פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זורקים לך איבחון בפרצוף ומשאירים...
    רונן
    22/11/2010

זורקים לך איבחון בפרצוף ומשאירים אותך להתמודד לבד ללא תמיכה ADHD-ADD -ODD-CD משאירים אותך עם טונות של רגשי אשם ואם יש היסטוריה של מחלות נפש במשפחה אז אתה לגמרי מתחרפן ואומר:"למה דוקא לי?"
    אבל דוקא מהמקום שאתה לבד ואין לך ברירה אתה מתרומם מהתחתית של התחתית,איזו ברירה נותרה?-היתה לי שנה ארורה,לא קיבלתי כלום מהמערכת,לא טיפול פסיכולוגי ולא עזרה בלימודים וראיתי רק שחורות,ראיתי איך שאני מאבד את הבן לאט לאט...אבל אז מהמקום הזה התחלתי מאבא שכל הזמן כועס להיות אבא "מכיל" גבולות ברורים וחזקים אבל גם אבא מבין ומלא אמפטיה...ודברים התחילו להסתדר...
    היום יש לי הבן הכי מדהים בעולם!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• זורקים לך איבחון בפרצוף ומשאירים... - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    22/11/2010

אם אין אני לי, מי לי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• השפעת ריטלין LA
    מילקה
    21/11/2010

שלום רב
    התחלנו טיפול עם ילדה בת 7 ריטלין LA 20 מ"ג
    אנו לא רואים כל שינוי
    האם לוקח לתרופה כמה שבועות עד שמשפיע או שפשוט המינון אינו מספיק?
    תודה

לקביעת תור
    סגירה
    השפעת ריטלין LA

הוספת תגובה

• השפעת ריטלין LA - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    22/11/2010

שלום,
    הריטלין משפיע כבר ביום הראשון.
    התרופה לא מצטברת בגוף.
    אם תוך שבועיים אין שום השפעה חיובית , יש לשקול-באמצעות הרופא המטפל, שינוי בטיפול.

בברכה

ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• חוג לילד בן 8 וחצי
    מורן
    20/11/2010

שלום, לאחי הקטן (בן 8 וחצי) יש הפרעת ADHD.
    המצב איתו בזמן האחרון מחמיר, הוא לא מעוניין ללמוד, הוא מפריע בכיתה (הרטלין משפיע עליו רק חצי יום) וההתהנהגות הכללית שלו בלתי אפשרית.
    ממה שהבנו מה שיכול לעזור לו קצת זה ללכת לחוג, לכן חשבנו לרשום אותו לחוג כדורגל כי זה תחום שהוא מאוד אוהב. השאלה שלי האם כדורגל זה מומלץ לילדי ADHD? ואם לא, אז אילו חוגים מומלצים?

לקביעת תור
    סגירה
    חוג לילד בן 8 וחצי

הוספת תגובה

• חוג לילד בן 8 וחצי - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    21/11/2010

שלום,
    כל חוג שיש בו הוצאת אנרגיה מבוקרת, המלווה בהצבת גבולות ומשמעת ,יכולה להתאים לילדים עם הפרעת קשב.
    כדורגל, כדורסל, ג'ודו וקארטה הם רק חלק מהדוגמאות.

בברכה

ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קריאת ספר
    שיר
    19/11/2010

שלום רב, רציתי לדעת אם קושי בקריאת ספרים הוא דבר שכיח אצל אנשים עם הפרעות קשב וריכוז
    והאם קריאת ספר תורמת באופן מסויים לשפר את הבעיה?
    בתודה מראש.
    שיר

לקביעת תור
    סגירה
    קריאת ספר

הוספת תגובה

• קריאת ספר - תגובה

ד``ר עדי אדר
    19/11/2010

שלום לך!

נושא זה משתנה ויש הלוקים בהפרעת קשב ומרבים לקרוא ספרים אם הם חווים את הקריאה כתחום מעניין. עם זאת בגלל קשיי התמדה לעתים תכופות אנשים עם הפרעת קשב מתקשים להתמיד בקריאת ספרים.
    עצם קריאת ספרים לא משפרת תסמינים של הפרעת קשב.

בברכה,
    דר עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בוחן מציאות סוביקטיבי - אוביקטיבי?
    רונן
    18/11/2010

בוחן מציאות סובייקטיבי במקום אובייקטיבי? האם הכוונה ל"איד" שפולש ל"עצמי" -חוסר יכולת לדחות סיפוקים? מה הכוונה שילד או בגיר שופט מציאות בצורה כזו? האם תוכל לכתוב לי קצת על נושא מעניין זה ואיך מטפלים בו...?

הוספת תגובה

• בוחן מציאות סוביקטיבי - אוביקטיבי? - תגובה

ד``ר עדי אדר
    19/11/2010

שלום לך

השאלה הופנתה לפורום לא נכון...

בברכה

דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קושי בלעשות גבולות לעצמה ולאחרים...
    רונן
    16/11/2010

אחותי בת 44,מאוד אימפולסיבית,אם היא צריכה לעשות משהו אז זה חייב להיות במיידי וללא דיחוי וכמו-כן היא לא מסוגלת לסרב לכל דבר שמבקשים ממנה {חוץ ממין} אין לה גבולות בנתינה עד שהיא מגיעה להתשה מוחלטת..בעבר היא אובחנה עם סכיזופרניה פרנואידית אבל אני מכיר אותה מאז ומתמיד ולי זה נראה כמו הפרעת ADHD שלא אובחנה ולא טופלה מפני שאין לה קטעים של הזנחה עצמית קשה או קולות שהיא שומעת וכאלו דברים...הבעיה היא שהיא לא מוכנה ללכת לטיפול וממש משגעת את כל המשפחה שלה{הילדים שלה}...חוסר היכולת שלה לדחות סיפוקים והלחץ התמידי שהיא נתונה בו וכמובן ביזבוז כסף לא שליטה...היא עובדת כמו חמור במשק בית וכל מה שהיא מרויחה היא מבזבזת באותו רגע עד שלא נותר לה כסף לשלם את המשכנתא והיא מסתבכת בלי סוף....איך אני בתור אחיה יכול לעזור לה כשהיא לא מוכנה לשמוע לשום עצה?

הוספת תגובה

• קושי בלעשות גבולות לעצמה ולאחרים... - תגובה

ד``ר עדי אדר
    17/11/2010

שלום לך!

אתה לא יכול לעזור לה...

אחותך בן אדם בוגר והיא רשאית להחליט אם היא מוכנה לקבל טיפול כזה או אחר. ברור שניתן לנסות ולשכנע אותה אך כל עוד היא מוגדרת כאחראית למעשיה לא ניתן לכפות עליה טיפול כלשהו.

ועוד הערה - אם היא מאובחנת כסזיגופרנית קשה לי להניח כי רופא יאבחן אותה כהפרעת קשב כאשר חלק מההגדרה של האבחנה דורש העדר מחלות נפש מהסוג הזה (היכולות בהחלט לחקות תסמינים של הפרעת הקש).. במקרים כאלה גם הטיפול התרופתי הוא מסובך וצריך להעשות בזהירות ובהשגחה רפואית.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז
    שירה
    16/11/2010

שלום,
    אני בת 21, מזה תקופה ארוכה שאני סובלת מבעיות קשב וריכוז.
    בתקופת בי"ס תמיד הייתי מרחפת בשיעורים, בשלב מסויים נשלחתי למבחן טובה והייתי אצל ניורולוג והוחלט שאקבל ריטלין.
    מאז שאני זוכרת את עצמי כל פעם כשאני קוראת אני פשוט נרדמת... העיניים שלי לא מצליחות להחזיק את עצמן. (לעיתים גם בטלווזיה). רק במחשב אני מסוגלת לשבת המון.
    האם זה נורמלי?
    בנוסף אני מקבלת בחילות כאשר אני ממש מנסה להתרכז או כאשר אני מבצעת פעולות מתמטיות וכד'. האם זה סביר? אני לא יודעת כיצד להתמודד עם זה.
    לפני כמה חודשים רציתי לעבור את מבחן הפסיכומטרי אז הלכתי שוב לבדיקה ונאמר לי כי אני צריכה להגדיל את המינון של הריטלין, המצב הולך ונהיה גרוע יותר?
    אני ממש מיואשת, אני רוצה להתחיל ללמוד בסמסטר אביב ולא יודעת כיצד להתמודד עם הקושי.
    בתודה,
    שירה.

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    16/11/2010

שלום,
    מאחר ואת מאובחנת כ ADHD הרי שכל שנותר לעשות הוא התאמה טיפולית.
    המינון וסוג הטיפול נקבע ע"פ הגיל, משקל, צרכי המטופל וכו' ולכן רק טבעי הוא שיהיו שינויים במהלך השנים.
    בחילה כתוצאה ממאמץ לימודי או מחשבתי אחר אינו אופיני להפרעת קשב ולכן אני ממליץ לבדוק בכיוונים אחרים כגון ראיה.

בברכה

ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה

שירה
    16/11/2010

לפני כחודש עשיתי בדיקת ראיה לשמחתי אני רואה6/6.
    אתה יכול להמליץ לי על איזשהו סוג טיפול מלבד ריטלין? \

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על התגובה - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    17/11/2010

איננו נותנים המלצות טיפוליות דרך הפורום.
    זאת צריך לעשות הרופא המטפל.
    ברצוני להדגיש שתרופות אלטרנטיביות אינן תחליף לריטלין או נגזרותיו.

ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תראי...

הילה
    18/11/2010

אבל חשוב להגיד שאני לוקחת אומגה 3 סופהרב איזה תקופה וזה כן משפר את המצב נקודות בהן הייתי חלשה בלימודים מתחילים להשתפר עם הזמן

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות של ילד בן 10
    Pitstick
    13/11/2010

שלום,
    אני אמא לילד בן 10 שאובחן כ-ADHD לפני חמש שנים אצל ד"ר עדי אדר.
    אני גרושה מזה כשנה.
    בני מטופל בריטלין במינון נמוך. הוא תלמיד כיתה ד', ילד סנדוויץ', נבון, רגיש וטוב לב.
    לאחרונה יש החמרה בהתנהגותו: אימפולסיביות הבאה לידי ביטוי באלימות כלפי אחיו וכלפי, קושי בקבלת גבולות וסמכות (הן שלי והן של מוריו). אני מרגישה שאני נמצאת איתו במאבק תמידי ולאורך כל היום. אמנם ישנן הפוגות, אך הן מעטות וקצרות. בנוסף שיתוף הפעולה שלו בבית הספר נמצא בתהליך של החמרה: הוא ממעט להעתיק מהלוח, מסרב להכין שיעורים (אלא לאחר משא ומתן, איומים, שוחד וכו'). יש לציין שהוא ילד חכם וציוניו גבוהים.
    בשיחות שאני עושה איתו הוא מביע חרטה על מעשיו (למשל על האלימות), אך הדבר אינו מונע את הישנות התופעות.
    לי ולאביו יש משמורת משותפת (הילדים נמצאים אצל כל אחד מאיתנו פחות או יותר במשך זמן שווה במהלך השבוע). ראוי לציין שכשהוא נמצא אצל אביו הוא משתף יותר פעולה, אך הדבר עדיין כרוך במאבקים רבים. אני מרגישה שהעובדה שהגישה של אביו כלפיו הינה תקיפה וכוחנית, גורמת לו להתנהג ביתר תוקפנות כשהוא אצלי (כי הוא מפרש את חוסר הכוחנות שלי כחולשה).
    בעקבות ההחמרה בהתנהגותו, שקלתי הגדלה של מינון הריטלין, אך אני חוששת מתופעות הלוואי. יש לציין שהגדלה של מינון הריטלין לפני מספר שנים גרמה לתופעה של הזיות, ובעקבות זאת הוחזר המינון המקורי הנמוך.
    בעבר הוא טופל אצל פסיכולוגית חינוכית ואצל תרפיסטית בדרמה.
    בנוסף רציתי לציין שהבעיות שתוארו למעלה היו קיימות בצורה בולטת לאורך כל השנים – וכמובן, עוד בטרם הגירושין, אך כאמור לאחרונה יש החמרה.

אני מחפשת עזרה מקצועית שתסייע לי להתמודד עם המצב.
    כל עצה בעניין זה תתקבל בברכה, כמו גם דרכי התמודדות אחרות של הורים במצבים דומים.
    בהמון תודה מראש!

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התנהגות של ילד בן 10

הוספת תגובה

• בעיות התנהגות של ילד בן 10 - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    13/11/2010

שלום,
    יתכן והמינון נמוך מידי (לא ציינת כמה),הרי הילד גדל עם השנים.
    ברור מדבריך שהיו וישנן בעיות התנהגות שהחמירו לאחרונה.
    הטיפול המייטבי במצב כזה הוא אכן חזרה לטיפול התנהגותי והדרכת הורים(גם אם גרושים), ובמקביל התיעצות עם הרופא המטפל בהקשר להתאמת המינון .

בברכה

ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ולבוטרין ואדרל
    רשת
    13/11/2010

בן 16 , קשב וריכוז , חוסר שקט אימפולסיביות.
    בעיית אכילה כמעט ולא אוכל ולכן לא לוקח רטלין .
    ולבוטרין פחות פוגע בתיאבון (אם כי בכל מיקרה התיאבון שלו נמוך)
    נוסה רמוטיב+אדרונקס - האדרונקס עשה התכווצויות ולא השפיע מספיק על הקשב .
    היום לוקח ולבוטרין +אדרל (חצי כדור כחול) .
    לא מתלונן על כאבי ראש .
    התיאבון חלש אבל הוא חלש גם ללא תרופות.
    שאלה: מה הנזק לטווח קצר וארוך של שילוב אדרל וולבוטרין?
    מה ההבדל בפעילות הכימית בין ולבוטרין לסטטרה?
    מה אתה מציע?
    ולבוטרין+אדרל.?
    רולבוטרין+רמוטיב?
    רמוטיב+אדרל?
    סטטרה? (יקר ומסובך בגלל זה עוד לא נוסה)
    יש צורך קריטי בתרופות אבל אני מפחדת מהנזקים.
    בבקשה עצה - זה מאוד חשדוב לי!

לקביעת תור
    סגירה
    ולבוטרין ואדרל

הוספת תגובה

• ולבוטרין ואדרל - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    13/11/2010

שלום,
    התרופות שאת מציינת ,אדרונקס, וולבוטרין, הינן תרופות נוגדות דכאון כמטרה ראשונית.
    לוולבוטרין יש פעולה פרמקולוגית דומה בחלקה לפעולת המתיל פנידט (ריטלין) ולכן יש מקרים בהם ניתן לטפל בתרופה זו גם ב ADHD .
    אין מניעה לשלב ולבוטרין עם אדרל.
    אני מבין שמדובר בבעיה מורכבת יותר מאשר רק הפרעת קשב וריכוז ולכן גם השילובים התרופתיים מורכבים יותר, ולא ניתן לתת מענה מלא לשאלותיך בפורום.
    זה מקרה קלאסי להתיעצות רצופה עם הרופא המטפל.

בברכה

ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בחינת הגדלת מינון לרטלין
    אורית
    11/11/2010

דר אדר שלום!
    בני בן ה-8 אובחן על ידך לפני כשנה וחצי כילד עם ADHD ומאז נוטל ריטלין L.Aש 20 מ"ג בשעה 07:15 בבוקר. כאשר בני נוטל הכדור הוא נרדם לא לפני השעה 21:30 - 22:000.. במידה ואינו נוטל הכדור בני נרדם עד השעה 20:30.
    לאחרונה התלוננה מורתו של בני כי בשעה החמישית והשישית ריכוזו יורד וכך גם תפקודו.
    שאלת היא אם העלת המינון תפגע עוד יותר בשעת השינה של בני ובמידה ולא לאיזו מידה מומלץ להגדיל המינון?
    אשמח לתשובתך

לקביעת תור
    סגירה
    בחינת הגדלת מינון לרטלין

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסותך לבעיה שלעיל

אורית
    17/11/2010

שלום לכם!

הנחיות משרד הבריאות קובעות כי שינוי מינון של תכשירי ריטלין צריך להתבצע במסגרת ביקורת רפואית מסודרת ובמיוחד אם עברה חצי שנה. יש לזכור כי כל עדכון המלצות רפואיות מחייב ביקורת מדי פעם.

עפ"י הנחיות משרד הבריאות : "הטיפול דורש טיפול מקצועי הדוק, על ידי הגורם שהתחיל במתן הריטלין, של פעמיים בשנה לפחות, במטרה לעקוב אחר השפעת התרופה והאם קיימת אפשרות להפסקתה" (חוזר משרד בריאות 23/2002).

לכן מומלצת ביקורת אם פרק הזמן הוא 3 שנים ואבחון מלא אם מעל 4 שנים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח להתייחסותך לבעיה שלעיל - תגובה

ד``ר עדי אדר
    19/11/2010

שלום לכם!

הנחיות משרד הבריאות קובעות כי שינוי מינון של תכשירי ריטלין צריך להתבצע במסגרת ביקורת רפואית מסודרת ובמיוחד אם עברה חצי שנה. יש לזכור כי כל עדכון המלצות רפואיות מחייב ביקורת מדי פעם.

עפ"י הנחיות משרד הבריאות : "הטיפול דורש טיפול מקצועי הדוק, על ידי הגורם שהתחיל במתן הריטלין, של פעמיים בשנה לפחות, במטרה לעקוב אחר השפעת התרופה והאם קיימת אפשרות להפסקתה" (חוזר משרד בריאות 23/2002).

לכן מומלצת ביקורת אם פרק הזמן הוא 3 שנים ואבחון מלא אם מעל 4 שנים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ראיה מטושטשת מנטילת רטלין
    דוד
    11/11/2010

שלום.
    אני בן 24 ואובחנתי לפני שנה כסובל מהפרעות קשב וריכוז (ADD). הומלץ לי על 50 מ"ג של רטלין LA. בפועל, אני די חושש מהטיפול התרופתי ועד כה, כמעט ולא לקחתי.
    בפעם הקודמת שהשתמשתי בכדור, לפני מס' חודשים, הבחנתי שהראיה שלי נהיית מטושטשת ולא הצלחתי לקרא במחשב. בפעם האחרונה (יום ב' האחרון) התופעה חזרה על עצמה בערך למשך 48 שעות, לסירוגין, כמה שעות כל פעם. לא הצלחתי ב-כ-ל-ל לקרא ולא רק - כל הראיה היתה מטושטשת. יש לציין כי הראיה שלי מעולה באופן כללי, ואני לא זקוק למשקפיים.

האם תופעת לוואי זו רומזת לי שהכדור לא בשבילי? שהוא יכול להזיק לי?
    אם לא, האם זה חולף עם הזמן?

בתודה!

הוספת תגובה

• ראיה מטושטשת מנטילת רטלין - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    12/11/2010

שלום,
    ראשית , אינני מכיר RITALIN LA 50 ,המקסימום שיש זה 40 !?
    ראיה מטושטשת איננה תופעת לוואי שכיחה אך יש לקחת בחשבון שמדובר בתרופה ממריצה שלעיתים עלולה להשפיע על עליה בדופק ובלחץ הדם ואלו עלולים להשפיע גם על חדות הראיה.
    אני מציע שתברר את נושא לחץ הדם ותהיה בקשר עם הרופא המטפל.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פזרנות וכתב יד בלתי קריא
    ליאורה
    11/11/2010

יש לי 2 בנים. בן 14 ילד נבון אך בלתי אפשרי להבין את כתב ידו האם ניתן לאבחן אצלכם גם דיסגרפיה? ילד שני בן 11 שמפוזר ועצלן מאוד, האם זהו סוג של הפרעה שמצריך אבחון?

לקביעת תור
    סגירה
    פזרנות וכתב יד בלתי קריא

הוספת תגובה

• פזרנות וכתב יד בלתי קריא - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    11/11/2010

שלום,
    בעיות בכתב היד נבדקות ע"י מורה לחינוך מיוחד או במסגרת אבחון דידקטי.
    פזרנות ועצלנות הן תכונות אופי שאינן בהכרח חלק מהפרעת קשב וריכוז.
    אולי כדאי להתחיל מהתיעצות עם יועצת בית הספר והמחנכת ומישם לראות כיצד ממשיכים.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין 20LA והשפעתו
    פלוני
    11/11/2010

שלוםת אובחנתי ב-ADHD
    אני נוטל 20LA משקלי 60ק"ג אני לא ממשמרגיש את ההבדל
    האם אני צריך לעלות ל-40LA? או לנסות ליטול שני כדורים של 20LA ביחד?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין 20LA והשפעתו

הוספת תגובה

• ריטלין 20LA והשפעתו - תגובה

ד``ר אריה בקלו
    11/11/2010

שלום,
    מינון הטיפול בריטלין מועלה בהדרגה, תוך כדי מעקב של המטופל.
    אני לא מציע לך לעשות זאת לבד ,אלא בהתיעצות עם הרופא המטפל.

בברכה
    ד"ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אם צריך איבחון
    מון
    10/11/2010

שלום...

אני אמא לבת 9 בכיתה ד הילדה טובה מקשיבה גם בבית ספר היא מהילדים הטובים היא מכינה שעורי בית לבד אני רק בודקת לה. .
    הבעיה היא בזמן המבחנים אני מכינה אותה למבחנים היא יודעת החומר טוב מאוד אני לא יודעת מה קורה בזמן המבחן הילדה לא עונה נכון על שאלות שהיא יודעת טוב מאוד התשובה שלהן .
    מה קורה.. ומה אפשר לעשות.. עם מי להתייעץ.
    האם היא צריכה איבחון כלשהו ?

שאלתי המורה מה קורה אם היא יודעת החומר מה קורה בזמן המבחן
    אין תלונות מהמורים על בעיה חוץ מזה שהיא מדברת בכיתה אין בעיות אחרות שלא ידוע לי עליהם. גם הרופא אמר שלא נראה לו שיש לה בעית קשב וריכוז.

לטפולכם תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    אם צריך איבחון

הוספת תגובה

• אם צריך איבחון - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/11/2010

שלום לך!

לפחות לפי התאור הקצר שמסרת לא נראה כי הכיוון הוא של הפרעת קשב וריכוז אלא יתכן חרדת בחינות, קושי בשליפה במצבי לחץ, קשיי התארגנות.

כדאי במצבים אלו להכניס לתמונה את היועצת החינוכית, לנתח מספר מבחנים ואת אופי השגיאות בהם כאשר אז אפשר לתכנן אסטרטגיות מתאימות לשפר ביצוע בזמן מבחנים.

אם הרושם של הרופא המטפל הוא גם של חרדת בחינות אמיתית עם תסמיני חרדה ניתן לשקול טיפול הרגעתי קל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך-מינונים ריטלין
    מירי
    10/11/2010

האם אני מבינה נכון, האם ילד בן 15 ששוקל 58, צריך לקחת 60 מ"ג ריטלין sr,כלומר 3 כדורים של 20?

לקביעת תור
    סגירה
    המשך-מינונים ריטלין

הוספת תגובה

• המשך-מינונים ריטלין - תגובה

ד``ר עדי אדר
    10/11/2010

תאורטית כן - אבל זו החלטה ושיקול דעת של רופא מטפל. יש לי מטופלים במשקל הזה שמגיעים למינים אלו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה