פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין כן או לא?
    ונסה
    14/10/2010

שלום,
    אני אמא לילדה בת 6 וחצי שאובחנה ע"י נוירולוג שיש לה בעיית קשב וריכוז (כולל מבחן טובה)
    הילדה התחילה השנה כיתה א' ומאוד מתקשה בלימודים, זקוקה להפסקות רבות ולעיתים מפריעה. אני גם רואה את זה בבית בזמן הכנת שיעורי בית.

המורה כבר ביקשה לבדוק את נושא הכדור לאחר שהרופא עצמו המליץ לנתחיל את הלימודים ולראות מה קורה.

בבקשה אני בלבטים גדולים אשמח לדעת מה היתרונות והחסרונות של הכדור על מנת שאוכל לקבל החלטה.

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין כן או לא?

הוספת תגובה

• ריטלין כן או לא? - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    16/10/2010

שלום,
    לאחר שהילדה אובחנה, זה סביר להמתין לתחילת שנת הלימודים ולראות כיצד היא מתמודדת עם האתגר החדש -כיתה א'.
    הפרעת הקשב משפיע על תחומי הלימוד, חברה, התנהגות והבית כשתחום אחד משפיע על האחר. ילדה, כמו ביתך,הניתקלת בקשיים בכיתה ובבית , תתחיל לפתח תסכול מהמצב ובקיצור פשוט תסבול ולחינם !
    אני מציע להתיעץ עם הרופא המאבחן , כי נראה לי שהיא צריכה להתחיל בטיפול התרופתי, ויפה שעה אחת קודם.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מה עושים כשמתחילים לחשוד...
    ענת
    14/10/2010

שלום,
    אני רציתי להתייעץ בנושא.
    אני בת 21 ואני כבר הרבה שנים מרגישה שמשהו לא בסדר אצלי,אני ידועה כמרחפת(אין מי שלא מכיר אותי כך) ושכחנית ברמה שכבר אי אפשר לסבול..מלשכוח את התיקים במקומות ציבוריים,את הכרטיס אשראי,את המפתחות בדלת כשאני יוצאת מהבית ונועלת.
    ואם זה בא לידי ביטוי בריחוף בחוסר הקשבה התמידי ועייפות תמידית.
    בנוסף קראתי שזה יכול להתבטא בחוסר מוטיבציה ודיכאון קל מה שאני מרגישה יותר בשנה האחרונה.
    בלימודים אומנם לא הקשבתי הרבה אבל הייתי שקטה ולמדתי בבית וזכרתי (גם כן,לטווח קצר) ולכן אף אחד לא מאמין שיש לי בעיות קשב אבל אני לא מוותרת.
    מה כדאי לעשות?...זה כבר גורם לאי נעימות.

תודה רבה,
    ענת.

הוספת תגובה

• מה עושים כשמתחילים לחשוד... - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/10/2010

שלום לך!

כשמתחילים לחשוד פונים לרופא מומחה - שוטחים לפניו את החשדות שלך ומבצעים אבחון ככהלכתו.....

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי ריטלין
    רותי
    13/10/2010

בתי בת ה8 בכיתה ג' אובחנה לפני כשעה עם ADD ע"י פרופ' גדות. בתחילת כתה ג' התחלנו עם ריטלין לאחר נסיונות כושלים של תרופות המאופטיות. לפני סוכות בתי לקחה את הכדור ללא בעיות ,אך מזה שבוע וחצי היא מסרבת לבלוע את הכדור בטענה שהכדור חונק אותה, מה שגורם למריבות ובכי כל בוקר. לפעמים היא מצליחה לבלוע את הכדור לאחר שהוא נמס לה בפה ולפעמים היא פשוט זורקת אותו כשבעלי ואני עסוקים עם אחיה הקטנים. יש עצות או שיטות או טיפול שיאפשר לה לבלוע בקלות את הכדור. תודה

לקביעת תור
    סגירה
    כדורי ריטלין

הוספת תגובה

• כדורי ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/10/2010

שלום לך!

לא ציינת איזה תכשיר היא נוטלת. בכל מקרה ניתן להכניס את הכדור לתוך מאכל טעים כגון מרשמלו או במבה.

ריטלין LA ניתן להמיס בתחום מעדן או אוכל אחר וכנ"ל גם ריטלין רגיל.

ניתן לכרוש גם ריטלין נוזלים ממותק אך עול התגכשיר גבוהה יחסית.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי ריטלין

רותי
    18/10/2010

ד"ר אדר שלום,
    תודה על תגובתך. בתי נוטלת ריטלין 10 מ"ג של חברת נוברטיס.
    אני הבנתי מפרופ' גדות שצריך לבלוע את הכדור שלם ע"מ לא להרוס את הציפוי כדי שהכדור ישפיע לאט.
    האם אפשר להמיס כדור זה בנוזל?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כדורי ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    20/10/2010

שלום לך!

ריטלין קצר טווח ניתן להמיס אותו בנוזל.

בעיקרון רצוי לא לפורר את הכדור אך בהחלט זה אפשרי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שחרור מושהה מעל 12 שעות
    אסף
    12/10/2010

שלום רב.
    האם ישנן תרופות ממשפחת הריטלין אשר טווח הפעולה שלהם עולה על 10-12 שעות?

כמו כן רציתי לדעת מה ההבדל בין Concerta E.R ל Concerta

לקביעת תור
    סגירה
    שחרור מושהה מעל 12 שעות

הוספת תגובה

• שחרור מושהה מעל 12 שעות - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/10/2010

שלום לך!

אין תרופות ממשפחה זו אשר טווח השפעתן מעל 12 שעות

התוספת ER מתייחסת להשפעה המתמשכת של התרופה (extended release) ולא לתרופה אחרת.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיה עם הריטלין שלא עוברות
    יהודה
    12/10/2010

יש לי תופעות לוואי מוזרת שלא קוראת לאנשים אחרים בסביבתי עם ריטלין , הידיים שלי נהיות אדומות וקרות ,ועזור "המיני שלי" סוג של משותק , מה זה אומר מה עושים? ובנוסף אין מצב רוח מחשבות שליליות כל הזמן וחרדות.
    יש דרך לטפל בזה ? (לוקח קונצרטה וזה קורה לי גם עם LA וגם עם ריטלין רגיל)

הוספת תגובה

• תופעות לוואי

עומר
    13/10/2010

במסגרת עבודתי בשנים האחרונות עבדתי הרבה עם ילדים ומבוגרים הנוטלים ריטלין. כבר נתקלתי בתופעות של שינויים בעור, בצבע ובתחושה, לרוב כתוצאה משינויים קלים בלחץ דם, וכן בתופעות של נימול, אך אם אתה מרגיש שזה מעבר לתחושה קצת לא נעימה, ואתה חושש- תמיד עדיף לבזבז שעה בנסיעה לרופא ולהיות שקטים.
    בנוגע לאיזור המיני שלך- אחוז מסויים מנוטלי הריטלין אכן סובלים מירידה בחשק המיני, אך במקרים אלה מומלץ להתייעץ עם רופא, אשר יוכל במידת הצורך, כמובן בהתחשב בגיל שלך ובמצב בריאותך, לסייע. אל תיקח כדורים על דעת עצמך! ישנן תופעות בין תרופתיות שאותן אינך מכיר ואינך יכול לצפות.
    אותו הדבר לגבי הדכאונות, זה קורה לחלק מהאנשים, וגם זה בר טיפול במידת הצורך.
    לא כל באסה קטנה היא דיכאון, אך מכיוון שזוהי תופעת לוואי מוכרת, עדיף להיות עירני ולעדכן את הרופא שלך בעניין.
    בנוגע לחרדות- תופעה זו חריגה מעט מהקודמות מכיוון שעליה חלה המלצה גורפת לדווח לרופא. גם אם החרדות לא מסלימות ואם אין צורך להתייחסות מיוחדת אליהן- כדאי ליידע את הרופא.
    כמה שהוא ידע יותר, ככה הוא יוכל לעזור לך יותר, או לחלופין להגיד לך שהכל בסדר ואין צורך בהתערבות מצידו,ואתה תוכל להיות יותר שקט.
    מקסימום, בזבזת שעה...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תופעות לוואי..... - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/10/2010

מומלץ מאוד שתפנה לרופא המטפל!

סביר להניח כי אם תופעות אלו מפריעות לך יש לשקול מעבר לתרופה אחרת (כגון אדרל או סטרטרה) או להפסיק את הטיפול.

עם זאת כמובן שחוות הדעת הקובעת היא של הרופא המטפל.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דבר נוסף...
    אמא
    11/10/2010

קראתי על שיטת הנוירופידבק? האם זאת שיטת ידועה? האם מוצלחת? האם היא מוצעת כתחליף לטיפול התרופתי או בנוסף לו?

לקביעת תור
    סגירה
    דבר נוסף...

הוספת תגובה

• דבר נוסף... - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    12/10/2010

שלום,
    הפחד מהריטלין מוגזם ומבוסס על הרבה מידע שגוי ומטעה.
    רבות נכתב בפורום על התרופה.
    התרופה משפיעה בטווח הקצר רק לשעות הפעילות של החומר ואז הילד חוזר "להיות עצמו", לא יותר ולא פחות.
    בטווח הארוך ,תוצאת הטיפול מתבטאת בשיפור בכל תחומי החיים.
    לא ניתן לקבוע מראש עד איזה גיל צריך את הטיפול. צריך מעקב.
    שיטת הנוירופידבק לא נבדקה מספיק ואין עליה מספיק נתונים.מדובר בטיפול יקר ובכל מקרה לא כתחליף לטיפול תרופתי למי שזקוק לו ע"פ האבחון.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

אמא
    12/10/2010

ממש הרגעת אותי. ממש מרגיז לראות את התגובות של מתנגדי הריטלין שטוענים שנותנים לילדים סמים.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לקראת אבחון..
    אמא
    11/10/2010

בני בן 5 לקראת אבחון לבעיית קשב. אני קוראת קצת בפורום על בעיות קשב שונות על השימוש בריטלין ושאר התרופות ומתה מפחד מההחלטה שבני יצטרך ליטול את התרופות הללו. אני יודעת שהן משפרות את החיים של הילד ושל המשפחה אך ברצוני לדעת מה קורה כאשר פג תוקף השפעת התרופה? האם הבעיות ההתנהגותיות מחריפות במשך הזמן? או שהילד נשאר כפי שהוא לפני שנטל את התרופה והתרופה בסה"כ תשפיע בשעות שהיא אמורה להשפיע? בגדול אם זוהי תרופה לכל החיים הייתי מעוניינת לדעת האם בני ישתנה לרעה מבחינה התנהגותית בזמן שאיננו נוטל את התרופה או שעם הזמן ילמד לשלוט בהתנהגותו?
    מפחידה אותי המחשבה שמצד אחד הוא יהיה 10 בלימודים ורגוע ומצד שני התרופה תזיק לו יותר ממה שכבר קיים כרגע (מבחינה התנהגותית).

לקביעת תור
    סגירה
    לקראת אבחון..

הוספת תגובה

• לקראת אבחון.. - תגובה

ד``ר עדי אדר
    15/10/2010

שלום לך!

שאלת הרבה שאלות....

בעיקרון אף אחד לא ממהר לטפל תרופתי בגיל 5 שנים ולכן איני משוכנע כי זה הטיפול אשר יומלץ לכם בשלב הנוכחי.

התרופה עצמו משפיעה רק למשך מספר שעות, אמנם לעתים תתכן החרפה זמנית של ההתנהגות לאחר שהשפעת התרופה חולפת אך כללית אין השפעה לטווח הרחוק.
    התרופה משפרת איכות חיים במשך זמן השפעתה ועוזרת לנו "להרוויח זמן" עד שהילד משתנה, מתגבר, לומד להתמודד עם קשייו.

כמובן שחשוב לזכור כי הטיפול התרופתי הוא חלק מהטיפול המשולב הכולל גם תמיכה רגשית לילד ולמשפחתו, תגבור לימודי, ספורט ועוד.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן טובה
    לימור
    11/10/2010

יש לי בת -בת 11 שעשיתי לה מבחן טובה שיצא לא תקין בלי ריטלין ועם ריטלין מה זה אומר ? כמובן שיש לה לקויות למידה לצערי עשיתי מבחן פסיכודידקטי שיצא שיש הפרעןת בעיות זיכרון לטווח קצר וגם בעיות רגשיות אשמח לתשובה בהקדם תודה רבה

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן טובה

הוספת תגובה

• מבחן טובה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    12/10/2010

שלום,
    אינני יכול לחוות דעה מדויקת ללא ממצאי המבחן עצמו .אני מניח שהיו הבדלים בתוצאות בין 2 חלקי המבחן. תוצאה לא תקינה בחלק הראשון מצביעה על הסתברות להפרעת קשב וריכוז.
    לא תמיד זה תקין לחלוטין לאחר נטילת ריטלין.
    בעיות זכרון ,רגשיות ודידקטיות עלולות להיות חלק מתחלואה נילווית המאפיינת הפרעת קשב וריכוז.
    אני מקווה שהילדה עברה או מועמדת לעבור אבחון מלא שכן כל מה שהיא עברה עד היום רק מעלה את החשד להפרעת הקשב אך איננו אבחנתי.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דחוף מאוד מאוד......
    ליאת
    09/10/2010

אני פיני כהן מירושלים רציתי לברר באופן דחוף מדוע יש לבני בן החמש טיקים ובריחת-שתן עליי לציין כי בני עבר בדיקות-יסודיות שהם-בדיקות דם.שתן.eeg
    הבדיקות יצאו תקינות והוסרו כל החששות להפילפסייה וכו-..על כן-אבקש הסבר מדוע זה ממשיך ומתיי התופעות האלו אמורות לחלוף...והחשוב ביותר איך אני צריך להיתנהג אם הילד במצב שהוא עושה שתן או טיקים...בתודה ממני אב מסור אוהב ודואג פיני...

לקביעת תור
    סגירה
    דחוף מאוד מאוד......

הוספת תגובה

• דחוף מאוד מאוד...... - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    09/10/2010

שלום,
    השאלות שאתה מעלה לא שיכות לפורום זה העוסק בהפרעת קשב וריכוז.
    כרופא ילדים אני יכול להסביר שאין בהכרח קשר בין 2 הבעיות.
    הרטבה היא בעיה התפתחותית,לרוב עם רקע משפחתי, נוטה להעלם עם הגיל.
    יש אפשרות למתן טיפול תרופתי או התנהגותי.
    נושא הטיקים מעט מורכב יותר, אך אם EEG תקין, זה בהחלט מוריד מהלחץ.
    בכל מקרה צריך לפנות לנוירולוג ילדים להשלמת הברור ולקבלת הסבר מפורט יותר.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ריטאלין
    אסף
    06/10/2010

שלום לכם רופאים יקרים
    אני יניב , בן 26 , מטופל ברטאלין
    הרטאלין שינה את חייי והפך אותי מבן אדם עייף ולא מרוכז לבן אדם מפוקס ומדויק.
    בכל אופן , קודמתי בעבודה לא מזמן ומימי עבודה של 8 שעות אני מוצא את עצמי עובד 13 ולפעמים 16 שעות ביממה.
    אני מטופל ברטאלין 20 SR
    שאלתי היא :
    האם אני יכול ליטול 2 כדורים ביום (כמובן רק כשהשפעת הראשון חולפת) או שמא אני בעצם לוקח מינון גדול מידי?
    אודה להתיחסותכם
    יניב

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ריטאלין

הוספת תגובה

• שאלה לגבי ריטאלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    06/10/2010

שלום לך!

בעיקרון איננו מיעצים יעוץ תרופתי אינדיבידואלי בפורום ואת זה עלייך לעשות עם הרופא המטפל.

כהערה כללית אציין כי המינון שהזכרת הוא בהחלט סביר אך קיימים כיום תכישירם ארוכי טווח כגון קונצרטה אשר יותר יעילים למטרה זו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין וטיקים.
    יוסי
    05/10/2010

שלום רב, שמי יוסי ואני חייל משוחרר. בעבר אובחנתי כסובל מבעיית ADHD.לא מזמן התחלתי לימודים שדורשים ממני להיות מרוכז לפרק זמן של כ4-5 שעות והמטלה הזאת נהיית לי יותר קשה מפעם לפעם.
    בעבר לקחתי ריטלין אשר עזר לי נורא בריכוז אך גרם לי לטיקים הולכים ונשנים. כיום עדיין לי לי מעט טיקים אך בעזרת היפנוזה אני מצליח לשלוט עליהם ברמה בינונית.
    אשמח לשמוע את המלצתך בנוגע לשימוש חוזר בריטלין ככלי עזר למצבים ספציפיים שבהם אני צריך להיות מרוכז.
    תודה מראש.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין וטיקים.

הוספת תגובה

• ריטלין וטיקים. - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    05/10/2010

שלום,
    הריטלין הוא לא הגורם לטיקים אבל הוא בהחלט עלול להגביר את התדירות .
    טיקים בתדירות לא גבוהה ושאינם פוגמים בהתנהלות חיים סבירה, לא צריכים למנוע את השימוש בריטלין.
    קיימת כמובן האפשרות לקבלת טיפול תרופתי נגד הטיקים.
    במקביל , ניתן לנסות סוגים חדשים יותר של ריטלין שהשפעתם על הטיקים פחותה,אך על זה עליך להתיעץ עם הרופא המטפל.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התחלתי לקחת ריטלין
    סתיו
    04/10/2010

שלום,

אני בחורה בת 25, שוקלת 75 ק"ג.
    לפני כשנה הובחנתי אצל פסיכיאטר, והוא אמר לי שאני bipolar (הפרעה דו קוטבית).
    לקחתי כמה זמן את התרופות, בסופו של דבר החלטתי לא להמשיך לקחת אותן.
    ז"א כרגע אני לא לוקחת שום תרופות.

אני כבר הרבה מאוד זמן רוצה לקחת רטלין, והיום היה היום הראשון שלי שלקחתי רטלין LA 20 מ"ג, כדור אחד.

מה שמטריד אותי זה שאני לא באמת יודעת אם זה פועל.
    יש לי "היי" שדומה יחסית להיי ממריחואנה (אני לא משתמשת בסמים) ואני טיפה יותר מרוכזת, אבל עדיין מפוזרת.
    אני מתחילה ללמוד באוניברסיטה עוד מעט, והרופא משפחה שלי לא באמת יודע משהו על רטלין הבאתי לו אישור של פסיכיאטר לרטלין מלפני הרבה זמן.

האם אני יכולה לגשת לפסיכיאטר כדי שיוכל להאריך מה הכמות שאני צריכה ואם זה בכלל מתאים לי?
    האם ההיי הזה הוא נורמאלי? או שזה ככה רק בפעם הראשונה?
    ובכלל למה זה לא מומלץ לאנשים עם הפרעה דו קוטבית?
    כי שמעתי כבר כמה סיפור שהרטאלין תוקע אותך פשוט במאניה - שזה מעולה, לא צריך להיכנס לדיכאון :-)

אני לא מתכוונת להישתמש בזה כל יום אבל אני רוצה לפני הלימודים למצוא את הכמות המתאימה ולראות אם זה בכלל משפיעה עליי לטובה...

תודה מראש,
    סתיו

לקביעת תור
    סגירה
    התחלתי לקחת ריטלין

הוספת תגובה

• התחלתי לקחת ריטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/10/2010

שלום,
    הבעיה שאת מעלה שייכת לתחום הפסיכיאטריה ואני לא יכול ליעץ בתחום.
    אני בהחלט ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר שידע להגדיר עבורך הן אם את צריכה את הריטלין והן את המינון הנכון.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדבקות רטלין
    אביבית שחר
    04/10/2010

לאחר שנים ונסיונות התאמה אין סופיים הגענו לפתרון של מדבקות רטלין. נכון הן יקרות והן חיצוניות לגוף כך שהילד עלול להוריד אותן אך ההבדל הוא עצום.ילדנו מצליח לממש סוף סוף את הפוטנציאל הגלום בו ואיכות חייו השתפרה מאוד.

הבעיה היא שלהפתעתנו המדבקות אזלו מהמלאי ועפ"י שיחה עם הית המרקחת לא ידוע מתי ניתן יהיה לרשן שוב.

פניתי למשרד הבריאות שלהפתעתי כלל לא היה מודע לנושא . לטענת המחלקה עמה דיברתי , משרד הבריאות אינו מטפל בנושא זה היות ותרופה זו אינה חלק מסל הבריאות.

לא ברור לי כיצד משרד הבריאות שנותן את האישור ליבוא התרופה אינו מודע לבעיה וטוען שהן זה מתפקידו לעזור במקרה זה.

לקביעת תור
    סגירה
    מדבקות רטלין

הוספת תגובה

• מדבקות רטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/10/2010

שלום,
    מסכים בהחלט עם תמיהתך המוצדקת !
    לצערי , הפתרון נמצא במשרד הבריאות.
    אולי הגיע הזמן ללחץ על פוליטיקאים שדרך וועדת הבריאות של הכנסת יביאו לשינוי בנושא הבאת תרופות מהתחום לארץ ויחסכו סבל מיותר מהמטופלים.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בלימודים
    סיגל
    03/10/2010

יש לי ילדה בת 7 בכיתה ב ועוד מכיתה א היתה איתה בעיה שהיא עושה מה שהיא רוצה בבית הספר למשל לא נישמעת למורים מישתוללת פיתאום בלי סיבה באמצע הכיתה זורקת חפצים קופצת מתפסת ובקיצור משתוללת בלי סיבה בצורה לא רגילה המורים וגם אני ממש מופתעים מההתנהגות שלה ולא ממש יודעים מה לעשות בנידון אודה לך מאוד אם תוחל ליעץ לי איך לטפל בביתי ליפני שהמצב יחמיר בתודה מראש סיגל

לקביעת תור
    סגירה
    קושי בלימודים

הוספת תגובה

• קושי בלימודים - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/10/2010

שלום,
    כדי לתת תשובה מושכלת היה עלי לדעת יותר פרטים וגם מעברה בגן.
    עקרונית , נראה לי נכון להפנות את הילדה לבדיקת נוירולוג ילדים, ובהקדם.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות אצל מבוגרים
    אבי
    03/10/2010

משום מש כמעט אף פעם לא מדברים על הפרעות קשב אצל מבוגרים והשאלה למה מה אפי' שראיתי שהסבל באחוזים הוא פחות שזה סתם מענין מה ? יש ילדים שבגיל מסוים פשוט נפטרים מהבעיה? .... ולשאלתי אני בן 28 מזכרוני עד גיל 14 לא סבלתי משום בעיה אני זוכר את עצמי כילד טוב ומצליח בבית הספר מגיל 14 לערך אני סבלתי מבעיה שאני הרגשתי סחרחורות כרונים קלים שהפריעו לי בתפיקוד פניתי לניורולוג ולאחר כמה בדיקות הוא הציע לפנות לבדיקת קשב בתל השומר הורי התנגדו שהרי לא יתכן כי בנם כזה ומאז השנים חולפים אני עדין סובל מאותה בעיה עשיתי בדיקת קשב לפני חמש שנים בשערי צדק זה יצא תקין יש לי נידודי שינה וכמה זה תלוי בתקופות גם שפיכה מהירה יש לי וגם זה לפעמים מסתדר לי רציתי לדעת אם הסיפור שלי נראה כאחד אם בעית קשב או יותר כסבל מדכאון שהאמת אין לי מושג למה אני צריך להיות בדיכאון כי החיים שלי ברוך ה' יפים מאוד

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות אצל מבוגרים

הוספת תגובה

• הפרעות אצל מבוגרים - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    04/10/2010

שלום,
    סחרחורת ונדודי שינה אינם מאפיינים של הפרעת קשב וריכוז.
    גם שפיכה מוקדמת איננה ממש רלוונטית.
    אם יש לך תחושה של דכאון , אז אני ממליץ לך לפנות לפסיכיאטר או לפחות לפנות לקבלת עזרה והדרכה מפסיכולוג.
    בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה