פורום הפרעות קשב וריכוז - יש לך שאלה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עוד שאלה..
    יוסי
    27/06/2010

אבקש לשאול עוד שאלה.
    ראיתי באינטרנט וכן שמעתי כמה פעמים שאומגה 3 יכולה להוות תחליף לרטלין.
    מה דעתכם בנידון? אם חיובית - מאיזה מקור (חי/צומח)?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עוד שאלה..

הוספת תגובה

• האם אומגה 3 מהווה תחליף לריטלין?

ד``ר עדי אדר
    27/06/2010

שלוםך לך!

אומגה 3 לא מהווה תחליף לריטלין!!!

קיימים מחקרים שהמצביעים על שיפור פרמטרים מסויימים שלהפרעות קשב אך אין תוסף מזון זה מתקרב אפילו ליעילות של ריטלין.

היום לא מעט רופאים ממליצים על טיפול בתכשיר זה אך בדרך כלל עוברים בהמשך לטיפול בריטלין.

כתחליפים לריטלין ניתן למנות תרופות כגון אדרל וסטרטרה.

בברכה,
    דר' עדי אדר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז
    מיה
    24/06/2010

שלום
    בני בן 4ו- 10 חודשים , הוא הילד הכי קטן בגן הוא נמצא עם ילדים בטווח גילאים עד 6 (טרום חובה וחובה)
    הגננת אמרה שהוא אינו מקשיב בריכוז , בזמן הריכוז הוא מסתכל לצדדים, משחק בידיים ולא נינוח על הכסא

השאלה שלי האם מדובר בהפרעת קשב וריכוז , או שבגילו מוקדם לדעת

רציתי לדעת

1. מאיזה גיל נכון לבצע הבחנה
    2. עד כמה ההבחנה היא מדוייקת
    3. האם כדאי לבצע הבחנה כיום או לחכות עד שיגדל ויבשיל
    4. במידה ומדובר בהפרעת קשב ---מה הטיפול(חוץ מרטלין, מדובר בילד שאינו מפריע
    לא היפראקטיבי, לא אלים)

תודה

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת קשב וריכוז

הוספת תגובה

• הפרעת קשב וריכוז

ד``ר אריה בקלו
    24/06/2010

שלום,
    ילד בגיל כה צעיר הנמצא בגן עם ילדים בוגרים ממנו ,עלול בהחלט למצוא עצמו משועמם בשעת ריכוז ואז כמובן להגיב בהתאם.
    ניתן לאבחן ילדים גם בגיל זה למרות שעדיף להמתין לגיל 7 , אלא שנראה לי שזה לא המקרה.
    אני מציע לך להמתין לשנת הלימודים הבאה ואז לבחון את העניין פעם נוספת.
    אם הבעיה תמשך גם בשנה הבאה , תוכלי לבקש הפניה למרכז להתפתחות הילד להערכת מצבו.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שתי שאלות .
    שובל
    23/06/2010

ד"ר שלום ,
    אני תלמידת תיכון ועליתי על שתיי בעיות שבמידה ויימצא להן פיתרון
    חיי יהפכו קלים יותר !
    הבעיות הן : הפרעת קשב וריכוז ללא היפראקטיביות , והארכת זמן במבחנים .

- הבעיה העיקרית בתהליך פיתרתן היא שבית הספר ממליץ על אבחון פסיכו-דידקטי ,
    מה שלדעתי מאוד מיותר , אני בסך הכל רוצה ריטלין שיעזור לי להתרכז והארכת זמן
    שתעזור לי לממש את היכולות השכליות שלי - והן גבוהות מאוד .

- שאלתי היא , אם אבצע איבחון דידקטי [ ללא החלק הפסיכו ] יעלו על שתיי הבעיות
    האלה ?
    ובמידה וכן , יוכלו לקבוע לי הקלות שיהיו קבילות במשרד החינוך ?

אודה לתשובתך .

לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות .

הוספת תגובה

• שתי תשובות.....

ד``ר עדי אדר
    23/06/2010

שלום לך!

אבחון פסיכו-דידקטי הוא אבחון המתבצע על ידי פסיכולוגים חינוכיים ולכן איין שום קשר בין המלצה אפשרית על מתן ריטלין לבין אבחון זה. פסיכולוג לא רשאי להמליץ על טיפול תרופתי כלשהו.

משרד הבריאות קבע אילו רופאים רשאים לבצע אבחון זה ואתם אמורים לקבוע אבחון אצל מומחה בתחום זה (פסיכיאטר ילדים, נוירולוג ילדים או רופא התפתחותי שהוסמך לבצע אבחון זה).

הארכת זמן היא התאמה המומלצת במצבים מסויימים וזאת כמובן על פי הממצאים באבחון כאשר לצורך כיבוד המלצה כזו יש צורך בביצוע אבחון פסיכו-דידקטי.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רטלין וחרדה
    יוסי
    23/06/2010

שלום!
    אני בן 30, הייתי באבחון אצל פסיכיאטר בגלל בעיות בקשב וריכוז והוא נתן לי מרשם של רטלין LA 40 מ"ג.
    בנוסף, אני נוטל תרופה נגד חרדה - ציפרלקס 40 מ"ג (2 טבליות של 20) ליום. הוא אמר לי שהרטלין לא מגביר חרדה.

לפי מעט שהסתכלתי באינטרנט, ראיתי שרטלין עלול לגרום להגברת חרדה.

אבקש לשאול האם יש חשש להגברת החרדה בגלל הרטלין LA ?

תודה!

לקביעת תור
    סגירה
    רטלין וחרדה

הוספת תגובה

• ריטלין וחרדה

ד``ר עדי אדר
    23/06/2010

שלום לך!

איני רוצה להתיחס להתבטאות של רופא כי יתכן שדבריו לא הובנו על ידך במדויק.

אם אתייחס לרק לשאלה האם ריטלין עלול להחמיר חרדה הרי שהתשובה היא חיובית ויתכנו מצבים בהם תתגבר חרדה או דיכאון אצל המטופל בריטלין וזאת במיוחד אם הוא סבל מהם קודם לכן.

יש לציין כי ייתכנו גם שינויים במצבי הרוח כולל לבליות רגשית כאשר חולפת השפעת התרופה (רבאונד).

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לגבי הרטלין וחרדה

יוסי
    27/06/2010

תודה על המענה!
    אז מה אפשר לעשות בשביל לא להגביר את החרדה שגם ככה אני סובל ממנה?
    האם אין סתירה בין הרטלין לציפרלקס שאני לוקח?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קשב וריכוז וחרדת בחינות
    הילה
    22/06/2010

תגובה דרג את ההודעה

שלום .
    אני בת 27 אבחנתי כסובלת מהפרעת קשב וריכוז במצב רגיל אני נוטלת קונצרטה אך כרגע אני בהריון חודש 6 ולא נוטלת את הכדורים.
    השפעת הכדורים עליי הם להיות ערנית בשעורים ומרוכזת יותר אך ישנה בעיה נוספת .
    שאינני מצליחה לשבת וללמוד במהלך הקורס עצמו (דוחה את המטלות) הדבר בא לידי ביטוי לקראת מבחנים כאשר אני נתקפת בחרדה ולא מצליחה כלל לללמוד או שכבר התיישבתי מתעסקת בכל או בכלום רק לא בללמוד . והמצב הקיצוני יותר זה שכבר אני יושבת בקבוצה ללמוד כי רק ככה אני מצליחה ללמוד אני השולטת בקבוצה ומלמדת את רוב האנשים אך כאשר מגיעה למבחן עצמו נתקפת בלחצים נפשיים פיזיים והדבר גורם לי לנהגיש מחברת ריקה וכרגע אני חוזרת על השנה ה-1 בפעם השנייה ועומדת בפני הפסקת לימודים. אני מתגוררת בבאר שבע ואשמח אם תוכלו להפנות אותי לגורם מטפל מוסמך באזור מגוריי.
    תודה ויום טוב

לקביעת תור
    סגירה
    קשב וריכוז וחרדת בחינות

הוספת תגובה

• קשב ריכוז וחרדת בחינות

ד``ר אריה בקלו
    22/06/2010

שלום,
    הפרעת קשב וריכוז יכולה להתבטא גם במה שתיארת: דחיינות, פטפטת מרובה וחרדות.
    לצורך כך יש להיות במעקב רפואי שיתאים את הטיפול הנדרש.
    באזור ב"ש אני יכול להמליץ על חברי לפורום דר' אדר עדי.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך תגובה .

הילה
    22/06/2010

תודה על תגובתך אך עמיתך איבחן אותי אך הוא לא מטפל בזה ולא ידע להנות אותי לגורם המטפל התייעצתי איתו כבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקשר בין קשיי ריכוז לגירוי מיני
    דנה
    21/06/2010

שלום, שמי דנה, אני בת 24, סטודנטית.
    יש לי בעיה מאד מביכה, שמלווה אותי עוד מימי הגן.
    כאשר אני יושבת ללמוד, או כאשר אני עושה פעילות מסוימת שלוקחת זמן אני מוצאת את עצמי מפסיקה באמצע כדי לאונן.
    חשוב לציין שאין לי מחשבות מיניות, אין לי חסך ביחסי מין (ישלי בנזוג).
    הפעולה מתבטאת בדרך מאד מסוימת, אני מפסיקה בקיצוניות את כל מה שאני עושה, ואז שמה את העקב של הרגל קרוב לאיבר המין ומתחככת עד לסיפוק. אני עושה את זה באופן רצוף ולא היגיוני, לא משנה כמה פעמים אני אעצור ואעשה זאת, אני בחיים לא אגיע לסיפוק וארצה עוד אחרי כמה דקות.
    מדוע זו בעיה? זה לא סיפוק שמקבלים מסקס, התחושה שזה עושה לי היא שונה, הבעיה היא שזה מפריע לי לעשות דברים, ואחרי שאני מגיעה לסיפוק אני טיפה מסטולית ומתעייפת ואז אין ביכולתי להמשיך ללמוד. אני לא חושבת שזו חרמנות יתר או משהו כזה, כי זה התחיל בגיל מאד מוקדם ואני לא יודעת מה אני אמורה לעשות. אני מנסה לשבת בצורות מסוימות (רגליים למעלה) ואני פשוט לא מצליחה.
    מרוב שאני עושה את פעולת החיכוך קרעתי את המיניסקוס של הברך (למרות הכאב אני לא מסוגלת להפסיק).
    היתי שמחה לדעת אם יש פתרון לבעיה שכזו וחשוב לי לציין שאין לי חשק לסקס, כי זה שונה. לפעמים אני נאלצת ללמוד עם אנשים כי ליד אחרים אני אתבייש לעשות את זה. אבל אז אני מאד עצבנית.
    כתוצאה מהבעיה הזו דברים של שעה יכולים לקחת לי שלוש שעות וקשה לי לשבת בלי לזוז לקראת הפעולה המדוברת גם במבחנים. האם זו בעיה ידועה? כי לא הצלחתי למצוא עליה יותר מידי

אבקש עזרה דחופה, שומדבר לא מרגיע אותי
    ממה זה נובע בכלל?

הוספת תגובה

• קשיי ריכוז וגרוי מיני

ד``ר אריה בקלו
    21/06/2010

דנה שלום,
    הבעיה היא אכן בעיה אך אין לה קשר לבעיות קשב וריכוז ואין זה הפורום המתאים לבעיתך.
    להערכתי כרופא עלייך לפנות לפסיכיאטר או למרפאת מין(יש כאלו) .
    בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אמא לילד מדהים עם adhd
    סיגליית
    17/06/2010

שלום אני אמא לילד בן 8 וחצי שיש לו הפרעת adhd מגיל 6 לקח ריטלין וגם אל איי עד גיל 8 הפסקנו בגלל בעיות בריאותיות אשפוזים תכופים עם דלקות ריאות,ירידה במשקל וחוסר תיאבון.
    בחצי שנה האחרונה בבית הספר תמכו בילד וזה עבד אבל הם מבקשים שבכל זאת נשקול טיפול אחר ניסיתי השבוע ביופידבק שלא ממש הלך כי הוא לא הסכים לשתף פעולה עם המטפל ואני מחפשת דרכים אלטרנטיביות אשמח לקבל עזרה והכוונה איך לטפל בילד!!!!

לקביעת תור
    סגירה
    אמא לילד מדהים עם adhd

הוספת תגובה

• טיפול אלטרנטיבי בהפרעות קשב

ד``ר עדי אדר
    18/06/2010

שלום לך!

אם את מחפשת דרכים אלטרנטיביות אז זה לא הפורום המתאים.... אנחנו רופאים והיעוץ שלנו הוא רפואי ואיננו מתמחים ברפואה אלטרנטיבית.

יש להדגיש כי הטיפול בהפרעת קשב הוא בהחלט לא רק תרופתי וצריך כם טיפול משולב תומך. עם זאת, בסיכומו של דבר, מרבית המחקרים הרפואיים מדגימים פעם אחר פעם את עליונות הטיפול התרופתי על פני שיטות אחרות.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין ובדיקת טובה
    מור
    16/06/2010

בתחילת השנה בני בן ה-7 אובחן כסובל מהפרעת קשב וריכוז,(בדיקה שנעשתה לו שנתיים קודם היתה תקינה). לנו כהורים לילדה הסובלת מאותה הפרעה הדבר היה מעט תמוה כיוון שלא נראו סימנים עד לעלייה לכיתה א' (השנה) כפי שנראו אצל אחותו כבר מקטנות.
    התחלנו את השימוש בריטלין רק אחרי שקיבלנו דיווח מהמורה שלא הותיר יותר מידי ברירות ורצינו באמת להקל עליו.(אם כי לא היה לנו קל עם הדבר).הדיווח של המורה כמובן השתפר מאוד.
    תופעות הלוואי מטרידות אותנו, בחילות , כאבי בטן, סחרחורות, לאחרונה גם הקיא בבית ספר.
    קשה לנו להתמודד עם התופעות הללו, הילד מתלונן ולעיתים אף מסרב לקחת את הכדור בגלל זה ומסביר שהוא לא צריך ושהוא מסתדר מצויין בלעדיו. הסירוב שלו גרם לנו לעשות הפסקות במשך הלקיחה (אם כי הוא לקח לפרקי זמן לא קצרים-שבועיים ויותר בכל פעם).
    להתלבטות הזו הצטרפה גם בדיקת טובה שעשינו לו לפני כחודשיים שהראתה כי לאחר מתן הריטלין לא נרשם שפור בבצוע הבדיקה בפרמטר של קשב. החמרה נרשמה בפרמטר של זמן התגובה. ציון ADHD היה 2.17 תקין. עוד נטען כי תוצאות הבדיקה גבוליות.הן מעלות את החשד שהילד סובל מהפרעת קשב וריכוז, אך במהלך הבדיקה לא נרשם שפור ואף חלה החמרה לאחר מתן הריטלין.ציון ADHD לפני הריטלין היה -0.72, בגדר הנורמה.

אנא , אשמח לשמוע דעתכם, אנחנו בהחלט מתלבטים מה נכון לעשות עם בננו היקר לנו כל כך.

תודה

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין ובדיקת טובה

הוספת תגובה

• ריטלין ומבחן טובה

ד``ר עדי אדר
    18/06/2010

שלום לך!

אין שום משמעות למבחן טובה לעומת התפקוד שלו בבית הספר עם הטיפול התרופתי. לשון אחרת, מה שקובע בעצם זה התגובה שלו באופן מעשי.
    מבחן טוב זהו סוג של סימולציה שבודקת איך ילד מתמודד עם משימה משעממת בסביבה שקטה. הדיוק של הוא כ- 80 אחוז מבחינת התאימות שלה לאבחנה הסופית של הפרעת קשב. ברור שאם יש תופעות לוואי או שהמינון או התכשיר לא מתאימים בדיקת תופעה תתן תוצאות מבלבלות!

כמובן שיש להייחס לתופעות לוואי ובמידת הצורך ובהנחה שאכן הוא צריך את הטיפול לפנות לרופא המטפל על מנת להתאים טיפול ומינון אשר יתאימו לו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מבחן טובה
    אתי
    14/06/2010

בתי בת 6 עברה מבחן טובה עם ובלי ריטלין , בחלק הראשון ללא ריטלין המאבחנת אמרה שהתוצאה גבוהה 5- התוצאה לא טובה ולכן לקחנו את הריטלין וחזרנו לעשות את המבחן שוב לאחר שעה ואז התוצאה היתה 1- שאלתי היא האם זה אומר שיש לה הפרעת קשב קשה מה היא תוצאה טובה , התוצאה ללא ריטלין גבוהה ביחס למה?

לקביעת תור
    סגירה
    מבחן טובה

הוספת תגובה

• מבחן טובה

ד``ר אריה בקלו
    14/06/2010

שלום,
    כפי שכבר ציינתי בעבר בפורום , מבחן TOVA איננו אבחנתי.
    מדובר בעוד נתון שעשוי לעזור לרופא המאבחן כחלק מהבדיקה הכוללת.
    מהנתונים שציינת עולה שהריטלין שיפר את תוצאת המבחן .
    לא ניתן לקבוע אם לילדה יש הפרעת קשב ובאיזו עוצמה.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוצה להיות בת
    רבקה
    13/06/2010

בני בן 3 שנים , לאחרונה יש לו בקשות של בני המין השני
    רוצה למרוח לק , אודם , לשחק בבובות וכ"ו.
    יש לו עיסוק רב בבגדים , אין ספור פעמים ביום עסוק ברצון להחליף בגדים , מה ללבוש , מביט המון במראה וכו'. לאחרונה הוא מדבר על כך שיש לו פות ולא פין , ואף לעיתים לאחר שמטיל את מימיו הוא מתייחס לאיבר מינו כאילו שהיה איבר מין נקבי , ואף ברצונו לנגב את איבר מינו בנייר - כפי שעושות הבנות " כך הוא אומר.

יחד עם זאת הוא כן מסוגל לשחק במשחקי בנים לסוגיהם
    האם יש מקום לדאגה בשלב זה ? האם זה חלק מכך שהינו מחכה אותי ? מה עליי לומר ? ומה עליי לעשות <? אשמח לתשובה.

לקביעת תור
    סגירה
    רוצה להיות בת

הוספת תגובה

• רוצה להיות בת.....

ד``ר עדי אדר
    13/06/2010

אכן מעניין....

איני חושב שהפורום שלנו הוא המקום הנכון לתת יעוץ מקצועי בנושא.
    אני בהחלט ממליץ לפנות בנושא ליעוץ בנושא ליחידה לגיל הרך או לפסיכולוג התפתחותי כדי לברר את הנושא בצורה מסודרת.
    סביר להניח כי כיום אין צורך בהתערבות מיוחדת, צריך לעקוב אחר הנושא ולעודד אותו בעדינות לעסוק בפעילות המקובלת על בנים בגיל זה. עם זאת אין לכפות את זה עליו.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלוש שאלות .
    שובל
    10/06/2010

שלום , ברצוני לשאול שלוש שאלות :

האחת - האם מבחן טובה בודק רק מתבגרים הסובלים מADHD ?
    [ולא כאלה עם סיממנים של ADD?] .

השנייה - קראתי באיזה מאמר שהריטלין משפיע באופן חיובי רק על שתי תופעות (ADHD ונרקולפסיה)
    האם זה נכון ?

השלישית - האם פנייה לרפאת משפחה שתפנה לאבחון טובה הוא צעד נכון בתהליך של
    אבחון הפרעת קשב וריכוז ?
    ניתן בכלל לסמוך על מבחן הטובה שיכוון אם להמשיך באבחון או לא ? דהיינו הייתכן ובדיקת
    טובה תטעה ועלולה לשלוח אותי הביתה בהרגשה שהכל בסדר כשהיני סובלת מהפרעה ?

אודה לתשובתך .

לקביעת תור
    סגירה
    שלוש שאלות .

הוספת תגובה

• שלוש תשובות

ד``ר עדי אדר
    11/06/2010

שלום לך!

טובה בהחלט בודק גם ADD ובמידה מסויימת הבדיקה יותר מועילה לאבחון הפרעה זו . הצורה "ההיפראקטיבית" היא קלה לזיהוי גם ללא מבחן טובה.

אכן ריטלין משפיע לטובה גם על נרקולפסיה.

מבחן תקין לא שולל אבחנה! המבחן בעצם בודק איך הנבדק מצליח לבצע משימה משעממת וארוכה יחסית והוא לא יכול לאבחן בצורה מלאה ומדויקת הפרעת קשב. דיוק הבדיקה מוגדר כ- 80%. יש נבדקים שמתפקדים מאוד טוב בסיטואציות של "אחד לאחד" , לעתים ילדים נבונים מצליחים לבצע בדיקה זו טוב יותר מאחרים. מבחן טובה מסייע לקביעת האבחנה המתבססת על נתונים שונים כולל התרשמות קלינית, בדיקה נוירולוגית וכן שאלונים המספקים אינפורמציה על תפקוד בבית ובבית הספר (יש לזכור כי לא הנבדק לא תמיד מתנהג בטבעיות בסיטואציה של אבחון והתבססות בלעדית על התרשמות בזמן האבחון ללא אינפורמציה נוספת עלולה להביא למסקנות שגויות!!).

בברכה!
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ועל ADD ?

שובל
    11/06/2010

כתבת
    "אכן ריטלין משפיע לטובה גם על נרקולפסיה."
    לסובלים מADD הוא מסייע ?
    רושמים מרטלין לסובלים ממנה ?

תודה על התייחסות והתשובות המהירות .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• גם ל- ADD.....

ד``ר עדי אדר
    11/06/2010

כמובן שכן, ריטלין בהחלט יכול לעזור לתסמינים של ADD ולא רק לתסמינים ההיפראקטיבים או האימפולסיביים.

ולכן, על פי הצורך ממליצים טיפול בריטלין גם למאובחנים כ- ADD.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחונים קשיי קשב וריכוז
    רבקה
    09/06/2010

שאלי היא האם מומלץ לשלוח בגיל שלוש לאבחונים של בעיות קשב וריכוז
    באם לא מהו הגיל הנכון ?

לקביעת תור
    סגירה
    אבחונים קשיי קשב וריכוז

הוספת תגובה

• אבחון בגיל 3 שנים....

ד``ר עדי אדר
    09/06/2010

שלום לך!

גיל 3 שנים זה בהחלט גיל מוקדם ביותר. סבלנות!......

ניתן לבצע אבחון סביב גיל 5 שנים אם כי בהחלט רצוי להמתין עד גיל 6 שנים אז התסמינים יותר מגובשים.

בברכה,
    דר' עדי אדר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון דידקטי .
    שובל
    07/06/2010

שלום , על פי קריאה מרופרפת על אבחונים למציאת לקויות למידה
    הבנתי שאם אני עושה אבחון דידקטי לילדה בת 16 הוא לא תופס
    ולא מקבלים הקלות גם אם נמצאו קשיים וצריך להשלים לחלק הפסיכו ...

שאלתי היא האם זה נכון שמי שעושה רק את החלק הדידקטי לא זכאי להקלות ?
    תודה .

לקביעת תור
    סגירה
    אבחון דידקטי .

הוספת תגובה

• ישנה עוד שאלה ..ברשותך

שובל
    08/06/2010

האם אבחון דידקטי בודק הפרעת קשב וריכוז ?
    ויכל לשלול או להפך קיום להפרעה זו ? , ולהציע מינון של לקיחת רטלין וכ'ו במדיה והיא קיימת ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אבחון דידקטי

ד``ר אריה בקלו
    08/06/2010

שלום,
    את ההנחיות המדויקות של משרד הבריאות ניתן למצוא באתר שלהם וכן אצל יועצות בית הספר.
    במסגרת אבחון דידקטי בודקים גם את נושא הקשב וריכוז אך זה לא אבחנתי וכמובן שגם אין הנחיות טיפוליות.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ריטלין. מומלץ בהחלט!
    אתי
    05/06/2010

שמי אתי ואני אמא לילדה בת 10 שאובחנה כבעלת הפרעת קשב וריכוז, כחלק מהמלצות הטיפול ניתן לה ריטלין
    ללא ספק הריטלין עוזר לה בלימודים בתחום הקשב אך בעיקר חשוב לומר ולהדגיש שהוא עזר לה
    מבחינה הדימוי העצמי שלה , הילדה חווה הצלחות רבות הן בתחום הלימדי והן בתחום החברתי.
    כמו כן ביתי סובלת מקשיים בהתארגנות מה שכמובן מלווה אותה לא רק בלימודים אם כך,
    שאלתי היא האם בחופש הגדול ניתן להמשיך עם הריטלין או שמומלץ לעשות הפסקה?

לקביעת תור
    סגירה
    ריטלין. מומלץ בהחלט!

הוספת תגובה

• ריטלין, מומלץ

ד``ר אריה בקלו
    06/06/2010

שלום,
    ההנחיה היא לתת טיפול בריטלין כשצריך ולאו דווקא רק בזמן לימודים.
    כפי שציינת נכון, הצורך הטיפולי איננו מוגבל לתחום הלימודי אלא גם לחיים בבית, חוגים וחברה.
    יש ילדים שאינם זקוקים לטיפול בשבתות וחופשות ויש שכן. כל מקרה לגופו.
    את יכולה לא לתת את הטיפול בחופש אך חשוב לעקוב ולזהות סימנים של נסיגה.
    באם מסתמנת נסיגה בתחומי החברה והבית הייתי שוקל מתן טיפול גם בחופשות.

בברכה
    דר' אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז
    רבקה
    04/06/2010

שלום רב !
    בני בן שלוש , ילד פעיל חברתית , חייכן , חברותי .
    מבחינה קוגנטיבית הינו תואם לגילו ואף יותר, הינו ילד נבון וסקרן .
    השבוע פנתה אליי הגננת בהמלצה לפנות לאבחון בעיות קשב וריכוז \ ייתכן בעיות רגשיות.
    היא מתארת כי בגן אינו קשוב לדברי הצוות , נגרר בקלות אחריי ילדים אחרים אשר מפריעים במהלך ריכוז , או פעילות בגן .
    אינו מוכן לקבל את מרות הגננת, דעתו מוסחת בקלות, ולעתים קשה לו לחלוק צעצועים עם ילדים אחרים.
    עוד טוענת הגננת כי הוא תמיד אוהב לבלוט (להצחיק, להיות ראשון בכל פעילות).ואינו מוכן לקבל את העובדה שאומרים לו לא.. אוהב המון תשומת לב ולהיות תמיד במרכז.
    אני חייבת לציין כי התנהגותו בבית שונה לחלוטין , הוא יכול לצפות בטלויזה לזמן ממושך, לצייר, להרכיב פאזל בשלמותו וכ'ו .
    כן קשה לו לקבל כשאומרים לו לא , אבל לאחר התעקשות ועקביות מצנו כהורים (לאחר פעמיים שלוש) הוא מבין שלא יקבל ואז הוא נרגע .. אני חייבת לציין שגם כאשר אנו אומרים לו לא הוא לא מתפרץ בזעם , הוא פשוט מנסה פעם או פעמיים ושם בעניין מסתיים.
    באופי הוא דיי עקשן , וכמובן תמיד רוצה להיות במרכז העניינים .בבית הגבולות שלו הם דיי ברורים .אך רוב הבעיות הינן בגן .האם לפי המלצת הגננת יש מקום לפנות לייעוץ לבעיות קשב וריכוז ? האם בגיל שלוש ניתן לאבחן בעיות קשב וריכוז בצורה מהימנה? האם הסממנים שתארתי להלן הינם אכן אופיינים לבעיות קשב וריכוז ? האם סביבת הגן היא שגורמת לו להתנהג שונה כפי שמתארת הגננת.?? אשמח לתשובה ..בעיקר האם כדאי כבר בגיל שלוש לפנות לאבחון ..ואשמח לקבל גם הצעות לאן כדאי לי לפנות בשלב זה..

לקביעת תור
    סגירה
    בעיות קשב וריכוז

הוספת תגובה

• בעיות קשב וריכוז

ד``ר אריה בקלו
    05/06/2010

שלום,
    הבעיות שאת מעלה קשורות בחלקן לתחום הקשב והריכוז אך גם לבעיית התנהגות/גבולות/קבלת מרות.
    בהחלט תתכן שונות בין הבית והגן כמו גם בין גננת לגננת.
    אני לא חושב שיש טעם להפנותו כעת לאבחון קשב וריכוז אך יש מקום להערכה התפתחותית /התנהגותית במסגרת קופת החולים שלכם.

ברכה
    ד'ר אריה בקלו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה