מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הצטרפנו למועדוןמיכאל25/04/2010
שלום לכולם
שמי מיכאל אני אביו של דן ילד מקסים בן 8 לאחר לבטים רבים לקחנו את דן שבוע שעבר
לאיבחון אצל פסיכולוגית התפתחותית עם התמחות באיבחון לקויות למידה(עם המון המלצות
ובעיקר המון ניסיון),בסופו של תהליך בן קרוב לשעתיים שלה יחד סולו עם דן,ולאחר שיחה עימנו וצירוף מיכתבים משתי מורות של דן היא איבחנה חד משמעית הפרעת קשב אך ללא הפרעת ריכוז,
מכל מה שאני קורא,אז בדרך כלל זה הולך קשב וריכוז יחדיו,והיא בפירוש הדגישה רק הפרעת קשב.
אז מה זה אומר בכלל וביפרט לגבי דן?לפני שאנו מתחילים את הטיול בין נירולוג,קלינאי תיקשורת ועוד לפי המלצתה? מודה לכם עד מאד מיכאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברוכים הבאים......
ד``ר עדי אדר28/04/2010שלום לך!
אני לא רוצה לבקר ממצאי אבחון שלא ראיתי אותו ואעיר רק מספר הערות כלליות.
אבחון פסיכולוגי לא יכול לאבחן הפרעות קשב וריכוז - הוא אינו משתמש בשיטות אבחנתיות המקובלות לאבחון זה לא מבצע אבחון פסיכולוגי אשר בוחן תפקודי קשב ולא מסמך על קריטריונים מקובלים לאבחון הפרעת קשב. אבחון כזה יכול רק להעלות חשד לקיומה של הפרעת קשב אך לא לאבחנה באופן חד משמעי.
מבחינה קלינית לא ניתן להגדיר הפרעת קשב על סמך ירידה בתפקודי קשב באחבון פסיכולוגי - חד וחלק!
איני מבין את ההבדל בין קשב לריכוז - קשב הוא היכולת להקשיב לגורם שמעביר לנו אינפורמציה חשובה. הריכוז זו היכולת לשמר אל הקשב לפרק זמן. שוב הפסכיולוגית כנראה מתיחס לתתי מבחנים שונים כאשר במציאות הקלינית, הרפואית ההתבטאות של ההפרעה שונה.
לכן ההגדרה של פסיכולוגים להפרעת קשב ושל הרופאים לא חופפת ולטעמי במצב של אחד לאחד (שכך מתבצע האבחון הפסיכולוגי) לא ניתן לאבחן בצורה מהימנה הפרעת קשב!
יתכן שאתם קצת מבולבלים.... ולכן האבחון צריך להעשות על ידי גורם רפואי שהוסמך לביצוע אבחון זה
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול לילד בן 10רונית25/04/2010
שלום רב,
שאלתי נוגעת לבני בן ה-10 שסובל מהפרעת ADHD .
רציתי לדעת לגביי טיפול בהידרותרפיה,האם טיפול זה אמור לעזור כי בקופ"ח טענו שזה טיפול רק לאנשים הסובלים מדלקת פרקים ומי אמור להפנות אותנו לטיפול זה?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הידרותרפיה והפרעת קשב
הידרותרפיה היא לא טיפול המסייע להפחתת תסמינים של הפרעת קשב אלא עשוי לסייע במצבים של קשיים במוטוריקה גסה, הגבלות תנועה כמו נכויות, דלקת מפרקים וכו'.
בילדים עם קשיים במוטוקדה גסה ועדינה אני ממליץ על הידרותרפיה - עם זאת חשוב להדגיש כי יעילות טיפול זה לא גבוהה. הטיפול בעיקר עשוי לעזור לילדים עם נכויות (לדוגמא ילדים עם טונוס שרירים מוגבר).
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריטת שיער כתופעת לוואי לריטליןנירית נברו25/04/2010
בני בן ה-9 מטופל בריטלין כבר כמה שנים ולאחרונה החל למרוט את שערו הרופאה שלחה אותי לאדארל ולקונסרטה אך בשניהם המריט הנמשכת
יש לציין כי הפסקנו את השישמוש לאורך תקופת הפסח על מנת לשלול טריכוטלמניה
פוקלין וסטרטרה גם נשללו
האם יש משהו אחר או טיפול מסוים להפסיק את התופעה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טריכוטילומניה ונטילת ריטלין
טריכוטילומניה היא תופעה שלא קשורה לנטילת ריטלין אלא מהווה ביטוי לקשיים רגשיים, חרדה וכו'. הטיפול התרו ופתי לא אמור להחמיר או להפסיק תופעה זו.
במצבים אלו רצוי לפנות לטיפול פסיכולוגי ואף לשקול הערכה פסיכאטרית.
בברכה,
דר' עד יאדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם רטלין יכול להגביר חרדותדור23/04/2010
האם רטלין או קונצטה מגביר בעיות חרדה או יכול לגרום לאלמפוסיביות לנקות בין האצבעות או לכל מיני חפצים או מגע של תחתונים שלוחץ וכאלה. ומה קורה שהמצב הרגשי מתערער בעקבות לקיחת התרופות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין והפרעות חרדה
ד``ר עדי אדר28/04/2010שלוםלך!
השאלה לא מנוסחת בצורה ברורה - עם זאת אכן ריטלין יכול לעתים להחמיר מצבים חרדתיים או דכאוניים, לגרום לעתים לסיוטי לילה .
צריך תמיד לבחון האם ההפרעה קיימת רק בזמן השפעת התרופה או נמשכת מעבר לכך למשך ימים. הצורה הראשונה היא הרבה יותר פשוטה וקשורה לתופעות הלוואי ולא בהכרח מחייבת הפסקת טיפול.
בכל מקרה יש צורך כמובן להתייעץ עם הרופא המטפל.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת EEG כחלק מאבחון הפרעות קשב וראמאלה23/04/2010
כחלק מאיבחון הפרעות קשב וריכוז נשלחנו לעשות לבני בן ה-10 בדיקת EEG.
התוצאה היא: פעילות אפילטפית שמאלית צנטרו-טמפורלית ללא ריבוי בשינה.
אשמח לדעת מה זה אומר.
תודה!
אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת EEG והפרעת קשב וריכוז
ד``ר עדי אדר23/04/2010שלום לך!
בדיקת EEG לא מהווה חלק מהבדיקות הנדרשות לאבחון הפרעות קשב!
עם זאת יתכן וקיימים תסמינים מסויימים המצדיקים ביצוע בדיקה זו כגון "ניתוקים" עם רושם לנתק מהסביב, או איבוד הכרה זמני.
בכל מקרה, מסיבה זו או אחרת בוצע לבנכם EEG ויש בו ממצא המחשיד לכיוון של הפרעה אפילפטית. עם זאת יש לדעת כי חשוב מאוד לבדוק קורלציה קלינית, כלומר להחליט אם יש ממצאים המכוונים לכיוון הפרעה אפילפטית.
תרשים פתולוגי לא בהכרח מכוון לאבחנה של אפילפסיה או לטיפול תרופתי נוגד פרכוסים.
אם אין קליניקה מתאימה אין צורך לטפל!
ברור כי החלטה זו היא של הנוירולוג המטפל ויש כמובן לחזור עם הממצא להמשך בירור נוירולוגי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיית דיכאון המאיימת על חייוליאת ניסים22/04/2010
אני אמא לילד בן 13.5 ואני נתונה בבעיה קשה מאוד בני סובל ממס' בעיות קשות:קשב וריכוז,התנהגתיות ורגשיות לאחרונה חלה התדרדרות במצבו של בני הילד נתון בדיכאון קשה מאוד המאיים על חייו איננו מעוניין להגיע לבית הספר וללמוד בכלל,עם מצבי ראש קשים.
אנני יודעת איך להתמודד.
אשמח לעצות תודה (:* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפנייה דחופה לחדר מיון!
ד``ר עדי אדר23/04/2010שלום לך!
מה שאת מציינת מדאיג!
ילד המאיים באובדנות מהווה מצב חרום רפואי - במקרה כזה יש להפנותו מיידית לחדר מיון פסיכיאטרי לבחון אם אכןק יימות כוונות אובדניות אמיתיות.
מצב כזה הוא לא נושא לדיון בפורום אלא לטיפול רפואי מיידי. יש לערב את רופא הילדים בנושא ובמידת הצורך גורמים נוספים.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בהמשך- קושי בבליעת כדוריערית22/04/2010
תודה על התשובה. הפתרון של רטלין LA אינו מתאים, כפי שכתבתי, כיוון שהילד לא מגיב אליו טוב. האם יש כדור אחר שהוא קטן או שניתן לפתוח אותו- והוא עם פחות תופעות לוואי מהרטלין. תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קושי בבליעה
ד``ר אריה בקלו24/04/2010כדור הריטלין 10 הוא קטן וניתן גם לחצות אותו לחלקים קטנים.
התגובות השונות לסוגי הריטלין הן אישיות ולכן צריך פשוט לנסות.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ילד שמתקשה לבלוע כדוריערית21/04/2010
ילד בן שבע וחצי שאובחן כסובל מהפרעות קשב וריכוז, מגיב לא טוב לרטלין (גורם לתחושה פיזית ורגשית לא טובה) ואינו מסוגל לבלוע כדורים שלמים- אלא אם כן הם קטנים. איזה תרופות יכולות להוות תחליף? (קונצרטה למשל גדול מדי ולא ניתן לרסק). האם אדרל ונגזרותיו ממומנות על ידי הקופות כמו רטלין? תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי בליעת כדור
ד``ר אריה בקלו22/04/2010שלום,
ילדים המתקשים בבליעת כדור יכולים לנסות RITALIN LA שהיא קפסולה הניתנת לפתיחה ,ואת התוכן ניתן לערבב עם אוכל כגון מעדן.
האדרל והסטרטרה הן תרופות שאינן בסל, ניתן לרוכשן רק עם בהזמנה (טופס 29 -ג) ועלותן לכן גבוהה בהרבה.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון נכוןהגר20/04/2010
האם יתכן לקבוע הפרעת קשב וריכוז ללא בדיקת TOVA?
מה האופציות לילד שמגיב לא טוב לריטלין לסוגיו< גם הקשב לא משהו וגם יש חרדות, חוסר שקט ומצב רוח ירוד. הייתי רוצה לשמוע מהן האופציות התרופתיות שקיימות.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הפרעת קשב ללא מבחן טובה
ד``ר עדי אדר21/04/2010שלום לך!
כמובן שאפשר לאבחן הפרעות קשב ללא מבחן טובה! זוהי בדיקת עזר ובהחלט ניתן להגיע לאבחנה נכונה גם ללא ביצוע בדיקה ממוחשבת.
במקרה ויש חשד להפרעה רגשית כגון דיכאון מומלץ לבצע אבחון מסודר אצל פסיכאטר ילדים כאשר יש מסר אפשרויות תרופתיות כולל נוגדי חרדה ודיכאון או תרופות כגון אדרל או סטרטרה.
אין מקום לפרט רשימה תרופתית מלאה כי ההחלטה הטיפולית היא של הרופא המאבחן וברור כי לא ניתן לעשותה במסגרת הפורום.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהערן14/04/2010
אני מטופל ברטאלין מסוג 20 מ"ג LA
בטעות , לפני יומיים נטלתי כדור מחבילה שפג תוקפה לפני 6 חודשים.
האם זה מסוכן?
האם בכלל הכדור היה אמור להשפיע?
קצת מוטרד
בברכה
ערן אלמליח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פג תוקף
ד``ר אריה בקלו17/04/2010שלום,
ריטלין שפג תוקפו, כמו רוב התרופות, אינו יעיל אך גם לא מזיק.
תרגיע....
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טפול מערכתיגילי12/04/2010
שלום רב, אני מבקשת המלצה היכן אפשר לקבל טפול מערכתי טוב
באיזור כרמיאל חוץ מבית חולים זיו
מדובר בילד בן 11 עם בעיות מורכבות , התנהגות הפרעות קשב ורכוז ,טוראט.
תודה מראש
גילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טפול מערכתי
ד``ר אריה בקלו13/04/2010שלום,
כל קופה והפתרונות שלה.
המרכזים הטובים הם במרכזי התפתחות הילד אך הם מיועדים עד לגיל 6 ולעיתים מעט יותר.
מרכזים פרטיים תלויים בהסכמים עם הקופות.
אני מציע לך להפנות את השאלה לנוירולוג הילדים המטפל בילדך.
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קשב לילד בן שש וחציאמא מודאגת12/04/2010
שלום, אשמח אם תעזרו לי להגיע להחלטה.
בני לומד בכיתה א' הוא בן 6 וחצי.
ילד מקסים בעל תודעה סביבתית ועצמית גבוה. יפה, נבון, חברותי ואהוב.
התגלו אצל בני כבר בחודש הראשון בכיתה קשיים בהרגלי הלמידה, קושי בהכנת שיעורי בית.
מצאנו את עצמינו בתחילת השנה יושבים יחד שלוש שעות להכנת השיעורים. סיימנו את שיעורי הבית כשהילד חסר ריכוז לחלוטין, אני מותשת והזאטוט (אחיו הקטן בן השנתיים וחצי) מוחה בקול רפה ודורש את מנת תשומת הלב היומית שלו.
נשלחנו לבצע "מבחן טובה" ונתגלה שלבני יש הפרעת קשב ללא היפראקטיביות ADD.
בבית הספר בוועדת השילוב נאמר לי שאין שום מסמך כביל שעימו יכולים לקבוע אם לילד מגיע שיעורי שילוב. ולכן בני יעבור "הערכה פסיכולוגית" בקרוב אצל הפסיכולוגית של בית הספר. למרות שלא הבנתי מדוע הצורך בכך, אישרתי זאת אך טרם זומן בני בנושא.
עכשיו לשאלותי:
1. לאן אני ממשיכה מכאן? אם ובמידה בני צריך ליטול רטלין; לפנות לפסיכולוג או פסיכיאטר ילדים? הרי נוירולוג רק ירשום לי תרופה וזהו, ואת זה אני לא רוצה.
2. אנחנו עומדים בפני רילוקיישן באוגוסט הקרוב, האם ישנם דברים שאני צריכה וכדאי לסיים כבר בארץ?
בני ילמד בבית ספר פרטי אמריקאי. יקבל שיעורי שפה בקרוב עם מורה פרטית.
האם יש לכן טיפים לגבי המעבר ושינוי השפה לילד עם בעיית קשב?
תודה רבה
האמא המודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשב בגיל 6
ד``ר אריה בקלו13/04/2010שלום,
אבחנה של הפרעת קשב וריכוז נעשית רק לאחר אבחון מלא של רופא מוסמך לנושא(נוירולוג ילדים,פסיכיאטר ילדים,מומחה ברפואת ילדים שעבר הסמכה).מבחן TOVA איננו אבחנתי, וכך גם הערכה פסיכולוגית.
ילדך זקוק לבדיקת אבחון מלאה שבעקבותיה תקבע האבחנה ויוחלט בהתאם לממצאי האבחנה איזה שילוב טיפולי מתאים לו.
ויפה שעה אחת קדימה....
בברכה
דר' אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עוד שאלה על נוירופידבקאורלי09/04/2010
כמו כן באיזה חלק של ההפרעה הנוירופידבק אמור לטפל: במוסחות, בהיעדר העוררות, באימפולסיביות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוירופידבק
ד``ר עדי אדר11/04/2010שלוםך לך!
אני ממליץ להפנות שאלה ספציפית זו למכונים העוסקים בתחום הנוירו-פידבק כמו למשל דר' ענת ברנע.
לי אישית אין ניסיון עם השיטה. העקרונות עליהן היא מבוססת מאוד מעניינים וניתן להשתמש בשיטה זו כמשלימה לטיפולים אחרים . יש אף מקרים בהם משתמשים בשיטה כשיטת טיפול בלעדית אך נכון להיום היא לא נחשבת לטיפול קו ראשון בהפרעות קשב אלא כטיפול משלים.
יש לקחת בחשבון כי צריך שיתוף פעולה רב של המטופל ובד"כ עלויות הטיפול לא נמוכות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבחון הפרעות קשב אצל מבוגריםאנסטסיה08/04/2010
לאן פונים על מנת לבצע איבחון הפרעת קשב אצל מבוגרים? אני רואה היצע גדול של מכונים המבצעים אבחון, אך מהם הקריטריונים לבחור מכון מהימן / אמין?אני מבינה גם שיש מבחנים שונים לאבחון, רציתי לדעת מה ההבדל ביניהם ומה רמת המיהמנות והדיוק של המבחנים השונין?
אשמח לעזרתכם
שרונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבחון הפרעות קשב אצל מבוגרים
ד``ר עדי אדר11/04/2010שלום לך!
מטעמים של אתיקה אנחנו לא ממליצים על מקומות מומלצים לאבחון.
בעקרון מי שמומסך לבצע למבוגרים אבחונים אלו הם נוירולוגים ופסיכיאטרים .
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחפשת קליניקה לטיפול בילדיםלילך07/04/2010
אני מטפלת בשיטת אלבאום ומחפשת קליניקה לעבודה עם ילדים בחיפה. דרוש לי חדר גדול. אשמח לשיתוך פעולה עם מטפלים נוספים.
בברכה
לילך
0546245505* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין? הפרעות קשב?
נעם21/04/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)