פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות ריכוז לילד בכיתה א'
    שרון
    29/10/2010

בני עלה לכיתה א ילד מקסים חייכן ושמח. לאחרונה אני מקבלת ממחנכת הכיתה תלונות על חוסר ריכוז, "הוא קם ומטייל" "הוא לא מבצע את המשימות הנדרשות" וכדומה כששאלתי אם התופעה קיימת גם אצל מורים מקצועיים היא ענתה "זה לא מעניין אותי כי הם לא באים לחנך". בדקתי אצל המורים המקצועיים וקיבלתי רק שבחים!! ילד פעיל בשיעור, משתתף, ילד חכם, לא קם לטייל אצל אף אחד מהשיעורים, מבצע משימות.
    כששאלתי את בני על התנהגותו הוא אמר על השיעורי של המחנכת "משעמם לקרוא אותו סיפור 5 פעמים למה אי אפשר לרשום את התשובות כשאני יודע אותן?"
    הוא מתלונן שהמורה משעממת אבל אני לא יכולה להגיד זאת למחנכת!!
    אתמול פתחתי את חוברת העבודה והיא רשמה הערות בכל פינה, הוא לא קרא, הוא לא רשם, הוא לא מיספר. 30ילד בכיתה רק לבן שלי יש הערות??!! כששאלתי אותו הוא אמר שהייתי עייף בסוף היום (שעה 13:30) ואני יודע לרשום את התשובות והיא לא נותנת. היא רוצה שנקרא שוב ושוב ושוב ונמספר וזה לא כיף לי (אני לא מצדיקה את התנהגותו אבל נראה לי שהיא מאוד לוחצת. ואני רואה בו ילד חכם שלא צריל לשנן יותר מדי. הוא קורא את החומר הנלמד בבית עוד לפני שהגיע השיעור.
    לסיכום, אני מבולבלת מאוד ההתנהגות שלו בבית או אצל המורים לא מעידה עבורי על ילד עם בעיות קשב או ריכוז, והמורה מתעקשת שהיא יודעת לאבחן. וממשיכה ללחוץ עליו אני מתוסכלת ולא יודעת מה לעשות. אני רוצה לקחת אותו לבדיקה רק כדי להוכיח לה שהוא בסדר! אבל אולי הוא לא... מה עושים? לא רוצה לפגוע בו ולתת לו תחושה שיש לו בעיה.
    את כל המבדקים לכיתה א בגן חובה עבר בהצלחה לא הייתה שום בעיה כזו של ריכוז או אי ביצוע משימות. מה לעשות??!!
    מרגישה חסרת עונים מקווה מאוד לתשובתך
    תודה שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות ריכוז לילד בכיתה א'

הוספת תגובה

• בעיות ריכוז לילד בכיתה א' - תגובה

ד``ר עדי אדר
    29/10/2010

שלום לך!
    אכן תאור מעניין אשר לכאורה (ואני מדגיש לכאורה כי אינני מאבחן רק על סמך תאור במסגרת הפורום) אינו מתאים להפרעת קשב.

הפרעת קשב אמורה לבוא לידי ביטוי בבית וגם בבית הספר ואצל יותר ממורה אחד. התאור השכיח הוא שהילד צייתן אצל המחנכת ומפריע אצל המורות המקצועיות ולא להפך!
    אם הקשים התפקודיים באים לידי ביטוי רק אצל מורה אחת כמובן יש לנסות להבין מה הגורמים לכך. יש לנסות ולבחון האם ניתן לאתגר ולעניין אותו במסגרת אותם שיעורים בצורה שונה .

יש גם לקחת בחשבון כי אין שום סיבה למהר ולבצע אבחון בתחילת כיתה א' אם אין קשיים תפקודיים משמעותיים כגון אלימות או קשיים חברתיים . זוהי תקופת הסתגלות של הילד למסגרת שונה לחלוטין ממה שהוא מורגל כאשר במקרה של הילד שלך יתכן והשעמום הוא בבסיס התנהגותו.
    רצוי יחד עם המחנכת והיועצת והילד עצמו לבחון איך ניתן לשפר את תפקודו ואולי לשקול אבחון בהמשך.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאה
    אורן
    28/10/2010

שלום
    אני בן 37, עברתי לפני חודש בדיקת TOVA

בחלק הראשון כתוב כך:

ציון ADHD היה נמוך משמעותית מהנורמה -8.07 (נורמה מ -1.8 עד 1.8+)במדדי ההשמטות יציבות מהירות ויצביות כללית, נמצאו מאפייני התעייפות וזיגזג.

בחלק השני היה תחת ריטלין במינון 22.5 מ"ג:
    ציון ADHD עלה ל 1.67 נמצא שיפור משמעותי חוץ ממדד המהירות בו חלה ירידה, ומדד יציבות המהירות היה נמוך מהנורמה, ועדיין היו מאפייני עייפות וזיגזג. סה"כ נמצא שיפור משמעותי אך לא מלא.

תוצאת בדיקת TOVA מאפיינים מובהקים של הפרעת קשב המגיבה לטיפול תרופתי בריטלין.

שאלתי היא: האם זה בעיה חמורה?
    האם אני יכול להשתמש במשהו אחר חוץ מריטלין?
    האם יש תחליפים ?

תודה רבה!

לקביעת תור
    סגירה
    פענוח תוצאה

הוספת תגובה

• פענוח תוצאה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    29/10/2010

שלום לך!

מבחן טובה היא סימולציה הבודקת פרמטרים ביצועיים שונים בעת ביצוע מטלה מאוד משעממת כאשר ההנחה היא שדפוסי ההתנהגות יכולים לאפיין (או לשלול) הפרעת קשב.

אכן על פי התאור שלך המבחן תומך בקיומה של הפרעת קשב עם הדגמת שיפור ברור לאחר מתן ריטלין (במינון גבוה). המבחן כשלעצמו לא קובע אם יש אבחנה או את דרגת חומרתה אלא מהווה בדיקת עזר למומחה אשר צריך להתרשם ולבצמע אבחון על פי אמות המידה שנקבעו על ידי משרד הבריאות.

לגבי נושא של תחליפים - שאלה זו נדונה פעמים רבות - יש מספר תחליפים תרופתיים כגון אדרל וסטרטרה אך שיקול הדעת המקצועי הבלעדי הוא של הרופא המטפל אשר בכלל צריך החליט אם יש צורך בטיפול תרופתי כשלהו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאת מבחן "טובה"- אמא מודאגת.
    חיה
    26/10/2010

בני לומד בכיתה י"א. מרגיש צורך לעיתים לצאת מהכיתה, מתקשה גם בלימודים. ילד חכם, חברותי ביותר, בוגר בנפשו. הנוירולוג הציע שיעבור בדיקת "טובה". התוצאה שקיבלתי כעת הוא:" ציון ADHD של 1.37 +. למרות שציון זה תקין, הבדיקה עדיין אינה תקינה ומצביעה על חשד לקיומה של בעיית קשב וריכוז". כך כתבו לי בתוצאה שקיבלתי. אין לי מושג מה זה אומר: ADHD? . בנוסף כתבו לי: "בחלקה הראשון של הבדיקה, שלא תחת השפעת ריטלין, הן התוצאות הסטטיסיטיות והן התצפית אינן תקינות ומעלות חשד לקיומה של בעיית קשב וריכוז. בחלקה השני של הבדיקה, תחת השפעת 10 מ"ג ריטלין, התוצאות הסטטיסטיות עדיין אינן תקינות אך חל שיפור במדדי הבדיקה.
    מה יש לכם לומר על הנ"ל? אם יקבעו שחייב ריטלין? שמעתי שיש לזה תופעות לוואי קשות והאם חייבים לקחת את זה לכל החיים? הוא בקרוב ילמד נהיגה, האם זה יכול להשפיע? אני מאד מודאגת, אנא תפרטו.

הוספת תגובה

• בנוסף...

חיה
    26/10/2010

באם יחליטו שהוא זקוק לריטלין. האם אפשר לתת לו תרופה צמחית/הומאופטית שאין לזה תופעות לוואי ו כריטלין ויש לזה אותו ריפוי/אפקט כמו ריטלין?????. הרבה תודה על העזרה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין תחליף צמחי לריטלין!

ד``ר עדי אדר
    27/10/2010

שלום לך!

מבחן טובה זו בדיקת עזר לאבחון הפרעות קשב עם שיעור דיוק שנע בין 70-80 אחוז! כלומר זוהי בדיקה לא מדויקת ואי אפשר להסתמך עליה בלעדית על מנת לאבחן הפרעות קשב.

תוצאות הבדיקה לא מונחות לפני אבל הציון שהוא השיג הוא יחסית גבוה, כלומר תקין וסביר להניח כי הבדיקה כשלעצמה לא תומכת באופן מובהק באפשרות קיומה של ההפרעה.

לכן צריך לדעת שבסיכומו של דבר האבחון של ההפרעה הוא בהסתמך על תסמינים תיפקודיים, התנהגותיים ובוודאי שלא רק על הבדיקה הזו.

אין תחליף צמחי או הומאופטי לריטלין!!! - כל מי שטוען כך אין לו הוכחות מדעיות מבוססות ובדרך כלל "מנפנף" בתוצאה של מחקר בודד זה או אחר. ריטלין היא תרופה יעילה מאוד, נבדקה באלפי מחקרים, תופעות הלוואי שלה קלות בדרך כלל (אחרת לא היו משתמשים בתרופה מליוני ילדים).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון קונצרטה
    נוש נוש
    26/10/2010

שלום רב שוב
    אני מעוניינת לברר על פי מה נקבע המינון של הקונצרטה .
    לפני שלושה ימים התחלתי ליטול את התרופה בבוקר. אני נוטלת שני כדורים של 36 מ"ג ע"פ המלצת הפסיכיאטרית .גובהי הוא 1.64 ומשקלי 61 ק"ג.
    שוחחתי עם אנשים שונים הנוטלים את התרופה והם ציינו כי הם נוטלים רק כדור אחד וכי זה מספיק להם ושני כדורים נשמע להם כמינון מאוד גבוה.

לקביעת תור
    סגירה
    מינון קונצרטה

הוספת תגובה

• מינון קונצרטה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    26/10/2010

אין משמעות למספר הכדורים אלא לסה"כ המינון, במקרה שלך 72 מג. אם היה כדור במינון הזה הרי שהיית מקבלת 1 ביום.
    את המינון קובע הרופא המטפל לפי גיל, משקל וקליניקה וזה לשיפוטו הבלעדי.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלת טיפול בקונצרטה
    נוש נוש
    25/10/2010

שלום רב
    השבוע התחלתי לקחת קונצרטה 2 כדורים ביום של 36 מ"ג ע"פ המלצת הפסיכיאטרית שערכה לי מבחן טובה. במבחן נקבע כי אני סובלת מבעיות קשב וריכוז עם דגש על אמפולסיביות וקשיי התארגנות .

אני נוטלת את התרופה כשלושה ימים אך עלי להודות כי איני חשה בשינוי משמעותי כפי שציפיתי.
    .אני עדיין מאוד תנועתית וונעה הרבה ממקום למקום , איני מאורגנת ויש לי קצת סחרוחורות שמונעות ריכוז אמיתי .
    כמו כן בלילה אני מתקשה להרדם ועירנת מאוד.
    האם עלי להמשיך בתרופה ? האם זה מספיק זמן כדי לברר את השפעותיה האמיתיות ?
    תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    התחלת טיפול בקונצרטה

הוספת תגובה

• התחלת טיפול בקונצרטה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    25/10/2010

שלום,
    ראשית אני מקווה שהבנתי נכון ואת נוטלת את 2 הכדורים ביחד בבוקר שאם לא כן ,ברור שלא תרדמי בלילה.
    פרק הזמן שאת מטופלת הוא קצר מידי מכדי להסיק מסקנות.
    תתמידי 2-3 שבועות לפני שניתן יהיה להסיק משהו על הטיפול ואם גם אז יהיו לך אותם התופעות תצטרכי לשוב ולהתיעץ עם הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• יש עדויות לתגובות טובות של הרטלין??
    ע.ע
    24/10/2010

אני קוראת את כל השאלות/ תשובות וממש מבוהלת , התופעות מאוד קשות.
    האם יש ילדים שמגיבים לזה טוב- והם לא הופכים לכבויים, אפאתים חסרי תאבון (מה שאני מאמינה ששום הורה לא רוצה לראות את ילדו כך)
    אני ישמח אם מישהו יספר הוא יראה על תגובות טובות ,,,
    אולי כך יהיה משהו שיחזק או יתן סיכוי לבני לפני שאנו מנסים

דרך אגב התופעות לוואי שמופיעות (כגון - קצף מהפה, תיקים וכד' ) יכולים לפגוע בילד בעתיד?

הוספת תגובה

• יש עדויות לתגובות טובות של הרטלין?? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    24/10/2010

שלום,
    העדויות הטובות שייכות לרוב הדומם, אותם 85% המגיבים טוב לריטלין,לא סובלים מתופעות לוואי משמעותיות, ואיכות חייהם משתפרת פלאים.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד משהו
    נועה
    24/10/2010

הריטלין LA - האם סיום ההשפעה גם קשה לילד? האם בין תופעות הלוואי הוא חוסר התיאבון? כלומר יש מצב שלא יאכל ככ הרבה שעות?

לקביעת תור
    סגירה
    ועוד משהו

הוספת תגובה

• ועוד משהו - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    24/10/2010

שלום,
    כל סוגי הריטלין גורמים בדר"כ לירידה בתאבון החולפת עם סיום פעולת הכדור.לכן מומלץ להרגיל את הילד לארוחת בוקר טובה והשלמה בערב.
    תופעות "סיום ההשפעה" המכונות אפקט ריבאונד עלולות להופיע אצל חלק מהמטופלים וזה תלוי בסוג הריטלין , מינון וכו'.תופעות קצרות אינן מהוות בעיה , במקרים חמורים יותר יש להיוועץ עם הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין 10 מג
    נועה
    24/10/2010

שלום רב,
    בני בן 8. שוקל 24 קג. נוטל ריטלין מזה כחצי שנה- כדור אחד בבוקר לפני ביהס.
    אין בעיות התנהגות, והכדור עוזר בריסון האימפולסיביות והמהירות בזמן העבודה בכיתה.
    הילד מתלונן כל הזמן על כאב ראש וכאב בטן (בזמן השפעת הכדור). כמו כן, למרות השיפור הרב, הוא נראה כבוי, לא ככ יוצר קשר עין ומדבר ה מ ון !!
    אני בדילמה שכן השיפור רב.. אך הילד סובל..
    אשמח לרעיונות. תודה, נועה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין 10 מג

הוספת תגובה

• ריטלין 10 מג - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    24/10/2010

שלום,
    כאבי ראש ובטן נחשבים לתופעות לוואי קלות יחסית והם חולפים לרוב תוך שבועיים שלושה.
    במקרה שלא כך המצב יש לפנות לרופא המטפל להערכה מחודשת.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות ריטלין
    צחי
    23/10/2010

מדבקות ריטלין כבר קיימות בארץ

לקביעת תור
    סגירה
    מדבקות ריטלין

הוספת תגובה

• זו שאלה

צחי
    27/10/2010

זו שאלה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זו תשובה- תגובה

ד``ר עדי אדר
    27/10/2010

שלום לך!בהחלט, בהחלט! ניתן לרכוש אותן בארץ בנוהל מסוים כולל המלצה של נוירולוג/פסיכיאטר תמורת כ- 1000 ש"ח.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין 30la מ"ג כמוסות בשחרור מושהה
    אורן
    22/10/2010

אבקש לדעת לכמה זמן הכדור משפיע?
    אנחנו שייכים לקופת חולים כללית
    שאלתי, מדוע קופ"ח לא מנפיק האת הכדור שהוא נמס בכוס כמו שנהוג לתת לילדים בבדיקת טובה (שאותה עשינו בבית חולים איכלוב),או בסירופ?
    בני לא מסוגל לשתות את הכדור לכן אני נאלצת לפתוח את הכמוסה ולפורר אותה על גלידה או שוקולד,ובמעדן הוא לא מוכן לקחת את הכדור, והמלחמות שלי איתו בבוקר היא על לקיחת הכדור.

אנא המלץ לי אם הכדור שנמס בכוס בנונל או סירופ נמצא בסל הבריאות ואם קופ"ח יכולה להנפיק לי מרשם והאם ההשפעה שלהם זה כמו של ריטלין 30la מ"ג כמוסות בשחרור מושהה?

איזה תחליף יש לכדור מעבר ל-7-8שעות של השפעת הכדור כי אחה"צ פג התוקף ומאחר ובני גם היפר אקטיבי ויש לו מטלות נוספות אחה"צ כמו שעורי בית חוגים וכו'...

את המרשם לריטלין הוא קיבל מפסיכיאטר,האם המשך מעקב ממולץ אצל פסיכאטר או ניורולוג?
    בתודה מראש
    אסתר

הוספת תגובה

• ריטלין 30la מ"ג כמוסות בשחרור מושהה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    22/10/2010

שלום לך!

ריטלין LA משפיע בין 7-9 שעות.
    לא ברור לי לאיזה תכשיר אתה מתכוון. האם לסירופ ריטלין. קיים תכשיר כזה אבל הוא יקר מאוד והשפעתו כארבע שעות. עקב מחירו התכשיר לא נמכר באופן שגרתי.

השיקולים במקרים אלו כמובן כספיים וקשורים להקף סל הבריאות כאשר יש הרבה מאוד תרופות, חלקן יקרות, המחכות לאישור להיכנס לסל ואני לא איש בשורות בנושא.

שבת שלום!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הילדה רוצה למות מאז שהתחילה ריטלין
    חנה
    22/10/2010

שלום רב,
    ביתי בת ה-8 נוטלת ריטלין כ-3 חודשים. לא ראיתי שיפור בכלל ולהיפך, מיום ליום המצב רק התדרדר. זה התחיל עם ימים שלמים בהם היא מסרבת לאכול, כאבי בטן וקושי בהירדמות והמשיך עד לכך שהילדה הפכה לאפתית, מסרבת ללכת לבית ספר ולקחת את הריטלין בטענה שזה עושה לה רע. אכן אני רואה שזה עושה לה רע ובאחרונה היא אף החלה לשנן באוזניי שהיא רוצה למות, אינני יודעת כיצד להגיב לדבר כזה. לאחר שחזרנו למאבחן שאת שמו לא אומר, הוא טען כי עליה יש לה מניה דיפרסיה. שאלתי היא האם נתקלת במקרים בהם השימוש בריטלין יכול לעורר כאלו דברים וחרדות? אני יודעת שזה בגלל הריטלין שלא מתאים לה, אך חוששת שיש סיבות נוספות ורוצה לקבל את התייחסותך. שאלה נוספת ברשותך, מאחר ובית הספר מסרב לקבלה ללא ריטלין האם בסמכותו לעשות כן? תודה.

הוספת תגובה

• הילדה רוצה למות מאז שהתחילה ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    22/10/2010

שלום לך!

התיאור לעייל הוא מסובך ולא מתאים ליעוץ בבסמגרת הפורום. את מציינת כי בי ת הספר לא מוכן לקבל אותה ללא טיפול תרופתי ולכן כנראה מדובר בהפרעה התנהגותית משמעותית.

קיימים תכשירי ריטלין שונים וסביר להניח כי ניתן להתאים לה יחד עם הרופא המטפל תכשיר מתאים (כולל מדבקות ריטלין אשר הן אמנם מאוד יקרות אך עם פחות תופעות לוואי).

חשוב מאוד שהילדה תהיה במעקב של פסיכאטר/ית ילדים כאשר המושג "מניה-דפרסיה" לא מתאים לגיל הזה.

בדרך כלל לא הריטלין גורם לתופעות שאת מציינת ובעוצמה כזו וסביר להניח כי קיימים גורמים נוספים אותם יש לברר במסגרת הערכה פסיכיאטרית!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרל
    אסנת
    21/10/2010

בני בן 10 מטופל כבר שנתיים ברטליןSR 20 לאחרונה הוא התלונן כי הכדור גורם לו להיות לא הוא יותר מדי - מפריע לו לתפקד והוא רדום מדי, כמו כן הוא לא אוכל עד השעה 7 בערב(מ7 בבוקר , אם הצלחתי שיאכל בבוקר - לא תמיד זה הולך)
    קיבלמו מחברה כדורי אדרל 20 מ"ג שהגיעו בקפסולה כתומה. וכאלה שהגיעו ככדור כתום עם + ללא התייעצות עם רופא.הילד דיוח שהכדור עושה לו טוב והוא לא מוכן לחזור לרטלין.
    האם שני סוגי הכדורים זהים?
    האם הכדור מתאים לילד?
    יש לנו תור לרופא רק בעוד שבועיים, אשמח לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    אדרל

הוספת תגובה

• אדרל - תגובה

ד``ר עדי אדר
    22/10/2010

שלום לך!

כל מה שאני יכול ליעץ הוא להמתין לביקור אצל הרופא.
    יש כללים לטיפול רפואי אשר קבע אותם משרד הבריאות ואין זה מן הראוי להפר אותם.....

ברמה עקרונית, אדרל היא תרופה טובה בעלת דרגת יעילות דומה לריטלין אך ההחלטה למתן הטיפול, המינון וכו' היא של הרופא המטפל בלבד.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טוראט
    מאיה
    19/10/2010

שלום רב, יש לי ילד בן 7.
    בחודשים האחרונים מופיעים טיקים מוטוריים משתנים באיזור הפנים (בעיקר מצמוץ עיניים, הטיית ראש, גלגול אישונים), אבל אין טיקים קוליים כלל.
    האם ייתכן שיש לו תסמונת טוראט?
    אציין, כי לאחיו הגדול (בן 15) יש טוראט..
    מה עליי לעשות??

לקביעת תור
    סגירה
    טוראט

הוספת תגובה

• טוראט - תגובה

ד``ר עדי אדר
    20/10/2010

שלוםן לך!

ההגדרה של טוראט כולל קיומם של טיקים קוליים ומוטוריים לפחות שנה ועל פי התאור שלך יש לו טיקים מוטוריים בלבד.

בהחלט ייתכן במשפחה תסמונת טורט בילד אחד וטיקים"בלבד" בילד אחר.

כמובן שיש לשקול גם בדיקה על ידי רופא מומחה לנושא (נוירולוג ילדים).

בברכה
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם לתת או לא
    ע.ע
    18/10/2010

שלום רב,
    אני אמא לילד בן 5 שהגננת ממליצה על רטלין, מזה מס' ימים אני קוראת חומר , פורומים שונים ודעות שונות, רוב המאמרין קשים מפחידים ומרתיעים,
    לא מצאתי מאמר אחד או המלצה אחת - למה כן לתת רטלין? התופעות כ"כ קשות
    אני כ"כ מפחדת- האם מישהו מכם כן ממליץ?

לקביעת תור
    סגירה
    האם לתת או לא

הוספת תגובה

• האם לתת או לא - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    19/10/2010

שלום ,
    כמעט כל המידע "המפחיד" על ריטלין מקורו בגורמים המעונינים להפחיד ולא במקורות רפואיים מהימנים.
    הפורום הזה מלא בתשובות והסברים על הריטלין, יעילותו ,בטיחותו וגם תופעות הלוואי שלו.
    מתן הטיפול בהמלצה ותחת פיקוח רפואי הוא בטוח.
    " ואין לפחד כלל ".
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון לבגירים
    שי
    17/10/2010

שלום
    אני בן 33 ומעוסק בחברת הייטק גדולה
    כל חברי אקדמיים ובעלי תארים שניים וכן דוקטורנטים

מעולם לא הרגשתי נחות אילהם מבחינת אינטליגנציה אולם מעולם לא הצלחתי בלימודים
    וכן בתיכון הייתי תלמיד חלש
    ובמכללה פשוט נכשלתי כמעט בכול הקורסים עד שפשוט פרשתי באמצע.

אני מרגיש דיסוננס עצום בין, היכולות שלי בעבודתי והאנשים הסובבים אותי לבין היכולות שלי בלימודים, אין ספק כי אי ההצלחה בלימודים מונעת ממני להתקדם בעבודה.

רציתי לדעת היכן אפשר לבצע איבחונים לבעיות קשב
    והיכן ניתן לקבל טיפול.

כשבאופן עקרוני איני מאמין בפסיכולוגיה, ואופציה זו איננה רלוונטית.

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון לבגירים

הוספת תגובה

• איבחון לבגירים - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    19/10/2010

שלום,
    כאדם בוגר , תוכל לבצע אבחון רק באופן פרטי.
    איננו נוהגים לתת המלצות שיווקיות בפורום.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה