פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ריטלין לא עוזר?
    יוסי
    03/06/2010

שלום רב
    אני בן 22
    אובחנתי כדיסלקט וגם כבעל הפרעות קשב וריכוז

כיצד הההפרעות הללו משפיעות עלי?
    אני לא מצליח להתרכז בדברים שאני עושה, אני יכו לקרוא להנאתי או לראות סרט ופשוט להתנתק ולחלום בהקיץ. אני יכול לקרוא אותה פיסקה אלף פעם ולא להבין את המלל יש לציין שאני אדם מאוד אינטלגנטי ומעולם לא סבלתי מבעיות רפואיות אחרות.

נתנו לי ירטלין לתפקוד מושהה של 20 מ"ל ולהן מה שהרגשתי:
    חוסר תיאבון מוחלט,הרגשת עקצוץ נעימה בגוף, שמיעה מוגברת (הרגשתי שאני שומע הרבה יותר טוב ושמתי לב לכל צפצוף קטן שהיה גם במרחקים) הצלחתי גם לשבת במקום לאורך שעות מצד שני
    לא הצלחתי להתרכז כלל,כל צלצול טלפון כל דיבור קטן היה מנתק אותי לחלוטין מהחומר(מה שקורה לי גם בלי ריטלין אך תחת השפעת ריטלין חשבתי שזה התגבר) כאשר קמתי לשירותים או לקחת משהו מחדר אחר הרגשתי פרצי אקטיביות וחוסר מנוחה כללית
    לא הצלחתי להתמקד בחומר ובאופן כללי לא הרגשתי שום שיפור אם לא החמרה.
    כמו כן כל התופעות הללו עברו תוך שלוש וחצי שעות מרגע נטילת התרופה (כאשר ממה שהבנתי זה אמור להחזיק שמונה שעות)

שאלותיי הן כך:
    הם ישנו מצב שכל ההבחנות שהיו לי שגויות (כולל מבחן טובה) ואין לי בעית קשב וריכוז? אם כן מהיכן נובע חוסר היכולת המוחלט להתרכז?

האם המינון שנתנו לי נמוך מדי? גדול מדי? או שלחילפון ריטלין כלל אינו משפיע עלי(ממה שהבנתי רק לשמונים אחוז ישנה הטבה במצב)

עוד שאלה אחרונה: מה התופעות שאדם בריא ירגיש כאשר יקח ריטלין

עוד כמה פרטים עלי ועל משפחתי:
    אבא ואחותי מאובחנים עם בעיות קשב וריכוז
    האבא מפחד מריטלין ואינו לוקח
    אחותי לוקחת ריטלין לעיתים רחוקות וזה אכן עוזר לה (אך יש לציין שאחותי מאובחנת כבעלת הפרעת קשב וריכוז קלה ודיסגרפיה בעוד שאני מאובחן בעל הפרעת קשב ריכוז חמורה ודיסלקציה קלה)

אני די אבוד כי בהתחלה ניסתי לקחת תרופות הומאפטיה שלא עזרו לי במיוחד וקיוויתי שהריטלין יעזור לי להתרכז

תודה מראש,
    יוסי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין לא עוזר?

הוספת תגובה

• משהו ששכחתי לציין

יוסי
    03/06/2010

משקל הגופי הוא 65 ק"ג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועוד כמה פרטים קטנים

יוסי
    04/06/2010

שיעזרו לך להבין את מצבי.

כפי שאמרתי אינני מסוגל להתרכז בשום דבר. אני מסוגל לשבת שעות ולקרוא או לראות סרטים (אני אומנם אקרא מעט ואראה מעט כי אצטרך כל הזמן להעביר אחורה ולראות קטעים שפספסתי כי חלמתי)
    בנוגע להרצאות אם זה בטכניון ואם זה הרצאות ממוחשבות בשני המקרים למרות שארצה להקשיב ולמרות שאני מבין את החומר יקח לי בדיוק שתי שניות להתנתק מהסביבה.
    כאשר אני לומד יש לי בעיה רצינית לקרוא חומר. אני אפעל הרבה יותר טוב אם אני אפתור תרגילים כלומר אני מתנתק הרבה פחות כאשר אני פותר ולא כאשר אני מנסה להפנים את החומר.
    אני שם לב שהריכוז שלי עובד יותר טוב בשעות לילה מאוחרת או כשאני עייף מאוד (כגון לאחר לילה לבן) או כשאני חולה.
    אני אימפולסיבי ואולי היפאקטיבי(אני תמיד מנדנד ברגליים) אך אני מסוגל לשבת שעות בהרצאות וחוץ מהנדנוד רגליים אינני אראה לא רגוע.
    אדם חברותי אך יחסית מופנם. מעולם לא סבלתי מחוסר בחברים או חברות. המופנמות מגיעה מזה שאני מטבעי לא בוטח באנשים ומעדיף לשמור דברים לעצמי ואם כבר מספר אז בעיקר חצאי אמיתות.
    סבלתי רק פעם אחת מדכאון חריף בגיל 17 שעבר מעצמו ויחסית מהר. אין לי שום בעיה רפואית.

אני פשוט רוצה להתחיל להתרכז וכבר לא אכפת לי באילו אמצעים.
    יש לי מוח על הכתפיים ואם אני אצליח לתעל את הריכוז שלי אני אוכל להגיע רחוק

בתודה מראש
    יוסי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין לא עוזר ?

ד``ר אריה בקלו
    05/06/2010

שלום,
    ננסה לעשות סדר.
    ריטלין כן עוזר לרוב הנזקקים לו.
    ישנם מקרים שבהם הריטלין לא מגיב כמצופה. במקרים אלו יש לחזור לרופא המטפל שצריך להתאים מינונים או לשנות סוג תרופה.
    תופעות הלוואי של הריטלין ידועות, ברובן אינן חמורות ונוטות לחלוף בתוך כשבועיים.
    חלק מהתופעות שתיארת לא מוכרות לי ואינני בטוח שהן קשורות לריטלין.
    חזור להתיעצות עם הרופא המטפל.

בברכה
    דר' איה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון פסיכולוגי בדרום לילדה - דחוף
    איה
    03/06/2010

שלום!
    הבת שלי, כמעט 11, אובחנה בגיל 10 כילדה עם קשיי קשב וריכוז, היפרית ביותר. היא עם ריטלין. בזמן האחרון יש הרבה בעיות התנהגות בבית (אי ציות במיוחד אליי, כעסים, טנטרומים, התפרצויות זעם, נטיה להתווכח על כל דבר כמעט וכו). בביה"ס הכל טוב. איפה אפשר לטפל בזה? אנחנו מב"ש ואובחנו אצל ד"ר עדי אדר. האם המכון שלו גם נותן טיפולים פסיכולוגיים/פסיכיאטריים לילדים? ואם לא, איפה אפשר לקבל טיפולים התנהגותיים? אני הגעתי לאפיסת כוחות, ניסיתי בטוב וניסיתי ברע (לא לתת לה דמי כיס, חברים שמאד חשובים לה וכו), ופשוט לא עוזר. ושוחחתי איתה כל כך הרבה פעמים והיא מבטיחה להשתפר ולא מבינה למה היא מתנהגת ככה.
    מה לעשות???
    תודה

הוספת תגובה

• טיפול פסיכולוגי דחוף....

ד``ר עדי אדר
    11/06/2010

שלום לך!

לפחות לפי התאור שלך הילדה כיום לא מאוזנת בצורה מיטבית וצריך לשקול ביקורת רפואית .

במכון אדר לא מתבצעים אבחונים פסיכולוגים או טיפולים בתחום זה. טיפול כזה ניתן לקבל בהתאם לקופה לה אתם משתייכים . כך למשל בבית חולים סורוקה יש יחידה לפסיכיאטריה ילדים המספקת מגוון שרותים למבוטחי כללית.
    ניתן כמובן ללכת לטיפול פרטי ורצוי להתיעץ בנושא עם היועצת החינוכית אוהפסיכולוגית של בית הספר.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז (?)
    שובל
    31/05/2010

ד"ר שלום ,
    אני תלמידת תיכון ורציתי לקרוא על דעתך לגביי הקושי שאני חווה במסגרת הלימודית וכן
    גם בחיי היום יום שמחוצה לה .
    מקווה שתצליח לומר לי מה קורה לי כי אני כבר קטונתי מלהבין את עצמי :

מאז ומתמיד בכל התעודות שקיבלתי מכיתה א' עד היום הייתה נכתבת לי הערה בסוף
    התעודה "את מסוגלת ליותר" .
    המשפט הזה כ"כ מתסכל , אם הם רק היו יודעים כמה אני נותנת מעצמי ומפה מתחילה
    הבעיה , מאוד מאוד קשה לי לשבת וללמוד ולעשות שיעורים אני מאבדת עניין מהר מאוד
    אני מוצאת את עצמי שלושה ימים לפני מתכונת בהיסטוריה מקשקשת במחברת , חולמת
    עושה כל דבר אפשרי רק לא להתרכז אני משקיעה המון זמן-יותר מידי זמן בלימידה למבחן
    אך בסופו של דבר מגרדת את ה-85\80 כי חצי מהחומר אני לא זוכרת, כי פיספסתי שאלה ,
    אפילו קרה לי שהגשתי את המבחן וחשבתי שסיימתי אותו אבל דילגתי על שתי שאלות .
    וזה רק הלך והחמיר עם השנים אפילו מרגע לרגע עד לפניי שישה חודשים עוד הייתי בסדר
    אבל היום אני כבר לא מכירה את עצמי .

הפסקתי ללכת לבית ספר כי אני לא מסוגלת לשבת בשיעורים אין לי סבלנות לשמוע
    הסברים הייתי כ"כ שמחה אם היו נותנים לי תחומר לשבת וללמוד לבד בבית , אני במילא
    לא מקשיבה לכלום במהלך השיעור , כל הזמן אני צועקת לעצמי בראש "נו נו שייגמר השיעור"
    אני חסרת סבלנות , אני כל השיעור מסתכלת בשעון, אני מחפשת דרכים לשעשע את עצמי
    במהלך השיעור ולעיתים אני משלמת על זה כהוגן , חשוב לציין שאני לא ילדה עצלנית ואני אוהבת ללמוד אבל אני נתקלת בהרבה מהקשיים שציינתי .

אודה לתשובתך .

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז (?)

הוספת תגובה

• הפרעת קשב ?

ד``ר אריה בקלו
    31/05/2010

שלום,
    התשובה היא: בהחלט יתכן.
    התחושה של חוסר מיצוי עצמי עם חוסר יכולת להתרכז ולהתמיד בלימודים בהחלט מכוונים לאבחנה.
    אני פשוט ממליץ לך לעבור אבחון מלא .
    כך תדעי היכן הבעיה ומה ניתן וצריך כדי להתגבר עליה.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פיצול כדור
    מירי
    30/05/2010

בני נוטל כדור LA20. בן 12. מזה כודש וחצי ולראשונה. חל שיפור ביחסים החברתיים בשעות ביה"ס. עד כה היה דחוי כיוון שנחשב מופרע. הכדור בהחלט ממתן את האימפולסיביות שבו. שאלתי: האם ניתן לפרק הקפסולה של LA20 לשעות אחה"צ -כלומר לספק חצי כמות על מנת שתהיה השפעה גם בשעות הערב? בתקופהז ישנן הרבה מסיבות בת מצווה והוא חש הרבה יותר בטוח עם הכדור.

לקביעת תור
    סגירה
    פיצול כדור

הוספת תגובה

• פיצול כדור - לא מומלץ

ד``ר עדי אדר
    30/05/2010

שלום לך!

אין הגיון בפיצול כדור כי בכך הוא מקבל מנה מאוד נמוכה גם בבוקר וגם אחרי הצהריים.
    מקובל במצבים אלו פשוט לתת מנה נוספת שלריטלין בתאום והמלצה שלהרופא המטפל כמובן.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• איבחון הפרעת קשב וריכוז בגיל שנתיים
    קרן
    29/05/2010

שלום רב.

בני בן שנתיים, ויש לו אחות בת שבעה חודשים. התפתחותו האינטילקטואלית תקינה. כל יום כמעט הוא לומד מילה חדשה. יוצר קשר, חייכן, מלא קסם אישי ושמחת חיים.
    עם זאת, הוא מאוד עקשן. נוטה בקלות לצעוק ולבכות כשמשהו לא נראה לו, ומסרב להרגע עד אשר מקבל את מבוקשו. כשמתעורר באמצע הלילה פורץ בבכי לעיתים קרובות. התחושה לגביו לעיתים היא שהוא בלתי נסבל.
    בניסיונות חוזרים ונשנים לעשות איתו עבודות הדבקה, הקראת סיפורים שונים, לוטו המתאים לגילו, ציור וכד', אינו מתמיד בכך מעבר למספר דקות בקושי.
    במפגשים עם בני גילו נוטה לחטוף משחקים.
    התחושה לגביו היא לעיתים של חוסר שקט. כלומר: נוטה לעבור מדבר לדבר. לעומת זאת, כן מתמקד בצפייה בטלביזיה, נוטה להכניס ולהוציא דברים מתוך קופסאות בהנאה, התעסקות בדברים טכניים.
    הוא הולך לפעוטון ומדיווח המטפלות מתנהג ככל הילדים. דהיינו, יושב בריכוז ואין איתו בעיות מיוחדות.
    שאלתי היא האם לדעתך יש מקום לאיבחון במרפאה להפרעת קשב וריכוז.
    יש לציין שבעלי, אביו, בצעירותו, לא הצליח להתרכז בעצמו בלימודים ולא עשה בגרות, אלא רק מאוחר יותר.
    אודה לך על תגובתך.

הוספת תגובה

• אבחון בגיל שנתיים

ד``ר אריה בקלו
    29/05/2010

שלום,

הבעיה של הילד היא בתחום ההתנהגותי, קבלת גבולות ויחסי הורים-ילד.
    נכון שאפשר כבר בגיל שנתיים לעלות על תכונות בתחום הקשב והריכוז אך זה לא הגיל לאבחון.
    אני ממליץ לכם לבקש הפניה לאבחון התפתחותי במסגרת קופת החולים שלכם.

בברכה

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כאבי ראש
    אתי מ
    28/05/2010

ב ני בן 11-שוקל 49 ק"ג. לפני כחודש טחצי התחלנו איפול ב-LA20. עכשיו עברנו LA30/ . הוא סובל מכאב י ראש עצומים והרגשה כללית רעה. כמה זמן יש לתת לגוף להסתגל לכדור?
    או שייתכן שכדור זה אינו מתאים לו ?

לקביעת תור
    סגירה
    כאבי ראש

הוספת תגובה

• כאבי ראש

ד``ר אריה בקלו
    29/05/2010

שלום,
    כאבי ראש כמו גם כאבי בטן הם מתופעות הלוואי השכיחות לתרופות אלו.
    ברוב המקרים התופעה חולפת או לפחות מתמתנת בתוך כשבועיים.
    חשוב ליטול את התרופה לאחר אכילה ולהקפיד על שתיה מספקת במהלך היום.
    אם אין שיפור בתוך שבועיים מומלץ לחזור לרופא המטפל להמשך ברור.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסלקציה
    גל
    27/05/2010

אני לא יודעת כמה תוכל לענות לי, אבל אם אתה לא מבין בזה, בבקשה תפנה אותי לפורום אחר..
    אני גל, בת 21, מוסיקאית. אובחנתי לפני 3 שנים עם בעיות קשב וריכוז. ברמה שקצת היה לי קשה לשבת וללמוד במשך שעה בבית ספר, אבל גם בלי טיפול של ריטלין, הייתי תלמידה ממוצעת, ככה שרמת ההפרעות קשב אצלי לא קריטית.

הקריאה והכתיבה שלי תמיד היו מצויינים. לא היה לי שגיאות כתיב מאז שהייתי בכתה א', כל הנושא של קריאה וכתיבה והבנת הנקרא הייתי ברמה טובה יותר מאנשים ביחס לגיל שלי. וההתבטאות שלי בכתב עד היום היא מאוד טובה ואני גם כותבת שירים וסיפורים.

לא מזמן, במבחן לבית ספר למוסיקה, בדקו אותי, והייתי צריכה לנגן תווים. למדתי פסנתר 8 שנים בערך, אבל אף פעם לא ידעתי תווים. המורים שלי עבדו איתי בשיטה שאני סיגלתי לעצמי. ללמוד הכל משמיעה. מה שלא עשיתי לא הצלחתי ללמוד תווים.
    בבחינה, המורה שאל אותי אם יש לי דיסקלקציה.. פתאום חשבתי על זה.
    יכול להיות שיש לי דיסלקציה רק לקריאת תווים? למרות שבקריאה וכתיבה של טקסט אני טובה. גם במוסיקה סיגלתי לעצמי שיטות לעקוף את הבעיה הזאת.
    תודה
    גל

לקביעת תור
    סגירה
    דיסלקציה

הוספת תגובה

• דיסלקציה

ד``ר אריה בקלו
    29/05/2010

שלום,

מוסיקה היא שפה כמו כל שפה אחרת.
    עובדה ידועה היא שהלוקים בהפרעת קשב וריכוז , לוקים באחוזים לא קטנים גם בבעיות דידקטיות.
    בהחלט יתכן שיש לך דיסלקציה.
    בתחום העברית שהיא כנראה שפת האם שלך את פשוט טובה וסיגלת דרכי פיצוי ולכן זה לא בא לידי ביטוי. לעומת זאת בשפות אחרות כגון אנגלית או מוסיקה הליקוי בא לידי ביטוי.
    אני ממליץ לך לפנות לוועדת תמיכה בליקויי למידה הנמצאת בכל מוסד אקדמי ולבקש אבחון או הכרה בדיסלקציה למוסיקה.
    זה אפשרי וזה אמור לזכות אותך בהקלות מתאימות.

בברכה

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי

גל
    29/05/2010

אני גם טובה באנגלית, עשיתי בגרות 5 יח'ל, ואני טובה בעברית, ההתבטאות שלי היא טובה, אני כותבת שירה גם. בכל מקרה זה לא מקרין לי גם על שפות.
    במוסיקה אני לא קוראת תווים כל כך, כי מאוד קשה לי, אבל אם אני מאוד מתאמצת, לאט לאט אני מצליחה לקרוא. אבל אני לומדת 8 שנים פסנתר, מצפים ממני לדעת קצת יותר ממי שלומדת חודש.
    השאלה אם זה עדיין יכול להתקיים למרות כל מה שכתבתי? ויש דבר כזה דיסלקציה "קלה"?, שזה לא מישהו שלגמרי לא מסוגל, אלא זה מישהו שמסוגל וקשה לו...
    תודה על התשובות :)
    גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• וגם...

גל
    29/05/2010

הבעיה היא רק בקריאה וכתיבת תווים, לא בשמיעה או קצב ודברים אחרים שקשורים להבנה של המוסיקה. וכן, סיגלתי לעצמי באמת שיטות אחרות, אני מנגנת משמיעה אני לא כותבת לחנים שלי, אני מנגנת ומקליטה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דיסלקציה

ד``ר אריה בקלו
    29/05/2010

אינני מומחה למוסיקה.
    כפי שכבר עניתי לך, תיתכן דיסלקציה רק במוסיקה.

בהצלחה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלן
    cvfgk
    27/05/2010

אפשרי לרסק כדור רטלין

לקביעת תור
    סגירה
    רטלן

הוספת תגובה

• רטלן

ד``ר אריה בקלו
    27/05/2010

שלום,
    כדור ריטלין 10 מג. ניתן לרסק ולערבב עם אוכל או שתיה.

בברכה

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טורט
    cvfgk
    27/05/2010

איזה טיפול יש לתסמונת טורט האם זה יכול לעבור מעצמו
    האם כדורים עוזרים האם זה ממכר

לקביעת תור
    סגירה
    טורט

הוספת תגובה

• טורט

ד``ר אריה בקלו
    27/05/2010

שלום,
    בפורום זה אנו עוסקים בהפרעת קשב וריכוז.
    תסמונת טורט היא תסמונת בתחום הנוירולוגיה.
    כללית ,אני יכול לומר שברוב המקרים התסמונת חולפת עם הגיל.
    לשאר המקרים יש טיפול תרופתי.
    לפרטים נוספים אני ממליץ להכנס לאתר של תסמונת טורט.

בברכה

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא יודעת מאיפה להתחיל
    מירי
    20/05/2010

יש לנו ילדה מקסימה בת 6. חכמה וממש מבריקה, אך קיים פער משמעותי בין היכולת לביצוע. רגישה מאוד, מתרגשת בקלות מכל דבר (מין WOW תמידי).
    מאז שנולדה היו עמה המון קשיים: הפרעות שינה עד גיל 3, בכי מרובה (במקלחת, הלבשה וכו')
    גם היום היא מתעצבנת בקלות מכל דבר קטן. עקשנית נורא. לא מוכנה לוותר בשום דבר. עומדת על שלה בכל מחיר.
    קושי בכל סוג של התארגנות. "מורחת" את הזמן ברמות שקשה לתאר.
    שומעת מצוין, אך אינה קשובה.
    לא מצליחה לסיים שום משימה. אפילו לאכול היא לא מסוגלת יותר מ-5 דקות.
    מדברת ללא הפסקה. נפגעת בקלות. אימפולסיבית מאוד.
    לא נצפית פעילות יתר תנועתית.
    בנוסף לכל זה משהו בויסות החושית בעייתי... מדברת בקול רם, מריחה ריחות גם אם אינם חזקים במיוחד, מגע - צובטת + רגישה לביגוד ועוד.
    ככל הנראה יש לה אסטמה של העור בצורה קלה (לאחורנה מקבלת טיפול נגד אלרגיה וכעת מצבה טוב יותר). + לאחרונה מקבלת עיסויים על-ידי אישה מקצועית וזה מאוד מרגיע.
    כמשפחה אנו מתקשים לתכנן בילוים. כל יציאה מהבית הופכת לבלתי נסבלת וקשה לצפות מראש את תגובותיה. אם מספרים לה מראש, מפסיקה לישון, כולה בציפייה.

לאחרונה יש לה הרבה בעיות עם חברים. היא ילדה חברותית והעניין מאוד מפריע לה.

הגננת ואנחנו מלאנו שאלון שתואם לחלוטין. עכשיו נשלחנו למבחן טובה.
    יש לציין שכשאין מסיחים, היא מתפקדת הרבה יותר טוב. מרוכזת במה שאוהבת: מחשב, טלביזיה, יצירה ויוצרת עבודות יפות ומושקעות כשהיא לבדה בחדרה, לכן קרוב לודאי שבמבחן טובה הכל ייצא תקין.
    חיי היום יום שלנו קשים ולא מהנים כל כך...
    איך אפשר לסייע לבתנו ולנו?
    סליחה על האורך והבלאגן. זה מתוך מצוקה.

לקביעת תור
    סגירה
    לא יודעת מאיפה להתחיל

הוספת תגובה

• תוצאות מבחן TOVA

מירי
    26/05/2010

שלום רב,
    תודה רבה לך על תשובתך. הבנתו שמשהו לא בסדר עם בתנו מזמן, רק שעד עכשיו די הרגיעו אותנו, שיחלוף... כל מה שניסינו, לא עזר לבת שלנו ולנו. כעת, כשיש לנו עוד ילד בבית (כמעט בן שנתיים), הקשיים של בתנו בולטים עוד יותר. היא לא הייתה רגועה מהלידה ואז חשבנו שכל התינוקות כאלו.

היום עשינו בדיקת TOVA.
    יצא שבמבחן הראשון התוצאה הייתה לא משהו... יצא לה כמעט 3. נאמר לנו שעד 1.7 זוהי תוצאה שנחשבת בטווח הנורמה, כך שככל הנראה קיימת הפרעת קשב וריכוז. יש לציין שהמבחן היה עבורה קל מדי ומשעמם ומהר מאוד אבדה בו עניין.
    אחרי ריטלין, התוצאה הייתה עוד יותר גרועה - 4. הילדה שלנו בכתה, אמרה שזה משעמם, הייתה חסרת שקט לגמרי וכמה פעמים זרקה את הלחצן.
    מה זה יכול להיות?
    האם ייתכן שיש לה הפרעות קשב והריטלין פשוט לא משפיע או שמדובר במשהו אחר, שלא קשור לקשב וריכוז?
    תודה מראש,
    נשמח לכל תשובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוצאות טובה

ד``ר אריה בקלו
    26/05/2010

כפי שכבר ציינתי ,מבחן TOVA אינו אבחנתי ויש צורך באבחון מלא.
    לא תמיד יש שיפור בתוצאה לאחר נטילת ריטלין בעיקר אם הילד איבד סופית את סבלנותו או שהגיע לקצה יכולתו לאותו היום.
    כמובן שלאופי הילד והרגלי התנהגות יש גם השפעה על היכולת לגייס ילד לביצוע מבחן.
    אני שב ומציע לכם להשלים את האבחון בצורה נכונה.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• משהו נוסף

מירי
    27/05/2010

שוב המון תודות על תשובותיך.
    אנו חושדים שילדה שלנו ישנה בעיה חושית.
    היא מגיבה לכל רעש, ריח, מגע וכו' ועד כדי קושי בתפקוד יום יומי - מאז שנולדה. מכאן ההצקות לילדים, חיבוקים חזקים, רגישות לבגדים, מאכלים וכד' ובתוספת של אסטמה של העור.
    התסמינים מאוד דומים להפרעות קשב וריכוז, אבל ייתכן במדובר בויסות חושית. בעונות מעבר התופעות מחמירות.
    האם התיאור מתאים לטיפול על-ידי ניורולוג או שכדאי לבדוק גם כיוונים נוספים?

תודה מראש על היחס והתשובות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוסף

ד``ר אריה בקלו
    27/05/2010

שוב שלום,

בעיות בוויסות חושים אופייני ללוקים בהפרעת קשב וריכוז .
    כמובן שיש לשלול אפשרויות רפואיות נוספות כגון אלרגיות ואטופיק דרמטיטיס .את אלו יכול לברר הרופא המטפל או אלרגולוג ילדים.

בברכה

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• העתקה מהלוח
    הגר
    19/05/2010

בני בכיתה א' ומאוד מתקשה להעתיק מהלוח. הוא יושב בשולחן ראשון, ראייתו תקינה ובכ"ז לא מצליח. איך אפשר לעזור לו?

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    העתקה מהלוח

הוספת תגובה

• העתקה מהלוח

ד``ר עדי אדר
    19/05/2010

שלום לך!

קשה כמובן לענות על שאלה זו מבלי לבדוק את הילד אך יתכן וקיימת חולשת חגורת כתפיים, טונוס נמוך, אחיזת עיפרון לא בשלה עם איטיות בכתיבה וקושי בעיצוב אותיות ולכן קושי יבהעתקה מהלוח.

מומלץ להתיעץ בנושא עם המורה, היועצת החינוכית ועל פ י הצורך לבצע אבחון, יתכן בשלב ראשון של מרפאה בעיסוק.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה
    אהרון רתמזנר
    17/05/2010

שלום רופא נכבד
    האם ניתן להמיס ריטאלין 20 מ"ג SR בכוס מים ולקבל השפעה של 8 שעות
    תודה מראש
    ערן

לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• המסת ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    18/05/2010

שלום,
    מדובר בכדור עם שחרור מושהה ולכן לא ניתן להמיסו.

בברכה

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוירופידבק
    יעל
    16/05/2010

שלום,

מישהו מכיר / ניסה את שיטת הנוירופידבק ?

תודה.

לקביעת תור
    סגירה
    נוירופידבק

הוספת תגובה

• נוירופידבק

אסנת
    23/05/2010

הנוירופידבק משמעו משוב לפעילות המוחית, מבוסס טכנולוגיה שמקורה מארה"ב ומאירופה אשר מאמנת את המוח לשיפור תפקודים קוגנטיביים. שיטה זו נחשבת כיום פורצת-דרך בתחום הפרעות קשב וריכוז וממוקדת ישירות לאימון המוח.
    בשיטה זו הטכנולוגיה משקפת לאדם את הפעילות המוחית שלו ומאמנת אותו לייצר פעילות מוחית יעילה. מחקרים בארה"ב ובאירופה מוכיחים כי התוצאות נשמרות לשנים. מדובר בטכנולוגיה מוכחת, מהנה ומעוררת מוטיבציה אשר יכולה להוות חלופה לטיפול התרופתי.
    כיום יש מכשירי נוירופידבק המתאימים לאימון בקליניקה וגם מכשירים לאימון בבית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז
    נתן
    13/05/2010

שלום
    התחלתי לצאת עם מישהי הסובלת מבעיות קשב וריכוז. היא אובחנה בגיל צעיר בבעיה זו והיא מטופלת בריטלין. הקושי שלי הוא ששמעתי שיש סיכוי שהבעיה עוברת בתורשה וזה דבר שמרתיע אותי ולוקח אותי צעד אחורה.
    חשוב לציין שאינני סובל מבעיות קשב וריכוז.
    השאלה שלי היא האם יש אמת בדבר הטענה כי בעיות קשב וריכוז עוברות בתורשה ואם כן אז אנחנו מתחילים להכנס לענייני סטטיסטיקה ואז מה הסיכויים שזה אכן יעבור בתורשה?

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• תורשה -קשב וריכוז

ד``ר אריה בקלו
    13/05/2010

שלום,
    אקדים בשאלה.
    האם היית יוצא עם מישהי שסובלת מאסטמה ? או אלרגיה ? או אולי קצרת רואי ?
    אם תשובתך חיובית אז אתה בבעיה כי אתה כנראה מחפש את המושלמת ,לפחות מבחינה בריאותית, וכאלו אין כמעט בנמצא.
    כל שמות המחלות שציינתי הן עם רקע תורשתי/משפחתי וכך גם הפרעת קשב וריכוז.
    איננו יודעים אחוזים מדויקים כי הרפואה לא מיקדה עדיין את הגנטיקה אבל זה כאמור לא העיקר .
    העיקר הוא גישתך לחיים.
    בהצלחה בחיפושים.

דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• טיקים בעקבות רטלין
    יוספה
    13/05/2010

בני בן 6. התחלנו טיפול ברטליין לאחר שאובחן ע"י פסיכיאטר ילדים. בהתחלה רטליין רגיל ולאחר כשלושה שבועות עברנו ל-LA כדי להאריך את משך ההשפעה. התרופה השפיעה טוב, אך לאחר כשבוע התחיל לפתח טיקים בפנים. לאחר מספר ימים כשראיתי שרק מחריף, הפסקתי מתן התרופה. מה ניתן לעשות במצב כזה? אילו תרופות אחרות ניתן לתת לו? תודה

לקביעת תור
    סגירה
    טיקים בעקבות רטלין

הוספת תגובה

• טיקים בעקבות ריטלין

ד``ר אריה בקלו
    13/05/2010

שלום,
    טיקים עלולים להופיע ,או להחמיר בעקבות נטילת ריטלין.
    אם לא מדובר בתופעה חמורה, לא חייבים להפסיק את הטיפול.
    במקרים חמורים צריך לשקול שינוי של הטיפול .
    שינויי טיפול נעשים רק ע"י הרופא המטפל.
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה