות? - תגובה
ד``ר אריה בקלו22/12/2010לגשת לאבחון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לתת גז צחוק לילד שלוקח ריטzo19/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
האם מותר לתת גז צחוק לילד שלוקח ריט - תגובה
ד``ר אריה בקלו20/12/2010שלום,
לא ידוע לי על מניעה.
בכל מקרה כדאי להפנות את השאלה לרופא שיניים המוסמך לטפל בגז צחוק.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יועצת ביה"ס גרמה לי להרגיש חרא!אלמוני16/12/2010
הבן שלי לוקה בהפרעת קשב עם הפרעה מרדנית-הוא כמעט בן 13-בזמן האחרון אני מרגיש יותר ויותר שהוא עושה שעורי בית מתוך "לעשות לי טובה" ... בשעורי ספורט הוא קיבל אפס מפני שהוא לא משתף פעולה-המורה טענה שכפשרה הם איפשרו לו לא להשתתף אבל הוא חייב להיות נוכח במקום {קודם הוא הסתובב בכל התיכון כמו רוח רפאים}...אמרתי להם שאצלו כל ויתור מזמין ויתור נוסף והם עוד ירגישו את זה...הוא ממש גרוע בלימודים של המקצועיות ולא משתף פעולה בכוונה לשבור אותן...בהוראת היועצת אסור לומר לו כלום אלא רק בסוף השיעור להסביר לו שזה לא בסדר והוא מפסיד חומר וכו'...{לא נראה לי שזה מזיז לו ובתוך תוכו לדעתי הוא צוחק}
כשהערתי ליועצת שזה לא שיטה מתאימה ל-ODD היא אמרה לי שאני קשה איתו מידי...ובגלל הקשיחות שלי אני גורם לו לקריזות {היא בכלל לא חיה איתנו אז איך היא קובעת דבר כזה-מלבד זאת, הבן שלי ילד יפה בצורה בלתי רגילה ומשדר חוסר ביטחון עצמי בכדי לכבוש מבוגרים ולהפוך אותם לכלים שלו...הוא גם יודע לשקר מאוד יפה ולחיות את השקרים של עצמו-אבל עדיין הוא הוא הדבר הכי יקר לי בעולם}
היא נתנה לי להרגיש כאילו אוני מוציא עליו דיבה->אימא שלי נהגה ללכלך עלי עם חבריה לפעמים ממש קיר ממני... ועכשיו אני מרגיש שהפכתי להיות מגעיל כמו אימא שלי...!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יועצת ביה"ס גרמה לי להרגיש - תגובה
ד``ר עדי אדר17/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיועצת ביה"ס גרמה לי להרגיש - תגובה - תגובה
ד``ר עדי אדר17/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסתם משברון-אני לא כותב יותר........
אלמוני17/12/2010עוברים משברים כמו כל משפחה...הוא לא אנטי-סוציאלי....אני משער שיהיו עוד משברים כאלו אבל בסופו של דבר זה יעבור,צריך להיות חזקים ולא לצאת מפרופורציה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא מצלילח להרדם בלילהדני15/12/2010
בני בן ה 10 עם הפרעת קשב וריכוז לא מצליח להרדם בלילה
הוא פשוט שוכב ער במיטה עד 11 בערך עירני לגמרי וקורא ספרים
בבוקר כמובן הוא לא מצליח לקום, וכשהוא קם הוא מתחיל לשחק ברובים שלו, להשתולל וכלל לא מתארגן לבית הספר. כך שכל בוקר הופך להיות שדה קרב
הוא לוקח קונצרטה 54 מג כל בוקר ולפני השינה מלטונין 4 מ"ג
אשמח מאד לשמוע רעיונות ותגובות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצלילח להרדם בלילה - תגובה
ד``ר עדי אדר15/12/2010שלום לך!
במצב כזה ניתן לשקול, יחד עם הרופא המטפל הקטנת המינון של קונצרטה, הגדלת המינון של מלטונין וליצור סביבה נינוחה, רגועה לקראת השינה כולל כיבוי אורות מוקדם יותר...זה משרה שינה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות לואי בנטילת ריטלין וקונצרטהחדוה15/12/2010
בני בן 16 מאובחן עם הפרעת קשב וריכוז. משתמש בריטלין מזה 3 שנים. אין ספק ביעילותו של הריטלין לגביו. לפני מספר חודשים עלה הצורך בהגדלת המינון. הרופאה המליצה על אחת מ-2 אלטרנטיבות: 1. LA של 30 מ"ג- 2 כדורים יחד 2. שני כדורי קונצרטה. על פי הדיווח של בני, ניסינו את 2 האופציות. הקונצרטה עוזרת לו יותר. יחד עם זאת התחילו 2 תופעות לואי ( נכון לגבי 2 סוגי הכדורים): 1. חוסר תיאבון, כמעט שאינו אוכל כלום עד הערב 2. קושי בהירדמות. הדילמה: בלתי אפשרי עבורו לתפקד בלימודים ללא הטיפול התרופתי אך תופעות הלוואי קשות. נשמח לעצתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות לואי בנטילת ריטלין וקונצרטה - תגובה
הפיתרון המומלץ במצבים אלו בהנחה שאכן מדובר בקשיי הרדמות משמעותיים ליצור לקראת הערב סביבה שקטה, רגועה על מנת לאפשר הרדמות.
במקביל ניתן לשקול מתן מלטונין לפני השינה כאשר מדובר בהורמון טבעי משרה שינה .
ניתן כמובן בהתיעצות עם הרופאה המטפלת לשקול הקטנת מינון התרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין ל-tovaעדי14/12/2010
בתי בת 16 שוקלת 56 ק"ג
מה המינון של הריטלין שעליה לקחת לפני הבדיקה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ל-tova - תגובה
ד``ר עדי אדר15/12/2010אם את עושה את הבדיקה במכון מקצועי שמצא בהשגחה רפואית הם ידעו לתת לך את התשובה על פי נתונים של הבדיקה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוסר הבנה למה צריך ללמוד?אלמוני13/12/2010
הבן שלי בן 13 ולוקה בהפרעת קשב עם הפרעה מרדנית מתנגדת- הוא אוהב ללכת לביה"ס אבל לא עושה שום מאמץ ללמוד במקצועות: לשון,חשבון,ספרות...לטענתו הוא לא מבין כלום אבל כשהוא מקבל מטלות כשעורי בית ואני "יושב" לו על הראש,הוא עושה את הכל כמעט ללא טעויות {בעבודת כיתה הוא החזיר את הדף למורה כמעט ריק בטענה שהיא לא הסבירה לו מספיק}
אני אמרתי לו שמבחינתי אין לי בעיה אם הוא לא יהיה תלמיד טוב אבל במידה ותהיה הפרעה בביה"ס אני אבוא לשבת איתו שם {מזה הוא הכי פוחד}
אני רוצה לציין שהוא לא עושה בעיות בביה"ס אבל ממוצע הציונים שלו בסביבות 24 -23 אני לא יודע למה אבל מאז ומתמיד הרגשתי שהוא מעט ילדותי מבחינה רגשית-כאילו חלק ממנו רוצה עדיין לשחק והוא לא ממש מבין למה צריך ללמוד!
זה לא מוטיבציה פנימית חלשה אלא פשוט הגיון אחר...שוב,אני חוזר שכשאני לוחץ עליו הוא עושה את כל שיעורי הבית שלו בצורה מבריקה {מוטיבציה חיצונית}
אין לי כסף לפסיכולוג קליני לכן אני מבקש עצתך...האם פשוט לא להעיר כלום ולתת לו "ליפול לבד הכי למטה כדי שיתפוס עצמו בידיים " כפי שהיועצת אמרה?
אני חייב לציין שאני אוהב אותו אהבה עזה ללא תנאים ולעולם לא אוותר עליו אבל אין לי כסף לפסיכולוגים ובמרכז טל בבאר שבע צריך להמתין שנה לפסיכולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוסר הבנה למה צריך ללמוד? - תגובה
אתה מעלה דילמה לא פשוטה!
לא ברור לי למה היועצץ מתכוונת? עד כמה אפשר ליפול יותר למטה מבחינה לימודית...הוא כבר נמצא לצערנו בתחתית.
עם כל הצרון הטוב אני לא חשוב סשבמקרה כזה קיימת עצת קסם שאני יכול לתת ואשר עשויה להחליף ליווי מקצועי.
חשוב לנסות לקבל סיוע מקצועי דרך היועצת, דרך רשויות הרווחה, דרך מרכז טל (איני משוכנע שתור ההמתנה כה ארוך).
במצב כזהן לדעתי לא צריך לוותר! צריך להבהיר לילד שכללי המשחק מחייבים גם אותו וגם אתכם, צריך לבהיר לו כי אם לא ישקיע בלימודיו גם אתם תמנעו ממנו דברים מוסיימים שהוא חפץ בהם - נושא הסמכות ההורית חייב להתבצע תוך מציאת שביל זהב, תוך סבלנות שלכם מחד ותקיפות מאידך, תוך כתיבת "חוזה טיפולי" תוך חיזוק התנהגות חיובית וההפך..... אין פתרונות קסם וקיצורי דרך במצב כזה.
הנקודה המעודדת היא כישוריו של הילד המתוארים כטובים והמחשבה שלעתים תכופות בסביבות גיל 15-16 עשוי לחול שינוי לטובה, ההתנהגות המרדנית עשויה להתמתן ואיתה המוטיבציה ללמידה תגבר.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העברתי הנחיות לביה"ס וקיבלתי בראש!אלמוני12/12/2010
בכל פעם שקיבלתי טלפון ממורה מקצועית על בעיות התנהגות הבן {לא מעתיק מהלוח,לא מוציא קלמר,מחברת-לא ממש לומד...} כתבתי מכתבים כגון: "להפעיל את כל הכיתה ללחוץ עליו לשיתוף פעולה,לשלוח אותו למנהל,הביתה וכו'..."
היום הוזמנתי ליועצת ונאמר לי שאני נמצא "בהמתנה" לקריזות שלו וכל המכתבים שאני כותב {בסך הכול 3 מכתבים בתגובה לטלפונים של מורות מקצועיות} מביעים בעיניה סוג של התעסקות המזינה צורך מסוים אצלי...
שוב היא טענה שרק מתוך כישלונות חוזרים ונשנים הוא יתפוס את עצמו בידיים...ואני צריך להרפות והכול יסתדר מעצמו...לטענתה היו לה תלמידים יותר גרועים ממנו....
עד כמה שאני מבין "הזמנה של קריזות" זה כשאתה מעיר בלי סוף ועל כול דבר עד שהילד מתפוצץ אבל אני ממש לא מעיר אלא מגיב לטלפונים של מורות מקצועיות שמתלוננות עליו...
מלבד זאת אני חונכתי שמורה הוא קדוש ולכן אני מצפה ממנו שיכבד מורות ולא יהיו בעיות בביה"ס...
היום החלטתי שבתגובה לטלפון ממורה אני אענה לה "תשברי את הראש לבד" כשניסיתי לעזור חטפתי בראש...
מה לדעתך אני אמור להרגיש? האם יש דבר כזה OVER שיתוף פעולה עם המערכת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברתי הנחיות לביה"ס וקיבלתי בראש! - תגובה
ד``ר עדי אדר12/12/2010שלום לך!
מסובך לענות על שאלה כזו כי צריך לשמוע את שני הצדדים ואני לא חשוב שאני בעמדת "הבורר".....
בכל אופן אין ספק שתשובה בסגנון "תשברי את הראש לבד" מהווה משום חוסר נימוס ויוצר תגובה לא חיובית בקרב הצוות החינוכי.
סך כל ליועצת יש כוונות טובות וטובתו של הילד מצדיקה שיתוף פעולה סבלני שלך עם הצוות ויתכן והדרך הנכונה היא לא לכתוב מכתבים אלא לקיים דיאלוג עם המורות ולטכס עצה באיזה דרך עליכם לנקוט.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי יודעים: 'מתי די' ?
אלמוני12/12/2010בסך הכל כולנו רוצים רק טוב לילדים שלנו...הוא עשה לי טרור במשך שנתיים ולכן יכול להיות שאני מגיב מעט מהר מידי...וקשה מידי להערות של מורות...אני לא כועס על היועצת שדחתה את כל העיצות שלי אבל מפריע לי שהיא הציגה את זה כאילו אני "מזמין" את ההתנהגות שלו כדי שיהיה לי במה להתעסק {סוג של מינכהאוזן באמצעות שליח}
יכול להיות שהיא חשה כאילו אני מכתיב לה מה לעשות ממקום שבא ללמד אותה אבל זו ממש לא היתה הכוונה! היא פשוט לא נגישה להורים ומבחינתה הילד במקום הראשון-זה בסדר אבל אתה לא יכול לעזור לילד ממקום של הזדהות {זה מה שאמרתי לה בשיחה} ולהתעלם מהתסכול של ההורים וגרוע מכך-להתעלם מהעברה נגדית שהיא ניקלעה אליה איתי...
ברור שאני לא אומר "תשברי את הראש לבד" למורה שתתלונן אך איך לדעתך אני מרגיש עכשיו?
אתה לא חושב שנעלבתי מהאשמה איומה שכזו? הרי יש לי שתי בנות נוספות מחוננות!
האם זה הוגן לומר דוקא לי שאני מזמין את הקריזות שלו בגלל צורך אישי שלי? מה,אני חולה נפש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמתי יודעים: 'מתי די' ? - תגובה
אני מבין את המועקה אשר אתה חש - קשה לי כמובן לשפוט "מי צודק?..." כי יתכן מאוד שזוית הראיה של הצוות החינוכי שונה משלך.
מה שנראה לי חשוב כיום זה להגיע ליעוץ מסודר של איש מקצוע - חשוב מאוד יעוץ משפחתי . אמירה של "טרור במשך שנתיים" היא אמירה קשההומחייבת טיפול משפחתי1
איני משים עצמי לסניגור של היועצת אך אני לא משוכנע כי היא התכוונה למה שאתה כותב. בכל אופן אם אכן אתה חש כי אין לך אוזן קשב עוד יותר מתחזק הצורך בפגישות מסודרות ועקביות עם פסיכולוג המומחה בתחום הפרע ת קשב וריכוז.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש באדרל לאחר הפסקה של חודשאורלי12/12/2010
שלום
בני בן שבע, החל בספטמבר שימוש באדרל - חצי כדור של 10מ"ג. באוקטובר עלינו ל3/4 כדור. בחודש האחרון היה מחסור באדרל בארץ לכן לא קיבל. בשבת (אתמול) התחלנו שוב לקחת - וקיבל 3/4 כדור של 10 מ"ג. כ 5 שעות לאחר מכן נכנס למועקה גדולה ועצבנות. סירב לדברים שהכי אוהב לעשות. לא רצה לאכול ורצה להיות לבד. האם יתכן שזה עקב חידוש צריכת הכדור שלא בהדרגה? זה קרה לקראת סוף זמן ההשפעה של הכדור.האם יתכן שיש קשר?זה היה די מבהיל ומדאיג
תודה
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש באדרל לאחר הפסקה של חודש - תגובה
אכן מומלץ לחזור לטיפול כפי שהתחלתם דהיינו לעלות בהדרגה ובכך יש סיכוי להפחת תופעות לוואי שונות. המלצה זו נכונה לכל תכשירי הריטלין וכן לאדרל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןאורית11/12/2010
האם יש השפעה למי שנוטל ריטלין ,
בעתיד על הזרע שלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - תגובה
אין שום קשר בין נטילת ריטלין לביו פוריותאו נושאים אחרים הקשורים לכך.....
בברכה
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה למומחה בקשב וריכוזנירית10/12/2010
שלום,
בתי בכיתה א ואובחנה לאחרונה על ידי רופא מומחה כסובלת מבעיית קשב, שלהערכתו נובעת מקשיים רגשיים. אנחנו זקוקים להמלצה על פסיכולוג/ית ילדים, בעלי התמחות בנושא של הפרעות קשב (ADHD), שיוכל לטפל בה אך גם להנחות אותנו כיצד להתמודד עם רף התסכול הנמוך,הקושי החברתי והדימוי העצמי השלילי שלה.
רצוי באזור ר"ג, קרית אונו, אור יהודה אך כל המלצה תתקבל בברכה ואין לנו בעיית ניידות גם מעבר לטווח זה.
תודה,
נירית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפנה לשם, תודה
נירית10/12/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההנחיית הורים
טל שפיר22/12/2010הי נירית, אנחנו הולכים ליעוץ הורים בשיטת אדלר אצל מיטל פלד. היא מתמחה בהנחייה להורים לילדים עם הפרעות קשב. היא גם מעבירה סדנאות וגם הנחיה אישיתבראש העין . לנו היא מאוד עוזרת. ממליצה בחום!
מיטל פלד: 0526789311* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)