פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח באם תוכל להפנות אותי תודה רבה
    בן
    21/01/2011

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אשמח באם תוכל להפנות אותי תודה רבה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/01/2011

אני ממליץ לך לפנות לקופה בה אתה מבוטח ולברר מי הפסיכאטרים אשר עובדים עם הקופה באזור מגוריך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבקש עזרה בנושא אבחון בשבילי.תודה.
    בן
    21/01/2011

שלום רב

אני תושב הדרום בן 38 מעונין לעבור אבחון במכון אדר.
    שוחררתי מצהל על פרופיל 21 נפשי.
    וכרגע אני עברתי חו"ד של פסכיאטר בברה"נ באר שבע.
    אני סובל מהפרעת אישיות גבולית. ויש לי התפרצויות זעם וכעס.
    האבחנות שהפסכיאטר רשם לי הם:
    "מאז הצבא לא עבד בשום עבודה מסודרת לא רכש מקצוע. מתוארת חוסר יציבות בהתנהגות מאז הצבא.
    התפרצויות זעם, הפרעות בשינה חרדות וסיוטים לדבריו עבר הרבה התעלוליות בחיים נשוי 8 שנים.
    נסיונות בבליעת כדורים בלחנוק את עצמו להרביץ לעצמו ולחבוט בראשו, יש חתכים בידים
    בעברו הרבה נסיונות אובדנים. שומע קולות ודמויות של אנשים שמתו והיו אומרים שבאו לקחת אותו וזה קורה בשינה ובערות.
    מתאר התנהגות קומפלסיבית קשה.יש פגיעה תפקודית קשה אינו עובד ואינו מקיים חיי משפחה מסודרים.
    זקוק למעקב פסכיאטרית במרפאתנו ומעקב רפואי.
    אבחנות שלי שהוא רשם :personality disorder nec ו-alcohol abuse -continuous
    "
    אני מבקש לעבור אבחון לגבי מצבי .אני במצב נפשי לא טוב בכלל.
    האבחנות של צהל
    אבחנה מס-2 SCHIZOID PRESONALITY DISORDER
    או
    אבחנה מס -3 BORDERLINE PRESONALITY DISORDER
    או
    בחומרה קשה. עם הפרעה תפקודית קשה קבועה וקשיים בולטים
    בהסתגלות חברתית

אני מקבל ציפרלקס 10 MG ומירו 30 MG
    אני צריך את האבחון לביטוח לאומי.
    אשמח לכל מידע בענין תודה רבה.

הוספת תגובה

• אבקש עזרה בנושא אבחון בשבילי.תודה. - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/01/2011

שלום לך!

נשלחה לך תשובה במייל!

אתה חייב המשך מעקב ואבחון על ידי פסיכיאטר מבוגרים

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים אחרי שימוש כחודשיים בריטלין
    סיגל
    21/01/2011

שלום רב,
    לפני כחודשיים בערך התחיל בני בן 9 וחצי שימוש בריטלין בעלנו בהדרגה מ-10 מ"ג ל-20מ"ג בעצת הרופא לאחרונה התחילו אצלו טיקים נוראיים , הוא מזיז את הראש כל 5-6 שניות בממוצע מה עליי לעשות והאם יש תרופה אחרת שגורמת פחות לתופעות לוואי?
    תודה האם המודאגת

הוספת תגובה

• טיקים אחרי שימוש כחודשיים בריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/01/2011

שלום לך!
    טיקים יכולים להיות קשורים לטיפול תרופתי או להופיע כתופעה מבודדת. אין בהם משום סיכון רפואי אבל הם בהחלט יכולים לגרום לאי נוחות.
    רצוי במקרים כאלה להתיעץ עם הרופא המטפל ולבחון האם להחליף את הטיפול בתכשיר ריטלין אחר. לעתים החלפת התרופה משפיעה על עוצמת הטיקים.

כמובן שבמקרים מסוימים אנו שוקלים גם הפסקה זמנית של הטיפול התרופתי.

קיימות תרופות המסייעות להפחתת הטיקים כגון אורלפט או קלוניריט.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אדרל 20 מג+1 רמוטיב + zoom
    רשת
    20/01/2011

הנער מתפקד יותר טוב עם קוקטייל זה אבל כואב לו הראש .
    האם יכול להגרם נזק בעיקבות הטיפול הזה?
    אחרי הרבה ניסיונות התייצבנו על זה ואנחנו מתמידים לתת למרות תלונות על כאבי ראש.
    (קשב וריכוז + עצבנות קשה).

לקביעת תור
    סגירה
    אדרל 20 מג+1 רמוטיב + zoom

הוספת תגובה

• אדרל 20 מג+1 רמוטיב + zoom - תגובה

ד``ר עדי אדר
    21/01/2011

שלום לך!
    אין בשילוב התרופתי (פלוס תוסף מזון - זום) משום נזק רפואי פוטנציאלי.

עם זאת כל כאב ראש מחייב מעקב רפואי ויש לבחון האם הוא אכן קשור ישירות לטיפול או לגורמים אחרים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה של הילד בנטילת ריטלין LA
    ליהי
    20/01/2011

בני בן שש וחצי, לוקח ריטלין L.A. מאז שעלינו מ-20 מ"ג למינון של 30 מ"ג - הוא מרגיש את האבקה הזו ולא מוכן לקחת את זה. ניסיתי בתוך כריך של חומוס+טונה וזיתים, ניסיתי בתוך כוס חלב, הוא לא מוכן לבלוע את זה ומוציא מהפה.
    זה משגע אותי , להתמודד עם זה כל בוקר. על כדור רגיל בכלל אין מה לדבר.
    אז מה עושים ? איך נותנים לו את זה ?

הוספת תגובה

• בעיה של הילד בנטילת ריטלין LA - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    20/01/2011

שלום,
    בעיית ההתנגדות לבליעת תרופות היא בעיה מוכרת ומטרידה רבים.
    אין לי נוסחת קסם להעלים טעמים.
    חשוב לי להדגיש שאת הריטלין LA ניתן לערבב בנוזלים,מעדנים,אוכל וכו' אבל הרעיון הוא שלא לועסים(או כמה שפחות)על-מנת לא לפרק את המיקרו-קפסולות ובכך לפגום בפעולת הכדור.
    הדרך הטובה ביותר שאני מכיר זה לשים בכל פעם מעט חומר בכפית עם מעדן ולעודדו לבלוע ללא לעיסה. כך הוא גם לא ירגיש את טעם התרופה.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז בכריך זה בכלל לא מומלץ?

ליהי
    20/01/2011

כי כך הוא לועס את זה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז בכריך זה בכלל לא מומלץ? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    22/01/2011

נכון.....

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תנסי עם הכוס המיוחדת

רותי
    07/02/2011

יש כוס מיוחדת שאפשר לרכוש, תחפשי בגוגל..

אפשר לרכוש אותה. עוזר מאוד בלקיחת כדורים, לילדים שלא יודעים לבלוע.. ובכך לומדים למעשה לבלוע כדור בשלמותו..

וסליחה שהתערבתי.. אבל הרופא צודק במיליון אחוז.. לא רצוי לפורר את הכדור..

רותי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות רטלין
    מיכל
    16/01/2011

בני בן ה 9 צריך רטלין אך יש לו קושיי לבלוע את הרטלין וכול כדור אחד לכן אני מרסקת לו את הכדור למביא לו במעדן כול בוקר זה טקס או ליתר דיוק סיוט לא מעט פעמיים הילד לא מוכן לקחת את הכדור גם המעדן שמעתי על המדבקות ורציתי לדעת אם מישהו מכם יודע אם אפשר לקבל עזרה בהוצאות של זה דרך הקופה או באיזה שהיא דרך אחרת

לקביעת תור
    סגירה
    מדבקות רטלין

הוספת תגובה

• מדבקות רטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    19/01/2011

שלום לך!

אכן מחיר המדבקות יקר- כאלף ש"ח לשלושים מדבקות.
    אין החזר כספי דרך הקופות אבל קיימת אפשרות כזו דרך חברות ביטוח פרטיות ואת פשוט צריכה לבדוק איתם את הנושא במידה ויש לך ביטוח פרטי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוששת שיש לבני בעיות קשב...
    אתי
    16/01/2011

שלום יש לי 3 ילדים ושתים מהם אוחבנו כסובלים מבעיות קשב וריכוז עם הקטן שלי בן ה-6 מעולם לא היו בעיות לא בילדותו ולא בתהליך ההיתפתחות שלו מהגננת נמסר כי הוא ילד מקסים ועושה תמוטל עליו ואין איתו בעיות אבל כשהוא מגיעה הביתה לפני אחיו הגדול הוא לא מוצא את עצמו עם אני שמה לא משחק במחשב או סרט או יושב בדיוק 5 10 דקות וקם הוא מוצא כל הזמן תירוץ ונוהג להגיד הרבה שמשעמם לו... הוא במהלך משחקי קופסא קופצני מאוד זז כל הזמן לא רגועה ושאחים שלו לא איתו בבית הוא הולך מחדר לחדר ממשחק למשחק.... הוא חכם מאוד נבון ועונה יפה על דברים הוא מתקן לפעמייים מבוגרים האם זה נחשב לבעיית קשב? יש לציין שהילד עבר תהליך גירושים אני גרושה ועקב המצב הקשה אחותו עברה למסגרת חוץ ביתית אגב הוא נוטה המון למצמץ בעינים בזמן ראיה בטלויזיה בזמן שיחה.. בבקשה תענה לי בהקדם

הוספת תגובה

• חוששת שיש לבני בעיות קשב... - תגובה

ד``ר עדי אדר
    19/01/2011

שלום לך!

השאלה שלך לא ברורה. האם את מתכוונת שעל סמך התאור לענות לך אם לילד יש הפרעת קשב? זה לא מקצועי ולא רציני על סמך תאור קצר לקבוע אבחנה במסגרת פורום באינטרנט.

בעיקרון הפרעת קשב היא הפרעה תורשתית שאני מניח כי את תסמיניה הכרת כבר מהילדים הגדולים שלך.
    בתאור שלך עולים תחומים מסויימם העלולים להתאים להפרעת קשב וחשוב בבוא היום, במידה ותחושי כי קיימת הפרע תפקודית לבצע אבחון מסודר כדי לאשר או לשלול את החשד.
    צריך לזכור כי עצם קיום הפרעת קשב לא מחייב טיפול! יש לשקול אפשויות טיפוליות רק במידה ומגיעים למסקנה כי קיימים קשיים תפקודיים חברתיים, התנהוגתיים, לימודיים או משפחתיים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מינון ריטלין
    היל
    14/01/2011

משקלי 50 ק"ג לוקחת קונסרטה 54 מ"ג ,
    האם המינון תקין?

לקביעת תור
    סגירה
    מינון ריטלין

הוספת תגובה

• מינון ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    14/01/2011

שלום לך!

איננו נותנים יעוצים פרטניים בפורום אך ברמת העיקרון המינון של מ"ג לק"ג הוא בתחום המקובל.
    מבוגר יכול להגיע למינון של 90 מ"ג ליממה.
    כמובן שצריך להיות במעקב של רופא מומחה ולהתאים את המינון על פי התגובה ומדדים שונים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון?
    שושי
    13/01/2011

שלום
    הבן שלי בן 6 שנה שניה בגן חובה בגלל חוסר בשלות בספטמבר הקרוב יעלה לכיתה א
    הוא מטופל בריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת יש בעיה של חוסר אירגון וסדר וסירבול שעובדים איתו יש שיפור האם יש צורך לעבור איבחון של הפרעת קשב וריכוז ? לפני כיתה א האבא יש דיסקלציה יש קשר?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    איבחון?

הוספת תגובה

• איבחון? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    14/01/2011

שלום לך!
    קשה לדעת על פי התאור שלך האם יש צורך לבצע אבחון זה.
    בכל מקרה במצבים כאלה ניתן להמתין עד תחילת הלימודים, לבחון בפועל את השתלבותו הרגשית, הלימודית והחברתית ואז לבצע אבחון עלפי הצורך.
    אין מה "למהר" לבצע אבחון של הפרעת קשב. כמובן חשוב להעריך את בשלותו להשתלב בלימודים בבית ספר אך זהו כמובן אבחון שונה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי מוזרות של ריטלין
    שון
    12/01/2011

שלום
    גילו אצלי הפרעת קשב וריכוז בגיל 16 המליצו לי להשתמש בריטלין 20 מ''ג SR בשימוש יום יומי אך אימי לא רצתה בגלל כל הסכנות וכו'..
    החלטנו שאני יקח ריטלין לפני שאני לומד למבחן וגם בזמן המבחן
    בכיתה י' הייתי לוקח 10 מ''ג רק במבחנים .(שימוש לא קבוע)
    בכיתה י''א עברתי ל 20 מ''ג SR ואז לאט לאט התחלתי להרגיש תופעות ארוכות טווח למרות שאומרים שלא ידוע על תופעות כאלה
    למשל ,אני חושב שבגלל הריטלין התחלתי להזיע יותר ז''א גם כשאני לא לוקח ריטלין וגם כשלא חם אני מזיע בצורה רבה ..
    דבר נוסף,כל פעם שאני לוקח את הריטלין יש לי קור עז בכפות הרגליים והידיים למרות שאני לובש גרביים בכפות הרגליים ונועל נעליים.
    ואפילו פעם אחת קרה שהיו לי הזיות קוליות ז''א שלקחתי פעם אחת את הריטלין SR 20 מ''ג וכאב לי מאוד הראש והתחלתי לשמוע מלא קולות מהירים של אנשים שצועקים ,קולות לא ברורים ,זה קרה פעם אחת.
    וחוץ מיזה אני מרגיש שרמת הקשב והריכוז שלי החמירה ז''א שעכשיו אני בכיתה י''ב והרבה יותר קשה לי מכיתה י''א מבחינת הקשב המטלות בבית וכ'..

אם אפשר חוות דעת לכל מה שרשמתי תודה.

הוספת תגובה

• תופעות לוואי מוזרות של ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    14/01/2011

שלום לך!

לא מוכרות לי תופעות ארוכות טווח מהסוג שתארת. בזמן נטילת התרופה תתכנה תופעות של תחושת חום או קור.
    לגבי הזיות קוליות כביכול - על פי התאור שלך והכובדה שמדובר מקרה אחד קשה להבין במה מדובר ולעתים גם כאבי הראש גורמים לתופעה של קושי לשמוע קולות - פונופוביה.
    העובדה שרמת הקשב שלך ירדה משך הזמן לא מהווה כמובן תופעת לוואי אלא התפתחות אינדיבידואלית של הפרעת הקשב אצלך.

ברור כי בכל המתואר לעייל צריך לשבת בצורה מסודרת עם רופאמטפל ולטכס עצה לגבי נחיצות הטיפול, תכשיר אפשרי וכו'.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא חרדה
    רונית
    11/01/2011

בני בן 6.5 בכיתה א'. בחודשיים האחרונים בי"ס התלונן עליו אינספור פעמים בשל התנהגותו. בני ילד נבון ומצטיין בלימודיו, אך יש לו בעיית התנהגות. לקחנו אותו לאבחון אצל נוירולוג ואבחון טובה והסתבר כי הוא אובחן כ-ADHD ברמה מינמאלית לעומת בעיית ההתנהגות שאצלו בולטת בעיקר בבי"ס---הוא מורד במוריו, צועק, מסתובב ללא הרף מפריע להתנהלות השיעור. הנוירולוג טוען כי ניתן לטפלו באמצעות עיצוב התנהגות וטיפול פסיכולוגי ואין צורך בריטלין. אנחנו כהורים מאוד חרדים לו כי בי"ס לא מוכן להחזיקו בשל התנהגות שכזו, ממליץ על ריטלין. אנחנו אובדי עצותתתתתתתתתתתתתת!!!!!!!!
    הוא החל לנטול את- ZOOM פעמיים ביום בבוקר, אך זה לוקח זמן ולב"יס אין המשאבים.
    כרגע אנחנו נמצאים בחוסר ודאות מה לעשות???????
    אני מפחדת שיעיפו את בני את מבי"ס , מה הפתרון??????????????
    מחכה לתגובה

לקביעת תור
    סגירה
    אמא חרדה

הוספת תגובה

• אמא חרדה - תגובה

ד``ר עדי אדר
    12/01/2011

שלום לך!

בהחלט מומלץ לחזור לרופא המטפל להערכה חוזרת. איני משוכנע שהרופא היה מודע לחומרת הבעיה כפי שאתם מתארים כעת.
    מבחן טובה כשלעצמו לא יכול להוות שיקול בלעדי לקביעת הצורך בטיפול. בילדים עם התנהגות סרבנית (ODD) לעתים המבחן תקין לחלוטין וזאת למרות בעיה התנהגותית קשה.

אכן מצבים כאלה מצריכים טיפול התנהגותי אך יש מקום לשקול גם טיפולים תרופתיים כגון תכשירי ריטלין, ריספרדל, טגרטול(תרופה מייצבת מצבי רוח) ועוד.
    ברור כי השיקול הבלעדי להחלטה והמלצה טיפולית תרופתית היא של הרופא המטפל!

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז
    שרון
    10/01/2011

שלום,
    בתקופת בה"ס היה לי מאוד קשה ללמוד. עשיתי איבחונים דידקטיים ונמצא כי יש לי בעיה בזיכרון לטווח קצר. אני בחורה רגועה יחסית ולא היפראקטיבית. ואני יודעת שרטלין הפעולה שלו הוא לרכז ולהרגיע.
    היום, אני לומדת באוניברסיטה ולפני תקופת מבחנים- ורציתי לדעת אם בעיות שאובחנו בעבר יכולות להשתנות והיום לא יאובחנו כבעיות קשב? והאם אני עדיין בגיל הזה צריכה לעבור שוב איבחון דידקטי לבדיקת מצב? ואיזה תרופה שהיא לא כימית אלא טבעית ניתן לקחת ע"מ לשפר זיכרון ?

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז

הוספת תגובה

• קשב וריכוז - תגובה

ד``ר עדי אדר
    12/01/2011

שלום לך!

בהחלט כיום יש צורך לבצע שוב אבחון דידקטי על מנת לבחון את התפקוד הלימודי שלך כיום. גם מוסדרות החינוך מבקשות אבחון מעודכן במצבים כאלה.

אין תרופות שמשפרות זיכרון! יש חומרים שונים שנטען לגביהם שאכן הם משפרים זיכרון אך ההוכחה המדעית לכך לא מבוססת בדרך כלל.
    מחקרים שונים הצביעו על אומגה שלוש כמשפרת תפקודים קוגניטיבים שונים.

ניתן בשיטות של שיפור אסטרטגיות למידה לשפר זיכרון.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עבודה בנושא הפרעות קשב וריכוז אצל י
    הילה
    09/01/2011

שלום אני סטודנטית למדעי התנהגות...
    בסיום הקורס בפסיכולוגיה רפואית התבקשתי להכין עבודה.
    בחרתי את הנושא הפרעות קשב וריכוז אצל ילדים כדי להכין את העבודה...
    אשמח אם יש לכם ידע מסויים מאמרים או פרטים כדי להוסיף לעבודתי.
    ואם מישהי עשתה את העבודה אשמח לעיין בה ולהחזיר כמובן.
    תודה מראש.

הוספת תגובה

• דחוף

ליבנת
    04/06/2012

אשמח אם תשלחי לי את העבודה לעיון וכמובן שאחזיר

תודה רבה רבה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין
    אלה
    09/01/2011

בן שלי, בן 7.5 הלוקה ב-PDD-NOS אובחן כ-ADHD ונתנו לו לקחת ריטלין. בגלל הבעיתיות באיך לתת את התרופה אני רוצה לשאול האם אפשר לרסק את הכדור ולשים בתוך הכריך עם טונה או חביתה שהוא יאוכל רק אחרי כשעתיים.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין

הוספת תגובה

• ריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    12/01/2011

שלום,
    האמת היא שאינני בטוח בתשובה.
    רצוי לבלוע את הריטלין סמוך לריסוקו. לדעתי ,יעילותו פוחתת עם הזמן.
    אפשר לפנות לאתר החברה המשווקת או להתיעץ עם רוקח.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות
    לימור
    07/01/2011

שלום, אני בת 23 נשואה+3. בעלי אובחן בילדותו בהפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות. אני יודעת שהפרעות אלה הן גנטיות ואני מתחילה לראות תסמינים אצל 2 מהילדים שלי. הבכור בן 5, האמצעי בן 3.5. אצל שניהם אני מזהה הפרעת קשב אבל אצל האמצעי אני מזהה גם היפראקטיביות ואני אפרט את התנהגותו: בבית-הוא לא יושב לשניה לראות טלוויזיה, כל הזמן מטייל. הוא אוהב פאזלים אך כשנותנים לו אחד(גם אחד שהוא יודע להרכיב) הוא מפסיק באמצע וחוזר לטייל. כשנותנים לו לאכול הוא לא אוכל לבד וכשמאכילים אותו גם אז הוא משוטט חוזר בין ביס לביס, רואה טלוויזיה או משחק וזה יכול לקחת גם שעה. בגן- לדברי הגננת, הוא לא יושב לעשות עבודות יצירה, הוא לא יושב בריכוז, הוא לא יושב להקשיב לסיפור. גם שם הוא לא מפסיק לטייל ולהתרוצץ ולזוז. אין לו כמעט חברים שם, לעיתים הוא מרביץ, גם לגננת. הוא לא קשוב להוראות פשוטות שנותנים לו כמו "תאסוף את הצעצועים שלך" או "שים את הנעליים שלך במקום". כשמענישים אותו (ומסבירים לו על מה מענישים) אני שואלת אותו למה שמתי אותו בעונש הוא לא יודע לענות. הוא פשוט חי בעולם משלו, בבועה משלו, חסר תקשורת גם איתנו וגם בגן. זה מתסכל, שום דבר לא הולך חלק, תמיד יש מריבות, צעקות, עונשים ואפילו זה לא עוזר.
    הגדול הרבה יותר רגוע, לפעמים יש התקפי אנרגטיות-לא משהו חריג אבל גם אצלו אני מזהה הפרעת קשב.הוא נמצא בחוג ג'ודו מגיל 4 ושם העוזר של המאמן הפנה את תשומת ליבי לעניין. הוא כל הזמן מתבלבל במה שאומרים לו כמו למשל "צעדי רדיפה ברגל ימין, חזרה ברגל שמאל" הוא עושה הפוך. אם יש איזה תרגיל מורכב הוא מתבלבל בסדר של מה בא אחרי מה. אני שמה לב שבשיחה איתו הרבה פעמים כשהוא מתחיל להגיד משהו נקטע לו חוט המחשבה, הוא שוכח מה רצה להגיד ומתחיל לגמגם.
    אני ממש מצטערת על אורך המכתב אבל אני משתגעת לא יודעת מה לעשות, ואני יודעת שבגלל שהם קטנים אי אפשר לאבחן אותם עדיין.

הוספת תגובה

• הפרעות קשב וריכוז והיפראקטיביות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    09/01/2011

שלום לך!

ניתן לאבחון ילדים גם בגיל צעיר ובמיוחד אם קיימות הפרעות תפקודיות כולל משפחתיות עקב כך.
    יש מכונים להתפתחות הילד ולאחרונההוקמו לאחרונה יחידות לגיל הרך שתפקידן לאבחן, לטפל וליעץ למשפחות לילדים עם בעיות מהסוג שתארת.
    במקרים לו רצוי מואד יעוץ משפחתי עם פסיכולוגית שמתמחה בתחום זה על מנת לסייע לכם בההתמודדות עם הקשיים שתארת לעייל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה