מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת קשב?רונית11/09/2010
בת 12 תלמידה טובה,ללא בעיות התנהגות,מקובלת חברתית.
לפי דיווחי הילדה, מרגישה קושי להתרכז במבחנים ארוכים,מעידה על קושי להתעלם מרעשים במבחנים.
בחיי יום יום לא נראית חולמת או מתנתקת, אולם יש רגעים במהלך הסבר שלפתע אינה מבינה,ללא סיבה, וכעבור מספר דקות הענין מסתדר.
כשאני מסתכלת על מבחנים במתמטיקה שהיא פתרה,אפשר לראות בדיוק נפילות בריכוז ויכולת לפתור ללא שגיאות בבית ללא הסבר נוסף.
יש קושי בעמידה בזמנים ובהתארגנות.
האם יתכן שמדובר ב ADD ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כל הפרעת קשב "מחייבת" אבחון....
ד``ר עדי אדר12/09/2010שלום לך!
הפרעת קשב לא באה לידי ביטוי רק במבחנים או בעת שיחה אל בעוד הבטים התנהגותיים ותפקודיים.
כמו כן השגיה הלימודים טובים על פי הדיווח.
כמובן שאין להסיק על פי תאור קצר זה אם אכן מדובר בהפרעת קשב ולכן מומלץ במצב כזה להתיעץ עם הצוות החינוכי.
עם זאת גם אם יש תלונות מסוימות של קשיי מיקוד וריכוז הרי שאם התפקודהכללי תקין לא חובה בשלב כזה לבצע אבחון. כלומר עצם קיום הפרעת קשב לא מחייב אבחון או טיפול אלא אם יש בכך הפרעה למישורי תפקוד שונים.
בברכה
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצי כדור רטלין 10 מ"גרוני10/09/2010
שלום,
בני בן 7 ואובחן כבעל ADD. את האבחון הראשוני עשינו אצל נוירולוג לילדים, אשר שלח אותנו לבדיקת טובה ו- EEG. משום שאורך זמן כה רב (חצי שנה) עד לקביעת תור עימו, פנינו לרופא הילדים עם הממצאים. הוא הסביר שעם הממצאים שהגענו אליו הוא מוסמך לתת לנו מרשם, ואמר שנתחיל עם חצי כדור רטלין 10 מ"ג ונחזור בסוף חודש ספטמבר לומר לו מה הייתה ההשפעה של זה. ואם זה בסדר אז נמשיך עם המינון הזה, משום שהילד צעיר, ומשקלו 25 ק"ג בלבד וזה צריך להספיק. רציתי לשאול אם אכן יש לחצי הכדור הזה איזושהי השפעה אצל אחרים, משום שאצל ילדי לא ראיתי השפעה כלל.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מינוני ריטלין
ד``ר עדי אדר10/09/2010שלום לך!
חצי כדור ריטלין במישקל שציינת עשוי בהחללטל לחולל שינוי אם כי לא בכל המצבים ויש לשקול עם רופא שמוסמך לטפל בהפרעות קשב שינוי הדרגתי של המינון התרופתי.
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למי לפנות ?אורית10/09/2010
שלום רב,
בני היום בן 8 והחל כיתה ב'.
המורה מספרת לי שהוא ילד מקסים, מקשיב, ולומד יפה בכיתה.(עוד מכיתה א')...
אך בבית מדובר בסיפור אחר לגמרי.
הוא לא מקשיב, כל דבר אני צריכה להגיד מינימום 4 פעמים בשביל שיתייחס, רב איתי על השיעורים, מדבר לא יפה, ומציק לאחיותיו בלי סוף, הוא אפילו מודיע לי כשהוא מרביץ להן בשביל שאתן לו עונש.
כאילו, ילד אחר לגמרי.
אני מוצאת את עצמי רבה איתו כל הזמן. כשאני לוקחת אותו מביה"ס אני לוקחת אויר ואומרת לעצמי שאני מקווה שאולי היום יהיה יותר טוב.
על המחשב הוא יכול לשבת מהבוקר עד הלילה, בלי בעיה בכלל.
אבל לקרוא ספר, ממש עינוי , בשבילי. כי הוא עושה לי את המוות , לא מוכן בכלל לשבת ומתחיל לבכות.
האם יתכן שיהיה כזה שוני מהבית לביה"ס ?
האם יש לו בעיה של הפרעת קשב? או שמא בגלל שהוא יודע שהוא חייב להתנהג כראוי בביה"ס אז הוא מוציא את הכל בבית על המשפחה שלו? ואולי אנו עוברים איתו עוד שלב של "מי שולט בבית" כמו בגיל שנתיים?
אשמח לקבל המלצתך איך לטפל בעניין כי ההתנהגות שלו כבר עברה את כל הגבולות ומפרה את השלווה בבית.
אני חייבת לציין שלא היה שום שינוי משפחתי / חברתי שיכול לתת לנו הסבר על התנהגותו.
תודה מראש..
האמא המודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גבולות, גבולות.....
הסיפור שלך מוכר....
בשלב ראשנון מומלץ במצב כזה להתיעץ עם פסכיולוגית כאשר סביר להניח כי נושא הגבולות בבית הוא קריטי.
הפרעת קשב צריכה להתבטא בשני מצבים לפחות בבית ובבית הספר נכון לעכשיו אין בעיות בבית הספר . עםז את בהחלט אין לשלול הפרעת קשב כאשר לעתים הילדים מצליחים "להתאפק" בבית הספר ובבית פורקים עול.
חשוב מאודבמצבים כאלה עיצוב התנהגותי והדרכת הורים כאשר בהמשך וגם על פי התרשמות הצוות החינוכי והפסיכולוגית יש לשקול אבחון של הפרעת קשב וריכוז.
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
ירדן11/09/2010בעקבות התגובה שלך לשואלת הנ"ל ברצוני לשאול שאלה לגבי הפרעת קשב וריכוז, האם זו הפרעה שנולדים איתה או שהיא מתפרצת כתוצאה מנסיבות מסוימות? ציינת שאולי כרגע אין לילד שלה הפרעת קשב וריכוז אבל אולי בעתיד יהיה. אשמח לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעת קשב- מקורה בתורשה או בסביבה?
ד``ר עדי אדר11/09/2010שלום לך!
התשובה לשאלתך פשוטה מאוד... את צודקת - זו ההפרעה שנולדים איתה והיא מתפרצת בנסיבות מסוימות.
הפרעת קשב וריכוז בסיסה הוא תורשתית בדרך כלל אך הביטויים שלה לא מופיעים בלידה אלא לקראת גיל 5-7 שנים וצריכות להיות נסיבות מסויימות שגורמות להופעתה כגון התחלת לימודים בבית ספר וגורמים נוספים.
בחלק גדול מההפרעות התורשיות קיים "שעון ביולוגי" הקובע מתי ההפרעה תבוא לידי ביטוי כאשר גם לנסיבות החיצוניות יש השפעה על זמן הופעת תהסמינים וכן על עוצמתם.
חג שמח!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בעיות בתיכוןהורה מודאג10/09/2010
הבת שלנו בכיתה יא.
תמיד היא הייתה תלמידה בינונית,
באמצע שנה שעברה התחילו הרבה היעדרויות בגלל כאבי ראש. בוצעו כל הבדיקות והכול תקין כמו כן בוצע אבחון דידאקטי והתוצאות הם "אנמיות" כמו פה ושם הערכה בזמן המבחן, מילון באנגלית וכו".
לקחנו אותה לפסיכולוגית אבל היא לא רוצה להמשיך בטיפול.
ביחד עם המורים והיועצים בבית הספר היא נמצאת בכיתה עם פחות דרישות אקדמיות.
המצב כרגע שהבעיה מתמקדת בכך שבכיתה היא פשוט מתענה סופרת את השניות לסוף השיעור ודברים כמו מתמטיקה ולשון היא לא מבינה כלום.
הדברים הם מאוד ברורים היא רוצה ללמוד היא אוהבת את בית הספר את החברים אבל היא לא מצליחה להיות מרוכזת בשעורים. בסופו של דבר לא נראה שהיא תוכל להתמיד במצב הזה והיא עלולה להיפלט מבית הספר.
בכל שאר הדברים היא בסדר התנהגות חברים תחביבים.
השאלה:
1. האם כדיי לעשות אבחון נוסף ואיפה ?
2. האם יש בית ספר שאולי מתאים במיוחד לנערים כאלה ?
3. אם איזה גורם נוסף ניתן להתייעץ ?
בתודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיות בתיכון.....
כמובן שהמצב שאתם מתארים מחייב אבחון נוסף. כיתה י"א היא כיתה קריטית ויש לעשות כל מאמץ לסיים את השנתיים הקרובות בהצלחה.
מכיוון שבוצע אבחון פסיכו-דידקטי יש מקום לשקול לבצע גם אבחון של הפרעות קשב וריכוז.
יש להתיעץ בנושא עם המחנכת והיועצת החינוכית.
לגבי מסגרת מיוחדת -אני חושש שאחרתם את המעד אם כי יתכן ויש לשקול השמה במסגרת של בית ספר מקצועי או מגמה כגון מב"ר וכו'.
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאבחון של הפרעות קשב וריכוז
הורה מודאג11/09/2010ד"ר עדי אדר
תודה על תגובתך המהירה,
איכן מומלץ לבצעה אבחון של הפרעות קשב וריכוז,
אנו גרים באיזור זיכרון
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריטלין לסוגיומירב09/09/2010
שלום.
בני בן 10 אובחן כבעל בעיות קשב .בגיל 8 ניסינו רטלין רגיל -במינון 10 מג והיו תופעות לוואי "רגילות" של חוסר תאבון ,ריבאונד די קשה עם בכי וצעקות - מה שלא מתאים לילד וכו
הפסקנו כי לא אהבנו לראות את השינוי הרגשי בילד .לאחר שנה ניסינו קונצרטה - ליום אחר והילד תפקד יפה במשך 8 שעות ואז פשוט התחרפן! היה כאחוז תזזית דיבר ללא הפסקה ,יצא ממנו זעם ורגשי נחיתות קשים יצא לו קצף מהפה והיו לו טיקים עד 2 בלילה... אחרי הלם קשה - הפסקנו מיד ולא רצינו לשמוע על תרופות יותר.
כעת המליצו לנו על טיפול בריטלין la או sr .בעיקר בשל בעיות חברתיות. הילד אובחן כמחונן ולכן בלימודים הבעיות פחות קשות. אבל בתחום החברתי הוא במאבק יום יומי.
ניסינו את התרופה LA ליום אחד ובינתיים הוא התלונן על קוצר נשימה ,לא אכל כלום עד שהלך לישון והיה לו ריבאונד אבל יחסית קצר. האם להמשיך? האם מסוכן???
אודה לתשובה מהירה , התחלתי לחשוש....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין ורבאונד
ריטלין הוא תכשיר מאוד בטוח אך בהחלט ייתכנות תופעות לוואי שונות כולל מה שמכונה רבאונד ואלו התופעות לאחר שחולפת השפעת התרופה.
תופעות אלו לעתים תלויות בסוג התכשיר והן מתמתנות אחרי שבועיים-שלושה ולכן צריך סבלנות עד שמגיעים למסקנה אם אכן התרופה מועילה.
בעיקרון רבאונד הוא לא מסוכן ותוך התיעצות עם הרופא המטפל יש לסכם על המשך הטיפול. צריך לעקוב אחר התופעה של קוצר נשימה כאשר חוסר תאבון היא כמובן תופעה ידועה שהיא בהחלט לא מסוכנת (א ם כי דורשת מעקב משקל).
שנה טובה!
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאוי ואבוי זה נשמע נורא
ירדן11/09/2010למה את ממשיכה לתת לו כדורים אם את אומרת שהוא מחונן? ועוד כדורים שעושים לו נזקים כאלו איומים? לא ברור לי הדבר הזה, מה זה? נותנים כדורים גם למי שלומד בסדר? לאן הגענו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפול בריטלין לילד מחונן...האמנם?
ד``ר עדי אדר11/09/2010שלום לך!
איני נכנס לשאלה למה הילד מטופל תרופתית והאם זה מוצדק מכיוון שהילד לא אובחן על ידי.
אני רוצה לענות בבאופן כללי כי טיפול תרופתי ניתן לעתים לילדים מחוננים במידה וקיימות בעיות התנהגותיות וחברתיות המפריעות לתפקודם. במובן מסויים ההבט הלימודי פחות חשוב מאשר ההבט הרגשי והחברתית.
כמובן שכמו בכל דילמה של טיפול רפואי צריך להחליט העם התועלת עולה על הנזק הנגרם עקב הטיפול וזו שאלה נכונה לגבי תחומים שונים בטיפול רפואי.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה ההבדל?
ירדן12/09/2010בין הפרעת קשב לבעיות התנהגות? האם כדור פותר בעיית התנהגות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהההבדל הוא:......
ד``ר עדי אדר12/09/2010שלום !
בהפרעת קשב קיים גם מרכיב התנהגותי ברור. עם זאת לא כל הפרעת התנהגות היא הפרעת קשב!
לכן צריך לבצע אבחון מסודר כאשר קיימת אבחנה מבדלת להפרעת קשב.
כדור לא פותר בעיית התנהגות. באותה אנלוגיה ריטלין לא פותר בעיות קשב! התרופה רק מסייעת בזמן השפעתה אך היא לא מהווה "פיתרון" או ריפוי מלא!
עם זאת ריטלין משפר זמנית תפקודים שונים כולל התנהגותיים. חשוב מאוד במצבים אלו להוסיף ולשלב טיפול התנהגותי מקצועי על מנת לסייע לילד ולמשפחתו.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז אחרי 3 ימים עם ריטלין LA...
מירב12/09/2010אז ככה: קודם כל- נתתי לו את התרופה עם התופעות הקשות רק יום אחד - ולאחריו החלטתי להפסיק עם תרופות לתמיד .כי למרות הקשיים עם המורים בינתיים בבית ספר יסודי הלימודים בסדר.
אבל - החלטתי כעת לנסות שוב לאחר שהבנתי שיש סיכוי שהריטלין יעזור לבעיות החברתיות וכמובן שכעת ניסיתי ריטלין LA ולא קונצרטה כמו קודם.
אבל לאחר 3 ימים של ניסוי -אמנם בבית בחופש - ראיתי ילד כבוי ,אמנם יותר מרוכז ומדבר לעיניין אבל מדבר לאט והרבה מאד - לא אוכל כלום כל היום עם קושי בנשימה וכאב בטן ,עצבני וגם עגמומי הרבה יותר מבדרך כללל.
לא נראה לי שתכונות אלו יעזרו לו מבחינה חברתית ולכן לא נראה לי שיש טעם להמשיך בניסוי התרופה.
שאלתי - האם יש טעם לעבור לנסות סרטרה ודומיה?
ובנוסף- האם יש אמת בתאוריה שהתרופות משנות אצל הילדים את התנהגותם גם לטווח הארוך מאחר והם לומדים לאבחן מה נכון ומה לא כדאי להם לעשות
האם נכון שבעזרת התרופות הילדים לומדים להציב לעצמם גבולות? כי זו אחת הבעיות המרכזיות של בני....
.ארוך יצא לי,סורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההחיפזון מה.....
ד``ר עדי אדר12/09/2010שלום לך!
אין מה למהר! לא מחליטים על השפעה של תכשיר ריטלין אלא לאחר כשבועיים-שלושה לפחות וקשה להסיק מסקנות אחרי יומיים-שלושה.
לגבי השפעה לטווח ארוך של ריטלין- אין לו השפעה כזו! התרופה לא גורמת לילדים "להבין" איך להתנהג. עם זאת קיימים תהליכים של התבגרות ולעתים התרופה עוזרת לנו להרוויח זמן עד שמבשילים תהליכים פנימיים המקלים על ההתמודדות.
התרופה לא עוזרת לילדים ללמוד להציב לעצמם גבולות - זהו דפוס התנהגותי עקשן למדי וניתן גם לשלב עיצוב התנהגותי והבצמת גבולות....
במובן זה ריטלין מהווה טיפול סימפטומטי והוא אינו משנה לטווח הארוך התנהגות.
הערה - המחשב שלך עדיין עובד עם שעון קיץ...... יוצא שאני עניתי לך לפני ששאלת... נחמד....
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא מבינה למה את מתעקשת על תרופות?
רונית25/09/2010קחי אותו לטיפול התנהגותי.זה יעזור לו יותר מהתרופות הנוראיות האלו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבינה, למה כן?
ע.ע18/10/2010שלום רב,
אני אמא לילד בן 5 שהגננת ממליצה על רטלין, מזה מס' ימים אני קוראת חומר , פורומים שונים ודעות שונות, רוב המאמרין קשים מפחידים ומרתיעים,
לא מצאתי מאמר אחד או המלצה אחת - למה כן לתת רטלין? התופעות כ"כ קשות
אני כ"כ מפחדת- האם מישהו מכם כן ממליץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני לא מבינה, למה כן? - תגובה
ד``ר עדי אדר20/10/2010שלום לך!
בד"כ אנו ממליצים להמתין עם טיפו תרופתי בריטלין בילד כה צעיר.
עם זאת בהחלט קיימים מצבים בהם מומלץ לטפל בריטלין גם בילד בגיל 5 שנים..
אני ממליץ לך להתיעץ בנושא עם הרופא המטפל ולא להסתמך על "מאמרים" באינטרנט. אמנם נכון שקיימות תופעות לוואי אך הן בדרך כלל קלות, אחרת ברור שאף הורה לא היה מוכן שילדו ישתמש בתרופה.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
עומר13/10/2010האם יכול להיות שהתופעות, לפחות בחלקן, פסיכוסומטיות?
קשורות לאי רצונו, הלאו דווקא מודע, של הילד לקחת כדורים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה - תגובה
ד``ר עדי אדר15/10/2010שלום לך!
השאלה מאוד תאורטית, אבל כמובן שהיא חיובית.
ילד שהסביבה משדרת לו תחושה לא נוחה לגבי התרופות ובמיוחד ההורים, יכול בהחלט לפתח תסמינים שונים הקשורים לחשש שלו וחשוב לכן לשדר לו תחושות חיוביות ועידוד בהתייחס לטיפול.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם שעון יד רטט יכול לסייע?בן09/09/2010
שלום רב,
יש לי בן שיש לו בעית קשב וריכוז,בעקבות ייעוץ וחקירה בנושא,הגעתי לחברה בארה"ב,שבה המליצו על שעון יד רטט,שיכול לסייע בהקטנת בעיות קשב וריכוז,ולשפר יותר את התנהגותו.
האם זה נכון?
תודה על תשובה מראש
בן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שעון בן חייל....
ד``ר עדי אדר10/09/2010חג שמח!
שעון כזה עשוי לעזור מאוד למי שמוכר אותנו לאנשים תמימים המוכנים לקנות מכשירים שונים ומשונים מתוך אמונה תמימה שאכן הם עשויים לסייע.
בקיצור, הייתי ממליץ להשתמש בכספך למטרות יותר מועילות.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קונצרטהנוש נוש07/09/2010
שלום רב
אני בת 36 והשבוע עברתי איבחון ונקבע כי יש לי ADHD .
הפסיכיאטרית המליצה לי להתחיל בקונצקרטה במינון של 72מ"ג ליום (לאו דווקא כל יום)
הבנתי כי לבעיה שלי כוללת בעיות קשב וריכוז עם דגש על אימפולסיביות וקשיי התארגנות זה יכול מאוד לסייע .
עם זאת אני מבינה כי יש לתרופה זו השפעות לוואי כמו דיכאון .בעבר הלא רחוק ומדי פעם אני סובלת מדיכאונות וחוששת כי זה עלול להחריף.
אני מתלבטת מה עלי לעשות בנידון ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קונצרטה
ד``ר אריה בקלו09/09/2010שלום,
תופעת לוואי של דכאון כתוצאה מנטילת קונצרטה מתרחשת בפחות מ 2% מהמטופלים.
אני מניח שדיווחת על הבעיה לפסיכיאטרית שלך שהתחשבה בנתון זה.
אם לא דיווחת לה ,הרי שכדאי שתעשי זאת לפני תחילת הטיפול.
שנה טובה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה זה קורה לי?לאה07/09/2010
כבר שנים שיש לי כל מיני התנהגויות ו"הפרעות" שלאחרונה חברה הציעה שאולי הן סימפטומים של הפרעת קשב וריכוז.
אני מקלפת את השפתיים באובססיביות (עד זוב דם ולעיתים גם דלקת), "מקפיצה" את הרגל בישיבה או עמידה עד כדי תלונות מהסובבים וחוסר אפשרות להפריד רעשי רקע מקולות "ראשיים". ישנה רשימה ארוכה של קולות קטנים שמטריפים אותי לגמרי ומפריעים לי להתרכז בדברים אחרים ובכלל מעצבנים נורא (פעם זה הגיע לבכי), בהרבה מהמקרים אני גם היחידה ששמה לב לקיומם.
מה הבעיה שלי? הבעיה של הקולות מפריעה לי מאוד ברמה היומיומית וכבר התחלתי לחשוב שאני לא נורמלית.
בבקשה עזרו לי!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה זה קורה לך ?
ד``ר אריה בקלו09/09/2010שלום,
לא קיבלתי מספיק נתונים ולכן אין לי מסקנה ברורה.
ניתן להבין שאת סובלת מחוסר שקט, תנועתיות יתר ובעיקר מבעיה של וויסות חושי ,בעיקר שמיעתי .
אלו הם רק חלק מהסימנים שעלולים להעיד על הפרעת קשב וריכוז וכאמור אין בהם די.
אבחון מקצועי טוב לבטח יוכל לעזור לך.
שנה טובה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נהיגה במשאית צבאית תחת השפעת ריטליןרועי07/09/2010
שלום.
לפני כשנתיים הוצאתי רישיון על משאית (C+C1) במסגרת הצבא. באותה שנה הייתי מעורב בשתי תאונות דרכים (האחת כמעט סיכנה את חיי). בזמן התיכון אובחנתי כבעל בעיות קשב וריכוז והומלצתי ליטול ריטלין אך לא התייחסתי להמלצה. קעב שתי התאונות החלטתי לפנות לנוירולוג ואובחני שנית ע"י הצבא כבעל בעיות קשב וריכוז והומלצתי ליטול ריטלין במינון של 30מ"ג. רישיוני הצבאי נפסל לאחר זמן מה אך בשנה שעברה הוחלט שהנני כשיר לנהיגה מאחר ואין סעיף בצבא שפוסל את רישוני בגלל בעיות הקשב והריכוז.
מועד שיחרורי קרב ולפי מה שידוע לי אני רשום כנהג משאית למילואים למרות שכבר שנתיים לא הייתי על ההגה ואיני זוכר איך לתפעל משאית. אני מפחד וחושש לביטחוני ומפחד לעלות שוב על משאית מאחר ואין לי שום רצון לתפקד כנהג ובטח ובטח שלא לעלות על משאית פעם נוספת בחיי. אני מסוגל לנהוג על רכב פרטי אך נהיגה על משאית דורשת ריכוז ותפקוד גבוהים בהרבה ואיני מסוגל לנהוג על משאית עם שימוש בריטלין ובלעדיו. אשמח מאוד אם תוכלו לעזור לי למצוא פתרון לבעייה מאחר שמבחינתי מדובר בעניין של חיים ומוות.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נהיגה במשאית / ADHD
ד``ר אריה בקלו08/09/2010שלום,
נהגים הסובלים מהפרעת קשב וריכוז ושאינם מטופלים תרופתית, מעורבים עד פי 4 בתאונות דרכים יותר מאשר אוכלסיה רגילה ! לעומת זאת אלו שנמצאים תחת טיפול מתאים כולל תרופתי, מעורבים אך מעט יותר בתאונות ביחס לאוכלוסיה הרגילה.
מכאן אתה מבין שהבעיה שלך בנהיגה על מכוניות בכלל ועל משאית בפרט, היא רק אם אתה לא מטופל .
אם ברצונך לבטל את רשיונך על משאית , אתה יכול לפנות בבקשה למשרד הרישוי ובמקביל לבקש וועדה רפואית במסגרת הצבא.
שנה טובה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורדת מינון ריטליןאלמונימי07/09/2010
שלום ד"ר,
אני בן 35, מאובחן ADD מזה כשנה, נוטל ריטלין LA 40 MG X2 בימי חול, לא בשישי שבת.
בסה"כ אני מאוד מרוצה - הריטלין שינה את חיי ללא היכר.
אבל בזמן האחרון אני תוהה האם המינון גבוה לי מדי:
* לפעמים קשה לי להירדם, אבל השינה עצמה רציפה (כל עוד הילדים ישנים...).
* לפעמים אני קצת "היפר" - במיוחד בימי ראשון אחרי ההפסקה בסופ"ש.
* ירדתי במשקל מ-80.5 ק"ג ל - 78 ק"ג.
חשבתי לנסות מינון קצת יותר נמוך ולראות איך זה משפיע.
האם אני צריך לראות מומחה או שמספיק לבקש מרשם מרופא משפחה ולנסות (שכן לא מדובר בהעלאת מינון)?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחנון ריטלין לאלמונימי...
ד``ר אריה בקלו08/09/2010שלום,
שינוי במינון צריך להיעשות ע"י הרופא המטפל ולא דרך הפורום.
העובדה שאתה נוטל כדור שני בשעות אחה"צ עלולה להשפיע על היכולת להירדם.
אני מציע לך לשקול גם סוגיה זו בבואך להתיעץ עם הרופא המטפל שלך.
שנה טובה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש לי הפרעת קשב וריכוזאביגיל05/09/2010
היום אני עליתי לכיתה ט' וכבר מכיתה ז אני חושדת שיש לי הפרעת קשב וריכוז, לאחי הייתה אותה בעיה אך הוא אובחן בכיתה ב'. אני נשלחתי לאיבחון בגיל צעיר ולא הייתה לי שום בעיה, אך לאחרונה נראה שאני מפתחת בעיות של קשב וריכוז.
-אני עושה טעויות בכל מני דברים מחוסר תשומת לב.
-אני לא מסוגלת להתרכז בכיתה או בשיחה אלא אם מדובר בדיון פעיל וגם אז אני לפעמים מאבדת את קו המחשבה.
-אני לא מסוגלת להתמיד בכל מיני דברים (ש.ב עבודות לסדר את החדר קריאה של ספר)
- אני יכולה להתרכז במה שהמורה אומרת ואז פתאום להתעורר בצלצול ולגלות שבכלל לא הקשבתי לעיתים אני חולמת בקיץ למרות שאני מנסה להקשיב למורה ולפעמים הראש מן מתרוקן.
- גם בשיחות קורה לי הרבה שאנשים מדברים איתי ואז אני פשוט מאבדת אותם ולמצליחה להקשיב להם.
-אני שוכחת פעילויות רגילות ( כמו לצחצח שיניים לסדר בגדים\תיק מטלות לשלוח הודעות או דברים שביקשו מימני).
לעיתים חברות שלי צריכות לקרוא בשם שלי כמה פעמים עד שאני קולטת שהן מדברות אלי.
- אני נהית מתוסכלת מאוד בקלות שאני לא מצליחה לעקוב אחרי שיחה.
-לפעמים בזמן שיחה אני מדברת ופתאום שוכחת על מה דיברתי.
- אני רוצה לשחק משהו נגי קלפים ואחרי שתי דקות שאומרים לבוא לשחק זה כבר לא מעניין אותי.
-מאבדת חפצים מאוד בקלות ושכחת איפה שמתי אותם.
-לא מצליחה לארגן מטלות ומשימות בין אם אלו לימדיות או פרטיות.
ועוד כל מני בעיות מהסוג הזה... האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז?
אשמח לתשובה,
תודה מראש, אביגיל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראי תשובה בהמשך.....
ד``ר עדי אדר05/09/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נ.באביגיל05/09/2010
אמא שלי מתנגת לגמרי לאיבחון נוסף למרות שבכל אתר שהסתכלתיברשימת התסמינים אני מראה כל אחד ואחד מהם מה אני יכולה לעשות ומה המחיר המדויק של איבחון?
תודה מראש,
אביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה לעשות?......
ד``ר עדי אדר05/09/2010שלום לך!
אכן מסרת תאור מפורט שעלול להתאים להפרעת קשב.
עם זאת ברור שללא הסכמת הורייך אינך יכול לבצע אבחון.
לגבי מחיר- אין מחיר אחיד לאבחון כזה ובמכונים שונים נגבים מחירים שונים.
כמובן שניתן לבצע אבחון כזה במסגרת ציבורית.
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום כיתה א' + שתי שיחות מהמורהאלונה05/09/2010
שלום רב,
בני בן ה- 6.5 התחיל טיפול בריטלין לפני הקיץ ובסוף אוגוסט, לפי המלצת נוירולוג עברנו לקונצרטה 18 מ"ג.
האמת, עם 5 מ"ג ריטלין לא הרגשנו שום שינוי.
ברצוני לציין שהישגים של בני בתחום הלימודים הם מדהימים והוא למד לקרוא ולכתוב בגיל 5, יש לו קליטה מהירה מאוד וידע כללי נרחב, הוא סקרן ואוהב ללמוד ולמרות כל התכונות המדהימות האלה,
נוטה להתפרץ, מתוסכל בקלות, אימפולסיבי במעשיו.
המורה ציינה שהוא עומד יפה מאוד במשימות, מקריא לכולם מהלוח ומקבל שבחים, אבל יש קושי רב מאוד מאוד לקבל הוראות, לשבת בשקט, הוא כל הזמן בודק גבולות ומנסה להפריע, מתפרץ ולא מקשיב.
שמעתי פעם אחת שדווקא לריטלין ל.א יש איזושהי השפעה חיובית גם על הצד ההתנהגותי ולא רק הישגי, האם זה נכון? למרות השפעתו היותר קצרה של ריטלין ל.א לעומת הקונצרטה - אולי ריטלין יעזור טוב יותר?
אשמח לקבל המלצה היכן ניתן לקבל יעוץ התנהגותי? האם בכלל כדאי ללכת ליעוץ?
בתודה מראש, אלונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריטלין LA או קונצרטה?
אין דרך לדעת במדויק איך תכשיר מסוים ישפיע על מטופל זה או אחר.
בעיקרון שני התכשירים טובים, עם מיעוט יחסי של תופעות לוואי והם משפיעים גם על מרכיבים התנהגותייים הקשורים להפרעה.
כמובן שצורך יעוץ ספציפי עליכם להיות בקשר עם הרופא המטפל!
בברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרעת קשב וריכוז שאלה דחופהאביגיל05/09/2010
האם זה אפשרי שעברתי שני איבחונים בילדותי להפרעת קשב וריכוז ולא התגלה כלום אבל עכשיו בגיל 14 אני מתחילה להראות סימנים חהפרעת קשב וריכוז?
אשמח לתשוב בהקדם,
תודה מראש, אביב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת קשב וריכוז תשובה דחופה....
בהחלט יתכן כי תסמיני הפרעת קשב מתגברים לקראת גיל ההתבגרות, העלייה בעומס הלימודי, המתחים החברתיים ועוד גורמים ולכן תסמינים מתונים הופכים להפרעה ברורה יותר.
בבברכה,
דר' עדי אדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחרחורת וריטליןשלי02/09/2010
שלום רב!
בני בן ה-9 מאובחן כ-ADHD ומזה כ-שנתיים וחצי מטופל בריטלין 10 מ"ג מדי יום, בתקופות הלימודים, לא בחופשות. היום, (אתמול התחיל ריטלין לאחר הפסקת החופש הגדול במינון הרגיל של 10 מ"ג) התלונן לראשונה על סחרחורת. טוען ש"הרגיש שכמעט נפל בבית הספר כאשר התכופף לעבר התיק שלו" . אחה"צ לא התלונן אך בערב שוב טען שמרגיש סחרחורת חזקה. היה חיוור. הדופק היה מלא וסדיר , 80 לדקה. לא מדדתי לחץ דם. בבוקר הוא לא אוכל בגלל דיכוי התאבון.
בערב אכל ארוחת ערב מלאה ושתה היטב. עד היום, לא היו שום תופעות שליליות של הכדור. להיפך, ההשפעה עליו היתה מצויינת והוא תלמיד מצטיין.
אני מדואגת מהסחרחורות. האם לדעתך יש קשר לריטלין? האם יש קשר להפסקה של החופש הגדול? האם להפסיק ולהתייעץ לפני שנמשיך בטיפול? הילד בריא לחלוטין בד"כ, ספורטיבי ופעיל מאד. אוכל היטב הכל.
תודה מראש על התיחסותכם.
אמא מודאגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחרחורת הבוקר
ד``ר אריה בקלו03/09/2010שלום,
אני חושב שהדאגה מעט מוקדמת.
הילד חזר לבית הספר לאחר חופשה ארוכה, צריך לאפס את השעון הביולוגי, להקפיד על ארוחת בוקר טובה וכמובן הקפדה על שתיה מספקת במהלך היום , או בקיצור -הקפדה על אורח חיים בריא ומסודר.
לא הייתי מפסיק את הטיפול אך כמובן ממשיך לעקוב וגם מודד לחץ דם.
אם התופעה לא תחלוף תוך מספר ימים , בהחלט יש להתיעץ עם הרופא המטפל .
בברכה
ד"ר אריה בקלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)