פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מינונים
    מירי
    09/11/2010

בני בן 15, שוקל 58, עד עכשו לקח שני כדורים של 20 sr , ניראה שזה לא מספיק, מהי הכמות המתאימה למישקלו, לכדורי ריטלין sr ?
    בריטלין רגיל המינון0.3-0.7 לכל ק"ג, איך המינונים בריטלין sr ?
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מינונים

הוספת תגובה

• מינונים - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/11/2010

שלום לך!

המינון דומה גם לגבי ריטלין SR אך המינון באופן כללי הוא 1-2 מ"ג לק"ג ובהגבלות מינון מקסימלי לפי הנחיות משרד הבריאות.

אני ממליץ לפנות לקביעת המינון המדויק לרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין 10 מג
    נועה
    09/11/2010

לילד בן 8 השוקל 24 ק"ג. תגובתו נראת כך: נראה כי ב4 שעות הראשונות די כבוי עם כאבי בטן וראש, לא אוכל, מרוכז ומתפקד אך ללא חיות כלל, לא יוצר קשר עין ודי כפייתי בהתנהגותו. אחרי 4 שעות עצבני, בוכה וצורח, אחרי 20 דק של "טירוף" נרגע ונראה רגוע ומתנהג ל"תפארת מדינת ישראל" עוד כשעתיים. האמנם? הגיוני? האם כדאי לנסות את הכדור הארוך?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין 10 מג

הוספת תגובה

• ריטלין 10 מג - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/11/2010

שלום לך!

ברור כי על פי התאור זו לא התגובה הרצוהי ויתכן והוא מטופל במינון גבוה מדי.

בהחלט יש מקום לפנות ליעוץ נוסף לרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז
    אורטל
    09/11/2010

בני בן 6 לומד בכיתה א בשבועיים האחרונים מורתו זימנה אותי לפגישה והודיעה על כך שהוא לא מרוכז בכיתה ופתאום מחליט שבא לו לשיר הוא לא מוציא את המחברות והספרים הנדרשים מהתיק ולא יוצר קשר עין עם המורה גם בבית שאני עושה איתו שעורי בית הוא לא מרוכז וכול דבר מעסיק אותו. תמיד צריך לקרוא לו כמה פעמיים עד שהוא יענה . הוא ילד ביישן וסגור אשר בשנים קודמות היה לו בעייה רגשית הוא היה מפספס צרכיו במכנסיים הרבה בבית ומפחד לישון לבד.
    המורה והיועצתיעצו לי ללכת לנורולוג ילדים אבל אני קצת חוששת מכיוון שלא הייתי רוצה לתת לו ריטלין אבל חשוב לי לטפל בו עכשיו ולא מאוחר יותר מה עצתך?

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/11/2010

שלום לך!

המלצתי פשוטה- להקשיב לצוות החינוכי ולבצע אבחון. טיפול במצבים כאלו הוא לא בהכרח תרופתי ומאידך קיימת הפרעה התנהגותית המחייבת הערכה מקצועית ולפי התאור הקצר שלך הפרעת קשב היא בהחלט אפשרות שבאה בחשבון.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרל
    ענת
    09/11/2010

בוקר טוב,

ישנו מחסור של אדרל כרגע,
    שאלתי היא האם יש תחליף שיכול לעזור בינתיים?

ענת.

לקביעת תור
    סגירה
    אדרל

הוספת תגובה

• אדרל - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/11/2010

שלום!

לגבי תחליף כמובן שצריך להתעיץ עם הרופא המטפל.

למיטב ידיעתי חברת טבע החלה בישווק מסיבית של אדרל בישראל - הכוונה לתחליף הגנרי שלו.
    במידה ותעדכנו את הכתובת שלכם אפנה אתכם לסניף ניו-פארם הקרוב לבדיקת מצאי התרופה .בסניף.

בברכה
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יעוץ
    רוייה
    09/11/2010

בוקר טוב

לחברה שלי יש ילד בן 8 שנים הסובל מבעיות קשב וריכוז עם אימפולסיביות. הוא לומד שנה שנייה בבית ספר מיוחד לילדים עם בעיות דומות כשלו. (אני פונה בשמה של האם לקבלת יעוץ)

מזה שנתיים היא אומרת שהילד אוסף בארון שלו הרבה מנעולים, ומפתחות (שחלקם הוא מקבל מסבא וסבתא שלו וחלקם מוצא).

חוץ מזה הוא לוקח קופסאות אוכל (10 קופסאות) ומאחסן אותן גם בארון שלו בחדר (באותו מקום של המנעולים). לאחרונה הוא לקח גם את הקישוט של הקיר (ברכת הבית) אצלו לארון. היא גם סיפרה לי הוא לקח פעם סכין גדולה של לחם והסתיר אותה אצלו.

ביקשתי אותה לשאול את הבן שלה מדוע הוא לקח סכין (שזה דבר מסוכן) הוא אמר שזה לא הוא אלא אחיו הקטן.

זה היה ברור לאמא שהוא משקר ופוחד להודות באמת. כלומר הוא מודע לדברים שהוא אוסף ולפעמים אף מחזיר אותם לאחר שכועסים עליו.

המלצתי לה להחביא חלק מהקופסאות מבלי שידע כדי לבדוק אם הוא סופר אותן ומרגיש בחסרונן. רק לאחר בערך כשבוע הוא השלים את הקופסאות שהיו חסרות לו ואף הוסיף עוד שתיים.

האם זה מצב מוכר שילדים עם הפרעות קשב וריכוז ואימפולסיביות אוספים דברים?
    האם יש לזה השלכות רחוקות טווח. (אולי זה קשור בתחום האובססיה)?

נ.ב. אני יודעת שהמצב הכלכלי שלהם לא כל כך טוב. (האם זאת מצוקה של הילד להרגיש שיש לו דברים?)

אשמח אם תסבירו לי על מה מדובר כדי שאוכל לעזור לאמו המודאגת.

לקביעת תור
    סגירה
    יעוץ

הוספת תגובה

• יעוץ - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/11/2010

שלום לך!
    ילדים ומבוגרים רבים אוספים חפצים שונים ומשונים. מנהג זה כשעצמו אין בו פסול אלא אם הוא מוגזם מפריע לשגרת החיים.

מנהג זה כשלעצמו לא מהווה חלק מהתסמינים של הפרעת קשב.

כמובן שיש להתייחס לתפקוד הכללי שלו, לעתים זה ביטוי לנטייה אובססיבית, לעתים זה מהווה חלק מהתנהגות חריגה ולהתים זה תחביב נחמד ותו לא.

לצורך הערכת נושא כזה יש מקום לפנות לפסיכולוג וזאת במידה ויש גם תסמינים אחרים המפריעים לתפקודו.

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם ניתן לאבחן בגיל כזה?
    ליזי
    08/11/2010

בני בן שנה ועשרה חודשים, ילד מקסים, חברותי מפותח מאוד מוטורית ו...מאוד מאוד מאוד אקטיבי. מאז שהיה תינוקי הוא גילה מאפיינים של תינוק "נמרץ", נראה שכבר מגיל חודש רצה ללכת. כתינוק הוא בכה די הרבה בשלושה חודשים הראשונים, בעיקר בערבים ובעיקר כשהיה רעב או עייף אבל גם נרגע ברגע שקיבל בקבוק או נדנוד. לא נראה לי שהוא סבל מקוליק אבל אולי אני טועה.ככל שגדל היה יותר קל להרגיע אותו וכיום בדרך כלל אני מצליחה להרגיעו די מהר אם בוכה.

ליאור נמצא בפעוטון מגיל שמונה חודשים וגם שם הגננות העירו שלפעמים הוא רוצה לעשות דברים שאינם הולמים את גילו, כלומר, לפני שהוא מסוגל להם מוטורית וקוגניטיבית. נראה שליאור מתקשה לסנן גירויים, הוא רוצה לגעת בכל דבר, מרים חפצים כבדים, מנסה להגיע למקומות גבוהים יותר בבית כדי לגעת בחפצים.
    סף התסכול שלו יחסית נמוך, והוא נוטה להתפרץ כשלוקחים לו משהו מהיד או שלא נותנים לו את מבוקשו. שמתי לב כשליאור עייף הוא לא מסוגל לשבת במקום אחד, הוא חסר שקט, רוצה לגעת בכל דבר, ונראה שהוא לא מוצא את עצמו. הוא אף פעם לא היה תינוק שמתרפק עלינו יותר מדי, למרות שכן רוצה שנרים אותו די הרבה על הידיים.בנוסף, ליאור מלקק חפצים ומכניס לפה כמעט כל מה שהוא מחזיק, הוא נושך את השמיכות שלו ונראה שעדיין חוקר הרבה עם הפה שלו.

אני ובעלי מנסים מאוד להיות סבלניים ולשקף לו את התחושות והמעשים שלו ולשמור כמה שיותר על שיגרה אך אנחנו מרגישים שיש ימים שהוא ממש קשה. יש ימים שליאור רגוע יותר, וקל הרבה יותר, ויש ימים שהוא ממש מתקשה לווסת את עצמו. שאלותי הן מה לדעתך המקרה?
    האם זה הפרעת היפראקטיביות או אולי קושי בויסות הרגשי.תחושתי?
    האם קלינאית תקשורת עוזרת במקרים האלו?
    מהו הטיפול המומלץ?

תודה רבה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    האם ניתן לאבחן בגיל כזה?

הוספת תגובה

• האם ניתן לאבחן בגיל כזה? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/11/2010

שלום לך!

תגדלי את ילדך בכיף ובסבלנות והמתיני נא עם אבחונים למינהם!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת הריטלין
    ונסה
    05/11/2010

שלום
    הבת שלי התחילה לקחת ריטלין LA20 משבוע שעבר.כדור שלם.
    המורה טוענת שהיא לא רואה שינוי בהתנהגות שלה בכיתה.

כמה זמן לוקח לתרופה להשפיע על הילד? זה לא מיידי?

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת הריטלין

הוספת תגובה

• השפעת הריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    06/11/2010

שלום,
    נכון שהשפעת הריטלין היא מיידית, יחד עם זאת יש תמיד מרכיב אישי ולכן מקובל להמתין כשבועיים שלושה בטרם מחליטים על שינוי.
    השינוי במינון או בסוג הטיפול נקבע ע"פ התגובה הקלינית, התרשמות המורה וכו' ונעשה ע"י הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון לילד בן 3.5
    רנית
    05/11/2010

שלום,

בני בן שלוש וחצי, היום הגננת פנתה אלינו לגביו והמליצה לנו לעשות לו אבחון.
    היא ציינה בפנינו שהוא ילד מאוד נבון ופיקח, הוא קולט כל דבר שמדברים ומלמדים בגן אבל הוא לא מסוגל לשבת לאורך זמן במהלך המפגשים. לטענתה הוא יושב 5-10 ואז מתחיל להתעסק בדברים אחרים. חשוב לי לציין שבבית הוא מסוגל לשבת מול הטלוויזיה שעות.
    האם זה גיל שניתן לעשות לו אבחון? האם על סמך סיפורי הגננת ניתן להבין שאולי יש בעיה?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון לילד בן 3.5

הוספת תגובה

• אבחון לילד בן 3.5 - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/11/2010

שלום לך!

זה בהחלט גיל מאוד מוקדם לבצע אבחון בתחום זה.

אם הרושם הוא שמתעוררת בעיה תפקודית משמעותית ניתן להפנותו לאבחון ליחידה לגיל הרך באזור מגורכם או למכון להתפתחות הילד.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטאלין ועישון
    יהושע
    05/11/2010

שלום,
    אני בן 33 ומטופל משזה שנה וחצי ברטאלין.
    למרבה הצער, אני גם מעשן.
    בדרך כלל אני מעשן לא יותר מארבע-חמש סיגריות ביום אבל בזמן נטילת התרופה הדחף לעישון מתגבר פי המון ואני יכול להגיע גם לקופסא ביום.
    שאלתי את הרופא המטפל של על העניין אך הוא לא ידע להשיב.
    האם מדובר בתופעת לוואי ידועה? האם זה עניין פיזיולוגי או פסיכולוגי? האם יש מה לעשות עם זה?

לקביעת תור
    סגירה
    רטאלין ועישון

הוספת תגובה

• רטאלין ועישון - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/11/2010

שלום לך!

לא מוכרת לי תגובה כפי שאתה מתאר..... עם זאת ריטלין תרופה ממריצה ולעתים תתכן גם תגובה כפי שאתה מתאר.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון דיסגרפיה ודיסקציה
    שיר
    05/11/2010

ברצוני לדעת לאלו מכונים ניתן לפנות לשם איבחון דסגרפיה ודסלקציה אצל ממבוגרים באזור ירושלים (חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי)

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון דיסגרפיה ודיסקציה

הוספת תגובה

• אבחון דיסגרפיה ודיסלקציה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/11/2010

שךןפ ךף!

אני ממליץ לפנות לנסיף ניצן באיזור או ליועצת החינוכית של מכון אקדמי (אם אתה לומד) ולקבל מהם יעוץ בנושא.
    אני אישית לא יודע למסור לך כתובות ספציפיות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות דייטנה
    ליאת
    04/11/2010

בני בן 10 מטופל כרגע בקונצרטה. מגיב טוב מלבד פגיעה קשה בתאבון.
    ניסינו לטפל במדבקות דייטנה מתוך מחשבה שכך נוכל לנטרל את הפגיעה בתאבון אך התברר שהוא כלל לא מגיב למדבקה. גם לא במינון גבוה.
    שאלתי היא: האם תופעה זו מוכרת? האם יתכן שילד שמגיב לריטלין מכל הסוגים ו/או לקונצרטה לא יגיב למדבקה? אם כן- מה ההסבר לכך ואם לא היכן טעינו?

לקביעת תור
    סגירה
    מדבקות דייטנה

הוספת תגובה

• מדבקות דייטרנה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/11/2010

שלוםלך!

לא ציינת את מינוני המדבקה.
    בכל מקרה זה מעניין ולא שכיח כי בדרך כלל היעילות של המדבקה גבוהה.
    עם זאת ידוע על שנוניים בתגובה בין תכשירי הריטלין השונים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיטרנה

ליאת
    05/11/2010

תודה על תשובתך. המינון היה 10 מ"ג למדבקה ועלינו ל- 20 מ"ג ( 2 מדבקות של 10 ביחד ) ללא השפעה. בתחילה סברנו שהסדרה פגומה. החלפנו לסדרה אחרת- ללא השפעה. בשור טבצ'ניק שם רכשנו את המדבקות לא היה מענה לענין זה. חשבתי שאולי מדובר בבעית ספיגה (אולי משום שבני רזה מאוד). במידה ואין בידך תשובה לענין , אשמח אם תוכל להפנות אותי לגורם אחר (מלבד חגי שור) הבקיא באופן בו פועלת המדסקה (אפילו ברמה המחקרית) . אולי אנסה לפנות במקביל גם לחגי שור בפורום עליו המלצת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דייטרנה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    05/11/2010

בעקרון בהחלט יתכן שלא תהיה תגובה לתכשיר ריטלין ספציפי.

אני מפנה אותך לאתר של החברה ואת כמובן יכולה להפנות להם שאילתה בנושא :

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום צריך הצעה
    ערן
    03/11/2010

שלום אני בן 19

לא עשיתי בדיקות אבל לקחתי לפני שנה בערך רטלין ללמוד

כי אני די בטוח שיש לי בעיות קשב וריכוז

*קשה לי להרדם כי אני מזיז את הרגלים
    *אני עושה טעויות שטוטיות
    *אני לא כותב כי לוקח לי הרבה זמן ואני לא עומד בקצב
    כלומר נסיתי במשך מעל 3 שנים כל הזמן לכתוב ולשפר את הכתב ואחרי ששפרתי את הכתב (אני מדבר על כתב יד)
    נסיתי גם לכתוב מהר אבל אף פעם לא הצלחתי שכתבתי מהר הכתב יצא לי מכוער וגם לא עמדתי בקצב

אז נסיתי את הרטלין הזה
    וזה עשה לי הרגשה מדהימה

*הכתב שלי פתאום היה הרבה יותר יפה (כמה שזה נשמע מוזר כן)
    *היה לי הרבה יותר ביטחון

*יכלתי לשבת כל זמן השפעת הרטלין וללמוד בלי להפסיק לשניה וממש נהנתי והבנתי את החומר שרציתי ללמוד

עכשיו במחשב במקום ללמוד
    או להיות לא במחשב וללמוד
    אני לא עושה כלום
    כי זה משעממם אותי
    אבל עם רטלין אני נהנה ללמוד

יש לי התלבטות

אם לקחת או לא?
    אני מצליח להסתדר והכל אבל לא כמו שאני עם זה

אבל יש גם חסרונות

יש תופעת לוואי שכל שניה
    ששתיתי הייתי צריך ללכת לשירותים
    וקרה לי פעם פעמיים שפתאום לאחר ההשפעה של הרטלין לא הצלחתי להפסיק להזיז את הרגליים
    מה גם שמעתי שזה סם ברמה גבוה
    ואני לא רוצה לקחת סמים
    לפי מדד של סמים באמריקה
    של משרד הבריאות שם

לקביעת תור
    סגירה
    שלום צריך הצעה

הוספת תגובה

• ההצעה היא לבצע אבחון מסודר!- תגובה

ד``ר עדי אדר
    03/11/2010

שלום לך!

השאלה שלך לא ברורה עד הסוף.
    אנחנו לא ממליצים על טיפול זה או אחר בפורום זה. יש הנחיות של משרד הבריאות ואנו פועלים על פיהן.
    אם להערכתך יש לך הפרעת קשב עליך לפנות לרופא מומחה בתחום זה ולבצע אבחון מסודר ואז על פי הצורך תקבל טיפול תרופתי בפיקוח רפואי כמקובל.

בהצלחה!

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין והתמכרות
    נוש נוש
    02/11/2010

שלום רב
    אני התחלתי לפני מספר ימים לקחת ריטלין :כדור וחצי ביום בבוקר. אני בת 37 .
    אני שומעת ממקורות שונים כי זוהי תרופה ממכרת . מה זאת אומרת תרופה ממכרת ?
    אשמח להבין

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין והתמכרות

הוספת תגובה

• ריטלין לא גורם להתמכרות!!! - תגובה

ד``ר עדי אדר
    03/11/2010

שלום לך!

ריטלין היא לא תרופה ממכרת!!!

מי משתמש בתרופה על פי התוויות רפואיות ובמינונים מקובלים ולא עושה בה שימוש נלוז כגון הזרקה א והסנפה לא יכול להתמכר לתרופה.

קיים לריטלין פוטנציאל להתמכרות אבל מעשית במינונים המקובלים אין התמכרות וחרושת השמועות סביב נושא זה מיותר.

נהפוך הוא- ריטלין עשוי להגן מפני התמכרות עתידית! כלומר הסכנה להתמכר נמוכה יותר באנשים אשר טופלו בתרופה וזה כמובן הפוך להשמצות המקובלות שגם הסיינטולוגים שותלים באישון לילה לעתים תכופות בפורום.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרל
    שולה
    02/11/2010

ביתי בת 13 אמורה להתחיל אדרל xr20 היא שוקלת 57.אני חוששת משום ששמעתי שהיו מקרי מוות מאדרל (הריטלין גרם לטיקים רבים) האם הדבר נכון לגבי היום גם? תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אדרל

הוספת תגובה

• אדרל - תגובה

ד``ר עדי אדר
    03/11/2010

שלום לך!
    בזמנו העולתה אפשרות על קשר בין אדרל לבין מוות פתאמי והתרופה אף הורדה מהמדפים למשך פרק זמן בקנדה.
    הבהלה שככה בהמשך ואין שום עדות ישירה למוות כתוצאה מאדרל!
    ברור חד משמעית כי אם היו מוכיחים קשר כזה התרופה הייתה יורדת מיידית מהמדפים. בזמנו ניסו י לטעון כי יש שכיחות מוגברת של מקרי מוות וזאת כאשר מדברים על אוכלוסיות של מליוני מטופלים. מעשית לא הוכח הקשר והתרופה ממשיכה להיות משווקת בהצלחה וגם כיום מליונים משתמשים בה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אני הבעייה?
    משה
    01/11/2010

יש לי ילד בן 7 . ילד מקסים. נולד פג במשקל מתחת לקילו . מאוד מאוד ביישן. ובנוסף לאחיו יש ADHD ככה שהוא שייך לכמה קבוצות סיכון.
    בכיתה א' המורה אמרה שהילד חולם בכיתה. לקראת סוף השנה אמרה שיש שיפור אבל עדיין יש ניתוקים. השנה יש מורה חדשה. היא אומרת שלא רואה בעייה. היא כן רואה שהוא יושב לייד חבר ושהחבר עוזר לו כול הזמן.
    אני מכין איתו שיעורים ורואה שהוא עושה טעויות טיפשיות, שקשה לו לשבת, שהוא משחק עם דברים בידיים. שהוא קורא קטע (קורא היטב) אבל לא שם לב מה הוא קרא. הוא לא יושב בארוחת צהרים הולך וחוזר.
    גרושתי, אומרת שאצלה הוא עושה את השיעורים לבד ולעיתים רחוקות קורה לה . היא גם טוענת שיושב ואוכל ולא קם.
    במבחן TOVA רק מדד ההשמטות לא תקין עם תגובה טובה לרטלין במבחן 2. הלכנו לרופאה . לתדהמתי, היא אמרה שה TOVA תקין (כי ציון ADHD תקין), שהיא רואה סימנים קלים מאוד של קשב (מוסחות, לא ממש יושב על הכיסא, קושי קל במשהו שנקרא "זיכרון עובדה").
    לדבריה, התסמינים קלים ואינם פוגעים בתפקודו. לטענתה, הילד תלמיד טוב וככול הנראה
    משהו בקשר איתי גורם לבעייה רק איתי(כי אין בעייה בבית ספר ולא עם אימא). היא הפנתה לטיפול פסיכולוגי.
    יש לכם ניסיון עם מקרים כאלה?. שיש הפרעה קלה ולא פוגעת בתפקוד והיא באה ליידי ביטוי רק עם אחד ההורים??.

לקביעת תור
    סגירה
    אולי אני הבעייה?

הוספת תגובה

• אולי אני הבעייה? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    01/11/2010

שלום,
    חולמנות ומוסחות קלה שאינם בכל מעגלי החיים ,אינם בהכרח הפרעת קשב וריכוז.
    יתכן וקיימת בעיה בקשר ההורי.
    בכל מקרה , הנקודה החשובה היא שהילד מתפקד טוב, ציוניו טובים, אינו מקבל הערות מהמורה ואיננו מתוסכל מהבעיה.
    במידה וכך הם פני הדברים הרי שאין מה למהר וניתן להמתין.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה