מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריבאונד מאוד מטריד אותיעופר06/07/2010
שלום,
אני בן 33. לאחר שאובחנתי כADD לפני כשנה ניסיתי לקחת ריטלין 40 LA ולאחר מספר נסיונות הפסקתי עקב תופעת הריבאונד שממש הטרידה אותי. התופעה כללה אי ריכוז , ניתוק , דכדוך וחרדה קלה.
לאחרונה החלטתי לתת שוב צאנס לריטלין. הפעם בהתיעצות עם הנוירולוג התחלתי במינון קטן ואעלה בהדרגה לכן נטלתי בימים האחרונים ריטלין 10 מג. בזמן השפעת הכדור התפקוד והקשב שלי מצוינים מהרגיל אך תופעת הריבאונד עדיין מופיעה בתום ההשפעה ומאוד מטרידה אותי. לעיתים משך התופעה הוא לכמה שעות טובות לאחר תום השפעת הכדור.
האם תופעת הריבאונד נחלשת עם הזמן ועם ההתרגלות לכדור?
האם ישנן דרכים להקל אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רבאונד -אכן תופעה מטרידה....
ד``ר עדי אדר08/07/2010שלום לך!
קיימת נטייה מסוימת לירידה בתופעות של רבאונד עם הזמן ויש מספר דרכים להקל על תופעה זו:
1. החלפת התכשיר לתכשיר ריטלין אחר.
2. מעבר לתרופות אחרות כגון סטרטרה, אדרל.
3. מתן מנה נוספת של ריטלין אחרי הצהריים לפני השעה בה מתחיל רבאונד.
כמובן שכל החלטה כזו מצריכה התיעצות עם הרופא המטפל!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין - מרשמיםמשה05/07/2010
אני נמצא בשלהי התואר שלי , 3מבחנים ו- 2 סמינריונים נשארו , לאחר דרך חתחתים לא פשוטה לאחר מכן אסיים את התואר הראשון .אני לא מצליח להביא את עצמי לשבת וללמוד גם שיש לי מעט זמן משהו פתאום נראה חשוב יותר (או שהוא באמת חשוב יותר) והלמידה שלי נמרחת.
אני חייב לסיים את התואר הזה , השאלה היא מי יכול לרשום לי ריטלין - מקריאה ומחקר בנושא אני מבין שזה רק פסיכיאטר או נוירולוג , האם הם פשוט יכולים לרשום את זה או שהם מחייבים לעבור אבחון קודם?
האם גם רופא משפחה יכול ע"ס הנסיבות הללו?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין - מרשמים
ד``ר עדי אדר06/07/2010שלום לך!
דין מתן ריטלין לא כדין מתן אקמול.
ריטלין היא תרופה בפיקוח ואכן רק נוירולוג או פסכיאטר צריכים לבצע אבחון, ובמידת הצורך הם רשאים לרשום לך תרופה זו.
יש להדגיש כי לריטלין יש גם תופעות לוואי ולא כל מי שנוטל את התרופה אכן נהנה ומפיק תועלת מהשפעתה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון או ללא
משה06/07/2010תודה לך.
האם המרשם ניתן רק לאחר אבחון שהוא ממש תהליך בפני עצמו עם שאלונים וכו' (כמו אבחון דידקטי)?
או שזהו משהו קצר יותר ולא מחייב קביעת תור בנפרד?
פשוט מהטעם שתקופת המבחנים היא ממש כרגע, אם מתן המרשם כרוך בקביעת תור בנפרד וצורך לחכות ימים - שבועות , חוששתני שהדבר כבר לא יהיה יעיל עבורי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון או כן.....
ד``ר עדי אדר06/07/2010שלום לך!
אני לא יכול להתחייב איך כל רופא מבצע אבחון אבל "מתן מרשם" מצריך אבחון מסודר ומעמיק. הרי לא בכל מצב יש צורך בטיפול תרופתי, יתכן ויש סיבות אחרות כגון דיכאון וחרדה המתנהגים ומחקים הפרעת קשב ולכן מתן מרשם הוא לא ענין טכני אלא מצריך אבחון.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רשלנות רפואיתלמיס05/07/2010
שלום
אני בת 30 רק לפני חודשים ספורים גלית מדוע חיי רווי סבל ואכזבה ודכאון ואי מימוש עצמי והון חובות וטונות של כאב
אובחנתי כבעלת הפרעת קשב וריכוז אני עד רגע זה לא תופסת איך בית הספר הנכבד בו למדתי לא גילה את ההפרעה המאד גלויה שיש אינלגנציה גבוהה בצירוף ציונים מחרידים ומשפילים בריחה מבית הספר , אין ספור פגישות עם היועצת החינוכית שאמרה לי תמיד אין לך כלום תשקיעי יותר בלימודים וכוו,,
שאלתי היא האם אוכל לתבוע את משרד החינוך על רשלנות רפואית ?
הרבה תודות
למיס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רשלנות רפואית? רשלנות חינוכית?
ד``ר עדי אדר05/07/2010שלום לך!
משרד החינוך לא מהווה מוסד רפואי ולא חלה עליו חובת אבחון בתחום הפרעות קשב....
יש גם לציין כי לפני יותר מעשור המודעות להפרעת קשב הייתה הרבה יותר נמוכה ולכן סביר להניח כי אז לא חשבו שאכן יש לך הפרעת קשב.
אני רופא ולא עורך דין אך לא נראה לי כי חלים על המקרה שלך כללי רשלנות רפואית המחייבים גורם לא רפואי כמו משרד החיינוך והמהווים עילה לתביעה.
כמובן שאת רשאית להתיעץ בנושא עם עורך דין.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תגובות בין תרופתיותיהב05/07/2010
שלום רב האם אפשר ליטול ביחד רטלין עם תרופות נגד אלרגיות -אוראוס או אנטיהיסטמין? האם יש תגובות בין תרופתיות לשילוב זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובות בין תרופתיות
ד``ר עדי אדר05/07/2010שלום !
אין מניעה מנטילה בו זמנית של תרופות אלו עם ריטלין.
לא צריכות להיות תגובות בין תרופתיות לשילוב זה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון הפרעת קשב וריכוז בגיל הרךקרן05/07/2010
שלום,
בתי בת כמעט 3 סובלת מהפרעת קשב וריכוז כלשהי ואני מחפשת איך ואיפה עושים את האבחון.
אנחנו בקופ"ח כללית, בתל-אביב.
יש לנו גן ילדים והיא לומדת בו, כך שיש לנו נסיון רב בזיהוי בעיות כאלו והנושט בהחלט מוכר לנו היטב מהמשפחה הקרובה.
היא בוגרת מגילה, בעלת אינטלגנציה גבוהה במיוחד וסובלת בעיקר מפעילות יתר.
היא מצליחה במאמצים אדירים לרסן את עצמה רוב הזמן, אבל לא כל הזמן וקשה לנו לראות אותה נאלצת להתאמץ כ"כ או לחילופין להפסיד פעילויות מהנות בגלל חוסר היכולת שלה לשבת ולהתרכז.
אודה על כל הכוונה.
קרן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הפרעת קשב וריכוז בגיל הרך
רצוי לערב פסיכולוגית התפתחותית ובהתאם להתרשמותה יש מקום לשקול גם הפניה ליחידה לגיל הרך המתמחה באבחון לגיל זה.
יחידות אלו קיימות באיזורים שונים בארץ לאבחון וטיפול בילדים צעירים עם הפרעות התנהגותיות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה לנוירולוג ילדיםשרית05/07/2010
שנה עברה חלפה בבית הספר. הצוות החינוכי במהלך כל השנה טען שהילדה מאד לא שקטה ועם המון בעיות התנהגות. מעולם לא דיברו איתנו על ריטלין ורק בסוף השנה לאחר שקראו לנו בכל הזדמנות לבית הספר , טענו שהילדה תזדקק לריטלין דחוף.
למי עליי לפנות עם בעיות הקשב וההתפרצויות שלה? אנחנו חברי קופ"ח מכבי ואשמח להמלצה באשר לנוירולוג.
ביצענו בתחילת השנה מבחנים דידקטיים וכבר אז אמרו שהילדה אינה מרוכזת כלל ומוסחת בקלות.
נודה לכם על רעיון כיצד מתחילים ולמי עלינו לפנות למתן הריטלין.
תודה
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה לנוירולוג ילדים
אני ממליץ לך לפנות למקוד המידע של קופת חולים מכבי והם יכולים להפנות אתכם לנוירולוג ילדים אשר עובד עם מכבי בהתאם למקום מגורכם.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הייshlomyyyyy04/07/2010
יש לי בעיית חרדות וקשב וריכוז ודיכאון קל וכל כדור משפיע לי על השינה והריכוז וזה מאוד מפריע לי ואני לא מצליח להתרכז מוחית רק בחלק מהמקרים שהשינה שלי ממש טובה ואז גם רק עם רילטןי או קונצרטה מצליח לתפקד אבל קצת.בבקשה אם מישהו יש לו משהו כמו רגיעון שעוזר לשינה ומרגיעה לחצים או מתחים וטבעי(שלא משפיע על הריכוז במוח כתוצאה משינה לא מושלמת בבקשה שיגיד לי.)
יש לי בעיית חרדות וקשב וריכוז ודיכאון קל והתמכרות קלה עד בינונית לריטלין וקונצרטה וכל כדור משפיע לי על השינה במיוחד הכדורים האלו וזה מאוד מפריע לי עם
הריכוז ואני לא מצליח להתרכז מוחית רק בחלק מהמקריo.החרדות והדיכאון מחמירות את המצב הנפשי וגורמות לי להגיע ללקיחת הכדורים שכננס לתסכולים בעיקר.
שהשינה שלי ממש טובה ואז גם רק עם ריטלין או קונצרטה מצליח לתפקד אבל
קצת.בבקשה אם מישהו יש לו משהו כמו רגיעון שעוזר לשינה ומרגיעה
לחצים או מתחים וטבעי(שלא משפיע על הריכוז או מוריד את החומרים והאדרנלין שלא גורם בעיות שינה בבקשה שיגיב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נא לגשת לרופא המטפל!
ד``ר עדי אדר04/07/2010שלום לך!
קשה מאוד לענות בצורה עניינית על הנושאים אשר העליית כי במסגרת הפורום לא ניתן לתת עצות רפואיות פסציפיות במיוחד כאשר לאמתבצע אבחון ובדיקה מסודרים ומעמיקים.
במצב כמו שאת מתארת חובה לגשת לרופא מטפל ולנסות להגיע איתו הלחטה על הדרך הטיפולית הנכונה!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון פסיכודידקטי .שובל04/07/2010
ד"ר שלום ,
אני נמצאת בתהליכי קביעת מועד לאבחון פסיכודדיקטי לילדה בת 16 .
ברצוני לשאול מספר שאלות .
1) אם אני מתקשרת לקבוע תור להתחיל את תהליך האבחון ,
אצטרך לחכות שבוע שבועיים עד תאריך ההתחלה שייקבע לי
או שזו פרוצדורה מורכבת שצריך להתקשר מראש הרבה לפניי ?
2) כמה זמן נמשך האבחון כולו כלומר במידה והוא מתפרש
על מספר פגישות מה הפרש הימים בין כל פגישה ?
3) תוך כמה זמן מתקבלות תוצאות האבחון ?
השאלה הרביעית והעיקרית שמסכמת הכל :
לדעתך, במידה ואתחיל באוגוסט את האבחון הפסיכודדיקטי,
אסיים אותו ואקבל את תוצאותיו עד פתיחת שנה"ל ?
אודה לתשובותייך .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון פסיכו-דידקטי
ד``ר עדי אדר04/07/2010שלום לך!
השאלות שלך מפורטות וענייניות אבל איני יכול לענות עליהן. אני לא מבצע אבחונים פסיכו-דידקטים (הם מבוצעים על ידי פסיכולוגיות חינוכיות) ואת השאלות עצמן את פשוט צריכה להעביר למי שמבצעת בפועל את האבחון (תורי המתנה משתנים ממאבחנת למאבחנת, זמן כתיבת הדוחות לא קבוע וכו')!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעות קשב וריכוז ואי שפיותלמיס30/06/2010
שלום ד"ר
האם יכול להיות מצב שבו מי שיש לו הפרעות קשב וריכוז שיסבול כתוצאה ממנה מאי שפיות או אי שפיות זמנית.
הרבה תודות
מרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב ומצב פסיכוטי.....
ד``ר עדי אדר30/06/2010שלום לך!
השאלה מענינת.....
מצב של פסיכוזה לא מהווה מרכיב של הפרעת קשב. עם זאת קיימת שכיחות מוגברת של הפרעות פסכיאטריות שונות כולל מניה דפרסיה באנשים עם הפרעות קשב.
מעניין לציין כי טיפול בריטלין מקטין בגיל מבוגר את שכיחות ההפרעות הפסיכיאטריות!
בעיקרון תתכן שכיחות מוגברת שם של מצבים פסיכוטיים באנשים עם הפרעת קשב אם כי לא קיים קשר ישיר ביניהן.
בברכה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתשובתך אדוני
למיס30/06/2010שוב שלום ד"ר
הדבר שאני מנסה להגיע אליו כסובל מהפרעות קשב הוא שהחקיקה המשפטית בנושא שואפת לאפס והיגון והיסור שעובר על הסובלים במחלה אינו הולם במיוחד לאלו שיש להם חובות כלומר כמישהו עם הפרעות קשב וריכוז רוקם עסקה מסוימת עם חברת סלולר למשל יכול להיות שהוא עושה זאת באי שפיות זמנית לעניות דעתי וכך מעסקה לעסקה ומדחיה לדחיה הבן אדם צובר חובות מבלי שהוא מודע ושולט בכך..
לשיפוטך אדוני..
תחיי האינטלגנציה :)
מרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך להערה שלך....
ד``ר עדי אדר30/06/2010לא הבנתי את ההערות שלך - האם את רוצה לתארמצב מסוים, לשאול שאלה, להסביר לי משהו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת הנקודה
למיס30/06/2010כן ד"ר אני רוצה לתאר מצב מסוים שבו אדם הסובל מהפרעות קשב עשוי לבצע פעולה מסוימת מבלי שהוא יהיה מודע לדבר או לתוצאות של הפעולה ה x אותה הוא מבצע בנקודת הזמן ה x.
ומכאן השאלה האם מצב כזה אכן אפשרי ?
והאם משפטית זה נכון יהיה לטעון למצב של אי שפיות זמנית ?
תודה על התשובה מראש
מרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת הנקודה
ד``ר עדי אדר30/06/2010שלום מרי!
מה שאת מתארת לחלוטין לא קשור להפרעת קשב ובכל מקרה תשובה לשאלה כזו יכול לתת רק עורך דין.....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההבהרת הנקודה
למיס30/06/2010כן ד"ר אני רוצה לתאר מצב מסוים שבו אדם הסובל מהפרעות קשב עשוי לבצע פעולה מסוימת מבלי שהוא יהיה מודע לדבר או לתוצאות של הפעולה ה x אותה הוא מבצע בנקודת הזמן ה x.
ומכאן השאלה האם מצב כזה אכן אפשרי ?
והאם משפטית זה נכון יהיה לטעון למצב של אי שפיות זמנית ?
תודה על התשובה מראש
מרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רטלין LA וקונצרטהיוסי29/06/2010
שלום!
אני בן 30, בתהליך התאמת רטלין אצל פסיכיאטר.
רציתי לשאול מה ההבדל בין רטלין 40 מ"ג LA, לבין קונצרטה 54 מ"ג. שניהם משתחררים לאורך זמן ובשתיהם כ15 מ"ג פעיל ליחידת זמן (לפחות כך הבנתי)
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל בין LA לקונצרטה
ד``ר אריה בקלו29/06/2010שלום,
RITALIN LA פועל כ 10 שעות. ה- 40 שווה ערך ל 16 מג.
CONCERTA פועלת כ 12 שעות. ה- 54 שווה ערך ל 15 מג.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי בעיות חמורות בקשב וריכוזשם חסוי29/06/2010
היי,אני בת 16 ויש לי בעיה חמורה בהתרכזות בשיעורים
-אפילו אם אני מקשיבה בהם,הכל פורח לי מהראש-תוך דקות ספורות
...כשיש מבחן,יש לי בעיה שאני לא יכול להתגבר של עצמי כדי שאוכל ללמוד אליו...
הממוצע שלי השנה עומד על 83 אבל זה רק כי יש ל ציונים גבוהים במקצועות האמנות.
בלי זה,נראה לי שהממוצע עומד בסביבות השבעים.
אפילו אם אני לומדת למבחן,אני שוכחת את החומר די מהר.
-בזמן האחרון הכל פשוט נמעס עליי,התחלתי להתקשות עוד יותר-אני מנסה שלא,אך לא מצליחה....
יש לי דיכאון חמור,אולי זאת הסיבה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות חמורות
ד``ר אריה בקלו29/06/2010שלום,
קושי להתרכז בלימודים וביכולת ההתמדה בלימודים , משולב עם זכרון קצר של החומר הנלמד, עלול להצביע על הפרעת קשב וריכוז.
הציונים הגבוהים עשויים לנבוע מרמת משכל גבוהה מהממוצא המחפה על יכולת ההקשבה.
הקשיים מהמצב שאת מתארת מובילים לרוב לתחושות של תסכול ובלבול ומכאן הדרך לירידה במצב הרוח.
אני ממליץ לך לעבור אבחון הפרעת קשב וריכוז ובהתאם לתוצאות לקבל טיפול מתאים.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום רב, אשמח לתשובות עם הסבר קצר.יעל28/06/2010
ההבדל בין לקות למידה להפרעת קשב הוא:
1. לקות למידה מאובחנת רק בגיל בי"ס והפרעת קשב יכולה להיות מאובחנת כבר בגיל הגן
נכון / לא נכון
2. לקות למידה מושפעת מגורמים סביבתיים כמו יחס מורים והסביבה והפרעת קשב היא נוירולוגית בלבד
נכון / לא נכון
3. לקות למידה היא ספציפית למיומנויות למידה והפרעת קשב מפריעה במהלך כל היום (לא קשורה רק ללמידה)
נכון / לא נכון
4. לקות למידה מאובחנת על ידי מאבחנים דידקטי/פסיכולוגיים והפרעת קשב מאובחנת על ידי גורמים רפואיים (נוירולוג וכדו')
נכון / לא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות קצרות
ד``ר אריה בקלו28/06/20101. נכון
2. לא נכון. גם הפרעת קשב מושפעת מגורמים סביבתיים.
3. נכון
4. נכון.
בתקווה שעברתי את הבחינה.
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוזמיה28/06/2010
שלום
בני בן 5
אם כאשר הוא נמצא בגן ומכין דפי עבודה הוא פחות מרוכז מאשר הוא יכין את אותם דפי
עבודה בבית .
האם זה מעיד שיש לילד הפרעת קשב וריכוז?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בגיל 5
ד``ר אריה בקלו28/06/2010שלום,
הדוגמא שמסרת רחוקה מלהספיק על-מנת לקבוע הפרעת קשב וריכוז.
בכל מקרה מדובר בגיל צעיר והייתי ממליץ להמתין.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטליןעדינה27/06/2010
האם תוכל לאמר לי מה ידוע (מדעית) לגבי השפעות ארוכות טווח של שימוש בריטלין.
האם יש ממצאים של מחקרים שבדקו את ההשפעה על המשתמש לאחר שנים רבות? אם כן מה הם?
(אני מתלבטת אם לתת לבני או לחפש אפשרויות טיפול חלופיות כמו הומופטיה או טיפול קוגנטיבי התנהגותי וכד')
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השפעות ארוכות טווח של שימוש בריטלין
ד``ר עדי אדר27/06/2010שלום לך!
למרות שהשימוש בריטלין הוא מעל 50 שנים אין תעוד על השפעות לטווח ארוך.
אמנם אין עבודות מחקר רבות מבוקרות סטטיסטית על השפעה לטווח ארוך אך במחקרים שבוצעו עד עתה (כולל בתחום הגדילה) לא נמצאו השפעות לטווח ארוך.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רוצה את השקט שלי...איך?טל27/06/2010
אני בת 26 ומאובחנת כלקויית למידה +הפרעה בקשב וריכוז (עשיתי אבחון
פסיכו-דידקטי בתיכון ושוב לפני שנה)..לא הצלחתי לעשות בגרות ורוצה להתקדם בחיים פניתי לנוירולוג ולאחר כמה בדיקות התחלתי לקחת קונצרטה 54 מ"ג..ללא ספק זה עוזר יש ירידה משמעותית בקליטת גירויים חיצוניים והתרופה משפרת ריכוז...
האים יש תרופה אחרת שמשפיעה בצורה חדה יותר בקשב וריכוז?
אולי הכדור לא מתאים לי ולכן יש קושי בקשב וריכוז?????אולי הרופא לא חשף אותי לעוד אפשרויות??
אשמח לתשובה טל
נ.ב ניסיתי את סוגי הריטלין למיניהם שבסל הבריאות אך לא הועילו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך? זו השאלה............
ד``ר עדי אדר27/06/2010שלום לך!
לא מקובל לתת יעוץ תרופתי במסגר ת הפורום כי צריך לעשות בדיקה אישית, לקבל את מלוא נתונים וכו'.
כהערה כללית אפשר לציין כי יתןכ והמינון לא אופטימלי אך יש כמובן לבדוק נושא זה עם הרופא המטפל. כמו כןהטיפול התרופתי לא בהכרח משפר באופן מלא את קשיי המיקוד והריכוז ולעתי השיפור לא מלא אך הוא עדיף לעומת המצב ללא הטיפול.
יש גם תכשירי ריטלין אחרים וגם תכשירים תרופתיים אחרים - עם זאת ברמה קונקרטית יש לדון על אפשרויות אלו עם הרופא המטפל!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)