מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חוות דעתרות27/09/2010
אני בת 58,אני לא מבקשת אבחון דרך האינטרנט.
רציתי לציין מס גורמים אשר הביאו אותי לחשוב שיש לי הפרעת קשב וריכוז.
תמיד הייתי על "טורבו" וגם היום אני כזאת.-אמרו לי שזה יעבור עם הגיל.
אני חסרת סבלנות,מדברת בשצף קצף.
תמיד אומרת ישר בפנים מה שאני חושבת.
חוסר התאפקות(בקניות).וגם אם דוחפים בתור או כאלה,אני מגיבה בכעס רב.
חייבת להתעסק עם משהו,אין מצב שאשב בחוסר מעש.
עושה בו זמנית כמה וכמה דברים
תמיד "בוער" לי ודחוף לי..
שיש לי מטרה,אני לא מרפה,עד שאשיג את מבוקשי..
אין לי סבלנות לברברת,לא צופה טי.וי,וגם סרט,צריך להיות מעל ומעבר כדי שאשב לראות.
בבוקר,אני שותה קפה יחד עם חדשות הבוקר באינטרנט.לא מאזינה לרדיו.
לאחר שאני מורידה את הכלבים,אני מסתערת על הביית,כאילו אין מחר.
יש לי המון חיות מחמד,אני אוהבת אותם קשורה אליהם ומסתדרת עם בעלי חיים יותר מאשר עם בני אדם.
אני לא מוזרה או משהו כזה,נהפוך הוא,אני חברמנית ,אופטימית ואוהבת את החיים.
אני פשוט מעייפת את עצמי,אני כבר לא בת 18,יש לי הפרעות שינה קשות
אוליי זה קשור לגיל המעבר,ואוליי להפרעות קשב.
המוח שלי רץ כל הזמן,תוכניות על גבי תוכניות.
לא יכולה להשקיט את עצמי,ממש כמו ים סוער.
לא שמשהו מציק לי חלילה,תמיד שייכתי את זה לאופי שלי,שככה נולדתי וזהו זה.
אני מנסה לעבוד על התפרצויות זעם,למשל שנהגים מצפצפים,זה ממש מוציא אותי מדעתי
לאנשים אין סבלנות דקה.
לעומת זאת,אני דיי סבלנית,אם זה לחכות בתור,או בכביש.
אני רגישה מאוד ונפגעת בקלות.
אודה לתגובה
בברכה
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוות דעת
ד``ר אריה בקלו27/09/2010שלום,
התאור המפורט שלך מעלה תמונה של אישה אנרגטית, כנראה פרפקציוניסטית אבל ללא תבנית ברורה של הפרעת קשב וריכוז.
אם טוב לך בחיים אז לא הייתי ממליץ על אבחון, אם את חשה תסכול, פיספוס וחוסר הצלחה אז יש מקום לשקול אבחון.
באשר לנושא ההתפרצויות , אפשר לטפל בבעיה באמצעות טיפול פסיכולוגי.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ד"ר בקלו
רות28/09/2010אכן ,אני אישה מאוד אנרגטית.
אני ממש לא פרקפיונסיטית,נהפוך הוא,אני מבולגנת-תמיד הייתי
ומפוזרת,למרות שהזיכרון שלי מעולה,וזוכרת היכן כל דבר.
טפסים וניירת עושים לי חום.
אין לי סבלנות לתייק ולסדר.
אני מנסה לשלוט בעצמי,"לסתום את הפה"
אבל,זה לא ממש מצליח לי,יש לי פיוז קצר,כל משפחתי כזאת.
הגנים שלי,הייה רופא שעבדתי איתו,שליו וקר ממש כמו קולד פיש
אף פעם לא ראיתי אותו כועס או מתרגז.-ועבדנו בלחץ נוראי במיון.
ותמיד צחקתי איתו ואמרתי לו,אוליי תעביר לי קצת מהגנים שלך?
אני מבינה ויודעת שיש אפשרות לטפל במזג חם,איני אלימה חלילה וחס,אני נגד אלימות.
אני מטפלת בחיות שלי בסבלנות רבה ואהבה אין קץ.
אוליי זה עניין של גיל?
תמיד הייתי כזאת,אבל עכשיו אני מעייפת את עצמי ללא צורך .
בברכה
רות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשר בין בעיות בויסות חושי להפרעת קשמור27/09/2010
האם קיים קשר בין קשיים בויסות חושי להפרעת קשב וריכוז???.
האם באבחון מקיף להפרעת קשב וריכוז, אפשר לראות קשיים בויסות?, או שכדי לאתר קושי בויסות יש צורך באבחון מסוג אחר??.
במקרה שהפרעת קשב וריכוז ניגרמת כתוצאה מקושע בויסות חושי האם ריטלין הוא יעיל??? (השאלות נישאלת לגבי ילדה בת שמונה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות ויסות חושי והפרעת קשב
ד``ר אריה בקלו27/09/2010שלום,
לאחוז לא קטן מהסובלים מהפרעת קשב וריכוז יש גם בעיות וויסות חושי, שמיעתי וכו'.
במהלך האבחון מתייחסים גם לבעיה זו.
ילדים שיש להם רק בעיות וויסות חושי, עדיף שיופנו לאבחון ריפוי בעיסוק.
בכל מקרה הפרעת הקשב איננה נגרמת כתוצאה מהקושי בוויסות ,אלא שבעיית הוויסות היא חלק מההפרעה.
טיפול תרופתי נקבע רק לאחר אבחון מלא והתאמתו למקרה.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב וריכוז
aya12/12/2010איך ניתן לדעת אם הילד בעצם סובל מהפרעת קשב וריכוז?
יש אילו סימנים שניתן לזהות הפרעת קשב וריכוז?
אשמח לקבל פרטים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב וריכוז - תגובה
ד``ר אריה בקלו13/12/2010ניתן לדעת זאת לאחר ביצוע אבחון מלא ויסודי.
סימנים מחשידים (בחלקם)- קשיי ריכוז, חולמנות, קשיי ארגון, קשיים בהשלמת משימות, דחיינות,תנועתיות יתר וכו'.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בקלונידין לילד בן 9 ?ענבל26/09/2010
בני בן 9, מאובחן כהיפראקטיבי-אימפולסיבי, ADHD, ODD, CD, לוקה בויסות תחושתי וכמובן כל הבעיות הרגשיות הנלווים.
מטופל בקונסרטה 36 מ"ג, לאחרונה קראתי מאמר ש"קלונידין" יכול לעזור בטיפול, אך לא בשילוב עם ריטלין לטווח הארוך.
ריטלין לטווח הקצר לא עוזר לבני ועד כה ריטלין לטווח הארוך "עושה איכשהוא את העבודה".
האם כדאי לנסות טיפול בקלונידין, כמובן לאחר התעייצות עם הרופא המטפל או הפסיכולוג (לצערי אין כרגע מעקב של פסיכיאטר)?
אודה לתשובתך הכנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קלונידין
ד``ר אריה בקלו26/09/2010שלום,
מדובר בתרופה עם שימוש מועט בתחום הקשב וריכוז.
כמובן שאינני יכול לחוות דעה טיפולית בפורום ועליך להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד בן3.5מיכל26/09/2010
השנה הכנסתי אתו לראשונה לגן הופרד גם מאחותו התאומה
עד עתההיה במסגרת של מטפלת עם עוד שני ילדים הקטנים מהם
מהיום הראשון הגננת תייגה את הילד כבעיתי : היה תולש דברים מהקירות מקשקש על השולחן חוטף אוכל מחזיר למי שמרביץ לו לא יושב ובורח ....
אנחנו והגננת התחלנו בכוחות משותפים לעבוד על הגדרת החוקים בגן ולתגמל על התנהגות טובה , חל שיפור הילד יושב בריכוז , יושב ועושה יצירה , לא מחזיר מכות יודע לקבל ולהגיד לגננת , לא תולש מהקיר ...
בבית הילד יושב איתי בלי בעיה אנחנו יוצרים , משחקים בדומינו , פאזלים , התאמות צבעים ,סיפורים ... הוא יודע לספור במהירות גם באנגלית יודע צבעים צורות מדבר הרבה לא מתביש מזרים ויש לו שאלות ותשובות שאפילו הגננתעעם כול זה שאומרת שהוא שובב שהוא ילד גאון ...
אני תוהה האם לקחת את הילד לאיבחון לבד בכדי להוכיח לגננת שתעזוב את הילד בשקט
הרי זה מוקדם מדי ואפילו הגננת ביקשה איבחון מהמנהל והוא לא הסכים לה אמר לה שתסתדר איתו זה התפקיד שלה וזה מוקדם מאוד לאיבחון
אבל כול יום אני מקבלת ממנה דיוח אפילו על שטויות - היום הואזרק חול בחצר , ותפס על הגדר ... אבל בסה"כ הכללי הוא לא הרביץ לא ברח ישב הקשיב יצר ...
מה המלצתכם , ומה נראה לכם ...
בבית הוא מצית ומתעסק ומעולם לא היו לי בעיות איתו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ילד שובב
ד``ר אריה בקלו26/09/2010שלום,
לא כל ילד אנרגטי ,שובב ואפילו מעט היפראקטיבי , הוא בהכרח גם עם הפרעת קשב וריכוז.
אני מסכים שמדובר בגיל צעיר מידי לאבחון.
כן רצוי שתפנו לקבלת טיפול התנהגותי לצורך הקניית גבולות במסגרות שונות.
ניתן לקבל טיפול כזה במסגרת קופת החולים.
נקודה נוספת למחשבה- יתכן והילד עם מנת משכל גבוהה ופשוט משתעמם בגן ולכן תגובותיו הבעיתיות.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין וסחרחורתגלעד24/09/2010
היי בן 29. נרשם לי ריטלין 30 MG
שאני לוקח רק בתקופות מבחנים ובמשך כול השנה לא משתמש.
בתקופת המבחנים לקחתי 3 כדורים ב שלושה ימים.
יומים אחרי נטילת הכדורים תקף אותי התקף סחרחורת שהתחיל בתחושה חמה בחלק האחרוי של הראש. מאז אני לא מסוגל ללכת בצורה יציבה. עשו לי CT מוח והכול תקין גם בדיקות שמיעה.
בגלל שאני לוקח את הריטלין פעם בשנה מסתבר שהכדורים לא היו בתוקף! ולא שמתי לב
מצב כזה יכול להווצר בגלל שימוש בריטלין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין וסחרחורת ?
ד``ר אריה בקלו25/09/2010שלום,
הארוע שאתה מתאר בהחלט מעניין אבל לא נראה לי שקשור לריטלין.
ריטלין שפג תוקפו, כמו תרופות אחרות, פשוט לא יעיל.
אני מניח שעברת ברור נוירולוגי לשלילת גורמים אחרים לסחרחורת.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון ?אורלי23/09/2010
הבת שלי בת 11 , ילדה חכמה שאף הוגדרה מחוננת .
לימודית - אין קשיים
הקשיים שאני נתקלת בהם ביום יום - קשיים בהתארגנות - בבוקר , בבית הספר- הכנת תיק -תמיד שוכחת דברים , לא מאורגנת בשיעורי הבית ותמיד יש לה תירוצים למה שכחה ושכולם אשמים . בבית כל הזמן צוחקים שהיא "עפיפון " יש לה את הזמן שלה . מאוד איטית בהתארגנות ובזמנים . מכיתה א אני מקבלת תלונות על ההתארגנות שלה , על שהיא מתעסקת בכיתה בכל מיני דברים שלא קשורים ועוד .
ההתנהלות היומית איתה יכולה להיות לפעמים מתישה . דוגמא נוספת -שהיא רוצה משהו היא יכולה ל"שבת על הוריד"כל היום ולא תרפה גם אחרי שקיבלה הסבר הגיוני ,היא כבר בת 11 וילדה מאוד נבונה
תחושת הבטן שלי שיש לה קושי מסויים שאני לא יכולה להגדיר אותו אבל לדעתי קיים . חיזקה את הרגשתי המדריכה שלה בחוג שהיא משתתפת שלאחרונה היא לא מרוכזת כאילו מתנתקת .
חשבתי לפנות כצעד ראשון לאבחון קשב וריכוז ,מבחן טובה .
אשמח לשמוע את המלצתכם ,
אורלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון
ד``ר אריה בקלו24/09/2010שלום,
רבים מבין הילדים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז הם בעלי מנת משכל מעל הממוצא.
עובדה זו מסייעת להם להתגבר על החוסר שבהקשבה, אך לא מבטלת בעיות אחרות כגון: בעיות התארגנות, שכחנות, מוסחות גבוהה, בעיות חברתיות וכו'.
אני נוטה להסכים איתך שיש מקום לאבחון של הבת. רק להדגיש שמבחן טובה איננו אבחנתי ומשמש רק ככלי עזר לרופא המטפל ולפי שיקול דעתו.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת ריטלין על דופק באימוןElad22/09/2010
לצורך בדיקת TOVA לקחתי כדור 1 של 10 מ"ג
לאחר הבדיקה הלכתי להתאמן כהרגלי (האימון התרכז בסיבולת לב ריאה) ושמתי לב שהדופק שלי היה מהיר מהרגיל (הגעתי כמעט לתקרה של הגיל שלי).
נאלצתי לעשות הפסקות כל 15-20 דקות בכדי להוריד אותו לטווח הרצוי לאימון
אני מתאמן כל יום ועוד לא קיבלתי את תוצאות הבדיקה אך רציתי לדעת האם יהיה עליי לשנות את תוכנית האימונים שלי (עצימות או תדירות הפסקות) או שישנו פיתרון אחר (סוג אחר של ריטלין ללא תופעת הלוואי הזאת)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעת הריטלין על הדופק
ד``ר אריה בקלו23/09/2010שלום,
תרופת הריטלין שייכת למשפחת הממריצים ולכן כמו ממריצים אחרים כגון קפאין היא מעלה את הדופק .
העליה ברמת הדופק משתנה מאדם לאדם וגם לפי רמת הפעילות, גיל, משקל וסוג הריטלין.
אין להתחיל טיפול בריטלין לפני שנשללה בעיה קרדיאלית אישית או משפחתית .
בכל מקרה של ספק או הישנות הבעיה ,יש להיוועץ עם הרופא המטפל.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות שינהצ'שר20/09/2010
האם למי שיש הפרעת קשב וריכוז יש סיכוי להפרעה בשינה? מין טיקים לא רצוניים בזמן שינה עמוקה או שאין קשר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה
ד``ר אריה בקלו21/09/2010שלום,
הרקע להפרעות שינה הוא מגוון ותלוי גם בגיל.
הפרעת קשב וריכוז יכולה להיות מלווה בהפרעות שינה או בטיקים או בשניהם.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחליפים לריטליןנבו14/09/2010
צהריים טובים,
לאחר תקופה של דיכאון
חזרתי לשימוש בריטלין LA
מהתנהגות פאסיבית קיצונית, חזרתי להיות מתפקד.
בעבר אובחנתי דרך מכון באסף הרופא לסובל מקשב וריכוז
ונרשם לי ריטלין, הצלחתי ללמוד ולהשלים את כל הפערים שפיספסתי בתקופת התיכון.
העניין הוא כזה , אני לא מנצל את הרטלין לרעה , אלא נעזר במה שהוא נותן לי
כדי לעשות הרבה פעולות , לתפקד , להמנע מאימפולסיביות ולהרגיש סיפוק מדברים שאני עושה.
הריבאונד בשבילי , אני חוזר להיות חולמני קיצוני , אימפולסיבי ויורה לאוויר אינספור הערות שמצחיקות את הסובבים אותי , אבל בלי יכולת לשלוט על הפה.
אני מטופל אצל פסיכיאטרית של קופת חולים, שאין לה רקע והבנה בנושאי ההפרעות הקשב וריכוז , ולכן אני שואל פה מכיוון שראיתי שד"ר עדי אדר עובד עם פסיכיאטרים.
אני מתכוון לבקש מהפסיכאטרית שלי שתרשום לי וולבוטרין
כי למרות שהשפעותיו של ריטלין מדהימות , הן עוזרות רק במחצית היום
ולפי מה שקראתי התרופה הזה בשיטת שאר נוגדות הדכאון פועלות באופן איטי ומונעת פיתוח תלות. האם יצא לכם לשמוע על מישהו שלקח את התרופה הנ"ל וחל אצלו שיפור בריכוז והקשב?
כמובן שהכל בגדר עצה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וולבוטרין ו- ADHD
דר' עדי אדר17/09/2010שלום לך!
אכן השאלה שלך היא עניינית אך לאמקובל במסגרת הפורום הזה להמליץ טיפול תרופתי ספציפי- כלומר המדיניות שלנו היא לא להמליץ באופן אינדיבידואלי אלא להתייחס להבטים תאורטיים שונים אשר לאבכרוכים בבדיקה רפואית ישירה.
וולבוטרין היא תרופה אשר ניתן להשתמש בה בהפרעות קשב כאשר השיקול הבלעדי לטיפול בה הוא של הרופא המטפל. בהחלט מומלץ שתבידק אצל מומחה לנושא.
במסר שלך לא פרטת מדוע אתה מטופל דווקא בריטלין LA , באיזה מינון כאשר בהחלט קיימות גם אפשרויות טיפוליות אחרות כגון קונצרטה, אדרל, סטרטרה, מדבקות ריטלין , פוקלין ועוד.
לכן - נא לפנות ליעוץ ספציפי לרופא מומחה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדרל ויובש בפהדנה13/09/2010
ני בן 16, ילד שלא אוכל. אחרי שניסינו כמעט הכל (רטלין, קונצרטה , אדרונקס ,רמוטיב ) ,הוא לא יכול לקחת רטלין מחשש למצב של תת תזונה (סרבן אכילה ותחת רטלין בצום מוחלט) , איך דשהוא עעם אדרל היה בסדר . (כדור כחול) .
אבל הילד מתלונן על יובש בלתי ניסבל בפה ולא מוכן יותר לקחת את הכדור .מה עושים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדרל ויובש בפה
ד``ר אריה בקלו16/09/2010שלום,
האדרל היא תרופה ממשפחת הממריצים ומכילה את החומר מתיל פנידט המצוי גם בריטלין לסוגיו.
יובש בפה היא תופעת לוואי אפשרית בכל סוגי טיפול אלו.
אני מציע לחזור לרופא המטפל להתיעצות נוספת.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי בריכוז - בגלל שימוש בקנאביסדן13/09/2010
היי,
שמי דן ואני בן 21 חייל משוחרר כבר חודש.
בעבר לא היו לי בעיות קשב וריכוז כלשהם (או לפחות משהו שהפריע לי ללמוד) אומנם הציונים שלי בבית הספר לעולם לא היו מצויינים אך זאת בגלל עצלנות וחוסר עניין והשקעה מצידי.
אך בכל דבר שבו כן רציתי ללמוד (קורס חובשים, מבחנים בבית הספר שהיו חשובים לי, קריאת ספרים צפייה בסרטים וכו') לעולם לא הייתה לי בעיה. אפילו בדר"כ כאשר באמת השקעתי הייתי בין המובילים.
בחצי שנה האחרונה (אולי מעט יותר) התחלתי לעשן גראס בתדירות יומ-יומית. בכל יום הייתי מעשן כמויות אדירות ובהתחלה לא הרגשתי לשום הפרעות או תסמינים כל שהם.
מלפני חודש בערך התחלתי לשים לב שיש לי בעיה שאני לא מצליח להיות מפוקס.
יוצא לי לראות סרט ואני קורא הכל ומבין אך פתאום 5 דקות אחרי זה אני אומר לעצמי (מה?! מה לעזעזל ראיתי עכשיו) כאילו כל מה שראיתי ב5 דקות האחרונות פשוט נשכח לי ואני נאלץ להעביר את הסרט אחורה 5 דקות כדי לצפות שוב ומתאמץ להיות מרוכז יותר.
דבר נוסף קורה לי גם בספרים, אני יכול לקרוא ספר להבין והכל בסדר בהבנה ואין עם זה בעיות. אך פתאום אני יכול לקרוא חצי עמוד ולהגיד לעצמי. "רגע, מה קראתי עכשיו?" אני פתאום לגמרי לא מרוכז במה שאני קורא ואני מרחף במחשבות שלי לנושאים אחרים ובכלל לא מרוכז בדבר שאני כרגע מתעסק בו. אני כאילו קרוא מילה מילה אבל אני לא באמת מכניס את זה לראש שלי בגלל שאני חושב על משהו אחר. ושוב אני נאלץ לקרוא את אותו קטע שכיביכול לא באמת הכנסתי לראש שוב.
מהרגע שהתחלתי לשים לב לבעיה, הפסקתי לגמרי עם הגראס. (לא עישנתי כבר במשך חודש שלם) הגראס היה כעיקרון סתם בילוי עם חברים ולא יותר מזה. אך ברגע שהתחלתי להרגיש קושי הפסקתי.
בנוסף עליי לציין שלפעמים גם עוד לפני שעישנתי גראס מדי פעם היה באמת קורה מצב כזה שהייתי קורה ספר ולא באמת הפנמתי את מה שקראתי והייתי נאלץ לקרוא שוב אבל זה היה קורא לי פעם בהרבה זמן לאחר שכבר הייתי קורא ספר אחרי זמן והייתי מתעייף.
עכשיו זה קורה לי הרבה יותר הרבה והרבה יותר מהר, ובנוסף לספר זה גם קורה לי בסרטים ובשיחות עם אנשים. פשוט קשה לי להיות מרוכז. אני פשוט חושב על דברים אחרים בזמן שאני צריך להיות מרוכז בדבר שאני מתעסק בו לאותו רגע.
השאלה שלי היא,
אני מודע לכך שגראס בשימוש ממושך יכול לפגוע בקשב הריכוז וההבנה. אך האם לאחר מכן כאשר השימוש נפסק היכולות ריכוז והקשב חוזרים למצב נורמלי? או שזה נדפק לכל החיים?
מה עליי לעשות?
אני התכוונתי ללמוד אחרי הצבא שיפור בגרויות פסיכומטרי תואר.
אני ממש מודאג שתהיה לי בעיה להתרכז בשיעורים בגלל חצי שנה של "השתוללות".
אשמח לעצתך ומאוד מודאג.
דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העצה שלי לא מקצועית
נבו14/09/2010אבל מדוברת מתוך ניסיון.
בתור אחד שמרחף כל חייו, ורואה את העולם כמו שהוא אבל לא מסוגל להנות ממנו
אני יכול להגיד לך שאחת הבעיות הגדולות הן עישון סמים.
בשבילי הגראס חידד יצירתיות, הכניס אותי לפוקוס , וגרם לי להנות מדברים.
קורא , מתעניין , לומד דברים, ואפילו בעניין המפגשים החרבתיים זה דיי עזר להפיג שעמום ופאסיביות בין אנשים.
להגיד לך את האמת,
גראס זה טעות, זה טעות ענקית, מה עוזר להנות מדברים ולהיות פרודוקטיבי אם אחרי השימוש אתה לא זוכר בכלל מה עשית.
כי זה לא עוד תלות נפשית
זה תלות פיזית אם מדברים במונחים ניורולוגים
הגוף שלך התרגל לדופמין הגבוה שהורגש במהלך העישון
שכנראה הוא לא המצליח לקבל את החסר הזה מפעיליות שגרתיות.
גראס גם יכול להעצים חרדות ודכאונות וגרימה להרגשת פאסיביות
מדברייך אתה נשמע אדם עם ראש על הכתפיים , אז טוב ששמת לב לזה ונמנעת
גם לא הייתה פה עצה , אלא סתם שיתוף בנוגע לקשיים שנובעים ממריחואנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
דן14/09/2010אצלי לעולם הגראס לא גרם לשכוח מה עשיתי יום לפני. תמיד ידעתי מה עשיתי, ופחות או יותר הייתי בשליטה. בנוסף לכך בהתחלה הגראס אכן במובן מסויים חידד את הקשב שלי וההתעניינות שלי בשיחות בין אנשים. וגם שיפר את היצירתיות, התחלתי לחשוב על דברים שלעולם לא הייתי מצליח להגיע אליהם ללא עזרת הגראס.
וכן זה גם היה גורם לערב שגרתי ומשעמם עם חברים לחוויה מטורפת וכיפית.
הבעיה היא הפגיעה לטווח הארוך, וזאת הפגיעה שאני חווה עכשיו.
שמחתי לקרוא את התגובה שלך ואת התעניינות.
וכן גראס זאת טעות בגלל מה שאני חווה כרגע, כמו שאמרתי קושי בריכוז והקשבה.
הלוואי והיה סם שמשפיע כמו הגראס ללא החיסרון הזה...
עדיין מחכה לשמוע תגובה מקצועית.
תודה,דן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקנביס והפרעת קשב
סמים שונים יכולים לגרום לפגיעות מוחיות שונות ולעתים בלתי צפויות. בהחלט מדווחים גם על קשיי מיקוד, ריכוז לאחר נטילה של סמים וכמובן שככל שהתקופה של החשיפה קצרה יותר הסיכוי הוא טוב להתאוששות הדרגתית.
על פי התאור שלך וללא אבחון לא ניתן להחליט האם קיימת כאן הפרעה נוספת ולכן מומלץ לך לפנות לאבחון מסודר אשר חשוב בו לא להסתיר מידע רפואי.
דבר אחד אני מקווה שאתה לומד מנושא זה - התרחק מסמים!!!!!!!!!!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איך עוזרים לריבאונד שלא עובר?שרון13/09/2010
בני בן ה10 לקוח ריטאלין LA20 וסובל משתי תופעות מתישות - הוא מתחיל להיות רעב רק בשעה 21 בערב, מה שגורם לו ללכת לישון מאוד מאוחר וגם סובל מעצבנות נוראית בשעה 16, כולל אלימות, שעמום, עצבות וכד' - שקיימים רק בשעה הזו ביום כשהוא לוקח את התרופה. בנוסף, כל יום ראשון - אחרי שבשבת הוא לא לקוח, או אחרי חג - הוא סובל מהתחלה מכאבי ראש. הרופא אמר שזה יחלוף אך אחרי חצי שנה של לקיחתה - זה לא עוזר. ניסינו את כל הסוגים האחרים - להכל הוא מגיב אותו הדבר. קבלנו את התשובה ש"אין מה לעשות ולהחליט אם להמשיך או לא בעצמנו". יש דרך למתן? איך מחליטים....? התועלת רבה אך גם המחיר גבוה מאוד....עצה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבאונד
ד``ר אריה בקלו16/09/2010שלום,
תופעת הריבאונד משתנה בהתאם לסוג הטיפול והמינון.
לא ברור לי באיזו שעה הילד נוטל את התרופה אבל ריטלין LA פועל עד 10 שעות ולכן אם התרופה נלקחת לפני 8 בבוקר ,היא לא יכולה להשפיע מעבר ל 6 אחה"צ.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבאונדהגר13/09/2010
היש דרך למתן ולעזור לילד עם תופעות הריבאונד? בני בן 7.5, לוקח ריטלין ל.א. 20 מ"ג ולקראת 4 אחה"צ נכנס לאי שקט, קשה לו למצא עצמו, לא מוצא מה לעשות עם עצמו, שום דבר לא מושך אותו ולא נחמד לו. לעיתים יש גם דיבור בלתי פוסק, אבל בעיקר חוסר שקט ו"שעמום". האם יש דברים קטנים שיכולים לעזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דבר נוסף שיכול לעזור
אמא של יהלי13/09/2010הוא ספורט, הבן שלי , בכתה א , גם מאובחן כסובל מהפרעות קשב ולא מפסיק לדבר לרגע. הוא נימצא בקבוצת ספורט ייעודית וייחודית לטיפול בהפרעות קשב בבית חולים מאיר בכפר סבא. אנחנו ממש רואים שינוי לטובה. זה תהליך אבל לדעתי הוא משתלם.
את יכולה לפנות ליעל אם היא לא נימצאת משאירים הודעה והיא תמיד חוזרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבעייה היא
הגר14/09/2010הוא כ"כ חלש וחסר אנרגיה שספורט לא בא בחשבון, אפילו להפגש עם חבר אין לו כוח. בכל מקרה, תודה על התגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרבאונד - מה עושים?
אכן בעיה לא פשוטה.
ריטלין LA היא תרופה עדינה יחסית. חשוב כמובן לפרט כמה זמן נמשך הרבאונד האם זה חצי שעה -שעה או מספר שעות.
מומלץ בדרך כלל להמשיך בטיפול ברציפות למשך כחודש על מנת להתרשם אם עוצמת הרבאונד מתמתנת. אפשרות נוספת היא דווקא להוסיף ריטלין אחרי הצהריים ולדחות את הרבאונד לשעות מאוחרות תר. כמו כן קיימת אפשרות להחליף לתכשיר אחר.
צריך לאפשר לילד סביבה שקטה, לא "להלחיץ" אותו בזמן הרבאונד.
כמובן יש להתיעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- במה להתחיל?הדר13/09/2010
לדנו בן השבע תמיד "סבל" מחוסר ריכוז ומוסחות,הוא סיים את כיתה א טוב מאוד אבל עם הרבה קשיים וממש לא היה לו קל,(מדובר בילד חכם שאין לו בעיה לימודית רק איטי מאוד ומוסח מאוד ולכן גם מתוסכל שלוקח לו המון זמן להכין שיעורים/להעתיק מהלוח או להתרכז)
המורה שלו עכשיו בכיתה ב שמחה לב,(תוך שבוע לימודים) שיש החרפה במידת הריכוז שלו ,מרבה לצאת לשירותים וממש צריך לעמוד לידו כל השיעור ול"החזיר " אותו לשיעור. (המורות המקצועיותשמו לב לזה גם והעירו למחנכת)
ועכשיו השאלה הגדולה: מה לעשות???,הילד עבר אבחון בגיל 5 וניתן לו ריפוי בעיסוק,המתנה למכון קשב דרך הקופה זה 6-7 חודשים,בפורום לקויות למידה (כותב גדול,בעל רגישות בויסות חושי) מצויין שמבחן TOVA לא רציני ושבמכונים הפרטיים בכלל לא מאבחנים את הילד אלא על סמך שאלון שההורים ממלאים!! ושצריך הבחנה מבדלת ללקות למידה מהשאבחון פרטי לא נותן
אנחנו מבולבלים מאוד, באמצע יש ילד מתוסכל שלא אוהב את בית הספר,(כבר בכיתה ב)ולא יודעים באיזה כיון לפנות.אגב המורה בעצמה לא יודעת לאן לכון אותנו
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להתחיל באבחון !
ד``ר אריה בקלו13/09/2010שלום,
אני מתקשה מעט להבין במה דברים אמורים?
בנכם זקוק לאבחון.
אבחון טוב הוא אבחון מלא המתבסס על קבלת פרטים ,שאלונים שונים, בדיקה קלינית יסודית ולעיתים גם מבחן ממוחשב כגון טובה.
אינני יכול לתת המלצה למקום אבחון- לא מקובל בפורום.
אינני מקבל את הקביעה שלכם שהמכונים לא רציניים וכו'.
תתיעצו, תבדקו ותחליטו.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנחנו נמצאים בדיוק באותה סירה
NIRA20/09/2010בתי בת 7 בכתה ב', סובלת מלקויות למידה וככל הנראה מבעית קשב וריכוז, היינו אצל נוירולוג שהמליץ על בצוע אבחון אחד מהבאים TOVA, BRC, CPT, איזה אבחון הכי מתאים? בפורומים אומרים שהTOVA לא טוב, כנ"ל גם לגבי ה-BRC. כל כך הרבה דעות מנוגדות שאני לא יודעת מה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות ממוחשבות
ד``ר אריה בקלו21/09/2010שלום,
כפי שכבר נכתב רבות בפורום, הבדיקות הממוחשבות הן כלי עזר לרופא המאבחן ומשמשים כהשלמה לאבחון.
לכל בדיקה יש את היתרונות והחסרונות שלה וכל רופא בוחר את הבדיקה המתאימה לו.
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בן 7אושרת12/09/2010
שלום רב,
בני בן שבע, התחיל כיתה ב' (מהקטנים בשכבה).
לפי מבחן קרני שערכנו לו (בכניסה לחוג מסוים שדרש זאת), הוא מחונן.
בנוסף, הוא קורא שוטף מגיל מאד צעיר, בחשבון פותר חוברות מתקדמות לגילו וציוניו בשנה שעברה היו כולם מעל 90.
א-ב-ל... אני מרגישה שדווקא דברים קלים (כביכול), מאד קשים לו.
לדוגמא - כשצריך להעתיק מהלוח או ממחברת הוא חולם. אני יכולה להכנס לחדר להעיר לו, לראות שהוא מתחיל לכתוב, ואז לחזור לחדר אחרי 5 דקות ולראות שהספיק לכתוב עוד 2 אותיות לפני שהתחיל שוב לחלום.
דוגמא נוספת - למרות שאני מתקנת לו שגיאות כתיב, דקה אחרי התיקון הוא יכתוב שוב עם אותה השגיאה.
ועוד דוגמא, היו ימים שחזר מבית ספר עם מחברות וחוברות ריקות לגמרי (כי התעסק בדברים אחרים בזמן השעור). דבר שדרש ממני לשבת איתו מס' שעות להשלים אחר הצהריים.
אני מתלבטת אם לפנות לאבחון ואם כן, לאיזה.
מצד אחד – אין ספק שהילד מסתדר (כרגע... ובעזרתי).
מצד שני – קשה לי מאד שאני צריכה להיות צמודה אליו ולהעיר לו כל הזמן "תפסיק לחלום". הוא מאד רוצה להגיע עם שעורים מוכנים לבי"ס, ואם אני לא צמודה אליו ומעירה לו, הוא יכול להמשיך לחלום גם עד הערב.
אשמח להמלצתך באם כדאי לפנות לאבחון או בדיקה כלשהי או לחכות ש"יעבור עם הגיל".
בתודה מראש (וסליחה על אורך המלל...)
אושרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם לבצע אבחון?
ד``ר עדי אדר12/09/2010שלום לך!
חולמנות, קשיי התארגנות, קשיי מיקוד הם מאפיינים של הפרעת קשב. אכן חלק מהדברים שציינת עשויים להתאים להפרעת קשב. מאידך אין למהר ולבצע אבחון עם הילד מתפקד בצורה טובה.
ההמלצה לבצע אבחון היא לא אם קיימת הפרעה מסויימת אלא אם היא מפריעה בצורה משמעותית לתחומי תפקוד שונים.
כיום לאור גילו הצעיר , תפקודו הטוב נראה כי ניתן להמתין עם נושא האבחון. מאידך חשוב מאוד להמשיך ולסייע לו בביוע מטלות לימודיות שונות, שמירת גבולות וסיוע בתחום ההתארגנות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)